Anno 1404
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
papír meg könyv már van bõven. Sõt már nemesek is vannak a városban. Az uccsó optional quest az volt hogy a szerzetes fazon mondta hogy építsek már egy börtönt (vagy valami hasonlót) a szigetre. Ez is megtörtént de azóta megint semmi... :S
I love Telsia! :) És ne feledd: mindig jobb egy csúnya lány mint egy szépfiú!
Remélem nem mondok rosszat,én is ott vagyok,kicsit elõrébb.Elvittem 3hajót neki(4-et a biztonság kedvéért).Sokáig nem volt semmi,aztán egyszercsak jött.Illetve az után,hogy 940particianra fejlesztettem a fõvárost=akkor tudtam csinálni"paírüzemet"(folyóra kell tenni)+5indigó.Vagyis mikor ezt a részküldetést megcsináltam utánna volt 1kis harc.Vagyis ezek szerint ok-okozat van.Esetleg csinálj meg más részküldetést addig.(amit még nem csináltál)
Hi!
Asszem az V. chapternél tartok a campaign-ban (az elején a szõke hajú csaj fogja a zászlót) Nah és ott van egy olyan rész hogy z Ibl Al Hakim (vagy kicsoda), az Akadémiánál a fejes csávó megkér hogy küldjek neki leglább 3 warship-et megvédeni a sulit. Odaküldtem neki 4 small warshipet, de nem történik semmi. Gondoltam majd késõbb jön az enemy. De órák óta semmi. Ha elhívom a hajókat onnan akkor meg mondja hogy "jajjaj ne vigyem el". Vissza, akkor meg megint semmi.
Valamit benéztem? Vagy mit kell ott csinálni?
Asszem az V. chapternél tartok a campaign-ban (az elején a szõke hajú csaj fogja a zászlót) Nah és ott van egy olyan rész hogy z Ibl Al Hakim (vagy kicsoda), az Akadémiánál a fejes csávó megkér hogy küldjek neki leglább 3 warship-et megvédeni a sulit. Odaküldtem neki 4 small warshipet, de nem történik semmi. Gondoltam majd késõbb jön az enemy. De órák óta semmi. Ha elhívom a hajókat onnan akkor meg mondja hogy "jajjaj ne vigyem el". Vissza, akkor meg megint semmi.
Valamit benéztem? Vagy mit kell ott csinálni?
I love Telsia! :) És ne feledd: mindig jobb egy csúnya lány mint egy szépfiú!
Jah, a térképek elég jó cumókat tudnak adni.
Többet érnek, mint amennyit rákölt az ember a térképre.
Többet érnek, mint amennyit rákölt az ember a térképre.
Azóta rájöttem, ha veszel térképet, van rá esélyed hogy találj egyet, bár elég kicsi...nagyjából 50 expedíciót indítottam és csak egy "epic" hadvezért találtak.
Partician-jaim hogyan lesznek? Kell valami extra vagy majd?
Mind a két épületet a Noblemen szinten (950) kapod meg.
A Warmaschine-t a War Maschine Workshop gyárt.
A Bear Cave-hez Trapper's Lodge kell.
A Warmaschine-t a War Maschine Workshop gyárt.
A Bear Cave-hez Trapper's Lodge kell.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Üdv! Légyszíves segítsetek! Melyik épület gyárt Warmaschine-t? A Bear Cave-hez milyen épület kell?
www.guillotine.atw.hu
Sziasztok! Néhány achievementnél az a feladat, hogy toborozzak (recruit) néhány különbözõ nemzetiségû hadvezért. Nem tudjátok õket hol lehet megtalálni?
Okay,köszi.Holnap megnézem,most meló van.(Jó kis"összetett"a campaign,stratégiai játékban nem gyakori.)
Az ún . Metropolisz effektus . Ez azt jelenti, hogy a város belsõ házainak fejlõdéséhez kellenek külsõ házak, azaz ha megáll a fejlõdés, tenned kell le új parasztházakat .
Köszi Csinkin és Tuvok.Valóban kell 940 lakos.
Más:Ha van elég ház(valamelyik"arab"mondja is,hogy kevés van,építsek még),akkor 1idõ után fejlõdnek?Mert minden megvan+boldogok is(sötét zõld).A régi annóban egybõl fejlõdött,akkor is ha csak 1házat csináltam.
Szóval köszi mégegyszer.
Más:Ha van elég ház(valamelyik"arab"mondja is,hogy kevés van,építsek még),akkor 1idõ után fejlõdnek?Mert minden megvan+boldogok is(sötét zõld).A régi annóban egybõl fejlõdött,akkor is ha csak 1házat csináltam.
Szóval köszi mégegyszer.
Wow. Bár az elõzõ anno is rengeteg idõmet elvette ez talán még jobb. Igaz a gépigénye kicsit nagy de ez bocsánatos bûn.
Kérdésem lenne a campaign 6. fejezetével kapcsolatban. Hardon kezdtem, kapom a kis sidequesteket, építem õket, jön az elsõ hullám, visszaverem, oké. Viszont a pénz lemegy párszázra. Ha nem állítom át az adókat akkor is +700 bevétel környékén vagyok, tehát stabilan kéne növekednie az aranymennyisének. Ennek ellenére fölmegy mondjuk 324-re visszaesik 100-ra majd 248, 70, 456, 311 stb. Ezek után nem nagyon tudok építkezni, max halászokat.
Mit nem értek?
Kérdésem lenne a campaign 6. fejezetével kapcsolatban. Hardon kezdtem, kapom a kis sidequesteket, építem õket, jön az elsõ hullám, visszaverem, oké. Viszont a pénz lemegy párszázra. Ha nem állítom át az adókat akkor is +700 bevétel környékén vagyok, tehát stabilan kéne növekednie az aranymennyisének. Ennek ellenére fölmegy mondjuk 324-re visszaesik 100-ra majd 248, 70, 456, 311 stb. Ezek után nem nagyon tudok építkezni, max halászokat.
Mit nem értek?
Nem kell selyem (silk) a papírhoz, csak fa . Az arab szigetre raktam egy Indigo farmot és egy Paper mill-t (folyóra kell), csak azt felejtettem el, hogy fa is kell hozzá 😄 Így a hajó ami a fûszert, papírt és indigo-t az alap szigetre viszi, visszafelé hoz egy kis fát is .
A könyvhöz kell papír és indigo .
A könyvhöz kell papír és indigo .
Na ma jön meg a játék, jupíííí
Akadt már gondja valakinek a játék védelmével (már aki megvette)?
Akadt már gondja valakinek a játék védelmével (már aki megvette)?
Ne aggódj csak vidd fel a népességedet 940-re és utánna
a fennti szigeten a folyóra tudsz telepíteni papírmalmot!
a fennti szigeten a folyóra tudsz telepíteni papírmalmot!
Sziasztok!Olyan problámám van,hogy a campign-ban(5-6páya talán),kér részküldetésként 5indigót,5papírt.Az indigó adott,de ugyanezen a szigeten nem lehet silk-et csinálni(ami a papír 1ik alapanyaga).Jobb oldalt alul van 1sziget,ahol jelzi,hogy van silk,de azt írja a szigetre,hogy"unhabitant isle",illetve nem engedi,hogy építsek rá "kikötõt".(a hajón van nyersanyag a kikötõhöz).Vagyis az lenne a kérdésem,hogy mit rontottam/néztem el?köszönöm elõre is aki tudja a megoldást.
Milyen játék típusban játszol? Kampány alatt folyamatosan kiírja ugye. Scenario-k alatt szintén ott a kupa. Végtelen játék módban, ha a beállítások végén nem adtál meg semmilyen kritériumot, ami szükséges a pálya befejeztéhez, akkor az a pálya céltalan marad.
---
Lehet, csak nekem új, de azért leírom. Szóval, a beállításokban az interface menüben van egy "action bar" opció, ami lehet 1 v. 2 soros is. Rákattintunk egy épületre vagy hajóra és a kis ikonját (amin ott a miniatûr képe) elkezdjük húzni. Ekkor megjelenik a menü sor és bele lehet húzni az egyik szabad kockába. Innentõl kezdve állandóan látható lesz a képernyõ alján. Építés menübõl ugyan így ki lehet húzni bármilyen épületet és akár a jobb gombos menübe is be lehet rakni.
Sok haszna igazából nincs, bár a fontosabb épületeket így könnyebben el lehet érni.
---
Lehet, csak nekem új, de azért leírom. Szóval, a beállításokban az interface menüben van egy "action bar" opció, ami lehet 1 v. 2 soros is. Rákattintunk egy épületre vagy hajóra és a kis ikonját (amin ott a miniatûr képe) elkezdjük húzni. Ekkor megjelenik a menü sor és bele lehet húzni az egyik szabad kockába. Innentõl kezdve állandóan látható lesz a képernyõ alján. Építés menübõl ugyan így ki lehet húzni bármilyen épületet és akár a jobb gombos menübe is be lehet rakni.
Sok haszna igazából nincs, bár a fontosabb épületeket így könnyebben el lehet érni.
Rákerestem a gugliban screenshotokra. Amelyiken látszik a hud, ott valóban látszik a kupa a bal oldali quest listában, de nekem nincs olyanom.
Az rendben van, de ott csak a mellékküldetések vannak, ahogy a quest listában is, de hogy mi a fõ küldetése a pályának, az nincs ott leírva.
A bal oldali oszlop alsó ikonjai közül bármelyikre kattintassz,megjelenik egy panel.Ott vannak a feladatok leírva.
Bal oldalon kupa??
Még nem verte ki a szememet, de majd otthon megnézem.
Ezer éve tolok egy pályát (már azt sem tudom, hogy melyik játékban), asszem a harmadik, de lövésem sincs, hogy mit kéne csinálnom, hogy vége legyen 😊
Lehet, hogy a kis szõke csókát le kéne nyomnom?
Spannban vagyok vele, de már a kalózokkal is. Szétcsaptam a kalóz figurának egy nagyobb hajóhadát, erre koalícióra lépett velem, pedig elõtte nagyon rühellt 😛
Még nem verte ki a szememet, de majd otthon megnézem.
Ezer éve tolok egy pályát (már azt sem tudom, hogy melyik játékban), asszem a harmadik, de lövésem sincs, hogy mit kéne csinálnom, hogy vége legyen 😊
Lehet, hogy a kis szõke csókát le kéne nyomnom?
Spannban vagyok vele, de már a kalózokkal is. Szétcsaptam a kalóz figurának egy nagyobb hajóhadát, erre koalícióra lépett velem, pedig elõtte nagyon rühellt 😛
a képernyõ bal oldalán van egy kupa, arra rákkatt, az a fõkveszt
ez a játék végtelen
már egy ideje szemüveget hordanak a nemesek, de még csak most kérik a gyergyatartót a patríciusok és a nemesi ruhát még mindig nem igényelték, pedig már 100 éve játszok
már egy ideje szemüveget hordanak a nemesek, de még csak most kérik a gyergyatartót a patríciusok és a nemesi ruhát még mindig nem igényelték, pedig már 100 éve játszok
Hogy tudom megnézni, hogy az adott pályán mit kell csinálnom, hogy vége legyen?
A chaptereket megcsináltam,szerintem a 6. a vízválasztó. A legnehezebb és a legszebb is 😊 A 7. és a 8. ez után nem okozhat gondot senkinek.
A campain-t csinálom és ez sokkal nagyobb kihívás lesz. Olyan feltételek lesznek! ::: 😊
A campain-t csinálom és ez sokkal nagyobb kihívás lesz. Olyan feltételek lesznek! ::: 😊
Kijelölöd a hajót és del.
Már nem kérdés a hajó,mert közben megcsináltam a pályát.A segítségért köszönet CptObvious-nak,nélküle tovább tartott volna.Ha errõl a pályáról kell mentés valakinek felrakom a data.hu-ra.
igen, nekem is elõfordult, de szerintem a proci lett túl meleg, ma már nem csinálta
más: hogy kell hajót disbandolni?????????????????????????
más: hogy kell hajót disbandolni?????????????????????????
Pl. én is találkoztam ezzel a hibával, qrva idegesítõ. A megoldás: gyakori mentés.😉
Nincs multi egyelõre, csak gépi ellenfelek ellen lehet játszani.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
normalis multija van a gamenek? gondolom eredeti kell mindenképp ahhoz
Nem tudom találkozott-e már valaki azzal az idegesítõ "hibával", hogy játék közben gondol egyet a játék és kilép? Ha szerepelt már a kérdés akkor elnézést. Ja és semmi hibaüzenet.
Melyik hajót kell odaküldeni a térképért? (Mi a neve a hajónak?)Van két zászlóshajó,de egyikkel sem áll szóba a sah.Ha nem sikerül megoldani,elvesztem a pályát,mert már a városban van az ellenség.
Az miért van, hogy egyik kikötõmbõl, ha beállítom a rendszeres szállítási útvonalat? Nem akarja berakni, a másik helyen meg nem akarja kirakni a cuccot.
Van áru, van hely a hajón, van a célállomáson üres hely, mégsem történik semmi, csak üresben megy a kiválasztott hajó.
Köszike a segítséget elõre is.
Van áru, van hely a hajón, van a célállomáson üres hely, mégsem történik semmi, csak üresben megy a kiválasztott hajó.
Köszike a segítséget elõre is.
A dobos annál a hajónál lesz. Hogy hozzáférj, le kell gyõzni forcas hajóit, amik ott védik. Ehhez fel kell fejleszteni a városodat olyan szintre, hogy tudj fegyfergyárat építeni. Ezután a termelt fegyvert leszállítod a szultánnak (vagy minek) és õ gyárt belõle neked nagy hadihajót.
5 . pályán kéne az öregnek egy kulcs és egy doboz (iron strongbox) .
A kulcsot megtaláltam az egyik szigeten, de a doboz hol van ? Gondolom a másik roncsnál, ahol Guy Forcas hajói tanyáznak, odamentem, szétnéztem, kattintgattam, de semmi ..
<#nemtudom>#nemtudom>
A kulcsot megtaláltam az egyik szigeten, de a doboz hol van ? Gondolom a másik roncsnál, ahol Guy Forcas hajói tanyáznak, odamentem, szétnéztem, kattintgattam, de semmi ..
<#nemtudom>#nemtudom>
Így mûködik a világ.
Amit nem tudsz megtermelni és szükséged van rá, meg kell vásárolni.
Amit nem tudsz megtermelni és szükséged van rá, meg kell vásárolni.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
szerintem egyáltalán nem angol, az occidental épületek teljesen a flamand/északnémet formát hozzák
Kereskedelemhez még annyit, hogy gyakorlatilag rá van kényszerítve. Mivel az egyes nyersanyagok csak különbözõ szigeteken találhatóak meg, mindenképp szükséged lesz kereskedõ hajókra, hogy azok X szigetrõl elvigyék Y szigetre a nyersanyagot, hogy onnan majd Z szigetre szállíthassák a készterméket.
Nincs se magyar nyelv, se magyarítás.
Országok nincsenek. Van Nyugat(akik lehetnek az angolok) és Kelet(õk meg az arabok). Bár a Kelet ilyen szempontból nem számít, mivel nem, mint választható oldal szerepel a játékban. Szóval csak Nyugat van, keleti beütéssel 😛
Háború meg kereskedelem. A kampányban ugye meg van kötve a kezed. Aztán vannak a különbözõ Scenario-k, ahol a fõ cél lehet a háborúzás, kereskedel, diplomácia, ilyenek. Végtelen játékban meg attól függ, kiket választasz be gépi ellenfélnek. Ha pl a bíborost választod, vele max addig kereskedhetsz amíg háborút nem indít ellened - ami relatíve hamar megtörténik.
Ha a "végtelen játék" skirmish-nek tekinthetõ, akkor igen, az is van.
Országok nincsenek. Van Nyugat(akik lehetnek az angolok) és Kelet(õk meg az arabok). Bár a Kelet ilyen szempontból nem számít, mivel nem, mint választható oldal szerepel a játékban. Szóval csak Nyugat van, keleti beütéssel 😛
Háború meg kereskedelem. A kampányban ugye meg van kötve a kezed. Aztán vannak a különbözõ Scenario-k, ahol a fõ cél lehet a háborúzás, kereskedel, diplomácia, ilyenek. Végtelen játékban meg attól függ, kiket választasz be gépi ellenfélnek. Ha pl a bíborost választod, vele max addig kereskedhetsz amíg háborút nem indít ellened - ami relatíve hamar megtörténik.
Ha a "végtelen játék" skirmish-nek tekinthetõ, akkor igen, az is van.
és milyen országok vannak benne háborúzni lehet vagy csak a kereskedelemrõl szól? skirsmish esetleg?
Van benne magyar nyelv? vagy magyarosítás?
Lehet, hogy alapból plusz kocsikkal kezd, de a fenntartása is drágább. Ha egy olyan helyre rakod ahhol bõven elég egy kocsi, akkor máris rosszabb az átlag mint lehetne.
Persze félreértések elkerülése végett: én mindig a megfelelõ változatot használom, mert az a költség olyan minimális, hogy egyszerûen nem éri meg problémázni vele. Egyedül a kikötõ az ami európai, mert a keleti kikötõnek kisebb a területe és nem illik bele az összképbe ha esetleg kikötõi épületeket akarok használni.
Persze félreértések elkerülése végett: én mindig a megfelelõ változatot használom, mert az a költség olyan minimális, hogy egyszerûen nem éri meg problémázni vele. Egyedül a kikötõ az ami európai, mert a keleti kikötõnek kisebb a területe és nem illik bele az összképbe ha esetleg kikötõi épületeket akarok használni.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Huhh. hosszú meccs volt. Az imperátor scenarióban kipusztítottam mindenkit. Kár, hogy az oriental egységeket még nem tudtam használni, na majd a beggarokra 😊
Csatában nagyon buta a gép, de így is egy örökkévalóság egy sok szigetes ellent kiírtani.
Amikor az elsõ ellen városát támadtam, kaptam egy küldiben egy kardot. +30 % sebzés a csapatoknak a szigeten, ha benne van a raktárban.
Aztán elfoglaltam a szigetet és lebontottam az össze raktárat 😞
Csatában nagyon buta a gép, de így is egy örökkévalóság egy sok szigetes ellent kiírtani.
Amikor az elsõ ellen városát támadtam, kaptam egy küldiben egy kardot. +30 % sebzés a csapatoknak a szigeten, ha benne van a raktárban.
Aztán elfoglaltam a szigetet és lebontottam az össze raktárat 😞
én azt vettem észre hogy az orient 2 "kart"-ot ad egybõl és valamennyit hozzáad a sziget teljes tároló kapacitásához is.