61
  • chuky123
    #61
    Nem kell beengedned öket majd berugják az ajtót a kommandos bácsik
  • okosan gyerekek
    #60
    elnézést, megborított kicsit a téma... :)
  • okosan gyerekek
    #59
    Még az baszna be!:D
    Majd a jó ***** köhm, fogja megmondani, hogy ki, mikor, hányszor, milyen számítógéppel, hány kamionnyi dagadásig tömött vincsesztert hoz a házamba...
    Másik...

    "másrészt ezek az összejövetelek gyakorlatilag felderíthetetlenek és végül is kinek mi köze hozzá, hogy valaki a saját lakásában kinek milyen fájlt ad át"

    hagyjuk má'!:D

    ébresztő!? levél titok? ha titkosítottam az adatom, vagy NEM... vagy nem, de csak annyi van a "csomagon" (hogy maradjunk közelebb az alkotmányosan is elismert szabadság jogok közelében) hogy családi felvételek... ki nézheti meg bírósági végzés nélkül?! Vagy már az a normális, mint a gyökér németeknél, hogy zugszó nélkül megnézegetik a gépem, az adatforgalmam!? Mintha kb. bejönnének, és megnéznék kérdés nélkül, hogy milyen AK-47-eseket tartok az csíkos öltönyeim mellett. De majd lehet ugatni, ha beengedtem a házamba őket. Vagy induljunk ki abból, mi van, a családom egy fotó albumban checkol a polcon. Az ugye mélyen a privát szférám, és ugyeeee ehhez kétség sem fér, de ha azt mondom, hogy bassza meg, haladok a korral, felrakom digitálisan a gépemre, mert mondjuk nem romlik a minőség vagy leszarom, ne hogymá' ezé' magyarázkodjak, fenn van és kész, kuss! Akkor már egyből valami köcsög nézegetheti egy irodából terror cselekmények megelőzésére, vagy a rohadt szellemi termékek védelmére hivatkozva!? És hozzá tenném, hogy nekem is van ilyenem, de vagyok olyan korrekt, hogy ha anyagi vonzata lesz a dolognak, a lehető legkorrektebb utat akarom választani. Aki fasz a hallgatóival, nézőivel, kritikusaival, vagy épp a kiadója tereli ilyen útra, az ne várjon semmit egy olyan országban a hallgatóktól, olvasóktól, etc. amilyenben mi élünk. És amúgy ez nem t'om kinek pattant így meg a fejében, mer' zseni volt az ürge, ha egy kicsit kinyitjuk a szemünk, látjuk milyen gyorsan fejlődnek az adattároló, és hordozó eszközök kapacitása, 5 év, és a világ kultúrális adatbázisa (filmek nélkül) fogadnék elfér egy, ha még nem is átlagos, de egy a kornak megfelelően relatív nagy háttérttárolón. Na osztakkómialó (köhm)... szóval? Akkor!? Majd nem endgedjük találkozni az emberkéket, mert azzal lehetőség nyílik a file cserélésre, ami ugye persze (az előttem szólóknak megfelelően) ELEVE BŰŰŰŰN! ppffff :D na takarodó... Hol a faszban élünk!? Ácsi... okosan...
  • Roli012
    #58
    látszik hogy nem sűrűn volt még lanpartyn az aki ezt a cikket megírta.. :D

    vagy túl sok filmet néz.
  • Gerygrey
    #57
    Meg a sörre is. De ez azért nem korrekt, mert én jóval több sört iszom egy átlagos hónapban, mint amennyi albumot letöltök.
  • bakagaijin
    #56
    A kommunizmusban razziákon dollár meg dojcsmárk bankókat lehetett söpörni, aztán jöttek az idők amikor drogot tartalmazó zacsik voltak a földön. Az új divat: eldobált winyók. Hiába no, változnak az idők.
  • vajon kiki
    #55
    akárhányan is vannak ha a winyómra rá van húzva egy trúkript (truecrypt.org) akkor belefetyelhetnek jó mélyen bordacsontig
  • qwas
    #54
    Szerintem ezeket nem 100-200 fős partiknak kell elképzelni mert azt tuti nem lehet titokban tartani. Ezek amolyan max 5-6 fős "rendezvények" lehetnek. Amikor a barátaimmal összejövünk sajnos csak egy évben 2x 3x akkor mindenki hozza amije van aztán gyia. 50-60 giga csere per fő. Aztán megyek a kollegámmal elcserélek megint ennyit aztán ő a cimboráival tovább. Szerintem ez így mehet valahogy. És ezt sosem lehet megfogni.
  • vajon kiki
    #53
    micsoda orgiák... és összedugják a ... számítógépeiket is
  • mousee
    #52
    "A hard drive-partikon a résztvevők pizzát esznek, sört isznak és 500 gigabájtos merevlemezek tartalmát csereberélik."

    Ez mekkora XD
  • KAWAszaki
    #51
    "a hőskorszakban, mikor a 100MHz még a legtöbbeknek csak álom volt, már akkor azt csinálták sokan, hogy egy vinyót teletöltöttek új játékkal és zenével,..."
    Annak is örültünk(volna) ha nem szaggatott az mp3.
  • Ferrer
    #50
    Pont nekik kéne megadni azt a díjat, amit megérdemelnek, ők egy produkció kulcsszereplői!
  • Sanyix
    #49
    Hát ez elég nab dolog. Mi lanpartyn annyit csináltunk, hogy megosztottuk a vinyót, azt szedte aki akarja :) jobb mint rakosgatni a vinyókat.
  • Praetor
    #48
    A zeneipar befoghatja. Ki van fizetve a hdd után a jogdíj, úgyhogy fogják vissza az arcukat.
  • chuky123
    #47
    Szerintem egy ilyen partyra sokkal vesszélyesseb elmenni mint netröl bármit is leszedni. Itt elég 1 "besúgó" és már bukott is a társaság. Ahogy modern kolléga is emlitette hamar megtudnák szállni a zsaruk(jógvédök). És itt nem 1 embert lehetne bekasznizni. A neten legalább valamenyire anonim vagy. Persze ipédet kinyomozhatják de titkositod az adatforgalmadat ozt csá.
  • Adenoma
    #46
    az első éhhalál szélén álló producert küldjétek hozzám, majd én eltartom.
  • bleifrei
    #45
    együtt érzek kvp-vel. a megfogalmazás sarkított, de ez van. vagyis inkább lesz... a mi pénzünkből, "értünk"
  • Tzupi
    #44
    artijus adot a pizzara, mert egy ilyen partin pizzat esznek, igy lehet oket adoztatni!!
    kb igy mukodik az artisjus ;D
    if ju nó vat áj mín :F
  • lapaleves
    #43
    mondjuk ezt azért nehéz volt lefülelni, bár az elmúlt években eladott ezercsilliárd mobilrack doboz gyanús volt.

    aki még mindig nem érti miért nem jó az internet, az talán nem tudja hogy a szolgáltatóknál szorgos kis manók jegyzetelik ki merre bolyong rajta. sajnos sokkal közelebb van a letöltögetés vége, mint gondoljuk.
  • Xmas76
    #42
    Telepíts egy Oracle-t. Rögtön megtudod, mennyi az a 20 milliárd fájl :D Egy szabvány Oracle telepítés 15.000 fájl és 2.000 könyvtár köröl mozog.
  • Griphons
    #41
    Ez egy akkora kamu beijesztés-hír mint az állat!
    Biztos van olyan idióta, aki az internet anonimitása helyett elmegy egy ilyen bulira, de azért lássuk be az ilyen fájl-csereberélés 20 éve megy ki a divatból.
    Ráadásul a neten nem találtam semmilyen külföldi hivatkozást Hard drive party szócikkekre (legalább is ami fedné ezt a kamu sztorit, de lehet hogy akkora titok, hogy nem reklámozzák o.O). Szóval nem kell ám mindent elhinni, amit egyesek megálmodnak...
  • vajon kiki
    #40
    kijavítalak: ha újonnan veszel itt bármilyen adathordozót a boltban a pult felett, ÁFÁS számlával, akkor fizetsz az Artiszdzsúz nevű izraeli tulajdonban lévő szervezetnek tiszteletpénzt. ha nem a boltban, vagy pult alatt veszed meg ugyanezt, vagy másodkézből használtan vagy innen-onnan, akkor pedig nem fizetsz nekik egy kanyi tiplákot sem.
  • Balage74
    #39
    Tudtommal Mo.-on az összes adathordozóra (így a winchesterre is) fizetünk valami átalányos jogdíjat, javítson ki valaki, ha nem így van....
  • ziipp
    #38
    Hehe. :)

    "Jones szerint a gyűjtemény értéke 75 000 euró."
    Szerintem meg NULLA EURÓ. Maximum eszmei értéke lehet, de az is inkább csak számára.
  • torcipepe
    #37
    a hőskorszakban, mikor a 100MHz még a legtöbbeknek csak álom volt, már akkor azt csinálták sokan, hogy egy vinyót teletöltöttek új játékkal és zenével, majd pénzért kölcsönadták. nemmás mint warez, csak nem FTP eléréssel, hanem HDD-vel.
  • T0nk
    #36
    Jah... És már ott is 15 éve azzal riogatták az embereket, hogy gyün ám a razzia...
  • Tir Na Nog
    #35
    "A hard-drive partik is csak azt bizonyítják, hogy az általunk megkezdett út, a keményebb jogi fellépések követelése jogos volt"

    Szerintem meg azt hogy hiába üldözik, csak a csere módszer változik, megszűntetni lehetetlen. :) Régen voltak ilyen "partik" a műegyetemen is.
  • morden
    #34
    Elképzelem, ahogy egy ilyen HDD partyt bekerít a rendörség és könnygázt dobnak a bentlévők közé, akik gyorsan mikróba próbálják megsütni a hdd-t, hogy ne legyen bizonyíték , majd több tucat swatos betör a terembe és szitává lövik a 14-20as korosztály tagjait , akik értenek az informatikához, majd a jogászok bebizonyítják , hogy éppen az emberiség ellenségeit lőtték le.
    Jah hogy fényes nappal kirabolnak, leütnek Budapesten a belvárosban , fél sarokra egy rendőrörstől az kit érdekel, éppen HDD party bevetésen voltak a tisztes zsaruk akiket eltartunk :D
  • vajon kiki
    #33
    erről eszembe jutott egy vicc :

    a kopasz sétál a dunaparton egyszercsak meglát egy magányosan ücsörgő maga elé bámuló szakállas , pajeszos, furcsa fejfedőt viselő , kissé nagyorrú egyént, odamegy hozzá és megkérdi: hát te mit csinálsz itt?
    - "koncetrálok" -válaszolja amaz, mire a kopasz: "nagyszerű, épp egy ilyen tábort szervezek ! "
  • kvp
    #32
    Nyugodtan kijelenthetjuk, hogy a masolasvedelem egyetlen igazan hatekony formaja a fasizmus (nacizmus, sztalinizmus) ami nelkul nem sok lehetoseg van az emberek iranyitasara. Igaz, hogy sok nyugati es szamos keleti orszagban dolgoznak ezen allamforma bevezetesen, de ez reszint haborukat reszint forradalmakat szokott okozni, tehat a gazdasag szamara hosszutavon meg a koncentracios taborok mukodtetese sem nyereseges. Mindezek mellett a szerzoi jogvedo csoportoknak es a tokeseknek nem sok eselyuk van ebbol a helyzetbol barmilyen modon jol kijonni. Esetleg ha atallnak valami jovedelmezobb tevekenysegre...
  • assdf
    #31
    "Ugyan tavaly először használtak többen legális, mint illegális zenei szolgáltatásokat, ám az illegálisan letöltött zeneszámok aránya még így is tízszer magasabb. "

    ezt hogy mérik valaki tudja? Mármint az illegálisat? Vagy ez is csak olyan mint amikor kihozták az illegális letöltésből amerikának az éves amerikai gdp 10x-ét meghaladó kára fakad?... Lassan majd kiderül hogy afrikában is azért éheznek mert az afrikai gazdaságot tönkretettte a sok illegális zeneletöltő...
  • Palika1989
    #30
    20 milliárd fájl? szerintem csak Magyarországon van annyi. :)
  • HUmanEmber41st
    #29
    Majd lesz, nyugi. Talán nem is olyan messze innét..:D

    Azért azt megkérdezném, kinek van ekkora nappalija? :D :D :D

    Annó én Nyergesújfalura jártam, igaz, nem volt ott csak 100-120 gép, de volt rajtuk minden:D
    Meg játszani sokkal jobb egy LAN partyn, mint a neten.
  • JL666
    #28
    szóljál öcsém! még lenne pár 5letem. Például aki szemetel azonnal fejbe kéne lőni. Főleg úgy, h. 2 méterre van a kuka. Dohányozni se lehetne, meg drogozni se. Aki akar annak én lőném be (persze a 10 szeresét) und so weiter. Ilyen ország még úgy sincs...
  • Stirner
    #27
    Van egy ötletem. Vegyünk meg egy kis szuverén nemzetet, és amnnak a nevében kis házakat mik követségnek minősülnek. Azokban nyugodtan lehet majd kalózpartit tartani mert diplomáciailag védettek -:)
  • FoodLFG
    #26
    Szerintem ha egy helyre gyűlnek, akkor még sérülékenyebbek, mintha interneten intéznék a dolgokat. Ráadásul bizonyos típusú adatok egy körzetben lehet, hogy csak egy-két embernél vannak meg. A többiek meg nem fognak a világ másik végéről átruccanni minden héten..
    Nem értem, hogy most miért terjedne újra el ez a adatcserélési mód. o.O
    régen még volt értelme, de most ?
  • NEXUS6
    #25
    Holélsz te a középkorban!?;)
    Minnyá felnyomlak a jogvédőknek és már kapod is a narcssárga melcsit Gvantamanón!Mondassz ilyeneket!;)
  • waterman
    #24
    ezek a partyk régen is megvoltak. sőőt.. amikor még betárcsázós volt a legjobb net elérés mi kis országunkban, akkor állítom arányaiban nagyobb volt ez a winyó csereberélés, mint most. ezután ki fogják találni usákiában, hogy nem csak a reptereken vehetik el a laptopot, hanem megy valaki az utcán, meglátnak nála egy laptopot a rendőrök és addig ütik egy bézbólütővel, míg oda nem adja a laptopját.
    amíg az embereknek a havi fizetésükből az egzisztenciájukat fenyegető pénzösszegeket kell kiadnia csak azért, hogy letöltsön 3 albumot, addig ez lesz. havidíjas vagy mondjuk letöltéslimites médiatárak kellenek, ahonnan filmeket meg zenéket lehet letölteni. ja és nem az eredeti áráért persze. számomra 1500 forint per hónap lenne egy olyan küszöb amin ha alul kerülnek azt mondanám, na erre befizetek. nem egy felhasználón kell meggazdagodni..
  • vajon kiki
    #23
    márpedig addig mindenki ártatlan, amíg BE NEM BIZONYÍTJÁK RÓLA , hogy bűnös
  • formatuq
    #22
    lol, akkor te is regi motoros vagy a szakmaban! lehet talakoztunk is :D

    "Biztosak vagyunk abban, hogy a jelenség ellen fel fogunk tudni lépni"
    Persze, mi lenne ha csokkentenetek a kocsog kiadoi hasznotokat, es ha 1$ fizettek az eloadoknak, akkor 1$-nel tobbet ne legyen pofatok rarakni, igy $3 ha kinalnatok ($1 gyartas, szallitas, stb), sokkal tobben vennenek lemezt.....

    De nem, nektek kocsogoknek $10+ kell lemezenkent.....

    Copy Party-kal meg talan megbirkozhatnanak a hatosagok, de az internet...... csodakra kepes.