Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

papír meg könyv már van bõven. Sõt már nemesek is vannak a városban. Az uccsó optional quest az volt hogy a szerzetes fazon mondta hogy építsek már egy börtönt (vagy valami hasonlót) a szigetre. Ez is megtörtént de azóta megint semmi... :S

I love Telsia! :) És ne feledd: mindig jobb egy csúnya lány mint egy szépfiú!

Remélem nem mondok rosszat,én is ott vagyok,kicsit elõrébb.Elvittem 3hajót neki(4-et a biztonság kedvéért).Sokáig nem volt semmi,aztán egyszercsak jött.Illetve az után,hogy 940particianra fejlesztettem a fõvárost=akkor tudtam csinálni"paírüzemet"(folyóra kell tenni)+5indigó.Vagyis mikor ezt a részküldetést megcsináltam utánna volt 1kis harc.Vagyis ezek szerint ok-okozat van.Esetleg csinálj meg más részküldetést addig.(amit még nem csináltál)
Hi!
Asszem az V. chapternél tartok a campaign-ban (az elején a szõke hajú csaj fogja a zászlót) Nah és ott van egy olyan rész hogy z Ibl Al Hakim (vagy kicsoda), az Akadémiánál a fejes csávó megkér hogy küldjek neki leglább 3 warship-et megvédeni a sulit. Odaküldtem neki 4 small warshipet, de nem történik semmi. Gondoltam majd késõbb jön az enemy. De órák óta semmi. Ha elhívom a hajókat onnan akkor meg mondja hogy "jajjaj ne vigyem el". Vissza, akkor meg megint semmi.
Valamit benéztem? Vagy mit kell ott csinálni?

I love Telsia! :) És ne feledd: mindig jobb egy csúnya lány mint egy szépfiú!

Jah, a térképek elég jó cumókat tudnak adni.
Többet érnek, mint amennyit rákölt az ember a térképre.

Azóta rájöttem, ha veszel térképet, van rá esélyed hogy találj egyet, bár elég kicsi...nagyjából 50 expedíciót indítottam és csak egy "epic" hadvezért találtak.
Partician-jaim hogyan lesznek? Kell valami extra vagy majd?

Guillotine
Köszönöm

www.guillotine.atw.hu

Mind a két épületet a Noblemen szinten (950) kapod meg.

A Warmaschine-t a War Maschine Workshop gyárt.
A Bear Cave-hez Trapper's Lodge kell.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Guillotine
Üdv! Légyszíves segítsetek! Melyik épület gyárt Warmaschine-t? A Bear Cave-hez milyen épület kell?

www.guillotine.atw.hu

Sziasztok! Néhány achievementnél az a feladat, hogy toborozzak (recruit) néhány különbözõ nemzetiségû hadvezért. Nem tudjátok õket hol lehet megtalálni?
Okay,köszi.Holnap megnézem,most meló van.(Jó kis"összetett"a campaign,stratégiai játékban nem gyakori.)
Tuvok
Az ún . Metropolisz effektus . Ez azt jelenti, hogy a város belsõ házainak fejlõdéséhez kellenek külsõ házak, azaz ha megáll a fejlõdés, tenned kell le új parasztházakat .

Köszi Csinkin és Tuvok.Valóban kell 940 lakos.
Más:Ha van elég ház(valamelyik"arab"mondja is,hogy kevés van,építsek még),akkor 1idõ után fejlõdnek?Mert minden megvan+boldogok is(sötét zõld).A régi annóban egybõl fejlõdött,akkor is ha csak 1házat csináltam.
Szóval köszi mégegyszer.
Wow. Bár az elõzõ anno is rengeteg idõmet elvette ez talán még jobb. Igaz a gépigénye kicsit nagy de ez bocsánatos bûn.

Kérdésem lenne a campaign 6. fejezetével kapcsolatban. Hardon kezdtem, kapom a kis sidequesteket, építem õket, jön az elsõ hullám, visszaverem, oké. Viszont a pénz lemegy párszázra. Ha nem állítom át az adókat akkor is +700 bevétel környékén vagyok, tehát stabilan kéne növekednie az aranymennyisének. Ennek ellenére fölmegy mondjuk 324-re visszaesik 100-ra majd 248, 70, 456, 311 stb. Ezek után nem nagyon tudok építkezni, max halászokat.
Mit nem értek?

Tuvok
Nem . Aktiválás után tökéletesen megy .

Tuvok
Nem kell selyem (silk) a papírhoz, csak fa . Az arab szigetre raktam egy Indigo farmot és egy Paper mill-t (folyóra kell), csak azt felejtettem el, hogy fa is kell hozzá 😄 Így a hajó ami a fûszert, papírt és indigo-t az alap szigetre viszi, visszafelé hoz egy kis fát is .
A könyvhöz kell papír és indigo .

Na ma jön meg a játék, jupíííí
Akadt már gondja valakinek a játék védelmével (már aki megvette)?

Ne aggódj csak vidd fel a népességedet 940-re és utánna
a fennti szigeten a folyóra tudsz telepíteni papírmalmot!
zsutyesz
Az eladandó cuccoknak az árait hol lehet beállítani?
Köszi.

Ale Alonso! poppe fan club™

Sziasztok!Olyan problámám van,hogy a campign-ban(5-6páya talán),kér részküldetésként 5indigót,5papírt.Az indigó adott,de ugyanezen a szigeten nem lehet silk-et csinálni(ami a papír 1ik alapanyaga).Jobb oldalt alul van 1sziget,ahol jelzi,hogy van silk,de azt írja a szigetre,hogy"unhabitant isle",illetve nem engedi,hogy építsek rá "kikötõt".(a hajón van nyersanyag a kikötõhöz).Vagyis az lenne a kérdésem,hogy mit rontottam/néztem el?köszönöm elõre is aki tudja a megoldást.
Tuvok
Kõútra, tûzoltóságra, és Carpenter-re szoktam beállítani 😊

CptObvious
Milyen játék típusban játszol? Kampány alatt folyamatosan kiírja ugye. Scenario-k alatt szintén ott a kupa. Végtelen játék módban, ha a beállítások végén nem adtál meg semmilyen kritériumot, ami szükséges a pálya befejeztéhez, akkor az a pálya céltalan marad.

---

Lehet, csak nekem új, de azért leírom. Szóval, a beállításokban az interface menüben van egy "action bar" opció, ami lehet 1 v. 2 soros is. Rákattintunk egy épületre vagy hajóra és a kis ikonját (amin ott a miniatûr képe) elkezdjük húzni. Ekkor megjelenik a menü sor és bele lehet húzni az egyik szabad kockába. Innentõl kezdve állandóan látható lesz a képernyõ alján. Építés menübõl ugyan így ki lehet húzni bármilyen épületet és akár a jobb gombos menübe is be lehet rakni.
Sok haszna igazából nincs, bár a fontosabb épületeket így könnyebben el lehet érni.

Rákerestem a gugliban screenshotokra. Amelyiken látszik a hud, ott valóban látszik a kupa a bal oldali quest listában, de nekem nincs olyanom.

Az rendben van, de ott csak a mellékküldetések vannak, ahogy a quest listában is, de hogy mi a fõ küldetése a pályának, az nincs ott leírva.

A bal oldali oszlop alsó ikonjai közül bármelyikre kattintassz,megjelenik egy panel.Ott vannak a feladatok leírva.
Bal oldalon kupa??
Még nem verte ki a szememet, de majd otthon megnézem.
Ezer éve tolok egy pályát (már azt sem tudom, hogy melyik játékban), asszem a harmadik, de lövésem sincs, hogy mit kéne csinálnom, hogy vége legyen 😊
Lehet, hogy a kis szõke csókát le kéne nyomnom?
Spannban vagyok vele, de már a kalózokkal is. Szétcsaptam a kalóz figurának egy nagyobb hajóhadát, erre koalícióra lépett velem, pedig elõtte nagyon rühellt 😛

a képernyõ bal oldalán van egy kupa, arra rákkatt, az a fõkveszt
ez a játék végtelen
már egy ideje szemüveget hordanak a nemesek, de még csak most kérik a gyergyatartót a patríciusok és a nemesi ruhát még mindig nem igényelték, pedig már 100 éve játszok
Hogy tudom megnézni, hogy az adott pályán mit kell csinálnom, hogy vége legyen?

A chaptereket megcsináltam,szerintem a 6. a vízválasztó. A legnehezebb és a legszebb is 😊 A 7. és a 8. ez után nem okozhat gondot senkinek.
A campain-t csinálom és ez sokkal nagyobb kihívás lesz. Olyan feltételek lesznek! ::: 😊
Kijelölöd a hajót és del.

Már nem kérdés a hajó,mert közben megcsináltam a pályát.A segítségért köszönet CptObvious-nak,nélküle tovább tartott volna.Ha errõl a pályáról kell mentés valakinek felrakom a data.hu-ra.
igen, nekem is elõfordult, de szerintem a proci lett túl meleg, ma már nem csinálta

más: hogy kell hajót disbandolni?????????????????????????
Pl. én is találkoztam ezzel a hibával, qrva idegesítõ. A megoldás: gyakori mentés.😉

Hmuda
Nincs multi egyelõre, csak gépi ellenfelek ellen lehet játszani.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

normalis multija van a gamenek? gondolom eredeti kell mindenképp ahhoz
Nem tudom találkozott-e már valaki azzal az idegesítõ "hibával", hogy játék közben gondol egyet a játék és kilép? Ha szerepelt már a kérdés akkor elnézést. Ja és semmi hibaüzenet.
Melyik hajót kell odaküldeni a térképért? (Mi a neve a hajónak?)Van két zászlóshajó,de egyikkel sem áll szóba a sah.Ha nem sikerül megoldani,elvesztem a pályát,mert már a városban van az ellenség.
Az miért van, hogy egyik kikötõmbõl, ha beállítom a rendszeres szállítási útvonalat? Nem akarja berakni, a másik helyen meg nem akarja kirakni a cuccot.
Van áru, van hely a hajón, van a célállomáson üres hely, mégsem történik semmi, csak üresben megy a kiválasztott hajó.
Köszike a segítséget elõre is.
A dobos annál a hajónál lesz. Hogy hozzáférj, le kell gyõzni forcas hajóit, amik ott védik. Ehhez fel kell fejleszteni a városodat olyan szintre, hogy tudj fegyfergyárat építeni. Ezután a termelt fegyvert leszállítod a szultánnak (vagy minek) és õ gyárt belõle neked nagy hadihajót.

Tuvok
5 . pályán kéne az öregnek egy kulcs és egy doboz (iron strongbox) .
A kulcsot megtaláltam az egyik szigeten, de a doboz hol van ? Gondolom a másik roncsnál, ahol Guy Forcas hajói tanyáznak, odamentem, szétnéztem, kattintgattam, de semmi ..
<#nemtudom>

Így mûködik a világ.
Amit nem tudsz megtermelni és szükséged van rá, meg kell vásárolni.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

szerintem egyáltalán nem angol, az occidental épületek teljesen a flamand/északnémet formát hozzák
CptObvious
Kereskedelemhez még annyit, hogy gyakorlatilag rá van kényszerítve. Mivel az egyes nyersanyagok csak különbözõ szigeteken találhatóak meg, mindenképp szükséged lesz kereskedõ hajókra, hogy azok X szigetrõl elvigyék Y szigetre a nyersanyagot, hogy onnan majd Z szigetre szállíthassák a készterméket.

CptObvious
Nincs se magyar nyelv, se magyarítás.

Országok nincsenek. Van Nyugat(akik lehetnek az angolok) és Kelet(õk meg az arabok). Bár a Kelet ilyen szempontból nem számít, mivel nem, mint választható oldal szerepel a játékban. Szóval csak Nyugat van, keleti beütéssel 😛

Háború meg kereskedelem. A kampányban ugye meg van kötve a kezed. Aztán vannak a különbözõ Scenario-k, ahol a fõ cél lehet a háborúzás, kereskedel, diplomácia, ilyenek. Végtelen játékban meg attól függ, kiket választasz be gépi ellenfélnek. Ha pl a bíborost választod, vele max addig kereskedhetsz amíg háborút nem indít ellened - ami relatíve hamar megtörténik.

Ha a "végtelen játék" skirmish-nek tekinthetõ, akkor igen, az is van.

és milyen országok vannak benne háborúzni lehet vagy csak a kereskedelemrõl szól? skirsmish esetleg?
Van benne magyar nyelv? vagy magyarosítás?
Hmuda
Lehet, hogy alapból plusz kocsikkal kezd, de a fenntartása is drágább. Ha egy olyan helyre rakod ahhol bõven elég egy kocsi, akkor máris rosszabb az átlag mint lehetne.

Persze félreértések elkerülése végett: én mindig a megfelelõ változatot használom, mert az a költség olyan minimális, hogy egyszerûen nem éri meg problémázni vele. Egyedül a kikötõ az ami európai, mert a keleti kikötõnek kisebb a területe és nem illik bele az összképbe ha esetleg kikötõi épületeket akarok használni.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Huhh. hosszú meccs volt. Az imperátor scenarióban kipusztítottam mindenkit. Kár, hogy az oriental egységeket még nem tudtam használni, na majd a beggarokra 😊
Csatában nagyon buta a gép, de így is egy örökkévalóság egy sok szigetes ellent kiírtani.
Amikor az elsõ ellen városát támadtam, kaptam egy küldiben egy kardot. +30 % sebzés a csapatoknak a szigeten, ha benne van a raktárban.
Aztán elfoglaltam a szigetet és lebontottam az össze raktárat 😞
én azt vettem észre hogy az orient 2 "kart"-ot ad egybõl és valamennyit hozzáad a sziget teljes tároló kapacitásához is.