52
  • karmenanita
    #52
    Szerintem nagyon nem gyerekeknek való...egyet értek azokkal, akik azt írták, hogy van benne olyan, amit kisgyerek nem ért meg....am, apám is nézi, mert imádja a Star Wars storykat és neki is nagyon tetszik! Az, hogy rajzolva(animálva) van kit érdekel! Szerintem úgy jó, ahogy van és kész...ez persze csak az én véleményem, senkit nem akarok lehurrogni vagy ilyesmi!
    Szal, nekem nagyon tetszett a movie is meg a sorozat is király!:)
  • HeadHunter86
    #51
    22 vagyok. És szerintem qrva jó.
  • DarkEvilPiccolo
    #50
    Ezzel csak az a gond, hogy nem gyerekeknek készült, ugyanis a hülye kinézete ellenére vannak benne olyan dolgok amiket egy ide írni nem tudó kisgyerek nem biztos, hogy fel tud fogni... Emellett, lesz benne nem egy karakter, akinek a múltját fogják majd a későbbiekben boncolgatni, amiket max. az ember csak a képregényekből tudhat meg, de mivel elég sokan vannak akik nem olvasnak képregényt, viszont az animációt esetleg megnézik, ezért sokmindenre fény derülhet számukra is. Szóval, ha kihagyja valaki ezt az animációt csak azért mert szerinte gyerekeknek készült és gyerekes is (pedig rohadtul NEM az!), akkor az az ember elég sokmindenről "lecsúszhat" amik amúgy lehet, hogy elég érdekfeszítő dolgok. Mondjuk nekem nagyon újdonságot nem fog okozni szerintem, mert olvastam az összes klónháborúval kapcsolatos képregényt. Bár Lucas bácsi biztos lesz olyan aranyos, hogy mindenféle érdekességgel megtoldja még az animációt, olyan dolgokkal amik nem voltak benne a képregényekben. =D
  • torcipepe
    #49
    én meg csak 19, naés?? még nem is láttam a filmet, csak válaszoltam egy felvetésre, miszerint ez gyerekeknek készült és nekik nagyon tetszik.
  • DarkEvilPiccolo
    #48
    Ezek szerint 28 évesen még én is az vagyok. :D
  • DarkEvilPiccolo
    #47
    Ha nincs más? Animax az egyetlen csatorna amit elnézegetek a TV-ben. :P Amúgy anime fan vagyok. :P Valószínüleg én ezért is nem viszojgok annyira ettől a CW grafikától, mert eléggé animés feje van a karaktereknek. :P És érdekes, hogy micsoda hülye elméletek születnek errefelé. Én tudok írni egyrészt, másrészt meg nem is vagyok kisgyerek, és mégis tetszik a cucc... Amúgy ez különben hülyeség, hogy csak gyerekeknek készült. Sőt, a mondanivalója szerintem közel sem felfogható egy kisgyerek számára. Nem azt mondom, hogy bonyolult sztorija lenne, de azért nah. A kisgyerekek a Power Rangerst esetleg megértik, dehát az olyan is. A CW és a Power Rangers között ég és föld a különbség szerintem.
    Azért mert animációs plusz elég gagyi a grafja (bár szerintem megszokható) attól még nem lesz gyerekes az egész. A Star Wars filmek is vannak ahol igen csak "bohókásra" sikeredtek, szóval meglehetősen gyerekesek, és a CW közel sem annyira gyerekes mint a SW filmekben azok a bizonyos bohókás részek. Pl. az Ewok-ok a Jedi Visszatérben sokkal gyerekesebbek mint ez a CW.
  • blitzy
    #46
    1. Akkor 30 évesen még gyerek vagyok. :)
    2. De igen, készítenek. Gagyi paródiákat én nem nézek, a Tartakovsky féle sorozatot pedig nem tartom paródiának.
    3. Nekem nincs Minimax/Animax. Sőt, az utóbbi időben tv-t sem nézek, mióta netről leszedem a nekem kellő részeket. Egyedül a tv-újságot nézem, hogy ötletet szerezzek a letöltésekhez... bár már azt se, inkább a torrent oldalakat böngészem.
  • torcipepe
    #45
    1. mert max olyan kicsi gyerekeknek tetszhetett, akik nem tudnak még ide írni
    2. mert nekünk nem készít senki filmet, csak a gagyi paródiák célcsoportjaként vagyunk számontartva
    3. 21óra után még énis leülök Minimax/Animax-ot nézni, ha nincs más
  • Etinger
    #44
    Bippo: Köszi!
  • DarkEvilPiccolo
    #43
    A Clone Wars rajzfilmsorozatot nem érte meg kiadni a magyar kiadóknak, legalábbis ők így gondolták, mert hát nem is volt valami kelendő a cucc meg stb. De itt most más a helyzet, mert ezt azért biztos többen megvennék, és ebből biztosan lenne azért némi bevétel is. 100 rész lesz össz-vissz, szóval, ha 3 részt rávarázsolnak 1 DVD-re, akkor elég jól járnak szerintem. A rajzfilm tulajdonképpen össz-vissz 1 DVD lett volna, és ezért is gondolták úgy, hogy nem variálnak vele.
  • DarkEvilPiccolo
    #42
    Szerintem mind a 100 részt ki fogják adni nálunk is. Ha meg nem, akkor marad a Blu-ray rippek letöltése, ami bőven jó nekem. :D És valószínüleg lesznek majd emberkék akik csinálnak profi magyar feliratot a CW-hoz majd. Szóval no para. ;)
  • blitzy
    #41
    Na, úgy látom, vannak itt azért fanatikus rajongók is, nem érzem most már egyedül magam. Leszedtem én is netről a filmet, de két okból még mindig nem néztem meg: sajna az angol tudásom egyenlő a 0-val, illetve először a mozivásznon szeretném látni (a többi epizódot persze majd gépen:) ). Várom már a regényváltozatot is, és nem hiszem túlzottan, hogy itthon megjelenik DVD-n, mert a másik sorozat sem kapható itthon (igaz ez egy mozifilm, és elképzelhető, hogy ezt kiadják, de elég fura lesz úgy, hogy a többi, CN-en leadott epizódot meg nem).
  • DarkEvilPiccolo
    #40
    bippo: Nah látom azért nem én vagyok az egyetlen elvetemült SW-s errefelé. :DDD
    Az élőszereplős TV sorozat bizonyos mellékszereplőkről fog szólni, de semmiképp sem az ifjú Yodáról, mert ez a sorozat a filmek 3. és 4. része között fog játszódni.
  • bippo
    #39
    DarkEvilPiccolo: Te vagy az én emberem :)
    Nem baj, majd amikor összesen ketten ülünk a moziteremben, nem kell hallgatni a sok pattogatott kukorica-rágcsálást.

    Etinger: SW-os akciófigura, póló, bögre, tolltartó, táska, stb. eladásából befolyó pénzek.
  • Etinger
    #38
    "merchandising pénzek" ez pontosan mit is jelent? :$
  • DarkEvilPiccolo
    #37
    Ezek szerint én vagyok a legelveteműltebb SW fan errefelé. Elő vagyok fizetve a havi képregényekre is, és mindenféle SW extra csücsül a gépemen, meg olvastam már nagyjából az összes eddigi regényt, képregényt, könyvet stb. Kövezzetek meg, de nekem tetszik ez az új CW. Először fintorogtam kicsit, de már köbö eddig 8x néztem végig, és tetszik. Bár a SW feeling valahogy egyáltalán nem jön át. Az is tény, hogy nem nagyon volt sztorija ennek az 1. résznek (ami valójában 3 rész egyben), de azért nem volt rossz és remélhetőleg a többi részben lesznek érdekességek. Az is tény, hogy a Klón háborúk már lerágott csont, de Lucas elvileg azért csinálta ezt a CW-t, hogy kiküszöbölje a hibát amit a CW rajzfilmsorozattal követett el. Tény, hogy sokkal jobb sztorik vannak képregényekben is a regényekről már nem is beszélve, és azokat kellene inkább meganimálni (vagy inkákk a KotOR-t XD). A lényeg, hogy nekem tetszik, és elmegyek a moziba is megnézni. Plusz meg is fogom venni a DVD-ket, ha lesz egyáltalán M.O.-n CW DVD megjelenés.
  • bippo
    #36
    Hát nem tudom. Lehet, hogy csak nekem van fura ízlésem, de nekem tetszik, és nem tartom gagyinak. (Mert a rajzstílus mögött látok koncepciót.) Már az első képek, trailerek is tetszettek. Tartakowsky-féle Clone Wars-t is imádtam.
    Remélem, hogy annak ellenére, hogy a sok-sok embernek nem jön be, és nem nézi meg moziban, nekünk (akiket érdekel) még fognak csinálni jó sokat.

    ui.: Lucas -akárhányszor megkérdezik tőle- mindig azt nyilatkozza, hogy a Timothy Zahn trilógiát nem fogja megcsinálni. Ezt mondjuk nagyon sajnálom.
    De akiről szívesen látnék filmet/rajzfilmet, az a már korábban említett fiatal, lázadó Yoda, vagy Boba Fett. Ő nagy arc, és a filmekben is keveset szerepelt .
  • winnie
    #35
    a köztudatban azért ott van az sw, már a hardcore rajongóknak, hiszen folyamatosan jelennek meg a képregények, újabb meg újabb sztorikkal, több cím alatt.
  • sandor8206
    #34
    amúgy kíváncsi lennek mennyiből csinálták, mennyit fog hozni a mozikban világszerte+CN+dvd és na akkor beszélhetünk bukásról?! Az lehet, hogy kevesebbet hozott mint vártak, de bukás? szóval nem csak azt kell nézni, mennyi a bevétel, mibe került, ne hasonlítsuk már össze kung-fu panda, meg shrek stb . animációkkal, ennek a költségvetése meg se közelíti az ilyenekét ami eleve moziba készül, ez meg Tv-be! gondolom ti se láttatok eddig Tv-sorozatba transformers, armageddon stb. költségvetésű és kinézetű filmeket:-) Ez akkora nyereséget termel mint a ház!! persze elmaradt az elvártól, de.....
  • sandor8206
    #33
    Lucas azt nyilatkozta , hogy az élőszereplős tv-sorozat egy olyan szereplőről fog szólni, akit eddig nem tudtak rendesen a karakterét kidolgozni és eddig "háttérbe" szorult, egy mellékszereplő, de király lenne ha ez yoda lenne fiatalon és ezt a sztorit dolgozná fel amit leírtál.:-)
  • invidia
    #32
    Lucas azt mondta, szívesebben írna történetet arról a korszakról, amikor megdöntötte a sithek uralmát egy ifjú jedi harcos, Yoda.

    Addig valahogy fenn kell tartani a köztudatban az SW-t. Akinek pedig az animációs film gyerekeknek való, nézzen híradót:)
  • winnie
    #31
    naja. ami nem hoz pénzt, azzal nem törődik. épp akkor lenne bajban, ha azt csinálná, ami veszteséges. ami mínuszos, azt leépíti, ami pluszos, arra ráerősít. ahogy kell.
  • sandor8206
    #30
    hát szerintem azt akarja, majd!
  • sandor8206
    #29
    magánvagyonát, kb. 4 milliárd dollárra becsülik, szóval van mit a tejbe aprítani.
  • bmw
    #28
    Lucas inkabb folytatna a filmet...
  • sandor8206
    #27
    lehet abban nem lát már fantáziát, nem hoz lóvét stb. de az nem azt jelenti, hogy bajba van, ha már ő bajba van akkor már egész világ, amilyen magánvagyona van. Gondolom nem akarja beleölni ami nem hoz nyereséget, de ez a játékospiacos dolog ott is csak pletykák vannak, ha becsődöl, akkor ok. Ja "kósza hírek", annyi minden lehet, az is multicég, lehet kirúgja a drága amerikai fejlesztőket és hozza ide magyarba meg, keletre az egész pereputtyát :-) még akár ez is lehet, nem lát bele senki!
  • Broafka
    #26
    hmm, akkor nem értem, mik ezek a kósza hírek, hogy nem lesz több Lucasartsos számítógépes játék sem, mert leépítés volt, elbocsájtotak egy csomó mindenkit, meg hogy nincs pénzük stbstbstb.
  • 1Obi1
    #25
    Minek kell fikázni ezt a rajzfilmet? Nem nektek készült, hanem gyerekeknek - nekik pedig nagyon tetszik. Ez olyan mint ha kiemelnénk egy minimaxos rajzfilmet, és szétszednénk darabokra hogy milyen gagyi a története már, és hogy milyen ciki dialógusok vannak benne. Nem kéne úgy kezelni mint egy mozifilmet, mivel nem Lucas döntött úgy hogy moziban is adja, szóval ez csak egy sima pilot epizód, amit leadnak moziban is.
    És a fenét bukott meg a film, mivel mint winnie is írta, nem került nekik valami sokba az elkészítése, így csak nyereségesek lehetnek.
    A karakterek stílusa nekem se tetszik, de meg lehet békélni vele.
  • sandor8206
    #24
    GL Hollywood egyik leggazdagabb (leghatalmasabb) embere, csak meg kell nézni személyes vagyonát és ott van az aranytojást tojó tyúk ILM+StarWars jogok stb.
  • sandor8206
    #23
    lucas nem hülye, akinek ennyi pénze van az nem az:-) szerintem meg tökéletesen csinálja megvan a terve előre szerintem vagy 10- 15 évre, ez az animációs sorozat is csak arra jó, a nagy terv része. Kb. 1,5 éve nyilatkozta amikor bejelentette, hogy lesz ez az animációs sorozat utána pedig az élőszereplős sorozat- na erre nyilatkozta, hogy forradalmasítani akarja a film gyártást, először a sorozat mely egy tv-filmhez képest úgyanolyan trükköket vonultat fel mint egy mozi, utána a sorozat után az a cél, hogy míg egy mai film, ha jól emlékszem starwars 3-ra utalt került kb. 120 M$-ba, ezekután egy ilyen látványos sci-fi ki lehessen hozni 10-20 M$-ból. Lehet megőrült, vagy hozzánk mezei parasztokhoz :-) képest sokkal többet tud. Amúgy nekem csak annyi baj az animácós filmmel, hogy az új trilógiát dolgozza fel, ami engem abszolúte nem érdekel (a karakterek, sztori stb.) egyszer nyilatkozta ez az utolsó (SW1-3) trilógia a 7-9 nem csinálja meg, de én nem lepődnék meg ha arra gyúr ezekkel. Szóval én így nézem ezeket az botladozásokat az animációsfaszsággal, lehet ez a jövő a filmgyártásban, ki fejlesztene ingyen (lucas nem hülye inkább fizesse Cartoon Network) utána a élőszereplős Tv-sorozat, utána......
  • winnie
    #22
    az utolsókat rúgja?:)) ó...

    a clone wars-t hatalmas haszonnal eladták a cartoon networknek (nekik ugye ennyi volt a biznisz. megcsinálták, eladták, innen a CN a soros).

    sőt, kitalálták, hogy bemutatják moziba szinte nulla költséggel (csak marketing+kópiák). a lucasarts prosperál és dologznak, hiszen nem ülhetnek a fenekükün, minden évben kell termelni a jó kis nyereséget.

    most ugye készül a tévésorozat, amit dettó pakkban fognak eladni a legtöbbet kínálónak, így nem függnek majd holmi nézettségtől. hatalmas kasza lesz az is. (meg gondolom nem csak ilyesmivel foglalkoznak.)
  • Broafka
    #21
    nincs pénz színészekre...
    és csúnya rajzolás is.

    Látszik hogy a lucasarts az utolsókat rúgja
  • winnie
    #20
    akkor jól láttad. a clone wars cartoon networkös rajzfilm. ott ment és ez is ott fog menni.
  • emp
    #19
    Én láttam valami animációs Clone Wars névre keresztelt förmedvényt. Olyan volt, mont ha a Cartoon Networkot nézném... Sajnos értelmiszintben is. Marharatyi volt az egész...
  • invidia
    #18
    Továbbra is azt mondom, hogy a stílus ízlés kérdése. Az hogy valakinek nem jön be, szerintem semmit sem jelent.
    Hálivúdi futószalagfilmek arra valók, hogy tovább emeljék a kiemelkedő filmek értékét (mert azért olyan is akad).

    aki pedig még mindig abban éli ki magát, hogy helyesírásba kössön bele (ha már a tartalmat nem érti) menjen innen
  • A1274815
    #17
    Tanúljatok meg a lényegbe belekötni és nem a formába. Bár tudom nektek ez nehéz.
  • torcipepe
    #16
    Hollywood jelenleg csak 5 éves kor alatt élvezhető családi mozikat, Marvel hősök hőssé válásáról szóló filmecskéket (kb 10 éves kor alatt élvezhető), gagyi paródiákat (elvileg a fiataloknak), sokadik részeket (a bevétel kedvéért) és szerelmes filmeket (30 fölötti egyedülálló nőknek) képes előállítani 99%-ban.
  • Aldo Moro
    #15
    "ha raytrace-elnek, vagy GI-znek, vagy agyon shaderelet reális fényeket számolnak és közben meg a characterek elég irreálisak" Ez a mondat nagyon tetszik. Jók ezek a szavak, a helyesírás meg... Hát ez van.
  • A1274815
    #14
    Nem az a baj, hogy rajzfilm szerű, bár én inkább a filmszerűt jobban díjaznám, hanem az, hogy olyan mintha a CN-nen futó sorozatot nyomták volna át 3D-be és rendelerték volna. Különben meg nagyon szűrreális, ha raytrace-elnek, vagy GI-znek, vagy agyon shaderelet reális fényeket számolnak és közben meg a characterek elég irreálisak, na ez a kettő valahogy nekem nem jön be együtt. Legyen vagy rajzfilm szerű minden szempontbó, vagy átmenetként Shreck szerű vagy majdnem teljesen film szerű. Miértelme annak, ha minen élethű tudlenni és akkor elszúrják egy ennyíre szűrreális modellekkel, melyek mellett alow-polys játékban is élethübbek/szebbek (gyengébbek kedvéért szebb nem egyenlő kidolgozottabb, élethű nem feltétlen egyenlő szebbel, de mindenképpen kidolgozottabb) voltak.
  • lama king19
    #13
    xD ja igazad van :) ez már tényleg szégyen h 1 ilyen 3D-s filmmel akarnak sikert elérni ami még messze elmarad a mai 3D-s filmektől látványilag. én a lucas helyében hagynám már végre békén ezt a témát és gondolkodnék vmi más történetekben mert már sztem mindenki +unta ezt.