1894
  • barnalacika
    CSak olyan funkció van, hogy "örjárat", két,vagy több pont között.
  • barnalacika
    Tudtommal.nincs olyan gomb, amelyre a hajó önmagától(automatikusa elinduljon felfedező útra.
    Csak manuálisan tudod felfedezni a térképet.
  • imp99
    mert a shiftre nem reagál. :(
  • imp99
    De nem a kikötők között szeretném navigálni a hajomat hanem csak úgy amikor felfedezem az ismeretlent...akkor hogyan adok meg érintési pontokat?
  • Stefling
    F6
  • imp99
    hupsz ~ feledkezek!
  • imp99
    Valahogy nem lehet a hajóknak többszörös utasítást adni pl útvonaltervet felfedezésre meg ilyenek, a legtöbb stratégiai játékban shifttel lehetett ilyet csinálni, mert marha rossz h nyomok egy RMB gombot aztán el is feletkezek a hajóról h új uticélt adjak neki :(
  • Stefling
    Ebben teljes mértékben egyet értek, nadehát valami mindig hiányzik egy játékból. :)
  • imp99
    Nagyon hiányzik nekem egy statisztikai táblázat amiben grafikonon látszik az áruk mennyiségváltozása idő függvényében. Úgy jobban látszana mikor kell építeni új gyártó épületeket, így sokszor későn veszem észre hatalmas városnál h mi az ami fogyóban van...:/

Amúgy van valakinek vmi tippek-trükkök leírása bizonyos dolgokat hogy old meg, szívesen olvasgatnék ilyeneket?
  • Stefling
    Na, csináltam egy újabb printet. Nagyon keservesen tudom csak eléárni a 80.000-es populációt. Elég szépen haladok, Yútyúkon néztem egy videót, ott 95 ezres populációt hozott össze, mondjuk én is összetudnám, csak már nincs helyem, ahol még többet kitudnék termelni a népnek :D
    Fullosra vittem egy szigeten a tárolható termési mennyiséget, 999Tonna :D (ha tovább engedte volna, 1160Tonna lenne)
    Kíváncsian várom, ki tud ennél többet :P
  • csokasg
    ITT van egy , igaz csak 1 nobleman rekord van még :D
  • Stefling
    Hamarosan csinálok megint egy új printet, a jelenlegi állásomról. Valaki nem tudja, van valamiféle lakosság rekord valahol? Eddig youtube-on láttam, egy 75-ezres-t, de én azt már rég átléptem :P
  • csokasg
    arra való h egy nagy szigetnek a másik oldalára lerakva nem kell a hajóknak megkerülni a szigetet hanem ott is kiköthetnek (persze az útvonalában ki kell cserélni a régi kikötőt az új kikötőmesteri hivatalra)

ITT pl megtudhatod h 1-1 termelőhely mennyi embernek elég kasztokra bontva
  • imp99
    Kikőtőmesteri hivatal minek kell? Elvileg azt írja kereskedéshez kell...de én anélkül is kereskedek....
    Honnan lehet tudni, hogy 1 tonna kaja mennyi embernek elég?
  • Stefling
    Ja akkor nem kérdeztem semmit :)
  • barnalacika
    Az igazság hogy, már rég játszottam.
  • Stefling
    Lacika, te hogy állsz a játékkal? :) Népességed?
  • barnalacika
    Ok.
    Köszönjük.
  • nagykispeter
    köszönöm szépen
  • Stefling
    Köszönjük! :)
  • sasa5671
    ELKÉSZÜLT az Anno 1404 alapjáték teljes fordítása.
    Letölthető a weboldalamról, ahonnan a korábbi változatot is töltöttétek.
    Csak futtassátok végig a telepítőt.
  • Stefling
    Napokon belül elérem (ha minden jól megy) a 70.000 lakost. :)
  • Stefling
    Oké, majd jobban ránézek.
    Közben:

Na, ki dönti meg a rekordom? :P
  • barnalacika
    Tehát van az alapjáték,a scenáriók,és van a folyamatos játék,és a multiplayer lehetőség.
    Meg a játékos pályák.
  • barnalacika
    Pedig a Velencébe is van folyamatos játék is.
  • Stefling
    Nemsokára csinálok egy új printet, az eddigi eredményeimről, szép eredmények ;)
    Ki hol jár eddig lakosok számával? :)

Más:
    Valaki nem tudja véletlenül, hogy ha felteszem a Velencét, tehát a kieget mellé, akkor hogyan lehet úgy elindítani a játékot, hogy egyénire szabhassam a térképet? Mret úgy akartam elindítani, de egyszerűen semmi, az alap játékot indítaná el. Vagy azzal csak kampány módban lehet nyomni?
  • barnalacika
    Megoldottad a feladatott?
    Nem kell mecset!
    Nem az előző küldiben kell presztis pontott gyűjteni.
    Hol van 700 beduinod?
    Ahol a fűszert termeled nem kell keleti várost építeni.
    CSak azon az egy szigeten kell melyet érdemeid elismeréseként,neked add a Vezír.
  • barnalacika
    Úgy látomitt válasz nem érkezik erre a kérdésedre.
    Session= küldetések (ezek egy fixen beállított küldetések, vidd ide tedd oda,stb)
    A lobbyzás nekem befolyásolást jelent,de hogy itt hogyn cseng le nem tudom.
    Lehet hogy így kéne hagyni,nem lefordítani.
  • barnalacika
    Kérdés:
    Olvastál vissza fele?
    Olvastad az1354-s hozzászólást,melyben ugyanezt kérdezték,
    Olvastad az erre válasz 1356 hozzászólást?
    melyben ott a válasz hogy melyik hozzászólást olvasd el?
    Vagy az 1389-s hozzászólásban található videós végígjátszás,5 pálya megnézted?
    Egyébként szívesen segítek újra és újra,sőt örülök ha valaki kérdezz.
  • barnalacika
    Szia
    Mindjárt segítek.
    Kis türelmet.
  • gabo91
    sziasztok!

Megakadtam, egy kis segítség kellene.
    Kampány kb5. pályája (talán a gyerekek utáni)
    araboknak kell segíteni az a feladat. szóval a helyzet az, hogy szerzetes könyvet akar. amihez indigó kellene. indigófarmhoz beduinoknál vendég (2-es) rang kell. (100 tekintély)
    adtak egy másik küldit, hogy papirt és indigót vigyek nekik... kösz kivagyok segítve
    várost fejleszteni nem tudom, mert mecsetet nem is látok építési listán. szőnyegfarm stb, indigófarm pedig le van zárva. 700beduin lakosom van...
    fővezérük (nem megy fejből a neve) ő is kér tőlem indigót, meg még valamit. lényeg hogy semmit se tudok... amivel talán feloldanám az van lezárva...
    valami ötlet? elöző pályákon kelett volna tekintélyt szerezni beduinoknál?
  • sasa5671
    Tudnátok segíteni abban, hogyan fordítsam a következő kifejezéseket VENICE multiplayer játékmódjánál:
    Internet lobby
    Session
    Lobby Chat
    A jelentésüket sejtem, de nem tudom van-e magyar megfelelőjük.
    Ír valamit erről a Venice magyar kézikönyve?)
  • opronyeczo
    már rájöttem
    bocsi
  • opronyeczo
    sziasztok
    tudna valaki segíteni abban nekem,hogy mit kell csinálni,ha a diplomata pályán megvan a mecset és az 5000 követem is,hogyan kell elkezdeni a szultán küldetéseit?
    köszönöm
  • OliApa
    köszi! újra kellett kezdeni. :/
  • barnalacika
    Kezd újra.
    nézd meg a képeket.
    Mindíg kösd be az úthálózatba,a termelőegységeket,és legyen a közelben raktár épület.
    Első favágó kunyhó hatósugara
    Második favágó kunyhó hatósugara
    100 százalélos hatékonyság
  • barnalacika
    Azért kér csak kettőt mert kettő kell neki.
    VAgy roszul helyezted le őket és hibásn működnek és azért nem érzékeli a favágó kunyhókat.
    Olvasd el a leírásomat,képekkel illusztrálva mit hogyan,
    a videós végigjátszásba is láthatod mit hogyan.
    A favágó kunyhónak,a fák miatt hely kell, akkor van jól letéve,akkor műkodik 100 százalékosan, ha a kunyhó ikonja egy farönköt ábrázol,és nem egy locsoló kannát.
    Ha azt ábrázol akkor kevés a fa a künyhó körül,locsold meg!
    A kollegám is így járt, újra kezdte és akkor már jól csinálta,
    (lehet hogy "felakadt a játék),de szerintem csak rossz hatékonységgal működtek a favágó kunyhók.
    barnalaci honlapja
  • OliApa
    Végre elkezdtem a kampányt és már az elején megakadtam: a Lord még 2 favágókunyhót kér állandóan, pedig már 12 van! Legelőször csak 5 kellett neki...
  • nagykispeter
    köszi
  • barnalacika
    Aha
    Na ezt is tudjuk,hogy csak ezen a beállítás mellett fejlődnek.