52
  • gyik gyuri
    láttam a filmet nekem teccet és nem is vot annyira sötét
  • sandor8206
    ki írta, hogy gond. Pont + írtam le, hogy nem véletlen az, hogy az az ország hol tart és miért inkább a hazai, meg persze azt szeretik.
  • DarkEvilPiccolo
    És ezzel mi a gond? Jól nyomják a japcsik. Ha tehetném szívesen kiköltöznék Japánba.
  • sandor8206
    annyit a japánokról, hogy a hazait részesítik előnyben erre a legjobb példa, van náluk olyan hogy különböző cégek, megállapodást kötnek egymással, mintha haverok lennének (tehát az autógyártó a nagybani fagyiárussal), és valamikor a 80 években történt, hogy a mazda nagy bajban volt, erre a többi "haveri" cég kiadta a dolgozoinak, hogy ha autót vesznek mazdát vegyenek, mert így szolgálják a saját cég és az ország érdekeit is, ennyit a japán mentalitásról. A mazda megmenekült.
  • Hoz_Hun
    Jaja, pontosan. Egyetértek.
  • DarkEvilPiccolo
    "A sorozatokban játszó színészek nagyobb sztárok, mint a mozi filmekben játszók"
    Hát persze, mert meglehetősen kevés mozi filmjük van, míg TV sorozatuk annyi mint a szemét. Nem nagyon van keret a csilli-villi-durr-bele-bumm mozi filmekre. Ezért is csinálják a rengeteg animét. A filmek "helyett" is csinálják őket. Sokkal kissebb a költségvetésük mint a mozi filmeknek. A lájveksön TV szériáknak úgy szintén.
  • Hoz_Hun
    Názd meg az Insutóru (Ueto Aya), vagy a Kage no tsuki (Kuriyama Chiaki). Azok inkább a tipikussak.
  • Hoz_Hun
    Azért ehhez ismerni kell a Japánokat. Ami ott bejön a nagytöbbségnek az európai szemmel háááát... és vica-verza. És most nem azokra a produkciókra kell gondolni, ami ide eljut, mert az csak a jéghegy csúcsa. Ráadásul ott a mozi kevésbé nagy cucc ők TVz-nek és saját produkciókat néznek. A sorozatokban játszó színészek nagyobb sztárok, mint a mozi filmekben játszók. Szóval azon nem kell csodálkozni hogy a Japánok saját produkciót részesítik előnyben, mert ez minden területre igaz náluk.
  • JungleGeorge
    Szerintem meg a Machine Girl is egy nagyon jo tipikusan japan film.
  • DarkEvilPiccolo
    Úgy tudom, hogy az Afro Samurai is pl. hatalmas rajongásnak örvend japánba annak ellenére, hogy az közös munka szóval amcsik és a japcsik közösen csinálták. Annyira sikeres lett japánban, hogy a rajongók kérésére jön neki a 2. "évada", pedig az is iszonyatosan elborult cucc szerintem. Meg még lehetne sorolni pár ilyesmit. A Ghost in the Shell-ek is sikeresek voltak nem kicsit, de eljárt felettük az idő, ezért nem vezetnek már semmilyen toplistát. A 20. hely az nagyon jónak számít.
  • wolruf
    Elég sok Takeshi filmet néztem meg, nekem ezek nem annyira jönnek be. Nem roszak, de furcsa stílusa van. Japán ismerősöm azonnal rávágta, amikor említettem hogy a filmjeit nézem, hogy jaaa, az a komika? Csodálkoztam, de kint inkább így ismerik, mintsem brutális rendező/színész.
  • DarkEvilPiccolo
    Milyen tévhit?! Ha a japók nem rajonganának az elvont cuccokért akkor nem csinálnának olyan sok elvont animét. Pl. Death Note az egyik legsikeresebb manapság, és imádják rengetegen. Elfen Lied? Az is nagyon véres és elvont baomság, és imádják! Ne a mozis toplistákat nézegesd basszus! Én rohadtúl nem arról beszélek, hogy mi a menő náluk a moziban!
  • kalapos01
    Mondom, nagy tévhitben vagy. Nézz meg egy manga toplistát és meglátod, hogy hol van rajta az elvontság. A 13. helyen, ha májust nézem. Eleje full kommersz.

Mik voltak náluk sikerfilmek? A romantikus komédiák. (Lehet, hogy elborultak, nem tudom.) Az Indiana Jones. (Oké, ez valóban elborult.) A Narnia 2. A Bűbáj. Az arany iránytű. Az utóbbi 3 egy irányba mutat, a kommersz mesék/fantasy-k irányába. Az első Batman is siker volt. A második nem. Hmm. A Ghost in the Shell 2.0 meg valahol a 20. hely környékén halódik.
  • DarkEvilPiccolo
    Ha tudnád, hogy mennyien nézik... És a tetejében nem csak a japcsik, hanem vagy 1 tucat ország, és persze a japcsik amcsik és az olaszok a legnagyobb fanatikusai. Jó ízlésük van.
  • bmw
    gratula hozza.:P
  • DarkEvilPiccolo
    Meg ezt a vevők a japcsik a darkosabb témára sem úgy értettem, hogy sokat kaszálnának a darkosabb animékkel, hanem úgy, hogy általában megőrülnek az ilyen elvont/darkos valamikért, és sokkal elborúltabb ízlésük van mint az európaiaknak vagy az amcsiknak. És ezért hülyeség az, hogy sötét nekik a sötét lovag. Egyszerűen nem érdekli őket. Ennyi. Ez csak egy hülye kifogás volt, hogy ezért nem lett náluk sikeres. De ez azért nagy hülyeség, mert köztudott tény, hogy a japóknak nagyon elvont az ízlésük általában.
  • DarkEvilPiccolo
    Nem a mozis sikerekre értettem, hogy ott tarolnának a darkosabb animék, hanem ahogy írtad is, DVD/TV/(Warez). Könyv? Az micsoda? :P Manga inkább, nem? :P
  • kalapos01
    Valaki nagyon vágja a japán mozizók ízlését. Vagy csak azt hiszi. Tévhitben vagy.

Tévében. Könyvben. DVD-n. Lehet, hogy bejönnek ezel. Moziban, ami durva, az nagyon réteg, hoz 1-2 milliót. Minimális rájuk a kereslet. Ami moziban rajzos siker, azok a szép mesék, chihiro és társai.
  • DarkEvilPiccolo
    Amúgy szerintem ez hülyeség, hogy a japóknak sötét a sötét lovag, ugyanis milliószor darkosabb hangulatú animék is vannak a sötét lovagnál, és azokra mégis vevők. Szóval szerintem ez a kijelentés hülyeség ahogy van.
  • DarkEvilPiccolo
    "vagy csak mindenki azt hiszi, hogy a japán mozikban animekat adnak?"
    Bár nem csak azokat, de túlnyomórészt azokat. :P

"japanok nezzek songukut vagy mit"
    Én is nézem. :P
  • Tetsuo
    Pl Tetsuo a vasember. ;)
  • Tetsuo
    Az Azumi es a Battle Royale szvsz eleg fos.. az EUba eljutotakbol kb a Takeshi filmeket kedvelem..
  • Tetsuo
    az amcsi kepregeny hypokat szarjak lefele.. ok azert jobban otthon vannak a temaban
  • bmw
    japanok nezzek songukut vagy mit....
  • Herczi
    Fel se fogtad mit írt koschwarz, lol.
  • Aldo Moro
    Illetve ezt akartam irni. Bocs.
  • zola2000
    Kit érdekel szváziföld? A világon három nagy régió van ilyen szempontból Japán, USA, és EU.
  • koschwarz
    nehogy ne maradjunk dark knight hír nélkül :)

jövő héten azt szeretném tudni, hogy szváziföldön hogy ment a dark knight
  • wolruf
    Ez a film itthon Anyátlanok címen fut, meg is vásárolható. Sajnos itthon sokaknak nem tetszik (nekem igen), amolyan művészfilm-féle.
    Javasolnám esetleg a Nada Sou Sou, az Umizaru filmeket megnézésre. Előbbi egy romantikus film (rettenetesen jó zenével és hangulattal), utóbbi egy búváros akciófilm (szintén fantasztikus hangulattal). Ezek egyikében sem gyilkolnak, trancsíroznak.
    Jó film az Azumi (vele általában együtt emlegetik a Versus-t, bár szerintem annyira az nem volt jó), trancsírozós, de mégis jópofa a Battle Royale. Ezek mindegyike beszerezhető itthon (az Azumi és BR két részes). Kint sok filmet néztem TV-ben, rengeteg csak az itthon amolyan reggeli műsorokként sugárzottakhoz hasonlít. Beszélgetnek a Japán dolgokról, eseményekről, helyekről. TV-ben sok műsor helyzetbemutatás. Színészek eljátszák a beküldött történeteket. Dívik még a rengeteg vetélkedő (régen nálunk ennyire jó talán a Játék határok nélkül volt). Látványosak és nem olyan laposak, mint az itthon nyomott valamik.
  • zolo
    Hát szerintem elég sok japán dolog ismerős errefele:)
    Devil May Cry, Resident Evil, Ridge Racer, vagy épp DoA :DD
  • zola2000
    A japánok betegek? Nézd meg az amcsi manhunt, vagy postal játékokat, a japán cuccokkal még elvagyok (ok a final fantasy itthon a legismertebb valamiért de az meg pl pont nekem nem tetszik, (esetleg néhány régebbi rész jön be), meg a japán horrorok sem, hanem inkább a tales of, dragon quest, legend of zelda sorozatok)
  • FoodLFG
    Azért azt még hozzátenném, hogy ez csak egy film. Nem csak ilyeneket lehet találni arrafelé.. x)

pl az én egyik kedvencem a Dare mo shiranai, amit Magyarországon is vetítettek néhány moziban, az teljesen más kategória.
    http://www.imdb.com/title/tt0408664/
  • chase
    Azt hiszem Tokyo Gore Police fan lettem :)
  • busman001
    lol ez a tokyo gore police :DDDD nagyon kemény, érdemes belenézni a trailerbe. ezek a japók több mint betegek
  • FoodLFG
    Ha már C-kategória
    érdemes megnézni pl a TOKYO GORE POLICE trailerét. :DDD
    http://twitchfilm.net/site/view/second-tokyo-gore-police-trailer/

Azért az ilyen filmeknek is megvan a maga hangulata. ;D
  • Lami
    Itt nézzen körül az, akit érdekelnek a keleti filmek (és jól tud angolul).
  • winnie
    köszi, csekkolom.
  • FoodLFG
    Egyébként az www.azsiafilm.hu -t lehet érdemes nézegetni és onnan elindulni, ha ilyen filmekről van szó.

Egyébként engem még sem az animék, sem a japán sorozatok (dorama) nem tudtak eddig meggyőzni. Bár láttam már jókat.
  • gabeone
    Nekem bizony volt szerencsém látni egy-két japán horrorfilmet. Mondhatom igazi C kategóriás művészfilmek voltak. Alkotásnak még jóindalattal sem nevezhetem őket. A lényeg, hogy ezek filmek odahaza japánban nagy sikert értek el, de más országokban még dvd-n sem adják ki. A japán is egy igen fura kultúra a legtöbb ország kialakult normájához képest. Régen a viccelődések során "hülye amcsik"-at lehetett hallani, de most már "japcsik"-at szoktak mondani.
  • FoodLFG
    A japánok szerintem elvannak a maguk kis világukban, amihez szépen közrejátszik a média is arrafelé.
    Zenék terén is ez a helyzet. "hype" az van, de nem a külföldiek, hanem a japánok felé.