1894
  • barnalacika
    Szia
    Ne izgulj!
    Melyik az a kép ne keljen keresgélnem.
    Na mit is akartam, ja meg van, én is néztem,
    majd javítsd ki kérlek ha a városneveket rosszul írnám, de aza ATYA fent észak-kaleten a HORBURG szigetén lelledzik.
    De amikor leteszel egy kikötőt, eme szigetre, a név átváltozik BUSHELHILL névre.
    Hidd el én is csak néztem, azt hittem valamit rosszul mondottam vala.
    De nem a, jól mondottam.
  • gfreak
    mindenesetre a problémádat írd le a hivatalos fórumon is, hátha tényleg találtál egy bugot amiről még nem volt szó...
  • dondody
    kezdem elölről...
    lassan fordítottan arányos a játék menete és a játék élvezete...
    és kezdek elgondolkodni, hogy mennyi üres helyem lenne a winyón...
  • dondody
    Gyerekek...valami mesés érzés a rombolás...
    istenem, már csak ezért megéri játszani... azt hitték az emberek a városaimban, hogy leszakadt rájuk a legsúlyosabb démon :)
  • dondody
    No...

Valami nem stimmel... az általad küldött képen azt ahol az atya van bushelhill-nek nevezik...nálam nem ez a város neve... ha visszanézed a régi képeket...nálam bushelhill a jobb alsó sarokban van városként...
    Megpróbálok egy aprócska trükköt... szarrárombolom a pályán a felesleges részeket és megnézzük, hogy, ha újra építkezem az atya szigetén, akkor lejön-e... ha nem akkor feleslegesen játszottam, mert irányított küldetések vannak, ami azt jelenti, hogy szabadság nélkül, csak a kötött elmélet szerint folytatódik a játék, amit ha nem követsz, akkor a kb 72000000 variáció közül pont nem a megfelelőt választottad...ami azt jelenti, hogy 1:72000000 esélyed van továbbjutni...

újrakezdem...ha nem jön össze
  • barnalacika
    Ha ez a kép neked is meg van, vagy meg lesz na akkor sikerül.
    Atya a kikötőben,
  • barnalacika
    Ha csak azu egyik tekercset vette el,akkor neki ennyi elég volt.
    Az első szint a megbecsülésed során, ha jól emlékszem 50 presztis pont.
    a második 100, aztán500, majd 1000,és 2000 pont.
    Presztis pontok
    A fenti kép illusztráció
  • barnalacika
    Szerintem kezd el újra a 2. küldetést, csináld végig leírások szerint,
    annak menni kell.
    Nem hiszem hogy a játék hibája lenne,bár!kitudja.
  • Koridor
    Volt két tekercsem két kikötöben, ráraktam a flagshipre és elvittem a Vezirnek. Az egyik kellett neki.
  • barnalacika
    ok
  • barnalacika
    Kuhrang szigete
    Tied már ez a sziget?
  • gfreak
    ja, barnalacika: nem ropeyard-ot szállítasz, az a kötélfonó, csak rope-ot, azaz kötelet...a linen garment egészen pontosan lenvászon ruha/öltözék, hívd nyugodtan ruhának..a cider meg az almabor, a hemp meg a kender ;)
  • gfreak
    ejj basszus, pedig az öregnek ott kéne lennie a kikötőben...tuti nincs ott? ;)

ott kell keresni ahol a katonák voltak a másikban, mivel ő is 'special item' :D

@Koridor: pontosan..mellékküldetéseket megcsináltad gondolom, ajándékot már leszállítottad az öregnek amit kaptál...mondjuk nem értem mert nálam spec. nem volt ilyen hogy várnom kellett volna, elvittem az ajándékot és az öreg azonnal a kebklére ölelt ;)
  • Koridor
    ezek a kérések:
    Hakimnak az akadémiára kén 5t papir, 5t indigó (papir megvan)
    hilarius atyának kéne 10 könyv (kell hozzá indigó)
    Nagyvezirnek kéne 3 indigó föld

Még nem tudok indigót csinálni.
    Kereskedjek addig amig nem kapok 100 prestige-t hogy tudjak indigózni?
  • dondody
    Na!

http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXl9EQwVR
    http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXl9EQgVR
    http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXl9ERQVR

Mellékelten küldöm a képeket, amik igazolják, hogy Guy kikötője felől eltűnt a sárga nyíl, ami azt igazolja, hogy oda nem kell vinnem semmit... csak egy nyíl van... oda meg szállítok... csak egy üzenet van ami azt írja, hogy szól Guy, ha kellek...én várok türelmesen...közben meg olyan gazdag vagyok, hogy nem látom értelmét lassan az egésznek... elég nekem a c# is, hogy kikészít...
    Elolvastam a végigjátszást, és kb ott tarthatok, hogy elvigyem azt a szerencsétlenséget a Guy-hoz...
    ok, hogy szájbarágós, és, hogy nem tudom felfogni (max visszaadom a diplomáim) , de amíg ez a fórum arra van teremtve, hogy segítséget kérjek, hát én addig kérem, amíg a megadott válasz nem megfelelő :)
    vagy tényleg öreg vagyok már az ilyen játékokhoz...

valami tipp???

• barnalacika
    Kereskedj, vagy teljesítsd a kéréseket,és kapsz pontokat.
  • barnalacika
    És mi a gond?
  • Koridor
    Elakadtam az 5. résznél.
    Hakimnak az akadémiára kén 5t papir, 5t indigó
    hilarius atyának kéne 10 könyv
    Nagyvezirnek kéne 3 indigó föld.
    Más küldetésem nincs, és kéne 100 prestige az indigó szintjéhez.
    Papirgyáram van, több mint 550 nomádom van, és mindenki heppy.
  • barnalacika
    kicsit hosszú lett
    1: Guy Forcas első megbízása, hogy küldj neki 15t halat. És 3T Cídert
    2: A lord kéri, hogy építs egy raktárt.
    Építs legalább egy halászkunyhót.
    Építs egy raktárt, és az köré, mellé legalább egy, de inkább 2két Cíder farmot.
    Ha meg van az elegendő hal mennyiség, és Cíder, tedd hajóra és küld el Guy szigetére.
    Közben láthatjuk, hogy fejlődik a település, várossá válik.
    Megjelentek a városlakók, akiknek új igényei vannak, ez nem más, mint a „Linen garments” vagyis len ruha, melyhez „Hemp” farmokat,és takács kunyhót kell építened.
    Újabb megbízatásokat kapsz.
    Kettőt Guytól, kettőt a Lordtól.
    3:Vidd el a levelet Mariának, északra.
    4:Vigyél Guy Forcasnak 3T „Linen Garments”
    5: Építs „Hemp” farmokat (legelább kettőt)
    6: építs a Hemp farm közvetlen közelébe Takács kunyhót (Weaver’s Hut)

7: küld a hajót fel északra Mariához.
    Közben megérkezett a levél Mariának
    8: Maria arra kér, küld hajót a lord „Stone quarry”szigetére, és hozd el a „Weapon Create”-t
    Mely szükséges a fegyverek gyártásához.
    9: Guy arra kér, hogy keresd meg a szigeteden az elkóborolt 10 db katonáját.
    Ha meg van mind a tíz katona, tedd hajóra (Neptun) őket, és küld vissza Guy szigetére.
    Közben megérkezik a Santa Maria hajó is a Stone quary szigetre, ahol meg kapja a Lordtól, a „Weapon Create”_t.
    Vidd vissza Mariának.

Megérkezett Guy szigetére a 10 katona, Guy megköszöni.

Közben Mariához is megérkezik a szállítmány.
    Megköszöni, majd ad neked 5T fát, és 5T szerszámot.
    Arra kér, hogy segíts megjavítani a sérült hajóját.
    Vegyél tőle még 5T fát, és menj délre, állj a sérült hajó mellé.
    Kész a javítás, Maria köszöni

Továbbiakban menj a Lordhoz, és vegyél tőle szerszámot.
    Vedd meg mind, kelleni fog a további építkezéshez.
    Most már van „Linen Garments” a raktárban, tegyél a hajódra 5T len szövetet, és küld Guy-hoz.

HA elvitted az 5t len szövetet Guynak, újabb kérése van, hozz neki 3T hajókötelet, (Ropers).
    A Lord kéri, hogy építs egy „Ropers”(hajókötél) gyártó egységet.
    Ez is „Hemp”-et igényel, ezért nem árt további „Hemp” farmokat is telepíteni.
    Mivel még a „Ropeyard” nem elérhető, ezért növeljük a népességet, további parasztházak építésével.
    Így fejlődik a város,é s kapsz újabb építési lehetőséget.
    Építs legalább 10 parasztházat.
    Máris megkaptad a következő építési szintet.
    Induljon be a termelés, és ha van már 3T hajókötél, tedd hajóra, és vidd el „Guynak”.

HA leszállítottad „Guy Forcasnak” a 3T hajókötelet (Ropeyard), akkor egy újabb küldetést bízz rád, hozd a szigetére Hillarius atyát.

Az atya szigete észak-keleten találod.
    Tegyél az egyik hajódra 10Tfát, és 10T szerszámot, és építs egy kikötőt a szigetére.
    Menj a sziget mellé, villog egy „Warehause” ikon a hajód menüje felett, ez jelzi, hogy ezen a szigeten tudsz kikötőt építeni

Tedd le a kikötőt, és kösd össze úttal az atya „kertjével.
    Az atya lejön a kikötőbe, és lehet vinni Guy szigetére.
    DE még ne vidd, van még két mellékküldetésed.
    Küld a másik hajódat felfedező útra, dél- keletre.
    Guy kéri, hogy mentsd ki a hajótörötteket.
    Mentsd ki őket, és vidd Guyhoz.

Van még egy mellékküldetés, a „lakoma, kattintgass a „Stone quary” sziget kikötőjére, hogy beadja a küldetést.
    Küldj 10T halat a szigetre.
    Kapsz 10T fát,15T szerszámot.
    Most már viheted Hillarius atyát Guy szigetére, hogy áldását adhassa.
  • barnalacika
    Megnéztem a képeket.
    A közvetlen linkelés:
    Kép feltöltés, direkt link bemásolás az URL beszúrása gomb alatt, kép nevének megadása, OK.
    Az atya akkor jön le a szigetén lévő kikötőbe, ha Guy Forcas beadja ezt az elvileg utólsó küldetést.
    Addig teljesíteni kell az elhangzott "követeléseket", kéréseket.
    Valamelyik küldedés nincs akkor megcsinálva.
    Olvastad a honlapomon a magyar nyelvü,végig játszási leírást?
    Vagy olyan rosszul, nem érthető módon írtam le?, mert akkor javítom!
    Elvileg ha küldtél már 3T "Ropeyardot" vagyis "hajó kötelet", az után adja be az Atya "szállítási küldetését".
    leírás
    De teszek ide egy kivonatot, mit kell megtenned, sorban.
  • dondody
    Sziasztok!

Kértétek a képeket megtekintésre...

No tessék ide fáradni:
    http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXlkZGAVR
    http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXlkZQAVR
    http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXlkZQwVR
    http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXlkZQgVR
    http://imagerz.com/QEMXWktvAwJVXlkZRQVR

No feltöltöttem a képeket, ahogy kívántátok...
    Mi a makró hiányozhat, ahhoz, hogy atya lefáradjon a kikötőbe?????
  • gfreak
    a következő 'kaszt' amivé az embereid felfejlődnek ha kielégíted az igényeiket ;)
  • Hatono
    Meg tudja azt mondani valaki, hogy mi ez? "noblemen to settle" ebből kell 2000 de fogalmam nincs mi ez. Utána igény szerint megköszönöm, vagy nem :)
  • Koridor
    Igen, de én még csak az 5. végefelé járok.
  • barnalacika
    Ezt akartad berakni?
    Két kenyér farm között, egy malom, majd egy kenyérsütő, melynél csak a kenyér sütő van úttal bekötve.
    Búzamezők,malom, sütöde.
    8.küldetésben, alapon így néz ki.
    Két búza farm között a kenyér sütő, közel út mellett a malom, és raktár.
    8.küldi, alap kenyér gyártó sor
  • Koridor
    Köszi, igy könnyeb lesz majd a 6. küldetés.
  • gfreak
    igaz, create fields, nem place :D elb@sztam, bocs
  • barnalacika
    Termőföldek kézi lerakása
  • gfreak
    miután felhúztál egy ilyen termelős épületet, rákattintasz, és a jobb felső sarokban látsz egy kis gombot, ami engem spec kerítésre emlékeztetett...ha ráhúzod az egeret, ki is írja hogy place fields....ezzel a módszerrel le tudsz rakni több termő területet is, pl 7 mezőt 5 helyett búzából...csaki akkor éri meg ez az ún. 'overplanting' ha a példaként említett termelőegység az 5/5 mezővel 100% alatti hatékonyságú...elsősorban a fűszernél hasznos...
  • Koridor
    és hogy rakom le kézzel?
  • gfreak
    a búzamezőket kézzel rakod le egyesével, és nem automatikusan az összeset...érdemes kézzel lepakolni mindent különben, mert így jobban tudsz gazdálkodni a rendelkezésedre álló hellyel...
  • Koridor
    Bocsi, bénáztam.

2 buzamezö, 1 malom, 1 kenyérsütö: www.anno1404.wikia.com/wiki/File:Bread_Loop.jpg
  • Koridor
    [URL=http://www.anno1404.wikia.com/wiki/File:Bread_Loop.jpg[/URL]
  • Koridor
    Ilyen elrendezést hogy lehet csinálni?

• SL
    ték
  • gfreak
    nem kell tisztelned, nem azért mondtam...attól hogy nem köszönsz be meg el még nem leszel illedelmetlen avgy tuskó, mert mint írtam lejebb: ez egy fórumtopik, és mint oylan, sajátos kommunikációs rendszerbe tartozik...és nem bánt, csak röhejes gyakorlott fórumozók szemében..de sebaj...

ha összekötötted már a monostort a kikötővel, és Hilarious nem slattyog le hogy felszálljon a hajódra, akkor az azt jelenti hogy még nincs minden készen hogy megszentelje a fegyvereket...egyszerűbb lenne ha mondjuk beírnád az active questjeidet, hogy mi nincs még meg ;)

már ha nem sértettelek meg hogy én 'sötét' mertem neked tanácsot adni, művelt, illedelmes és kultúrált 'barátom'
  • dondody
    Ja és felrakok képet valahova....
  • dondody
    Sziasztok!

Hehe...

ilyennek is kell lennie itt..... végre színesedik a szövegkörnyezet... igaz, hogy elég "sötét" szín...de legalább szín :)
    Bár ettől még nem foglak tisztelni ne félj...
    Azért mert illedelmes, és kulturált vagyok az talán abból fakad, hogy magyar vagyok... tudod az a nép amelyik a világon arról híres, hogy nagyon tisztelettudó és szerető... ha ez bánt téged az engem csak biztat...

és akkor is köszönöm!!!

Az a atya sajna nincs a kikötőben... pedig az egész sziget már város szinten van... és úgy kereskedik, mintha övé lenne a világ :)

tipp?
  • gfreak
    nem bírom tovább olvasni ezt a topikot...nem akarok én senkinek a lelkébe gázolni, de:

ez egy topik egy fórumon...nincs kötött szövegforma, nem határolunk el köszönés/bevezetés/tartalom/summázás/aláírás és hasonló elemeket egy hozzászólásban (hiszen itt 'élő' beszélgetés folyik elvileg), és ettől a köszöngetéstől meg modorosságtól már kihullanak a fogaim...(figyeljetek rá a netikettre meg látogassatok meg néhány fórumot)

de még nem is ez a durva...hanem hogy a kérdések felére már legalább háromszor megírták a választ, csak visszaolvasni kéne egy kicsit...

én elhiszem hogy nem mindenki gyakrolott netzsoké meg angolmágus és stratégiaguru, de ez már túlzás

barnalaci te meg hanyagold a gugli fordítót meg a babelfish-t, aztán a jómagam.hu-ról húzz egy rendes szótárt, vagy a sztakit használd, mert amit neked ezek az online fordítók kiadnak, az piszkosul nem pontos (mellesleg a date nem csak dátum, és nem kell a többesszám hogy datolyát jelentsen)...a másik meg ne a saját hozzászólásaidra nyomkodd a 'válasz erre' feliratot, hanem arra a hsz-re amire válaszolsz...

akinek nem inge, az maradhat csupasz, de a küldetéseket olyan durván szájbarágósan adják elő a játékban, hogy ha azt nem sikerül megérteni, akkor gondok vannak...vagy megéri várni a lokalizációra, mert ha így játszotok tovább nem csodálom ha a játékélmény konvergál a nullához...
  • Koridor
    A 4. résznél tartok, 4 kölyök már megvan, és már kenyeret is adtam a felvágos népségnek.