1894
  • Batmanci
    Ezt is írtam, mindent töröltem. Reget is.
    Ha felrakom, nem is tudja ki vagyok.
  • barnalacika
    Már csak arra gondolok hogy töröld ki a regisztrácios bejegyzésedet.
    Nekem is egy "olyan" játékom van és semmi problémám nincs vele.
    De találkoztam más játékkal, melyben hiába mentettem, újra töltésnél, nincs mentett fájl.
    A megoldás egy ékezett nélküli új fiók készítése volt.

De lehet egy hiba is melyet a javítás megold.De ha már eleve javított a verzió?
    Nekem 1.02 verzióm van, és nem fogadta el a megadott javításokat,úgy mint az 1.0 vagy az 1.2 javítást, melyek kellettek a magyarításhoz.
    És simán fel ment a magyarítás.
    Olyan nincs hogy az ellenséges hajót nem lehet szét lőni.
    Valami baj van:de mi a ..
  • barnalacika
    hmm
  • barnalacika
    Segített valakinek az alábbi válaszok, vagy nem?
    Vannak még gondok?
  • Batmanci
    Ja, a kalózokat nem lehet lelőni. Nem sérülnek.
    Lőttem őket 6 hadihajóval, az enyémek sérülnek, a kalózok meg jókat röhögnek a markukba.
  • Batmanci
    Idézem magam:
    "Már letöröltem minden mentésem, aztán újra raktam a játékot, Venice-vel, magyarítással együtt. Velencében menthetek, és nem írja. Majd leszedtem a kieget, akkor is ott a "!" jel.
    Természetesen készítettem új profilokat, azokkal is ez van.
    Mielőtt újra feltettem volna a játékot, mindent töröltem, ami vele kapcsolatos, és így is uaz az eredmény."

Nem tudom, hogyan kéne úgy leírnom, hogy egyértelműbb legyen?
    Akármilyen profillal kezdek, ez van. Mint írtam, nincs egy gramm mentésem sem, mert letöröltem kábé, 200 órányi mentést. Azt nem is kell mondanom, hogy még egyszer tuti nem állok neki. Csak a folyamatosban.
    Tehát, elkezdek egy játékot barnalacika névvel, lementem, és ha vissza akarom tölteni, ezt írja. Ha batmanci néven kezdem el, akkor is ez van.
    Nemtom milyen nevet írjak még le, amivel kezdhetek új játékot, akkor is ez van.
    Elképzelni sem tudom, mi a nem jó.
  • barnalacika
    passzív kereskedés képben
  • barnalacika
    space gombal nekm tovább megy ,át ugorja a videókat.
    Lehet hohy valamijen kodekre,mint pl: az indeó videóra van szükség.
    Ez csak egy hirtelen gondolat,
  • barnalacika
    első két küldetés, magyarul.
    Néhány indulási jótanács.
    barnalaci honlapja
  • barnalacika
    998-as hozzászólás
  • jfehervari
    Üdv!

Az lenne a kérdésem hól tudom beálítani a passzív kereskedelmet?
  • Szuni
    Ismét kellene valami ötlet nekem, már a hajam kihull.
    A játék elején a készítő cégek animációja iszonytatóan beszaggat, átlépni nem lehet, négy perc mire befejeződik. A kiegnél ezt nem csinálja, csak az alapjátéknál (!?). Videókártyadrivert frissítettem, ahogy javasoltátok, már nem tudom mire kéne (régebbit és újabbat is kipróbáltam. Directx sem ír semmi hibát, meg a többi játék is megy, ennél komolyabbak, azok miatt nem is csesztetném a Catalystot tovább. Kodekcsomag nincs a gépen felesleges, de más játékoknál is lehetett volna gond, de nincs: csak az alapjátéknél szaggat mint az állat a két videó. Egyszerűen nem hiszem el, főleg, hogy telepítettem a kiegészítőt, és az megy mint a karikacsapás. Csak ennél van ez a gondom, és iszonyat bosszantó, hogy nem lehet átlépni, átugrani, vagy kilépni a főmenüig, hanem végig kell néznem a képregényt.
    Már leszedtem, újratelepítettem, kieggel, anélkül, de csak ezt csinálja.
  • barnalacika
    Szia
    Most hogy értsem, újra raktad a játékot, és a régebbi mentéseiddel akarsz játszani, vagyis folytatni a játékot?
    A régebbi mentések mellett, kimentetted a profil fájlodat is?
    Mert arra gondoltam, hogy a mentéseid a megfelelő, tehát a régebbi profil nevedhez van kapcsolata, csak az alatt fog működni.
    Tehát ha ki van mentve a profilod, és az ahhoz tartozó mentéseid, akkor egy visszamásolással, szerintem mehet tovább.
    HA nincs meg a profilod, akkor remélhetőleg emlékszel rá, és készíts egy olyan nevű profilt.
    Tehát ha a te régebbi profil neved batmanci, akkor ezen a név alatt fog futni a régebbi mentéseid.
    barnalacika profil fájl név alatt nem fog működni a mentéseid.

Remélem nem nagy butaságokat mondtam.
  • Batmanci
    Hát, Urak! Amint látom, senkinek nincs hasonló gondja, mint nekem.
    Visszaolvastam.
    A problem a köv: mentéseimre kitesz egy felkiáltójelet, és ezt írja:

"Nincsenek eredmények és medálok.
    Betöltheted a játék mentést, de nem fogsz benne eredményt elérni.
    Azokat csak a jelenlegi profiloddal létrehozott és mentett játékokban tudod megszerezni."

Nos, ez igen bájos!
    Már letöröltem minden mentésem, aztán újra raktam a játékot, Venice-vel, magyarítással együtt. Velencében menthetek, és nem írja. Majd leszedtem a kieget, akkor is ott a "!" jel.
    Természetesen készítettem új profilokat, azokkal is ez van.
    Mielőtt újra feltettem volna a játékot, mindent töröltem, ami vele kapcsolatos, és így is uaz az eredmény.
    Most mit tegyek? Fussak?
    Mondjatok okos megoldásokat, vagy lehet nem okos is, csak megoldás legyen.
    Köszi.
  • Stefling
    Oké, így már sikerülni fog! :) Mivel nem tudnak tovább fejlődni, és az adók emelése nincsen hatással már semmire a nemeseknél és a követeknél, úgy már nem leszek mínuszba, sőt, +1000 környékén :D
    Köszi a helpet! :)
  • barnalacika
    Egy pár kép?
  • barnalacika
    Szia
    Ez így van ahogy elmondtad.
    Az egyensúlyt megtalálni nehéz.Kiadás-bevétel.
    Erre mondok valamit:
    A scenárok eleje nehéz,mindíg kevés a pénz.Nehéz de megoldható a pénz egyensúly.
    Én tapasztalatom szerint, ha vann egy felépült gazdaság, be van állítva a PASSZÍV kereskedés,( mely egy fix befolyó össszeg).
    Én egy csenárióban felépítettem egy "Történelmi raktárat" 500T árú mennyiséget fogad be, minuszba vagyok 1000 valahány arannyal, és mégis van elegendő bevétel, a kiadások fedezésére.
    500 000 ezer arany van, de kevés kenyér pl.
    Az adókat fel lehet emelni, sőt van amikor kell is, de pl: nekem minuszos bevétel mellett van elegendő arany.
    A passzív kereskedés beállítása FONTOS!
  • Stefling
    Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért vagyok -2000-be, amikor van kismillió nemesem, patríciusom, nomádom és követem..? Az épületek karbantartási költsége miatt vagyok, én úgy vettem észre, nade könyörgöm, minden épületre szükségem van, hisz minél több az ember, annál több termelésre is van szükség, hisz ugye nő a szükséglet.. tehát szerintem el van cs*szve a játék.. ha több emberem van, akkor a pozitív irányba haladok, de mivel ugye több az ember, több kenyérre borra stb-re van szükségem.. így még csak rosszabb mint volt :S

Arra is gondoltam, hogy növelem az adókat, de akkor meg ugye nem tudnak tovább fejlődni, vagy ez úgy működik, hogy a követeknél és a nemeseknél nagyobb emberkék már nem lesznek? Mert ha nem lesznek nagyobbak, akkor viszont ott már mindegy, hogy az ő adójukat növelem (tehát a nemesekét és a követekét), mert ugye az már nem szól bele a fejlődésbe és semmi másba sem. Jól gondolom?
  • Szuni
    Köszi, kipróbálom.
    A telepítésekkel nincs gond, mindent Ghostolok állandóan, így bitre vissza tudom állítani bármely állapotot bármikor :) így nincs gond se maradékokkal ilyenekkel.
  • Dzsabba
    Pont ma olvastam hogy megjelent a 10.4-es driver ami végre a 4000-es szériás kártyák teljesítményén is javít,kipróbálni még nem tudtam,mert még dolgozok, vagy ha ez nem segít akkor tedd fel a 10.3-ast nekem most az van fent és rendben megy a játék,egy dologra viszont figyelj oda ha sok drivert cserélgetsz akkor érdemes az uninstalálás után "C\ATI" mappát vagy ahova telepíted törölni mert nekem régebben összekavarodhattak a fent maradt fájlok és elég csúnya lassulások jöttek össze.
  • Szuni
    4870-es ATI van a gépben, és 10.1 Catalyst driver. Eddig ez mindenhez jó volt, más játékoknál nincs is ilyen problémám csak ennél. Olyan hét nyolc játék lehet fent most kb, régebbiek és újak is vegyesen (pl Mass Effect 2 példa az utóbbira).
  • Dzsabba
    Igen vannak apró hiányosságok,akkor azokat pótlom és remélem hogy végre tovább tudok lépni. Köszönöm a segítséged.

Szuni: Mondjuk nem tudom milyen videókártyád van, de szerintem mindenképp érdemes lenne egy direktx frissítést csinálnod, és ha ez nem segít akkor estleg egy régebbi videókártya drivert próbálj ki, mert nem biztos hogy a legújabb driver lesz a te kártyádnak a legjobb.
  • Szuni
    Nekem is gondjaim adódtak az indítással. Mármint a játék elején, amikor a Ubisoft és a Blue Byte logók animációk lemennek, na az nekem képregény.. három-három perc kb, mire lejátssza, akad és iszonyatosan terheli a gépet. Átlépni nem tudom. Utána nincsen gond, a játék megy, de még a az animlt menü is úgy szaggat, mintha egy P2-esem lenne... egyszerűen nem értem mi lehet a gond. Driverek, egyebek rendben vannak, legalábbis más játékoknál ilyen gondjaim nincsenek. peccseltem is 1.2-ig. Vistám van. Valami ötlet?
  • barnalacika
    Nincs buta kérdés, csak kérdés van.
    Akkor lesznek nemeseid,ha az előző népesség, úgy mint paraszt,város lakó,és patriciunus minden kívánsága, ki van elégítve. van elegendő lélekszámod, az adó mindenkinek zöldben van.
    Legyen mindíg több aranyad, az mindíg jó.
    Ha a bevételed minuszban van, de a vagyonod fedezi a költségegek, akkor is fejlődnek, a kielégülés, lélekszám, és az adó alacsonysága miatt.
    Nézd át a rajongói oldalt:
    Valamint ha vissza felé olvasol, lehet hogy több oldalt, sok információt találsz.Rajongói oldal
  • Dzsabba
    Sziasztok.

Most lehet hogy butaságort fogok kérdezni, de megteszem,ahoz hogy a nemesek letelepedjenek mekkora vagyonra van szükségem,vagy milyen plussz épületekre?
  • Ármány
    Hali!
    Most néztem meg, köszi! Minden rendben
  • barnalacika
    Ok akkor rendben vagy?
    Meg kaptad a privát üzenetemet?
  • barnalacika
    DE
    Mutatom:
    Központi menü
    Városok,flották,seregek.
    Hajók egészségi állapota,hol vannak, egy bal kattintás.
    Ha mellettük csillag van akkor foglaltak, valamit szállítanak.
    HA - jel van mellettük akkor passzívak, valahol állnak.

Központi menü, jobbra alul, két fogaskerék.
    Városok ,flották, seregek.
    Hajók
  • Ármány
    Köszi. Már látszódik. Nem csináltam vele semmit. Ma elindítottam és látszódott minden.
  • Dzsabba
    ott van a bevételed alatt egy kis hajó ikon,próbáld azt.
  • adikabacsi
    hali,

a hajókat csak a térképen lehet megkeresni? nincs valami "szabad hajók" gomb vagy ilyesmi?
  • Rusy
    valami video driver probléma szerintem szedd le a legújabbat
  • Ármány
    Crack-et átmásoltam. Elindult. Fekete a menü, csak a feliratok látszódnak.
  • Ármány
    Köszi!
    Igen van. Átmásoltam mindent, de ugyanúgy kéri a kulcsot.
  • barnalacika
    van egy exe nevű mappád?
    Na abban ami van másold át a játékod főkönyvtárába.
    mindent!
  • Ármány
    Hali!

Tudnátok nekem serial adni..vagy segítenétek, hogy tudom elindítani??
  • Rusy
    jaja én ezt kivételesen tudtam, mert singlébe van olyan küldi ahol elárulják asszem
  • barnalacika
    Tegnap arra jöttem rá, hogy miért van az a kérdő jel a szigeten termelhető egységek jele mellett.
    [URL=http://imagerz.com/QEMUW0tvAwJWVFhORAVR]Kérdőjel /URL]
    Azt jelenti, hogy ott valamelyik új egységet termelhetek, ha veszek egy bónusz kártyát, és azt aktiválom.
    Pl.: nekem szükségem lenne az északi oldalon több kenyérre, van egy olyan sziget, amelyiken lehet Almabort, és Kendert termelni, mellette ott a kérdőjel.
    Elmegyek a Lordhoz, veszek tőle pontokért egy Búza bónusz kártyát.
    [URL=http://imagerz.com/QEMUW0tvAwJWVFhORwVR]Búza kártya /URL]
    Elviszem a kijelölt szigetre, teszek le kikötőt.
    Beteszem a páncélterembe a búza kártyát, és aktiválom-
    [URL=http://imagerz.com/QEMUW0tvAwJWVFhJEQVR]aktiválás /URL]
    Máris a kérdő jel helyén ott a búza jele, lehet kenyeret termelni.
    [URL=http://imagerz.com/QEMUW0tvAwJWVFhJEAVR]aktiválás után /URL]
  • Faterx
    Ja, szerintam ezt a részét elszúrták hogy keress meg öt halvány pixelt...
  • Rusy
    Ja most nekem is van olyan hogy hastáncost kell vinnem rázoomolok de egyszerűen nem találom már annyian rohangálnak a városban