Anno 1404
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõ küldetés leírása
http://barnalaci.freeweb.hu/
Itt mint írtam lentebb kémeket kell használni, hogy tönkre tedd az ellenfelet.
Alapból nagyobb várost kapsz.
Lehet építkezni,vannak új dolgok.
Mivel a kiegészítõben nincs kampány mód, így csak scaenáriókat tudsz indítani.
Abból 15 db új, illetve az anno 1404 alap scenároszai.
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Örömmel,segítettem.
Ha van kérdés csak hajrá.
a MI? gondolom az én hsz-emre irányult (mármint hogy mi sikerült)...szóval már írta dondody hogy sikerült neki a katonás cucc, úgyhogy feleslegesen dolgoztál a képekkel 😄DD
Racism is a weapon of mass destruction!
A mester fekszik
Ugye az elsõ küldetés fõ feladata, a templom építés volt.
Ja és egy dolog meg találtátok az elveszett,berugott ÉPÍTÉSZ MESTERT
?
A második pálya lénye hogy vidd el Guy szigetére Hillarius atyát.
Tehát csak 2 szigeted lehetséges.
Mester építész
Informatikus barátom.
Én is hagytam már fent a játékot, fusson magától, gyûjtse a pénzt,de ennek nem sok értelme van,és ez nem is játék.
Ráadásul mindg van mit csinálni, van amikor levernek mint vak a poharat,ha nem reagálsz megfelelõen.
Guynál
jól összefarmoltál magadnak zsetont 😄
Így néz ki a keresndõ katona.
katona
Guy beadja a küldetést.
küldetés
Látkép a településrõl:
látkép
Katonák:
katonák
1 katona meg van:
egy meg van
Mind a10
10 katona a kikötõban.
köszi az ötletet😊 és bocs
Honnan van annyi aranyam... kb egy hónapja, van bekapcsolva a gép...és jó informatikushoz méltóan leteszem a tálcára a játékot, ami fut magától... automatikusan eladom az összes termelt almabort, inget, kötelet... mivel túltermelésem van...nem is kicsit...így van majdnem egy milla😊
végigkattingattam az összes szerencsétlent a városomban... egyikkel sem történik semmi... sétálgat a marhája tovább, mintha semmi sem történt volna... vagy abszolút nincs egy szerencsétlen lovag sem a tetves városban....
vagy túl jó tanács volt, vagy nagyon nem lett elmagyarázva...
szerintetek?
még valami ötletetek van, hogy honnan kerítek 10 nyamvadt (felõlem leprás is lehet) lovagot?
köszi a segítséget elõre is...
Mindjárt teszek fel egy pár képet,hogy jobban megértsd.
Meg egy két szót,teszek mellé.
Honnan a JÓ ISTENBÕL van neked ennyi aranyad?
Scenárióban majd lesz olyan küldi ahol kell 1 000 000arany.
De itt mibõl csináltad?
Tudom hogy csalás nincs a játékhoz,és nem is kell, nagyon szépen lehet vinni, fõleg a küldiket.
A katonákkal elõször én is szívtam.míg meg nem értettem mit kell tenni.
Ja és még egy fontos😞Már írták)
HOGY NEM LEHET MÉG?ÉS NEM IS KELL A 2.KÜLDETÉSHEZ KÖVET TERMELNI:
Elõször én is azt gondoltam hogy kellene termelnem,de még nem lehet,és nem is kell!
Campaign-ben játszom és a második pályán vagyok elakadva...
azt kellene csinálnom, hogy Guy Forcast-nak kellene leszállítanom 10 lovagot... de hogy a makróba csinálok, vagy viszek neki lovagot.
Gondolom ki kell képeznem...a kiképzéshez kiképzõ kell...a kiképzõhöz meg kõtéglakészítõ...a kõtéglakészítõhöz, meg szikla... a szikla sziklabányában van... AZ ÉN SZIGETEMEN NINCS SZIKLABÁNYA!
A hatalmas kérdés...honnan szerválok sziklát??? kb 3 kikötõm van... és majd egymillió aranyam. A kikötõim úgy vannak beállítva, hogy fán, szerszámokon, almaboron, halon, ruhán, kenderen, kötélen kívûl mindent elfogadnak...mert amibõl van nekem azt nem fogom megvenni 😛
Viszont azok amiket nem írtam le, nem szállít senki sem nekem...
Honnan szerzek sziklát és ércet??? Közhelymentes és használható válaszokat dobjatok! köszi elõre is😊
Igen a többit már tudom, szépen vezetem a játékot végig, fõleg könnyû már, hogy automatikusan szállítják az árut, így már végre tudok figyelni majdnem mindenre 😄 már vannak patríciusoknál is nagyobb az nem tom micsoda, talán fõnemes? Hó végén amúgy jön a magyarítása a játéknak.
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Gyongy halaszat link javitva
Úgy látom te valamelyik Scenariot kezdtél el csinálni.
A küldetéseket végig vinni ott lehet tanulni.
Vagy már 8 pályán vagy ,vagy hol.
Na most.
Amit halásznod kell azaz igazgyöngy,abból készül a gyöngyfüzér.
Ehhez egy olyan szigetre kell menned ahol egy kagyló jel van.
A képen majd fogod látni.Fogsz látni egy szines kis sziklákat,korall zátonyt?Hm.ennek a közelébe a partra kell tenni,a megfelelõ hatósugáron belül.
A gyöngy halász kunyhót hogy elérd, kell elegendõ számú Envoy. és elegendõ presztis pont a vezérnél.
Ezeket a presztis pontokat,(összekötött pergamentek jel)a Lordtól tudod megvenni,honorért,vagyis a babérkoszorú alatti értékekkel.
"Na ezt jól megmondtam"
A honort még lehet "termelni" a "Tuornament"
Lovagi torna
Ha ezek megvannak akkor kell a lerakáshoz,arany,mozaik,szerszám,fa,meg még más is.
Aztán ha már halásszák a gyöngyöt,teszel le gyönyfûzõ kunyhót,és rakod hajóra. A török nemes meg jól érzi magát.
Gyongy halaszat
Valaki tipp?
probálgatok egy leírást
1 küldetés: Hûségnyilatkozat
Lord Richard Northbrugh informs you that the emperior is ill!
Lord Richard Northbrugh tájékoztat arról, hogy a birodalom „beteg”!
A lord kéri, hogy segíts neki felépíteni a Katedrálist.
De elõször meg akar bizonyosodni, hogy gondoskodsz a településedrõl.
Építened kell egy templomot.(Chapel)
Klikkelj arra a hajóra, amelyik felett egy nyíl mutat.
Lord Richard Northbrugh add neked egy saját szigetet.
Nézd mega piacot (Marketplace), itt tudod megnézni a népességet.
Ez körül építheted fel a településedet.
Lord Richard Northbrugh a játék e korai szakaszában még segít.
Figyelj, tanulj, mert nem lesz mindig itt, hogy segítsen.
Õ nemes és igazságos, de nem naiv.
A lord kéri, hogy építs legalább 3 paraszt házat, hogy növeld a népességet.
Szükséged lesz sok fára az építkezéshez, élelemre, almaborra a népesség ellátásához.
Elõször építs legalább 2 favágókunyhót.
Úttal kösd össze favágó kunyhót és a raktáradat, vagy a kikötõddel.
A házakat is úttal kösd össze a piacoddal.
Mielõtt tovább építkeznél, építs halászkunyhókat, melyeket a kikötõd mellé tudsz lehelyezni.
Mindig használj utakat a termelõ egység,
Most hogy már van fa, és hal, lehet tovább építkezni, építs 3 paraszt házat.
A Lord arra kér, kattints a raktáradra, itt meg tudod nézni, hogy mennyit termeltél.
Mennyi fád, halad, szerszámmal rendelkezel.
Még ne építsd fel a templomodat, mert annak építésével fejezõdik be a misszió.
Most már vannak házaid, halászkunyhóid, valamint favágókunyhód.
Ha termelõdött 10t fa, akkor a lord felteszi a saját hajójára, amely a kikötõdnél várakozott eddig.
Ez kell neki a Katedrális építkezéséhez.
Megköszöni, majd neked adja egyik hajóját, mely eddig is a kikötõdnél várakozott.
Pl az 5 küldetésben alapból be van állítva a fûszer szállítás.
Az F6 gombal jön elõ a beállító menü.
Van egy olyan sor hogy Create new Route
Erre kattints rá. Újsor jön elõ:Trading route2 pl-ul.
Erre bal klattintás,és át lehet írni,hogy pl.Kö,fa.szerszám.
Vagyis így jobban tudsz tájékozódni hogy miket szállítsz.
Következõ: Add Warehouse
Lenyílik egy menüsor,itt válaszd ki az elsõ kikötõt.
Pl azt ahonnan szállítást megkezded.
Majd a+gombbal tudod beállítani afelvenni kívánt árukat.
Kattints a felvenni kívánt áru ikonjára,jelen esetben a köre,fára,szerszámra.
Ezeket fogja most szállítani a hajód.
következõ:újra kattints az Add Warwhouse gombra.
Jelöld be azt akikötõt, ahová szállítani akarod az árút.
Itt a -gombal tudod beállítani a kirakodni kívánt árukat.
Vagyis kattints afára,kõre,szerszám ikonjelre.
Ha a felvenni -kirakodni kívánt áruk mennyiségét akarod állítani,akkor bal katt az árú ikonjára,és a csúszka állításával mérték beállítás.
ha kiakarsz venni a forgalomból egy adott árút,akkor jobb klikk az árúra.
Most lentebb ADD SHIPS gombra katt, és jelöld ki a szállító hajódat.
Pl Neptun
Ha a hajó nevére kattintasz láthatod a hajód rakterét.
Máris láthatod hogy a hajód elindult felveni az árukat.
Elõre is köszi.
o thx a segitséget megvan sok láda volt ott szétszorva de megvan😄<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
A kulcs dél-keleten egy sivatagos szigeten egy hajóroncsnál van,menj oda és jobb klikel vedd fel a kulcsot.
Igaz itt a kulcs van, és a Guy álltal védett hajóroncsnál Dél-Keleten van a láda.
Tedd azt mikor elkezdesz egy küldedést,ahogy megteheted mindíg fedezzd fel a játszóteret.
van kiss bökenõ nem találom a kulcsot a ládához😛
Az autómatikus szállítást pedig belehet állítani.
A török oldalon pedig, nem parasztokat kell letenni.
hanem nomádokat.
Ezen az oldalon is ugyan úgy fejlõdnek esznek termelnek,stb.
Csak más a kultura,szokás,stb.
Õk nem almabort isznak,hanem tejet,és nem halat esznek,hanem Datolyát(Data).ezen az oldalon lehet fûszert termelni,(Spice) úgyeami a másik oldal népességének kell.
A többit este.
Ha meg van a kulcs,és a láda, akkor azt vidd el a Vezérnek.
Õ add egy levelet,amit vidd el a saját szigetedre,tedd be a raktáradba,
Hillarius Atya add mellé egy fehér zászlót.
Akkor szereld fel az egyik hajódat a levéllel,és a fehér zászlóval.
és vidd a hajódat Guy szigetére,Maria megtudjon lépni Guytól.
De elötte gyõzd le Guy hajóit,amelyek blokád alatt tartják Maria hajóit.
Ha legyõzted a blokádot. Maria kiszabadul.Guy hajói üldözik,de ezeket lelehet gyõzni,és a végjátékként, GYÕZD le Guy zászlós hajóját.
Tahát mikor megkapod a vezértõl az 5db csatahajót,ÉRDEMES VIGYÁZNI rájuk,fokozatosan,állandó javítással dolgozni,odamész,visszalépsz,javítod a sérült hajókat, veszteség nélkül
old meg a csatát.
Lécci segitsetek a simma anno 1404-ben az V. misszonál mit kell csinálni
oddáig van meg hogy megszereztem a ládát a basának
de hogyan tovább?
thx
Kár hogy nem lehet megadni olyat a játékban, hogy pl: van 2 kikötõ, és a hajóknak megadni, hogy az egyikbõl a másikba az árut automatikusan szállítsák el, mert van olyan, hogy automatikusan merre menjenek, de az árut nem veszik fel, még úgysem, hogy megpróbáltam megadni a warehouse-nak hogy adja el az összes árut, de úgy sem szedi fel a hajóm automatikusan, azt mindig nekem kell megadni.. dehát ez ilyen.. 😊
Meg egyik szigeten nem is tudom az arabokat vagy kiket lepakolni, mert ugye ott meg nincs hús vagy sonka vagy én nem is tudom miaz 😄 és így a másik szigetrõl kell áthordanom, de az meg annyi kinlódás, hogy másra nem is nagyon tudok figyelni.. jó lenne ez csak.. csak még mindig sok idõ kell hogy kialakuljon az egész.
Patríciusom van már 1db 😄 az alap szigeten de nem szaporodik, sört is vittem neki, meg fûszert is.
A Venice kiegészítõben az elsõ pályán kémekkel kell tönkre tenni az ellenfelet.
Én is elkezdtem de abbahagytam.
Meg kell ismerkedni,hogyan lehet a kémekkel dolgozni,szbotálni az ellen felet.
Építs elöször is egy kémházat,a ház alakja is tud változni,ha jól értettem különféle tulajdonságokkal rendelkeznek a kémek.
Arra még emlékszem az egyik szigeten a kémnek az volt a dolga hogy megemeltese az adót,és rebelliót okozzon.
De ez még ismeretlen nekem,nem akarok hülyeséget írni.
Ezt nem értem.
Nem az elsõ küldetéssel kínlódsz?
Sör meg csak akkor kell ha már vannak Patríciusaid.
Ezek majd akkor fejlõdnek ki, ha van elegendõ lélekszámod,amit a parasztház számainak növelésével érsz el.
Valamint ki kell elégíteni a lakók igényeit,legyen elegendõ élelem,inni való,a városlakóknak legyen pulóveruk, tudjanak enni fûszert is,az adó sávjuk zoldben legyen,és mint mondtam legyenek elegen.
A pontos számokat most nem tudom.
Cak egy példa: A 2 pályán fen Észak-Nyugaton találod az Brothe Hilarius
atyát egy kolostorban.
Na most ha a hajódra teszel fel 10T fát,és 10T szerszámot,oda mész erre a szigetre, villogni kezd a hajó ikon helyet a raktár kép,
akkor erre a szigetre tudsz letenni egy kikötõt.(Warehaust)
Ha ez meg van akkor össze kell kötni a kiötõt. és a kolostor bejáratát.
Na most már tudsz kereskedni az atyával, vagyis tudsz tõle is venni jelen pillanatban fát,és szerszámot.
Rákattintasz a fa vagy a szerszám ikonjára,megveszed a neked kellõ mennyiséget,és Õ egy szamár karavánnal lehozza a kikötõbe neked.
A tevés török azthiszem Karim lesz,nála szintén lehet dolgokat vásárolni,Õ tevén hozza le az árúkat.
Ha neki van kívánsága,pl:hozz neki valamit, akkor a kívánságát tedd be az õ szigetén lévõ kikötõbe, õ megköszöni,és kifizet a megajánlott pénzel,vagy egyébb dolgokkal.
Van olyan is Pl A Ibn al Hakim szigetén õ megmondja ha termelsz Datát,és tejet elegendõt,akkor õ különbözõ találmányokat fejleszt ki.
Ezeket megtalálod a raktáradban a közápsõ ládára kattintva fogod látni ezeket a dolgokat.
De http://anno1404.uw.hu/bolcsesseg_akademia.html#kj_bolcsesseg_akademia
itt sokmindent elolvashatsz.
Amúgy azt tudja valaki, hogy sört hogy a bánatba tudok csinálni? Jó tudom, kell hozzá patrícius, nade akkor hogy tudok több patríciust? 😄😄
A kiegészitõben az 1 pályán mit kell csinálni?
A slotokat nema basára értem, hanem a még délebbre fekvõ kissebb szigeten van egy kis "domb" és azon van egy csávesz, lehet tõle vásárolni is és tevével hozza ki nekem onnan. Neki van olyan, hogyha rákattintok, akkor kihoz egy kis ablakot ami "slot"-ot jelent, tehá valamiket vinni kel neki csak gõzöm sincs hogy mit. Az a baj, hogy iszonyat sokmindenre kell figyelni a játékban, szllítani az árut, csinálni, hogy ne legyek mínuszba, közben építkezni, fejlõdni, meg ha megtámadnak védekezni, mondjuk a kalóznak ritkán fizetek, de mindig legyõzöm, van már sok csatahajóm 😄
Még egy dolog,a kikötóben az alsó ládikára ha rákattintasz,itt tudsz passzív ereskedés beállítani.
A + jellel a VÁSÁROLNI kívánt árút lehet beállítani.
A- jellel az eladni kívánt árúkat lehet beállítani.
Ezek mennyiségét is belehet állítani,az árú ikonjára bal klikk,és a csúszkán tudsz állítani.
A középsóõ ládika jelnél meg azokat a dolgokat látod,amit pl te teszel be a raktárba, vagy pl ott fogod találni az elfogot kémeket,vagy elfogott menyasszonyt,vagy katonát.ilyen fekete alapon kérdõjel.
Az elfogás pedig zoommolás a városra, keresni kell egy kék aurával rendelkezõ egyedet,(majd egy szököt mennyasszonyt kell keresni, az elsõ ilyen megbízásnál, késöbb Guynak kell elfogni katonákat,majd a 8.ban kémeket)
Ezt tudsz venni a Lordtól illetve a Basátol is.
Ezek arra jók pl kezdetben pl ha veszel a Lordtól 50 egységnyi honort.
azt elviszed a Basának aki mondja hogy Good, vagyis jó.
Akkor add neked egy kis török kereskedõ hajót mellyen van szerszám, és fa, azzal elmész délre egy szigetre,megnészed melyik szigetet érdemes kezdésként,kolonozinálni,mikor villog hajó jel helyet a kikötö jel a sziget mellett,akkor foglald el,(Tedd le a kikötõt)
Olyan szigetet válasz ahol van SPICE,ez kell az elsõdleges szigeteden, a lakosságnak.
Kell hogy legyen DATA termelhetõség a szigeten, ez kell a keleti népesség élelmezéséhez,tejet mehg fogsz tudni termelni,kell mellé egy FERTYLITY vagyis ami zöldé varázsolja a sivatagot.
Tehát a fõ szigeten fontos még a SPICE folyamatos biztosítása.
Konkrétan mi van?
Az elsõ küldetést kezdted?
A nyíl meg had villogjon.
A +"csávesz" meg egy igen fontos szereplõ õ a kelet Basája(A kelet ura).
Mik azok a slottok?
A Lord mindíg mondja mit akar, bal oldalon,mindíg kivan írva az aktuális feladat,jobbra alul a menüben részletesebb leírást kapsz a feladatokról.
Nem a hajógyár építése a fõ gond,az elsõkben nem is kell építeni,mert kapsz a lordtól hajót.
Ráadásul kõ is kell hozzá,amit az elsõ két küldetésben még nem is tudsz kifejteni.
A fellõdés pedig úgy megy hogy.
Építesz egy piacot,az köré elkezdesz lerakni paraszt házakat.
kb 10,vagy több házat.
Lesz elegendõ paraszt,kb 100, akkor már lehet Cídert termelni.
Ha elgendõ a népesség,és megy a cíder termelés.akkor beadja a temlom készítést.
Ha ezt is le tudtad tenni,akkor fejlõdik a szigeted,és jöna következõ szint a városlalók.
lehet további parszt házakat letenni,növekszik a népesség,fejlõdnek a parasztokból a váároslakók.
Na de a városlkónak már kell pulóver is, ami ugye a hemp farm,és a takácskunyhó letétele szükséges.
Minden osztálynak legyen elegendõ élelme, jelen esteben hala,legyen elegendõ innivalója, Cíder(almabor) az adósávja legyen zöldben ,legyen elegendõ népesség,(melyet további parszt házak lerakásával tudsz növelni), legyen elegendõ pulóvere és így szépen fejlödnek.
Aztán ha van elegendõ városlakó,és a szigeted szépen fejlõdik akkor fogod elérni a patríciusokat.
Ezeknek már kell börmellény, sör,kenyér, a többi alap élelem, és ital mellett.
Ha minden meg van és kb 1000 Patrícius él a szigeten,akkor jöna Nobels szint.
Ezeknek az alap mellet már kell pálinka,és hús is,valmint kabát is kell nekik.
Ha már meg van a láda, amely a lent dél-keleten egy sivatagos szigeten
található,egy hajóroncsnál, amely mellé oda viszed a hajód,és jobb klikkel felveszed a ládát.
A sziget délebbi részén az óceánban is találsz méég ládát.
Ha találsz ilyen "elhagyott"ládát és azt leadod a Lordnak,vagy a töröknek,akkor azért add 20 honort,(babérkoszorút,megmecsülési értéket).
A kulcs ott lesz dél.nyugaton a másik hajóroncsnál,de csak akkor ha legyõzted Guy hajóit.
Ezeket a hajókat csak akkor fogod tudni megtámadni,ha már vannak Nobelseid (Nemesek),és akkor fogsz tudni War Machinest gyártani.
A megfelelõ mennyiséget kell küldeni A Basának a HAJÓGYÁRÁHOZ.
Akkor õ add neked 5 db török nyagy "csatahajót",és ezzel már mehetsz is támadni.
Valaki tudja?