Gyorsabb Windowst akarnak a felhasználók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"zérókilóméteres emberkének már lehet hogy inkább azt ajánlanám!!!"

Itt mindíg a begyepesedett userekkel van a baj. Nullszaladós új usernek mindegy mit tanul meg. Én anno gondoltam pár éve hugy hugomat megtréfálom, egy ubuntu live cd-t raktam a gépébe, hogy win helyett az induljon, kiváncsi voltam, tud-e majd kezdeni valamit az újszerû helyzettel. Nos tudott, nem kis meglepetésemre. Mire visszanéztem már rá ugyanaz volt a linuxos desktop háttee, mint a windowson megszokott, és mindenféle probléma nélkül netezett Firefox alatt.

Ha az átlagfelhsználó így mûködne, akkor soha nem lenne gond. Az átlag viszont ha valamiben eltérõt lát a megszokottól egyszerûen tüntetõleg kijelenti, hogy õ azt nem ismeri(teszi ezt anélkül, hogy akár 1 percet is töltött volna az adott dolog megismerésének kísérletével), és duzzogva tüntetni kezd, hogy most rögtön add vissza neki azt amit megszokott.

És a világ bizony ilyen seggfejekkel van tele, logikus gondolkodásra képtelen idiótákkal. Az emberek nagytöbbségének fogalma sincs egyes folyamatokról amik a munkáját övezik, ezt tökéletesen mutatja egy papíros rendszerrõl történõ átállás egy elektronikusra. Ha fogalma lenne arról, hogy mi az ami elõtte van(a munkája), akkor nem oozna neki lelki törést amikor papír fecni helyett egy monitoron kell kitöltenie egy nyomtatványt, legfeljebb azt kellene megismerje, hogy hol éri el az egyes funkciókat(fiók helyett almenü...).

Márpedig amíg a standard reakció az, hogy "de én azt nem tudom, mert nem értek hozzá", addig az MS uralom nem törik meg, lehet bármennyire felhasználóbarát a linux.

"Õööö, na most az a helyzet, hogy XY emberke bemegy a bótba, és vesz valami hw-t, akármilyet, lehet hogy használtat. Na most akkor, hogy az rendesen mûxik, annak nagyobb a valószínûsége Linuxon, vagy XP-n, mint Vistán. ez mondjuk tény. Tök mindegy, hogy ez kinek a "hibája", ha hiba egyáltalán, egy biztos, hogy nem a júzeré!!!!"
Uhm, eredeti dobozos cuccon ott figyel épp így a "gengébbek kedvéért"(nem lenézés, de nem it szakember az illetõ, akkor most itt a szöveg értelmében õ a gyengébb), hogy az adott eszköz Vista compatible. Ezt minden esetben a gyártó matricázza rá, ezért ne MS-t utáljuk. Ez ugyanaz mintha a linuxomat szaroznám, mert a mai napig nem támogatja a jó 5 éves Philips Seismic edge hangkártyámat(philips baszik hozzá bármit kiadni). Használt hw esetén megintcsak annak eladója a hibáztatható, amennyiben Vista(vagy épp tökmindegy mi) kompatibilisként árulja. A user ott hibás, hogy anélkül hogy bármit tudna bemegy a boltba, és leveszi/leveteti a polcról az adott terméket. Ha valakinek lövése sincs a dologról, az ne akarjon barkácsolni. Nekik készülnek az OEM pc-k illetve a Mac. Bemegy a boltba, kér egy pirosat, és el van intézve a dolog. Ha rossz visszaviszi egyben, és oldják meg a problémáját.

"A Vista upgrade meg alapvetõen nem a júzer agyában merül fel, hanem a M$ marketingeseiben, mert nekik ebbõl van pénzük. A helyzet meg az hogy az emberek 99%-nak nem indokolt áttérnie, de mivel BG-nek valamibõl a nyugdíjas szép napjait is biztosítani kell, ezért ezt nyomják az agyba."
Akinek nem indokolt áttérnie az nem is fog áttérni. Már amennyiben egy csepp esze van... Ott a gépe, rajta a legális xp matricával, amit még jó évig ellátnak biztonsági frissítéssel, ott a megvásárolt eredeti szoftver, amivel dolgozik. Elvan vele, semmi szüksége vista-ra.
Ms marketinges meg nyilván el akarja adni a porékáját, mutassunk már valaki kereskedõt szerte a nagyvilágban aki nem ezért van a piacon. Szép is lenne ha nem akarnának pénzt keresni. :)

Ha kereskedõ vagy, neked sem az a megnyugtató, hogy 3 éve eladtál valamibõl 50ezer darabot, és azóta smemmit, lévén így pl felfordulsz egy idõ után az éhségtõl. Kivétel persze ha a kenyeret a boltban ajándékba kapod. :)

Ez teljesen normális üzleti szempontból nézve. Nyilván fogyasztóként emiatt utálhatod, de belátható hogy nekik az a jó, ha te megveszed az újabbat, és nem õk foltozzák ingyen a régit. Hisz õk azért vannak a piacon, hogy tõled a pénzt megszerezzék.

Mardel
Itt most nem ilyen eye candy dolgokról bezséltem, ha valaki minimalista, akkor egy puritán GUI-t szeretne, vagy akit zavar, hogy Gnome alatt sok cpu-t meg memet fogyasztanak a programjai, akkor feltesz egy másikat, mert nem csak a kinézetükben különböznek ezek. Egyébként amit írtál az csak emulátor.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

vajon kiki
én is hasonlókat szívtam a Vistával 30 éves komoly számítástechnikai tapasztalatokkal a hátam megett ... Undorítóan elba*ták a már megszokott kezelhetõ XP-s Win2000-es felületet és mindenhol a fullscreen ablakokkal szívsz mint egy barom, közben hülyére idegesít az UAC, amit, ha nem vagy gyakorlott XP rendszergazda akkor ki se tudsz rendesen iktatni, ha pedig az vagy, akkor meg hülye leszel ilyen szar operációs rendszerrel szívni naphosszat .. <#eplus2>

vagy feltolsz a lúzernek tényleg egy rendesebb linux disztrót, ha játszani akar akkor mellé még egy multibootra felnyomsz neki egy TinyXP-t és kezícsaókolom...

Visztát olyan nagy ívben dobtam a kukába hogy többet hallani se akarok rólla ! <#nezze><#csodalk><#guluszem1><#falbav><#banplz>

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

vajon kiki
szerencsére azért ez nem így van... ott a Flyakite OSX vagy a Vista OSX hogy mást ne mondjak..

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

vajon kiki
"Gyorsabb Windowst akarnak a felhasználók..."

Ott a Windows 2000 vagy egy Tiny XP az elég gyors.. még 16 megabájt ramon is bekúszik

Most nem olvasom végig, de tényleg jó lenne beállítani valami boot menüt, meg egyáltalán egy picit tapasztaltabb user már el tudja dönteni, mi kell, mi nem kell. Ha meg mégis kell, ott a gyári DVD, meg a Zinternet.

Most az a helyzet, h a SATA2 vinyón levõ zsír új XP jóval tovább bootol, mint az ATA 100!!!-as vinyón levõ Ubi :D :D Hogy is van ez?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Én nem mondtam, hogy tökéletes, de annyira nem szar amennyire azt sanyika elképzeli...
Egyébként az, hogy a windows 7 csak egy vista tuning lesz egyelõre spekuláció... A szerver változatnál valóban így lesz, de senki nem mondta még hivatalosan, hogy a "sima" windows 7 is ilyen lenne. Én még annó úgy hallottam, hogy teljesen más lesz a kernel felépítése. Igaz errõl manapság nem hallottam megerõsítéseket, de ha olyan lesz amilyennek akkor ígérték, akkor az megoldás lehet a sebesség és memóriakezelési problémákra. Ha meg nem, nekem mind1 mert a szar p4-es gépemen is teljesen jól megy a vista és ha annak a tuningja lesz a 7 akkor valszeg azis menni fog...
NEXUS6
Õööö, na most az a helyzet, hogy XY emberke bemegy a bótba, és vesz valami hw-t, akármilyet, lehet hogy használtat. Na most akkor, hogy az rendesen mûxik, annak nagyobb a valószínûsége Linuxon, vagy XP-n, mint Vistán. ez mondjuk tény. Tök mindegy, hogy ez kinek a "hibája", ha hiba egyáltalán, egy biztos, hogy nem a júzeré!!!!

A Vista upgrade meg alapvetõen nem a júzer agyában merül fel, hanem a M$ marketingeseiben, mert nekik ebbõl van pénzük. A helyzet meg az hogy az emberek 99%-nak nem indokolt áttérnie, de mivel BG-nek valamibõl a nyugdíjas szép napjait is biztosítani kell, ezért ezt nyomják az agyba. De szólj ha rosszul értelmezem a nemzetközi helyzetet!;)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Tökre igazad lenne, de ugyan ezek a Tinyk megcsinálták a Server 2003-at is játékra optimalizálva, és bizony vagy 20-30%-kal gyorsabb volt mint az általuk optimalizált XP, és atomstabilan, az XP-vel 95%-ban kompatibilisen mûködött. Szal valamit tudnak ezek a kölkök.

Lehet, hogy még a Vistátot nem ismerték ki.
Ettõl függetlenül a hsz-em elsõ fele viszont igaz. A M$-nek össze kell rántania magát, ha a Linux-hoz/open office-hoz képest valamit akar csinálni. nem azért mert azok annyival jobbak, de mint mondom zérókilóméteres emberkének már lehet hogy inkább azt ajánlanám!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Palinko
Úgy látszik az sem éri meg nekik hogy rendes OS írjanak, mert ugye mindég a legújabb windowst vegyed csak meg, aztán nekik mind1.
Szerintem legtöbb gépen simán kiváltható a windows, én már csak arra használom hogy egy-két szimulátort játszok rajta, minden másra találtam számomra megfelelõbb megoldást.
http://href.hu/x/6ju3 nézd meg! nagyon jo kis oldal!
Mint mondtam, nem technikai akadálya van a dolognak.

MS-nek ez nem éri meg, gondolj már bele, ahelyett hogy minden gépre megvennél egy win license-t majd egy db pendrive-al szaladgálsz körbe körbe, és használod kedvedre az összes gépet. Hát sírva menekülnének már az ötlet hallatán is. :)

Nálam furcsa mód nem fekszik ki 4G ram mellett sem, nem tette ezt mellesleg az xp sem, és a linux sem. A hiba bizonyára nálam keresendõ :)

Lehet rossz irányból közelíted meg a problémát. Nálam ez úgy néz ki hogy a gép mellé kerül az os, nem az os mellé a gép. Szóval a friss hw mellé, ha annak gyártója szerint is Vista dukál, akkor megnézem azzal, és miután tökéletesen mûködik együtt a kettõ, így nem látok okot az agyatlan fikázásra. Ez a "nem fogok az os-hez gépet venni" dolog kb a mindent letöltõ gyerkõcöknél még úgy ahogy érthetõ. õk azok akik letöltik torrenten a legfrissebb vistát, majd amikor az nem hajlandó hibátlanul üzemelni az nforce2 lapjukon(azt mondjuk még épp Noé baszta ki a bárkából, de ez megint részletkérdés), amihez az nvidia baszik rendes vista drivert kiadni, akkor az ms-nek a jó anyját, és különbenis hogyképzelik, meg Gyurcsánmonnyonle...mindegy, csak valami legyen már, mert nem megy a warez win a 10 éves dzsunka lapon.

OS-t nem divatból vásárol az ember, hanem mert szüksége van rá. Ha pedig neked olyna alkalmazásaid vannak, amikhez nincs szükséged vista-ra, neadj isten olyan géped, ami xp-vel muzsikál jól, akkor mi a francért merül benned egyáltalán fel egy pillanatra is a vista upgrade, mint lehetõség, amikor semmi szükséged rá. Ha van egy felesleges zsák pénzed amit ki akarsz lapátolni az ablakon szólj nyugodtan, megyegyek átvenni :)

"Egyébként vindóz senkinél nem mûködik megfelelõen, max azt mondja hogy igen, mindig van valami baja úgyis."
Erre azért néhány példát elfogadnék, már csak oktató jelleggel is, hogy tanulhassak valami újat :)

Pff, akkor nem arról szól a cikk meg a blog, hogy pont vannak vele problémái a júzereknek...?
Egyébként a részemrõl +1, mert a gépemre gyárilag pakolt vista gyakorlatilag a használhatatlanság határán pöcög, leginkább a vinyót nyírja. Ja, munkára használnám egyébként, de arra meg más is jó (sõt bõven jobb).
Ha valóban ennyit használtad és naprakészen tartottad, akkor büszkén elmesélheted a barátaidnak, hogy még egy windowst sem tudsz használni! Pedig nem kell hozzá túl sok tudás...
sajna nem tudok elmenni az emberi hülyeség mellett...

szóval te tökéletlen, hogyha a 64 bites változattal próbálkoznál, talán több esélyed lenne :)))
hmm azért én nem ítélnék meg úgy egy OS-t, hogy egy 14 éves kis takony hibákkal teli OS modder programjával lecsupaszított változatot teszek fel..
Mac OS X az igazi otthonra+munkára. Linux közelében nincs:)
nem, te egy szarukeretes szemüvegû 40 kilós nõt még pucéran nem látó idiota kis tudálékos senki vagy. boccs, hogy bókoltam.<#levele><#violent>
Sanyix
Majd belinkelem neked a kékhalálról a képet, és belinkelem az is ahogy a linux és az xp x64 fut. Mondjuk látszik hogy összevissza pofázol marhaságokat, te is ilyen "én mindenkit ismerek, és mindenkirõl tudom mikor mit csinál" ember vagy. De a lényeg, hogy május elejétõl vistát használtam, sp1-et májusig minden frissítéssel együtt. A kékhalálok utáni telepítõ amivel próbálkoztam, már augusztusig tartalmazott mindent. Na ezt nem láttad? Meg ilyenkor megy a pofázás hogy jaj másnak megy, csak mert nem hallottál még errõl a hibáról (mint ahogy valaki beírta hogy áá vistán kékhalál csak bugos driverek miatt meg programok miatt van, erre belinkeltem neki az updatet egy olyan hibáról ahol maga rendszer idézi elõ a kékhalált), de semmi értelmes ötletet nem tudnak mondani, mert fogalmuk sincs az egészrõl, ami mondjuk nem meglepõ mert egy os bugjairól kinek lenne fogalma a fejlesztõjén kívül ha az nem gyakori hiba? De legalább nem pofáznának hülyeségeket, hogy a hardver rossz, és vista olyan különleges, hogy az belefut a hibába, amit semmilyen más oprendszer vagy tesztprogram nem talál meg :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Például ez a 3 gigánál több ramtól kifekszik a vista dolog mesébeillõen vicces... Mondjuk látszik, hogy sose használtál még vistát pár percnél, óránál tovább és akkor sem volt rajta sp1 sem, nemhogy más frissítések.
Sanyix
Még most se szarsz le :D csak írogatod.
Írtam én neked arról hogy a vista összefossa magát 3gb-nál több rammal? Nem, neked azzal kapcsolatban írtam, hogy hülyeséget képzelsz. Hogy jön ide a vista?

"Pff , te egy lol agyament hülye vagy, aki megvan róla gyõzõdve, hogy ért a pc-hez, de ez nem így van..." ez megint egy bagoly mondja szitu, elég vicces ezt tõled olvasni, hiszen volt pár "elmés" aranyköpésed itt-ott.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Egyszer talán még hálásak leszünk, amiért mihamarabb elfogynak a nyersanyagaink...
Az emberiségnek végig kell járnia az összes hibás utat, míg legvégül az igazira rálel.

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.

NEXUS6
Azért azt kell mondanom, hogy lehet, hogy a Linux lassan 3X leelõzte M$-éket júzerfrendliségben. Berakom a fedóra telepítõ DVD-jét egybõl bejön egy grafikus felület, viszonylag sok komponenst és telepítendõ progit egybõl be tudok állítani. Kb ua idõ alatt felrak egy full rendszert, ami azonnal kész az irodai tevékenységre, amíg a Win csupaszon feltelepíti magát, és akkor még fél nap van hátra, amíg a drivereket, júzerprogikat is felrakom. No comment.

Aztán ahogy az már lejjebb le volt írva, a Linuxon legelterjedtebb GUI-k kapásból egyéni ízlés szerint maximálisan konfigurálhatók. A Winnél ugyan ez sokkal macerásabb. Vagy felrax egy rendszerlassító GUI modder progit, vagy pecseled a windózt. Bármit választasz a te idõdet rabolja és mellette van rá esély hogy a rendszert is szétbaxod.

Elsõ élményem Pistával (egy lecsupaszított gamer installer verzióval): Vista felrak, örömködés mert alapból is elég gyors az ablakkezelése (kb mint a Linux Gnome hardveres gyorsítás nélkül), de nincs se hangkártya (még jó hogy olyan alaplapi csip van rajta, ami full általános, valami realtek akármi), se internet. Nem baj, gondolom, ha lesz internet, majd keresek drivereket!
És aztán ez gondolat is maradt! Internet elõidézésének próbái közben 3X kékhalál, BG, SB felmenõi 100 000 RPM sebességgel forognak nyughelyükön, de végül csak Pista nyert!
Igen? - mondom neki - ilyen okos vagy, hát akkor b.zmeg!!! És már indult is a format.

Amúgy dúrva az is, hogy össze-vissza vannak a beállítások. Az XP-ben tudta az ember, hogy ha valami gondod van benézel a Control Panelbe és csak találsz valami olyan ikont ami megteccik és általában az alatt volt a megoldás. Itt meg kinyílik egy varázsló, középen néhány ikon, amik semmire sem mutatnak, oldalt meg a szöveg alatt elérhetõ linkek gyak egy feladatlistát adnak, hogy mit kéne csinálni. Ok ez fasza, de miért nem csinálja meg az OS helyettem, ha már olyan okosnak hiszi magát.
Régebben azt gondoltam, hogy a Vista gyak olyan mint a Win2000 volt annak idején: túl sok újdonságot, túl sok inkompatibilitást vittek be a hómjúzer szintre és innen volt a sok ellenérzés, de a progi amúgy nem rossz.
Sajnos ebben az esetben az elõzõekbõl az utolsó tagmondaton kívül minden igaz.

Sanyix
pl?

Brand
Azért írtam a barátom nickjérõl ,mert közben eljöttem othonról..mielõtt valki félreértené..szóval mflex voltam...

Csak a nõ½ tudja mi a szép:)

Brand
Látszik , hogy kurva nehéz a felfogásod! A nagyívben leszarok azt jelenti ebben az estben, hogy nem érdekel ha mást szekálsz a baromságaiddal, de rólam száll le azt ajánlom.

kurvára nem érdekel, hogy a vista nálad nem mûködik sok rammal és szerintem mást sem.
Nálam még semmi ilyesmit nem produkált 1 év alatt, mint amiket te itt leírogatsz.

Pff , te egy lol agyament hülye vagy, aki megvan róla gyõzõdve, hogy ért a pc-hez, de ez nem így van...

Csak a nõ½ tudja mi a szép:)

Akkor magadba miért nem kötsz bele? Ebbe és a másik windows 7-es témába is csak agyatlan parasztságokat írtál eddig...
Sanyix
Az még is más mint ez az "urallal járok munkába, nem baj ha 100 liter benzint eszik 100-on, mer van péénz veszünk még" hozzáállás. Ezt sulykolja az amcsi média fõleg, azt csodálkoznak hogy a szmogon csákánnyal kell keresztülvágni magukat, meg hogy elfogynak a nyersanyag készletek.

Sanyix
Nem kötök bele mindenkibe, mert nem ír mindenki hülyeséget, és ahogy írtam, a hülyeségbe kötök bele. De ne vetíts ezzel a leszarod dumával, hiszen az elõbbi kitörésedbõl világosan látszik hogy rohadtul megsértõdtél, ami nem éppen a leszarás jele. Ez egy fórum, arra válaszolok amire akarok. Mondom, a hülyeségbe belekötök, névtõl függetlenül. Ha nem hülyeséget írtál volna nem kötök bele :)

mflex
Elég nagy hiba ha mindekibe belekötsz , amit én nagyívben leszarok, de az én hsz-re ne reflektálj B+!

Illetve csak TE ne válaszolj rá...

What about the forests?

Sanyix
szerk: valakibe belekötök aki szerint
bocs hogy beleléptem a lelkedbe, de talán így elfelejted ezt az egyszerû és rossz hozzáállást.

A világért sem akarok belevatkozni a vitátokba, de agyament pazarlásért végezték ki XVI. Lajost is. Aztán most minden francia az agyament pazarlás maradékait bámulni járó idegen pénzére nyáladzik...

Sanyix
:DD grat És nekem vannak idióta megnyilvánulásaim, amikor valakibe aki szerint az agyatlan pazarlás jó. Ez akkora bagoly mondja, mint egy ház. Nem szállok le senkirõl ha hülyeséget ír, függetlenül attól hogy ki az.

A puppy ezt fantasztikusan tudja már vagy x éve. ÉPs persze voltak vérfanboyok (talán Vérov Fanovics Boyevek?) akik a BartPE néven kompiláltak egy live xp-t. Cd-rõl tökéletesen müxik egy szerelvény komoly illegitim softtal. Aki tudja, töltse le! Küldenék egyet redmodtba, de csak Bill Gates címét tudtam, neki meg felmondtak. <#rinya>
P.S. Még akkor is, ha felkiáltójelet kapok érte...

Dzson
Ja, vin bebootol. ott a desktop de használhatatlan, mert még rátölt egy percig minden szart.

Ellenben az ubuntu hosszabban bootol, de ha megkapod a desktopot akkor egybõl használhatod. Sõt effektekben lefossa a viszta félkész bugrendszert, pedig jóval optimalizálatlanabb a vga driver.

Vin azoknak kell akik rákényszerülnek játék (pécés játékoknak leáldozott) vagy munka miatt (bár emlékszem elszállt munkákra az os-nek titulált vinszar miatt). Aki meg otthonra akar gépet és nem akarja hogy feltelepítés után máris bemenjenek a vinyójára kívülrõl annak linux.

kvp: konzol ellenes dumád arra enged következtetni, hogy fogggalmad sincs a mai játékokról, tolod a levarezolt kis akadozós pécés szarjaidat és veszed évente a nagyobb procit és vga-t, mert azt gondolod ettõl lesz játék a játék. Ez még nem lenne baj, de akkor ne mondj hülyeséget mert kiröhög az aki valóban ért hozzá.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

mflex
Téged meg ki kérdezett Te faszfej!? Ilyenkor beleélvezel a gatyádba, amikor nekem írsz.
Egyszer adja az ég, hogy személyesen megtaláljalak, levágom a fejed és belepisálok a hulladék torkodba te köcsög mindentudó (magát annak feltüntetõ) agyament buzeráns kocka.

Dugd a pöcsöd a pc ventilátorjába, ilyen idióta megnyilvánulásokkal nõd nem lehet az biztos, ha kell priviben küldöm a címem, vagy leszálsz rólam a tetves kurva anyádat!

What about the forests?

Sanyix
ja, akkor én túl igényes vagyok :D

A 2 terás korlát nem NTFS, hanem MBR limit amennyire tudom.
Pl dinamikus kötetekkel vagy GPT-vel áthidalható, bár mindkettõval vannak gondok.
"Amikor 6k körül van egy pc- be 2Gb ram ki a szart érdekel mennyit zabál a vista."
"na pl ez a komzumidiótaság mintapéldája"

Igen, sajnos tipikus, hogy az emberek nem tudjak, hogy mi hogyan mukodik es nem is akarjak tudni. Ha van penzuk meg akarjak venni az anyagi helyzetuknek megfelelo legjobb dolgokat. Ezert talaltak fel a konzolokat es a keszreszerelt, leragasztott t***o gazdasagos gepeket is. (es ezert van annyi fanatikus a konzolosok kozott, hiszen valamivel potolni kell a tudas hianyat)

Aki meg dolgozni akar egy geppel (vallalatok) az szol ha valami baj van az operacios rendszerrel. (es ha nem javitjak, akkor nem vasarolja meg)

Egyebkent az uj windows verzio varhatoan a winnt6.1 lesz, ami remelhetoleg a vista befejezett verziojat tartalmazza. Az igert uj filerendszerrel, miegymassal. Jelenleg mindenki ezt varja, foleg a nagyobb cegek.
Ha valakinek megfelel, akkor annál megfelelõen mûködik, merthogy ez a szó definíciója. :D
Sanyix
na pl ez a komzumidiótaság mintapéldája :D

Sanyix
rápacsáltál mert nem fröcsögtem a vistára eddig, mert úgy ahogy ment eddig, csak most a 3 gigánál több ramtól fexik ki :)

max úgy egészben az összes vindózt szídtam, egyiket sem kiemelve.
De te elmehetsz venni új procit, meg több ramot a vistának, hogy ki tudja használni. Bocs, de én a futtatott programokhoz veszek alkatrészt, nem nem os futtatásához :D Egyébként vindóz senkinél nem mûködik megfelelõen, max azt mondja hogy igen, mindig van valami baja úgyis.

"- hordozható, ez mûködjön pendriveról, live."

Ez nem mûködhet. Nem azért mert nem megvalósítható, hanem mert rohadtul nem az érdekük. Lásd aktiválás, és HW kötöttség. Legborzasztóbb rémálmaikban bukkan fel csak az adott szituáció, amikoris a user egy adott win példányt szabadon hurcolászhat a különbözõ gépek között.

Ja igen. Hulladék vérfanboy az akinél mûködik megfelelõen. Ejj a sok ostoba tuskó. :D

Neked valami nagy lelki sérülést okozott a Vista, hogy ennyire fröcsögsz róla minden vele kapcsolatos topicban?

Különben a Windows legnagyobb betegsége a Registry...

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

mflex
Amikor 6k körül van egy pc- be 2Gb ram ki a szart érdekel mennyit zabál a vista.

What about the forests?

Én szerintem meg Aspirin írta az egyik legjobb ötletet. Csakhogy ehhez az kellene, hogy a windows feltelepítésénél lehessen kiválasztani azokat az opciókat illetve komponenseket mint pl a winme vagy win98. Sajnálatos, hogy minden rákot fel kell telepíteni a gépedre és utánna is rengeteg olyan cucc fut illetve van a gépen amit soha a büdös életben nem fog használni 1 átlag felhasználó. Nem pedig programozó illetve valami informatikus.