Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Ja egyébként ha a pop up tiltást kikapcsolom akkor bejön az az ablak ami ha tiltás van akkor nem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Smiley megnyílik.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
5.0 (elvileg a legfrissebb, mert nem talál újat ha ellenõrzi) meg Comodo Dragon

milyen popupról van szó? pl. itt a smájlis ablak sem nyílik meg? 6.0 vagy 5.0?
Shep
Na rájöttem, a pop up ablakok tiltva vannak, de eddig az oldalaknál külön megkérdezte, hogy akarom -e engedélyzeni. Most meg nem találok ilyenre lehetõséget. Ráadásul a kivételek közé sem tudok betenni semmit, mert valami gazdagépet akar. Fene megeszi az egészet, pedig eddig olyan jó kis böngészõ volt, végén kénytelen leszek operázni, pedig nem akarok.

Shep
Na új érdekesség nálam ,hogy az olyan linkek amelyek javascripttel hoznak be egy új ablakot azokra hiába kattintgatok semmi nem történik, pedig pár napja még jó volt.

Airbus A380
Ez akkor is borzasztó.... (lehet neked bika gépen nem)

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
Nekem nem volt problémám, bejött a reklám ahogy annak lennie kell, kattintásra pedig tovább is engedett. Amúgy az SG akkora trágyadomb, hogy simán lehetett valamilyen ideiglenes probléma.
Ability
Akarod mondani 300MB? Az okokat már túltárgyaltuk párszor...
Airbus A380
Miért zabál memóriát a hatos ? 300k- zabál 2 tabbal.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Shep
Persze hát nekem is a fórum az alap oldal, de akkor is érdekes, és azt hittem nálam van a hiba.

pxxl
lol tényleg 😄 nekem alapból sg.hu/forum.php van mentve könyvjelzõnek 😊

All hail the double x!

lehet el van cseszve a reklám
amúgy miért nézitek a fõoldalt? innen is elértek minden részleget
shevy
ez engem is érdekelne, itt sz****k vele

Shep
Az mitõl lehet, hogy ha beírom, hogy sg.hu akkor csak egy üres lap jön be, mind Chrommal, mind pedig Dragonnal, más böngészõnél (fájer, opera) tovább irányít az index oldalra. Igaz operánál kiír valami reklámot meg továbbkattintást, fájer az adblock miatt gondolom automatikusan átugorja. Na de A CHROME miért nem?

utoljára valamikor tavaly töltöttem le egyet, az olyan volt, mint egy portable chrome, kék ikonnal
annyiból volt jó, hogy nem kellett a meglévõ böngészõt átrakni a dev channelre
na mindegy, kösz!
Airbus A380
Használd a lastpass-t sokak szerint biztonságos és megoldja a problémádat, mivel ha abba külön beírod a böngészõ bekapcsolásakor a jelszót csak akkor oasza meg a jelszókat.

Ability
Létezik és amennyire tudom a Windows-os developer kiadások valóban maga a Chromium, csak úgy látszik össze lett olvasztva valamennyire. Linux és Mac alatt még létezik a különállóként is, én is azt használom. Illetve ugye az egész projekt maga a Chromium. A közösség, a bugtracker, a fejlesztõk, a böngészõ, minden róluk szól, a Google csak a nevét és a pénzét adta a dologhoz. Na meg persze gondolom van közöttük pár Google alkalmazott és a cég irányítja a fejlesztést, de egyébként bárki beszállhat a projektbe.

ui.: valahol egyébként biztos meg lehet találni a különálló Chromium-ot is Windowsra. Paranoid embereknek tökéletes, a Chromium kicsit különálló, az maga a színtiszta fejlesztés. A Chrome meg ugyan az, de a Google pár dolgot átvariál benne, hozzáad szolgáltatásokat, stb. Viszont a Chromium ilyen szempontból egy homogén fejlesztés.
Ability
Fent a bannerben van pár tartalomszûrõ, reklámblokkoló. Többnyire jól mûködnek, a Firefox-os AdBlock szûrõlistát is képesek kezelni. Illetve némelyikhez (pl AdBlock) vannak külön kiegészítõk, azt hiszem AdBlock Element Hiding Helper néven. Ezekkel kattintásra ki tudod szedni a reklámokat és meg is jegyzik.
Ability
A jelszókezelés jelenleg ilyen, nekem sem tetszik. LastPass bõvítménnyel esetleg próbálkozhatnál. A kezdõképernyõre Google Widget-ek rakása csak koncepciós terv volt, talán 1-2 buildban szerepelt, nagyon hamar elvetették az ötletet és stabil kiadásba ideiglenesen sem került bele.
Ability
Valószínûleg egy bugos béta/dev kiadás miatt lép fel a probléma. Stabil kiadással gondolom megoldódik, lentebb is írta valaki. Egyébként a nyelvi beállításokban tudod kiválasztani a saját nyelved, arra fogja lefordítani.
Ability
Parancsikont készítesz, majd a cél mezõ végére ezt írod: "...\chrome.exe" -incognito
kakateve
Üdv!

Hogyan (hol) tudnám beállítani, hogy a Chrome inkognitó üzemmódban induljon? Nem halok bele egy kattintásba, csak mégis... 😄

Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!

shevy
szia, mostanában nekem is ezt csinálta, szerintem az utolsó frissítés óta, úgyhogy visszaraktam a stabil 5-ös verziót, azóta jó

Üdv!

A Google Chrome fordítójával van gondom, eddig jól ment, de mostanában megkergült pl: Adott egy angol nyelvû Wikipedia, felkínálja a fordítást, de azt írja, hogy görögrõl fordítja macedónra, rámegyek fordításra erre koreaira fordítja az oldalt, és ez sajna több más oldalon is elõjön. Hiába állítom át, hogy ez egy angol oldal, a fordítás így is más nyelvre sikerül neki, mivelhogy azt nem kínálja fel, hogy milyen nyelvre fordítsa a szöveget, csak azt, hogy milyenrõl.

Berakok két képet, hogy miket mûvel velem ez a Chrome:
[url="http://kephost.hu/share-D0FB_4C1F57FD.html"]

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Aquir
hát ha más is odamehet amikor netezel akkor nem
régebben nem láttam módosítva kezdõlapot, de ikon formában extensionokkal lehet dolgokat rakni a böngészõre

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Pethy23
Még két dolog érdekelne.

Az egyik hogy a jelszavakat nem lehet elrejteni? Mert ha rámegyek a beállításoknál a mentett jelszavakra simán kiírja azokat, és ez így semennyire nem biztonságos.

Másik pedig régebben lehetett kirakni a kezdõlapra, idõjárást órát stb, ezeket már nem lehet?
Aquir
azt akkor gondolom nem lehet hozzáadni

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Pethy23
Köszi, többnyire jól mûködik, de pl hosszupuska keresõjét nem tudom hozzá adni mert annak a címsora keresés esetén is ugyan az.
Aquir
options (beállítások) - keresõmotorok az elsõ fülön

Hozzáadhatsz, és a keresõmotor bele van építve a címsorba, vagyis nincs külön keresõdoboz (a keresõmotorhoz egyetlen betût is hozzárendelhetsz hogy egyszerû legyen a keresés)

Pethy23
Hali.

Chrome-nál lehet olyat csinálni mint Opera-nál hogy egy adott oldalon lévõ keresõ dobozt hozzá adok a keresõmotorok közé?
daxan
Sziasztok!

A fejlesztõi eszközökben lehetõség van egyes weboldal elemek eltávolítására, pl reklámok. A kérdésem az volna, hogy el lehet valahogy menteni ezeket a beállításokat?

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

a kék ikonos chromium már nem létezik? (mármint az a különálló)
le akartam tölteni egyet, de csak a chrome dev változtát találtam - ami gondolom ugyanaz, de azért érdekelne
Airbus A380
Elsõnek én is a Chrome-ra gyanakodtam anno 😊

Köszönöm, a nyelv kiválasztása megoldotta, mégegyszer köszönöm!

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

hát néhol elég szarul sikerült a fordítás

figyusz: youtube-on a lap alján lehet nyelvet választani
Ability
Youtube-nak van magyar lokalizációja, szerintem nem a Chrome fordítja le. Ez mondjuk kiderülne a fordítás minõségébõl. Ha mégis a Chrome lenne a tettes, akkor a beállításokban testre tudod szabni a viselkedését.
Üdv!

Chromot használok, már régóta van vele az a gondom, hogy a youtube weboldalt magától lefordítja magyarra, és ez eléggé zavaró, más oldalakon rákérdez, hogy fordíthatja e, de itt semmi. Mit tudnátok mondani ezzel kapcsolatban, elõre is köszi!

Solten

Saor Alba

Airbus A380
A stabil 5 -ös Chrome-ba és az Orca-ba tökéletes.

pxxl
akkor nem vágom nálam miért ilyen <#nemtudom>

All hail the double x!

Chrome/FF és Opera alatt is teljesen jól és tisztán jön be az oldal nálam. <#vigyor0><#eljen>

pxxl
nekem is ez van, de ilyen

All hail the double x!

nálam jó (v5.0.375.70)
pxxl
csak nálam van szétesve ez az oldal (és hiányos is) vagy nem chrome barát? 😊 operában pl jó

All hail the double x!

Airbus A380
A Flash a Chrome-ba is frissül automatikusan a 10.1-re ?

Sikerült mûködésre bírni - köszi!
ezzel elvileg lehet használni - nem próbáltam
Egyszer azt olvastam hog a chrome már kezeli a Grasemonkey szkripteket, de nekem nem jó. Nektek mûxik?
Solten
Igen, elsokent azokra gondoltam mint hibaforrasra, nem is szeretem telepakolaszni veluk xy browsert, stabil is, gyors is cserebe. Na meg "fapadosabb" de az abszolute nem erdekel.

Saor Alba