Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia
A pont gombal.
Az egyész képernyõt Az X-Y gombbal
Szia
nem akartalak megbántani,távol áll tõlem.
Az angol tudás nem kötelezõ.
Én is rengeteget jegyzeteltem, másoltam google fordítóba,hogy jobban értsem a játék menetet.
Az általad nevezett Hillarius atya, meg már akkor lejött a kikötõbe, amikor Horburg szigetére építetetél egy kikötõt,és összekötötted úttal a kikötõt, és az atya házát.
Ott van azóta is a kikötõbe arra vár hogy átszállíts Guy szigetére.
De ezt többször is megjegyzi, amikor a háza táján jársz.
Raktár középsõ láda jel, atya fej ikon , fel a hajóra .azt mehet.
Ugyan úgy mint ahogy a katonákat tetted fel a hajóra, és vitted Guyhoz õket.
Tehetnél fel egy két képet.
Koridor
Szerintem úgy mint a katonákat.
A termöföldek elredezésén mivel lehet változtatni?

Sziasztok!

Hát, ha kell, ha nem én építettem ahova lehetett...
Ha angol tanár kell szólok 😛

Akkor most, hogy felfogtam mi is a gondom...már meg is tudom kérdezni...
Azt a tökös atyát, hogyan ráncigálom le a kikötõmbe, hogy rárakjam a hajómra...mert szerintem más dolgom nincs ezen kívül 😊

köszi
A Date= dátum
A Data= adat
A Dates= datolya
és a Crusade = keresztes hadjárat
A Guy Forcast inkább úgy nevezném mint a Lucius bíboros "helytartója"
Õ intézi a keresztes hadjárat elõkészületeit, melyben mi kis szolgák segítünk,beszolgálunk külömbözõ árukat,hajókat.
Még egy most még nem kell Maria szigetére építeni,a 3.küldiben lesz rá lehetõség ,hogy Maria majd tönkre menõ szigetét felfejleszd,át adja az irányítást neked.
Ez is egy olyan mellék küldetés lesz pl.
A Fõ mufti: az a Lucius bíboros.
A játékidõ,kb 20 perc.
Ennyi arany most nem kell, majd késöbb jól jönne, ha átmenne a következõ küldetésekre, de nem megy át.
Vannak úgynevezett rejtett, vagy mellék küldetések,amiket a játék nem autómatikusan add be, hanem nekünk kell megkeresni.
Ilyen Maria küldetései is.
Kattintani kell pl a raktárukra,vagy a Lord katedrálisára.
Vagy mikor megy a hajó, fedezi fel a "térképet",és tallkozik pl egy sérült hajóval, vagy hajótöröttekkel, na akkor van újabb küldi.
Mentsd meg, javítsd meg a hajót, pl.
Vagy ezt a szigetet nézd át alaposabban,vagy pl az elsõ küldiben ilyen küldi az építész megtalálása, vagy a 10T hal száálítása a lakomához, a Stone szigetre.
Szia
Az 1043, 1044,1049 hozzászólásomban, vannak linkek.
Eme saját honlapomra feltettem, az anno 1404 elsõ két küldetésének a leírását.
Láttad?
De egy közvetlenebb link.
Anno 1404 2. küldetés leírása magyarúl, képekkel, tanácsokkal.
Sziasztok!

Akkor bõvebben... 😊
Campaign 2 ben nyomom... leadtam Guy bácsinak a 10 lovagját...és kaptam tõle egy Neptun nevû hajócskát.
Amim van még : 1.2 mill arany, jobb alsó szigeten csináltam egy kis warehouse-t meg még ami odafért, a kisasszony szigetén csináltam egy warehouse-t és még sok mindent (mert hagyott üres helyet rendesen), a kolostor szigetén kiépítettem egy várost, és a középsõ szigeten jól kiépítettem magam... Ezen a pályán nem kell kõ így azzal nem foglalkozom... Guy bácsi azt írja, hogy , ha kellek akkor szól.... milliomos azért lettem, mert mindent leadok amim van...4 szigetrõl származó túltermelés szerintem elég magyarázat a pénzre 😊
Továbbá a Crusade valami fõmufti alá tartozik...legalábbis Guy bácsi errõl rizsáz...
A játékot gyorsítva játszom így a vitorlások is motorcsónak módjára hasítanak és az idõ is gyorsabban telik a játékban 😛
Így gyûlik a pénz, és mivel különösebben semmi sem történik, programozgatok ...hisz a játék elvan a tálcámon...

vajon mennyi idõ múlva lesz már valami, vagy mit kellene csinálnom... el vagyok akadva

remélem a válasz is ilyen kimerítõ lesz 😛

üdv mindenkinek....
Más kérdés?
Szia
Pontos dátum még nincs.
Március 3. azt mondták kb: 1hónap.
A fordítási állapot Március 12. -én még hátra van 15 százalék, vagyis 41185 szó fordítása.Ez nem kevés, türelmesnek kell lennünk,én is várom a fordítást.
Nagyon köszi!
A rajongói oldalt már megtaláltam, de sajnos ott ezek az infók nem voltak. Viszont nagyon kellemes kis oldal. A magyarításról tudtok valamit, hogy mikor készül el?
Szia
A szénbányát,majd ha lesz nemesed,akkor fogod elérni.
Kiválthatod vele a faszén égetõket, vagy csak növelheted a szén bevételed, mert elég sokmindenhez kell a szén.
Nyílván egy bánya több szenet add, mint a faszénégetõ.
A Medvebarlang arra jó hogy teszel le mellé egy vadászházat (Trapper's lodge)
Vadászlak
A vadász levadássza a medvét,és kikészíti a bundáját, ez az egyik alapja a szörme kabátnak.
A másik: kell egy sóbánya, és egy só lepárló üzem is.

Bánya
Lepárló
Aztán kell hoyg legyen folyó a szigeten, erre a megadott helyre,tudod letenni a szûcsmûhelyt.
Készûl a szörmekabát,örül a Nemes.
Szûcsmûhely
DFe látogas el a rajongói oldalra,igen sok információ,és ott lehet majd elérni a magyarosítást.
Rajongói oldal
És a medvebarlanggal, meg a szénbányával mit lehet kezdeni?
Szia
Vagy az X Y gombal forgathatod a játékteret.
Az épületeket,illetve a termõföldeket a pont gombal forgathatod.
Koridor
A térképen nem, csak a nézeten. Benyomod az egérgörgöt és jobbra-balra húzva az egeret mozog vele a létkép is.

Köszönöm!
Igazán nem szeretnék visszaélni a jóindulatotokkal, de a térképen fordítani nem lehet?
Szia
Nézd meg a képernyõ bal sarkában, a "Balance"
Fogod látni, egy a népességed számát. aztám a "Balance" kinyitva látod az ad bevételedet, hogy mennyi az épületeid fenntartási költsége, mennyi a hajód, vagy hajóid költsége, és mennyi a hadsereg fenntartási költsége. (HA van ilyen,vagy majd ha lesz)
És ezekbõl kijön a külömbség.
Vagy mint írták lentebb, sok az épület,sok a termelõ egység,kevesebb az adóból befolyt összeg mint a kiadás.
Vagy emeld meg az adót,adókat minden rétegnél,ez ideiglenes megoldás, míg rendbe jössz.
HA az embereknek mindenük meg van, akkor többet adóznak.
A felesleget meg a passzív kereskedelemmel is megoldhatod, vagy mint írták, manuálisan szállítsd el eladásra a túltermelt árukat.
VAgy zárd be azokat az egységeket, amik túltermelést okoznak,vagy töröld õket.És amint lehet fejleszd a raktáraidat,amik igaz hogy megint pénz,de majd visszatérül.
Több árút tudsz raktározni,így nagyobb mennyiséget tudsz eladni,stb
Töltsd fel a képet,képeket ide.
"url beszúrás",dirket link másolás,kép név megadás.
link a feltöltõ oldalra

És igen : melyik küldetést, vagy scenariot játszod, hol lettél milliomos, hol akadtál el?
Szia
Jelöld ki a hajódat,és "Delete" gomb.
Koridor
Kicsit bövebben lehetne?

Sziasztok!

Totál elakadtam és azon kívül, hogy milliomossá váltam semmi sem történik😊

Ha kell akkor küldök képet a játék állásáról...de 1650 X 1100 ban sajna nem lehet ide beszúrni, mert ez majd 500 k-s kép...itt meg max 20-at lehet😞
Köszi a válaszokat!
Azt nem tudjátok véletlen, hogy hogyan tudok hajót megsemmisíteni? Csináltam párat, de megsemmisíteni nem tudom.
gfreak
jaja, adópara...nem kell mindig az eufória, ha megvan a lakosok max száma, de továbblépni még/már nem tudnak, az even-tempered attitûd pont elég (nem költöznek el, de újak sem költöznek be...de ha tele minden pecó, kit érdekel 😄) szóval nyugodtan lehet sanyargatni õket egy kicsit...

adj el mindent amire nincs szüksége a kolóniádnak, és ne tarts minden kereskedelmi útra külön hajót (mert azok is viszik a pénzt rendesen)

amibõl durva túltermelésed van, és eladni sem bírod, azokat az üzemeket állítsd le, így nincs upkeep, késõbb meg ha elfogy a termék, beindíthatod újra...

Racism is a weapon of mass destruction!

Koridor
Valoszinüleg minuszban van az adóbevételed.

Sziasztok!
Nekem az lenne a gondom, hogy a 3. pályán csinálgatok ugye amit tudok és pár órás játék után, veszettül elkezdi elvenni a játék az aranyamat. Pár perc alatt elvisz 10000 aranyat. Ez miért lehet és mivel tudom megakadályozni?
ok
semmi probléma 😊
az hogy date helyett data-t írsz már sokadjára a hsz-eidben (997, 1002, 1009, 1057ben 3* is 😄, 1060ban is 2*)
olvasd csak el újra ezeket a hsz-eket 😊 ne sértõdj meg, csak mivel már nem egyszer írtad rosszul, gondoltam szólok 😉
peace
ok
nem data, hanem date.
Elnézést kérek, megkövetem magam.
Ha tudnám javítani az alanti írásaimat, megtenném.
Más?
Úgy elszégyeltem magam eme hibás dzó használatáért, hogy megyek az alvégre.
Szia
Mi szúrja a szemed?
A "date" szó?
De nézem hátha én vagyok a sügér.
Nézem a datolya szó használatot a játékban.
Mi van?
ne haragudj de szúrja a szemem: az nem datA hanem datE, azaz datolya, és nem adat 😉
Koridor
Az a baj hogy csak feltelepitettem a játékot, megcrackeltem, aztán visszaadtam.

Szia
A szigeten építs egy raktárat, egy kutat, tegyél le "Keleti"piacot.
Építsd ki köré a keleti várost.
Építs "Data" farmot, majd Milk farmor, és aztán építs fûszer farmokat, és szállítsd a szigetedre.
Ezen a szigeten tudsz "Datát" termelni, Fúszert,(Spice) és Clayt, vagyis agyagot. Ez jó pénz forrás, meg kell majd a mozaikhoz.
Itt tudsz bányászni pl követ,stb .
Koridor
Köszi, erre nem jöttem volna rá.

Szia
Az nem egészen igaz, hogy nem tudsz fûszert termelni.
Mikor már a saját alap szigeteden, meg vetetted a lábad, van piacod, néhény házad, favágód, halászod,raktárad, almaborod.
VAN 50 "honorod"megbecsülési pontod, amit a lordtl kapsz, a városod építéséért, majd kereskedésért, ha ez megvan vegyékl tõle azonnal egy tekercset, és vidd el a Vezérnek, délre.
Õ add neked egy hajót felszerelve fával szerszámmal, és DATÁVAL.
Menj egy olyan szigetre ahol felül láthatod hogy azon a szigeten lehet termeszteni, "Datát" ami kell az élelemhez a keleti népnek, és tudsz termelni "Spice"-t vagyis "FÛSZERT".
Itt építened kell Data farmot, építeni kell a keleti népességet, majd Tej farmot, és itt tudsz termelni Fûszert, amit autómatikus szállítással viszel a saját szigetedre.
Majd néhány képpel illusztrálom.
Szia
Lassan jön a magyarosítás.
A 3. küldi leírását ép most csinálom.
De mi az a 3 bolt?
Horbrug szigetén tudsz csak építkezni, itt kell kõbányát leraknod, itt kell vasbányát leraknod, kell széntermelõ üzem, kell "Smalter" üzem, és kell szerszám készítõ mûhely.
Itt tegyél le favágó kunyhót.
Az Atyától tudsz venni fát, és szerszámot, de hozhatsz is.
HA ezek meg vannak, építeni kell Port Sacralban egy kikötöt, azt fejleszteni kell, kell építeni 4db kikötõi raktárat, tárolóhelyet,stb.
Koridor
Könnyebb volna ha magyarul lenne.
A 3. küldetésnél épiteni kell 4 "üzleti boltot", elöbb-utobb rájövök melyik épület(ek) lehet(nek).
A scenárioban meg kéne 40t füszer hogy továbblépjek a patriciusok szintjére, de nem tudok venni termelni meg mégúgy se.
Majd réjövök.

anno1404.wikia.com hasznos infok vannak (ha tudsz angolul vagy ha van forditod)

Szia
Gondolom már sokan rájöötek, hogy nem csak fõ küldetések vannak, hanem mellék, vagy rejtett küldetések is vannak.
Érdemes kattingatni a játékos társak kikötõire, vagy pl a Katedrálisra, van amikor ilyenkor beadja a mellék, vagy rejtett küldetést.
Ilyen volt példaként a másodok misszióban az építész mester megkeresése, vagy a lakoma küldi, hogy vigyél 10T halat.
Vagy a harmadikban Maria küldetései, stb.
Szia
Nem csak,lakatlan szigetre tehetsz kikötõt.
De gondolom erre már rájöttél.
Ha egy olyan szigetre teszel le kikötöt, ahol már a játékostársad valamelyike már elfoglalt, akkor a játékos társ megharagszik, romlik a reputációd,rosszabbik esetben háborút indít ellened az adott játékos.
Persze az ellenfél elõszerettel alkalmazza az én szigetimen való építkezést, minden zokszó nélkül.

Igyekezni kell elfoglalni a lehetõ legjobb szigeteket, mert az ellenfelek igen gyorsak.
Érdemes felfedezni aterületeket,jegyzetlni, és úgy belevágni a küldetésbe.
Ezek a scenáriókra érvényesek.
Mikor nekem még csak hogy úgy mondjam "alapfelszerelésem" van, ezeknek az ellenfelek már komolyabb iparáguk van, mennek foglalni szigeteket,építkeznek, fejlõdnek, már hadseregük is van, én meg még az elején tartok.
Kell egy kis taktika, mit hogyan, és hogy jól csináljuk.
A gépi ellenfél minden játékban csal, de itt szerintem kicsit jobban,
De csak le lehet õket küzdeni.
Koridor
Köszi.
Csak lakatlan szigetre lehet betelepedni?

gfreak
felpakolsz a hajódra fát meg szerszámot (bõséggel 😉 )aztán a kiszemelt szigeten építesz egy raktárat..onnantól meg azt amit akarsz 😉

Racism is a weapon of mass destruction!

Koridor
Én most keztem el játszani, meg tudjátok mondani hogy scaenárióban hogy kell másik szigeten csinálni valamit? Kikötöt, bányát, stb...

Sziasztok
2.küldetés
Segítene valaki, hogyan kell velencei hajóépítõt szerezni?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Tud valaki arról, hogy van-e az Anno 1404 Venice addon-hoz Official Guide?
Esetleg honnan lehet letölteni?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Ha vkit érdekel irjon forumba is és vegyen fel MSN-re!
Üdv mindenkinek!
Aki akar anno 1404 venice-vel interneten játszani (nem kell eredeti játék)
az légyszives irjon ide a forumba.3 embert keresek de természetesen jöhettek többen is...csak minimum 3 ember.
(nemkell eredeti játék, tehát nemkell megvenned elég ha letöltötted)

akit érdekel a dolog MSN:[email protected]
Xfire:altair096