135
-
#95 Az biztos, hogy az 1 bites júzer emlékezetesebb élményt nyújt a baromságaival, meg ráadásul az idődet is elrabolja teljesen. De szerintem nem ez az általános manapság. Manapság nem menő nem érteni a számítógéphez, és az sem az ha értesz hozzá. Olyan mint a mobiltelcsi, mindenkinek van, mindenki használja a maga szintjén és ennyi, már nem hívják bunkofonnak. Persze vannak Józsibácsik, meg Jolánnénik, meg Vérpistike a szomszédból, akit nem tudsz lekoptatni és állandó "karbantartást" igényelnek.
Amúgy nálunk már X-szer tervezték a papír nélküli irodákra az átállást, de pl átlagban 3-4X biztos kinyomtatok valamit, amíg a főnököm rábólint (pusztuljatok esőerdők!). Amikor már siet, vagy nagyon unja javítgatni a vesszőhibákat, akkor mondja, hogy küldjem át elektronikusan, majd átnézeti a titkárnővel, vagy megcsinálja ő amit gondolt. Nesze neked XXI. szd!;))) -
#94 Tényleg nem kötözködésből írom, de most hirtelen beugrott a pár hónappal ezelőtti Vista matricás eset, amikor lökték ki a hardvert csilivili logokkal, csak a gép nem bírta a Zéró felületet. És itt jön be az amit írsz, hogy igen a kereskedő, meg a M$, hogy áldassék a neve, a pénzre hajt. Szal nem az a cél, hogy jó terméket adjanak el, hanem el akarják adni azt amijük van, ha szar van, akkor azt.
És ha őszintén nézzük, akkor a Vista nem az igazi. A Win9X Win2000 váltáskor azért volt más a helyzet, mert a Win9X egy őskövület vonal, elég nevetséges, hogy ilyet kiadtak a 90-es években és hiába szídták a W2000-et, valójában az annyival jobb, hogy a júzer átlagban mindenképpen nyert. Na most a Vistával megkapja majdnem ugyan azt, mint elötte, csak a régi dolgok (pl driverek) nagyrészét dobhatja a kukába és aztán annyival mégse jobb, hogy megérje ez az egész. Mert hogy ugye nem ingyért van a kicsike. -
#93 safarival mi a gond? (én az új 4-est használom és elég jó finomam fogalmazva)
quicktime-ot nem használom (sose szerettem, van több jobb alternatíva is)
ha elromlik megjavítják
A munkánál meg nem windows vs osx volt a téma?
Olvass már vissza, hogy akkor mire válaszoltál?
Egyéb? -
kvp #92 "kvp: konzol ellenes dumád arra enged következtetni, hogy fogggalmad sincs a mai játékokról, tolod a levarezolt kis akadozós pécés szarjaidat és veszed évente a nagyobb procit és vga-t, mert azt gondolod ettől lesz játék a játék."
Eloszor is nem ellenzem a konzolokat, csak eppen az a bajom veluk, hogy olyanoknak keszulnek akik nem ertenek semmihez es ezert nem lehet oket rendesen boviteni, sem a rendszert megvaltoztatni. Ilyen szempontbol meg a wii a legbaratsagosabb, mivel ott nem vedik a hardvert a homebrew szoftverektol. Sajat konzolom a 8 bites korszak ota nem volt, egyszeruen nincs rajuk szuksegem. (se rendes mmo, se rendes multiplayer strategia nincs rajuk, az oblivionhoz meg csak pc-re lehet user made patch-eket kesziteni) Szerncsere pc-t eleg 5 evente fejleszteni, mert a legtobb mmo nem igenyel mai hardvert. Az azsiaiak meg gf4-en is elmennek, de en ugyanolyan grafikus hardvert vettem mint amilyen az xbox360-ban van, a multiplatfom jatekokat ugyis erre optimalizaljak. Igen gf7-es sorozatu es 20 ezer alatti aron volt. (gyarilag jo hutessel, hogy ne olvadjon ki)
Operacios rendszer es gep tekinteteben a kovetkezokkel talalkozok napi szinten:
-win2k: ceges gep1, nagyon elavult, rengeteg javitas hianyzik belole ami az xp-ben benne van (pl. usb + network stack upgrade-ek)
-winxp: ceges gep2/3, sajat gep, csaladi gep, altalaban ezeket hasznalom
-apple macpro: regi ppc-s, de a videovagas meg megy rajta, jelenleg egy szekrenyben tartozkodik, elavult
-sun sparc: ceges szerverek/otthoni mediaszerver, mennek mint ahogy egy rendes unix-nak kell (csak kezdenek lemaradni a pc-k mogott)
-hp-ux: ceges szerverek, katasztrofalisak, egy elegge benan osszerakott unix system 5 implementacio gyenge itaniumos vason
-linux: ceges szerverek, mukodnek, de a linux device kezelese nagyon gyenge lett amiota kiszedtek a devfs-t es a statikus device fat (ennel meg a windows registry is jobb)
-win2k3: ceges szerverek, mukodnek ahogy kell, tipikus windowsok, jo konfiguracios gui-val, a 64 bites valtozat (es a desktop parja az xp64) egesz jo lett
-inteles mac: nehany ismerosomnek ilyen van, de gyakorlatilag sima olcso kinai pc-k, csak az intel uj efi rendszerevel kiegeszitve. Szervizelesuk egy remalom. (ha foxconn felirat van belul egy gepben az garancia az alacsony minosegre, de gyerekmunkaval csak ezt lehet elerni) Sajnos ami a macosx-ben stabil az nyilt forraskodu alapokon nyugszik (mach kernel, bsd unix kornyezet). Ami instabil es lyukas, az apple fejlesztes. (qt, itunes) Az apple azota nem csinalt jo hardvert amiota Wozniak elment a cegtol.
A vistarol csak annyit, hogy meg kell varni a winnt6.1-et. Ha vegre befejezik, akkor nem lesz olyan rossz rendszer, mert a vistat is csak az ideiglenesen berakott komponensek lassitjak (regi filerendszer, kulso indexelo, szoftveres drm, stb.). Meg eros gep sem kell hozza, csak sok ram es sok videoram. (vagy integralt vezerlo es akkor az egesz rendszerramot hasznalhatja a grafikahoz) A winxp-hez is boven eleg egy PII, csak legyen benne legalabb fel gigabyte ram, es akkor teljeitmenyben mar a 400 mips is eleg neki. A vista egy felmegoldas, mint amilyen a win95 volt. Meg lehet csinalni rendesen is, de ehhez ido kell.
ps: Jo os-nek ott a solaris, ami tokeletes lenne csak nincs hardver tamogatottsaga. De ilyen jo rendszer volt az sgi irix is, aminek a komponenseit es fejleszteseit beepitettek azota a linux-ba (filerendszer, grafikus alrendszer), a macosx-be is (filerendszer, grafikus alrendszer, utemezo) es a vista-ba is (grafikus alrendszer, bar a filerendszer meg keszul, az utemezo meg meg mindig a vms-bol van az nt3.51 ota). -
#91 Szerintem egy program biztonsági rései platform függetlenek. -
GG #90 ..már mint a buggos szoftverek gyártása! Lehet, hogy winben van a hiba?!? NEM csak a programozók a hibásak (mondjuk ez meglehet) -
GG #89 az a baj hogy ez csak x86 platformon megy OSXen nem :S -
homeless #88 safari, quick time hogy csak a 2 legcsodálatosabb vívmányukat említsem. És nem is fagyásokról beszéltem, hanem biztonsági résekről.
A munkánál meg nem windows vs osx volt a téma, hanem linux vs osx. Tudom, hogy most rögtön elkezdenél röhögni, de akkor elmagyarázom. osx tökéletes multimédiás feladatokra. Biztonsan másra is de erre tutira. A linux azért kicsit univárzálisabb. Pl linuxot ugyanúgy használnak renderfarmokon, többszáz node-os clustereken, mint irodákban sima asztali pc-ken. Ezért volt elfogult kijelentés az, hogy az osx mindenféle munkára jobb.
(majd akkor jösz rá a mac pro-d hátrányaira ha elromlik benne valami) -
#87 "Elmondanám neked, hogy az apple programozói ontják kifele magukból a bugosabbnál bugosabb programokat"
Érdekes eddig nem vettem észre, hogy valami is bug-os vagy fagyott volna , bár felsorolhatnád melyek azok a programok és akkor kipróbálom...
"De az is vicces, hogy csak úgy általánosságban kijelented, hogy az osx munkára is jobb meg otthonra is"
Ezzel teljes mértékben egyetértek, mármint , hogy sokal jobb bármiben az OS X, mint pl a vindows.. tudom ,mert mind a kettőt szoktam használni.
win boot bekacsolástol számítva 40-60 sec mire jön a (vista 64) desktop, utána még 1 percet várnom kell, mire tudok csinálni valamit, igaz akkor már elég gyorsan, bár a vinyó majdnem állandó tekeréstől az agyvízem szokott forni.
mac os x boot: bakapcsolás után 12 sec desktop! bármire kattintok rögtön az arcomba vágja a legkeményebb programokat egymás után!
több mint 6 éve használok windows-t és kb féléve Mac os x-et ,a különbség a kettő között óriási, mármint a mac javára mindenben.
Pedig a pc-és gépem is elég erős vas.
Ez pedig nem elfogultság, mert mint írtam nekem a vistaval sincs gondom, de ha már tele van tömve a pofája ramokkal és erős videókártyával, akkor nem az érdekel, hogy az élmény index számom a legmagasabb legyen, hanem ,hogy pl az adobe flash és társai programok azonnal megnyljanak,miközben mkv videót konvertálok és közben egy 4gb fil-t csomagolok be.
Na itt ilyenkor már szokott gondolkozni rendesen, a kérdés , hogy os x alatt ennek még csak a látszata sem merül fel...vajon miért? -
homeless #86 Ja mivel már rég otthagyta a picsába. Aplle termékeknek csak az ára fejlődik, de az nagyon. Ja bocs ott a forradalmian új time machine... Elmondanám neked, hogy az apple programozói ontják kifele magukból a bugosabbnál bugosabb programokat, de sokan ezt elképzelhetetlennek tartják a szép külső és a borsos árak miatt.
De az is vicces, hogy csak úgy általánosságban kijelented, hogy az osx munkára is jobb meg otthonra is. De milyen munkára könyörgöm??? Ja tudom mindenféle munkára az osx a legalkalmasabb. omg elfogultság rulez -
Yv@n #85 "zérókilóméteres emberkének már lehet hogy inkább azt ajánlanám!!!"
Itt mindíg a begyepesedett userekkel van a baj. Nullszaladós új usernek mindegy mit tanul meg. Én anno gondoltam pár éve hugy hugomat megtréfálom, egy ubuntu live cd-t raktam a gépébe, hogy win helyett az induljon, kiváncsi voltam, tud-e majd kezdeni valamit az újszerű helyzettel. Nos tudott, nem kis meglepetésemre. Mire visszanéztem már rá ugyanaz volt a linuxos desktop háttee, mint a windowson megszokott, és mindenféle probléma nélkül netezett Firefox alatt.
Ha az átlagfelhsználó így működne, akkor soha nem lenne gond. Az átlag viszont ha valamiben eltérőt lát a megszokottól egyszerűen tüntetőleg kijelenti, hogy ő azt nem ismeri(teszi ezt anélkül, hogy akár 1 percet is töltött volna az adott dolog megismerésének kísérletével), és duzzogva tüntetni kezd, hogy most rögtön add vissza neki azt amit megszokott.
És a világ bizony ilyen seggfejekkel van tele, logikus gondolkodásra képtelen idiótákkal. Az emberek nagytöbbségének fogalma sincs egyes folyamatokról amik a munkáját övezik, ezt tökéletesen mutatja egy papíros rendszerről történő átállás egy elektronikusra. Ha fogalma lenne arról, hogy mi az ami előtte van(a munkája), akkor nem oozna neki lelki törést amikor papír fecni helyett egy monitoron kell kitöltenie egy nyomtatványt, legfeljebb azt kellene megismerje, hogy hol éri el az egyes funkciókat(fiók helyett almenü...).
Márpedig amíg a standard reakció az, hogy "de én azt nem tudom, mert nem értek hozzá", addig az MS uralom nem törik meg, lehet bármennyire felhasználóbarát a linux. -
Yv@n #84 "Őööö, na most az a helyzet, hogy XY emberke bemegy a bótba, és vesz valami hw-t, akármilyet, lehet hogy használtat. Na most akkor, hogy az rendesen műxik, annak nagyobb a valószínűsége Linuxon, vagy XP-n, mint Vistán. ez mondjuk tény. Tök mindegy, hogy ez kinek a "hibája", ha hiba egyáltalán, egy biztos, hogy nem a júzeré!!!!"
Uhm, eredeti dobozos cuccon ott figyel épp így a "gengébbek kedvéért"(nem lenézés, de nem it szakember az illető, akkor most itt a szöveg értelmében ő a gyengébb), hogy az adott eszköz Vista compatible. Ezt minden esetben a gyártó matricázza rá, ezért ne MS-t utáljuk. Ez ugyanaz mintha a linuxomat szaroznám, mert a mai napig nem támogatja a jó 5 éves Philips Seismic edge hangkártyámat(philips baszik hozzá bármit kiadni). Használt hw esetén megintcsak annak eladója a hibáztatható, amennyiben Vista(vagy épp tökmindegy mi) kompatibilisként árulja. A user ott hibás, hogy anélkül hogy bármit tudna bemegy a boltba, és leveszi/leveteti a polcról az adott terméket. Ha valakinek lövése sincs a dologról, az ne akarjon barkácsolni. Nekik készülnek az OEM pc-k illetve a Mac. Bemegy a boltba, kér egy pirosat, és el van intézve a dolog. Ha rossz visszaviszi egyben, és oldják meg a problémáját.
"A Vista upgrade meg alapvetően nem a júzer agyában merül fel, hanem a M$ marketingeseiben, mert nekik ebből van pénzük. A helyzet meg az hogy az emberek 99%-nak nem indokolt áttérnie, de mivel BG-nek valamiből a nyugdíjas szép napjait is biztosítani kell, ezért ezt nyomják az agyba."
Akinek nem indokolt áttérnie az nem is fog áttérni. Már amennyiben egy csepp esze van... Ott a gépe, rajta a legális xp matricával, amit még jó évig ellátnak biztonsági frissítéssel, ott a megvásárolt eredeti szoftver, amivel dolgozik. Elvan vele, semmi szüksége vista-ra.
Ms marketinges meg nyilván el akarja adni a porékáját, mutassunk már valaki kereskedőt szerte a nagyvilágban aki nem ezért van a piacon. Szép is lenne ha nem akarnának pénzt keresni. :)
Ha kereskedő vagy, neked sem az a megnyugtató, hogy 3 éve eladtál valamiből 50ezer darabot, és azóta smemmit, lévén így pl felfordulsz egy idő után az éhségtől. Kivétel persze ha a kenyeret a boltban ajándékba kapod. :) -
Yv@n #83 Ez teljesen normális üzleti szempontból nézve. Nyilván fogyasztóként emiatt utálhatod, de belátható hogy nekik az a jó, ha te megveszed az újabbat, és nem ők foltozzák ingyen a régit. Hisz ők azért vannak a piacon, hogy tőled a pénzt megszerezzék. -
#82 Itt most nem ilyen eye candy dolgokról bezséltem, ha valaki minimalista, akkor egy puritán GUI-t szeretne, vagy akit zavar, hogy Gnome alatt sok cpu-t meg memet fogyasztanak a programjai, akkor feltesz egy másikat, mert nem csak a kinézetükben különböznek ezek. Egyébként amit írtál az csak emulátor. -
#81 én is hasonlókat szívtam a Vistával 30 éves komoly számítástechnikai tapasztalatokkal a hátam megett ... Undorítóan elba*ták a már megszokott kezelhető XP-s Win2000-es felületet és mindenhol a fullscreen ablakokkal szívsz mint egy barom, közben hülyére idegesít az UAC, amit, ha nem vagy gyakorlott XP rendszergazda akkor ki se tudsz rendesen iktatni, ha pedig az vagy, akkor meg hülye leszel ilyen szar operációs rendszerrel szívni naphosszat ..
vagy feltolsz a lúzernek tényleg egy rendesebb linux disztrót, ha játszani akar akkor mellé még egy multibootra felnyomsz neki egy TinyXP-t és kezícsaókolom...
Visztát olyan nagy ívben dobtam a kukába hogy többet hallani se akarok rólla ! -
#80 szerencsére azért ez nem így van... ott a Flyakite OSX vagy a Vista OSX hogy mást ne mondjak.. -
#79 "Gyorsabb Windowst akarnak a felhasználók..."
Ott a Windows 2000 vagy egy Tiny XP az elég gyors.. még 16 megabájt ramon is bekúszik -
HUmanEmber41st #78 Most nem olvasom végig, de tényleg jó lenne beállítani valami boot menüt, meg egyáltalán egy picit tapasztaltabb user már el tudja dönteni, mi kell, mi nem kell. Ha meg mégis kell, ott a gyári DVD, meg a Zinternet.
Most az a helyzet, h a SATA2 vinyón levő zsír új XP jóval tovább bootol, mint az ATA 100!!!-as vinyón levő Ubi :D :D Hogy is van ez?
-
slaci1 #77 Én nem mondtam, hogy tökéletes, de annyira nem szar amennyire azt sanyika elképzeli...
Egyébként az, hogy a windows 7 csak egy vista tuning lesz egyelőre spekuláció... A szerver változatnál valóban így lesz, de senki nem mondta még hivatalosan, hogy a "sima" windows 7 is ilyen lenne. Én még annó úgy hallottam, hogy teljesen más lesz a kernel felépítése. Igaz erről manapság nem hallottam megerősítéseket, de ha olyan lesz amilyennek akkor ígérték, akkor az megoldás lehet a sebesség és memóriakezelési problémákra. Ha meg nem, nekem mind1 mert a szar p4-es gépemen is teljesen jól megy a vista és ha annak a tuningja lesz a 7 akkor valszeg azis menni fog... -
#76 Őööö, na most az a helyzet, hogy XY emberke bemegy a bótba, és vesz valami hw-t, akármilyet, lehet hogy használtat. Na most akkor, hogy az rendesen műxik, annak nagyobb a valószínűsége Linuxon, vagy XP-n, mint Vistán. ez mondjuk tény. Tök mindegy, hogy ez kinek a "hibája", ha hiba egyáltalán, egy biztos, hogy nem a júzeré!!!!
A Vista upgrade meg alapvetően nem a júzer agyában merül fel, hanem a M$ marketingeseiben, mert nekik ebből van pénzük. A helyzet meg az hogy az emberek 99%-nak nem indokolt áttérnie, de mivel BG-nek valamiből a nyugdíjas szép napjait is biztosítani kell, ezért ezt nyomják az agyba. De szólj ha rosszul értelmezem a nemzetközi helyzetet!;) -
#75 Tökre igazad lenne, de ugyan ezek a Tinyk megcsinálták a Server 2003-at is játékra optimalizálva, és bizony vagy 20-30%-kal gyorsabb volt mint az általuk optimalizált XP, és atomstabilan, az XP-vel 95%-ban kompatibilisen működött. Szal valamit tudnak ezek a kölkök.
Lehet, hogy még a Vistátot nem ismerték ki.
Ettől függetlenül a hsz-em első fele viszont igaz. A M$-nek össze kell rántania magát, ha a Linux-hoz/open office-hoz képest valamit akar csinálni. nem azért mert azok annyival jobbak, de mint mondom zérókilóméteres emberkének már lehet hogy inkább azt ajánlanám!!! -
#74 Úgy látszik az sem éri meg nekik hogy rendes OS írjanak, mert ugye mindég a legújabb windowst vegyed csak meg, aztán nekik mind1.
Szerintem legtöbb gépen simán kiváltható a windows, én már csak arra használom hogy egy-két szimulátort játszok rajta, minden másra találtam számomra megfelelőbb megoldást. -
jozsef0912 #73 http://href.hu/x/6ju3 nézd meg! nagyon jo kis oldal! -
Yv@n #72 Mint mondtam, nem technikai akadálya van a dolognak.
MS-nek ez nem éri meg, gondolj már bele, ahelyett hogy minden gépre megvennél egy win license-t majd egy db pendrive-al szaladgálsz körbe körbe, és használod kedvedre az összes gépet. Hát sírva menekülnének már az ötlet hallatán is. :) -
Yv@n #71 Nálam furcsa mód nem fekszik ki 4G ram mellett sem, nem tette ezt mellesleg az xp sem, és a linux sem. A hiba bizonyára nálam keresendő :)
Lehet rossz irányból közelíted meg a problémát. Nálam ez úgy néz ki hogy a gép mellé kerül az os, nem az os mellé a gép. Szóval a friss hw mellé, ha annak gyártója szerint is Vista dukál, akkor megnézem azzal, és miután tökéletesen működik együtt a kettő, így nem látok okot az agyatlan fikázásra. Ez a "nem fogok az os-hez gépet venni" dolog kb a mindent letöltő gyerkőcöknél még úgy ahogy érthető. ők azok akik letöltik torrenten a legfrissebb vistát, majd amikor az nem hajlandó hibátlanul üzemelni az nforce2 lapjukon(azt mondjuk még épp Noé baszta ki a bárkából, de ez megint részletkérdés), amihez az nvidia baszik rendes vista drivert kiadni, akkor az ms-nek a jó anyját, és különbenis hogyképzelik, meg Gyurcsánmonnyonle...mindegy, csak valami legyen már, mert nem megy a warez win a 10 éves dzsunka lapon.
OS-t nem divatból vásárol az ember, hanem mert szüksége van rá. Ha pedig neked olyna alkalmazásaid vannak, amikhez nincs szükséged vista-ra, neadj isten olyan géped, ami xp-vel muzsikál jól, akkor mi a francért merül benned egyáltalán fel egy pillanatra is a vista upgrade, mint lehetőség, amikor semmi szükséged rá. Ha van egy felesleges zsák pénzed amit ki akarsz lapátolni az ablakon szólj nyugodtan, megyegyek átvenni :)
"Egyébként vindóz senkinél nem működik megfelelően, max azt mondja hogy igen, mindig van valami baja úgyis."
Erre azért néhány példát elfogadnék, már csak oktató jelleggel is, hogy tanulhassak valami újat :) -
floatr #70 Pff, akkor nem arról szól a cikk meg a blog, hogy pont vannak vele problémái a júzereknek...?
Egyébként a részemről +1, mert a gépemre gyárilag pakolt vista gyakorlatilag a használhatatlanság határán pöcög, leginkább a vinyót nyírja. Ja, munkára használnám egyébként, de arra meg más is jó (sőt bőven jobb). -
slaci1 #69 Ha valóban ennyit használtad és naprakészen tartottad, akkor büszkén elmesélheted a barátaidnak, hogy még egy windowst sem tudsz használni! Pedig nem kell hozzá túl sok tudás... -
FlyingV #68 sajna nem tudok elmenni az emberi hülyeség mellett...
szóval te tökéletlen, hogyha a 64 bites változattal próbálkoznál, talán több esélyed lenne :))) -
FlyingV #67 hmm azért én nem ítélnék meg úgy egy OS-t, hogy egy 14 éves kis takony hibákkal teli OS modder programjával lecsupaszított változatot teszek fel.. -
FlyingV #66 Mac OS X az igazi otthonra+munkára. Linux közelében nincs:) -
FlyingV #65 nem, te egy szarukeretes szemüvegű 40 kilós nőt még pucéran nem látó idiota kis tudálékos senki vagy. boccs, hogy bókoltam. -
#64 Majd belinkelem neked a kékhalálról a képet, és belinkelem az is ahogy a linux és az xp x64 fut. Mondjuk látszik hogy összevissza pofázol marhaságokat, te is ilyen "én mindenkit ismerek, és mindenkiről tudom mikor mit csinál" ember vagy. De a lényeg, hogy május elejétől vistát használtam, sp1-et májusig minden frissítéssel együtt. A kékhalálok utáni telepítő amivel próbálkoztam, már augusztusig tartalmazott mindent. Na ezt nem láttad? Meg ilyenkor megy a pofázás hogy jaj másnak megy, csak mert nem hallottál még erről a hibáról (mint ahogy valaki beírta hogy áá vistán kékhalál csak bugos driverek miatt meg programok miatt van, erre belinkeltem neki az updatet egy olyan hibáról ahol maga rendszer idézi elő a kékhalált), de semmi értelmes ötletet nem tudnak mondani, mert fogalmuk sincs az egészről, ami mondjuk nem meglepő mert egy os bugjairól kinek lenne fogalma a fejlesztőjén kívül ha az nem gyakori hiba? De legalább nem pofáznának hülyeségeket, hogy a hardver rossz, és vista olyan különleges, hogy az belefut a hibába, amit semmilyen más oprendszer vagy tesztprogram nem talál meg :D -
slaci1 #63 Például ez a 3 gigánál több ramtól kifekszik a vista dolog mesébeillően vicces... Mondjuk látszik, hogy sose használtál még vistát pár percnél, óránál tovább és akkor sem volt rajta sp1 sem, nemhogy más frissítések. -
#62 Még most se szarsz le :D csak írogatod.
Írtam én neked arról hogy a vista összefossa magát 3gb-nál több rammal? Nem, neked azzal kapcsolatban írtam, hogy hülyeséget képzelsz. Hogy jön ide a vista?
"Pff , te egy lol agyament hülye vagy, aki megvan róla győződve, hogy ért a pc-hez, de ez nem így van..." ez megint egy bagoly mondja szitu, elég vicces ezt tőled olvasni, hiszen volt pár "elmés" aranyköpésed itt-ott. -
Aspirin #61 Egyszer talán még hálásak leszünk, amiért mihamarabb elfogynak a nyersanyagaink...
Az emberiségnek végig kell járnia az összes hibás utat, míg legvégül az igazira rálel. -
#60 Azért azt kell mondanom, hogy lehet, hogy a Linux lassan 3X leelőzte M$-éket júzerfrendliségben. Berakom a fedóra telepítő DVD-jét egyből bejön egy grafikus felület, viszonylag sok komponenst és telepítendő progit egyből be tudok állítani. Kb ua idő alatt felrak egy full rendszert, ami azonnal kész az irodai tevékenységre, amíg a Win csupaszon feltelepíti magát, és akkor még fél nap van hátra, amíg a drivereket, júzerprogikat is felrakom. No comment.
Aztán ahogy az már lejjebb le volt írva, a Linuxon legelterjedtebb GUI-k kapásból egyéni ízlés szerint maximálisan konfigurálhatók. A Winnél ugyan ez sokkal macerásabb. Vagy felrax egy rendszerlassító GUI modder progit, vagy pecseled a windózt. Bármit választasz a te idődet rabolja és mellette van rá esély hogy a rendszert is szétbaxod.
Első élményem Pistával (egy lecsupaszított gamer installer verzióval): Vista felrak, örömködés mert alapból is elég gyors az ablakkezelése (kb mint a Linux Gnome hardveres gyorsítás nélkül), de nincs se hangkártya (még jó hogy olyan alaplapi csip van rajta, ami full általános, valami realtek akármi), se internet. Nem baj, gondolom, ha lesz internet, majd keresek drivereket!
És aztán ez gondolat is maradt! Internet előidézésének próbái közben 3X kékhalál, BG, SB felmenői 100 000 RPM sebességgel forognak nyughelyükön, de végül csak Pista nyert!
Igen? - mondom neki - ilyen okos vagy, hát akkor b.zmeg!!! És már indult is a format.
Amúgy dúrva az is, hogy össze-vissza vannak a beállítások. Az XP-ben tudta az ember, hogy ha valami gondod van benézel a Control Panelbe és csak találsz valami olyan ikont ami megteccik és általában az alatt volt a megoldás. Itt meg kinyílik egy varázsló, középen néhány ikon, amik semmire sem mutatnak, oldalt meg a szöveg alatt elérhető linkek gyak egy feladatlistát adnak, hogy mit kéne csinálni. Ok ez fasza, de miért nem csinálja meg az OS helyettem, ha már olyan okosnak hiszi magát.
Régebben azt gondoltam, hogy a Vista gyak olyan mint a Win2000 volt annak idején: túl sok újdonságot, túl sok inkompatibilitást vittek be a hómjúzer szintre és innen volt a sok ellenérzés, de a progi amúgy nem rossz.
Sajnos ebben az esetben az előzőekből az utolsó tagmondaton kívül minden igaz. -
#59 pl? -
#58 Azért írtam a barátom nickjéről ,mert közben eljöttem othonról..mielőtt valki félreértené..szóval mflex voltam... -
#57 Látszik , hogy kurva nehéz a felfogásod! A nagyívben leszarok azt jelenti ebben az estben, hogy nem érdekel ha mást szekálsz a baromságaiddal, de rólam száll le azt ajánlom.
kurvára nem érdekel, hogy a vista nálad nem működik sok rammal és szerintem mást sem.
Nálam még semmi ilyesmit nem produkált 1 év alatt, mint amiket te itt leírogatsz.
Pff , te egy lol agyament hülye vagy, aki megvan róla győződve, hogy ért a pc-hez, de ez nem így van...
-
slaci1 #56 Akkor magadba miért nem kötsz bele? Ebbe és a másik windows 7-es témába is csak agyatlan parasztságokat írtál eddig...