Érintőképernyő az Apple újabb nagy dobása?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
én leírtam tényeket, erre csak ennyit tudtál lépni, hogy "nyenyenye nem értessz hozzá" 😊 Mint egy kislány 😊 (igen tudom, ezt is biztos a többi fórumozótól vettem 😊) Még valami? 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sanyix
Igen ez a "röhögünk a kollégákkal is tipikus szöveg", miért mindig a többi fórumozót követed, miért nincsenek saját gondolataid(igaz én se vagyok éppen rosszkedvû, de nem ezzel próbálok visszavágni)?

Komolyan gondolkodtam rajta, hogy írok egy magyar fórumos sablont, a viták 95%-a simán benne lenne 😄

Tényeknek nem lehet bedõlni, csak a reklámnak 😉

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

PyRex
Atyaég, még egy okos ember 😄DD

PyRex
Miért ne folytatnám? Szakadunk a röhögéstõl, az az igazság 😊 jól Idõm van, jól elszórakozunk rajtad. Folytasd mester, isszuk minden szavad!
Ja hogy én nem értek a számítógépehez lol 😄DD

És milyen tényeknek dõlsz be? Mesélj!

Mit okoskodtok? Mac gép az egyszerû népnek jó, akinek csak azért kell gép, hogy legyen. Mert jól néz ki a lakásban, és mert "csak megy". Windows azoknak a kockáknak jó, akik szeretik a programjaikat saját maguk megválasztani, valami speckó feladatot csinálni, ökörködni. A linuxhoz meg fanatizmus kell, ennyi 😊

Az meg hülyeség, hogy mindenki, aki zenébõl, filmbbõl vagy hasonlókból él, az macet használ. Ember! Ez nem a 90-es évek közepe már, amikor ez még érvényes volt!

LZ forever

Sanyix
Nemkell ehhez önelégültség, elég csak egy átlagos hozzáértés a számítógépekhez, akiknek ez megvan, már jobban értenek hozzá mint te.

Én gondolkozom, és szétnézek, ezért nem dõlök be a marketingnek, csak a tényeknek. Ez van.

"a én befejeztem, iq nélküli vitapartnerrel nem folytatok eszmecserét."

Jaj de tipikus ez is 😄 fõleg az amikor a "befejeztem" után ugyanúgy folytatja 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
#55 "Én azért telepítek linuxot, mert nem akarok agyvérzésben meghalni a kíndóz faszságai miatt, így azt csak a játékok miatt kell feltennem."

komoly SELFOWNED-ed van 😊

Egyébként ja elindítottam linuxon is, de mivel directx-es, az amúgy is siralmas fps wine-n emulálva még siralmasabb volt. Bár egy ideje nem próbáltam, azóta fejlõdött biztos.

PyRex
0 szoftvertámogatása a linuxnak van, ugye a szoftverTÁMOGATÁS szó linuxnál alapból megkérdõjelezhetõ. Ezen kívül macromedia és adobe is apple platformból nõtte ki magát (és még mindig azon mûködik a legjobban) - talán nem véletlenül. Rengeteg professzionális zeneszerkesztõ program CSAK apple gépekre van, de nyilván ezekrõl a dolgokról neked megint csak fingod nincs. Videót szerkeszteni is vicces OSX nélkül... Windows belehal, linuxra meg nincs egy normális szoftver. Hát igen aki csak játszogat a gépen, meg fórumozik, annak elég a PC. Az, hogy neked nincsenek igényeid, az nem azt jelenti, hogy másnak is a szar a jobb választás.

Rá kell hagyni... Aki képes beleölni a pénzét egy "gyenge teljesítményû" gépbe akkor nesze, tegye meg😊 Egy Mac gép áráért vehetsz egy teljesítményben sokkal jobb gépet!
Sanyix
hmm... ennyi a visszavágás? Elég gyenge próbálkozás. Gyakorolj, ez az "áh nem érted, áh nem tudsz értelmezni" szöveg is tipikus a magából indul ki dolog elsütése után!

PyRex
köszi, hogy megint a nullával dobálózol, avagy nesze semmi fogd meg jól 😊
igen, tényleg nem értek semmit a szoftverekhez omg... majd egyszer amikor kicsit leszálltál a földre az önelégültségedbõl, talán gondolkozz és nézz szét picit, mielõtt leírsz valamit. Na én befejeztem, iq nélküli vitapartnerrel nem folytatok eszmecserét. <#integet2>

baze most nézem lineage 2-vel játszol linuxon. ember, ez már teljesítmény

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

Sanyix
egyszer már használtam munkára, de az már tart egy ideje 😊

nem nagy dolgokra(banki alkalmazások, weboldalak, tesztelések), nem értem tényleg miért jobb egy fehér doboz 0 szoftvertámogatásos os-el, mint egy fekete variálható os-el 😊

srác, neked szövegértelmezési gondjaid vannak, és rosszak a szó-jelentés kapcsolat párjaid is. remélem a kávéfõzõre, nem a vibrátor ugrik be.

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

Sanyix
A totális laikusság sugárzik a hozzászólásaidból. Se a hardverhez, se a szoftverekhez nem értesz semmit.
Szép példák: "PC-re van 5 millió virus, trójai, minden szar
MAC-re van mondjuk 50 (sem)"

"linux meg program támogatottság? LOL"

"biztos azért használ a világon minden normális képekkel, videókkal és zenével foglalkozó (értsd: ebbõl él, pénzt keres vele) ember mac-et"

"Az imac-nek meg olyan, hogyha egy süketszobában oda tartod a fejed mellé, akkor sem hallod. De azért örülj a szerinted csöndes, amúgy kb. 25-30dba hangon járó pc-dnek 😊"

Emellett süket is vagy, ha nem hallasz egy elektronikai cuccban semmit egy süketszobában, mert sajnos még jóval kisebb teljesítményû cuccoknak is van mûködési hangjuk, fõleg a tápegységeknek(lehet hogy nem hallottad még, de nem csak ventillátornak lehet hangja)... Vagy csak nekem túl jó a hallásom?

Érvek voltak, hülyeségekkel kapálódzol is ellenük rendesen 😊

PyRex
"PC-re van 5 millió virus, trójai, minden szar
MAC-re van mondjuk 50 (sem)"

nyilván windows-ra ill. osx-re gondoltam 😊

PyRex
"Hát ezt tényleg nem fogom megérteni miért jó."

Majd ha életedben EGYSZER fogod komolyan munkára használni a gépet, nem csak arra, hogy idiótaságokat írj róla az SG fórumba, akkor rájössz, hogy mire is jó a MAC. De igazad van. Neked tényleg a pc való...

Sanyix
Tudod van egy, mindenhol használható visszavágás amikor már mást nem tudsz: a "mindenki magából indul ki" mondat.

Én azért telepítek linuxot, mert nem akarok agyvérzésben meghalni a kíndóz faszságai miatt, így azt csak a játékok miatt kell feltennem. Hihetetlen dolog ez a pc, szoftvert is lehet rajta cserélni, még osx-et is lehet rá rakni, bár valamiért mindenki csak egy próba erejéig csinálja, valamiért nem olyan vonzó hogy fennhagyják 😊

Én és az önelégültség (persze poénból szoktam önelégültködni, de azt mindenki vágja)? Hát ha itt lenne pár ismerõsöm, lehet könnyezve röhögnének ezen 😊

Én ár/teljesítmény/minõség szerint vásárlok, ezért nem vettem még egy apple terméket sem, mivel mindben keveset nyújt.

Igen, nem fogom megérteni soha az apple életérzést. Drágábban rosszabbat/átlagosat? Hát ezt tényleg nem fogom megérteni miért jó.

PyRex
Öcsém te tényleg ilyen sötét vagy?
ekkora baromságokat írsz.
PC-re van 5 millió virus, trójai, minden szar
MAC-re van mondjuk 50 (sem)

trabant vs drága trabant? LOL hát ha szerinted egy imac-et lehet mondjuk design-ban halkságban, fagyásmentes mûködésben egy szar pc-hez hasonlítani, akkor megint csak azt kell mondanom, hogy sosem láttál mac-et élõben.

"Legális oprendszernek nagy támogatással ott a linux,"

linux meg program támogatottság? LOL, persze, biztos azért használ a világon minden normális képekkel, videókkal és zenével foglalkozó (értsd: ebbõl él, pénzt keres vele) ember mac-et, mert a linuxon ingyen is van ugyanez, ugye...?

"Pl amd-ben még 50% különbség sincs"

kit érdekel az amd? van amd alapú mac? nincs!

"Távirányító, is 2k. Használathoz szükséges program telepítése 2perc."

LOL na megint dominál az értelem. Szerintem te még soha nem láttad, hogyan is mûködik az apple gépek távirányítása...

"Nekem a sima, nem csöndességre kiélezett pc-mnek is olyan hangja van, hogy nyitott ablak mellett, kertvárosban nem hallani a szellõtõl és a madárcsicsergéstõl 😄"

Az imac-nek meg olyan, hogyha egy süketszobában oda tartod a fejed mellé, akkor sem hallod. De azért örülj a szerinted csöndes, amúgy kb. 25-30dba hangon járó pc-dnek 😊

"Dehát sajnos ehhez érteni kell 😊"

Hát bizony, kellene, mielõtt meggondolatlanságokat írsz...

És még egyszer:

kezdjétek el összeszedni hardverenként, hogy mi van az imac-ben és az mennyibe keülne, ha az ember kisker áron megvenné és berakná egy pc-be. utána jöhetnek a szoftverek is mellé (amit alapból megkapsz minden imac mellé ugye) és a végén a design és a halk mûködés. Tessék be lehet bizonyítani, hogy olcsóbb... de mindenkinek csak a szája jár, érvekkel szemben senki nem tud lépni.

én azért használok mac-et, mert nem akarok agyvérzésben elhalálozni, amikor baszik dolgozni a windows.

tudod, van az az arany igazság, hogy mindenki magából indul ki. hát ez rád hatványozottan igaz. ha olyan önelégült fa** lennék mint te (boccs) akkor azt mondanám, hogy senki se próbálja ki a mac-et, magamnak akarom mind.

am igazad van, legyen suzuki, baszki. mind kettõt lehet ugyan olyan teljesítményû motorral kapni, csak a minõséget ott is meg kell fizetni. de neked gondolom otthon mindenbõl az olcsóbb van, igaz? 😊

na jó nem tudom mit töröm magam, látszik hogy nem akarod megérteni. aki vak akar maradni, az is marad

Valahogy így látom én is, Macet birtokolni inkább sznobság mint ésszerû választás.
Sanyix
bmw és trabant között van egy "pici" minõségbeli különbség (erõsebb, nagyobb tudás, teljesítmény, minõség).

De pc vs mac, az trabant vs drága trabant 😊

"nem kell vírusoktól, és fagyásoktól tartani, biztonságos"

Mint a pc 😊

"barmer csecsének szopói sose fogják fel, amég ki nem próbálják."

Rápacsáltál, annyira gyûlölöm az m$-t hogy legszivesebben minden m$ fejlesztõt, és marketingest a falhoz állítanék és agyonlõnék. Nincs is nagyon más dolog amit jobban gyûlölnék, talán csak a ferike. HOPPÁ

Neked jobb érzés használni, mert te úgy érzed ettõl jobb, menõbb ember leszel. De van akinek nincs gondja az önértékeléssel, és fõleg nem egy fos pcvel(mac-el) fog villogni 😊

az a baj, hogy itt nagyon kevesen használtak mac-et, viszont nagyon sokan szeretik oltogatni az apple-t. csak. mert. azért éri meg mac-et venni, mert szép, fejlett op rendszer van rajta, nem kell vírusoktól, és fagyásoktól tartani, biztonságos (az hogy a hacker versenyen két perc alatt törte fel oké, na de meddig kereste elõtte. ez is csak az bizonyítja, hogy windowsra nehezebb lett volna olyan rést találni, amit más már nem használt. mert ugye ez volt az egyik feltétel, csak senki se szereti megemlíteni). egy mac sokkal megbízhatóbb, jobb érzés használni, de ezt barmer csecsének szopói sose fogják fel, amég ki nem próbálják.

és amúgy kezd kvára unalmas lenni, hogy az összes apple cikk, alaptalan fikázással van teli

senki se mondta, hogy a mac az valami földön kívüli talány, nem az is pc.

a trabant és a bmw is autó, remélem az összes szarrágó, "a mac drága és pfúúúj" trabantal jár, és nem valami drága jó autóval, mert ha nem akkor a SZNOB KU**A ANYÁTOK

Kevesebb pénzbõl összeraksz egy olyan gépet: ami halkabb, bluetooth, wifi és szerintem a macpro-hoz nem jár távirányító 😊 - legális oprendszer és egyelõre a legnagyobb programtámogatottsága a windowsnak van - talán a minõség már kérdés lehet. Nem kell dzsunkát építeni, jó cuccokat össze is lehet válogatni, nem kell az eladóra bízni és utánna kell olvasni.
Szerintem egy macen nem teljesen az anyagi részét fizeted ki mikor megveszed. A fejlesztést, designt, támogatottságot (ami itt persze nem sok), garanciát, marketinget, a csinos applestoreokat, ahol megveheted (szintén nem itt).
Pc-ben ott a dell, hp - asztali dell is van majd 1milláért.
Marketing pedig van nemkevés, méghozzá jó, pont olyan ami úgy gyullad mint a benzin. Õk rádobják a gyufát és olyan hype kerekedik ami elér a gépet nemhasználókhoz is. Meg kell nézni egy keynote-ot, csak más a stratégia mint a fogkrémreklámokban, a tõmondatos szöveg, hogy nem akarunk sokat szövegelni errõl, mert ti is és mi is tudjuk, fasza, így: White. Aztán indul a hullám.

A kezek a képeken készek, kicsit olyan mintha beállt volna a hullamerevség. Régóta vannak az industrial designban 😊)
Nekem van egy MacBookom, és szeretem, mert szép.

Gondoljatok bele, hogy ha egy Mac nem lenne drága, akkor mindenki Mac-et venne, legalábbis nagyon sokan, mert jól néz ki, kis helyet foglal, halk, és nem kell napokig telepíteni rá az oprendszert, stb.

Szóval, ha olcsóbb lenne, elvesztené az exkluzívitását. Így, hogy kb minden századik gép Mac, vagy még kevesebb, vagányabb dolog bírtokolni egyet.

Ennyi

A cikkhez hozzászólva: Én is valószínûnek tartom, hogy egy majdnem vízszintes felületrõl van szó, elég nagy hülység volna egy függõleges monitoron billentyûzetet szimulálni.
Az vesz apple termeket aki minosegi termeket akar. Ennek persze megvan az ara is.
Es nezd. Itt egy alternativa a Sony Vaio-tol. Azt se hinnem hogy melletted ott a melohelyen ilyen van. Sony Vaio Desktop
Sanyix itt egy link nezd meg az iMacet. Szerintem meg nem lattad. Eleg erdekesnek fog tunni. http://www.apple.com/imac/ Az a monitor az egesz szamitogep amit ott latsz. <#nyes>
Sanyix
Érdekes, a bótban a csökkentett fogyasztású se kerül sokkal többe. Pl amd-ben még 50% különbség sincs, az amúgy sem éppen hatalmas fogyasztású simákhoz képest. Egyébként tökmindegy milyen energiatakarékos, attól még pc.
Minek blútót(csak pár hülye mobilbuzi mobiltelefonhoz kell), tök haszontalan. Wifi kártya 2k. Távirányító, is 2k. Használathoz szükséges program telepítése 2perc. Pc-bõl is lehet kva vékony gépet építeni, itt mellettem a melóhelyen is van egy, és ez még kazán pénégy is, nem is egy normális proci amihez kisebb hûtés is elég.

Nekem a sima, nem csöndességre kiélezett pc-mnek is olyan hangja van, hogy nyitott ablak mellett, kertvárosban nem hallani a szellõtõl és a madárcsicsergéstõl 😄

Legális oprendszernek nagy támogatással ott a linux, csak aki nem ismeri hülyeségeket ír róla 😊

Dehát sajnos ehhez érteni kell 😊

PyRex
ez még akkor sem lenne igaz, ha kizárólag csak a beépített hardvereket néznéd.

Annyira bírom a sok hozzá nem értõ buta embert, mindenki szajkózza, hogy drága, drága... Megnézik, hogy mennyiért tudnak megvenni egy core2 procit a boltban lol..

Az nem zavarja ezeket az okos embereket, hogy az imac-ben pl. csökkentett fogyasztású proci van, ami ugye jóval drágább?
Vagy, hogy az összes mac-ben alapból van bluetooth, wifi, mindegyikhez jár távirányító, ami magával az oprendszerrel van összehangolva, nem egy dzsunka szar?

Vagy hogy mondjuk imac-nél egy qrva vékony gépet kapsz, amiben minden benne van?

A sok okos emberke építsen már nekem egy hasonlóan jól kinézõ (átlagos PC házak ugye kiestek...), TELJESEN HALK, minimum ugyanilyen teljesítményû gépet, amely ugyanekkora helyet foglal és minden benne van ami az imac-ben, kevesebb pénzbõl, amiben legális oprendszer is van, minimum ugyanolyan program támogatottsággal, mint az osx... (tehát a linux alapból kiesik...)

Sok sikert!

Sanyix
Összeszerelés minõsége? 😊

Hogy kell minõségien beleejteni egy alaplapba egy core2 procit, és rácsukni a rögzítõ kart? 😄

mac csak egy sima pc, sokszoros áron. Ezt csak a hülyék és az idióták nem veszik észre.

Sanyix
Ilyen jó lenne l2zésre, fõleg siege-re, amikor bármilyen gépen túlzás nélkül 0,5 és 2 fps között mozog a kép (mert az unreal2 motor valahogy nem bírja a 200 megjelenítendõ karaktert), tök jól lehetne targetolni, mert csak ráböksz az emberkére, egérrel meg húzod, még nincs rajta, és mikor a következõ képkocka jön, már túlment rajta 😄

PyRex
"Amig a legtobb szoftver mas rendszerekre keszul, addig az apple felhasznalo csak nagyon limitalt valasztekkal rendelkezik."

Te mirõl beszélsz?? A Mac nem játékra való - viszont felhasználói programokban (értsd: amivel emberek százezrei dolgoznak) a Mac jóval többet tud nyújtani.

"Ha igen, akkor az kiderül, és az Apple így tudni fogja, kiket kell felvásárolni, még mielõtt piacra dobja a dolgot. Így elkerülheti azt a problémát, amibe a Nintendo is belefutott a Wii egyes kontrollerei kapcsán,"

Igy elso ranezesre a microsoft-ot, mivel ok jottek ki hasonlo termekkel kb. egy eve. Elottuk meg egyetemi publikaciokban szerepelt. A nintendonal az a gond, hogy ok mar arultak a szabadalomban szereplo vezerlot meg a 8 bites korszakban, amikor az oket perlo ceg meg nem is letezett.

"Lehet megszivom hogy most vettem egy iMacet."

Nem jobban, mintha fusi-t vagy dell-t vettel volna. Alapvetoen egyforman kinai mind, csak a mac hiresebb es dragabb. A ket kulonbseg a kulso design es az operacios rendszer. Az elobbi izles kerdese, az utobbi meg hasznalhatosag kerdese. Amig a legtobb szoftver mas rendszerekre keszul, addig az apple felhasznalo csak nagyon limitalt valasztekkal rendelkezik. Persze a legtobb apple-t hasznalo embernek ez boven eleg, mint ahogy a konzolosoknak is eleg a konzol. Aki meg windows-t rak egy mac-re csak azert hogy fussanak a szamara szukseges programok a gepen, az tenyleg jobb ha a dell-nel vasarol. A lenyeg, hogy mindenkinek masra kell egy gep ezert ami jo az egyik embernek az nem jo a masiknak. Van akinek a gyemantberakas vagy az erintokepernyo fontosabb egy mobiltelefonon mint az sms iras, ok ez alapjan valasztjak a dragabb dolgokat.
Hu ez vagany lenne. Lehet megszivom hogy most vettem egy iMacet. <#fogmosas> A veszekedoseknek meg: A PC jo a Mac meg jobb.
Nem értem én ezt, miért kell egészében fikázni az Apple-t. Nem lehetne arra koncentrálni, hogy jól láthatóan olyanra akarnak szabadalmat szerezni, amit már elõttük sokan mások már jóval hamarabb alkalmaztak? Az, hogy korábban képeket scrolloztak kézmozdulattal, semmit nem változtat azon, hogy õk most épp egy szöveges listát. Gyakorlatilag parasztság beadni egy ilyen szabadalmat.

Bár egy értelmét talán látom. A szabadalmi hivatalnak meg kell vizsgálnia ilyenkor, hogy volt-e már korábban hasonló beadvány. Ha igen, akkor az kiderül, és az Apple így tudni fogja, kiket kell felvásárolni, még mielõtt piacra dobja a dolgot. Így elkerülheti azt a problémát, amibe a Nintendo is belefutott a Wii egyes kontrollerei kapcsán, hogy szabadalombitorlással vádolják, mikor már befutott az üzlet. Így az Apple elõre megtudhatja, ki az, aki beleszólhat a dolgokba.
Sz.tem írd le értelmesen 😛 mert ez a magyarázat is igen kesze kusza.
Sajna úgy nem lehet vitázni, hogy "lehet", meg hogy olvastál ilyet de nemtudod hol stb... 😊 Az kevés sajnos.
Küldj linket a Prada megjelenési dátumáról is. Én nem találtam... Azt meg tudtam h az iPhone júniusi volt...

egyébként van a wikipédiánál hiteltelenebb forrás is: te.
jó tudom, nem a leghitelesebb forrás, de pl sg-n is volt már hiteltelen információ, meg máshol is, és annyira elég hiteles hogy lehessen hivatkozni rá😊, viszont a wikipedián minden témába gyüjtik az adatokat
és nemcsak erre, láttam képeket is róla és szerintem külsejükben hasonlítanak, lehet op rendszer nem ugyanaz, nem tudom.
egyébként máshol is olvastam valami ilyesmit csak nem tudom hol.
És állítani sok mindent lehet pl az SCO group azt állította,hogy a linux egy törvénytelen unix op rendszer 😊
elöbb értelmezd a mondatot mielõtt írsz.

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

tudhatnád, hogy a tech világban havonta mennyi változás van. jó lenne, ha megnéznél egy inteles mac-et is. azért hagyták a pcc-t, mert túl melegedett, és teljesítményben is le volt maradva.
ja persze, találd már ki, hogy csak egy linux, spéci dizájnal.

nem hülyítik az embereket. szerencsére az emberek elég hülyék maguktól is. pont ezt mondtam, hol mondja az apple hogy az ipodal te leszel a világ közepe? sehol. iphonenál se. egyszerûen már marketingre se kell költeniük, mert az emberek annyira be vannak sózva az apple termékek miatt, hogy az nem igaz. ez rossz szerintem is. valakinek a fos dell-t, az ocsmány hp-t, a használhatatlan samsung telefonokat is meg kell venni.

nem tök mind1? hülyeség. van egy megrendelésre elkészített telefon, ami nem érte el a kívánt sikert, ezért kellet valami, amivel egy kis reklámot csinálhatnak. na az a prada, az tényleg divat(szar)

a wikipédia meg egyre hiteltelenebb, ha gondolod és lelki megnyugvást nyújt kitörlöm a problémás szakaszt, vagy megfordítom, lásd mennyire lófa** amit ott írnak

nem tudom hogy neked honnan van azt nem tudom, hisz a prada 2007 jan 18-án jelent meg, az iphone meg jun 29-en

" Az LG Electronics azt állította, hogy az Apple lemásolta a LG Prada telefon kinézetét és a kezelési felületet. "

Te most komolyan erre a mondatra alapoztad azt amit írtál?😊 Ráadásul mindez a wikipédiából, ami köztudottan messze nem a leghitelesebb forrás?
Na ne röhögtess 😊
A Prada az iPhone után jött ki nemsokkal. Nem csoda ha azt hiszik, hogy lopták a koncepciót.
Viszont aki látott már élõben Pradát, meg iPhone-t az tudja, hogy nem másolat. Nemsok köze van hozzá a touchscreenen kívül.
Teljesen más ui, menüfelépítés, színek stb...

En is lemertem, a szokasos beallitasaim mellett az 1200p-s lcd-n 1.5 centi mozgatas viszi at az egeret, amit meg lehet tenni akar ket ujj mozgatasaval is. (csuklo vegig az asztalon) Ezek utan az erintokepernyo nem igazan nyero a mindennapi hasznalatra, bar azoknak akik nem tudjak hasznalni az egeret (ez a Fold lakossaganak jo resze) akar jol is johet. Ehhez kapcsolodik, hogy nemreg kutatok bemutattak egy autistak szamara tervezett uj gui-t. Amikor meglattam rogton a macosx kezelofelulete jutott eszembe.

A mac-ekrol:
-a jol megtervezett hardver azota nem jellemzo rajuk amiota Wozniak elment a cegtol
-a minoseg mar akkor kinai gyartmany volt, amikor meg az osszes tobbi ceg amerikaban, japanban meg europaban gyartatott
-a macosx a legtobb vasarolt vagy nyilt forraskodu komponenst tartalmazo kereskedelmi rendszer (mach kernel, bsd kornyezet, gnu fejlesztoezkozok, sgi grafikus motor, beos filerendszer, a gui pedig eredeti apple akarom mondani nextstep, na jo a quicktime es az itunes az tenyleg sajat gyartmany)
-a macosx-nek van posix tanusitvanya, tehat hivatalosan is unix, a linux-nak ilyen nem jutott
-az apple alapvetoen olcso hardvereket es mindenhonnan osszeszedett szoftvereket arul egyedi design-nal, ami a legtobb embernek tetszik, mint a gyemantberakasos mobiltelefon, a vastag aranylanc vagy a gucci taska
-a jelenlegi legjobb macpro munkaallomas ugyanazokat a hardvereket tartalmazza mint a legjobb hp munkaallomas (csak magasabb aron), mindkettoben intel logo van es mindkettot a foxconn gyartja kinaban (minosegrol a gyarban alkalmazott gyerekmunkasok miatt nem igazan lehet beszelni)

ps: Multitouch-os 40 inches monitor mar jopar eve van, gazdagabb grafikusok szoktak hasznalni rajztabla helyett altalaban 45 fokban dontve. Nehany ismertebb amerikai rajzfilmes/kepregenykeszito is ilyenen dolgozik.
http://hu.wikipedia.org/wiki/IPhone#Design
na akkor ki másol le kit?😊
ahogy az adatokból néztem sztem egy nokia vagy lg okostelefon is tud ennyit
ja és az Mac nem PC-konzol (az megint más) hanem home computer.
és nem egy grafika bajnok a Imac, ezért nem is lehet játékra használni. Jójó tudom optimalizáció meg minden, de azért ezek a kártyák közül te meikre optimalizálnál?
a macintosh a sok reklám (szaklapon állandóan erröl írnak) és a sok divatmajom miatt ilyen sikeres sztem ha nem volna közszereplõ csak egy a sok közül, fele ennyit se adott volna el

Hát persze, hogy nem láttam, hogyne...
16 éve láttam az elsõt.
Abban még ugyanolyan processzor volt, mint az Amigámban.
Sõt, Amigán kipróbáltam egyszer egy emulációval 68060-as procival egy Mac OS7-t. De lehet, hogy csak 6-os volt, már nem emlékszem.
Az biztos, hogy akkor a leggyorsabb natív Mac az Amigán emulált Mac volt.
Mert az Apple a 68040 után áttért PPC-re.
Sajnálom, hogy a PPC fejlesztése megakadt, és az Applenek váltania kellett.
De innentõl kezdve az csak egy PC.
Az OS meg már tényleg nem az eredeti, hanem egy UNIX-ot írtak át.

De nem is ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy hülyítik az embereket.
iPod.
Ez csak egy szimpla MP3-lejátszó.
Az iPhone bevezetésekor is mekkora parasztvakító felhajtást csináltak.
Röhej...

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Szerintem akik itt DÍCSÉRIK a Mac-et, azok életükben nem használtak egyet sem, csak szeretnék már érezni azt a hamis apple életérzést, ha lenne rá zsé 😊

LZ forever

Ez valójában csak nézõpont kérdése. Ki mire használja a gépet.
Persze tény, hogy a Mac-et nem éppen játékra szokták használni 😊
Én speciel net, játék, grafika, webszerkesztés, videoszerkesztés, szövegszerkesztés, TV, zene, ilyesmire használom a gépet...

na gratulálok tipikus magyar teszkógazdaságos hirdetéseken felnõtt hanemfutakrájzisz 231245*35353464 felbontásonakkoraznemisgép kocka...

összeszerelés minõsége/hasonlók mondanak neked valami? illetve ha külföldöt nézzük, akkor nézz ott is árakat/szervizhátteret..

OS meg igen is számít, csak nem büdös kocka szemmel kell nézni, hanem mint munkaeszközt.

ennél nagyobb faxságot, mint hogy a MAC egy PC-konzol meg szerintem keveset mondtak a világon, gratulálok... komolyan, MO-n válogatott hülyék élnek.<#falbav><#gun>
Szerintem meg mindenki félreérti...
Nem arról van szó, hogy az Apple szarta a MultiTouch Screent, hanem õk alkalmazták elõször ilyen meg olyan meg amolyan környezetben, mint még elõttük senki.
A Microsoft mutatta be elõször a Surface nevü érintõképernyõs asztalkát...Még jóval az iPhone elõtt. Csak az nem terjedt el annyira, mivel elég borsos ára volt.

Nekem is van egy iPhoneom tavaly október óta, nem egy nagy szám, viszont ahogy kezelni lehet, abban ver mindent.
Itthon is már 4-5 éve vagy több lehetett látni a bankoknál és egyéb helyen touchscreenes terminálokat. vagy 30 éves találmány a touchscreen. A multi touch onnan már csak egy lépés.
De mégis az Apple volt az elsõ olyan cég, ami ezt a technológiát egy olyan 7köznapi tárgyban alkalmazta mint a mobiltelefon. Ráadásul mindezt egy olyan szoftverrel és ui-val, ami jócskán túlszárnyalta a hasonló kategóriás telefonokat. Ennyi az egész.
Majd most szép lassan mindenki leutánozza. Na nem az iPhonet hanem hogy mtouch screenes telókat gyártanak. Kezdve az LG-tõl a Samsungon át stb...
Mégegyszer, nincs semmi technológiai csúcs abban amit az apple csinál, csupán a meglévõ technikát "elérhetõ" áron ügyesen használja fel olyan területeken ahol másnak még eszébe se jutott.

Én simán el tudok képzelni egy olyan iróasztalt aminek a teljes felülete egy nagy multutacs monitor:d
Pont mint a "Sziget"-ben (gyengébbek kedvéjért: "The Island" http://www.imdb.com/title/tt0399201/).
S gondolom ki tudja kapcsolni a multitacsot, mert ha könyököl az asztalon nem történik semmi...de az oszt nagyon innovativ lenne...ha kell gépelek...de ha kell uzsonnázhatok rajta is...mert tuti nem megy a morzsa a biletyûzet közé...
Sztem egy kicsivel több képzelõerõ szükséges nektek skacok...mindent lef lehet használni a kellõ ketyerével párosítva...

Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"