122
-
#42 Összeszerelés minősége? :)
Hogy kell minőségien beleejteni egy alaplapba egy core2 procit, és rácsukni a rögzítő kart? :D
mac csak egy sima pc, sokszoros áron. Ezt csak a hülyék és az idióták nem veszik észre. -
#41 Ilyen jó lenne l2zésre, főleg siege-re, amikor bármilyen gépen túlzás nélkül 0,5 és 2 fps között mozog a kép (mert az unreal2 motor valahogy nem bírja a 200 megjelenítendő karaktert), tök jól lehetne targetolni, mert csak ráböksz az emberkére, egérrel meg húzod, még nincs rajta, és mikor a következő képkocka jön, már túlment rajta :D -
#40 "Amig a legtobb szoftver mas rendszerekre keszul, addig az apple felhasznalo csak nagyon limitalt valasztekkal rendelkezik."
Te miről beszélsz?? A Mac nem játékra való - viszont felhasználói programokban (értsd: amivel emberek százezrei dolgoznak) a Mac jóval többet tud nyújtani. -
kvp #39 "Ha igen, akkor az kiderül, és az Apple így tudni fogja, kiket kell felvásárolni, még mielőtt piacra dobja a dolgot. Így elkerülheti azt a problémát, amibe a Nintendo is belefutott a Wii egyes kontrollerei kapcsán,"
Igy elso ranezesre a microsoft-ot, mivel ok jottek ki hasonlo termekkel kb. egy eve. Elottuk meg egyetemi publikaciokban szerepelt. A nintendonal az a gond, hogy ok mar arultak a szabadalomban szereplo vezerlot meg a 8 bites korszakban, amikor az oket perlo ceg meg nem is letezett.
"Lehet megszivom hogy most vettem egy iMacet."
Nem jobban, mintha fusi-t vagy dell-t vettel volna. Alapvetoen egyforman kinai mind, csak a mac hiresebb es dragabb. A ket kulonbseg a kulso design es az operacios rendszer. Az elobbi izles kerdese, az utobbi meg hasznalhatosag kerdese. Amig a legtobb szoftver mas rendszerekre keszul, addig az apple felhasznalo csak nagyon limitalt valasztekkal rendelkezik. Persze a legtobb apple-t hasznalo embernek ez boven eleg, mint ahogy a konzolosoknak is eleg a konzol. Aki meg windows-t rak egy mac-re csak azert hogy fussanak a szamara szukseges programok a gepen, az tenyleg jobb ha a dell-nel vasarol. A lenyeg, hogy mindenkinek masra kell egy gep ezert ami jo az egyik embernek az nem jo a masiknak. Van akinek a gyemantberakas vagy az erintokepernyo fontosabb egy mobiltelefonon mint az sms iras, ok ez alapjan valasztjak a dragabb dolgokat. -
hpteso #38 Hu ez vagany lenne. Lehet megszivom hogy most vettem egy iMacet. A veszekedoseknek meg: A PC jo a Mac meg jobb. -
Xmas76 #37 Nem értem én ezt, miért kell egészében fikázni az Apple-t. Nem lehetne arra koncentrálni, hogy jól láthatóan olyanra akarnak szabadalmat szerezni, amit már előttük sokan mások már jóval hamarabb alkalmaztak? Az, hogy korábban képeket scrolloztak kézmozdulattal, semmit nem változtat azon, hogy ők most épp egy szöveges listát. Gyakorlatilag parasztság beadni egy ilyen szabadalmat.
Bár egy értelmét talán látom. A szabadalmi hivatalnak meg kell vizsgálnia ilyenkor, hogy volt-e már korábban hasonló beadvány. Ha igen, akkor az kiderül, és az Apple így tudni fogja, kiket kell felvásárolni, még mielőtt piacra dobja a dolgot. Így elkerülheti azt a problémát, amibe a Nintendo is belefutott a Wii egyes kontrollerei kapcsán, hogy szabadalombitorlással vádolják, mikor már befutott az üzlet. Így az Apple előre megtudhatja, ki az, aki beleszólhat a dolgokba. -
Dany007 #36 Sz.tem írd le értelmesen :P mert ez a magyarázat is igen kesze kusza.
Sajna úgy nem lehet vitázni, hogy "lehet", meg hogy olvastál ilyet de nemtudod hol stb... :) Az kevés sajnos.
Küldj linket a Prada megjelenési dátumáról is. Én nem találtam... Azt meg tudtam h az iPhone júniusi volt...
-
Rexhawk #35 egyébként van a wikipédiánál hiteltelenebb forrás is: te.
jó tudom, nem a leghitelesebb forrás, de pl sg-n is volt már hiteltelen információ, meg máshol is, és annyira elég hiteles hogy lehessen hivatkozni rá:), viszont a wikipedián minden témába gyüjtik az adatokat
és nemcsak erre, láttam képeket is róla és szerintem külsejükben hasonlítanak, lehet op rendszer nem ugyanaz, nem tudom.
egyébként máshol is olvastam valami ilyesmit csak nem tudom hol.
És állítani sok mindent lehet pl az SCO group azt állította,hogy a linux egy törvénytelen unix op rendszer :)
elöbb értelmezd a mondatot mielőtt írsz. -
Lavigne #34 tudhatnád, hogy a tech világban havonta mennyi változás van. jó lenne, ha megnéznél egy inteles mac-et is. azért hagyták a pcc-t, mert túl melegedett, és teljesítményben is le volt maradva.
ja persze, találd már ki, hogy csak egy linux, spéci dizájnal.
nem hülyítik az embereket. szerencsére az emberek elég hülyék maguktól is. pont ezt mondtam, hol mondja az apple hogy az ipodal te leszel a világ közepe? sehol. iphonenál se. egyszerűen már marketingre se kell költeniük, mert az emberek annyira be vannak sózva az apple termékek miatt, hogy az nem igaz. ez rossz szerintem is. valakinek a fos dell-t, az ocsmány hp-t, a használhatatlan samsung telefonokat is meg kell venni. -
Lavigne #33 nem tök mind1? hülyeség. van egy megrendelésre elkészített telefon, ami nem érte el a kívánt sikert, ezért kellet valami, amivel egy kis reklámot csinálhatnak. na az a prada, az tényleg divat(szar)
a wikipédia meg egyre hiteltelenebb, ha gondolod és lelki megnyugvást nyújt kitörlöm a problémás szakaszt, vagy megfordítom, lásd mennyire lófa** amit ott írnak -
Rexhawk #32 nem tudom hogy neked honnan van azt nem tudom, hisz a prada 2007 jan 18-án jelent meg, az iphone meg jun 29-en -
Dany007 #31 " Az LG Electronics azt állította, hogy az Apple lemásolta a LG Prada telefon kinézetét és a kezelési felületet. "
Te most komolyan erre a mondatra alapoztad azt amit írtál?:) Ráadásul mindez a wikipédiából, ami köztudottan messze nem a leghitelesebb forrás?
Na ne röhögtess :)
A Prada az iPhone után jött ki nemsokkal. Nem csoda ha azt hiszik, hogy lopták a koncepciót.
Viszont aki látott már élőben Pradát, meg iPhone-t az tudja, hogy nem másolat. Nemsok köze van hozzá a touchscreenen kívül.
Teljesen más ui, menüfelépítés, színek stb... -
kvp #30 En is lemertem, a szokasos beallitasaim mellett az 1200p-s lcd-n 1.5 centi mozgatas viszi at az egeret, amit meg lehet tenni akar ket ujj mozgatasaval is. (csuklo vegig az asztalon) Ezek utan az erintokepernyo nem igazan nyero a mindennapi hasznalatra, bar azoknak akik nem tudjak hasznalni az egeret (ez a Fold lakossaganak jo resze) akar jol is johet. Ehhez kapcsolodik, hogy nemreg kutatok bemutattak egy autistak szamara tervezett uj gui-t. Amikor meglattam rogton a macosx kezelofelulete jutott eszembe.
A mac-ekrol:
-a jol megtervezett hardver azota nem jellemzo rajuk amiota Wozniak elment a cegtol
-a minoseg mar akkor kinai gyartmany volt, amikor meg az osszes tobbi ceg amerikaban, japanban meg europaban gyartatott
-a macosx a legtobb vasarolt vagy nyilt forraskodu komponenst tartalmazo kereskedelmi rendszer (mach kernel, bsd kornyezet, gnu fejlesztoezkozok, sgi grafikus motor, beos filerendszer, a gui pedig eredeti apple akarom mondani nextstep, na jo a quicktime es az itunes az tenyleg sajat gyartmany)
-a macosx-nek van posix tanusitvanya, tehat hivatalosan is unix, a linux-nak ilyen nem jutott
-az apple alapvetoen olcso hardvereket es mindenhonnan osszeszedett szoftvereket arul egyedi design-nal, ami a legtobb embernek tetszik, mint a gyemantberakasos mobiltelefon, a vastag aranylanc vagy a gucci taska
-a jelenlegi legjobb macpro munkaallomas ugyanazokat a hardvereket tartalmazza mint a legjobb hp munkaallomas (csak magasabb aron), mindkettoben intel logo van es mindkettot a foxconn gyartja kinaban (minosegrol a gyarban alkalmazott gyerekmunkasok miatt nem igazan lehet beszelni)
ps: Multitouch-os 40 inches monitor mar jopar eve van, gazdagabb grafikusok szoktak hasznalni rajztabla helyett altalaban 45 fokban dontve. Nehany ismertebb amerikai rajzfilmes/kepregenykeszito is ilyenen dolgozik. -
Rexhawk #29 http://hu.wikipedia.org/wiki/IPhone#Design
na akkor ki másol le kit?:)
ahogy az adatokból néztem sztem egy nokia vagy lg okostelefon is tud ennyit
ja és az Mac nem PC-konzol (az megint más) hanem home computer.
és nem egy grafika bajnok a Imac, ezért nem is lehet játékra használni. Jójó tudom optimalizáció meg minden, de azért ezek a kártyák közül te meikre optimalizálnál?
a macintosh a sok reklám (szaklapon állandóan erröl írnak) és a sok divatmajom miatt ilyen sikeres sztem ha nem volna közszereplő csak egy a sok közül, fele ennyit se adott volna el -
Doktor Kotász #28 Hát persze, hogy nem láttam, hogyne...
16 éve láttam az elsőt.
Abban még ugyanolyan processzor volt, mint az Amigámban.
Sőt, Amigán kipróbáltam egyszer egy emulációval 68060-as procival egy Mac OS7-t. De lehet, hogy csak 6-os volt, már nem emlékszem.
Az biztos, hogy akkor a leggyorsabb natív Mac az Amigán emulált Mac volt.
Mert az Apple a 68040 után áttért PPC-re.
Sajnálom, hogy a PPC fejlesztése megakadt, és az Applenek váltania kellett.
De innentől kezdve az csak egy PC.
Az OS meg már tényleg nem az eredeti, hanem egy UNIX-ot írtak át.
De nem is ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy hülyítik az embereket.
iPod.
Ez csak egy szimpla MP3-lejátszó.
Az iPhone bevezetésekor is mekkora parasztvakító felhajtást csináltak.
Röhej... -
Ferrer #27 Szerintem akik itt DÍCSÉRIK a Mac-et, azok életükben nem használtak egyet sem, csak szeretnék már érezni azt a hamis apple életérzést, ha lenne rá zsé :) -
Dany007 #26 Ez valójában csak nézőpont kérdése. Ki mire használja a gépet.
Persze tény, hogy a Mac-et nem éppen játékra szokták használni :)
Én speciel net, játék, grafika, webszerkesztés, videoszerkesztés, szövegszerkesztés, TV, zene, ilyesmire használom a gépet... -
FlyingV #25 na gratulálok tipikus magyar teszkógazdaságos hirdetéseken felnőtt hanemfutakrájzisz 231245*35353464 felbontásonakkoraznemisgép kocka...
összeszerelés minősége/hasonlók mondanak neked valami? illetve ha külföldöt nézzük, akkor nézz ott is árakat/szervizhátteret..
OS meg igen is számít, csak nem büdös kocka szemmel kell nézni, hanem mint munkaeszközt.
ennél nagyobb faxságot, mint hogy a MAC egy PC-konzol meg szerintem keveset mondtak a világon, gratulálok... komolyan, MO-n válogatott hülyék élnek. -
Dany007 #24 Szerintem meg mindenki félreérti...
Nem arról van szó, hogy az Apple szarta a MultiTouch Screent, hanem ők alkalmazták először ilyen meg olyan meg amolyan környezetben, mint még előttük senki.
A Microsoft mutatta be először a Surface nevü érintőképernyős asztalkát...Még jóval az iPhone előtt. Csak az nem terjedt el annyira, mivel elég borsos ára volt.
Nekem is van egy iPhoneom tavaly október óta, nem egy nagy szám, viszont ahogy kezelni lehet, abban ver mindent.
Itthon is már 4-5 éve vagy több lehetett látni a bankoknál és egyéb helyen touchscreenes terminálokat. vagy 30 éves találmány a touchscreen. A multi touch onnan már csak egy lépés.
De mégis az Apple volt az első olyan cég, ami ezt a technológiát egy olyan 7köznapi tárgyban alkalmazta mint a mobiltelefon. Ráadásul mindezt egy olyan szoftverrel és ui-val, ami jócskán túlszárnyalta a hasonló kategóriás telefonokat. Ennyi az egész.
Majd most szép lassan mindenki leutánozza. Na nem az iPhonet hanem hogy mtouch screenes telókat gyártanak. Kezdve az LG-től a Samsungon át stb...
Mégegyszer, nincs semmi technológiai csúcs abban amit az apple csinál, csupán a meglévő technikát "elérhető" áron ügyesen használja fel olyan területeken ahol másnak még eszébe se jutott. -
loky #23 Én simán el tudok képzelni egy olyan iróasztalt aminek a teljes felülete egy nagy multutacs monitor:d
Pont mint a "Sziget"-ben (gyengébbek kedvéjért: "The Island" http://www.imdb.com/title/tt0399201/).
S gondolom ki tudja kapcsolni a multitacsot, mert ha könyököl az asztalon nem történik semmi...de az oszt nagyon innovativ lenne...ha kell gépelek...de ha kell uzsonnázhatok rajta is...mert tuti nem megy a morzsa a biletyűzet közé...
Sztem egy kicsivel több képzelőerő szükséges nektek skacok...mindent lef lehet használni a kellő ketyerével párosítva... -
Tomasz Man #22 Az igazság az, hogy a Mac-ek nem valami jó teljesítményűek, kb egy közepes árszínvonalú PCnek felel meg hardver szempontból. Beépített intel X3100 grafikával adják a fele MacBook családot, a többibe meg csak 9600GT van, ez nem valami fényes hw, és mennyi pénzért majd félmilla egy ilyen, én nem adnék érte annyit, főleg nem 700 Ezret. Ez lehúzás a javából, annyi innováció nincs benne, amennyiért az Apple osztja. -
Flashy #21 azér a monitoron "megnyomott" ctrl-alt-del vicces :) -
#20 kezelése pl? -
nedudu #19 Az ipodban mi az innovatív? A kerek forma vagy a menürendszer amiért fizettek a creativenak? :) -
#18 "egy Unix fut Apple OS-nek hazudva"
jajjmár... akkor az összes autó 7 sebességes váltóval is mercedes, mert náluk volt először? :|
egyébként senki nem állította soha, hogy az alábbi dolgokat az apple találta fel, de az viszont biztos, hogy pl. a tocuh-screent ők hasznosítják a legjobban. Bárcsak a többi gyártó is ilyen innovatív megoldásokat találna ki mint pl. az iphone gui, vagy akár az ipod. -
tarBubbles #17 Én használtam Mac-et. Ez egy "konzol PC", kész ennyi. Nem kell túlragozni. Tökre nem értem miért van így hypolva, drága és semmivel sem tud többet mint egy noname gép. Az, hogy az oprendszere milyen... felteszel egy linuxot és kb ugyan ott vagy (plusz egy napi állítgatás) :) -
#16 Szerintem ezt is fogják majd elhelyezni, ahogy a billentyűzetet. Tehát kicsit ferdén az asztal lapjával közel egy síkban lehet majd őket használni. Ha még az aljába beépítik a számítógépet is, akkor egész kicsik lehetnek az ilyen gépek. -
dez #15 Ilyen alapon az összes Linux diszribúció is csak Unix, xy Linuxnak hazudva. Ami persze butság. Az alapjai onnan jöttek, de elég sokat hozzátettek. -
Lavigne #14 te életben nem láttál Mac-et, jószerivel azt se tudod mi az, csak hogy fikázni kell. MAC végig nagy betüvel, az hálózati eszközök egyedi azonosító jele (common use), az i dolgok után pedig nincs kötőjel. az apple hol veri magát hogy feltalálta a táccsot? vagy bármit. bazdmeg, az iphone marketingje is, nagyából 5-6 reklám, a többit a tech magazinok, geek blogok, és a többi ajnározta. és így van ez minden mással. ne legyél már ilyen vadbarom -
dez #13 Az Apple "titka" az, hogy nem csak odavet eléd egy hw-t, valami szedett-vetett programmal, koncepciótlanul, hanem jól kidolgozott, egységbe kovácsolt, kézre álló cuccot rak eléd. -
#12 Most direkt lemértem, nekem a képátló megtételéhez 3 centi kell az asztalon. Ez nem fáraszt. A mutogatás igen :D. De azért kipróbálnám (nem mintha nem tudnám milyen a tácsszkrín).
Ja meg amúgy jobb ma egy touchscreen, mint holnap egy touchpad. -
Doktor Kotász #11 Hiszed vagy sem, én nekem az Apple szimpatikus volt, csak azt tartom undorítónak, hogy olyan dolgokat állít be forradalmi saját találmánynak, amihez semmi közük.
Régebben az Apple egy saját platform volt, saját oprendszerrel.
Most csak egy márkás PC, amin egy Unix fut Apple OS-nek hazudva.
Amikor a 68x00 procikról áttértek a PPC-re, az érthető volt, de ez az inteles váltás csak egy PC-t csinált a MAC-ből. -
bippo #10 Emelett azért el kell ismernem, hogy a multi-touch baromi látványos funkciókat és lehetőségeket képes megvalósítani, tehát nem egy elveszett dolog, csak most így rövidtávon azt gondolom, hogy nem nekem találták ki. -
bippo #9 #6: Én is elég lusta vagyok számítógépezésnél. Inkább megmozgatom az egeret 5 centire, kattintok, megint 5 centi, minthogy egy nagy képernyő felé nyújtózkodjak, kitakarjam a kezemmel, amit látni akarok, majd 20+20 centit mozgassak úgy, hogy görcsben állnak az ujjaim. Ja, mindehhez mindkét kezemet kell használnom. -
nedudu #8 Nem vagyok MS fan, de ilyet már bemutattak ők is. Tehát tuti nem Apple találmány. Mondjuk ez iTouch, tehát jobb -
tom235 #7 Hát nem hardcore gamereknek van az már biztos:) -
Kovász #6 Nemtom, de sztem nem lehet túl kényelmes folyton a monitor felé nyújtózkodni. Egy sorszámosztó terminál még oké, vagy egy asztalba épített megoldás, de folyamatosan felemelt/kinyújtott kézzel elég hamar elfárad az ember a böködésben. -
lipike008 #5 En nem oly regen lattam egy hasonlo multi touch megoldast egy videon, ami emlekeim szerint Vista op rendszerrel futott, es egy asztalba volt epitve... Kivancsi vagyok ki nyeri a gigaszok csatajat... -
#4 Az egy dolog hogy érintőképernyős megoldások eddig is voltak, nemcska PDA-ban, Pc-ben is(lásd bármelyik Kresz-vizsgahely), nem az itt a nagydolog, hanem a multi-tács monitoron, álá iPhone. Ebből azért nincs olyan sok a piacon, habár egyre több lesz. Apple kicsiben megcsinálta, bevált, most megcsinálja otthoni méretben....Logikus és érthető lépés.
Egy darab almás cuccom sincs, és nem vagyok fan, de azért rögtön fikázás hamár kivan írva valahol...Ez azért hmm.... -
Anomaly #3 Hát az érintőképernyőről mindíg az jut eszembe, hogy pontatlan már amelyik nem kényelmes, koszos lesz, drágák, néha idegesítőek és ezekután még sorolhatnám hogy milyen hibái vannak. Majd meglátjuk, hogy milyen megoldásokat fognak kitalálni rá.