135
  • Sanyix
    Az még is más mint ez az "urallal járok munkába, nem baj ha 100 liter benzint eszik 100-on, mer van péénz veszünk még" hozzáállás. Ezt sulykolja az amcsi média főleg, azt csodálkoznak hogy a szmogon csákánnyal kell keresztülvágni magukat, meg hogy elfogynak a nyersanyag készletek.
  • Sanyix
    Nem kötök bele mindenkibe, mert nem ír mindenki hülyeséget, és ahogy írtam, a hülyeségbe kötök bele. De ne vetíts ezzel a leszarod dumával, hiszen az előbbi kitörésedből világosan látszik hogy rohadtul megsértődtél, ami nem éppen a leszarás jele. Ez egy fórum, arra válaszolok amire akarok. Mondom, a hülyeségbe belekötök, névtől függetlenül. Ha nem hülyeséget írtál volna nem kötök bele :)
  • mflex #53
    Elég nagy hiba ha mindekibe belekötsz , amit én nagyívben leszarok, de az én hsz-re ne reflektálj B+!

Illetve csak TE ne válaszolj rá...
  • Sanyix
    szerk: valakibe belekötök aki szerint
    bocs hogy beleléptem a lelkedbe, de talán így elfelejted ezt az egyszerű és rossz hozzáállást.
  • Aspirin
    A világért sem akarok belevatkozni a vitátokba, de agyament pazarlásért végezték ki XVI. Lajost is. Aztán most minden francia az agyament pazarlás maradékait bámulni járó idegen pénzére nyáladzik...
  • Sanyix
    :DD grat És nekem vannak idióta megnyilvánulásaim, amikor valakibe aki szerint az agyatlan pazarlás jó. Ez akkora bagoly mondja, mint egy ház. Nem szállok le senkiről ha hülyeséget ír, függetlenül attól hogy ki az.
  • Aspirin
    A puppy ezt fantasztikusan tudja már vagy x éve. ÉPs persze voltak vérfanboyok (talán Vérov Fanovics Boyevek?) akik a BartPE néven kompiláltak egy live xp-t. Cd-ről tökéletesen müxik egy szerelvény komoly illegitim softtal. Aki tudja, töltse le! Küldenék egyet redmodtba, de csak Bill Gates címét tudtam, neki meg felmondtak.
    P.S. Még akkor is, ha felkiáltójelet kapok érte...
  • Dzson
    Ja, vin bebootol. ott a desktop de használhatatlan, mert még rátölt egy percig minden szart.

Ellenben az ubuntu hosszabban bootol, de ha megkapod a desktopot akkor egyből használhatod. Sőt effektekben lefossa a viszta félkész bugrendszert, pedig jóval optimalizálatlanabb a vga driver.

Vin azoknak kell akik rákényszerülnek játék (pécés játékoknak leáldozott) vagy munka miatt (bár emlékszem elszállt munkákra az os-nek titulált vinszar miatt). Aki meg otthonra akar gépet és nem akarja hogy feltelepítés után máris bemenjenek a vinyójára kívülről annak linux.

kvp: konzol ellenes dumád arra enged következtetni, hogy fogggalmad sincs a mai játékokról, tolod a levarezolt kis akadozós pécés szarjaidat és veszed évente a nagyobb procit és vga-t, mert azt gondolod ettől lesz játék a játék. Ez még nem lenne baj, de akkor ne mondj hülyeséget mert kiröhög az aki valóban ért hozzá.
  • mflex #47
    Téged meg ki kérdezett Te faszfej!? Ilyenkor beleélvezel a gatyádba, amikor nekem írsz.
    Egyszer adja az ég, hogy személyesen megtaláljalak, levágom a fejed és belepisálok a hulladék torkodba te köcsög mindentudó (magát annak feltüntető) agyament buzeráns kocka.

Dugd a pöcsöd a pc ventilátorjába, ilyen idióta megnyilvánulásokkal nőd nem lehet az biztos, ha kell priviben küldöm a címem, vagy leszálsz rólam a tetves kurva anyádat!
  • Sanyix
    ja, akkor én túl igényes vagyok :D
  • L3zl13
    A 2 terás korlát nem NTFS, hanem MBR limit amennyire tudom.
    Pl dinamikus kötetekkel vagy GPT-vel áthidalható, bár mindkettőval vannak gondok.
  • kvp
    "Amikor 6k körül van egy pc- be 2Gb ram ki a szart érdekel mennyit zabál a vista."
    "na pl ez a komzumidiótaság mintapéldája"

Igen, sajnos tipikus, hogy az emberek nem tudjak, hogy mi hogyan mukodik es nem is akarjak tudni. Ha van penzuk meg akarjak venni az anyagi helyzetuknek megfelelo legjobb dolgokat. Ezert talaltak fel a konzolokat es a keszreszerelt, leragasztott t***o gazdasagos gepeket is. (es ezert van annyi fanatikus a konzolosok kozott, hiszen valamivel potolni kell a tudas hianyat)

Aki meg dolgozni akar egy geppel (vallalatok) az szol ha valami baj van az operacios rendszerrel. (es ha nem javitjak, akkor nem vasarolja meg)

Egyebkent az uj windows verzio varhatoan a winnt6.1 lesz, ami remelhetoleg a vista befejezett verziojat tartalmazza. Az igert uj filerendszerrel, miegymassal. Jelenleg mindenki ezt varja, foleg a nagyobb cegek.
  • L3zl13
    Ha valakinek megfelel, akkor annál megfelelően működik, merthogy ez a szó definíciója. :D
  • Sanyix
    na pl ez a komzumidiótaság mintapéldája :D
  • Sanyix
    rápacsáltál mert nem fröcsögtem a vistára eddig, mert úgy ahogy ment eddig, csak most a 3 gigánál több ramtól fexik ki :)

max úgy egészben az összes vindózt szídtam, egyiket sem kiemelve.
    De te elmehetsz venni új procit, meg több ramot a vistának, hogy ki tudja használni. Bocs, de én a futtatott programokhoz veszek alkatrészt, nem nem os futtatásához :D Egyébként vindóz senkinél nem működik megfelelően, max azt mondja hogy igen, mindig van valami baja úgyis.
  • Yv@n
    "- hordozható, ez működjön pendriveról, live."

Ez nem működhet. Nem azért mert nem megvalósítható, hanem mert rohadtul nem az érdekük. Lásd aktiválás, és HW kötöttség. Legborzasztóbb rémálmaikban bukkan fel csak az adott szituáció, amikoris a user egy adott win példányt szabadon hurcolászhat a különböző gépek között.
  • Yv@n
    Ja igen. Hulladék vérfanboy az akinél működik megfelelően. Ejj a sok ostoba tuskó. :D

Neked valami nagy lelki sérülést okozott a Vista, hogy ennyire fröcsögsz róla minden vele kapcsolatos topicban?
  • BlackRose
    Különben a Windows legnagyobb betegsége a Registry...
  • mflex #37
    Amikor 6k körül van egy pc- be 2Gb ram ki a szart érdekel mennyit zabál a vista.

• Ubik
    Én szerintem meg Aspirin írta az egyik legjobb ötletet. Csakhogy ehhez az kellene, hogy a windows feltelepítésénél lehessen kiválasztani azokat az opciókat illetve komponenseket mint pl a winme vagy win98. Sajnálatos, hogy minden rákot fel kell telepíteni a gépedre és utánna is rengeteg olyan cucc fut illetve van a gépen amit soha a büdös életben nem fog használni 1 átlag felhasználó. Nem pedig programozó illetve valami informatikus.
  • BlackRose
    Részben igaz, de akinek csak sovány OS kell (Win alapú) az szépen felteszi a Server Core-t és minden rendben :) különben én már évek óta kimondottan Servert használok amely a 2003 R2-vel bevezetett egy fajta moduláris OS-t a Server 2008-ban ezt viszont sokkal magasabb szintre emelték, szóval nekem Vista nem kell, de XP sem.
  • Sanyix
    De igaz, max a hulladék vérfanboyok azt hiszik, hogy az os-nek az a dolga hogy leterhelje, használja a gépet, nem hogy os legyen.

Te nem kaptad meg a lefelé mutató újjacskát?
  • palm pilot
    Számos felhasználó szerint a Vistának éppenséggel gyorsabbnak és egyszerűbbnek kellene lennie az XP-hez képest, márpedig ennek pontosan az ellentéte valósult meg

Nem igaz. Max a hulladék gépek nem bírják.
  • BlackRose
    Ez a RAM zabálás mer kezd probléma lenni, a Vista/Server 2008 nem zabál meg 800MB RAM-ot hanem csak használja, elvégre minek a RAM ha nem használjuk, ha csak ott kihasználatlanul van a gépben. Nem lehet a Vista és az XP memóriahasználatát összehasonlítani mert más módon kezelik a memóriát. A Vistának van elég szépséghibája, de a RAM az nem nagyon tartozik ide. Az első probléma szerintem a nem konzisztens és még véletlenül sem pixel perfect UI kiegészítve a ClearType mindenkire erőszakolásával - itt a Segue UI fontra is gondolok amelynél a "ClearType blur look" minden esetben elkerülhetetlen (és más rendszer beállítást sem becsül a rendszer minden része). A másik probléma, hogy 5 év fejlesztés után többet kellett volna kihozni, de az XP-nél nem roszabb csak sokkal jobb kellett volna legyen.

Szóval a Windows 7-től azt várom, hogy kicsiszolja a Vista újdonságait, hogy ezeket az UI problémákat orvosolják és, és néhány kisebb újdonságot tegyenek hozzá. Az igazi nagy dolgot a Windows 8-tól várnám, de ha látom a Vistát vs. XP-t akkor nem tudom, hogy értelmes dolog e valami nagyot várni. :(
  • Praetor
    Így van, mindenki írjon magának oprendszert! Aki ért a számítógéphez, az olyan oprendszert ír magának, amilyen neki tetszik.
  • DonCaron
    :O Ez számomra hihetetlen hogy ezen megvannak lepődve hogy az emberek:
    gyors,megbízható,stabil,könnyen kezelhető oprendszerre vágynak és nem egy űbergagyira :G
    Hát ha módom lesz rá én megyek az MS-hez ilyen tanácsadónak :D sztem iszonyat jól járnának velem :) meg ahogy olvastam lenne itt még egy pár nagyfejes aki mehetne :D
  • Sanyix
    Nem, a számítógéphez kell érteni... és akkor mindegy milyen rendszer.
  • kutyak
    Ez a Sinofsky nem használ Windows-t? Komolyan, a csávó meg van lepve, hogy a felhasználók gyorsabb rendszert szeretnének?
    Ezért fordultam el a desktop win-től: redmontban fogalmuk sincs, hogy a felhasználók mit és mire szeretnének használni.
  • Magnum PI
    Egy linuxot nem tud használni egy átlag user. Ez nagyon nagy hátrány. Ubuntu ide ubuntu oda, a linuxhoz érteni kell.
  • jezsoadam
    Azért nagyon nagy teljesítmény az m$-től, hogy csak 2008-ban fogja fel, hogy a felhasználóknak nem egy túlhizlalt vacak kell, aminek a felét ki sem használják, hanem egy könnyű és gyors oprendszer, és lehetőleg biztonságos... Gratulálok, hogy az eddigi kiadások során ezek szerint ez nem is volt szempont... És a poén az, hogy ettől az igénytől meg volt lepve! Amikor főleg a Vista óta emiatt sír a szája a legtöbb usernek.
    Bár örüljünk neki, hogy most már lassan a felhasználó is számít, nem mintha ez egy másmilyen L-betűs oprendszer disztróinak fejlesztésénél ne lett volna ez szempont a kezdetektől... És érdekes módon, lassan tényleg azok a dolgok számítanak a Win usereknél amik Linux alatt már rég meg vannak valósítva... Csak a hardver gyártóknak kéne egy picit rugalmasabbnak lenniük, meg a játékokat kéne több platform alá portolni...
  • bakagaijin
    Lehet azt gyorsabban is csak ne a format c: -ot használd hozzá.

Mondjuk én inkább vagyok annak a híve, hogy a Winnek egy elegendően kicsi party (30-60G) kell, minden más NAS-on keresztül (célhardver vagy szerver) valami rendes naplózott fájlrendszerrel. Ma már nem drágák ezek a cuccok... Különösen hasznos, ha nem csak egy gép van otthon...
  • Magnum PI
    A Vista nagy baja hogy baromi sok erőforrást használ. Viszont ha azt megkapja ( persze ez nem mentség ) akkor igen is hatékonyabb mint az XP. Én sok programmal dolgozok egyszerre amiknek elég nagy erőforrás igényük van ( Photoshop, Flash, 3dsmax ), és XP alatt egyszerűen szörnyű volt a programok közötti váltogatás és minden sokkal lassabban indult el. Ha bezártam valamit az XP 5 akár 5 percig is darálta vinyót. Nekem nagyon bevált a Vista, de megjegyzem nekem nagyon erős gépem van és tényleg felháborító hogy még egy kipucolt Vista is 800Mega ramot eszik.
  • FoodLFG
  • skati
    BCS pixel van ilyen. Nagyon sokféle "buhera windows" létezik. Amit te leírtál,olyan is van,most meg nem mondom mi a neve,de múltkor láttam egy 130Mb s windowst, fel is raktam és teljesen stabil volt,nem volt vele probléma,csak annyi hogy teljesen alaprendszer volt,semmi program meg ilyenek.Csak a legalapabb dolgok voltak belepakolva.Amit meg meg lehet oldani jobb programmal,azoknak a neve le volt írva egy kis docba linkekkel és mindent megtudtál oldani egy sokkal jobb programmal,mint ami alapból be volt építve a windowsba. Jó gyors is volt :D
  • Benoke
    Különben is 640k Memória mindenre elég kell legyen. :o)
  • Mardel
    Bár a winnek csak egy guija van, amit vagy megszoksz vagy megszöksz.
  • Mardel
    Jó olvasni, hogy olyan dolgokat szeretnének a win userek, amit linux disztokban már rég megvalósítottak. Lehet telepíteni grafikus környezettel, vagy csak egy csupasz alaprendszert gui nélkül, és ha szeretnél gui-t akkor azt teszed fel a kb. 14 közül, amit te szeretnél.
  • BCS pixel
    Szóval legyen egy ilyen elvű megoldás, meg emellett nyugodtan megférne egy olyan változat ami az átlag felhasználóknak kell, amiben minden szar feltelepül és amiben minden szar be van kapcsolva. Bár egy idő után úgyis mindenki az első megoldást telepítené mert az ezerszer népszerűbb lenne.
  • BCS pixel
    Nekem olyan windows op kellene. Amiben a legalapvetőbb dolgokon kívül minden alapból ki van kapcsolva. És az alaprendszeren kívül semmilyen egyéb programot ne telepítsen fel. A telepítés után, én dönthessem el milyen program kell még a gépremre a lemezről. Na ez így egy fényévekkel szimpatikusabb és stabilabb rendszert eredményezne.
  • zola2000
    Ez hülyeség, nekem egy régebbi pcm van, windows 2000el, mivel játékra már régóta konzolokat veszek. Nekem egy AMD Athlon 1200as 512mb RAMos PCn elég gyors, és megbízható, és kb mindenre jó, immár 2001 óta (azóta csak dvd írót vettem bele, meg memóriát, meg nagyobb HDDt).