122
-
#82 Felmentem. Semmi nincs. Ja nem poresz oldalakat néztem.
- ki az a hülye aki firewall nélkül netezik
- van vírusirtó is (mondjuk ezt nem használok egy ideje, mert jó pár éve úgysem volt szükség rá)
- nem csak kíndózt lehet használni, osx-re tuti több vírus van mint linuxra, ráadásul ha arra írnak valamit, komoly hülyeség kell hozzá hogy meg is fertőzd vele
- fagyás a géptől van, szarrátuningolás, alkatrészek elhasználódása (képzeld apple-n se csodakondikat használnak, azok is meghalnak egy idő után), driver bug, ezek okozhatják. Ezek nélkül nincs gond windózon se, linux meg a driver bugok miatt se nagyon fagy le, oda komoly hardver porblémák kellenek. -
orkaman #81 hmm. már génkezelik az első 1200DPI újjal rendelkező MAC felhasználókat.
Az egyszerre több pont megadás tényleg jó, de egy 1x1 pixelt eltalálni egy 2000 pixel felett felbontású monitoron... hát kérdéses. Más kérdés hogy nem lesz fárasztó? Levegőben tartott kar órákon keresztül?
biztos van egy két terület ahol jó lesz de átlag felhasználásra kétlem.
Mondjuk egy jó kis RTS játékot feldobhatna, amint két kézzel jelölöd ki a csapatokat, stb.
U.I.
bár látom már teljesen más a téma :P -
Ferrer #80 Kicsit nem éled bele magad?
Logic-ra meg Pro toolsra meg van alternatíva: Cubase, Pro tools win, te szar, legalább tudnál valamit :D -
#79 jajj, most mennyire megsértett egy niemand kis nullinger. sírok, ne bánts... :(( -
Ferrer #78 Igen, mint ahogy anyád is :P -
#77 kit érdekel a videokártya? játékra nem való a mac, de ezt nem is állítottam. viszont nézd meg, hogy akár a mac mini a leggagyibb ótvar videokártyával is milyen minőségben viszi az osx beépített dolgait, amik az összes osx-es alkalmazásban ugyanúgy működnek.
míg egy vista ugyanazon a platformon kb. meg sem mozdulna, a csodás aero-t el is felejtheted (bár az amugyis csak parasztvakítás)...
ha te olyan halk pc-t akarsz építeni, mint az imac, vagy mac mini, akkor igen komolyan a pénztárcád mélyére kell nyúlni. tudom, hiszen próbáltam.
nem tudom milyen zeneszerkesztővel dolgozik a haverod, de én olyanokról beszélek mint Logic vagy Pro Tools... ezeknek nincs alternatívája és mellesleg mnden valamirevaló stúdióban megtalálhatóak. -
#76 - vírusok szerinted hülyeség? mennj fel netre egy firewall nélküli winszarral, kb. 20 perc és cseszheted a gépet.
- fagyós téma hülyeség? igen, persze, hát a windows nem szokott fagyni :)
- apple életérzésről nem volt szó, valakivel keversz.
a többi az megint csak blabla... -
#75 Te nem tényeket írtál le, hanem szinte tömény hülyeséget(vírusok, fagyós téma, apple életérzés), amiből az jön le, hogy semmit nem értesz hozzá? Erre mégis mit írjak? Ó követlek mindenhová mester? Vagy mi? :D
Tényleg ez feltűnt, de te a "komoly munkáidhoz" hol használsz távirányítót (amit az apple talált fel, és mást is tud mint az összes többi távirányító, pl teleportálni, teret görbíteni, kávét főzni :D). Én ha dolgozom a billentyűzetet/egeret használom, ami miatt ott ülök a gép mellett. Persze igen lehet használni wireless billentyűzetet/egeret használni, de akkor minek a távirányító? -
tarBubbles #74 PyRex: nem értem mit dobálózol olyan dolgokkal amik... a Mac hardware elavult, ez tény, olyan videó kártyák vannak benne amik 2 éve is elavultak voltak már. 667Mhz-en hajtott ram? Ma már ez is vicc:) A Proci? Ez az miben újít, kb ennyi... Jobb hűtéssel egy mezei Pc is lehet ugyan olyan halk.
Oké, mi a fő különbség? Hát az alaplap! De ha már láttál "márkás" pc gyártó alaplapját akkor ott is láthatsz érdekes dolgokat.
Leopard? Ez maga nem nagy szám, sőőt, a beépített programok mint pl a quicktime elég szar (oké, wmp is az, de linuxon felteszel csomagkezelővel egy mplayert és megy minden, felirattal, stb..) :) Zeneszerkesztő? Haverom azzal dolgozik, nekem vicces volt:) Szoftverben létezik alternatívája, a belsejéről meg ne is beszéljünk.
Azért mert ultra vékony azért te kiadsz több száz ezer forintot, akkor nesze, ha erre akarod a pénzed kidobni hát tedd meg! -
#73 Persze, az apple szép, jó legjobb, minden más szar, aki mást gondol hülye. Ez a tipikus elvakult apple vérfanboy hozzáállás. -
#72 én leírtam tényeket, erre csak ennyit tudtál lépni, hogy "nyenyenye nem értessz hozzá" :) Mint egy kislány :) (igen tudom, ezt is biztos a többi fórumozótól vettem :)) Még valami? :) -
#71 Igen ez a "röhögünk a kollégákkal is tipikus szöveg", miért mindig a többi fórumozót követed, miért nincsenek saját gondolataid(igaz én se vagyok éppen rosszkedvű, de nem ezzel próbálok visszavágni)?
Komolyan gondolkodtam rajta, hogy írok egy magyar fórumos sablont, a viták 95%-a simán benne lenne :D
Tényeknek nem lehet bedőlni, csak a reklámnak ;) -
#70 Atyaég, még egy okos ember :DDD -
#69 Miért ne folytatnám? Szakadunk a röhögéstől, az az igazság :) jól Időm van, jól elszórakozunk rajtad. Folytasd mester, isszuk minden szavad!
Ja hogy én nem értek a számítógépehez lol :DDD
És milyen tényeknek dőlsz be? Mesélj! -
Ferrer #68 Mit okoskodtok? Mac gép az egyszerű népnek jó, akinek csak azért kell gép, hogy legyen. Mert jól néz ki a lakásban, és mert "csak megy". Windows azoknak a kockáknak jó, akik szeretik a programjaikat saját maguk megválasztani, valami speckó feladatot csinálni, ökörködni. A linuxhoz meg fanatizmus kell, ennyi :)
Az meg hülyeség, hogy mindenki, aki zenéből, filmbből vagy hasonlókból él, az macet használ. Ember! Ez nem a 90-es évek közepe már, amikor ez még érvényes volt! -
#67 Nemkell ehhez önelégültség, elég csak egy átlagos hozzáértés a számítógépekhez, akiknek ez megvan, már jobban értenek hozzá mint te.
Én gondolkozom, és szétnézek, ezért nem dőlök be a marketingnek, csak a tényeknek. Ez van.
"a én befejeztem, iq nélküli vitapartnerrel nem folytatok eszmecserét."
Jaj de tipikus ez is :D főleg az amikor a "befejeztem" után ugyanúgy folytatja :D -
#66 #55 "Én azért telepítek linuxot, mert nem akarok agyvérzésben meghalni a kíndóz faszságai miatt, így azt csak a játékok miatt kell feltennem."
komoly SELFOWNED-ed van :)
Egyébként ja elindítottam linuxon is, de mivel directx-es, az amúgy is siralmas fps wine-n emulálva még siralmasabb volt. Bár egy ideje nem próbáltam, azóta fejlődött biztos. -
#65 0 szoftvertámogatása a linuxnak van, ugye a szoftverTÁMOGATÁS szó linuxnál alapból megkérdőjelezhető. Ezen kívül macromedia és adobe is apple platformból nőtte ki magát (és még mindig azon működik a legjobban) - talán nem véletlenül. Rengeteg professzionális zeneszerkesztő program CSAK apple gépekre van, de nyilván ezekről a dolgokról neked megint csak fingod nincs. Videót szerkeszteni is vicces OSX nélkül... Windows belehal, linuxra meg nincs egy normális szoftver. Hát igen aki csak játszogat a gépen, meg fórumozik, annak elég a PC. Az, hogy neked nincsenek igényeid, az nem azt jelenti, hogy másnak is a szar a jobb választás. -
tarBubbles #64 Rá kell hagyni... Aki képes beleölni a pénzét egy "gyenge teljesítményű" gépbe akkor nesze, tegye meg:) Egy Mac gép áráért vehetsz egy teljesítményben sokkal jobb gépet! -
#63 hmm... ennyi a visszavágás? Elég gyenge próbálkozás. Gyakorolj, ez az "áh nem érted, áh nem tudsz értelmezni" szöveg is tipikus a magából indul ki dolog elsütése után! -
#62 köszi, hogy megint a nullával dobálózol, avagy nesze semmi fogd meg jól :)
igen, tényleg nem értek semmit a szoftverekhez omg... majd egyszer amikor kicsit leszálltál a földre az önelégültségedből, talán gondolkozz és nézz szét picit, mielőtt leírsz valamit. Na én befejeztem, iq nélküli vitapartnerrel nem folytatok eszmecserét. -
Lavigne #61 baze most nézem lineage 2-vel játszol linuxon. ember, ez már teljesítmény -
#60 egyszer már használtam munkára, de az már tart egy ideje :)
nem nagy dolgokra(banki alkalmazások, weboldalak, tesztelések), nem értem tényleg miért jobb egy fehér doboz 0 szoftvertámogatásos os-el, mint egy fekete variálható os-el :) -
Lavigne #59 srác, neked szövegértelmezési gondjaid vannak, és rosszak a szó-jelentés kapcsolat párjaid is. remélem a kávéfőzőre, nem a vibrátor ugrik be. -
#58 A totális laikusság sugárzik a hozzászólásaidból. Se a hardverhez, se a szoftverekhez nem értesz semmit.
Szép példák: "PC-re van 5 millió virus, trójai, minden szar
MAC-re van mondjuk 50 (sem)"
"linux meg program támogatottság? LOL"
"biztos azért használ a világon minden normális képekkel, videókkal és zenével foglalkozó (értsd: ebből él, pénzt keres vele) ember mac-et"
"Az imac-nek meg olyan, hogyha egy süketszobában oda tartod a fejed mellé, akkor sem hallod. De azért örülj a szerinted csöndes, amúgy kb. 25-30dba hangon járó pc-dnek :)"
Emellett süket is vagy, ha nem hallasz egy elektronikai cuccban semmit egy süketszobában, mert sajnos még jóval kisebb teljesítményű cuccoknak is van működési hangjuk, főleg a tápegységeknek(lehet hogy nem hallottad még, de nem csak ventillátornak lehet hangja)... Vagy csak nekem túl jó a hallásom?
Érvek voltak, hülyeségekkel kapálódzol is ellenük rendesen :) -
#57 "PC-re van 5 millió virus, trójai, minden szar
MAC-re van mondjuk 50 (sem)"
nyilván windows-ra ill. osx-re gondoltam :) -
#56 "Hát ezt tényleg nem fogom megérteni miért jó."
Majd ha életedben EGYSZER fogod komolyan munkára használni a gépet, nem csak arra, hogy idiótaságokat írj róla az SG fórumba, akkor rájössz, hogy mire is jó a MAC. De igazad van. Neked tényleg a pc való... -
#55 Tudod van egy, mindenhol használható visszavágás amikor már mást nem tudsz: a "mindenki magából indul ki" mondat.
Én azért telepítek linuxot, mert nem akarok agyvérzésben meghalni a kíndóz faszságai miatt, így azt csak a játékok miatt kell feltennem. Hihetetlen dolog ez a pc, szoftvert is lehet rajta cserélni, még osx-et is lehet rá rakni, bár valamiért mindenki csak egy próba erejéig csinálja, valamiért nem olyan vonzó hogy fennhagyják :)
Én és az önelégültség (persze poénból szoktam önelégültködni, de azt mindenki vágja)? Hát ha itt lenne pár ismerősöm, lehet könnyezve röhögnének ezen :)
Én ár/teljesítmény/minőség szerint vásárlok, ezért nem vettem még egy apple terméket sem, mivel mindben keveset nyújt.
Igen, nem fogom megérteni soha az apple életérzést. Drágábban rosszabbat/átlagosat? Hát ezt tényleg nem fogom megérteni miért jó. -
#54 Öcsém te tényleg ilyen sötét vagy?
ekkora baromságokat írsz.
PC-re van 5 millió virus, trójai, minden szar
MAC-re van mondjuk 50 (sem)
trabant vs drága trabant? LOL hát ha szerinted egy imac-et lehet mondjuk design-ban halkságban, fagyásmentes működésben egy szar pc-hez hasonlítani, akkor megint csak azt kell mondanom, hogy sosem láttál mac-et élőben.
"Legális oprendszernek nagy támogatással ott a linux,"
linux meg program támogatottság? LOL, persze, biztos azért használ a világon minden normális képekkel, videókkal és zenével foglalkozó (értsd: ebből él, pénzt keres vele) ember mac-et, mert a linuxon ingyen is van ugyanez, ugye...?
"Pl amd-ben még 50% különbség sincs"
kit érdekel az amd? van amd alapú mac? nincs!
"Távirányító, is 2k. Használathoz szükséges program telepítése 2perc."
LOL na megint dominál az értelem. Szerintem te még soha nem láttad, hogyan is működik az apple gépek távirányítása...
"Nekem a sima, nem csöndességre kiélezett pc-mnek is olyan hangja van, hogy nyitott ablak mellett, kertvárosban nem hallani a szellőtől és a madárcsicsergéstől :D"
Az imac-nek meg olyan, hogyha egy süketszobában oda tartod a fejed mellé, akkor sem hallod. De azért örülj a szerinted csöndes, amúgy kb. 25-30dba hangon járó pc-dnek :)
"Dehát sajnos ehhez érteni kell :)"
Hát bizony, kellene, mielőtt meggondolatlanságokat írsz...
És még egyszer:
kezdjétek el összeszedni hardverenként, hogy mi van az imac-ben és az mennyibe keülne, ha az ember kisker áron megvenné és berakná egy pc-be. utána jöhetnek a szoftverek is mellé (amit alapból megkapsz minden imac mellé ugye) és a végén a design és a halk működés. Tessék be lehet bizonyítani, hogy olcsóbb... de mindenkinek csak a szája jár, érvekkel szemben senki nem tud lépni. -
Lavigne #53 én azért használok mac-et, mert nem akarok agyvérzésben elhalálozni, amikor baszik dolgozni a windows.
tudod, van az az arany igazság, hogy mindenki magából indul ki. hát ez rád hatványozottan igaz. ha olyan önelégült fa** lennék mint te (boccs) akkor azt mondanám, hogy senki se próbálja ki a mac-et, magamnak akarom mind.
am igazad van, legyen suzuki, baszki. mind kettőt lehet ugyan olyan teljesítményű motorral kapni, csak a minőséget ott is meg kell fizetni. de neked gondolom otthon mindenből az olcsóbb van, igaz? :)
na jó nem tudom mit töröm magam, látszik hogy nem akarod megérteni. aki vak akar maradni, az is marad -
tntmax #52 Valahogy így látom én is, Macet birtokolni inkább sznobság mint ésszerű választás. -
#51 bmw és trabant között van egy "pici" minőségbeli különbség (erősebb, nagyobb tudás, teljesítmény, minőség).
De pc vs mac, az trabant vs drága trabant :)
"nem kell vírusoktól, és fagyásoktól tartani, biztonságos"
Mint a pc :)
"barmer csecsének szopói sose fogják fel, amég ki nem próbálják."
Rápacsáltál, annyira gyűlölöm az m$-t hogy legszivesebben minden m$ fejlesztőt, és marketingest a falhoz állítanék és agyonlőnék. Nincs is nagyon más dolog amit jobban gyűlölnék, talán csak a ferike. HOPPÁ
Neked jobb érzés használni, mert te úgy érzed ettől jobb, menőbb ember leszel. De van akinek nincs gondja az önértékeléssel, és főleg nem egy fos pcvel(mac-el) fog villogni :) -
Lavigne #50 az a baj, hogy itt nagyon kevesen használtak mac-et, viszont nagyon sokan szeretik oltogatni az apple-t. csak. mert. azért éri meg mac-et venni, mert szép, fejlett op rendszer van rajta, nem kell vírusoktól, és fagyásoktól tartani, biztonságos (az hogy a hacker versenyen két perc alatt törte fel oké, na de meddig kereste előtte. ez is csak az bizonyítja, hogy windowsra nehezebb lett volna olyan rést találni, amit más már nem használt. mert ugye ez volt az egyik feltétel, csak senki se szereti megemlíteni). egy mac sokkal megbízhatóbb, jobb érzés használni, de ezt barmer csecsének szopói sose fogják fel, amég ki nem próbálják.
és amúgy kezd kvára unalmas lenni, hogy az összes apple cikk, alaptalan fikázással van teli
senki se mondta, hogy a mac az valami földön kívüli talány, nem az is pc.
a trabant és a bmw is autó, remélem az összes szarrágó, "a mac drága és pfúúúj" trabantal jár, és nem valami drága jó autóval, mert ha nem akkor a SZNOB KU**A ANYÁTOK -
Iamzozo #49 Kevesebb pénzből összeraksz egy olyan gépet: ami halkabb, bluetooth, wifi és szerintem a macpro-hoz nem jár távirányító :) - legális oprendszer és egyelőre a legnagyobb programtámogatottsága a windowsnak van - talán a minőség már kérdés lehet. Nem kell dzsunkát építeni, jó cuccokat össze is lehet válogatni, nem kell az eladóra bízni és utánna kell olvasni.
Szerintem egy macen nem teljesen az anyagi részét fizeted ki mikor megveszed. A fejlesztést, designt, támogatottságot (ami itt persze nem sok), garanciát, marketinget, a csinos applestoreokat, ahol megveheted (szintén nem itt).
Pc-ben ott a dell, hp - asztali dell is van majd 1milláért.
Marketing pedig van nemkevés, méghozzá jó, pont olyan ami úgy gyullad mint a benzin. Ők rádobják a gyufát és olyan hype kerekedik ami elér a gépet nemhasználókhoz is. Meg kell nézni egy keynote-ot, csak más a stratégia mint a fogkrémreklámokban, a tőmondatos szöveg, hogy nem akarunk sokat szövegelni erről, mert ti is és mi is tudjuk, fasza, így: White. Aztán indul a hullám.
A kezek a képeken készek, kicsit olyan mintha beállt volna a hullamerevség. Régóta vannak az industrial designban :)) -
fv #48 Nekem van egy MacBookom, és szeretem, mert szép.
Gondoljatok bele, hogy ha egy Mac nem lenne drága, akkor mindenki Mac-et venne, legalábbis nagyon sokan, mert jól néz ki, kis helyet foglal, halk, és nem kell napokig telepíteni rá az oprendszert, stb.
Szóval, ha olcsóbb lenne, elvesztené az exkluzívitását. Így, hogy kb minden századik gép Mac, vagy még kevesebb, vagányabb dolog bírtokolni egyet.
Ennyi
A cikkhez hozzászólva: Én is valószínűnek tartom, hogy egy majdnem vízszintes felületről van szó, elég nagy hülység volna egy függőleges monitoron billentyűzetet szimulálni. -
hpteso #47 Az vesz apple termeket aki minosegi termeket akar. Ennek persze megvan az ara is. -
hpteso #46 Es nezd. Itt egy alternativa a Sony Vaio-tol. Azt se hinnem hogy melletted ott a melohelyen ilyen van. Sony Vaio Desktop -
hpteso #45 Sanyix itt egy link nezd meg az iMacet. Szerintem meg nem lattad. Eleg erdekesnek fog tunni. http://www.apple.com/imac/ Az a monitor az egesz szamitogep amit ott latsz. -
#44 Érdekes, a bótban a csökkentett fogyasztású se kerül sokkal többe. Pl amd-ben még 50% különbség sincs, az amúgy sem éppen hatalmas fogyasztású simákhoz képest. Egyébként tökmindegy milyen energiatakarékos, attól még pc.
Minek blútót(csak pár hülye mobilbuzi mobiltelefonhoz kell), tök haszontalan. Wifi kártya 2k. Távirányító, is 2k. Használathoz szükséges program telepítése 2perc. Pc-ből is lehet kva vékony gépet építeni, itt mellettem a melóhelyen is van egy, és ez még kazán pénégy is, nem is egy normális proci amihez kisebb hűtés is elég.
Nekem a sima, nem csöndességre kiélezett pc-mnek is olyan hangja van, hogy nyitott ablak mellett, kertvárosban nem hallani a szellőtől és a madárcsicsergéstől :D
Legális oprendszernek nagy támogatással ott a linux, csak aki nem ismeri hülyeségeket ír róla :)
Dehát sajnos ehhez érteni kell :) -
#43 ez még akkor sem lenne igaz, ha kizárólag csak a beépített hardvereket néznéd.
Annyira bírom a sok hozzá nem értő buta embert, mindenki szajkózza, hogy drága, drága... Megnézik, hogy mennyiért tudnak megvenni egy core2 procit a boltban lol..
Az nem zavarja ezeket az okos embereket, hogy az imac-ben pl. csökkentett fogyasztású proci van, ami ugye jóval drágább?
Vagy, hogy az összes mac-ben alapból van bluetooth, wifi, mindegyikhez jár távirányító, ami magával az oprendszerrel van összehangolva, nem egy dzsunka szar?
Vagy hogy mondjuk imac-nél egy qrva vékony gépet kapsz, amiben minden benne van?
A sok okos emberke építsen már nekem egy hasonlóan jól kinéző (átlagos PC házak ugye kiestek...), TELJESEN HALK, minimum ugyanilyen teljesítményű gépet, amely ugyanekkora helyet foglal és minden benne van ami az imac-ben, kevesebb pénzből, amiben legális oprendszer is van, minimum ugyanolyan program támogatottsággal, mint az osx... (tehát a linux alapból kiesik...)
Sok sikert!