1894
-
gematta #1013 Szia
o thx a segitséget megvan sok láda volt ott szétszorva de megvan:D -
barnalacika #1012 Szia
A kulcs dél-keleten egy sivatagos szigeten egy hajóroncsnál van,menj oda és jobb klikel vedd fel a kulcsot.
Igaz itt a kulcs van, és a Guy álltal védett hajóroncsnál Dél-Keleten van a láda.
Tedd azt mikor elkezdesz egy küldedést,ahogy megteheted mindíg fedezzd fel a játszóteret. -
gematta #1011 szia
van kiss bökenő nem találom a kulcsot a ládához:P -
gematta #1010 kösszi a segitséget
-
barnalacika #1009 Szia
Az autómatikus szállítást pedig belehet állítani.
A török oldalon pedig, nem parasztokat kell letenni.
hanem nomádokat.
Ezen az oldalon is ugyan úgy fejlődnek esznek termelnek,stb.
Csak más a kultura,szokás,stb.
Ők nem almabort isznak,hanem tejet,és nem halat esznek,hanem Datolyát(Data).ezen az oldalon lehet fűszert termelni,(Spice) úgyeami a másik oldal népességének kell.
A többit este. -
barnalacika #1008 Szia
Ha meg van a kulcs,és a láda, akkor azt vidd el a Vezérnek.
Ő add egy levelet,amit vidd el a saját szigetedre,tedd be a raktáradba,
Hillarius Atya add mellé egy fehér zászlót.
Akkor szereld fel az egyik hajódat a levéllel,és a fehér zászlóval.
és vidd a hajódat Guy szigetére,Maria megtudjon lépni Guytól.
De elötte győzd le Guy hajóit,amelyek blokád alatt tartják Maria hajóit.
Ha legyőzted a blokádot. Maria kiszabadul.Guy hajói üldözik,de ezeket lelehet győzni,és a végjátékként, GYŐZD le Guy zászlós hajóját.
Tahát mikor megkapod a vezértől az 5db csatahajót,ÉRDEMES VIGYÁZNI rájuk,fokozatosan,állandó javítással dolgozni,odamész,visszalépsz,javítod a sérült hajókat, veszteség nélkül
old meg a csatát. -
gematta #1007 Hy all
Lécci segitsetek a simma anno 1404-ben az V. misszonál mit kell csinálni
oddáig van meg hogy megszereztem a ládát a basának
de hogyan tovább?
thx -
Cefre #1006 A kémet hogy kell használni?
-
#1005 Nem tudom, hogy ez hanyas küldetés pontosan, de annyi házat építettem, hogy szerintem magyarországon sincs annyi összesen.. :D meg hely nincs már :S kár hogy nem rohanhatok le egy nagyobbacska szigetet, de vicc, az az éneklő dalospacsirta kis gyerek van az egyik szigeten, és alig van rajta pár dolog, hát annak aztán sok értelme van, egy egész szigetet a semmire használni.. :S
Kár hogy nem lehet megadni olyat a játékban, hogy pl: van 2 kikötő, és a hajóknak megadni, hogy az egyikből a másikba az árut automatikusan szállítsák el, mert van olyan, hogy automatikusan merre menjenek, de az árut nem veszik fel, még úgysem, hogy megpróbáltam megadni a warehouse-nak hogy adja el az összes árut, de úgy sem szedi fel a hajóm automatikusan, azt mindig nekem kell megadni.. dehát ez ilyen.. :)
Meg egyik szigeten nem is tudom az arabokat vagy kiket lepakolni, mert ugye ott meg nincs hús vagy sonka vagy én nem is tudom miaz :D és így a másik szigetről kell áthordanom, de az meg annyi kinlódás, hogy másra nem is nagyon tudok figyelni.. jó lenne ez csak.. csak még mindig sok idő kell hogy kialakuljon az egész.
Patríciusom van már 1db :D az alap szigeten de nem szaporodik, sört is vittem neki, meg fűszert is. -
barnalacika #1004 Szia
A Venice kiegészítőben az első pályán kémekkel kell tönkre tenni az ellenfelet.
Én is elkezdtem de abbahagytam.
Meg kell ismerkedni,hogyan lehet a kémekkel dolgozni,szbotálni az ellen felet.
Építs elöször is egy kémházat,a ház alakja is tud változni,ha jól értettem különféle tulajdonságokkal rendelkeznek a kémek.
Arra még emlékszem az egyik szigeten a kémnek az volt a dolga hogy megemeltese az adót,és rebelliót okozzon.
De ez még ismeretlen nekem,nem akarok hülyeséget írni. -
barnalacika #1003 Fú kitudja.. :D én még az elsővel kinlódok.. :) Ha nincs benne változás, akkor írja mindenütt, hogy mit kell csinálni! :)
Ezt nem értem.
Nem az első küldetéssel kínlódsz?
Sör meg csak akkor kell ha már vannak Patríciusaid.
Ezek majd akkor fejlődnek ki, ha van elegendő lélekszámod,amit a parasztház számainak növelésével érsz el.
Valamint ki kell elégíteni a lakók igényeit,legyen elegendő élelem,inni való,a városlakóknak legyen pulóveruk, tudjanak enni fűszert is,az adó sávjuk zoldben legyen,és mint mondtam legyenek elegen.
A pontos számokat most nem tudom. -
barnalacika #1002 Szia
Cak egy példa: A 2 pályán fen Észak-Nyugaton találod az Brothe Hilarius
atyát egy kolostorban.
Na most ha a hajódra teszel fel 10T fát,és 10T szerszámot,oda mész erre a szigetre, villogni kezd a hajó ikon helyet a raktár kép,
akkor erre a szigetre tudsz letenni egy kikötőt.(Warehaust)
Ha ez meg van akkor össze kell kötni a kiötőt. és a kolostor bejáratát.
Na most már tudsz kereskedni az atyával, vagyis tudsz tőle is venni jelen pillanatban fát,és szerszámot.
Rákattintasz a fa vagy a szerszám ikonjára,megveszed a neked kellő mennyiséget,és Ő egy szamár karavánnal lehozza a kikötőbe neked.
A tevés török azthiszem Karim lesz,nála szintén lehet dolgokat vásárolni,Ő tevén hozza le az árúkat.
Ha neki van kívánsága,pl:hozz neki valamit, akkor a kívánságát tedd be az ő szigetén lévő kikötőbe, ő megköszöni,és kifizet a megajánlott pénzel,vagy egyébb dolgokkal.
Van olyan is Pl A Ibn al Hakim szigetén ő megmondja ha termelsz Datát,és tejet elegendőt,akkor ő különböző találmányokat fejleszt ki.
Ezeket megtalálod a raktáradban a közápső ládára kattintva fogod látni ezeket a dolgokat.
De http://anno1404.uw.hu/bolcsesseg_akademia.html#kj_bolcsesseg_akademia
itt sokmindent elolvashatsz. -
#1001 Fú kitudja.. :D én még az elsővel kinlódok.. :) Ha nincs benne változás, akkor írja mindenütt, hogy mit kell csinálni! :)
Amúgy azt tudja valaki, hogy sört hogy a bánatba tudok csinálni? Jó tudom, kell hozzá patrícius, nade akkor hogy tudok több patríciust? :D:D -
Cefre #1000 Hello
A kiegészitőben az 1 pályán mit kell csinálni? -
#999 Köszi a helpet, ezek nagy részét tudom, mondjuk az is gáz, hogy egy másik szigeten lehet termelni deh folyamatosan szállítani kell a népnek, hogy ne pattogjanak.. :D
A slotokat nema basára értem, hanem a még délebbre fekvő kissebb szigeten van egy kis "domb" és azon van egy csávesz, lehet tőle vásárolni is és tevével hozza ki nekem onnan. Neki van olyan, hogyha rákattintok, akkor kihoz egy kis ablakot ami "slot"-ot jelent, tehá valamiket vinni kel neki csak gőzöm sincs hogy mit. Az a baj, hogy iszonyat sokmindenre kell figyelni a játékban, szllítani az árut, csinálni, hogy ne legyek mínuszba, közben építkezni, fejlődni, meg ha megtámadnak védekezni, mondjuk a kalóznak ritkán fizetek, de mindig legyőzöm, van már sok csatahajóm :D -
barnalacika #998 Sziasztok
Még egy dolog,a kikötóben az alsó ládikára ha rákattintasz,itt tudsz passzív ereskedés beállítani.
A + jellel a VÁSÁROLNI kívánt árút lehet beállítani.
A- jellel az eladni kívánt árúkat lehet beállítani.
Ezek mennyiségét is belehet állítani,az árú ikonjára bal klikk,és a csúszkán tudsz állítani.
A középsóő ládika jelnél meg azokat a dolgokat látod,amit pl te teszel be a raktárba, vagy pl ott fogod találni az elfogot kémeket,vagy elfogott menyasszonyt,vagy katonát.ilyen fekete alapon kérdőjel.
Az elfogás pedig zoommolás a városra, keresni kell egy kék aurával rendelkező egyedet,(majd egy szököt mennyasszonyt kell keresni, az első ilyen megbízásnál, késöbb Guynak kell elfogni katonákat,majd a 8.ban kémeket)
-
barnalacika #997 A honor vagy más néven megbecsülés.
Ezt tudsz venni a Lordtól illetve a Basátol is.
Ezek arra jók pl kezdetben pl ha veszel a Lordtól 50 egységnyi honort.
azt elviszed a Basának aki mondja hogy Good, vagyis jó.
Akkor add neked egy kis török kereskedő hajót mellyen van szerszám, és fa, azzal elmész délre egy szigetre,megnészed melyik szigetet érdemes kezdésként,kolonozinálni,mikor villog hajó jel helyet a kikötö jel a sziget mellett,akkor foglald el,(Tedd le a kikötőt)
Olyan szigetet válasz ahol van SPICE,ez kell az elsődleges szigeteden, a lakosságnak.
Kell hogy legyen DATA termelhetőség a szigeten, ez kell a keleti népesség élelmezéséhez,tejet mehg fogsz tudni termelni,kell mellé egy FERTYLITY vagyis ami zöldé varázsolja a sivatagot.
Tehát a fő szigeten fontos még a SPICE folyamatos biztosítása.
-
barnalacika #996 Szia
Konkrétan mi van?
Az első küldetést kezdted?
A nyíl meg had villogjon.
A +"csávesz" meg egy igen fontos szereplő ő a kelet Basája(A kelet ura).
Mik azok a slottok?
A Lord mindíg mondja mit akar, bal oldalon,mindíg kivan írva az aktuális feladat,jobbra alul a menüben részletesebb leírást kapsz a feladatokról.
Nem a hajógyár építése a fő gond,az elsőkben nem is kell építeni,mert kapsz a lordtól hajót.
Ráadásul kő is kell hozzá,amit az első két küldetésben még nem is tudsz kifejteni.
A fellődés pedig úgy megy hogy.
Építesz egy piacot,az köré elkezdesz lerakni paraszt házakat.
kb 10,vagy több házat.
Lesz elegendő paraszt,kb 100, akkor már lehet Cídert termelni.
Ha elgendő a népesség,és megy a cíder termelés.akkor beadja a temlom készítést.
Ha ezt is le tudtad tenni,akkor fejlődik a szigeted,és jöna következő szint a városlalók.
lehet további parszt házakat letenni,növekszik a népesség,fejlődnek a parasztokból a váároslakók.
Na de a városlkónak már kell pulóver is, ami ugye a hemp farm,és a takácskunyhó letétele szükséges.
Minden osztálynak legyen elegendő élelme, jelen esteben hala,legyen elegendő innivalója, Cíder(almabor) az adósávja legyen zöldben ,legyen elegendő népesség,(melyet további parszt házak lerakásával tudsz növelni), legyen elegendő pulóvere és így szépen fejlödnek.
Aztán ha van elegendő városlakó,és a szigeted szépen fejlődik akkor fogod elérni a patríciusokat.
Ezeknek már kell börmellény, sör,kenyér, a többi alap élelem, és ital mellett.
Ha minden meg van és kb 1000 Patrícius él a szigeten,akkor jöna Nobels szint.
Ezeknek az alap mellet már kell pálinka,és hús is,valmint kabát is kell nekik.
-
barnalacika #995 Szia
Ha már meg van a láda, amely a lent dél-keleten egy sivatagos szigeten
található,egy hajóroncsnál, amely mellé oda viszed a hajód,és jobb klikkel felveszed a ládát.
A sziget délebbi részén az óceánban is találsz méég ládát.
Ha találsz ilyen "elhagyott"ládát és azt leadod a Lordnak,vagy a töröknek,akkor azért add 20 honort,(babérkoszorút,megmecsülési értéket).
A kulcs ott lesz dél.nyugaton a másik hajóroncsnál,de csak akkor ha legyőzted Guy hajóit.
Ezeket a hajókat csak akkor fogod tudni megtámadni,ha már vannak Nobelseid (Nemesek),és akkor fogsz tudni War Machinest gyártani.
A megfelelő mennyiséget kell küldeni A Basának a HAJÓGYÁRÁHOZ.
Akkor ő add neked 5 db török nyagy "csatahajót",és ezzel már mehetsz is támadni.
-
#994 Na mostmár rájöttem több dologra, csak arra nem tudok, hogy Lord Richardal mit kell kezdjek, mert mióta elkezdtem az egészet, azóta villog felette a nyíl, nem vágom mit akar.. meg azt sem, hogy délen aaa dombon lakik egy csávesz, annak valami slotok kellenek, de nem tudom mit kell neki vinni, hogy fejlődni tudjak, mert ahajógyártó kis cucclit már tudtam csinálni :)
Valaki tudja? -
Liczy #993 Sziasztok!
Nos nem rég kezdtem neki az alapjátéknak de elakadtam. Olvasgattam a forumot de az se segített. Nos a problémám az hogy ahol a ládát és akulcsát kell megtalálni! A kulcs megvan de támadni senkit nem tok és a ládát se találom! Már 3 mentésem van a pályára, hátha valami elkerüli a figyelmem, de nem találom a megoldást! Ha valaki a folyamatot leírná hogy jutott a ládához, nagyon megköszönöm- mondom támadni nem tok senkit, a dél- nyugati szigetnél se a hajókat! -
#992 Most kicsit elakadtam. Ilyen diplomáciai tekercseket vittem a "török basának" :D és afelett már nem rugózik a nyíl, már csak a kalóznál villog meg Lord Richard-nal, de gőzöm sincs mit kellene csinálnom, próbáltam már sokmindent.. nem tudja valaki véletlenül? A kalóztól vettem már egy rakat hajót, van fél millió aranyam... nem tudok rájönni mit akarnak.. Lord richard valami olyat magyarázik, hogy ne felejtsem el nem tom kicsoda áruló... de nem tudom hogy ehhez kapcsolódóan kellene-e valamit csinálni. -
#991 Én úgy csinálom (párszor újra kezdtem), hogy az alap szigeten mindent próbálok termelni amíg nincs másik város. Ugye alapból a küldetésnél mindjárt csinálnod kell kettőt. Na ha ez meg van akkor jön a tervezgetés. Mit tudok termelni az új szigeteken. Na azt nem termelem a fő telepen. Viszont belövöm a szállítást. Ha van felesleg azt eladom a sok haszonlesőnek. Azért érdemes azt figyelni, hogy ki mennyiért veszi a dolgokat, illetve mennyiért adja. Hajót meg építeni kell nem vásárolni. Türelem kell a játékhoz. Nekem néha elfogy azt akkor újra kezdem. -
#990 Naigen, tegnap este sikerült elérnem hogy termelhessek sonkát meg minden hülyeséget már! :D:D Csak valami iratokat kellett diplomáciából vinnem a török basának :D szóval msotmár megy elég sok dolog!
Köszi! :) -
imbu77 #989 Szerintem is ez lesz a baj, hogy te egyből akarsz mindent! Nem megy!!!
Csak szépen sorban ahogy nő a népesség úgy lehet majd egyre több dolgot csinálni. De ha a Campaign-el kezdted volna nem kérdeznél ennyit
De ha már elkezdted tényleg gondolkozz, mert még az sem lesz mindegy melyik épületet hova teszed le. -
#988 Na egy kis gyakorlat (az elméletet nem ismerem). Alap sziget, majdnem mindent tudsz rajta termelni. A bányászat más kérdés.....de hát elvárják, hogy néz/olvas/ismerd a képeket. Célszerű (nálam beválik) a kereskedés erőltetése. Ha más szigeten termelik akkor viszont van olyan amit nem termelnek. Próbálkozz és gondold végig mit csinálsz...nem kell sietni, nincs idő korlát. Ez a játék nem egy 10-12 órás. Tessék szépen nyugodtan játszani és GONDOLKODNI.
Pedig régen azt mondtam "Olyan PC játék nincs amin NEKEM gondolkodni kellene, alapból lenyomom." Hát....lehet változtatni kell a mondaton? -
#987 Nem, nem erre gondolok. Pl szeretnék húst termelni, vagy bambsuzt (legalábbis annak néz ki :D) ezeket nem tudom még termeszteni, mert nem tudom még ezt a "technológiát", vagy ezt majd később adja, vagy mit kell ehhez elérni?
Még mindig mínuszban vagyok, pedig már rengeteg házat építettem, meg a túltermelést is visszafogtam, így még mindig -200 körül vagyok, néha felmegy +-ra de csak rövid ideig.. :S
Építek egy templomot csak rosszabb, mert mégjobban mínuszba megy, szegény népet meg már megreguláztam rendesen ígyis :S :D -
imbu77 #986 Hát ezt a kérdésedet nem nagyon értem, de ha arra gondolsz, hogy olyan dolgot termesztesz a szigeten amit eredetileg nem lehetett, akkor azt a kikötő menüjének második fülén be kell kapcsolni. -
#985 Még annyi kérdésem lenne, hogy ha pl egy adott szigeten már termeszthetek mentha-t vagy nem tudom miaz :D akkor azt hogy tudom elérni, hogy tudjak építeni ilyen jellegű építményt? Venni kell ilyen "Firetiry"-t vagy micsodát, mert vettem hozzá, el is vittem arra a szigetre, de attól még nem engedi. :S -
#984 Ú köszi a segítséget!!! :) Az adót már növeltem :D már kezdek ráérezni az egészre! :)
Mégegyszer köszi! :) -
imbu77 #983 Helló Stefling! Olyan szigeten akarsz búzát termelni, ahol nem lehet!!!
A képernyő közepén fent mutatja melyik szigeten mit lehet termelni.
Pénzt pedig kétféle módon lehet keresni eladással vagy az adó növelésével. -
#982 Csak ott lehet gabonát vetni, ahol mutatja a sziget neve mellett, hogy alkalmas rá a föld. -
#981 Hali!
Én érdeklődni szeretnék, hogy hogy a fenébe lehet kenyeret termelni? :D
Megvan a búzamező, megvan a malom, megvan ami a kenyeret csinálná, csak ugye a búza kéne, hogy kiindulhasson, szereztem már ilyen búza jeléű akármit amit másoktól lehet venni, deh az sem segített.. :S Egy zöld felkiáltó jel van felette és nem akar elindulni az aratás. Mi kell még hozzá, hogy elindulhasson?
Valamint másik kérésem, van hogy sokszor mínuszba megy a pénz, ahol mutatja a népességet, mit lehet tenni érte, hogy ne legyen mínuszba? Arra már rájöttem, hogy ha sok házat építek, akkor valamelyest a pozitív irányba halad, volt már hogy el is értem +300-at de gőzöm sincs hogy csináltam már :D elég sok minden összefügg sokmindennel.
Meg nem tudok mást sem termszeteni még, vagy az még várat magára? egyelőre csak 2 nagyobb meg 1 kicsi szigetem van.
Előre is köszi a válaszokat! -
csokasg #980 kiegészítőhöz kell az alap játék is :)
szóval ha tetszik az alap, először azt érdemes megvenni :D -
kutyu007 #979 Sziasztok!
Nem játszottam még a játékkal, most töltöm a demot, de rengeteg pozitív leíráson alapult véleményem szerint gondolkodom a játék megvételé.De lassan megjelenik a kiegészítő is. Azon gondolkodom, hogy nem-e lenne érdemes akkor megvárni a kieg. megjelenését, azt megvenni. Csak nem tudom önállóan futtatható lesz-e a kiegészítő. No meg ha megy is, érdemes-e az alap nélkül megvenni? Előre is köszönöm a válaszokat. -
#978 megkapjuk Velencét, és ennek köszönhetően harc nélkül is el lehet foglalni városokat...bevezették a Metropolisokat, ami megintcsak remekül sikerült..úgy geyébként az egész kieg szépen belesimul az alapjátékba, nincs ez a toldozott-foltozott érzés mint sok más esetben...meg kapunk új questeket is, szép számban... -
#977 Kampány van benne, vagy csak sima, különálló küldetések? -
#976 teljesen penge...bár én a multi miatt vártam nagyon...és pont azzal vannak gondok :( ment hamachival kétszer, aztán semmi...nem értem mi van :( -
imbu77 #975 Ez a Venice egy kiegészítő? És miről szól? -
Nos #974 Ezek szerint óriási . . . .