1894
  • csoly
    Nekem az lenne a problémám hogy mikor elindítom a játékot kikapcsol a monitor és kiírja hogy nincs jel. De hang az van mert hallom mikor elindul az intro csak nem látom. Ilyenkor szerintetek mit kellene csinálnom.
  • Hatono
    Sikerült! Köszi :)
    Az volt a baj, hogy parasztok raktárát raktam le (amibe egyébként majd bele szakadtam, mert nem volt elég hely). Az adókkal nehéz játszanom, de majd csak menni fog valami.
  • barnalacika
    Sikerült?
  • Hatono
    Köszi!
    Kipróbálom. Szerintem én nem ilyen raktárakat raktam le.
  • barnalacika
    Lényeg nem kereskedelmi raktárakat kell letenni, hanem kikötői kis raktárakat.
  • barnalacika
    Nézd meg ezt
    Port Secral
    Na most:
    Építettél egy kikötőt a szigetre,majd ezt idővel fejlesztetted.
    Építettél egy Kikötöi Mester Hivatalt.
    Majd 4db kis raktár épületet.

Majd kell egy javító daru is.
    Ha abszolult nem reagál akkor kezd újra a küldetést.
    Miért?.
    A kollegám az első küldiben lerakot 5db favágó kunyhót, holott csak 3 kellett, de a Lord nem reagált.
    Újra kezdve minden ok lett.
  • barnalacika
    ok
    nézem
  • Hatono
    Hát, ha már kérdésre vágysz :)
    Hogyan tudom azt megoldani, hogy tálcára téve is menjen a játék és nem állítsa meg magát pause-al?
    Aztán, a magyarítás (áldott legyen a készítő) óta újrajátszom az egészet. Először nyomkodtam mindent és valahogy sikerült. Most viszont már tudom mit csinálok, de most meg nem halad. A problémám az, hogy építeni kell a "katonás" szigeten egy raktárat, amit fejlesztenem kell és aztán még kér négyet. Megcsinálom és várom, hogy megköszönje és go tovább. De nem is veszi észre, hogy kész a négy raktár is. Még két óra múlva sem. Ez miért lehet?
  • Faterx
    Felbontás, gamma sem segít sajnos.
    (24" w. monitor)
  • Faterx
    Először is nagy köszönet a fordító csapatnak, csak sajnos magyarul sem tudom nagyon olvasni a kisméretű fontok miatt... Nem beszélve a piciri ikonokról.
    Kerestem a könyvtárakban, de nem találtam rá megoldást. A K. Bounty-ban is ez volt a gondom de ott át tudtam írni a betű méreteket egész jól.
  • barnalacika
    NA de csönd van a környéken!
    A magyarítás óta minden ok?
    Nincs kérdés? óhaj sóhaj, panasz?
  • barnalacika
    játsz az adókkal
  • Rusy
    Na mostmár nagyjából sikerül a dolog, azt szeretném megkérdezni, hogy lehet e olyat csinálni, hogy kevesebb patriciusom legyen és több nemes, mert pl ugye paraszt 88, citizen 500, de a patricius meg a nemes 1000-1000
    körül, hogy lehet azt megcsinálni, hogy arányosan legyen pl 1200 patricius és 2000 nemes, illetve lehet e

Üdv
  • Rusy
    Köszönöm szépen a választ akkor messze vagyok még, a végétől

Üdv
  • barnalacika
    Megnézem
    De reputációs pontokat majd akkor kapsz szépen sorban, ahogy haladsz a játékban, pl fejlődik a városod, vagy ha kereskedsz az illetővel, viszel neki árut, vagy ha netán add valami megbízást esetleg, azt teljesíted, ilyenek.
    A többit megnézem.
    Szerintem építened kell szerintem egy katedrálist, gondolom, abban lesz a Császár.
    Arra gondolok, mint a 4. scenben építeni kellett egy szultán mecsetet, onnan kaptuk a szultáni küldetéseket.
  • barnalacika
    Szia
    A telepítőt mikor elindítod, akkor alapból a C meghajtóra, a Program Fájlok közé telepíti be, egy Ubisoft nevü mappába.
    Ebben a mappában, lesznek a következő mappák:
    Related Desings
    Anno 1404
    Data
    Loca
    eng
    txt (ebben vannak a kicsomagolt magyar szöveges txt fájlok)
    Másold be a játékod Data mappájába a Loca mappát, melyben persze benne vannak az eng mappa,a txt mappa, ésabban a szöveges txt fájlok.
    Vagy készíts a játékod Data mappájába ezt a 3 mappát Loca-eng-txt.
    Majd ezt a txt mappát add meg a módosításnál, mint telepítő hely, és ide kicsomagolja a szöveges fájlokat.
    Az átírandó szöveg meg egy rejtett fájlban találod, ahogy azt a telepítő a telepítés befejezése előtt leírja, mint FONTOS telepítési útmutató.
  • Rusy
    Helló

Nekem abban kellene segítség, hogy pontosan a scenáriókban az 5-ödik médium, amikor szerezni kell 500 ezer aranyat meg teljesíteni a császár 5 küldijét, meg mindenkivel szövetséges lenni, namármost az arany ok, hogy tudok szövetséges lenni, mert kapok ugyan reputation pontokat de nem sokat sok kell még a szövetségeshez, illetve hol van a császár és melyik a küldetése, mert al zahír az nem az elvileg csináltam küldetést neki, de nem lett vége
  • Koridor
    Köszi a magyaritást :)
    Nekem az AppData\Romming-mappában nincs udisoft file.
  • barnalacika
    A magyarosítást Sasa és csapata csinálta, nekik köszönet, durván egy év alatt lett kész
    .Venicet is lefordítják, de az is több hónap, legalább kettő.

A kereskedő hajó, támadó értéke tényleg 0, kis kard ikon melletti szám.
    A vezér, vagy nevezzük zászlós hajónak, annak van alapból támadó értéke 6 egységnyi.
    Ha hadakozunk csinálni, kell kis hadihajókat, később nagy hadihajókat.
    A szcenárióban majd lehet venni a Vezírtől, a Lordtól, majd a kalóztól is, diplomáciai pontokért, és persze aranyért.
  • Hatono
    Rájöttem. Mármint arra, hogy hülyeséget kérdeztem :)
    Ezeknek nem lehet "támadóerőt" adni.
    A magyarítást én is nagyon köszönöm!
  • wednes
    Köszönöm a magyarítást, ezer hála érte.
  • Hatono
    Megint itt lennék :)
    Az lenne a kérdésem, hogy ha csináltam nagy kereskedőhajókat, azoknak honnan tudok "támadóerő"-t adni?
  • perko
    Na így jó lett.
    Az volt a hiba hogy a loca\eng könyvtárba nem csináltam txt alkönyvtárat.
    Még egyszer köszi a munkádat és ha van energiád, várjuk a Velencéhez való magyarítást is.
  • perko
    Kösz, megpróbálom így.
    Nálam a D/-n van a game, a data könyvtárban csináltam egy loca\eng könyvtárat és oda telepítettem. Az Engine.ini fájlban átírtam a 0-át 1-re ahogy le van írva de nem vette a magyar szöveget.
    No majd meglátjuk.
  • barnalacika
    Szerintem lehet, mert mégis csak 2 játék.
    A Venice is egy külön mappába telepítetted, gondolom.
    NA, most nekem úgy működött a magyarítás. hogy az anno 1404 nekem nem a c meghajtón van telepítve, hanem egy másikon a H-n.
    Telepítettem a magyarítást, ahova ő akarta c program fájl. Ubisoft.
    Ezen belül azt a mappát, hogy LOCA(ebben van egy mappa eng, aztán txt mappa).
    Na, ezt a loca mappát másoltam bele az anno 1404 DATA mappájába.
    Valamint, át írtam, amire a magyarítás utasít.
  • perko
    Gratula a munkádhoz, köszönöm.
    Kérdésem az lenne, hogy ha a Venice addon fel van telepítve, akkor az alapjáték sem magyarosítható?
  • Koridor
    Emeltem az adón, de csak a világoszöldre.
    Visszaveszem.
  • barnalacika
    Akkor csak hiányzik valami.
    Vagy a kielégítetség hiánya, vagy az adó magas, vagy ,csak még többnek kell lenni egy városban.
  • Koridor
    3757 a népesség, 1500 patricius (két városban)
    A fövárosban 1250 patricius van.
    Nincs eladó tekercs a vezérnél.
  • barnalacika
    ok
  • barnalacika
    Mennyi a népességed,mennyi a patricius szám.
    Talán még kelelene vinned a vezértől Nobelms tekercset.
    CSak ötletek.

• nagykispeter
    Szia!
    Írtam neked privátot
  • barnalacika
    Törölj le annyi házat hogy elférjen a börtön, és ted le oda.
    Így elég 1, vagy 2.
  • Koridor
    Kell csinálnom 4 börtönt, csak ennyivel tudom lefedni a patriciusok házait. Szerintem csak ez hiányzik a nemesekhez.
  • barnalacika
    Szia
    A kulcs a lábtörlő alatt.
    De komolyan, sokszor kérdezték, van válasz vissza felé olvasva.
    De a kulcs megszerzéséhez le kell küzdened Guy hajóit.
    De csak akkor ha vannak nemeseid. tudsz majd gyártani War Machint,
    és a Vezér beadja a küldetést.
    HA van elegendő War Machined,akkort a vezér hajó gyártó üzeméhez kell küldeni, Ő add 5 db csata hajót, és mehetsz küzdeni.
  • Koridor
    A kulcshoz való ládát hol találom?
    Megnéztem a két hajóroncsot, a szigetet is körbejártam.
  • barnalacika
    Megjelent a magyarosítás.
    A rajongói oldalról lehet letölteni.Letöltés
  • Koridor
    Hány patricius után kapok noblmant?
  • barnalacika
    DE ha akarod végig megyek veled a küldin lépésről lépésre.
    Te azt, én azt. Mutatom képekkel.
    Vagy szedd le a játékot máshonnan, és telepítsd újra.
    A game profil fájl rejtett fájlban található.
  • barnalacika
    A másik:
    A következő küldiben, szintén HORBURG a sziget neve, és ottan van a lerakot kikötő, és a neve nem BUSHELLHILL, hanem HORBURG
    Na erre varjál gombot!
    Kérlek tanuld meg a direkt linkelést, sokkaél egyszerübb nekem, nekünk a képek megnézése.
    Köszi