Anno 1404
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.
kistemplomi igényt meg mint írtam úgymond felesleges lefedni (miután tudsz nagytemplomot építeni) mivel a nagytemplom is jó a parasztoknak meg a városlakóknak is (100%-os elégedettséget ad az is), és a patríciusoknak is kielégíti a hit igényüket 70%-ra ami elég h tovább fejlõdhessenek nemesekké, így nem kötelezõ kistemplom nekik, ezáltal a kistemplomok helyett is rakhatsz nyugodtan házakat
ezen az oldalon ki bírod számolni például h mennyi ház kell 5000 nemeshez 😊
rusy-nak mondom itt látod az arányokat is mindig 😊 ill itt meg le van írva h hány százalék ház fejlõdik át a következõ szintekre
Nekem is ilyen arányban vannak a nemesek meg a patríciusok stb, bár nekem vannak koldusok is és az is növeli a citizen jogokat.
Én a céhmester pályát csinálom egyébként, de már elfoglalt az ellenfél minden szigetet már nem tudok másikra menni én kezdem elölrõl, neked még van esélyes ha átmész másik szigetre
De szerintem akkor sem lehet 5000 nemest telepíteni erre az egy szigetre.
Már elkezdtem egy másik szigeten a telepítést, de még nem értem el a nemesi fokozatott, így nem tudom, de remélem összeadódik a nemesi létszám.
A kistemlomok meg azért vannak annyian,hogy lefedjék a kistemplom igényeket.
Mert ha megnézed kell a kicsi, és a nagy templom is.
Az elrendezésen majd javítok.
azok helyett is lehetne pl lakóházakat lerakni ill sztem túl sok az út 😊
még 1 kérdés: koldusok nem jönnek azon a pályán? mert azok is adnak citizen jogokat (minden 40. +1-et) így kevesebb ház kell 😊
Hadd lám mit csinálsz!
Arány
Bocs tévedtem 3500 nemes kell 1 szigetre hogy be tudd fejezni a székesegyházat beteg, én per pill nem tudom megcsinálni, mert a legnagyobb sziget az ellenségé
Üdv
Az elsõ gyerek egy hajó fedélzetén,egyszerû felderítés után.
A második gyermek, 3T hajó kötél átadása után egy hajó fedélzetén.
A 3, gyermek Karimnál, miután elérted a 145-ös nomáûd lélelszámot.
Meg közben tettél le víz kutat, meg építetteél datolya farmot.
A képen látni fogod, hogy a kikötõi "páncélteremben" találod a 3,gyermeket. Tedd hajóra és vidd az atyához.
Ok, segítettem?
Pl építettél kikötõt a szigetre, egy úttal összekötötted a raktáradad, a Karim várával.
Stb.
Mindíg azt kell teljesíteni amit mondanak.Építesz piacot,építesz néhány török házat, datoly farmot, tej farmot, fûszer farmot.Ilyeneket kell teljesíteni.
Ha a gyereket át adja, nézz be a Karim szigetén lévõ raktárad középsõ láda jellel jelzett részbe.
lenne egy kis problémám...elakadtam ott ahol 6 gyereket kell megtalálni...
a 3. gyerekre azt írja hogy vigyem el a paphoz de nem találom sehol sem..valami karaván szerájból kellene vinni de amit találtam az üres..tehát nincs ott...más is találkozott ezzel? elõre is thx...
Tökéletes, a 2677, mert akkor már meg tudod építeni a székesegyházat, az 5000 nemest meg úgy írta amikor még angol volt hogy wordwide vagy valami ilyesmi megnéztem és azt jelentette világszerte,tehát az 5000 nemes szerencsére összesen kell több szigeten, de az sem kis feladat én azt hiszem azt megcsináltam azt a pályát, de isszony mennyi sör meg kenyér kell.
Én azt a pályát csinálom, hogy 500.000 arany az megvan, kell a császár 5 küldetését teljesíteni, valamint mindenkivel szövetséget kell kötnöm, nem egyszerû a dolog, most van 2100 nemesem egy szigeten, de nagyon necces lesz elérnem a 2500-at ugye az kell a székesegyház befejezéséhez
Üdv
Egy szigeten, az alapon Wolf'Haven szigetén elértem 2677 nemest.
Itt tovább szerintem nem lehet tovább lépni, hogy 5000 nemes legyen,
Átmegyek, egy másik szigetre ott próbálom a többi nemest letelepíteni.
Nekem mindig kevés most pl.: a kenyér és a sör.
Én építettem egy Vám házat(fordításban?: történelmi raktár),mely arra jó hogy termékenként 500T-át tudok tárolni.
Fontos hogy a passzív kereskedés be legyen állítva, pl: 1000 arany mínusznál is folyik befelé az arany.
Most vagy jó úgy is, hogy 2, vagy több szigeten telepednek le a nemesek, és összeadódik a számuk, vagy egy másik nagyobb szigeten kell elkezdeni alapból a telepítést.
Pontosan melyik scenáriót csinálod?
A Diplomata, vagy a Céhmesterit?
Valószínû ki van nyomva tvre a videokártyád legalábbis nekem is ez volt kikapcsoltam a desktop klónt és akkor elindult, amikor kilépsz visszakapcsolod kb ennyi.
A scenariót csinálom most az alsó médiumot gáz teljesíteni kell a császár 5 küldijét, de ahhoz elõbb fel kell építenem a katedrálist amiihez 2500 nemes kell, és ráadásul 1 szigeten. Nagyon nehéz minden cm-t be kell építeni, hogy jó legyen.
Az volt a baj, hogy parasztok raktárát raktam le (amibe egyébként majd bele szakadtam, mert nem volt elég hely). Az adókkal nehéz játszanom, de majd csak menni fog valami.
Kipróbálom. Szerintem én nem ilyen raktárakat raktam le.
Port Secral
Na most:
Építettél egy kikötõt a szigetre,majd ezt idõvel fejlesztetted.
Építettél egy Kikötöi Mester Hivatalt.
Majd 4db kis raktár épületet.
Majd kell egy javító daru is.
Ha abszolult nem reagál akkor kezd újra a küldetést.
Miért?.
A kollegám az elsõ küldiben lerakot 5db favágó kunyhót, holott csak 3 kellett, de a Lord nem reagált.
Újra kezdve minden ok lett.
nézem
Hogyan tudom azt megoldani, hogy tálcára téve is menjen a játék és nem állítsa meg magát pause-al?
Aztán, a magyarítás (áldott legyen a készítõ) óta újrajátszom az egészet. Elõször nyomkodtam mindent és valahogy sikerült. Most viszont már tudom mit csinálok, de most meg nem halad. A problémám az, hogy építeni kell a "katonás" szigeten egy raktárat, amit fejlesztenem kell és aztán még kér négyet. Megcsinálom és várom, hogy megköszönje és go tovább. De nem is veszi észre, hogy kész a négy raktár is. Még két óra múlva sem. Ez miért lehet?
Kerestem a könyvtárakban, de nem találtam rá megoldást. A K. Bounty-ban is ez volt a gondom de ott át tudtam írni a betû méreteket egész jól.
A magyarítás óta minden ok?
Nincs kérdés? óhaj sóhaj, panasz?
körül, hogy lehet azt megcsinálni, hogy arányosan legyen pl 1200 patricius és 2000 nemes, illetve lehet e
Üdv
Üdv
De reputációs pontokat majd akkor kapsz szépen sorban, ahogy haladsz a játékban, pl fejlõdik a városod, vagy ha kereskedsz az illetõvel, viszel neki árut, vagy ha netán add valami megbízást esetleg, azt teljesíted, ilyenek.
A többit megnézem.
Szerintem építened kell szerintem egy katedrálist, gondolom, abban lesz a Császár.
Arra gondolok, mint a 4. scenben építeni kellett egy szultán mecsetet, onnan kaptuk a szultáni küldetéseket.
A telepítõt mikor elindítod, akkor alapból a C meghajtóra, a Program Fájlok közé telepíti be, egy Ubisoft nevü mappába.
Ebben a mappában, lesznek a következõ mappák:
Related Desings
Anno 1404
Data
Loca
eng
txt (ebben vannak a kicsomagolt magyar szöveges txt fájlok)
Másold be a játékod Data mappájába a Loca mappát, melyben persze benne vannak az eng mappa,a txt mappa, ésabban a szöveges txt fájlok.
Vagy készíts a játékod Data mappájába ezt a 3 mappát Loca-eng-txt.
Majd ezt a txt mappát add meg a módosításnál, mint telepítõ hely, és ide kicsomagolja a szöveges fájlokat.
Az átírandó szöveg meg egy rejtett fájlban találod, ahogy azt a telepítõ a telepítés befejezése elõtt leírja, mint FONTOS telepítési útmutató.
Nekem abban kellene segítség, hogy pontosan a scenáriókban az 5-ödik médium, amikor szerezni kell 500 ezer aranyat meg teljesíteni a császár 5 küldijét, meg mindenkivel szövetséges lenni, namármost az arany ok, hogy tudok szövetséges lenni, mert kapok ugyan reputation pontokat de nem sokat sok kell még a szövetségeshez, illetve hol van a császár és melyik a küldetése, mert al zahír az nem az elvileg csináltam küldetést neki, de nem lett vége
.Venicet is lefordítják, de az is több hónap, legalább kettõ.
A kereskedõ hajó, támadó értéke tényleg 0, kis kard ikon melletti szám.
A vezér, vagy nevezzük zászlós hajónak, annak van alapból támadó értéke 6 egységnyi.
Ha hadakozunk csinálni, kell kis hadihajókat, késõbb nagy hadihajókat.
A szcenárióban majd lehet venni a Vezírtõl, a Lordtól, majd a kalóztól is, diplomáciai pontokért, és persze aranyért.
Ezeknek nem lehet "támadóerõt" adni.
A magyarítást én is nagyon köszönöm! <#integet2>#integet2>
Az lenne a kérdésem, hogy ha csináltam nagy kereskedõhajókat, azoknak honnan tudok "támadóerõ"-t adni?
Az volt a hiba hogy a loca\eng könyvtárba nem csináltam txt alkönyvtárat.
Még egyszer köszi a munkádat és ha van energiád, várjuk a Velencéhez való magyarítást is. <#eljen>#eljen>
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Nálam a D/-n van a game, a data könyvtárban csináltam egy loca\eng könyvtárat és oda telepítettem. Az Engine.ini fájlban átírtam a 0-át 1-re ahogy le van írva de nem vette a magyar szöveget.
No majd meglátjuk.
A Venice is egy külön mappába telepítetted, gondolom.
NA, most nekem úgy mûködött a magyarítás. hogy az anno 1404 nekem nem a c meghajtón van telepítve, hanem egy másikon a H-n.
Telepítettem a magyarítást, ahova õ akarta c program fájl. Ubisoft.
Ezen belül azt a mappát, hogy LOCA(ebben van egy mappa eng, aztán txt mappa).
Na, ezt a loca mappát másoltam bele az anno 1404 DATA mappájába.
Valamint, át írtam, amire a magyarítás utasít.
Kérdésem az lenne, hogy ha a Venice addon fel van telepítve, akkor az alapjáték sem magyarosítható?
Vagy a kielégítetség hiánya, vagy az adó magas, vagy ,csak még többnek kell lenni egy városban.
A fövárosban 1250 patricius van.
Nincs eladó tekercs a vezérnél.