Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Airbus A380
Mielõtt megszólaltok ettok mert tudom ez jönne <#vigyor1>, ettõl még a Chrome a kedvencem viszont van ami (pl amit írtam) zavar és a FF mellé dõl a mérleg nyelv.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Nálam addig a FF a nyerõ amég normális reklámblokkoló nincs Chrome-hez... igencsak érezhetõszámomra a külömbség 1 Flashblockos chrome és egy adblock+flashblock.os FF között.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Solten
Google Chrome 5

Oké, ez a cikk kellett hogy leessen a számomra: létezik már magyar helyesírás ellenõrzõ... <#idiota> <#vigyor>

Ez verhetetlenné teszi most már nekem. Chrome FTW!

Saor Alba

pxxl
<#wilting>

All hail the double x!

Solten
<#szomoru2> link

Saor Alba

akyyy
Ez mekkora zsIndex reklám<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#levele><#bdead>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Solten
akyyy
normális adblockot keresek, amibe lehet használni az eddig használt saját szürömet. sajnos a boon tele van reklámmal, és chrome alatt nagyon lassan hozza be az oldalt.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Aquir
elõször legyen egy stabil😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

autoszimulator
Valaki közületek próbálta, használta a Chromium OS-t? Egy béta verzió már egy ideje beszerezhetõ a netrõl, virtuális gépen lehet kipróbálni, szerintem egész kellemes felülete van, a célnak tökéletesen megfelel, egy netbookra, vagy esetleg egy rendes notebookra egy olyan alrendszerként, melyet az ember gyorsan akar elérni, és netezni, csevegni kell gyorsan. Hamar betölt, nincs tele hülye szolgáltatásokkal.

.: mobilize.hu :.

Ability
Chrome dev/beta channel

beta: az új funkciókat szélesebb körben elõször itt tesztelik, innen kerül át a véglegesbe. Általában teljesen stabil, használható kiadások.
dev: fejlesztõi változat, minden nap érkezik frissítés, itt debütálnak elõször az újdonságok, viszont sokszor instabil, bugos.
berczely
Frissíteni az MSN-t?Van már újabb verzió?
Béta Chrome?Melyik az?

Ability
Röviden és konyhanyelven:

Amikor rákattintasz egy linkre elindul a Chrome, a processek között szerepel, fut, be is tölti az oldalt, DE maga az ablak nem válik láthatóvá. Ez azért van, mert a WLM kliens saját magán keresztül vezérli az ablakok láthatóságát, külön leíróparancsokat, információkat küld a "másik oldalra". Erre ugye fel kell készíteni a külsõ programot is, ami a Chrome esetében nem történt meg, mivel speciális esetekben reprodukálható a hiba. Ez alatt azt kell érteni, hogy a WLM bizonyos verziói alatt létezik csak a jelenség, eddig nem volt ismert, nem is javították. Mostanában tettek jelentést róla, a hibajavítás publikálva lett, de még nem feltétlen érhetõ el a stabil kiadásokban. Ha frissítesz a DEV vagy BETA csatornákra, akkor valószínûleg megoldódik a hiba. Vagy a talán barátságosabb út, hogy (fel|vissza)frissíted az MSN klienst.
berczely
Miért van az hogy MSN-ben ha valaki küld egy linket ráklikkelek, de a Chrome nem nyitja meg?Ha fut a böngészõ akkor oké, de ha nem fut akkor Azt írja hogy "Az alkalmazás nem tudott megfelelõen elindulni..." és leokézom és semmi... nem nyit meg egy lapot sem, aztán bezárom és újra elindítom akkor meg sokszor nem akar egybõl indulni!

Ability
Az az oldal által meghatározott kódolás, annak UTF-8-on kell lennie.

Airbus: minõségben nem szabadna eltérésnek lennie, leginkább teljesítményben ütközhet ki a különbség. Ebben pedig tényszerûen voltak problémái a Chrome-nak, talán most az Adobe-val való közösködés miatt várható nagyobb javulás.
te állítod a videó minõségét, szóval elõbbi
Airbus A380
Csak bebeszélem magamnak vagy Chrome-al tényleg szebb képet ad a youtube mint FF-el ?

a másik menüben is van egy kódolás, az nálam a youtube-on UTF-8-on van, ISO-val tényleg szar
Ability
Sejtettem hogy nem vezet eredményre, általában ugye a weboldal adja meg a karakterkódolást. Pontosan melyik részérõl beszélünk a YouTube-nak? Maga az egész oldal, vagy valamilyen Flash része?
akyyy
azon van

Ability
Érdekes hiba, ennek nem lenne szabad elõfordulnia. Csavarkulcs -> Beállítások -> Motorháztetó alatt -> Betûtípus és nyelvi beállítások -> Alapértelmezett karakterkódolás -> Central European (ISO-8859-2).
akyyy
youtubon szarul irja ki az ékezeteket, hogyan tudnám beállítani?

<#ejnye1>
Jim Morrison
Csak az a baj, hogy nem tudom a kódot 😄 más lépett be 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ability
Kérdezés nélküli elmentést nem lehet beállítani, manuálisan sem lehet hozzáadni. Jelentkezz ki, majd lépj be ismét az oldalra, akkor felkínálja újra a lehetõséget. Ha véletlen rámentél a "sose kérdezzen rá újra" lehetõségre, akkor azt a beállításokban törölni tudod, így újra felteszi a kérdést a jövõben.
Jim Morrison
Ha belogolok egz oldalram, és nem várom meg míg kiírja, hogy elmentse e a kódot, mert én már megyek egy másik oldalra, nincs valami módja annak, hogy elmentsem utána? vagy hogy kérdés nélkül mentse el.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Aquir
Opera végülis annyira nem gyõzött meg, marad a Google Chrome

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
hát igen, ez engem sem kötött le annyira 😊

zeli
Értelmetlen dolgokról beszéltek, másfélterás merevlemezek korában. 😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

eszem megáll nekem is... 😄

Ability
Akkor maradjon, ne mondják hogy álszent vagyok. <#nemtudom>
Aquir
nem én tettem meg a lépéseket ehhez, így nekem mindegy 😊

Ability
Javítok: "ezek a böngészõ részei alapból". Sosem gondoltam egyébként a cache-re, én a telepítõre gondoltam, egy feltelepített program méretét (függetlenül a cache-tõl) mérheted, semmit nem fog tükrözni. Szinte mindegyik böngészõhöz feltelepítik a flashplayert, a böngészõ használja is azt, de ettõl még nem képzi a részét és mûködik nélküle is. Most hogy mit csomagolnak alapból a böngészõ mellé az legyen már lényegtelen, mert egyremegy.

Na amúgy: törölhetem ezt a sok agymenést, vagy maradjon meg? 😄
Aquir
Nyilván a böngészõ méretébe nem az oldalakról lementett adatokat értjük.
"de települ vele, nem?" -t nem írtam, de már nem kell foglalkozni ezzel, és most nem fogok offolni 😊

Ability
Értem én, de vagy nem fogadod el a véleményünket, vagy nem fogalmazol pontosan. Elõször azt írtad, hogy a "böngészõ mérete", amibõl találjam ki hogy micsoda, majd késõbb "azok a fileok, amikkel végrehajtja a mûveleteket", majd "nem vagy figyelmes", a végén meg "de települ vele, nem?". Szóval érted...
Aquir
Én akkor pontosan leírtam mi és miért nem mûködik. Most is tényeket írtam, nem kell belõle elefántot csinálni, vagy offolni 😊

Ability
Engem sem igazán, csak ... nem tudom miért, nincs türelmem a hülyeségek terén. Ilyenkor "nagy megmondóember" válik belõlem, sokszor egy kis arroganciával mellékelve. Azonban igazság szerint inkább csak bizonyos személyekre specializálódom. <#idiota> Nem akarlak megsérteni, nincs semmilyen probléma veled, de az Ubuntu topikban ugyan ilyet játszottál, leírtunk valamit, Te ignoráltad, majd ment tovább az agymenés, és pont nem engem készítettél ki vele. Ha emlékszel még. 😉 Szívesen válaszolok mindenféle agyament kérdésre, de ha ez eléri a minden logikát nélkülözõ határt, akkor bizony csökönyös faszfej lesz belõlem. Ez van, tudok róla. 😄
Aquir
nekem nincs ezzel problémám, de nem is engem izgat annyira😊

Ability
És ez miért fontos? Fõleg hogy a komponensek több mint fele be sem töltõdik, a vinyódon meg plusz 50MB ne legyen már probléma.
Aquir
nem is a sebesség miatt, hanem pusztán mennyi hely kell neki.

Ability
Megkérdezhetném hogy ez miért fontos? :] A méret nem tükröz semmit, nem befolyásolja a sebességet, stb.
Aquir
és pont a telepített méret érdekelt. további jó napot 😊

Ability
Utolsó komment: lényegtelen dolgokról beszélünk, ha neked lenne igazad sem jelentene semmit (mint ahogy az enyémnek sincs jelentõsége). A szótárak pedig alapból a programmal érkeznek, de nem képzik annak nélkülözhetetlen részét, letörölheted õket. Opera itt azzal spórol, hogy külön neked kell letölteni ezeket. Ezenkívül a Chromeban van csomó audio- és videocodec, voiceover, inspector, elõrecsomagolt flashplayer (ami nem teljesen ugyan az mint a hivatalos), stb. Ha annyira a méret a lényeg, akkor használj pendriveos Linuxot. További szép napot. 😊
Aquir
ezek a böngészõ részei alapból

Aquir
körül, mi? 😊

Ability
"Van elég sok". Látod, így nem lehet érvelni ahogy Te teszed.
Ability
Na ránéztem a Windows-os partícióra. Eléggé más a kettõ, de hasonló eredmény, mint amit Dzsini is írt. Összesen 108MB, ha ebbõl levonom az installert, a lokalizációt és pár egyéb kedvességet, akkor olyan 30MB körül jön ki.
Aquir
elég sok van

Ability
dll-ek neveit írd le légyszi. Linuxon szerencsére nem létezik ez az istenverte formátum. 😊
Aquir
még csak ha nem is a user data-t és a cache-t nézem, sem az extension-oket vagy a bookmark maganert, csak a jelenlegi verziószámot viselõ mappán belül levõ dll-ek maradnak 50 megával, az installertõl, és a szótártól is eltekintve. nem ez a böngészõ magja?