Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
nálam az 5-ös verzió óta egyre gyakrabb a lefagyása

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Airbus A380
Nálam is dõlt már be stabil verzió úgy hogy össze csuklott az egész Chrome.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

pxxl
ne szemeteld tele és használd a defragot. nekem alapból megy, ha nem használom a gépet, csak áll, vagy tv megy.

All hail the double x!

Köszi a segítséget, de sajnos így sem mûködik.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Jim Morrison
Tudtommal minel jobban teleszemeteled a rendszer particiot annal lassabb lesz.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

akár, de próbáld ki ezt a kiegészítõt, hátha segít
Ok. Köszi. Annyi még, hogy én a Chrome 6.0.408.1 verzióját használom, lehet, hogy ez a hiba oka?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Ability
Hm, a plugint megtalálta, akkor nem tudom mi lehet a baja. Vagy nem támogatja, vagy csak egy ideiglenes bug, várni kell vele, jobbat nem tudok mondani.

Ability
Sok elõnye van ennek, például a számítástechnikában kevésbé jártas emberek dolgát megkönnyíti. Na meg persze ott van az UAC megkerülése, stb. Nem véletlen kerül az oda, elmozgatni meg nem biztos hogy érdemes, lehetnek függõségei.
pxxl
miért jó külön rakni mindent? ha bahal a win akkor is újra kell rakni a programokat (d-re megint) 😊
én max játékokat szoktam máshova telepíteni a többi nem érdekel.

All hail the double x!

Jim Morrison
csak a drivereket akarom meg a windows programokat tennii c re (ott a windows), D re meg ay ossyes tobbit. Nem ertem miert jo ez...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ability
"about:plugins" alatt megnézted, hogy látható-e az Adobe PDF Reader beépülõje? Szerintem egyébként mennie kellene. Többiek? Nektek mûködik Windows-on? Én Linuxot használok, így sajnos annyira nem tudok utánajárni a dolgoknak. Meg kellene keresni az Adobe PDF beépülõjének helyét a fájlrendszeren, majd bemásolni a Google Chrome pluginjai közé.

zeli: rajzol az még neked valami jószágot is ha sokáig baszogatod. 😄
Ability
Szerintem nem lehet megválasztani a telepítést helyét, ráadásul ott a C-n jó helyen van. Megpróbálhatod átmásolni egyébként, de nem éri meg veszõdni vele, a fontosabb adatokat a programon belül is ki tudod menteni.
zeli
azaz. 😄

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

pxxl
Az aptitude-nak nincs Szuper Tehén Ereje

All hail the double x!

zeli
Vagy mikor az aptitude-ot sudo nélkül akarod használni kiírja: nem rendelkezem a szupertehén erõvel v vmi ilyesmi. .D

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Szia!

Köszi a segítséget, kipróbáltam amit javasoltál de sajnos nem sikerült. Remélem a Google Chrome orvosolja majd a problémát.

Jim Morrison
ujratettem a windowst, de hogyan tudom a chromot mas helyre menteni? 😄 Alapbol a C re rakja... vagy csak masoljam at mashova?

Ability
Kedvenc:

Ability
Nekem az "Irgum-burgum, ...." szöveg tetszett. Az a vicces, hogy az angol és az összes verzióban is ezek a szövegek mennek, nem csak a magyar nyelv szépségeinél élnek vele. Az Inspector szokott néha megpusztulni, ilyenkor jön az "Oh Snap! 😞", azon beszartam elsõre. 😄 Van egy kis mögöttes jelentése, kb. "váratlan meglepetés", ilyen failos képekre szokták ráírni. 😄

Amúgy vicces hibaüzenetek: link1, link2

Solten: külsõ beépülõk, nem a böngészõ részei, mindent meg tudnak fektetni. A Flashplayer konkrétan Mac alatt az egész operációs rendszert, nem csak a böngészõt.
pxxl
legjobbak ezek a kiírások, hogy Hoppá! A Google Chrome nem találta meg a... Jajj, A Google Chrome ... de a legjobb eddig az A manóba - Valami nem sikerült.... <#idiota>

All hail the double x!

zeli
Jah nálam is. Eddig ez a legstabilabb böngészõ, vagyis számomra.

Jim Morrison
nalam kb negyszer 😄

Solten
Az igen, ez az elso bongeszo ami meg sosem halt be nalam... 😊

Saor Alba

pxxl
haha lefagyasztottam a chrome-ot 😄 jobban mondva a shockwave flash plugin halt be, aztán valami ismeretlen plugin, és utána a chrome is megadta magát 😄 nem volt túl szerencsés a script valamiért amit futtatni akartam <#idiota>

All hail the double x!

Ability
C:\Users\<neved>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\
Törölt felhasználó
Ha youtube-on megnézek egy videót, akkor azt ugye menti a gép, ezeket a mentéseket hol találom ha Chrome-ot használok?
IE-ban tudom, de itt nem találom.
Ability
Nem hiszem, sima bõvítménnyel meg sem lehetne valósítani. Az IE tab is csak kompatibilitási és fejlesztõi szempontok miatt létezik, egy FFtab-nak semmi értelme nem lenne. Mint ahogy a Chrome Frame-nek sincs túl sok értelme IE alatt, csak a baj van vele.
Ability
Elképzelhetõ, hogy nem szereti, én még nem próbáltam, Linuxon kicsit más a helyzet. Ha most még nem is birkózik meg vele, hamarosan biztos változni fog a helyzet, éppen most kezdett közösködni a Google és az Adobe.

Viszont az is lehet, hogy csak maga a plugin nem került a helyére, mert mondjuk az Adobe Reader korábban lett installálva mint a böngészõ. Amennyire tudom feltelepítésnél nézi meg hogy milyen böngészõk vannak a gépen, és a detektálás után másolja be a szükséges helyekre a plugint. Szóval az Adobe Reader újratelepítése lehet hogy megoldaná a problémát. Illetve nyisd meg a Chrome-ban az "about:plugins" oldalt, itt kaphatsz információt arról, hogy egyáltalán a plugin elérhetõ-e.
Igen, fent van a gépen. Az az érdekes, hogy a KIS 2010 .pdf formátumú útmutatóját akartam megnyitni és nem nyitotta meg. Ha ugyanezt a Mozillával csináltam akkor sikerült. Tehát megnéztem/elolvastam így.

Airbus A380
Chrome-hez nincs FF-tab ? vagy olyasmi mint az ie tab.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

pxxl
pl adobe reader van fennt? anélkül nehézkes 😄

All hail the double x!

Csá!
Valaki segítsen nekem, mert a Google Chromot használom és a .pdf formátumokat nem tudja nekem megnyitni!

Köszönöm!

Ability
Azt a sok fület csak a teszt miatt mondtam, úgy látványosabb a különbség, egyébként nincs jelentõsége.
Airbus A380
Valóban nem mivel nálam max. 3 tab van nyitva nagyon ritka amikor 10-20 általába 1-et használok szóval nem láttam értelmét.

Ability
A felszínt sem karcolod, feladtam. De azért még pár kulcsmondat:

Nem végezted el a tesztet, csináld meg és a többi böngészõvel is próbáld ki külön-külön. Ez egy általános jelenség minden böngészõnél. Ha van elég memória, akkor senkinek sem érdeke hogy az minél inkább kihasználatlan maradjon, kicsit szélsõségesen felfogva még több erõforrást is igényelne. Ha nincs elég memória, akkor a böngészõk egymást fosztják meg a szabad helyért cserébe, szóval az megintcsak nem teljesen okés. Az pedig nagyon nem mindegy hogy a tesztet a böngészõ indulása után végzik el, vagy huzamosabb használat után. Nem csak Chrome-nál, mindegyiknél.
Airbus A380
Mármint a Chrome-nak.

Airbus A380
Az opera is ezt csinálja.

Ma pont azt is kivettem mint elsõ rangú böngészõt mivel 250k körül zabált.... és igen nem érdekel hogy majd félóra múlva lenyugszik akkor ott érezni lehetett.

Fx nél ilyet nem tapasztaltam.

Ez még mindig nem segít a reklámblokkolási stratégiáján 😊

Ability
Kísérlet: nyiss meg Chromeban ~30 fület, jó gazdag tartalommal, hadd telítse meg alaposan a memóriát. Nézd meg mennyit fogyaszt, majd hagyd egy helyben állni, ne nyúlj hozzá, ne nyiss meg vele új oldalakat, tedd le a tálcára és rá se nézz. Vedd elõ mondjuk kb. 30 perc után, csak az "about:memory" fület nyisd meg, majd csodálkozz az eredményen: kb. feleannyit fog enni mint a közvetlen a fülek megnyitása után.

Pontosan ezért nem lehet összehasonlítani, mert nem az számít hogy mi és mennyi van megnyitva, egyszerûen nem lehet kikalkulálni mert a számításban nincs egyetlen állandó sem. Nem számít mi van megnyitva éppen akkor, ha elõtte fél napot használtad. Ha pedig egy restart után nulláról indulnál .... nos, az sem fog mûködni. A Superfetch elõretölt tartalmat akkor is, ha meg sem nyitod a programot.

Konklúzió: amit a srác leírt és megmutatott az lehet tényszerû, nem azt mondom hogy fals az eredmény. Viszont a következtetés mindenképpen fals, hiszen nem tudsz teremteni egy olyan homogén környezetet ahol tutibiztosan le lehetne tesztelni. Én sem tudnám letesztelni, senki sem tudná. Mert rámondhatod hogy kétszer annyit eszik, ez még idáig tényszerû is lehet, csak éppen a Superfetch miatt fals lesz az adat. Chrome úgy lett tervezve, hogy marhára ne spóroljon addig, amíg van mibõl dolgoznia, mert így gyorsabb mûködést tud produkálni. Ha nincs, vagy korlátozott a rendelkezésre álló memóriamennyiség, akkor a többi böngészõhöz hasonlóan spórolósra fogja.

Leírtam újra, normálisan, arroganciát félretéve. Most pedig õszinte kíváncsisággal kérdezem: mi a véleményed így utólag, illetve a fentiekrõl összességében?
Airbus A380
Csak megjegyeztem látván hogy más cikk-be is írták hogy a FF nem eszik annyít tehát nem csak a saját észrevételem 😊

Ability
Énnem, csak megjegyeztem. 😊 Mindig a fejemhez vágja hogy nem adok indoklást, közben már sokszor leírtam, újra nem fogom. 😊

MÁS: video. A Chrome sebességteszt videójának kifigurázása az Opera részérõl. Nekem marhára tetszett, ügyesen megtalálták az irónia és a cinikusság közti balanszt. :]
zeli
Megint kezditek ?😊

Airbus A380
a FF köllemét már most is olyanra csinálod amilyet akarsz.

Airbus A380
Már vártalak.... tudjuk csak te tudhatsz mindent. Hiába írják le máswok a tapasztalataikat 😊 PL az igenis érezhetõ sebesség különbségek .

Ability
Ezt én is mutogattam már, mire eljutnak ideáig a fejlesztéssel, addigra már valószínûleg nekem sem lesz problémám a FireFox-szal. Végre kap egy szép, igényes, nem utolsó sorban _modern_ felületet, illetve a többi fejlesztés is beér addigra. Egyik nagy problémám hogy kényelmetlen és elavult felülete van, ez viszont a legszebb lesz ha elkészül, emellett már szinte a Chrome fog kicsit primitívnek tûnni. Ilyentájt valószínûleg már én is szívesen váltanék FF-re.
Ability
A cikkíró tudatlansága valóban beigazolódott. 😊
Airbus A380
Már épp gondoltam vissza teszem elsõdleges böngészõnek, igen gondoltam amég a cikk memória használat részéhez nem értem, felvetésem beigazolódott miszerint a FF kevesebbet kér. 😊

Airbus A380
Nekem van ugyan olyan gyors a FF mint a Chrome... . Azért az Adblock az dob ám rajta ..

Solten
Ez is talan csak ido kerdese, mert rohamosan fejlodik a kicsike. A Google programozoi remek munkat vegeznek.

(FF pedig teherauto/csuklos Ikarus, nagyon lassu. Vagy inkabb legyorsulta az Opera meg a Chrome. A tuzroka 4.0 igeretesnek tunik btw: link, uj GUI, uj JS motor es egyeb finomsagok)

Saor Alba