Anno 1404
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
arabtól azt hol lehet megtalálni ha valaki segitene ?
köcce
Lehet túl drágán adom?
Már egyszer rájöttem, hogy lehet árat módosítani, de most nem megy.
Kérem segítsetek, köszike.
Allah növessze meg szakálladat!
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Sokszor elõ jön ugyan az a kérdés.
Felpakolsz a hajódra szerszámot és fát, elhajózol arra a szigetre ahol lehet fûszert termelni. Amikor eléred a szigetet keresel egy sziklamentes partot. Akkor a hajód paneljén megjelenik egy ikon hogy lerakható a kikötõ. Inenn minden úgy megy mint a fõ szigeten, csak nomád épületeket kell lerakni. Ha beindul a termelés, hajóval el kell vinni az árut a fõ szigetedre.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Csak most kezdtem a játékot, nagyon tetszik, csak kicsit sokat „dolgoztat”, már úgy értve, hogy mire rájössz, egy feladat megoldására, már kezdesz beleunni, hogy nem történik semmi.
Pl. hogy lehet lakatlan szigeteket elfoglalni.
Van már arabváros építési engedélyem, az öreg turbános megadta, de a sáját szigetemen kívül nemigazán tudom letelepíteni a házakat, piacot, stb, ami arab,
mert ugye kéne datolyát, meg fûszert termeszteni, de nem sikerül.
Elolvastam az angol leírást, de általánosságokon kívül nem sok mindent segített, de legalább megtudtam mik vannak, de hogyan arra nem ad választ.
Tudom, ez a játék lényege, de kicsit már néha uncsi, hogy nem megy elõre semmit-
Kérem,aki tud segítsem.
Elõre is köszike.
arabtól azt hol lehet megtalálni?
köcce
Igen, csak 8 chapter van összesen.
ˆ thewrek
A lakosok fejlõdéséhez több kritériumnak is teljesülnie kell
- Szükségleteik (étel, ital, vallás, ruha, stb) maximális kielégítése. De az is elég, ha már 70% fölött van. Lényeg, hogy az állapota világos zöld legyen, "very well satisfied"
- Az adóztatást minimálisra kell állítani.
Ha ez a kettõ megvan, akkor ahogy Noodlee is írta, Euphoric lesz a hangulatuk. Ami aztán átvált "ready to advance"-re vagy "move in"-re. Elõbbinél fejlõdõképesek, utóbbi esetben pedig beköltöznek a lakosok.
- És a szükséges nyersanyagok is meglegyenek.
(szükséges nyersanyag/ház)
Peasant->Citizen: 1x fa, 1x szerszám
Citizen->Patrician: 1x fa, 1x szerszám, 4x kõ
Patrician->Noblemen: 3x üveg, 3x kõ, 1x fa, 1x szerszám
Célszerû megvonni a fejlõdéshez való jogokat a piactéren. Így jobban oda tudsz figyelni a fejlõdésre és nem emésztik fel a nyersanyag készleteidet.
eltünik a minitérképen minden felfedezés és nem lehet látni semmit rajta?
-A legelején meg kell fosztani a lakókat a sörtõl, kenyértõl és a mellénytõl, valamint fel kell venni sárgára az adót
-Célszerû a wartower-t a campek elé helyezni, ezen nagyon sok múlik.
-Fontos az idõt beleassítása az elején
Sokat segít a pdf megyarázata, ott minden még aprólékosabb.
Nekem ezekkel elsõre sikerült megcsinálnom a pályát. Elõtte viszont párszor sikertelen voltam.
Csak "hadihajó"-val lehet megcsinálni!!!
csak azért kérdezem, mert most néztem pár képet és volt olyan, amin a házak, meg még az ültetvények is szabálytalan, pl. félkör formában voltak... de lehet, hogy az csak beta kép volt és utána ezt elvetették, tudtok errõl valamit?
Rákattintok a hajómon a csákjára (bal gomb) aztán próbálok
a kalózhajóra kattintgatni de nem történik semmi !!!
Sry a hülye fogalmazásért, de remélem érthetõ 😛
Rengeteg smoker lelassulva "belsõ tévézne" a városokban 😊
Amúgy kíváncsi leszek lesz -e olyan Mod amivel a karibi raszták is beköltözhetnek és lehetõvé teszik a Hemp ültetvény termésének leszüretelését és tömeges tekerését is 😄 😄
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
b3 😄D ennél szájbarágósabban nem lehet
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Köszi!
Két dolog, amire érdemes odafigyelni
- Felesleges a sziget déli részének a megvédésével bajlódni, hagyjuk, hogy a bíboros porig romboljon mindent.
- Van egy hajónk, vigyázzunk rá!
Elõször is építsünk kõbányákat, mert kõre szükségünk lesz. A háromból 2 kõbánya van kellõen közel raktárépülethez, ott építsük fel õket.
kõ bánya 1
kõ bánya 2
A további nyersanyag ellátmány miatt nem kell aggódni, amire szükség lesz abból biztosítva van a kellõ mennyiség.
Kössük össze az utat a banditák táborával. De amíg nem szükséges, ne használjuk õket, mivel õk sört kérnek, azt pedig hasznosabban is fel tudjuk használni, pl a késõbbi ellátmányos küldetés során.
bandita tábor
Hozzunk létre egy nagy katonai tábort az északi kapu elõtt, ott ahol Marie is kéri. Ha kész a sereg, jön az újabb feladat, küldjük õket a sziget déli végébe. A küldetésnek csak annyi a lényege, hogy délre küldjük õket, nem kell ott is maradniuk. Szóval nyugodtan hívjuk hátrébb õket.
A frontvonalat célszerû a város déli vége elõtt felállítani. Ide küldjük a csapatokat. Kezdetben 2 nagy, 1 kicsi katonai tábor és 2 õrtorony alkotta a frontot. Késõbb bõvítettem a sereget. Elegendõ nyersanyag mellett célszerû egy falat is felhúzni a frontvonalon.
frontvonal 1
frontvonal 2
Célszerû még felhúzni egy tornyot és 1 kis katonai tábort a város észak-keleti részén is, mivel innen is fog majd támadás érkezni.
észak-keleti védelem
Nem sokkal az visszaszámlálás vége elõtt kapunk egy küldetést, hogy menekítsük ki néhány parasztot. Ezt tegyük meg. Miután leraktuk õket, a hajónkkat küldjük a sziget északi felére, lehetõség szerint nyugat felé kerülve.
hajóút
És jön az elsõ hullám!
Ahogy az ellenség nyomul elõre, úgy foglalja el a déli részen lévõ épületeket.
nem kell megvédeni
Ahogy ezek megtörténnek a küldetés szerint kijelölt helyeken húzzuk fel az új épületeket. Ez a bandita tábor alatti szabad terület.
Miután elég közel érkezett az ellenség, állítsuk a katonákat támogató és offenzív módra (sárgán világítson az ököl és a pajzs)
offenzív-támogatás
és várjuk ki, hogy legyõzzék az ellenséges ereget. Ha ezzel megvagyunk, Lucius hajói lerombolják a kikötõt. Ezt is építsük újra az északi részen.
A második hullám után kémekrõl érkeznek jelentések. Miután megvan a három kém, adjuk át õket a banditáknak. A vallatás után kiderül, hogy alagút ások jönnek. De az elõzetesen felállított katonai tábornak köszönhetõen nem sokáig fogják bírni.
Jön a harmadik hullám. Ez már jóval keményebb lesz, mint az elõzõek. Ha az elõzõ csaták során elhullottak a katonáink, mindenképp pótolni kell a sereget. De egyébként is célszerû újabb sereget küldeni a frontvonalra. (Lehetõség szerint nagy csapatokat, mivel a kicsiket az ellenség másodpercek alatt ledarálja)
Marie szól, hogy próbáljuk meg segítséget kérni a vezírtõl. A hajónkkal vegyük fel a térképet a kikötõbõl, majd aktiváljuk. Ekkor a hajó útnak indul. (Nekünk már nem kell foglalkozni vele). Miután kiér a térkép szélére, jön az üzenet, hogy már úton van a segítség. Innentõl fogva nincs más hátra, mint várni és visszatartani az ellenséget.
Ha megérkeznek a mentõhajók, fogadjuk el a segítséget és kész a pálya.
Ennyi lett volna, remélem tudtam segíteni 😊
Én a legdurvább beállításokon fogok nyerni.
A legjobb képesség amit venni kell, az a diplomácia bónusz. Ez a patríciusokkal már plusz +20 százalék esélyt ad a diplomáciában, ezért könnyebben fentartható a jó viszony. Még a három legdurvább ellenfél esetén is sokáig távol lehet õket tartani az ellened irányuló hadászattól.
És ha már elég erõs vagy, ráadásul egymást támadják 😊
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD