Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Ctrl + 0?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

elitehun
Kb tegnap óta, ha megnyitok külön lapon egy képet (pl ezt), akkor felnagyítja fullra a képet. Miután görgetek, akkor ott is van a nagyító a minusz jellel, hogy zoomoljon ki, de ha klikkelek semmi sem történik. Valakinek valami ötlete?
Végülis az lett a megoldás, csak gondoltam jó lesz a chromium is, az van a szoftverkezelõben (Linux Mint). Ezek szerint akkor nem csak a kék ikonban különbözik, bár azt nem írta senki, hogy unstable csak azt, hogy nyílt forráskódú verzió.

infidel

Pl. vírus, valamilyen inkompatibilis szoftver (Toolbar, kiegészítõ, vírusos kiegészítõ/Toolbar), amit a napokban telepítettél vagy egyszerûen meghibásodott és újra kell telepíteni.
Titan
Skacok! Pár napja azt csinálja a chrome, hogy indításkor összeomlik és 2-3 ismételt megnyitás után mûködik rendesen... Van valami amivel ezt orvosolni lehet vagy felderíteni mi lehet gond?
Illetve már biztos ezerszer megkérdezték, de mitõl van az, hogy jó néhány fórumba belinkelt youtube-os videót nem jelenít meg csak egy üres post látszik?

Elõre is köszi a segítséget!

MerlinW
Használd a stabil google-chrome csomagot és nem lesz probléma.

[merlinw.org]

Az a fura, hogy a chromium 31.0.1650.63-ban amit a csomagkezelõbõl lehet letölteni (linux mint) nem mûködik az Adblock plus, aktív, de nem szûr semmit, viszont ha letöltöm a chrome .deb fájlt (31.0.1650.63) és az telepítem akkor teljesen jól mûködik. Semmit nem állítgatok, csak szinkroizáltam a chrome/chromium-ot a win-en használt profilommal.

infidel

joeperry
Nem, semmit.

http://joeperry.blog.hu/

Valamit nem telepítettél mostanában (pl. toolbar, kiegészítõ, valamilyen szoftver,...)?
joeperry
Próbáltam mindkettõvel, de semmi változás.

talán ez segít:
megnyitod ezt a lapot chrome://plugins/
jobb oldalt klikk a plusz gombra
kapcsold ki a flash playert ami a C:Windows kezdetût helyrõl fut (a másik maradjon bekapcsolva)
joeperry
Sziasztok!

Pár napja egyszerûen képtelenség Youtube videókat megnyitni a Chrome-ban, mert azonnal lefagy az ablak, csak a hangot hallom szakadozva, recsegve. Kipróbáltam Firefox-ban, ott hibátlan a lejátszás. Mi lehet a gond?

marsu
Köszönöm!
[HUN]FaTaL
AppDataban van az egész chrome a localban, az egész mappa kimenthetõ minden beállítással együtt.

http://goo.gl/gd6Zi5

marsu
Sziasztok.
Van egy bõvítmény ami sajnos már nem érhetõ el a chrome oldalán. Az én gépemen viszont rajta van, a kérdés az hogy win 7 alatt, hol tárolja el ezeket a windows?? És egy esetleges újratelepítésnél, a bemásolást követõen ezek a bõvítmények újra életképesek lesznek??

Elõre is kösz!
Üdv!

Az normális, hogy a jelenlegi 31.0.1650.57 verziószámú chrome linux alatt másképp néz ki mint a windowsos? Értem ezalatt azt, hogy tök olyan mint a régebbi 20as verziószámúak, régi szabású kezdõlap/"gyorshívó" nincs alkalmazásgomb, stb.

infidel

tommygear
az oldalak keresõire gondolok, nálam semmit nem lehet del-el törölni

kipróbáltam shift+del-el így mûködik, de nem tudom miért nem volt elég simán a del gomb ehhez
köszi
Malakai
Historyra (elõzményekre) gondolsz címsorban, vagy oldalakon keresõkben?
Oldalakon nálam mûködik simán del-el, címsorban a history-t nem lehet így törölni, ha viszont egy keresõvel keresel címsorban és annak elõzményét dobja fel azt shift+del-el lehet törölni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

tommygear
miért nem lehet még mindig törölni a keresési elõzményeket egyszerûen a del gombbal? ha ez egy bug lenne sztem már észrevették volma, szóval ez így marad??
Malakai
Igen, az elõtöltésrõl lehet szó. Habár azthiszem nem az egeret figyeli, hanem bizonyos mintákat figyel, hogy milyen oldalakon milyen linkekre szokás továbblépni és azokat már elõtölti. Ahogy amikor a címsávba írsz be egy címet az elsõ találatokat dettó elõtölti, lehet hogy bookmarksbart is figyeli így.

De végülis néha cache is tud baromi gyors lenni, egyetlen request az egy pillanat ideális körülmények közt, és egy cachelt oldalon gyakran kizárólag a html-t kell újrakérnie. Azt meg ugye tudjuk, hogy a legnagyobb lassulást a sok lekérés okozza inkább (stílusok, scriptek, képek). De persze ez azért általában szemmel látható és nem abszolút azonnali.

Szerk: Itt egy cikk deveknek, ami részletes arról, hogy mit mikor prerenderel a Chrome.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

???

Ha félreértettél volna a "problémám" pont az, hogy egy nanomásodperc alatt betöltenek az oldalak néha, mintha helyi erõforrásról mennének. Ok, van cache, ráadásul nálam ramdrive-on, meg egyébként is SSD-n van a rendszer de akkor is, van ami nem cachelõdik lokálisan + a js scripteknek is egy hajszálnyi idõ azért kéne még egy ilyen erõs gépen is, és normál esetben (kb. 10 esetben 9x) ez így is történik, de néha meg mégsem.

A flash-nek ehhez nem értem mi köze lehet.
SzirmosSzisza
Tippre flash.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hi! Elég jó gépem van (lásd lent ha érdekel), de amit mostanában csinál a Chrome az azért kicsit hihetetlen:
Kb. 10-bõl 1 esetben ha a könyvjelzõsávból megnyitok egy oldalt, akkor azt instant behozza, a DOM is rögtön a végleges formájában jön be (és él rajta minden ahogy kell), pedig a húsosabb oldalakon a sok kívülrõl beágyazott tartalmak normál esetben mindig egy pár tized másodperces késéssel töltõdnek csak be.

Van valami a beállításokban már jó ideje, hogy "hálózati mûveletek elõjelzése" vagy ilyesmi, elsõre arra gondoltam (hogy az egeret a gomb fölé viszem és már akkor elõtölti az oldalt), de ez két okból sem stimmel:
- A jelenség mint mondtam kb. 10-bõl 1 esetben történik meg
- Teljesen véletlenszerûen jelentkezik
- Egy ilyen komplett elõtöltés könnyen végzetes lehet (GET lekéréssel vezérelt kényesebb mûveletek akaratlan megerõsítése/indítása amikor az érintett gomb/link fölött elhúzod az egeret), tehát nem hinném, hogy ezen megfontolás alapján ilyesmit bevezetnének.

Tapasztaltatok már ti is ilyet, tudjátok esetleg mi lehet?
Az már megvan, csak az istenért nem tudtam hol vannak maguk az alkalmazások 😊
És ezt egyszerûen ráklikkelsz és a klikket lenyomva tartod és szépen lehúzod a jobb alsó sarokba ott máris megjelenik, hogy eltávolítás a Chrome-ból.
Köszi 😄
Vééégre, isten vagy. Ezt nem tudtam <#falbav>
Beírod a címbe: "chrome://apps/" ekkor megjelennek az alkalmazások.
Ez az a link, ha esetleg segít benne -> IM+
Igen, de alkalmazások kezelését nem látok.
Egyetlen amit találtam az az, hogy a Beállítások/Alkalmazások-ból húzzúk a nem kívánt alkalmazást a kukára. Csak ilyen nem nagyon van. Indítási képernyõnél vannak alkalmazások. Mondjuk küldtem visszajelzést is nekik...
Hol jelenik meg? Asztalon, Chrome-ban?
Ez egy alkalmazás lenne, de bõvítményt kerestem, de el szeretném tûntetni. Neten nem találok erre való megoldást, gondoltam...
Honnan kell letörölni? Mikor jelenik meg és hol?
Valakinek van ötlete hogyan lehet letörölni ezt a szutykot, megköszönném:

32.0.1700.6 beta-m
Malakai
Melyik verzió?
Mert itt továbbra is natív scrollbart használ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

így
végre lecserélték a scrollbart is - elõször keresnem kellett mert alig látszik

http://s14.postimg.org/mnuz9v25d/scrl.png
chrome://plugins/
próbáld úgy hogy csak a chrome-os van engedélyezve (vagy az se, ha nincs rá nagy szükség)
grebber
Az isten húzza a ....... már,hogy az ember nem tud rendesen internetezni a 21. században mert ez a féreg flash 2 percenként összefossa magát.
Kit kell le..opni,hogy jó legyen végre mert eskü megteszem már ,mert ez idegölõ.

Next PC upgrade: 2022

Aquir
most sem megy a videó😊  szerk: rightclick / play-el el tudom indítani, de ottmarad a play gomb 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Narxis
Stable Channel Update
Chrome has been updated to 31.0.1650.48 for Windows, Mac, Linux and Chrome Frame.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Aquir
Nálam nem😊   30.0.1599.101 m. Csináltál az about:configban valamit? (szerk: már nincs aboutconfig?)
(Firefoxxal mûködik)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Jim Morrison
Nyomj rá a play gombra (nálam mûködik) 30.0.1599.101 m

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Aquir
Nekem csak egy gondom van a chrome-mal, hogy lehet kickstarter-es videót elindítani? 😊

Semmi. dehát ez béta, remélem a következõben már jó lesz.
Malakai
Nincs valami smoothscroll cuccod?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

háttérképek meg minden ami fix egy lapon remeg görgetés közben.
viszont ha a csúszkát húzom, ugyanolyan folyamatos mit korábban...<#zavart2>
Pedig van 😊
Hide-ra lehet tenni BÁRMIT az ablak elemei közül. Eddig kisérletezgettem vele, de a Chrome ehhez képest fapad, amit FF-ben meg lehet valósítani. Teljes átrendezés, eltüntetés, átlátszóvá tétel, autohide, minden megy.