Fogmosó topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hayni
Én se veled 😊 elhiheted 😄 (hülyeimó XDXD)
offkorz
hát veled sem csókolóznék<#wow3>

különben meg:
napi 2 fogmosás minimum,de általában megvan a 3 nekem.😊

sulikor naponta 3x mosok kb amugy csak reggel meg amikor elmegyek ithonrol

viszont nekem rengeteg dologra erzekeny a fogam nincsen se lyukas se rossz fogam de meg is erzekenyek sajna 😊
n3whous3

Hidd el tele van csupa rossz dologgal a szád, attól függetlenül, hogy esetleg nem érzed.

Ja és attól, hogy TE nem érzed, hogy büdös... 😊

púúúúú

Hayni
Nekem egyáltalán nem büdös a szám, ha pedig olyat eszek (hagyma vagy vmi) akkor fogatmosok, meg akkor is ha találkozok valakivel, nah meg reggel ha úgy kelek hogy szar ize van a számnak akkor is az az elsõ szal 2 naponta mosom..
Köszi a tippeket, többiektõl is. Eszembe nem jutott volna, hogy a nyelvemet is megmossam, de ma kipróbálom 😊

n3whous3
<#eplus2><#eplus2><#eplus2>

púúúúú

Sadist
Majd egy premier plán képet a fogsorodról htx. De lehetõleg csak linkben.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

theone91
Bazz. Már ilyen tobig is van....

VRSDM
néhány érdekesség amit megszavaztattunk már sg-n 😊
Hány fogtömésed van? (résztvevõk 143 szavazó)
1-2 25.35%
3-5 26.76%
5-8 6.34%
Több mint 8 7.04%
Nem tömetem be, marad lyukasan. 8.45%
Nincs lyukas fogam 😊 26.06%

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
nézzetek hülyének én csak reggelente mosok fogat. esténként csak nagyritkán.
eddig volt 1 lyukas fogam még tejfogból, egyébként hibátlanok szerencsére, szóval ez hogy este is reggel is ... én csak reggelente mosok, és mint látjátok semmi probléma. az egyedüli gond hogy a fogfehérítõs fogkérem megkezdik a fog felszínét ugye, és alapból is calciumhiányos a fogam, nemtudok mit csinálni, mindenfaszom tablettát nem tömök magamba, így a hirtelen hideg-meleg / édes hatásra fájnak ...

amúgymeg minek a téma?! ha már kibeszéltük ezt a szavazósba? 😄

u dont have to listen anybody else but me

nekem amugy a táplálékkiegészitõkkel van bajom tul sok fogkövet okoznak és nincs rá megoldás 3-4 havonta biztos le kell szedetni azt mondta a doki 2 hónapja szedte le és ahogy járok hozzá rendszeresen azt mondta nagyon gyorsan képzödik

powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport

tigeroo
jah rendben😄

tegnap estig ezt nem tudtam, már volt értelme megnyitni a topicot
n3whous3
Én voltam az elsõ, de egyébként sztem itt nem baj, ha 6x elmondjuk az ilyet, mert legalább megjegyzi mindenki ^^

púúúúú

Oh, megelõztek.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Ügyike vagy, de közvetlenül gyümölcs után sose moss fogat, mert a benne található savak fellazítják a zománcot, amit aztán szépen ledörzsölsz a kefével.
<#smile>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

a szomszédomnak meg le vannak rohadva tövig a fogai, kurva szép látvány<#idiota>

mosni kell meg vigyázni a fogakra én leszartam egy darabig és most egy magánfogorvosegy valag pénzé rakja rendbe még van 3 lyukas fogam ami majd 40 ropimég azt utána pá inkább mosom 5x akkor is olcsobb

tigeroo
jaja...meg megszokja az ember azt a kurvajó hûs érzést...meg maga a tudat hogy bennt csillogsz-villogsz<#idiota>
Grove4
A fateromhoz jöjjetek,hogy legyen konkurencia!😄

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

n3whous3
Nyelvemet egy ideje dörzsölöm csak mosáskor, de sokkal tisztább a pofám utána XD

Az is fasza tényleg a fogmosásban, hogy utána annyira jó tiszta érzés...

púúúúú

n3whous3
JA, nem ahogy a hölgyemény 😊)

púúúúú

immovable
akkor kiegyezhetünk abban mindenki mosson fogat úgy ahogy neki a legjobb 😉

a lényeg, hogy mosni kell, nem úgy mint a lent írógató hölgyemény írta 😊
n3whous3
Ez akkor ilyen örök vita marad, egyébként googleben 4x annyi találat van a függõleges mosásra...

púúúúú

n3whous3
Semmit

púúúúú

immovable
<#idiota>
immovable
A fogmosás egyik lehetséges helyes technikája, azért egyik, mert ha koronád van már máshogy kéne stb, stb

A fogkefe legyen közepesen kemény, a fogkrém ne legyen szemcsés, erõsen súroló hatású.
A mosás terjedjen ki a fog minden felszínére, a fogközökre, fogról-fogra haladjunk, a fogkefét körkörösen
mozgatva.
Legalább három percig tartson a fogmosás. A fogselyem használata jótékony hatású, a fogközökben az
íny tövében is jó eredménnyel lehet a plakkot eltávolítani.
A Plakk (lepedék) a fogak, íny felületén megtapadó fehér színû ragadós anyag, melyet a nyál, baktériumok,
ételmaradékok, és más nyálban oldott anyagok alkotják. Ha a fogfelszínen tartósan jelen van a lepedék,
benne felszaporodnak a savképzõ baktériumok, ez okozza a fogszuvasodást! A lepedék fogkefével
könnyedén eltávolítható!

Ha a fogakkal végeztünk, a nyelv felületét is keféljük meg, ezzel akár a lepedéket is el tudjuk távolítani.
Ne feledjük, a kellemetlen szájszag a nyelv felületét borító lepedéktõl is származhat!

FORRÁS
tugyiti
lenyelsz egy kocsi emelõt ami aztán beépül az állkapcsodba
bardocz
Amúgy jobbalul jön a bölcsességfogam,már szépen fel van repedve,meg kilátszik,azzal mit tudok kezdeni,hogy hamarabb kijöjjön?
Szégyen....
Nem tudom, de ha én egy napig nem mosnék fogat, akkor már nagyon szarul érezném magam. Nem merném még a számat se kinyitni, hogy beszéljek valakivel.

immovable
én idén 12x voltam fogorvos-szájsebész profnál, mivel mûteni kellet
elég menõ az illetõ, külföldrõl jönnek a páciensek és neki inkább hiszek
Naponta kétszer minimum. Alap. Az a baj, hogy genetikailag örököltem a csúnya színû fogakat és akármilyen fehérítõ fogkrémet is használok, egyiktõl se lesz sokkal fehérebb. :|
Kedvencem:

n3whous3
Ja.

púúúúú

n3whous3
Az a fogkefe baja, van olyan is, ami nem körkörösen mûködik.

púúúúú

immovable
a fogkefét pedig nem árt cserélni 2-3 havonta minimum
n3whous3
Vitatkozz csak, egy fogorvos sincs a Földön, aki ezt mondaná.

púúúúú

immovable
nézz meg egy elektromos fogkefét munka közben
n3whous3
Akár rég volt üzenet, akár nem, nem kell újat nyitni, hanem abba írni, mert egybõl az elsõ helyen lesz az ált topikban és majd látja, aki akarja -.-

púúúúú

immovable
ezzel vitatkoznék
bardocz
Nyers krumplievés jót tesz a fogaknak?
n3whous3
(avagy nemtom mivel rosszabb igazából, de ezt a nézetet már évek óta nem tartja egy fogorvos sem)

púúúúú

n3whous3
KÖRKÖRÖS MOZDULATOKKAL??? Rég volt már az amikor a fogorvosok ezt mondták Függõleges mozdulatokkal kell, a körkörös szétroncsolja a fogakat <#wow3> Fogorvos is ezt mondja <#wow3>

púúúúú

immovable
akkor egy-két urban legend eloszlatása

gyümölcs és zöldség után TILOS fogat mosni, ugyanis a gyümölcsök és zöldségek savas hatásúak, amik meggyengítik a fogzománcot és ha te rögtön fogat mosol utánna, azzal csak roncsolod a felszinét

ha teheted minden étkezés után mos fogat, fõként cukros ételek után - kivéve a fent leírt két esetet

minimum naponta 2x kell fogatmosni és ha lehet használj szájvízet, fõként lefekvés elõtt. esti öblítés után már ne is igyál semmit, még vizet sem, mert lemossa a szájvízet ami így nem tudja kifejteni hatását

a fogaid ne dörzsöld a fogkefével, hanem szépen körkörös mozdulatokkal mosd meg minden irányból alaposan. a fogorvosok szerint 2 perc a fogmosás ideális hossza, mivel kb ennyi idõ alatt lehet végig takarítani a fogakat, erõs dörzsölés nélkül

figyelni kell az íny tisztántartására is mivel a sokszor tünet nélküli íngyulladás a fog elvesztését okozhatja

ha van rá gusztusod, tehát nem irritál, a fogmosás végén a kefével mosd meg a nyelved mivel az ott lerakódott ételmaradékot is el kell távolítani, hogy az ne ott bomoljon tovább

én elmex fogkrémet és szájvizet használok, kicsit drága, de valóban hatásos
bardocz
De nekem állandó volt,azt nem tudtam leszedni.
bardocz
Ilyeneknek nemhagynám,hogy emberekhez érjenek.
2007. ápr. 20. 18:40 utolsó üzenet
lol

Kojiro
van egy rossz hírem:

CLOSE!

Kojiro ergo sum.

Willi Betz
Én szeretem,ha büdös a szám<#idiota>

De vicc nélkül naponta egyszer szoktam megmosni,reggel.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Slayerboy
Csak este mosol fogat? Az nem zavar, hogy reggel felkelsz és hát nem épp rózsaillatú a szád? El nem tudnék úgy indulni sehova.. :S

Ja és ha almát esztek (ami jó dolog) közvetlen utána ne mossatok fogat, mert az alma savas és nem tesz jót a fogzománcnak.

Voltam zárás előtt. _______________

szjuca
Hahó!
Én is általában 2x mosok fogat, reggel és este. (van amikor a reggeli kimarad)A fogaimmal általában nincs gond, van tömött is. Tavaly évvégén kellett egyet kihúzni, mert fájt, luk pedig nem volt rajta. Próbálta a doki gyökérkezelni, de mozgott a fog és azt mondta, javasolja a húzást. Na ennek a helyén kell egy pótlást csináltatnom. Szélesvigyornál látszik csak.
Ínygyulladás
Nekem is szokott lenni, fogmosáskor óvatosan, de átdörzsölöm ott is. Mindig van itthon Glycosept oldat, vény nélkül lehet a gyógyszertárban venni, azzal szoktam ecsetelni, hamar meggyógyítja.

Amodent a fogak titka, attól lett a fogam ritka.<#hehe>

+fav