Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
No, megcsináltam a 2ik pályát is a demóban...
Asszem még a héten megveszem a gold-ot. Nagyon tetszik! Tök jól el lehet vele fejlesztgetni nézelõdni...

(tegyük hozzá, hogy egyszer újrakezdtem, mert nem találtam meg a 10ik katonát a városban 10 perc sasolás után sem)

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Köszi! Most elleszek egy darabig!
Azért köcsögség, hogy nincs hint arról, hogy azért nem fejlõdik, mert megsarcolom a jónépet!

Þór vígi þessi rúnar

Botond
Gyerek közben felébredt, szal nincsenek képek.

Kell még az adómorálon kívül amúgy 1 fa+1 szerszám, magasabb szinteken kõ,üveg, stb is. Ez lett volna a kövi tippem. 😊
Carlos
ITT AZ IGAZSÁG!!!!!!
Egyel fentebb toltam az adózást (világoszöldbe) (happy).
Mihelyt visszavettem elkezdtek fejlõdni!

(10/39 volt, a parasztházak minden igénye ki volt elégítve)

Þór vígi þessi rúnar

Tuvok
+ az adózás sötétzöld legyen .

Botond
Két dolgot nézz meg. Az egyik ennél az ablaknál az alsó censusos fül, ahol láthatod, hogy hány citizen ház lehetõség van és abból mennyi a kihasznált, hogy pl 10/10, akkor kevés a parasztház, hogy fejlõdjenek, ha viszont mondjuk 10/28 vagy fordítva (nemtom hogy jelöli), akkor az egyes házak igényeit kell kielégíteni. Belemész egy parasztházba és megnézed mi a gond, ahogy azt kettõvel korábban írtam. Mingyá csinálok képeket én is,sec.
Tuvok
Fõleg olvasgatok 😊

Carlos
Ok, én ezt nem értem:

150/150. Mostmár 310 paraszt van aki nem akar fejlõdni...

Þór vígi þessi rúnar

Botond
Ráklickelsz egy házra akkor látod az adott szint szükségleteit, a szükségletekre klickelve meg látod, hogy az adott szükséglet az adott társadalmi szinten mit takar. Amennyire emlékszem a legalsó szintnek pl. bõrruha tökre nem kell a szintlépéshez, csak templom,hal,bor és piaccal útkapcsolat.
Botond
Igen, az is kell, de ennél egészségesebb társadalmat szimulál a játék, és csak x% lép a társadalmi ranglétrán feljebb, a többi marad alacsonyabb szinten, mert cipõpucolóra, utcaseprõre, stb szükségük van azért. 😊
Carlos
aszittem valamit "ki kell elégítenem" hogy fejlõdjenek!
Ezért sem értettem, hogy ha van bor ruha, akkor miért nem fejlõdnek.

Þór vígi þessi rúnar

Botond
Csinálj még több házat. A házak x%-a fejlõdik fel.

Amúgy nagyon tudom csak ajánlani én is. 3 hete hasonlóan a demóval kezdtem, azóta nem tudom lerakni. 😊
Carlos
Ok, elsõ lámer kérdés!
2ik pálya (demó)

Ahhoz, hogy kötélgyárat csináljok kell 240 citizen. Namost nekem 150 van és van egy rakás paraszt (160). Hogy lehet rábírni a parasztokat, hogy fejlõdjenek?
(ruha, bor van, piac és templom hatósugarában vannak)
Kép:

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Téged is látni? <#wave>

Szerintem a döntés még a héten megszületik. Tolom a demót, aztán (szerintem) megveszem a Gold-ot.

Þór vígi þessi rúnar

Tuvok
<#eljen>
Megvan kiegestõl, érdemes .

Carlos
Kipróbáltam a demo-t...éshát nagyon bejött. Gyönyörû grafika, sok kis apróság. Bár még csak az easy pályát csináltam meg, de szerintem ez megvevõs lesz...

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!
Biztos írta már valaki, de nem találtam: A Venice kiegben az 1-es pályán, hogy lesz szabotõröm amit átvihetek a másik szigetre? Mûveleti épületet már csináltam, de aztán megbuktam.
dave10000
Tegnap kezdtem el játszani és szerintem nagyon jó játék 😊
Bár azért néha megizzadtam amikor hirtelen a pénzem +150-rõl hirtelen lement minusz-ba. Az lenne a kérdésem, hogy amikor elkezdek 1 pályát mit érdemes elõször építeni, hogy le forduljon ilyesmi elõ?

Aki most telepíti az Anno 1404 alapjáték vagy Venice honosítását, nagyon kérem, töltse le a honlapomról a legfrissebb telepítõfájlt!
A telepítõk hibaüzenettel jelzik, ha valami hiányzik a telepítésükkor.
Nem kell semmit buherálni az Anno játékkal, sem mappákat létrehozni, az sem baj, ha másik meghajtón van a játék, mert a telepítõ mindent elvégez.
dave10000
Fontos még megjegyezni, hogy az Engine.ini fájlban miután felment a magyarosítás állítsd vissza az 1-et 0-ra különben ki az elért eredményeidet nem jelzi és különféle medálokat és eféléket sem kapsz.
Lehetséges, hogy ha felrakod a magyarosítást akkor már alapból nem kell belepiszkálni az Engine.ini fájlba, (ezt nem néztem) de ha belepiszkálsz megcsinálod és visszaírod akkor is minden rendesen fog mûködni.

dave10000
Na sikerült megoldani...
Akinek felmerülne még ez a probléma annak leírom.
Na szóval ha nem a C meghajtóra van rakva akkor állhat fel ez a hiba.
mielõtt elkezdenéd a magyarosítást elõtte természetesen patch-eld a legújabb verzióra és írd át a <PreferLocalFiles>1</PreferLocalFiles> 0-ról 1-re.
Ez után 1 tetszõleges mappába rakd fel a magyarosítást. Nem kell se az Ubisofton belül se más a játékhoz kapcsolódó helyre de ha gyorsabban akarsz végezni akkor rögtön a játék "maindata" mappájába rakod fel és már meg is van.

Elég idegesítõ, hogy visszaolvasva csak azt lehetett látni, hogy a "LOCA mappa eng-ben..." meg, hogy csinálj ilyen meg olyan mappákat.
De most már legalább aki az én cipõmben jár/járt már az is megdudja csinálni.

dave10000
Meg máshol olvastam, hogy a magyarosításban txt fájlok vannak amiket a már említett helyre kéne rakni. Na már most a legújabb magyarosítást (2.1)
amit leszedtem és kicsomagoltam abban csak 1 telepítõ van semmi TXT. Bár gondolom ez egyszerûsítés képpen lett berakva de akkor a korábban említet módszerek alapján már megcsinálni se lehet. Megint más, hogy a játékot úgy tervezték, hogy a "C" meghajtóra legyen feltelepítve de manapság már nem sokan rakna oda, köztük én se. De gondolom ha oda lenne akkor gond nélkül fel lehetne rakni.

dave10000
Most már tényleg nem tudom mit csinálja...
Csináltam a játék mappájába 1 data>local>eng>txt mappát és oda is felraktam a magyarosítás és semmi... már át van írva a 0 1-re de semmi...
Jó lenne már 1 segítség már ha van...

dave10000
Visszaolvasva találtam olyat, hogy a Program files-ban van 1 Ubisoft mappa. Azt írták, hogy azon belül van 1 Loca amiben van 1 eng aztán 1 txt mappa és, hogy ezeket kéne a játék Data mappájába bemásolni. Na már most nekem abban a mappában úgy van, hogy Ubisoft>Related Designs>Anno 1404>maindata>patch1(rda89) patch1.rda(bak89). Ennyi és nincs sehol Loca mappa még ha az Application Data mappában az Ubisoftnal nézem (ahol az engine.ini fájl van) ott sincs...

dave10000
Át is írtam az Engine mappában a <PreferLocalFiles>1</PreferLocalFiles>
0-ról 1-re megint felraktam de még mindig angol.

dave10000
Üdv.

Lenne 1 problémám a magyarosítással kapcsolatban. Felraktam az 1.1 és az 1.2 v2.1-es patch-eket. Az útmutatóban írják, hogy kell a "Anno1404_patch1.2_v2.exe (telepítõ verzió: 2.00)" is de ilyet sehol se találok oszt gondolom azért nem megy a magyarosítás mert ez a patch nincs felrakva. Ha tudna valaki segíteni azt megköszönném.

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert az 5. játékrészben elakadtam.Az aktív megbízásoknál egyet kivéve mindegyiket megcsináltam.

Ez a maradék küldetés a "Vállt vállnak vetve"
(A részletes leírás így szól hozzá: "Segíts al zahírnak a keresztes hadsereg ellen. Al zahír a segítségedért folyamodik! A keresztes flotta elõhada, és annak hadvezére, Marie d'Artois elérte a keleti partokat. Csak azért, hogy harcolhassanak, a barangoló hajók mindenfelé fosztogatnak, félelmet és rettegést keltve a keleti lakosság körében. Számíthat al zahír a segítségedre?")

A problémám az, hogy al zahír kikötõje felett, Shapus el Sheik-ben villog a kis "küldetéstárgy" nyíl, de hiába megyek oda bármivel (hadihajók, kereskedõ, zászlóshajó), nem történik semmi, nem adja ki a jobb felsõ részbe, hogy hogy vállalom-e a küldetést, vagy hogy mit is kellene egyáltalán tennem.

Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném, mert több mint 10 órája megy a küldetés, én nem szívesen kezdeném az elejétõl.

A választ elõre is köszönöm!
sziasztok!
olyan problémám van hogy felraktam a játékot és mikor elinditom fehér képernyö és utánna kilép
remélem tudtok segiteni<#szomoru1>
Botond
Scenariok viccesek. Az alapgém legegyszerûbb scenariója volt vagy 12 óra gameplay 😄
Köszi sasa5671! Megoldotta a problémát és még a mentések is betölthetõek.
- Ha a Venice fordítást telepítetted, töltsd le a legújabb alapjáték fordítást is. (Telepítõ 2.1 verzió)
- Ha a korábbi játékmentések nem tölthetõk be, ez sajnos elõfordulhat. Egyelõre nincs mit tenni.
Patricius szint elérése a feltétel.
Ráklikkel a megszerzendõ város raktárára. Ott kel lennie egy fülnek ami egy széket ábrázol. Arra klikk és onnan egyértelmû ha van elegendõ pénz.

A manual ezt írja:

"Town Acquisition
The “Town Acquisition” feature offers an alternative means of influencing the balance of power in Cities without having to resort to military means. In can be activated or deactivated in the game settings before each game.
Once “Patrician” level has been reached and Giacomo Garibaldi has been discovered, a new Town Acquisition tab is unlocked in both the Warehouse and the Marketplace menus. It allows you to influence the City council in both your own and enemy cities. Every settlement has 5 council seats, and a Key to the City. As City founder you automatically receive one of these council seats and the Key to the City. You may purchase additional seats to further cement your control over the City. Keep in mind that you require at least three seats in your own City to prevent others from taking it over!
The Venetian Attainment "Hostile Takeover" also lets you take over your opponents' Cities including all Buildings and Units. To do so you must buy at least 3 council seats and the Key to the City of the Settlement involved. Buying more than 3 council seats even reduces the price of the Key to the City. In your own Cities, at least, you should purchase the majority of seats to protect them against acquisition by other players."

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Sziasztok!

Én úgy jártam, hogy telepítettem a Venice magyarosítását és:
- Az alap játék már magyar volt az elszállt,
- A mentéseket nem tudom betölteni,
- A Venicét meg nem tudom elindítani, mert kódot kér.
Van remény valamelyik helyrehozására?
Kérlek, ha tudtok segítsetek!

Györgyi kérdezte tõlem:
"Most a kiegészítõt is kipróbáltam, de nem tudom, hgoy magával a játék menetével kapcsolatosan kihez fordulhatnék. Nem tudom értelmezni az egyik feladatot. Nem tudom, hogyan kell más városokban tanácsnoki széket venni, milyen feltételnek kell megfelelni. Olvastam a magyar nyelvû kézikönyvet, a fordításodat (szinte ugyanaz), de egyik sem irja le, hogy az idegen városoknál hogyan lehet, milyen feltételekkel tanácsnoki széket (amibõl 3 kell....stb.).
Már 7 órája játszom, a teljes játék szinte végén vagyok, de nem tudtam más városba beférközni.

Ha tudna segíteni valaki, megköszönném...."

Szeretnék neki segíteni, de nekem nincs idõm játszani a játékkal, csak fordítottam. Köszönettel: sasa5671
nagykispeter
Szerintem is a legjobb

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Botond
Tegnap végigértem a hadjáraton, hát régóta ez az egyik legjobb és legélvezetesebb stratégia amivel játszottam. Nagy htx a készítõknek!
Bírom az angol nyelvet így ez az oldal egy kincsesbánya. Örök hálám!

Itt nagyon sok mindent megtalálsz és nem kell keresgélni.
Anno 1404 Wiki
Ha esetleg gond van az angol tudással berakod a linkjét a Google fordítóba és elég jól használható.

A játékhoz van is! :-)

Pedig ez egy türelem játék. <#wink>

Köszi a segítséget. Esküszöm, hogy visszaolvastam 7 oldalt, de több türelmem már nem volt. Sajnálom.

Ha kicsit vissza olvasol a topikban, sokmindenre kapsz választ.

Sziasztok!
Continuous/folyamatos játékot csinálom de mit kéne tennem, hogy jó kapcsolatot építsek ki az "Orientekkel" és tudjak építeni a déli szigeteken is? Kereskedem velük de csak a honour pontokat szórja nekem.

Faterx
Köszönjük szépen!<#worship>
Valaki tud megoldást arra, ha 1-2 szigetet nem mutat a térkép?
Elég zavaró hiba, hogy egy sziget helyén is tengert mutat a térkép.
1.2 javítócsomag van fent, magyarítással
király vagy sasa5671 kösziiiii
Köszi <#taps>

Stefling
Köszönjük! 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

ELKÉSZÜLT A VENICE HONOSÍTÁSA.
Frissült az alapjáték fordítása is.
Mindkettõt töltsétek le az Anno 1404 magyar rajongói oldalról.

Köszi a segítséget 😊

Most már tudom mi volt a baj. Rengeteget termeltem mindenbõl, 3-5-ször annyit, mint kellet volna. Ezzel a kalkulátorral már sokkal egyszerûbb. Most mire nemesekig eljutottam már 2500 volt a bevétel, máskor ilyenkor fordult minuszba XD
Azt hiszem, jöhet a nehezebb szint 😊