Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Ha sok a rendszermemória és sok tartalmat kezel egyszerre, akkor nem lenne szokatlan. Mint mondtam, nem lehet összehasonlítani õket számszerûleg, mert máshogy mûködnek. Ha kell erõforrás, akkor a Chrome felszabadítja azt. Egyébiránt hasznosítja, ha már üresen áll ott. Ha nem errõl van szó (pl. nincs túl sok rendszermemória), akkor esetleg valamilyen ismeretlen bugba futottál bele. Minden programban van memory leak bug, a különbség csak a mennyiség és súlyosság.

ui.: egyébként szerintem nem egy fülrõl van szó, hanem egy összesített adatot láttál. Erre írtam a fentebbit. Ha egy lap lenne, akkor valami õrült nagy probléma van ott. D:
zeli
az a vicc, hogy egyik sem, nem tudom mitõl csinálta;
de mindegy, eddig egyszer fordult elõ

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Airbus A380
köszi.

E szerint a felét eszi mint a Fx...

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
about:memory
Airbus A380
A streamelt videókat a Chrome hova menti ? (operából meg FF-bõl kihámozható)

A Chrome-nál nem lehet valahol megnézni hogy mennyit eszik az egész összesen anélkül hogy összekeljen adogatni ?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
Vagy egy memory leak-es béta, vagy csak simán Youtube HD videó és társaival telít, ami egyáltalán nem szokatlan.
Aquir
az egész program is chrome.exe-ként fut, nem csak az ablakok 😛

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

zeli
elõbb a chrome EGY ablaka 1.2 GB RAM-ot evett :|

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

JoeFromHun
Köszönöm! Mostmár sima!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Airbus A380
De ez nem újdonság mindig is így volt ha jól tudom, nyíllván azt akarják elérni hogy aki ért hozzá stb stb az használhatja a nem stabilakat is és esetleg küldhet vissza jelzést a cégnek ezzel is segítve a fejlesztést.

Persze lehet rosszul értelmezem.

ha jól értem a kérdést:
- van a stabil, nagyközönségnek szánt kiadás (4.1)
- az elõbbi bétája, gyorsabban frissülõ, de még mindig stabil (5.0)
- és a fejlesztõi kiadás (developer), ami megkap minden új dolgot (6.0)

na meg van a Chromium ami a fejlesztõi project, ebbõl lesz késõbb a Chrome
JoeFromHun
Sziasztok!

Mostmár tényleg nem értem... hány vonalat indít még az útjár a Chrome?
Vagy most mit akarnak ebbõl kihozni?
Mondjuk én az SRWare Iron-t használom nekem nagyon bejött. 😊
De azért ha valaki vágja a kérdésemre a választ megsúghatná nekem .. Köszönöm!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Narxis
Én már használom is, eddig jó.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Airbus A380
A 6-ost én nem merném használni 😊

Bár nem a Chrome az elsõ számú webnézegetõ eszközöm (magyarul ez nálam azt jelenti hogy csak akkor indítom ha épp kedvem van általába nem azzal nézelõdöm) de amikor épp használom akkor az stabil nem csuklik össze.

Narxis
Kösz, beta channelre feliratkoztam de azt írta megfelelõ vagy frissebb verzióm van.

Am. ha a Névjegyre kattintok ott elkezdi keresni a frissítést de azt írja A szerver nem elérhetõ(hibakód: 3).

Ability
http://www.chromium.org/getting-involved/dev-channel

Ide iratkozz fel, magától frissít a fejlesztõi verziókra.

Dev channel: minden nap frissít az aktuálisra, sokszor instabil, inkább fejlesztõknek.
Beta channel: ritkábban frissít, azok elég jól össze vannak kapva, hibák nem igazán vannak benne.

Egyébként szerintem felesleges, csak mint opció mondom. :]
Narxis

Narxis
Ki volt takarítva és 8 kieg. volt összesen. Itt már rég nem errõl szól a történet.

Airbus A380
itt tudod élesíteni. De a legtöbb élesedik mikor felrakod.

Airbus A380
szívesen

Csak tipp mert már elég régen használtam a Chrome-t.
Jobb oldal felül katt a 'csavarkulcs' ikonra majd a legördülõ menüben a 'Kiterjesztések'.

Sziasztok,

Bõvítményt szeretnék telepíteni a böngészõmhöz, ez meg is történik de utána azt írja egy kis szövegbuborékban, hogy az Eszközök / Bõvítmények menüpontban tudom "élesíteni vagy aktiválni az adott bõvítményt.
Na olyan nekem nincs....😊

Kérhetnék némi hozzáértõ segítséget??

Köszönöm

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Köszönöm. <#worship>
Airbus A380
Továbbá nekem nem jegyzi meg az elõzményeket stb stb és máris nem indul lassan és nem is lassú a böngészés se. (meg persze nincs benne 5ezer kieg.)

Airbus A380
itt

meg tedd fel ezt ez is tisztít valamit benne. eszközök menü legalján tudod üzembe helyezni de a képen ez is látszik.

Azt hol kell? Mármint a kitakarítást az FF-ben?

Bocsi a nagyon láma kérdésemért. <#vigyor>
Aquir
Annyi bõven elég, hogy elõhívja a megfelelõ oldalalakat (mikor már kezdem gépelni a címsorba), amiket már megjegyzett (+ autofill)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Airbus A380
FF-t kitakarítod és máris gyorsan indul.

A Chrome-nál is észrevettem már ha nincs takarítva lassul.

Airbus A380
"Kedves nézõk!

Sajnos az MTV online adása nem folyamatos, csak az internetes sugárzásra engedélyezett mûsorok alatt éhetõ el.

Megértésüket köszönjük."

Azt hiszem te nem tuttál MTV-t nézni.

mert a popup az tényleg sokkal jobb...
Aquir
Jah, a Firefoxnak kell olyan kiegészítõ (Download statusbar) ami a Chomeban alapból bennevan 😊

berczely
Hát ezaz hogy új lapon...ez de hülyeség...

katakpult
van olyan, hogy mutatja a külön letöltéseket és akkor ugyan úgy látod mint az FF-ben! csk új lapon nyitja meg nem külön ablakban!

berczely
Van valami letöltés vezérlõ cucc a krómhoz?

Olyasmi kéne mint ami a FF-ban van, ilyen kis egyszerû külön ablakos módszer.

Airbus A380
Nekem nincs is benne reklámblokkoló Flash block elvileg még betöltés elõtt elfogja az izgõ mozgó villogó izéket. A többi nem zavar.

Airbus A380
Nekem igen.

Narxis
Am. laptopra is feltettem és ott tapipaddal állati jó görgetni, SmoothScroll kiegészítõt arra is feltettem.

lck
Nincs szuper gépem az igaz, de az említett oldalak Opera, sõt FF esetében is sokkal gördülékenyebbek. Tehát: jobban is meg lehet csinálni 😊)
Ability
Amíg volt IWIW-em jó volt, régi és az új designal is. Humoros és aranyos topikban sem volt még semmilyen gáz. Elképzelhetõnek tartom, hogy egy gyengébb gépen pár helyen van vele probléma, nekem még nem volt sehol sem.
Narxis
Hááááát, egyre lassabban indult a Fox, Operat is kipróbáltam mikor megjelent a leggyorsabbnak kikiáltott 10.5-ös verzsön, de az nem tetszett, gondoltam adok a Chrome-nak is egy esélyt aztán bejött. 😄 A Chrome-ban megvan a Firefox testreszabhatósága és az Opera gyorsasága.

lck
iwiw ?
Ability
Ha a beállításokban jól konfigurálsz, akkor nem látszódik semmilyen villogás sem, rögtön elrejti. SmoothScroll természetesen nem annyira tökéletes mint az Operában, ezt leginkább a teljesítményigényre értem. Mûködésre viszont teljesen jó, nekem még jobban is tetszik, abszolút sehol sem látok belassulást vagy bármi egyebet.

Narxis: a közelmúltban nem voltál te Chrome ellenes? Honnan jött a felvilágosulás? 😄
Narxis
Jó, hogy mondod, az tetszett Operában nekem is, de csak az az egy. Am. feltettem egy ilyen kieget, hogy SmoothScroll, ez sokat javított.

Kösz, elég lesz egy reklámblokkoló amibe belerakhatom ajnasz filterjét, mert Outpost Pro tûzfalat használok és abban van egy agresszív reklámblokkoló, tökéletesen együttmûködik Chrome-al.

lck
Hát nemtom - görgetés simítottságában Opera 25ször veri.

Adblockból AdThwart talán a legjobb hozzá.
De ez is csak úgy szûr hogy sokszor egy pillanatra látszik a reklám.
bizony,bizony ez nem az a mozgássérült róka 😄

Narxis
Iwiw nem érdekel, nem vagyok regisztrálva oda. Humoros aranyos megnéztem, nem láttam problémát. De amúgy biztos vannak hibái, remélem nem sok mert szeretnék ennél a böngészõnél maradni.

Szinte lobog a hajam a gyorsaságól mikor indítom vagy böngészek.. 😄 Opera 10.5-öt is próbáltam az is gyors, de azt valahogy nem tudtam megszokni, itt minden kézreáll az elsõ perctõl kezdve.

AdBlock-ból mit érdemes feltenni? Ami bannerba van azokat? Nem lassít több szûrõ/kiegészítõ mint Fox-nál?

lck
És iwiw kezdõlapján a hírfolyamot jól görgeti ?
Humoros aranyos képekkel telerakott oldalait jól görgeti ?
Mert pl. ezek az oldalak nálam gyakorlatilag használhatatlanok.
Narxis
Sziasztok!

Meg kell követnem a a Chrome-ot, feldobtam az 5-ös verziót, eléggé megtetszett, már töröltem is a Fox-ot, remélem nem lesz probléma. Nagyon tetszik, nem sok kiegészítõt használtam Firefox-ban, de amiket használtam azt megtaláltam Chrome-nál is. Nagyon gyorsan indul, gyorsan tölti be a lapokat, minden kézre áll több évnyi Firefox használat után is.

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a sandbox dolog, hogy mûködik benne? Folyamatosan fut vagy valahogy aktiválni kell?

nesto
Oké, köszi

Ability
Hát igen, ilyen szempontból elég primitív és buta a Chrome. De ugye az alapfeltevés az, hogy mindig mindennek mûködnie kell közbeavatkozás nélkül. Nem hiszem hogy átveszi a helyét, illetve elég intelligensen kezeli az ilyeneket, viszont egy ilyen rendszer sosem lehet tökéletes. Az "about:plugins" alatt pár dolgot be lehet állítani, le lehet tiltani bizonyos beépülõket, csak ez elég gyér, problémám mondjuk még nem volt vele.

A többiek pedig mondták, hogy náluk sem jó, tehát a hiba valószínûleg nem nálad van.