Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Supply = ellátás.
A koldusokat engedd be nyugodtan a városba, építs nekik épületet és nem lesznek koldusok az utcán. Nem kerül sokba és többlet növekedési lehetõséget ad.
A túltermelás ugyanúgy csõd, mint a hiány. Egyensúly! Termelõegységekbõl csak annyit építs amire ténylegesen szükség van, mert sokba kerül a fenntartásuk. Ha véletlenül nem fogy a termék állítsd le a termelést ideiglenesen. A fölösleget fel kell kínálni eladásra.
Ezeket az oldalakat tanulmányozd, ha gondod van az angollal használd a Google fordítót:
http://anno1404.wikia.com/wiki/Anno_1404_Wiki
http://www.roadwolf.ca/blog/?p=181
http://forums-de.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/5251042375/m/3051057787
http://anno1404.uw.hu/

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Annál a Production calculator-nál a supply fülnél a táblázatban mi mit jelent? Nem igazán sikerült megfejteni :S

A koldusok mire jók? Idõnként a kikötõbe téved egy koporsóhajó XD , de már nem engedem be õket. Ahogy láttam, csak a gond van velük, épület is kell nekik, és egy csomó pénzt elvisznek. S

Amúgy, eddig az is probléma volt, hogy nem jól osztottam be az idõt. Nagyon ügyeltem rá, hogy minden szükséglet maxon legyen, a felesleget meg nem tudtam hatékonyan eladni, mert elment az idõ az építkezésekkel. Próbáltam mindig a legjobban beosztani a helyet. pl. egy kis raktár köré bezsúfoltam 7-8 kender vagy búzaföldet, ami jó lenne, ha nem menne el vele ennyi idõ, másra addig nem tudok figyelni, míg ezeknél maszatolok. Néztem a gépet, hogy csinálja, hát, helykihasználással nem törõdik, szóval valószínûleg csinálom én is egyszerûen és gyorsan ezek után 😊

Másik , ami szerintem eddig nem jól ment, hogy elején leraktam egy csomó parasztházat, /kb 2 piacot raktam körbe, helyet hagyva templomnak, fogadónak stb/ aztán mikor megvolt minden szükségletük, nem bírtam szerszámmal ellátni õket a felemelkedéshez. Ennyit nem lehet venni. Aztán szép lassan, mire lesz elég polgár, mindig leraktam egy halom vaskohót, meg szerszámgyárat,/legalább 5-6-ot/.
Szóval megprobálkozok egy-két szerszámmgyárral, inkább lassabban fejlõdök, így talán az egyensúly is nagyobb lesz, és nem kellesz mindig rohangálni eladni a felesleget.

Minél magasabb szintû a civilizáció szinje, annál több adó jön be.
Ha nem akarsz növekedni, nyugodtan nyomd fel mindenki adóját, amíg összeszeded magad. A növekedés lényege, hogy mindíg legyen elegendõ fejlõdõképes lakosság és minden szükségletük közel a maximumhoz legyen kielégítve. Persze ha fejlõdni akarsz az adóknak a legalsó zöld szinten kell lennie.
Úgy vettem észre, a játékban nagyon fontos az egyensúly fenntartása.

Ahh, köszii, ilyesmire gondoltam 😊
Remélem így már menni fog, 3-4szer próbálkoztam folyamatos játékkal, rögtön nehezebb szinten, de hiába állítottam egyre könnyebre és könnyebre, elõbb-utóbb mindig nagy minuszba ment az egyenleg. Az elején, még 800-1000 is van a bevétel, aztán mire eljutottam a nemesekig meg követekig, nagy minuszba fordul.

Hi, pár napja játszok a játékkal, lenne pár kérdésem.
Valahol meg lehet nézni, hogy mi mennyit termel, hány embert elégít ki?
Pl egy halászbódé hány parasztnak biztosít elég halat?
A másik, hogy a paraszt és a nemes is fogyaszt halat. Mindkettõ ugyan annyit igényel fejenként? Csak azért, mert mire elérik a nemesi szintet, addigra az ételeknél a hal a paraszti egész részrõl, már csak a negyedét-ötödét teszi ki a szükségletnek.
Észrevettetek ilyen hibát a Venice játékban?
Amikor az egeret egy szigeten lévõ nyersanyaglelõhely fölé viszem, hibásan jelenik meg a szöveg (magyar és angol változatban is).

pl. (kép) Kõlelõhely
(kép) 2000 tonna Kõlelõhely érhetõ el.

A második sorban a Kõlelõhely helyett Kõ kellene szerepeljen.
Alapjáték indításakor meg jól jelenik meg.

xblades
Az jó mert azzal együtt szeretném megvenni.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Stefling
Nyugodtan megveheted, semmi gond sincs vele, én már régóta tolom, sõt a kieggel sincs gond.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

xblades
Kösz akkor meg merem venni.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Stefling
Nincs.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

xblades
Hali volt valakinek problémája a játékkal Win 7 alatt?

nagykispeter
Azt honnan lehet tudni hogy milyen mellékküldetést kell még megcsinálni?
Sehol nem találom a küldetés közbe ,csak mikor megcsinálom a fõ küldetéseket és vége,akkor látom a lista végén hogy kevesebb a pontszám és szürke a mezeje amit nem csináltam meg!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

nagykispeter

Igen tényleg nem mûködnek a régi mentések.Én újra kezdtem a kampányt is,megéri.
Így meg fõleg!
Köszönet a magyarításért,várjuk a kieget!!!!!<#awink>

tényleg köszi a fáradságot sasa5671 nem semmi munka lehetet megcsinálni imádom a stratégiai játékokat de ami a legfontosabb angolul nem tudok egyáltalán és e-nélkül a magyarosítás nélkül elakadtam volna az elején még egyszer thxxxxxxxxxxxxxxxx bye all
Köszi a fáradságodat. <#taps>
Nagyon jól állsz a Veníce-vel is.
Reméljük hamarosan elérhetõvé teszed azt is.

Letölthetõ az új Anno 1404 alapjáték fordítás a honlapomról, amivel már lehet eredményeket elérni, medálokat szerezni.
Néhányan jelezték, hogy ezzel a változattal nem mûködik a régi játékmentésük.
Tehát csak akkor cseréljétek le a régi változatot erre, ha nem bánjátok, hogy esetleg nem mûködik a korábbi mentésetek.
Szia
Megtaláltad a megoldást?
Barnalacika: Köszi a tippet.
Akkor mégse bennem a hiba hogy nem találtam ilyesmit.

Kicsit hiányolom a játékból ezeket a statisztikai kijelzõket.
Tehát az adott termelõ egységeket, egyszerre kezelheted.
Megjelenik felttük az a villám jel, és na így számolom össze,hogy mennyien vannak,illetve hogy hol vannak elhelyezve.
Szia
HA nyomva tartod a shift gombot, akkor egyszerre tudod azt a bizonyos egységet leállítani,illetve újra indítani.
Én így szoktam rákeresni,mert én se találtam olyan gombot hogy megnézzem mibõl mennyi van letéve.
Volt egy olyan magyar játékom ahol az egységek,épületek, emberek, száma megnézhetõ volt.Knight of Merchant(valószinú nem jól írtam a címét,elnézést)
Stefling
Nem tudok róla, hogy lenne.

Van vhol a játékban olyan lehetõség ahol látnám hogy egy adott szigeten milyen termelõ egységbõl hány van letéve?
Egy bizonyos mennyiség felett elég nehéz már összeszámolni 😊
Presztis pontok.
3.oldal:
1286,1287,1288,1289-s hozzászólásban találsz választ a kérdésesre.
Melyik részt játszod?Folyamatossal kezdtél te is,vagy a kampány móddal?
nagykispeter
Én várom a game modding nélküli magyarítást + a kieget.

Stefling
Úgy, hogy viszel árut a többieknek, többek közt így is, de küldetésekért is kaphatsz. 😊

hello all ki tudja megmondani hogy lehet tekintély szerezni
Na,de csönd van.
Kösz😄
Kilop: F1, azzal lehet a pofás poscard view beállítású screenshotokat is csinálni.
És melyik az a billentyû,amelyikkel kb templom magasságba helyezi a kamerát,és lehet haladni vele.Az 1701-ben a Scroll Lock volt de itt nem mûködik
Kampánynál hétvégén eljutottam a 4. pályáig,annak mindjárt vége.Télleg lehet belõle tanulni,de sokat már énis tudtam😛
Kilop: Elõször tényleg csináld meg a kampányt legalább az 5.-ig és az elector scenariot. Azokból sokat lehet tanulni a kezdetekrõl.
Gondolom,feltételezem, hogy a kezdéskor meghatároztad magadnak:
az ellenfeleket,a szigetek nagyságát,idõjárást, és hogy mit akarsz elérni a gyõzelem érdekében.
A kalózokat meg vagy elsüllyeszted a kiírt mennyiségû hajóját,vagy a kiírt számban teljesíted a kívánságait.
Menj a diplomáciai menüben,ott láthatod kivel milyen viszonyban vagy,stb.
Ajánlok valamit.
Érdemes végigvinni a kampány módot,mert az egy nagy tutoriál.
Érdemes ide is ellátogatni,kinek, mit, mból,mennyiért:
Rajongói oldal.
Érdemes ebben a fórumban is visszafele olvasni,szinte mindenre van válasz.
Ha a címert, a presztis pontokra érted,(vagy megbecsülési pontokra).
Arra is van válasz,nem is egy.
És még sok sok kérdésre van felelet,csak meg kell keresni.
De ajánlom a kampány mód végigvitelét.
😄
Végre lett 950 nemesem,és így már lehet nekik szöremkabátot késziteni😄
Szal ha lessz több nemesem,akkor megjelenik egy olyan épitési lehetõség hogy szõlõprés ugye?
Egyébként a kalózrejtekhelyet fel tudom valahogy számolni,mert mindig követel 14000 aranyat😞
De inkább ujjat kezdek mert elcsesztem az épitkezést😄
Ja és hogy tudok vásárolni magamnak címert?
Kilop: Akkor több nemes kell. Mivel sok kihagyás után /meghalt a gépem/ pár napja játszom újra pontosan nem tudom mekkora létszámtól igénylik, pedig tegnap fejeztem be az electort 😊
folyamatos játékban játszok
Hello!
Szal nekem a nemeseknél az 1. építhetõ dolog a marhafarm+hentesház ahol húst csinál.Aztán tudok még orvost,Székesegyházt,hadigépmûhelyt,sövényt...stb.De nem látom a nemeseknél az ital szükségleténél uj dolgokat:pl:van almabor+sör,de ninc solyan hely ahol lenne bor.csak az élelmiszernél van 1 uj,az a hús amihez marha+só kell.A nemesek a patriciusok után jönnek ugye,mert nálam ugy van.De mégse tudok olyan szigettekkel mit kezdeni ahol van medvebarlang,szõlõ,méz... Mert a nemeseim nem igénylik.Építési lehetõségeknél sincs olyan,hogy présház...
Sziasztok!

Vmelyikõtök próbálta már a kiegben lévõ multiplayert?

Kilop: A szõlõ a nemeseknek már kell, az az elsõ plusz amit építhetsz nekik. De ahhoz hogy bor legyen belõle kell hordó és présház is.
A cukornád, mandula, kávé az envoy-oknak kell.
Azon dolgozik a magyarítás készítõje, hogy lehessen elérni eredményeket a magyarítás után is.
Mert a magyarítást úgy értelmezi a játék mint egy crekkelés.és ezért letiltja a bónuszok elérhetõségét.
Szia
Hol játszol?
Kampány módot, viszed?
Akkor melyik pályán vagy?
Ha folyamatos játékot, vagy küldetéseket játszol?
Kávét, selymet, szõnyeget a keleti oldalon fogsz tudni termelni, ha van, olyan szigeted ahol ezeket lehet termelni, illetve ha elérsz egy bizonyos lakossági számot, van elegendõ nomádod, illetve követeid.
A másik oldalon, ha van elegendõ paraszt, majd polgár, utána nemes, majd jönnek a fõnemesek, ezek elegendõ számban élnek a városodban, akkor fogsz tudni a kasztok szintjeinek megfelelõ termékeket gyártani.
Pl. a parasztnak kell hal, meg almabor.
Ha már vannak városlakóid, akkor azoknak kell már a vászonruha.
Meg kel nekik a keleti oldalon termelhetõ fûszer.

Ha már vannak "Patríciunusok, akkor azoknak már kell kenyér és sör is, meg bõrmellény.
Kenyeret pl. olyan helyen tudsz termelni, amely sziget neve alatt ott, van a "Búza" ikonja, vagy a komlóé, a sörhöz.
Bõrmellényt folyón tudsz készíteni, tehát egy olyan sziget kell hozzá, amin kanyarog a folyó.
Vagy ha már vannak „Nobelmanok”, ezeknek már kell pl. a szõlõ, meg sok egyéb, akkor kell keresni egy olyan szigetet ahol a szõlõ jele ott,
Ja,és hogy hogyan tudom feloldani azt hogy legyen címerem meg bónusz épuleteim?
Már vannak nemeseim.de vannak olyan termények mint pl:cukornád,szõlõ,mandula,kávé.stb... És ezekkel mit cisnáljak?Mivel nem látom a nemeseknél az épitési lehetõséget.:S
Stefling
Rendben köszönöm. 😊 A venice is fent van egyébként.

Nem kell újratelepíteni. Privátban megírom az útmutatást.
Sõt az sem baj, ha már fent van a Venice.
Stefling
Én szívesen tesztelek. Újra kell telepíteni hozzá a játékot? Mert nekem már fent van a magyarosítás végülis, valamint új játékot kell hozzá kezdeni, vagy jó a jelenleg mentett állás is?

Nem tudom, hány embert zavart a "game modding..." szöveggel jelzett tiltás a játékban, de most úgy látszik, megoldódik a probléma.
Tesztelõket keresek, akik játék közben is megvizsgálnák, hogy jól mûködik-e az új honosított fájl. (Csak az alapjátékhoz használható egyelõre.)
Hogy érted?