Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Airbus A380
FF-hez képest fapados , mondom ezt úgy hogy az 1ik kedvencem a Chrome de ami tény az tény. Vannak ugyan rá kieg-ek a FF-sekneknek csak az utánzatai.

ld.. egérgesztusok a FF-s mindenhol megy a Chrome-s van ahol nem.

Néha elgondolkozok azon amit sokan mondanak a gyorsaság nem minden 😊

No meg a FF is feltuningolható elég rendesen sebesség ügyileg... nálam szerintem bõven hozza azt a sebességet amit a Chrome. kivéve az indulást.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Aquir
legalább nem lassú
meg vannak már legalább kiterjesztések, én ff-rõl jöttem, már a chrome-ot használom, nem is kell mindig kimenteni a könyvjelzõket

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Airbus A380
Chrome-be elég sok mindenrõl le kell mondani ami a FF-be de fõleg az operába megvan 😊

és ebben sajnos igaza van a kritikusoknak.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
Ebben is alapból van, csak itt legalább értelmes célra lehet felhasználni. -.-"

GYK: tök feleseleges számodra. Elhiszem hogy megszoktad, de nem fog szolgálni számodra releváns infoval. Semmit nem jelent hogy XYms alatt töltött be az oldal. Amúgy gondolom erre is van extension, de nem fog ilyen beépülõ módon megjelenni.
Airbus A380
nekem olyannak lenne értelme amit linkeltem, operába alapból van.

Ability
Jobbklikk a lapon -> Inspect element (Elem kivizsgálása, nem tudom hogyan fordították) -> Második fül, Resources. De ennek nem sok értelme van számodra, webfejlesztõknek való.
Airbus A380
jó de hol tudom megnézno Chrome-ba ?

pedig direkt megnéztem elõtte foxban is, ugyanaz volt
most megnéztem operában is, abban is ugyanaz, egyedül IE-ben mûködik
Ability
Lehet szeretni, csak éppen értelme nincs. A sebesség pedig szintén nem releváns.
Airbus A380
kicsit bõvebben ?

Én ezt szeretem ha minden oldalnál kiírja.

Ability
Borzasztó. 😞 Régi idõk bekövesedett, manapság használhatatlan fícsõre. Idõt és sebességet pedig tusz mérni a beépített Inspector alatt.
Airbus A380
Nekem van <#mf1><#eplus2>

De ahogy sejtem Chrome-ra nincs.

Köszi. Egy érdekesség azért csak van. Ugyanis a család többi tagja a Mozilla Firefox-ot használja, és azzal viszont elindult a videó minden gond nélkül.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Ability
Minek az neked? Semmi haszna. :/
Airbus A380
ilyen van Chrome-hez ami a képen látható dolgokat kiirja nekem ? (alul 😊 )

Klon
köszi!sztem ez amúgy eléggé alap lenne... fura ez így. azt olvastam, nem is akarják beletenni a sidebar-t a fejlesztõk :S

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

azért van, mert elkúrták a lejátszót az oldalon. a chrome-nak semmi köze hozzá

Klon: alapból nem lehet, és még kiegészítõ sincs hozzá szerintem
Klon
üdv:
új vagyok még a chrome használatában, de sehogy se tudom a könyvjelzõket úgy beállítani mint más böngészõkben. a bal oldali sidebarra gondolok.
be lehet ezt állítani valahogy?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Csak sikerült. *kegyen=legyen

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Bocsi remélem most jó lesz:

Csá!
Valaki segítsen nekem kegyen szíves, mitõl van ez:

Köszönöm szépen.

Jim Morrison
<#taps>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

és itt a végeredmény, szvsz baszott jó 😊
Rage47
speed test
http://www.youtube.com/watch?v=_oarMXGq3gI&feature=player_embedded#!
Aquir
Jó ég a kisablakát hogy lehet eltüntetni amikor billentyûvel hívom elõ? 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
Látom van Sztaki extension 😊 Én máig a saját keresõjét állítottam be mint "keresõ", egy extensionnel a szó lehúzása után újlapon sztakira ugrik, vagy másolás- ctrl+T - "v szóköz" - bemásolás. ('v' a keresõ kulcsszava) Már régen rögzült úgyhogy gyorsan megy, de most megnézem ezt 😊

Airbus A380
Nem LostPass hanem LastPass 😊

Ability
Nyomattam egy kis frissítést a fejlécbe. Ami érdekes lehet: SZTAKI szótár, végre egy jó (és magyar nyelvû) idõjárás elõrejelzõ extension, végre egy igényes Facebook kiterjesztés, illetve egy névnapos cuccos.
Airbus A380
igaz most látom 😊

Ability
Ki van téve, eddig is ki volt. Viszont most én is bele akarok tenni pár dolgot + van idõm, szóval mondhatjátok a kedvenc extensionöket.

(( tudom, máskor is tettem ilyen kijelentést, de most bele is fogom tenni, eskü 😄))
Airbus A380
Szerintem ezt is ki lehetne tenni a fejlécbe a Flas blokkolót.

Airbus A380
Igen én is azt vettem észre hogy megállítja meg a PH-n is ezt írták.

ezt hogy engedheti a GOOGLE ? 😄

A win7 még várat magára.

Annyíra parás se vagyok csak FF-be megszoktam az Adblock hogy kiirja nekem miket fogott el 1 oldalon stb .. és azért kérdeztem azt hittem ha blokkolom a scripteket akkor ugyan azt érem el.

Airbus A380
"Windows XP: nem intenek be nekik, de pár kényelmi/mûködési/biztonságtechnikai megoldás csak Vista/Win7 alatt lehetséges. Ergó fejlett operációs rendszereken a Chrome erõsebb, gyorsabb, biztonságosabb. Ettõl függetlenül ugyan úgy kijönnek a frissítések és az új verziók, de az XP kezd egyre jobban háttérbe szorulni minden programnál, és ez jól is van így."

Azért kihalni nem most fog még 2014-ig kapásból frissíti a májki is.

Annyí eszük gondolom a szoftvergyártókmak is van hogy méj jó ideig élni fog az XP nem kevés embernél.

Ability
Taskmanagerrel gyorsan ránézve látszólag tényleg blokkolja, és csak kattintásra tölti be, elõtte el sem indul a flashplugin.
Ability
Noscript: Nem tudom már mi a neve, nem használtam, csak úgy rémlik mintha láttam volna valahol. Egyébként pedig a beállítások alatt globálisan le tudod tiltani a Javascriptet, illetve kivételeket tudsz létrehozni.

Windows XP: nem intenek be nekik, de pár kényelmi/mûködési/biztonságtechnikai megoldás csak Vista/Win7 alatt lehetséges. Ergó fejlett operációs rendszereken a Chrome erõsebb, gyorsabb, biztonságosabb. Ettõl függetlenül ugyan úgy kijönnek a frissítések és az új verziók, de az XP kezd egyre jobban háttérbe szorulni minden programnál, és ez jól is van így.

Flash: a Flash-sel sok a bosszúság, de el kell ismerni, hogy egyelõre szükség van rá. Egyébként tele van biztonsági résekkel, illetve a teljesítménye is elég gyér. Elmondható összvéleményként, hogya Flash-ben hatalmas lehetõségek lennének, de az Adobe eddig nem nagyon igyekezett ezeket kiaknázni. Talán majd most fogja.

Privát üzi: ha blokkolod a Flasht és a Javascriptet attól még nem lesz biztonságosabb a böngészõd. Esetleg csökkentheti a rizikófaktort, de olyan ez mint holtnak a csók, minden böngészõ alatt. Egyébként a Javascriptes történést nem magára a megfertõzésre használják fel, hanem a "terjesztésre". Láthatatlanul a háttérben nyit egy kapcsolatot valamilyen 3. fél felé, de a megfertõzés lehetõsége nem ehhez köthetõ. Egyébként nyomd fel a Win7-et, megszabadulnál ettõl a sok paranoid képzelgéstõl, Win7-re én még vírusírtót sem teszek. Tûzfalat sem, jó a beépített.
Airbus A380
ezzel mi a helyzet ez is elõbb betölti aztán blokkolja a dolgokat ?

(az egyik IT portálon nagyon ajálgatták mint biztonsági tényezõt.)

Airbus A380
Nekem XP van.

Opera se rossz csak amikor fennt volt szinte felzabálta a gépet....

Mi a neve a Script blokkolónak amirõl beszéltél ?

ui:

Azt írod fejlettem op. rendszerekre tervezték.

Ez nem azt jelenti ugye hogy az XP-seknek beintenek ? (Mint a Májkrémszoft az IE 9-el )

Ability
ui.: nem elfogult vélemény, hanem konyhanyelv. ^.^
Ability
Biztonság: nincs tökéletes böngészõ, nincs tökéletes biztonság. Ha úgy tetszik, egyik böngészõ sem biztonságos. Valamelyiknek több, valamelyiknek kevesebb ismert biztonsági hibája van, teljesen mindegy, egyremegy a dolog. Ha valaki akar és ért is hozzá, akkor talál kiskaput bármelyik böngészõ alatt, éppen ezért nincs általános igazság, és nem is szabad foglalkozni ezzel a kérdéssel.

De ha mindenképpen véleményt akarsz, akkor egyértelmûen a Chrome. Mit kell tudni róla? Még nem élte meg a 2. születésnapját sem, éppen ezért modern, fejlett és újszerû biztonsági megoldásokat alkalmaz, "nem ragadtak le a régi megoldásoknál", alapból az újszerû és fejlett operációs rendszerekre szánták. Mit kell tudni a Firefoxról? A Netscape hagyatékán és a Google pénzén lett sikeres, öregebb mint gondolnád. 2002-ben jelent meg az elsõ változat, de az indulási alapokat nézve ennél sokkal öregebb, éppen ezért elhízott és korcsosodott egy jószág. Nem rossz, félreértés ne essék, de ettõl függetlenül tény, hogy már eljárt felette az idõ, mostanában kezdem érezni hogy érdemben foglalkoznak vele és be mernek vállalni változásokat. Plusz ami érdekes lehet, hogy a Chrome-nak fejlettebb frissítési mechanizmusa van, így gyakrabban és egyáltalán nem zavaró módon tudják frissíteni. A fejlesztõbanda is sokkal aktívabb, de hát van is mögötte háttér + pénz. Illetve egy biztonságtechnikai versenyen egyedül a Chrome-ot nem tudták feltörni. Persze ez sokat nem jelent, meg hozzá kell tenni, hogy a Chrome-nak is van ismert biztonsági rése, éppen a verseny elõtt foltozták be. 😊 Amúgy meg merem kockáztatni, hogy a legbiztonságosabb böngészõ az Opera.

Memória: alapjáraton a Chrome integrálódik a legjobban a Vista/Win7 Superfecth service-ébe, így ennek köszönhetõen sokkal inkább teljesítményhatékonyabb és gyorsabb. Az új Opera is kezd erre az útra lépni, Firefox még elvan magával. Amit érdemes tudni, hogy ha van kapacitás, akkor terjeszekdik a nagyobb teljesítmény érdekében, ha kevés az erõforrás, akkor szûkösre veszi magát, sokkal inkább mint a Firefox, ami még mindig tele van memory leak problémákkal, de ebben is sokat javult az utóbbi idõkben. Egyébként meg a Chrome nem csak kapacitás, hanem erõforrásigény terén is barátságosabb, gyorsabb, fejlettebb, modernebb. Szinte minden téren csak jobb, DE!!! De viszont mivel fejlett OS-ekre írták, így pl. egy XP alatt nem teljesít ennyire jól. Ott is jobb választásnak tartom, de talán egy kicsit kevésbé jobbnak mint Win7 alatt. Régen volt egy hiba, állandóan kerregtette a vinyót, ez még a legelsõ kiadásnál volt, azóta már biztos javították. Egyébként a "kevésbé jó" alatt azt kell érteni, hogy pl. a Chrome azért (is) indul olyan gyorsan, mert a Superfetch elõtölti a programot. Mivel ilyen XP alatt nincs, így esetleg az indulási folyamat talán lassabb, viszont XP alatt minden más programra ugyan úgy érvényes ez a kijelentés.
Airbus A380
De ha az avast azt írta hogy megfékezte akkor gondolom nem kell aggódnom.

Egyáltalán mennyíre kell aggódnom ? Mert ugye itt nincs no script. (bár itt meg ki lehet kapcsolni központilag de az meg fárasztó minden oldalon engedélyezgetni. )

"Ugyanakkor Chrome-hoz is le lehet tölteni a noscript megfelelõjét."

hol ?

(vagyis inkább milyen néven )

köszi.

ettõl még biztonságos ha Chrome-t használok ? Gondolom az avastnak pont az a feladata hogy azokat ott kigyomlálja. 😊

és lenne még 1 kérdés amit itt is megkrdeznék .

1GB-os gépen te ajánlod a Chrome futtatását vagy inkább FF ? (lehet ilyet nem illik itt de többen értetek hozzá 😊 )

FF-nél mintha nem morognaa gépem m ikor böngészek. Bár Chrome-al se mindig.

Ability
Újfent trendivé vált a káros Javascript kódok futtatása a kliens oldalán. Régebben nem nagyon láttam ilyet, gondolom az új OP-rendszerek terjedésével ez egyszerûbb és hatékonyabb megoldást jelent számukra. Biztonsági kérdésrõl itt nem nagyon van szó, FF alatt valószínûleg a noscript extension miatt nem jött elõ a hiba, mivel blokkolta a script futását. Alapjáraton egyik böngészõ sem blokkolja ezeket, más védelmi mechanizmus van a háttérben. Ugyanakkor Chrome-hoz is le lehet tölteni a noscript megfelelõjét.

ui.: amúgy a szerver van megfertõzve, ezek a kártevõk általában a webszerveren található összes fileba beleírják magukat, a webszer pedig kiküldi az ártalmas kódot. Illene szólni az oldal tulajának.
Airbus A380
Jó estét.

Ez mitõl van ?

link

FireFox alatt ezen az oldalon nem sikítozott az avast.

most akkor ennyível biztonságosabb a FF vagy mi ? (adblock meg noscript van benne)

ha valaki elmagyarázná az jó lenne köszi.

Ability
Annyi az értelme, hogy bemutatja a jövõbeli lehetõségeket. Teljes hardveres gyorsítást kapott, illetve benne vannak a Chrome HTML5 fejlesztései, amivel akár egy komplett Windows-hoz hasonló, webes operációs rendszert is lehetne írni. De nem ilyen bohóckodásokat, mint amik korábban voltak, hanem rendes filerendszer alapú mûveletek, eszközfelismerés, akár még játékot vagy filmet is tudnál futtatni a böngészõben. Ez utóbbiak sem ilyen flash és beépülõ médialejátszós bohóckodás lenne, hanem meg lehetne csinálni egy olyan komplex lejátszót, mint amit desktop fronton használsz, ugyan olyan teljesítménnyel, erõforrásigénnyel, vizuális megjelenéssel.

Ergó: nem szar, nagyon nem 😊
Rage47
csak értelmét nem látom😄
Szia Ability!
Köszönöm az információkat. Az a furcsa eset történt, hogy a bejegyzésed elolvasása után ismét megpróbáltam a rádió archív anyagában egy mûsor indítását és tökéletesen mûködött.
Egyébként az általad felsorolt pluginok (Windows Media Player 9+, Adobe Flash Player & ShockWave Player, Microsoft Silverlight) fennt vannak a gépemen. A böngészõ egyéb kiegészítõit türelemmel áttanulmányozom és a hasznosnak ítélteket telepítem.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel: gy?jt?

Ability
Windows Media Player 9+, Adobe Flash Player & ShockWave Player, Microsoft Silverlight (Moonlight?). Nem tudom melyiket használja, de ezeknek nem árt fent lenniük.

Kiterjesztések: simított görgetés, mouse gestures, google elõnézeti képek kereséskor, gmail (?), illetve van jó sok tartalomszûrõ, adblock+ is van már egy ideje, azóta már többet is tud mint a Firefoxos megfelelõje, csak talán kevésbé hatékony.
Szervusztok!
A Google Chrome frissített változatát használom 2-3 napja.
A böngészõ öszes tulajdonságait át kell nézegetnem.
Egyenlõre azt hiszem, hogy a legfontosabb kiegészítésekkel kellene megismerkedni.
Egy kérdés: Az MR1 archív anyagát (3 nappal ezelõtti rádiómûsort) szeretnék meghallgatni, de nem tudom elindítani a lejátszást.
Milyen kiegészítés hiányzik a hanglejátszáshoz?

Üdvözlettel: gy?jt?

redmonk
ez azért nem semmi

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Ability
A Chrome technológiai hátterére építve: