Google Chrome
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ld.. egérgesztusok a FF-s mindenhol megy a Chrome-s van ahol nem.
Néha elgondolkozok azon amit sokan mondanak a gyorsaság nem minden 😊
No meg a FF is feltuningolható elég rendesen sebesség ügyileg... nálam szerintem bõven hozza azt a sebességet amit a Chrome. kivéve az indulást.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
meg vannak már legalább kiterjesztések, én ff-rõl jöttem, már a chrome-ot használom, nem is kell mindig kimenteni a könyvjelzõket
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
és ebben sajnos igaza van a kritikusoknak.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
GYK: tök feleseleges számodra. Elhiszem hogy megszoktad, de nem fog szolgálni számodra releváns infoval. Semmit nem jelent hogy XYms alatt töltött be az oldal. Amúgy gondolom erre is van extension, de nem fog ilyen beépülõ módon megjelenni.
most megnéztem operában is, abban is ugyanaz, egyedül IE-ben mûködik
Én ezt szeretem ha minden oldalnál kiírja.
De ahogy sejtem Chrome-ra nincs.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Klon: alapból nem lehet, és még kiegészítõ sincs hozzá szerintem
új vagyok még a chrome használatában, de sehogy se tudom a könyvjelzõket úgy beállítani mint más böngészõkben. a bal oldali sidebarra gondolok.
be lehet ezt állítani valahogy?
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Valaki segítsen nekem kegyen szíves, mitõl van ez:
Köszönöm szépen.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
(( tudom, máskor is tettem ilyen kijelentést, de most bele is fogom tenni, eskü 😄))
ezt hogy engedheti a GOOGLE ? 😄
A win7 még várat magára.
Annyíra parás se vagyok csak FF-be megszoktam az Adblock hogy kiirja nekem miket fogott el 1 oldalon stb .. és azért kérdeztem azt hittem ha blokkolom a scripteket akkor ugyan azt érem el.
Azért kihalni nem most fog még 2014-ig kapásból frissíti a májki is.
Annyí eszük gondolom a szoftvergyártókmak is van hogy méj jó ideig élni fog az XP nem kevés embernél.
Windows XP: nem intenek be nekik, de pár kényelmi/mûködési/biztonságtechnikai megoldás csak Vista/Win7 alatt lehetséges. Ergó fejlett operációs rendszereken a Chrome erõsebb, gyorsabb, biztonságosabb. Ettõl függetlenül ugyan úgy kijönnek a frissítések és az új verziók, de az XP kezd egyre jobban háttérbe szorulni minden programnál, és ez jól is van így.
Flash: a Flash-sel sok a bosszúság, de el kell ismerni, hogy egyelõre szükség van rá. Egyébként tele van biztonsági résekkel, illetve a teljesítménye is elég gyér. Elmondható összvéleményként, hogya Flash-ben hatalmas lehetõségek lennének, de az Adobe eddig nem nagyon igyekezett ezeket kiaknázni. Talán majd most fogja.
Privát üzi: ha blokkolod a Flasht és a Javascriptet attól még nem lesz biztonságosabb a böngészõd. Esetleg csökkentheti a rizikófaktort, de olyan ez mint holtnak a csók, minden böngészõ alatt. Egyébként a Javascriptes történést nem magára a megfertõzésre használják fel, hanem a "terjesztésre". Láthatatlanul a háttérben nyit egy kapcsolatot valamilyen 3. fél felé, de a megfertõzés lehetõsége nem ehhez köthetõ. Egyébként nyomd fel a Win7-et, megszabadulnál ettõl a sok paranoid képzelgéstõl, Win7-re én még vírusírtót sem teszek. Tûzfalat sem, jó a beépített.
(az egyik IT portálon nagyon ajálgatták mint biztonsági tényezõt.)
Opera se rossz csak amikor fennt volt szinte felzabálta a gépet....
Mi a neve a Script blokkolónak amirõl beszéltél ?
ui:
Azt írod fejlettem op. rendszerekre tervezték.
Ez nem azt jelenti ugye hogy az XP-seknek beintenek ? (Mint a Májkrémszoft az IE 9-el )
De ha mindenképpen véleményt akarsz, akkor egyértelmûen a Chrome. Mit kell tudni róla? Még nem élte meg a 2. születésnapját sem, éppen ezért modern, fejlett és újszerû biztonsági megoldásokat alkalmaz, "nem ragadtak le a régi megoldásoknál", alapból az újszerû és fejlett operációs rendszerekre szánták. Mit kell tudni a Firefoxról? A Netscape hagyatékán és a Google pénzén lett sikeres, öregebb mint gondolnád. 2002-ben jelent meg az elsõ változat, de az indulási alapokat nézve ennél sokkal öregebb, éppen ezért elhízott és korcsosodott egy jószág. Nem rossz, félreértés ne essék, de ettõl függetlenül tény, hogy már eljárt felette az idõ, mostanában kezdem érezni hogy érdemben foglalkoznak vele és be mernek vállalni változásokat. Plusz ami érdekes lehet, hogy a Chrome-nak fejlettebb frissítési mechanizmusa van, így gyakrabban és egyáltalán nem zavaró módon tudják frissíteni. A fejlesztõbanda is sokkal aktívabb, de hát van is mögötte háttér + pénz. Illetve egy biztonságtechnikai versenyen egyedül a Chrome-ot nem tudták feltörni. Persze ez sokat nem jelent, meg hozzá kell tenni, hogy a Chrome-nak is van ismert biztonsági rése, éppen a verseny elõtt foltozták be. 😊 Amúgy meg merem kockáztatni, hogy a legbiztonságosabb böngészõ az Opera.
Memória: alapjáraton a Chrome integrálódik a legjobban a Vista/Win7 Superfecth service-ébe, így ennek köszönhetõen sokkal inkább teljesítményhatékonyabb és gyorsabb. Az új Opera is kezd erre az útra lépni, Firefox még elvan magával. Amit érdemes tudni, hogy ha van kapacitás, akkor terjeszekdik a nagyobb teljesítmény érdekében, ha kevés az erõforrás, akkor szûkösre veszi magát, sokkal inkább mint a Firefox, ami még mindig tele van memory leak problémákkal, de ebben is sokat javult az utóbbi idõkben. Egyébként meg a Chrome nem csak kapacitás, hanem erõforrásigény terén is barátságosabb, gyorsabb, fejlettebb, modernebb. Szinte minden téren csak jobb, DE!!! De viszont mivel fejlett OS-ekre írták, így pl. egy XP alatt nem teljesít ennyire jól. Ott is jobb választásnak tartom, de talán egy kicsit kevésbé jobbnak mint Win7 alatt. Régen volt egy hiba, állandóan kerregtette a vinyót, ez még a legelsõ kiadásnál volt, azóta már biztos javították. Egyébként a "kevésbé jó" alatt azt kell érteni, hogy pl. a Chrome azért (is) indul olyan gyorsan, mert a Superfetch elõtölti a programot. Mivel ilyen XP alatt nincs, így esetleg az indulási folyamat talán lassabb, viszont XP alatt minden más programra ugyan úgy érvényes ez a kijelentés.
Egyáltalán mennyíre kell aggódnom ? Mert ugye itt nincs no script. (bár itt meg ki lehet kapcsolni központilag de az meg fárasztó minden oldalon engedélyezgetni. )
"Ugyanakkor Chrome-hoz is le lehet tölteni a noscript megfelelõjét."
hol ?
(vagyis inkább milyen néven )
köszi.
ettõl még biztonságos ha Chrome-t használok ? Gondolom az avastnak pont az a feladata hogy azokat ott kigyomlálja. 😊
és lenne még 1 kérdés amit itt is megkrdeznék .
1GB-os gépen te ajánlod a Chrome futtatását vagy inkább FF ? (lehet ilyet nem illik itt de többen értetek hozzá 😊 )
FF-nél mintha nem morognaa gépem m ikor böngészek. Bár Chrome-al se mindig.
ui.: amúgy a szerver van megfertõzve, ezek a kártevõk általában a webszerveren található összes fileba beleírják magukat, a webszer pedig kiküldi az ártalmas kódot. Illene szólni az oldal tulajának.
Ez mitõl van ?
link
FireFox alatt ezen az oldalon nem sikítozott az avast.
most akkor ennyível biztonságosabb a FF vagy mi ? (adblock meg noscript van benne)
ha valaki elmagyarázná az jó lenne köszi.
Ergó: nem szar, nagyon nem 😊
Köszönöm az információkat. Az a furcsa eset történt, hogy a bejegyzésed elolvasása után ismét megpróbáltam a rádió archív anyagában egy mûsor indítását és tökéletesen mûködött.
Egyébként az általad felsorolt pluginok (Windows Media Player 9+, Adobe Flash Player & ShockWave Player, Microsoft Silverlight) fennt vannak a gépemen. A böngészõ egyéb kiegészítõit türelemmel áttanulmányozom és a hasznosnak ítélteket telepítem.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: gy?jt?
Kiterjesztések: simított görgetés, mouse gestures, google elõnézeti képek kereséskor, gmail (?), illetve van jó sok tartalomszûrõ, adblock+ is van már egy ideje, azóta már többet is tud mint a Firefoxos megfelelõje, csak talán kevésbé hatékony.
A Google Chrome frissített változatát használom 2-3 napja.
A böngészõ öszes tulajdonságait át kell nézegetnem.
Egyenlõre azt hiszem, hogy a legfontosabb kiegészítésekkel kellene megismerkedni.
Egy kérdés: Az MR1 archív anyagát (3 nappal ezelõtti rádiómûsort) szeretnék meghallgatni, de nem tudom elindítani a lejátszást.
Milyen kiegészítés hiányzik a hanglejátszáshoz?
Üdvözlettel: gy?jt?