Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Nos nem rég kezdtem neki az alapjátéknak de elakadtam. Olvasgattam a forumot de az se segített. Nos a problémám az hogy ahol a ládát és akulcsát kell megtalálni! A kulcs megvan de támadni senkit nem tok és a ládát se találom! Már 3 mentésem van a pályára, hátha valami elkerüli a figyelmem, de nem találom a megoldást! Ha valaki a folyamatot leírná hogy jutott a ládához, nagyon megköszönöm- mondom támadni nem tok senkit, a dél- nyugati szigetnél se a hajókat!
Stefling
Most kicsit elakadtam. Ilyen diplomáciai tekercseket vittem a "török basának" 😄 és afelett már nem rugózik a nyíl, már csak a kalóznál villog meg Lord Richard-nal, de gõzöm sincs mit kellene csinálnom, próbáltam már sokmindent.. nem tudja valaki véletlenül? A kalóztól vettem már egy rakat hajót, van fél millió aranyam... nem tudok rájönni mit akarnak.. Lord richard valami olyat magyarázik, hogy ne felejtsem el nem tom kicsoda áruló... de nem tudom hogy ehhez kapcsolódóan kellene-e valamit csinálni.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

GaBenc
Én úgy csinálom (párszor újra kezdtem), hogy az alap szigeten mindent próbálok termelni amíg nincs másik város. Ugye alapból a küldetésnél mindjárt csinálnod kell kettõt. Na ha ez meg van akkor jön a tervezgetés. Mit tudok termelni az új szigeteken. Na azt nem termelem a fõ telepen. Viszont belövöm a szállítást. Ha van felesleg azt eladom a sok haszonlesõnek. Azért érdemes azt figyelni, hogy ki mennyiért veszi a dolgokat, illetve mennyiért adja. Hajót meg építeni kell nem vásárolni. Türelem kell a játékhoz. Nekem néha elfogy azt akkor újra kezdem. <#nevetes1>

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

Stefling
Naigen, tegnap este sikerült elérnem hogy termelhessek sonkát meg minden hülyeséget már! 😄😄 Csak valami iratokat kellett diplomáciából vinnem a török basának 😄 szóval msotmár megy elég sok dolog!
Köszi! 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Szerintem is ez lesz a baj, hogy te egybõl akarsz mindent! Nem megy!!!
Csak szépen sorban ahogy nõ a népesség úgy lehet majd egyre több dolgot csinálni. De ha a Campaign-el kezdted volna nem kérdeznél ennyit<#nyes>
De ha már elkezdted tényleg gondolkozz, mert még az sem lesz mindegy melyik épületet hova teszed le.
GaBenc
Na egy kis gyakorlat (az elméletet nem ismerem). Alap sziget, majdnem mindent tudsz rajta termelni. A bányászat más kérdés.....de hát elvárják, hogy néz/olvas/ismerd a képeket. Célszerû (nálam beválik) a kereskedés erõltetése. Ha más szigeten termelik akkor viszont van olyan amit nem termelnek. Próbálkozz és gondold végig mit csinálsz...nem kell sietni, nincs idõ korlát. Ez a játék nem egy 10-12 órás. Tessék szépen nyugodtan játszani és GONDOLKODNI.
Pedig régen azt mondtam "Olyan PC játék nincs amin NEKEM gondolkodni kellene, alapból lenyomom." Hát....lehet változtatni kell a mondaton? <#papakacsint>

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

Stefling
Nem, nem erre gondolok. Pl szeretnék húst termelni, vagy bambsuzt (legalábbis annak néz ki 😄) ezeket nem tudom még termeszteni, mert nem tudom még ezt a "technológiát", vagy ezt majd késõbb adja, vagy mit kell ehhez elérni?
Még mindig mínuszban vagyok, pedig már rengeteg házat építettem, meg a túltermelést is visszafogtam, így még mindig -200 körül vagyok, néha felmegy +-ra de csak rövid ideig.. :S
Építek egy templomot csak rosszabb, mert mégjobban mínuszba megy, szegény népet meg már megreguláztam rendesen ígyis :S 😄

Hát ezt a kérdésedet nem nagyon értem, de ha arra gondolsz, hogy olyan dolgot termesztesz a szigeten amit eredetileg nem lehetett, akkor azt a kikötõ menüjének második fülén be kell kapcsolni.
Stefling
Még annyi kérdésem lenne, hogy ha pl egy adott szigeten már termeszthetek mentha-t vagy nem tudom miaz 😄 akkor azt hogy tudom elérni, hogy tudjak építeni ilyen jellegû építményt? Venni kell ilyen "Firetiry"-t vagy micsodát, mert vettem hozzá, el is vittem arra a szigetre, de attól még nem engedi. :S

Stefling
Ú köszi a segítséget!!! 😊 Az adót már növeltem 😄 már kezdek ráérezni az egészre! 😊
Mégegyszer köszi! 😊

Helló Stefling! Olyan szigeten akarsz búzát termelni, ahol nem lehet!!!
A képernyõ közepén fent mutatja melyik szigeten mit lehet termelni.

Pénzt pedig kétféle módon lehet keresni eladással vagy az adó növelésével.
I.C.ram
Csak ott lehet gabonát vetni, ahol mutatja a sziget neve mellett, hogy alkalmas rá a föld.
Stefling
Hali!

Én érdeklõdni szeretnék, hogy hogy a fenébe lehet kenyeret termelni? 😄
Megvan a búzamezõ, megvan a malom, megvan ami a kenyeret csinálná, csak ugye a búza kéne, hogy kiindulhasson, szereztem már ilyen búza jeléû akármit amit másoktól lehet venni, deh az sem segített.. :S Egy zöld felkiáltó jel van felette és nem akar elindulni az aratás. Mi kell még hozzá, hogy elindulhasson?

Valamint másik kérésem, van hogy sokszor mínuszba megy a pénz, ahol mutatja a népességet, mit lehet tenni érte, hogy ne legyen mínuszba? Arra már rájöttem, hogy ha sok házat építek, akkor valamelyest a pozitív irányba halad, volt már hogy el is értem +300-at de gõzöm sincs hogy csináltam már 😄 elég sok minden összefügg sokmindennel.

Meg nem tudok mást sem termszeteni még, vagy az még várat magára? egyelõre csak 2 nagyobb meg 1 kicsi szigetem van.

Elõre is köszi a válaszokat!

kiegészítõhöz kell az alap játék is 😊
szóval ha tetszik az alap, elõször azt érdemes megvenni 😄
Sziasztok!
Nem játszottam még a játékkal, most töltöm a demot, de rengeteg pozitív leíráson alapult véleményem szerint gondolkodom a játék megvételé.De lassan megjelenik a kiegészítõ is. Azon gondolkodom, hogy nem-e lenne érdemes akkor megvárni a kieg. megjelenését, azt megvenni. Csak nem tudom önállóan futtatható lesz-e a kiegészítõ. No meg ha megy is, érdemes-e az alap nélkül megvenni? Elõre is köszönöm a válaszokat.
gfreak
megkapjuk Velencét, és ennek köszönhetõen harc nélkül is el lehet foglalni városokat...bevezették a Metropolisokat, ami megintcsak remekül sikerült..úgy geyébként az egész kieg szépen belesimul az alapjátékba, nincs ez a toldozott-foltozott érzés mint sok más esetben...meg kapunk új questeket is, szép számban...

Racism is a weapon of mass destruction!

I.C.ram
Kampány van benne, vagy csak sima, különálló küldetések?
gfreak
teljesen penge...bár én a multi miatt vártam nagyon...és pont azzal vannak gondok 😞 ment hamachival kétszer, aztán semmi...nem értem mi van 😞

Racism is a weapon of mass destruction!

Ez a Venice egy kiegészítõ? És mirõl szól?
Ezek szerint óriási . . . .
Na milyen a Venice?????????????????????????????????,
I.C.ram
Elakadtam azon a pályán, ahol a keresztes hadjáratot kell támogatni. Kellett építenem 4 db kereskedõhajót, kikötõt, stb-t Ezeket mind megcsináltam, és most nincs újabb küldetés. Egyszerûen nem történik semmi. Csak a fõküldetést mutatja, hogy segítsek a hadjáratban, de hogy pontosan mit csináljak, azt nem. Mi a fenét csináljak?
Hello
hogy lehet elinditani a kiegészitõt?
Narxis
jeeeeeeee

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Anno.1404.Venice-RELOADED

olvasd el a 946 os leirást
Hello!

Egy kis segitség kellene.Pár oldallal hátrébb olvastam hogy hogyan kell elinditani a játékot, de sajnos nem boldogulok a Vca.bin nevû fájllal.tudna valaki felvilágosítást adni ebben?

Elõre is köszi!
Érdeklõdnék a magyarítás nem változik 60%-ról.Mikor várható változás,vagy nekem ideglenesen igy is jó lenne ha feltenné valaki.
Köszi,
http://www.magyaritasok.hu/forums/messages/2472
Ezen a linken.
Szia
Magyarosítások.hu oldalon,fórumon belül.
És a rajongói oldal
http://sasa5671.uw.hu/anno1404.html
de még nincs magyarosítás.
Üdv!

Magyarítas még nincs? Hól találok linket ahól megnézhetem hány százaléknál jár a magyarítas.
Nem biztos hogy csalt. A katedrális az összes épület igényt kielégíti, easy-ben pedig nincs gyújtogatás, betegség.
Kozman! Ez a vidi csak csalással készülhetett, mert nincsenek olyan épületek amik alapvetõek a fejlõdésnél. Pl:városi börtönt sehol nem láttam, pedig nem egyszer néztem meg.<#wink> Valamint ekkora városba kell lennie tûzoltóságnak is , de azt se láttam. Se félig leégett épületet. Úgyhogy szerintem kamu az egész. Ez egy csaló! Kíváncsi lennék itt a fórumozók közül ki mennyi népességet ért el, mert szerintem a 10-15 ezer Noblem sokakat megállított.
hali! újra raktam az oprendszeremet, lementette a játék mentéseimet, most újra vissza szeretném rakni õket sikerül is, de mikor kiválasztanám h meiket szertném betölteni a játék kifagy és kidob az asztalra. mit tudok csinálni h mûködjenek a korábbi mentéseim? köszi!

Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810

CptObvious
Ezt a videót én is láttam. Valahogy biztos ki lehet ügyeskedni. 😛

Például:
Ha jól csinálod, akkor az alsóbb osztályokból mindig egyre kevesebb lesz. Aztán, ha már nincs hova fejlõdni, egyszerûen lerombolod a házaikat. Ilyenkor az adott kaszt lakosai elvesznek a semmiben. A helyükre meg építesz valami hasznosabb épületet, így még a városkép is megmarad.

Valószínûleg neki is sok idejébe és tervezésbe, meg türelmébe telt mire a sokadik próbálkozásra sikerült ezt összehoznia.

hát igen erre gondoltam én is mert az egyik küldinél is amikor kapok várat meg mindent ott is az van hogy akik bent vannak falak mögött azok lesznek nemesek kint meg élnek a parasztok node ha mindenkinek mindent megadok miért nem fejlõdnek tovább

ha azt mondod hogy ez igy van rendjén akkor õ csal?😊
anno 1404 épitkezés 50.400 lakos 😊
nézd meg van olyan szigete ahol mégcsak városi se lakik
márpedig a népesség eloszlás az szigetenként van azt már olvastam...
CptObvious
Ez is a realitást fokozza.
Sajnos nem minden parasztnak adatik meg, hogy polgárrá váljon, esetleg nemes ember legyen. Vannak, akik megragadnak a saját társadalmi szintjükön.

Szóval az ideális városkép az, ha minden kasztból vannak lakosok.

sziasztok...
nagyon jó a játék mert egyszerû mégis hosszú és szöszölõs questek vannak nem az a egy délutános játék de nem is lesz olyan nagyon hosszú ahogy így olvasgatom a fórumot...
nekem egy problémám van az hogy felépítek egy "negyedet" és a fele ház felfejlõdik a másik fele nem....szóval...ha megvan minden a városban amit kérnek a parasztok...már minden arra vár hogy csak új igényeik legyenek akkor miért nem fejlõdik tovább? gondoltam arra hogy ilyen díszítõ elemek kellenek nem segítettek...miért reked meg a fél város a városiak szintjén...ötlet?
Elõbb tudnod kell agyagot és kvarcot bányászni, építeni egy mozaik üzemet aztán építhetsz mecsetet.
Help a a nomádoknál ,hogy lehet faith vagy vallást teljesíteni?
nagykispeter
Állítólag jövõ év elején lesz kész!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

grebber
Elnéztem nincs fent😞

Next PC upgrade: 2022

grebber
Igen fent van a gamecopyworld.com-on!
Magyarításról lehet tudni valamit?

Next PC upgrade: 2022

az adó zöldben van?

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Sziasztok. Nekem egy olyan problémám van hogy, citisens fokozatbol nem tudok továbbfejlödni mert nem tudok foodot gyártani és nem adja be azokat az épületeket és valami diplomáciai rangot kér de nem tudom hogy mit csináljak. Már elértem 1 millió aranyat, 999t terméket mindenböl, van 9 800 lakosom, és már megvettem a kereskedöktöl mindent honorértde és semmi csak lézengek a pályán. Aki tud segitsen már légyszi elöre is köszönöm...
Narxis
thx

CptObvious
1.1-es patch telepítése

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha már telepítve van a játék, akkor le kell törölni. A profil és a mentések maradhatnak.

1. Játék telepítése. NEM szabad elindítani!

2. 1.1-es patch telepítése

3. Tûzfalon célszerû blokkolni a játék fájljait. (gu.exe, anno4.exe, stb)

4. Lehet indítani a játékot az eredeti anno4.exe-vel.

Minden mûködik rendesen, 1.1-es verzióval.

Narxis
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1.1-es cracket talált valaki?

A kampányban nem lehet luxuscikkeket gyártani, csak a scenárióban meg a continues game-ben, én is végignyomtam a kampányt de nem lehetett még, amúgy tényleg elég idegesítõ, hogy majd te is meglátod nincsenek kiszürkülve azok az épületek amit nem tudsz építeni, elér egy számot a nombleman ember és akkor kiírja hogy új épületek elérhetõk és kész, de a kampányban nem lehetett még egyszer mondom.
Az is fontos, hogy ez a nobleman létszám az egy szigeten legyen, mert ha elmész másik szigetre kezdõdik elölrõl az egész, pl a gyertyához 2500 nobleman kell egy szigeten én már két szigeten összeadva elértem a 3000-et, de mégsem tudok építeni

üdv

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.