Fogmosó topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
különben meg:
napi 2 fogmosás minimum,de általában megvan a 3 nekem.😊
viszont nekem rengeteg dologra erzekeny a fogam nincsen se lyukas se rossz fogam de meg is erzekenyek sajna 😊
Hidd el tele van csupa rossz dologgal a szád, attól függetlenül, hogy esetleg nem érzed.
Ja és attól, hogy TE nem érzed, hogy büdös... 😊
púúúúú
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Hány fogtömésed van? (résztvevõk 143 szavazó)
1-2 25.35%
3-5 26.76%
5-8 6.34%
Több mint 8 7.04%
Nem tömetem be, marad lyukasan. 8.45%
Nincs lyukas fogam 😊 26.06%
u dont have to listen anybody else but me
eddig volt 1 lyukas fogam még tejfogból, egyébként hibátlanok szerencsére, szóval ez hogy este is reggel is ... én csak reggelente mosok, és mint látjátok semmi probléma. az egyedüli gond hogy a fogfehérítõs fogkérem megkezdik a fog felszínét ugye, és alapból is calciumhiányos a fogam, nemtudok mit csinálni, mindenfaszom tablettát nem tömök magamba, így a hirtelen hideg-meleg / édes hatásra fájnak ...
amúgymeg minek a téma?! ha már kibeszéltük ezt a szavazósba? 😄
u dont have to listen anybody else but me
powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport
púúúúú
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
<#smile>#smile>
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Az is fasza tényleg a fogmosásban, hogy utána annyira jó tiszta érzés...
púúúúú
a lényeg, hogy mosni kell, nem úgy mint a lent írógató hölgyemény írta 😊
púúúúú
A fogkefe legyen közepesen kemény, a fogkrém ne legyen szemcsés, erõsen súroló hatású.
A mosás terjedjen ki a fog minden felszínére, a fogközökre, fogról-fogra haladjunk, a fogkefét körkörösen
mozgatva.
Legalább három percig tartson a fogmosás. A fogselyem használata jótékony hatású, a fogközökben az
íny tövében is jó eredménnyel lehet a plakkot eltávolítani.
A Plakk (lepedék) a fogak, íny felületén megtapadó fehér színû ragadós anyag, melyet a nyál, baktériumok,
ételmaradékok, és más nyálban oldott anyagok alkotják. Ha a fogfelszínen tartósan jelen van a lepedék,
benne felszaporodnak a savképzõ baktériumok, ez okozza a fogszuvasodást! A lepedék fogkefével
könnyedén eltávolítható!
Ha a fogakkal végeztünk, a nyelv felületét is keféljük meg, ezzel akár a lepedéket is el tudjuk távolítani.
Ne feledjük, a kellemetlen szájszag a nyelv felületét borító lepedéktõl is származhat!
FORRÁS
Nem tudom, de ha én egy napig nem mosnék fogat, akkor már nagyon szarul érezném magam. Nem merném még a számat se kinyitni, hogy beszéljek valakivel.
elég menõ az illetõ, külföldrõl jönnek a páciensek és neki inkább hiszek
Kedvencem:

púúúúú
púúúúú
púúúúú
gyümölcs és zöldség után TILOS fogat mosni, ugyanis a gyümölcsök és zöldségek savas hatásúak, amik meggyengítik a fogzománcot és ha te rögtön fogat mosol utánna, azzal csak roncsolod a felszinét
ha teheted minden étkezés után mos fogat, fõként cukros ételek után - kivéve a fent leírt két esetet
minimum naponta 2x kell fogatmosni és ha lehet használj szájvízet, fõként lefekvés elõtt. esti öblítés után már ne is igyál semmit, még vizet sem, mert lemossa a szájvízet ami így nem tudja kifejteni hatását
a fogaid ne dörzsöld a fogkefével, hanem szépen körkörös mozdulatokkal mosd meg minden irányból alaposan. a fogorvosok szerint 2 perc a fogmosás ideális hossza, mivel kb ennyi idõ alatt lehet végig takarítani a fogakat, erõs dörzsölés nélkül
figyelni kell az íny tisztántartására is mivel a sokszor tünet nélküli íngyulladás a fog elvesztését okozhatja
ha van rá gusztusod, tehát nem irritál, a fogmosás végén a kefével mosd meg a nyelved mivel az ott lerakódott ételmaradékot is el kell távolítani, hogy az ne ott bomoljon tovább
én elmex fogkrémet és szájvizet használok, kicsit drága, de valóban hatásos
lol
Kojiro ergo sum.
De vicc nélkül naponta egyszer szoktam megmosni,reggel.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Ja és ha almát esztek (ami jó dolog) közvetlen utána ne mossatok fogat, mert az alma savas és nem tesz jót a fogzománcnak.
Voltam zárás előtt. _______________
Én is általában 2x mosok fogat, reggel és este. (van amikor a reggeli kimarad)A fogaimmal általában nincs gond, van tömött is. Tavaly évvégén kellett egyet kihúzni, mert fájt, luk pedig nem volt rajta. Próbálta a doki gyökérkezelni, de mozgott a fog és azt mondta, javasolja a húzást. Na ennek a helyén kell egy pótlást csináltatnom. Szélesvigyornál látszik csak.
Ínygyulladás
Nekem is szokott lenni, fogmosáskor óvatosan, de átdörzsölöm ott is. Mindig van itthon Glycosept oldat, vény nélkül lehet a gyógyszertárban venni, azzal szoktam ecsetelni, hamar meggyógyítja.
Amodent a fogak titka, attól lett a fogam ritka.<#hehe>#hehe>
+fav