1894
  • barnalacika
    Szia
    A pont gombal.
    Az egyész képernyőt Az X-Y gombbal
  • barnalacika
    Szia
    nem akartalak megbántani,távol áll tőlem.
    Az angol tudás nem kötelező.
    Én is rengeteget jegyzeteltem, másoltam google fordítóba,hogy jobban értsem a játék menetet.
    Az általad nevezett Hillarius atya, meg már akkor lejött a kikötőbe, amikor Horburg szigetére építetetél egy kikötőt,és összekötötted úttal a kikötőt, és az atya házát.
    Ott van azóta is a kikötőbe arra vár hogy átszállíts Guy szigetére.
    De ezt többször is megjegyzi, amikor a háza táján jársz.
    Raktár középső láda jel, atya fej ikon , fel a hajóra .azt mehet.
    Ugyan úgy mint ahogy a katonákat tetted fel a hajóra, és vitted Guyhoz őket.
    Tehetnél fel egy két képet.
  • Koridor
    Szerintem úgy mint a katonákat.
    A termöföldek elredezésén mivel lehet változtatni?
  • dondody
    Sziasztok!

Hát, ha kell, ha nem én építettem ahova lehetett...
    Ha angol tanár kell szólok :P

Akkor most, hogy felfogtam mi is a gondom...már meg is tudom kérdezni...
    Azt a tökös atyát, hogyan ráncigálom le a kikötőmbe, hogy rárakjam a hajómra...mert szerintem más dolgom nincs ezen kívül :)

köszi
  • barnalacika
    A Date= dátum
    A Data= adat
    A Dates= datolya
    és a Crusade = keresztes hadjárat
    A Guy Forcast inkább úgy nevezném mint a Lucius bíboros "helytartója"
    Ő intézi a keresztes hadjárat előkészületeit, melyben mi kis szolgák segítünk,beszolgálunk külömböző árukat,hajókat.
    Még egy most még nem kell Maria szigetére építeni,a 3.küldiben lesz rá lehetőség ,hogy Maria majd tönkre menő szigetét felfejleszd,át adja az irányítást neked.
    Ez is egy olyan mellék küldetés lesz pl.
  • barnalacika
    A Fő mufti: az a Lucius bíboros.
    A játékidő,kb 20 perc.
    Ennyi arany most nem kell, majd késöbb jól jönne, ha átmenne a következő küldetésekre, de nem megy át.
    Vannak úgynevezett rejtett, vagy mellék küldetések,amiket a játék nem autómatikusan add be, hanem nekünk kell megkeresni.
    Ilyen Maria küldetései is.
    Kattintani kell pl a raktárukra,vagy a Lord katedrálisára.
    Vagy mikor megy a hajó, fedezi fel a "térképet",és tallkozik pl egy sérült hajóval, vagy hajótöröttekkel, na akkor van újabb küldi.
    Mentsd meg, javítsd meg a hajót, pl.
    Vagy ezt a szigetet nézd át alaposabban,vagy pl az első küldiben ilyen küldi az építész megtalálása, vagy a 10T hal száálítása a lakomához, a Stone szigetre.
  • barnalacika
    Szia
    Az 1043, 1044,1049 hozzászólásomban, vannak linkek.
    Eme saját honlapomra feltettem, az anno 1404 első két küldetésének a leírását.
    Láttad?
    De egy közvetlenebb link.
    Anno 1404 2. küldetés leírása magyarúl, képekkel, tanácsokkal.
  • dondody
    Sziasztok!

Akkor bővebben... :)
    Campaign 2 ben nyomom... leadtam Guy bácsinak a 10 lovagját...és kaptam tőle egy Neptun nevű hajócskát.
    Amim van még : 1.2 mill arany, jobb alsó szigeten csináltam egy kis warehouse-t meg még ami odafért, a kisasszony szigetén csináltam egy warehouse-t és még sok mindent (mert hagyott üres helyet rendesen), a kolostor szigetén kiépítettem egy várost, és a középső szigeten jól kiépítettem magam... Ezen a pályán nem kell kő így azzal nem foglalkozom... Guy bácsi azt írja, hogy , ha kellek akkor szól.... milliomos azért lettem, mert mindent leadok amim van...4 szigetről származó túltermelés szerintem elég magyarázat a pénzre :)
    Továbbá a Crusade valami főmufti alá tartozik...legalábbis Guy bácsi erről rizsáz...
    A játékot gyorsítva játszom így a vitorlások is motorcsónak módjára hasítanak és az idő is gyorsabban telik a játékban :P
    Így gyűlik a pénz, és mivel különösebben semmi sem történik, programozgatok ...hisz a játék elvan a tálcámon...

vajon mennyi idő múlva lesz már valami, vagy mit kellene csinálnom... el vagyok akadva

remélem a válasz is ilyen kimerítő lesz :P

üdv mindenkinek....
  • barnalacika
    Más kérdés?
  • barnalacika
    Szia
    Pontos dátum még nincs.
    Március 3. azt mondták kb: 1hónap.
    A fordítási állapot Március 12. -én még hátra van 15 százalék, vagyis 41185 szó fordítása.Ez nem kevés, türelmesnek kell lennünk,én is várom a fordítást.
  • Hatono
    Nagyon köszi!
    A rajongói oldalt már megtaláltam, de sajnos ott ezek az infók nem voltak. Viszont nagyon kellemes kis oldal. A magyarításról tudtok valamit, hogy mikor készül el?
  • barnalacika
    Szia
    A szénbányát,majd ha lesz nemesed,akkor fogod elérni.
    Kiválthatod vele a faszén égetőket, vagy csak növelheted a szén bevételed, mert elég sokmindenhez kell a szén.
    Nyílván egy bánya több szenet add, mint a faszénégető.
    A Medvebarlang arra jó hogy teszel le mellé egy vadászházat (Trapper's lodge)
    Vadászlak
    A vadász levadássza a medvét,és kikészíti a bundáját, ez az egyik alapja a szörme kabátnak.
    A másik: kell egy sóbánya, és egy só lepárló üzem is.

Bánya
    Lepárló
    Aztán kell hoyg legyen folyó a szigeten, erre a megadott helyre,tudod letenni a szűcsműhelyt.
    Készűl a szörmekabát,örül a Nemes.
    Szűcsműhely
    DFe látogas el a rajongói oldalra,igen sok információ,és ott lehet majd elérni a magyarosítást.
    Rajongói oldal
  • Hatono
    És a medvebarlanggal, meg a szénbányával mit lehet kezdeni?
  • barnalacika
    Szia
    Vagy az X Y gombal forgathatod a játékteret.
    Az épületeket,illetve a termőföldeket a pont gombal forgathatod.
  • Koridor
    A térképen nem, csak a nézeten. Benyomod az egérgörgöt és jobbra-balra húzva az egeret mozog vele a létkép is.
  • Hatono
    Köszönöm!
    Igazán nem szeretnék visszaélni a jóindulatotokkal, de a térképen fordítani nem lehet?
  • barnalacika
    Szia
    Nézd meg a képernyő bal sarkában, a "Balance"
    Fogod látni, egy a népességed számát. aztám a "Balance" kinyitva látod az ad bevételedet, hogy mennyi az épületeid fenntartási költsége, mennyi a hajód, vagy hajóid költsége, és mennyi a hadsereg fenntartási költsége. (HA van ilyen,vagy majd ha lesz)
    És ezekből kijön a külömbség.
    Vagy mint írták lentebb, sok az épület,sok a termelő egység,kevesebb az adóból befolyt összeg mint a kiadás.
    Vagy emeld meg az adót,adókat minden rétegnél,ez ideiglenes megoldás, míg rendbe jössz.
    HA az embereknek mindenük meg van, akkor többet adóznak.
    A felesleget meg a passzív kereskedelemmel is megoldhatod, vagy mint írták, manuálisan szállítsd el eladásra a túltermelt árukat.
    VAgy zárd be azokat az egységeket, amik túltermelést okoznak,vagy töröld őket.És amint lehet fejleszd a raktáraidat,amik igaz hogy megint pénz,de majd visszatérül.
    Több árút tudsz raktározni,így nagyobb mennyiséget tudsz eladni,stb
  • barnalacika
    Töltsd fel a képet,képeket ide.
    "url beszúrás",dirket link másolás,kép név megadás.
    link a feltöltő oldalra

És igen : melyik küldetést, vagy scenariot játszod, hol lettél milliomos, hol akadtál el?
  • barnalacika
    Szia
    Jelöld ki a hajódat,és "Delete" gomb.
  • Koridor
    Kicsit bövebben lehetne?
  • dondody
    Sziasztok!

Totál elakadtam és azon kívül, hogy milliomossá váltam semmi sem történik:)

Ha kell akkor küldök képet a játék állásáról...de 1650 X 1100 ban sajna nem lehet ide beszúrni, mert ez majd 500 k-s kép...itt meg max 20-at lehet:(
  • Hatono
    Köszi a válaszokat!
    Azt nem tudjátok véletlen, hogy hogyan tudok hajót megsemmisíteni? Csináltam párat, de megsemmisíteni nem tudom.
  • gfreak
    jaja, adópara...nem kell mindig az eufória, ha megvan a lakosok max száma, de továbblépni még/már nem tudnak, az even-tempered attitűd pont elég (nem költöznek el, de újak sem költöznek be...de ha tele minden pecó, kit érdekel :D) szóval nyugodtan lehet sanyargatni őket egy kicsit...

adj el mindent amire nincs szüksége a kolóniádnak, és ne tarts minden kereskedelmi útra külön hajót (mert azok is viszik a pénzt rendesen)

amiből durva túltermelésed van, és eladni sem bírod, azokat az üzemeket állítsd le, így nincs upkeep, később meg ha elfogy a termék, beindíthatod újra...
  • Koridor
    Valoszinüleg minuszban van az adóbevételed.
  • Hatono
    Sziasztok!
    Nekem az lenne a gondom, hogy a 3. pályán csinálgatok ugye amit tudok és pár órás játék után, veszettül elkezdi elvenni a játék az aranyamat. Pár perc alatt elvisz 10000 aranyat. Ez miért lehet és mivel tudom megakadályozni?
  • barnalacika
    ok
  • csokasg
    semmi probléma :)
  • csokasg
    az hogy date helyett data-t írsz már sokadjára a hsz-eidben (997, 1002, 1009, 1057ben 3* is :D, 1060ban is 2*)
    olvasd csak el újra ezeket a hsz-eket :) ne sértődj meg, csak mivel már nem egyszer írtad rosszul, gondoltam szólok ;)
    peace
  • barnalacika
    ok
    nem data, hanem date.
    Elnézést kérek, megkövetem magam.
    Ha tudnám javítani az alanti írásaimat, megtenném.
    Más?
    Úgy elszégyeltem magam eme hibás dzó használatáért, hogy megyek az alvégre.
  • barnalacika
    Szia
    Mi szúrja a szemed?
    A "date" szó?
    De nézem hátha én vagyok a sügér.
    Nézem a datolya szó használatot a játékban.
  • barnalacika
    Mi van?
  • csokasg
    ne haragudj de szúrja a szemem: az nem datA hanem datE, azaz datolya, és nem adat ;)
  • Koridor
    Az a baj hogy csak feltelepitettem a játékot, megcrackeltem, aztán visszaadtam.
  • barnalacika
    Szia
    A szigeten építs egy raktárat, egy kutat, tegyél le "Keleti"piacot.
    Építsd ki köré a keleti várost.
    Építs "Data" farmot, majd Milk farmor, és aztán építs fűszer farmokat, és szállítsd a szigetedre.
    Ezen a szigeten tudsz "Datát" termelni, Fúszert,(Spice) és Clayt, vagyis agyagot. Ez jó pénz forrás, meg kell majd a mozaikhoz.
    Itt tudsz bányászni pl követ,stb .
  • barnalacika
    Szia
    1 scenárió kezdés képekben.
    Kezdés
    Tekercs vásárlás
    Küld a vezirnek dél-nyugatra
    Add egy felszerelt hajót
    Sziget foglalás
  • Koridor
    Köszi, erre nem jöttem volna rá.
  • barnalacika
    Szia
    Az nem egészen igaz, hogy nem tudsz fűszert termelni.
    Mikor már a saját alap szigeteden, meg vetetted a lábad, van piacod, néhény házad, favágód, halászod,raktárad, almaborod.
    VAN 50 "honorod"megbecsülési pontod, amit a lordtl kapsz, a városod építéséért, majd kereskedésért, ha ez megvan vegyékl tőle azonnal egy tekercset, és vidd el a Vezérnek, délre.
    Ő add neked egy hajót felszerelve fával szerszámmal, és DATÁVAL.
    Menj egy olyan szigetre ahol felül láthatod hogy azon a szigeten lehet termeszteni, "Datát" ami kell az élelemhez a keleti népnek, és tudsz termelni "Spice"-t vagyis "FŰSZERT".
    Itt építened kell Data farmot, építeni kell a keleti népességet, majd Tej farmot, és itt tudsz termelni Fűszert, amit autómatikus szállítással viszel a saját szigetedre.
    Majd néhány képpel illusztrálom.
  • barnalacika
    Szia
    Lassan jön a magyarosítás.
    A 3. küldi leírását ép most csinálom.
    De mi az a 3 bolt?
    Horbrug szigetén tudsz csak építkezni, itt kell kőbányát leraknod, itt kell vasbányát leraknod, kell széntermelő üzem, kell "Smalter" üzem, és kell szerszám készítő műhely.
    Itt tegyél le favágó kunyhót.
    Az Atyától tudsz venni fát, és szerszámot, de hozhatsz is.
    HA ezek meg vannak, építeni kell Port Sacralban egy kikötöt, azt fejleszteni kell, kell építeni 4db kikötői raktárat, tárolóhelyet,stb.
  • Koridor
    Könnyebb volna ha magyarul lenne.
    A 3. küldetésnél épiteni kell 4 "üzleti boltot", elöbb-utobb rájövök melyik épület(ek) lehet(nek).
    A scenárioban meg kéne 40t füszer hogy továbblépjek a patriciusok szintjére, de nem tudok venni termelni meg mégúgy se.
    Majd réjövök.

anno1404.wikia.com hasznos infok vannak (ha tudsz angolul vagy ha van forditod)
  • barnalacika
    Szia
    Gondolom már sokan rájöötek, hogy nem csak fő küldetések vannak, hanem mellék, vagy rejtett küldetések is vannak.
    Érdemes kattingatni a játékos társak kikötőire, vagy pl a Katedrálisra, van amikor ilyenkor beadja a mellék, vagy rejtett küldetést.
    Ilyen volt példaként a másodok misszióban az építész mester megkeresése, vagy a lakoma küldi, hogy vigyél 10T halat.
    Vagy a harmadikban Maria küldetései, stb.