Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sajnálom.
Stefling
Na látod, azt nem. Utólag már láttam, hogy olyan is van, no midnegy, így jártam 😄

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Akkor hajrá,csak ügyesen,és türelmesen.
Inkább újrakezdtem a játékot, és most sokkal jobb így. Még csak polgárság van de már most +150 ben vagyok, most próbálok gazdaságosan építkezni😄
A második oldalon:1255 hozzászólásban, Batmancinak voltak problémái,igaz az újrarakot játék mentéseivel kapcsolatban.
Most azt nem tudom hogy a régi mentéseit látja-e?
Egy ki segítség,pluszba.Yutube anno1404 videós végigjátszása.
1.küldetés
2.küldetés
Elsõ két küldetés magyarul.szöveggel,képekkel
barnalaci honlapja
3.küldetés
4.küldetés
5.küldetés
[url="http://www.youtube.com/view_play_list?p=F56838E98C3DFD23"]
6.küldetés
7.küldetés
8.küldetés
Én a Velencét csak akkor akarom elkezdeni,ha lesz magyarosítás hozzá.
Nem akarok kínlódni vele,mit,miért,hova,találjam ki,hogy ki mit akar,hogyan használjam a kémeket,stb.
Profil fájlodat is kimentetted.
Mi volt a régi profil neved?
Ha azt megadod,akkor sem fogadja el a mentéseidet?
Csak arra gondoltam,hogy mikor az a német gyerek megcsinálta az 50000 lakost,akkor valahol ott volt amentési fájla,de írta hogy milyen profil nevet kell neki megadni,hogy a mentése mûködjön is.
Stefling
Tegnap újralöktem a gépem, mentéseket kimásoltam, de nem fogadja el, szal szívás van, rekord megállt 37.000-nél 😞 így jártam, Most megprószálom a Velencét, de lehet számomra ennyi volt az anno. 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

A gyerekekbõl 2db hajón találod,egy van Hakimnál,egy van a kalózoknál,egyet add a délnyugaton,a mine szigeti emberke,ha megteszel neki valamit.
Ezt nézd meg:
1203,1182.1179.írás
Az egyikben van link küldetések végigjátszása angolul,GOOGLE lefordítja.
nagykispeter
Nekem az eltünt gyermekeknél van gondom.
Kettõ megvan a hatból,de a többi sehol nincs,pedig már minden tiszta a térképen!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Talán a népesség csökkentés nem is jó dolog,inkább tegyél le még parasztházat,legyen aki adózzon,fõleg ha van mivel ellátni õket,úgy mint, hal, almabor,fûszer,vászonruha.
Emeld meg az adójukat,amíg kicsit több pénzed lesz.
VAgy csökkentsd a népességet,törölj le néhány polgári házat.
VAgy zárj be néhány többlet termelõ egységet,csökken a karbantartási költség.
De az adó emelés tûnik a legjobbnak.
HA kapnak fûszert emelkedni fog a bevételed.
De van amikor alegjobb az újra kezdés.
Köszönöm a válaszokat már tudok fûszert is meg datolyát is termelni, de annyira kevés a pénzem, az egyenleg -640 en van:S Úgy tartom hogy adok el termékeket akkor visszamegy kb +500-ra és pont mire újra visszaér a hajó addigra lemegy mínuszba. Szóval ilyen körforgásba vagyok, még nemtom hogy szedem ki a szigetet a válságból😄😄
Hogyan kezd a scenáriót,hogyan termelj fûszert 5.oldalon,1057.1059-s hozzászólásban, leírva,képek is vannak.
1351,1352, válasz hozzászólás.
Az 1363 hozzászólásban van két kép.
Pl Farkasrév nevü szigeten,lehet almabort,kendert,szõlõt termelni,
Ot van egy kérdõjel mellette,azt is leírtam mit lehet,és hogyan a kérdõjel helyére betenni.
Az alatta lévõ képen Aschgabad szigetén lehet alapból termelni
datolyát,fûszert,selymet, kávét.
Azért mondjuk hogy érdemes a küldetéseket végig vinni,mert az egy nagy tutoriál.
A pénzért meg dolgozni kell, fõleg a játék elején.
Aztán ahogy nõ a népesség nõ az adóból befolyt összeg,minél jobban ki vannak szolgálva annál többet adnak.
Aztán be kell állítani a passzív kereskedést,a túltermelt árúk eladására.
Jól adóznak a keleti népek,pl.
Jó pénz összeg lesz késõbb amikormár tudsz eladni,hadianyagokat,ágyút.
HA túl sok a házad rombolj le egy párat.
Ha már lesz fûszered az növekszik az adóbevételed is.
És nem kell csalni,nincs rá szükség,játék romboló.
Ha belejösz,és átlátod a láncolatot rá fogsz jönni.
Olyan nincs hogy nem tudsz fûszert termelni.
A fûszert a sivatagos szigeteken,lehet termelni,egy olyan szigeten ahol,a sziget neve alatt látod a datolya,fûszer,és egyébb ikont.
Küldetést játszol,folyamatos játékot,vagy scenáriót?
Sziasztok! Hogy tudok több pénzre szert tenni? Sok épületem van és karbantartásuk nagyon drága, a maximális polgárszámat asszem elértem, most már csak parasztházat tudok építeni ami nem válik polgárházzá. Kereskedek adok el pl: kötelet, meg szerszámot ami bevételt hoz, de már mínuszba van az egyenleg. Érdekes módon mivel nem tudok fûszermagot vagy fûszert nemtom termelni, ezért nem enged a következõ civilizációs fokozatra. Egyébként egy másik szigetet kezdek betelepíteni de mivel nincs pénz már azt se tudom építgetni. Van valami csalás hogy kicsit könnyebb legyen a játék? A diplomáciai rangom keleten asszem a 3 ból 2, de a fûszert ami kéne nem tudom megtermelni, ja és a datolyát sem.
Építs lakótornyot
Lakótorony
Kis katonai tábor
NAgy katonai tábor
Kõhajító
Mond a tábornak, hogy helyzetváltás, kattints a tengerre,azon partszakasz elött, ahol várat akarsz építeni.
Majd építs várat,ahogy a kikötõt szoktad.
Helyzet váltás,vár építés 1.
Vár építés, 2.szakasz
Köszönöm a kiegészítõ választ.
Azt tudtam hogy hadigépez kell és ahhoz nemesek kellenek de azt hittem nagy hadihajó is kell.
És köszi a többi tippet is.
Mindenkinek jó játékot ezen kitûnõ angolos idõjárású napon :S
Stefling
Komolyan, nincs az építhetõ elemek között! Én sem értem miért nincs.

Ne mond már!
Stefling
Hm, köszi, megprószálom. (Momentán mondjuk kis katonaságot se tudok, nyugaton legalábbis nem, de keleten igen)

NA a lényeg:
KÉszíts egy kis,vagy nagy katonaságot.
Mond neki hogy menjen át egy másik szigetre.
Na az kapja magát csomagol, hajóra vált,és menne át a kijelölt helyre.-
Ne enged kiszálni, a part elött mond neki, hogy igen építs várat,(bázist) a partra.
Kb ennyi.
IDÉZET
😄😄 (ha nem több) csak azt nem értem, hogy erõdöt miért nem tudok..
mindjárt mondom hogy lehet.
CSak oda ég az olaj.
Stefling
😊 Majd ha befejeztem az összes székesegyház és szultáni mecset felhúzását, a többi apróság jön, akkor már a termelésre koncentrálok majd rá mégjobban. Számszerint még 2 császári székesegyház lesz és 1 szultáni mecset, végülis mindjárt elkezdem építeni 😄
Igen tudom a hajókat mire használni, olykor olykor még kevés is 😄 ha kapok melót az egész flottát az ellenségre küldöm és bizony szükség is van rá, mert van hogy 6 hajót kell legyõzni és az enyéim közül egy ígyis kihullik. Igen tudom, hogy pl a nagyvezér is ad hajókat asszm óránként vagy hogy 😄 de nincs rá szükségem, mert van hajógyáram és csak egy kattintás.. 😊
A szállítási vonal? Annyira nem nagy szám, kb 50 hajó van rajta a dolgon 😄😄 (ha nem több) csak azt nem értem, hogy erõdöt miért nem tudok.. nincs az építhetõ elemek között, ezt hiányolom, mert amikor angol volt, akkor még volt, msot is lennie kéne, nade mindegy.. bár nem midnegy mert így hadsereget csak keleten tudok, ott már van lövészároktól kezdve mindenféle katonai jellegû építmény.
Hajókból amúgy már ígyis pirosban vagyok, mert a melókért is adnak sokszor. 100 lehet a max és 105 van 😄 lesz még több is. Mondjuk érdekes, mert azt írja, hogy a hajó limit függ a lakosok számától, de sztem innentõl kezdve akármennyi lakosom van, nem fog emelkedni a limit, mert ez a max..
Volt már pl olyan melóm a császárnak, hogy 400Tonna követ, nemtom hányszáz tonna üveget meg szerszámot kellett leszállítanom, gond nélkül megvolt 😄 utánna persze már volt nehezebb is, amikor 200Tonna datolya, az már kicsit neccesebb volt, de megoldottam. A városok díszítését lassan már be is fejezem (fák ültetése, szökõkút stb stb..) miközben épülnek a nagy templomok, ha ezek is megvannak, bõvítem a népességet, persze elõtte növelem a termelést. Aztán nemtom.. msot melókat se nagyon adnak.

Nagyon szépen építkezel,szinte irigyellek a türelmedért.
A történelmi raktár építése nekem bevált,igen sok tonna tárolására elég.
Azt hiszem 600T kapacítással.
Legfeljebb lesz ilyened is.
A hajóid száma az igen,tudod is valamire használni?
Diplomáciai résznél is adnak hajókat pontokért,bizonyos idõközönként.
Szép lehet a szállítási vonalaid is.
Szia
Nemessé úgy válnak,ha van elegendõ lakosságod,adók zöldben,és a kielégítetségük megfelelõ százalékú.
Tegyél le még több parasztházat.
Ha már lesznek,vagy vannak nemeseid,akkor tudsz Hadigépezetet gyártani.
Hadigépmûhely
A vezír beadta a küldetést,hogy vigyél a HAJÓGYÁRÁHOZ bizonyos mennyiségû (talán 3T,vagy 15T)pontos számot most nem tudom, hadianyagot,
vidd el neki, és Õ add 5db keleti hadihajót.
Ezekkel gyõzd le Guy hajóit Dél.nyugaton, és az egyik hajóroncsba ott lesz a doboz.
Építs Khugrag szigetén hajó javító darukat,néhány õrtornyot,szukséges lehet rá.
HA meg van a doboz,és a kulcs vidd el a Vezírnek, és Õ add egy levelet, amit el kell juttatnod Mariának.
Hilarius atya add egy fehér zászlót.
Innen 2 féle képen is teljesítheted a küldetést.
1: Felszereled az egyik hajót a fehér zászlóval és a levéllel,
egyból beviszed a hajót Mariához(Legfeljebb elveszik a hajód),így Maria észheztér és elhadja a keresztes hadjáratot, meg szökik Guytól,és a kikötõdbe menekül.
Neked adja a hajóu feletti parancsnokságot,így azokkal is tudsz harcolni.
JAVASLAT: elötte vigyélKb 30T hadianyagot egy hajón, A vezér hajógyárához,Õ folyamatoasan azt hiszem 3t-ként add egy-egy hadihajót.
Újabb hadihajók a Vezírtõl
TAlán 6db összesen.Ezekkel gyõzd le az ellenséges hajókat,és tiedd a gyõzelem.
A 2. lehetõséged (kicsit lassabb)hogy az 5 hajóval(ha maradt annyi),állandó kicsalogatással,javítással megoldva,elõre legyõzöd a Guy szigete elött álló hadihajókat.
Az így szabaddá vált kikötõbe küldöd a levelet Mariának.
HA maradt még ellenséges hajó azt is lenyomod,és gyõztél.
995.1008 hozzászólás.
Olvasd!
Akkor nem jól olvasol a sorokban
Nem hadihajókat kell építened, hanem hadi gépezetet,
Ebbõl kell vinni a vezérnek,de a hajógyárához, akkor õ add 5db keleti hadihajót,és már mehetsz is hadakozni.
Nekem ez a 5 pálya a mumusom.
Nem tudok nagy hadihajót csinálni mert nincs nemesem.
Mindennel elégedettek a lakosok de nemessé nem karnak válni.
De hadihajó meg kell mert addig nem tudom lenyomni Guy-t.
A hadigépezet alatt a nagy hajót érti a feladat ugye?
Utána olvastam a fórumban a dolgoknak de számomra nem derült ki hogy alkossak nemeseket.

Stefling
Szerintem újra kell lökni, de próbáld meg végülis.

Én meg idõközben, újabb eredményeket értem el. Elkészült az elsõ szultáni mecsetem, amirõl mindjárt mutatok képet is, de elõbb megmutatom, hogy elértem, a Világpolgári városi címet, az alap szigeten is, tehát megvan a 7500 nemes is, valamint látható, hogy a lakosság is 35.520-ra ugrott, de most a 40.000 a célom. 😊

Lassab építem a 3. császári székjesegyházat és a 2. szultáni mecsetet 😄 van mibõl 😄😄 amint látható az aranyam is csak nõõ és +3500-ban vagyok. 😊
Íme a Szultáni Mecset:

Sok helyen már az aszfaltozást be is fejeztem, tereket alakítok még ki, fákat ültetek, szökõkutakat, tehát díszítgetem is a városokat 😄
Kíváncsi voltam egyébként, hogy ha a Császári Székesegyház elkészültekor adott egy új munkaadót, azaz a Császárt, ad-e a Szultáni Mecset elkészültekor is, egy nagyobb "fejest" és adott, mmagát a Szultánt, mert aki nyugaton van, a basa az csak Nagyvezér.
Azért is jó, ha melót adnak ezek a nagyfejesek, emrt iszonyat sok tiszteletet és aranyat szoktak adni, a meló elvégzéséért. Van hogy 3 nagy hadihajót adnak. Lassan már ütöm a hajólimit határt 😄 23 hajóból álló flottám van, felszerelve ágyúkkal és vitorlákkal. 1000 tiszteletért vettem egy koronát, ami további patríciusoknak ad nemessé válási engedélyt 😄
Mostmár még gondolkodok, egy Történelmi raktár építésén, ami +300 tonna áru elraktározhatóságát jelenti egy szigeten, de lehet felesleges..
Na ennyi "egyelõre" 😄 majd írok még ha valami nagyobbat alkottam megint 😊

OliApa
ha eltávolítom a honosítás regisztrációs bejegyzését, akkor újra engedi az eredményeket v újra kell installálni a gamét?
barnalacika köszi a segítséget a papir gyártásra rájöttem magamtól.
Most hadihajó építek hogy lenyomjam a kis góm csávót. 😄
elég ha csak eggyel érintkezik minden épület az úttal (sarok persze nem jó)

grebber: nem tudom van-e 1.0-ról egybõl 1.2-re patch, de nekem elõbb 1.1 patch (218,9M😎 majd 1.1 to 1.2 patch (127,2 M😎 felállással mûködött 😊
grebber
Az alap game-re elég ha felrakom az 1.2-es patchet vagy kell az 1.1-is (mert méretileg az 1.2-es duplája)?

Next PC upgrade: 2022

OliApa
Van jelentõsége annak, ha az épület érintõ út több zöld (szaggatott) csíkkal csatlakozik az adott házhoz? Vagy elég, ha csak eggyel?
Kulcs,és láda:
827,995.1008.1012-s hozzászólás.
5 pálya,indigó,és papír gyártás:
1286,1287,1288,1289-s hozzászólás.
Na ezt megoldottam van elég ember van papírom és indigóm.
A könyv gyártást még nem tudtam elkezdeni és a sivatagban a vasládát sem találom , a kulcs már megvan.
Sziasztok.
Én az 5.pályánál akadtam el.
Nem tudok papírt gyártani meg indigót.
Ugyan is 940 nemes kellene de nem tudok több házat lerakni.
Kvarcot már vettem mert úgy olvastam hogy azt úgy sem tudok bányászni.
OliApa
"Tényleg,miért nem olvastok vissza egy picit?"
Mert olyan kevés az idõ, hogy inkább JÁTSZUNK ezzel a fantasztikus játékkal! <#vigyor2> Mondjuk elõtte valóban illik felfedezni a rendszert, aztán kérdezni, de hát ez a topik ezért van.
Tényleg,miért nem olvastok vissza egy picit?
DE Ha veszel is fûszermagot, a Vezírtól, azt csak akkor is a déli sivatagos részen tudod felhasználni.
Vannak olyan szigetek ahol lehet alapból fûszert termelni.
A megvett fûszermagot egy olyan szigeten tudod felhasználni, ahol nem lehet alapból fûszert termelni, de a kérdõ jel helyére lehet aktiválni a fûszer termelést.
Ez is le van írva.
A presztis pont ,vagyis a megbecsülési szinti pontok megszerzése IS le vagyon írva.
CSAK OLVASSATOK! visszafele.
ez már annyiszor le lett írva h hihetetlen pl ezen az oldalon is...
idézek is az 1287-es hszbõl:
"A Lordnál presztis pontokért,(babér koszurú jel mellett van hogy mennyi van)veszel tekercseket,ajándékként adott át a Vezírnek).
Van 50.100.150,250 pontos ajándék tekercs.
Ha emelkedik a megbecsülésed a Vezírnél. akkor Õ további építési lehetõségeket add."
Hogy tudok diplomáciai rangot/szintet lépni? Mert vettem Kelettõl fûszermagot mert kell a polgárságnak, de azt írja hogy az éghajlat nem megfelelõ. Viszont azt írta ha emelem a diplomáciai szintem akkor van megoldás rá.
Emelem kalapom.
Stefling
Jól jársz vele! 😊

Én meg idõközben, csináltam a nyugati országrészrõl is egy képet, bizonyíték gyanánt. 😊 Lassan meg lesz a 7500, azaz a maximális nemesek száma (persze lehet ennél több is, de már minek, ha annyi kell a világpolgári város címhez 😊 )
Õket jóval neccesebb szaporítani, mert ugye nekik annyi minen kell, fene a luxuséletüket 😄 A képen látható a császári székesegyház is, igaz madártávlatból, a nyugati szultáni mecset még mindig készül 😄😄 elég idõigényes, 2 óra kell hozzá, míg megépül, de akkor lehet még keveset is mondtam.. na basszus, egy össz. játékidõ printet megint elfelejtettem, nade majd holnap azt is 😄 Én eddig ezeket a dolgokat, kb 1 hét alatt hoztam össze, de úgy, hogy 1-2 napig nem is toltam, sõt van az 3 is.. de végülis csak logikán és az éles eszen múlik az egész, nem rossz, neekm bejön, ha ezt kivégeztem, tolom a velencét, kivi vagyok arra is 😊

OliApa
Kösz az infót. Már meg is rendeltem a CD galaxisban, szombat délre meghozzák a pik-pak pont rendszerben 6.950.- Ft + szállítási díj: 590 Ft.
Stefling
Igen angol lesz a kieggel eggyütt. Valamint igen, tiltja az eredményeket, tehát medálok meg smaragdok stb-k..
Hivatalos magyar nyelvû nem hiszem hogy lesz, mert akkor már magyarul jött volna ki.

OliApa
Ha megveszem a kiegészítõvel együtt, akkor az is angol? Ha moddolom a magyarítással akkor az eredeti játék eredményeit is tiltja? Gondolom, nem várható hivatalos magyar nyelvû játék.