135
  • M0rph3u5
    #135
    am az a LOL, hogy a Vistát még az MS-nél is fikázzák. nemrég voltam egy microsoft programozói képzésen és állandóan ment a Vista fikázása a tanár részéről. (pl. hálózati update állandóan kifagyott, bluetooth adapter felismerésénél kékhalál, stb.). és nekem meg se kellett szólalnom, ment a fikázás ezerrel.
  • BlackRose
    #134
    Az is... de már nem csk az, ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy az A380 repülő... de persze a Cessna 182 is az, de az A380 még ennél sokkal több. Tehát a MacOSX UNIX minősítésű mert POSIX kompatibilis, de 90% összetevőinek semmi köze a UNIX filozófiához.
  • opeca
    #133
    Miért, mit gondolt, mit akarnak a felhasználók? Lassabb oprendszert?

    "azt azonban szerinte nem igazán lehet meghatározni, hogy pontosan mely elemeket lenne szabad elhagyni"

    Tehát már a saját programjukat sem ismerik. Na innentől kaki az egész.

  • turul16
    #132
    Mac OSX, Unix
  • sly007
    #131
    Animált váltás tudtommal meg lesz oldva. 3D gyorsítókártyát igénybevevő megoldás lesz. Amúgy az MS Office meg Direct X-et használ (tudtommal).
  • Dzson
    #130
    Igen, ez így van, csak gyorsan akartam egy videót keresni. :)
  • balage187
    #129
    En MS Office-t hasznaltam mar evek ota, de most ugy dontottem felrakom az OpenOffice-t megnezem milyen. Alapbol nem hasznalom sokszor az ilyen progikat, szinte csak akkor, ha kuldenek ilyen idiota PowerPoint fajlokat emailbe, meg ilyesmi. Persze ritkabban szoktam tablazatokat csinalni, illetve szoveget szerkeszteni is, erre meg nem kerult sor OpenOffice-ban, meg csak par hete/honapja van fennt.

    De, amit tapasztaltam: viszonylag lassan indul el, pedig a gepem eleg jo. A diavetitos/prezentacios programnak nehany animacioja (amikor valtas van ket dia kozott) rohadt lassu es nem lehet leroviditeni oket, vagy csak ugy, hogyha vagy 5x megnyomom a space-t. Ha a szovegszerkesztojebe beillesztesz egy SWF fajlt, akkor az nem jatsza le magat, Word-ben siman. Illetve meg az, hogy ha jol tudom a tablazatszerkesztoben a fuggvenyek nevei angolok. Ezt nem tudom megerositeni, mert en alapbol angolul tettem fel es engem nem is zavarna, de ugy hallottam a magyar verzioban is angolok, ez pedig szerintem nem jo.

    Persze nyilvan, ha tobbet hasznaltam volna tobbet tudnek mondani rola. Az a velemenyem, hogy az az 1-2 eleg jelentektelen dolog, amit eszrevettem szerintem azert eleg idegesito tud lenni, de ettol fuggetlenul jol hasznalhato. Viszont nem ertem mi bajod az MS Office-al. Persze en nem probaltam vele semmit amit te irtal (pl. "nem megy telepítő nélkül, ha egy fájlt kiszedsz belőle"), csak feltettem es hasznaltam arra viszont tokeletes, arra is valo egyebkent. Semmi bajom nem volt vele, nem is valtottam az Office XP-rol (azota mar 2 uj verzio is kijott ha jol tudom) ujabbra.

    Az meg, hogy 25 fele fajlformatumba tudok menteni nem sokmindenre jo, mert az alapuser ebbol 20-at nem ismer, nem hasznal. Viszont azt hasznosnak talaltam, hogy tud exportalni PDF-be es, hogyha HTML-be mentek, akkor rendes, tiszta kodot ad, nem ugy, mint az MS Office.
  • homeless
    #128
    Amíg annyit csinálsz, hogy begépelsz 10 oldalt meg pár szót átállítasz félkövérre, addig ugyanannyit tud. De ha esetleg már komolyabb grafikai munkákat is akarsz benne végezni, akkor jócskán alulmarad az openoffice. Nekem csak ezzel van tapasztalatom, de más területeken is jóval kevesebbet tud. Az ok, hogy sok formátumot ismer, de a .doc, .odf, .pdf-en kívül a többinek mi értelme van? Csak azért van benne, hogy elmondhassák a fejlesztők, hogy húúú milyen sok formátumot támogat. A sebességére meg inkább nem is mondok semmit.
  • vajon kiki
    #127
    Gyorsabb Windowst akarnak a felhasználók

    Na pont ezt mondtam , de senki nem hitt nekem, hogy a Vista egy lassú szar akármilyen bu*ierős hardvert tolsz a segge alá. És főleg, ha nem konfigurálod szarrá, akkor megőrülsz tőle és az UACától meg a sok felugró popup, ballon tipstől meg az egész képernyőt betöltő help és egyéb oldalaktól az első fél órában ! Ha meg már megtanulod konfigurálni akkor ennyi erővel már egy rendes OS-t is megtanulhatnál konfigurálhatni, nevezetesen egy XP-t !
  • vajon kiki
    #126
    Mörfi bácsi bölcsességei #1 :

    az MS ofiszok mérete évről évre hatványozottan növekszik.
  • vajon kiki
    #125
    hát az MS officnak nincs igazán fícsöre az OpenOffice-szal szemben, az OpenOffice tud kezelni vagy 25 féle dokumentumformátumok Export/Import bárhogy konvertálhatsz közöttük. Amit ezzel szembe az MS office tud az kb. olyan mintha a barátnőm márpedig a rózsaszín tangájában akar velem moziba jönni, pedig hideg van, jöhetne a bundájában is, meg ott van ezer alternatíva, mackónadrág vagy bármi, DE NEEEEM ŐŐŐŐ MÁÁÁÁRPEDIG CSAKIS A RÓZSASZÍN MS OFISZ MACRÓ FELIRATÚ GAGYI TANGÁJÁBAN AKAR JÖNNI. Nos én ilyenkor még a barátnőmet is lecserélném, tangástul. Foggalmam sincs mit tud ez az MS OFISZ amit az OpenOfisz nem, de azt tudom, hogy vagy 8szor annyi helyet lefoglal a winyómról, nem megy telepítő nélkül, ha egy fájlt kiszedsz belőle mert nem tetszik a pofája akkor az egész windows-od összehullik, mert uninstallálni sem lehet nélküle már utána, nemhogy reinstallni... egy ordenáré rakás szar az egész úgy ahogy van az összes mikrofostos programmal együtt , de annak is jó magasan a csúcsán. aki az MS ofiszt a környezetemben a szájára merészeli venni, azzal nem állok többé szóba az hétszentség.
  • vajon kiki
    #124
    így van én is ezt vettem észre, hogy mostanában már jóformán csak a böngészőkre fejlsztenek programokat , ott van a Firefox vagy egy Opera jóformán minden OS-n elfut és a ráírt object-ek böngészőbeépülő pluginek is pl: Java és Flash.
    E kettővel meg elég jó alkalmazásokat lehet írni és az OStől függetlenül mindenhol pixelre ugyanazt lehet majd a végkifejleten látni. Nemrég az OpenOfficenak láttam egy böngészőben futó Javás verzióját és mondhatom nagyon tetszett, még telepíteni sem kell az irodistáknak még a popsiját is kinyalja gyors nyelvcsapásokkal, nehogy véletlenül a kisujjukat meg kelljen mozdítani, vagy neadjisten egy új kifejezést megtanulniuk (pl.: Options helyett: Preferences )
  • BlackRose
    #123
    Persze ez nem is kérdés, a Linux disztrók megfelelnek már sok mindenre, csak ne nevezzük ezt UNIX-nak... mert még ha maga a kernel UNIX like és benne van minden fontosabb UNIX program (Stallman GNU-jának köszönhetően) az nem jelenti, a desktop disztrók nem UNIX-ok éppen úgy mint ahogy a MacOS/X sem UNIX még akkor sem ha UNIX-tól származik. Különben a jövő kb. úgy néz ki, hogy BÖNGÉSZŐ, és még Office az lehet, hogy egy ideig megmarad mint desktop alkalmazás (szerintem még sokáig), addig a legtöbb irodai alkalmazás a SaaS (vagy ahogy jobban ismerik cloud computing) területre helyezkedik és csak böngészőre lesz szükség, a szervertermek pedig növekszenek és mint a gomba eső után szaporodnak és ezekben a szervertermekben UNIX(like) és Windows Server uralkodik és Java vagy .NET... szóval ha az a kérdés mi lesz a jövő desktopja... a válasz kb. majdnem a böngésző, tehát ilyen alapon a LInux distrók is desktop királyok lehetnek ez nem kérdés, viszont ez már nem UNIX.
  • vajon kiki
    #122
    én itt most csak azt akartam ezzel mondani, hogy egy iroda, aki tényleg spúrolni akar a szoftver licencekkel, az simán megteheti hogy linuxokat használ, mert mindenre az égvilágon van linuxos alternatíva, sőt, linuxra feltétlenül több az alternatíva mint bármely más rendszerre, pont azért mert a világon bárki akinek kedve szottyan -bármilyen okból , akár egyéni perverzióból, vagy egyszerűen csak unatkozik- programokat írni, fejleszteni, az egysszerűen letölt egy már meglévő kezdeményezést és hozzáír , belekotorászik, belekontárkodik, aztán ha jó lesz a végkifejlet az el fog terjedni, mint egy következő verzió esetleg egy úgy néven futó valami ami még csak béta, vagy 0.1-es verzió, amibe az előző fejlesztés x.y verzióji tartoznak.

    A nagy számok törvénye pedig olyanná formálta a mai disztrókat hogy -ha nem is egyetlen disztribúcióban, de- mindenben megverik a többi rendszert külön, külön , tehát ott a Sabayon, ami legszebb OS , ott egy Ubuntu ami a legstabilabb, vagy ott egy SuSE amire a legtöbb alkalmazás készül, amin a legtöbb Linux alkalmazás garantáltan fut, vagy ott a RedHat Fedora ami a legtöbb hardware-t kezeli. Lehet válogatni kinek mi a fontosabb.

    A nagy számok törvénye olyanná formálta a mai disztrókat, hogy a látvány önmagáért beszél, és ezek ATOMSTABIL alapokon állnak (többnyire) hosszú-hosszú évek fejlesztései, tökéletesítése és egymást hülyére MEOzásának végkifejletei ... ha valami új , még nem kiforott dolog kerül beléjük, az vagy nagyon hamar kiesik a rostán, vagy , ha jó elterjed és a digitális evolúció kíméletlenül megedzi.
  • homeless
    #121
    "a linux is biztos teli van bugokal, csak mivel a kutya nem kíváncsi rá, ezért nem is tudunk róla."

    Erre csak azt szoktam mondani, hogy linuxokon nagyságrendekkel értékesebb adatokat tárolnak, mint egy szaros macbookon. De lehet igazad van és a hackerek szarnak ezekre az adatokra és inkább azzal töltik az idejüket, hogy a te szaros gépeden kutakodjanak:))

    "amúgy az OS X is unix rendszer, szóval egy családból származik az Isteneddel."

    Tényleg unix az osx??? Húúúú ha nem mondod hülyén halok meg. És nem származik egy családból az "istenemmel" mivel a linux nem unix, csak egy unix klón. És nem is az istenem, én 3 oprendszert használok(linux, windows, solaris) és tisztában vagyok mindnek az előnyeivel, hátrányaival.

    "munkára Linux max programozói szempontból lehet talán jobb ami így hirtelen eszembe jut (mérnökire is csak azért, mert sok cég avval sz*patja az alkalmazottait, hogy Linuxot használnak), amúgy a Linux munkára való használhatósága nem hogy a Mac OS, de még a Windows mögött is bőven elmarad."
    Mit értesz használhatóság alatt?
  • BlackRose
    #120
    Nincs... szerverként használok Linux-okat és Solaris-t, 4 fizikai gépem van és kb. 2 tucat virtuális... a desktopomon (vagy inkább munkaállomásnak nevezném) Windows Server 2008 van.
  • homeless
    #119
    Neked mégis ott van a desktopodon.
  • BlackRose
    #118
    ismétlem... éppen ezért nem való a UNIX a desktop-ra hanem a szerverteremben a helye.
  • homeless
    #117
    "Egyébként meg nemtudom ki az az őrült aki parancssorból fog neked szöveget szerkeszteni a mai világban."

    én
  • BlackRose
    #116
    Senki :) éppen ezért nem való a UNIX a desktop-ra hanem a szerverteremben a helye.
  • homeless
    #115
    Hát azért az openoffice még kúrvára a béka segge alatt van az ms office-hoz képest. Teljesen jól használható de sokkal kevesebbet tud, mint az office és sebességben is csúnyán alulmarad.
  • Mardel
    #114
    Amikre gondolsz azok felhasználói szintű programok, amik szinte csak GUI-val működnek. De melyik felhasználó szeretne GUI nélkül használni egy programot?
    Az miért baj, hogy vannak külön csak ilyen programok? Lehetne GUI-t külön választani, de az ilyen programokat nem fogják GUI nélkül használni.
  • Mardel
    #113
    Tehát akkor miről van szó?

    a UNIX alapfilozófiája a kis és egyszerű program amely GUI nélkül is futhat (automatizáció vagyis scripting miatt), amelyeket kombinálni lehet (pipe), az OpenOffice, és hasonló szupermonolitok már nem UNIX programok és minnél többet teszel ilyenből az OS-be annál meszebb vagy a UNIX-tól.

    Írtam olyanokat, hogy vannak rá, attól, hogy van ami nem oylan, az miért baj, nem tartanak fegyvert a fejedhez, hogy csak azt használd.
    Egyébként meg nemtudom ki az az őrült aki parancssorból fog neked szöveget szerkeszteni a mai világban.
  • BlackRose
    #112
    Nem arról van szó, hogy használhatod vagy nem, hanem hogy milyen irányban fejlődik. És nem a GUI-val van a gond ahogy már mondtam, GUI is a UNIX filozófia része, a monolit programok amelyek csak GUI-val képesek működni és amelyek mindent maguk akarnak megoldani az ami NEM UNIX.
  • BlackRose
    #111
    A Linux az kernel, az OS egy kicsit több mint kernel. De nem tudom mire céloztál, mert nem a GUI-val van a baj, a GUI rendben van a gond a monolitikus szuperprogramokkal van amelyek minden problémát maguk akarnak megoldani, a UNIX filozófia nem ez, a UNIX filozófia a programok egymás közötti kapcsolata (együttműködése), belefér ez GUI-ba is ha a GUI csupán a presentation layert képviseli, de a Windows és Mac által elterjesztett GUI és business logic összemosás a monolitikus programok amelyek néhány szám MB-t zabálnak meg és mindent maguk akarnak megoldani az nem UNIX. Persze itt most nem arról beszélek, hogy melyik a jobb mert az értelmetlen, a UNIX gépen amelyen programozó vagy profi IT-s a user ott a UNIX filozófia megfelel, azon a gépen amelyen a user nem programozó vagy IT szakember ott a monolit az egyetlen megoldás, nem várhatod el egy irodában dolgozó pasitól, hogy pl. ha kell neki spellchecker akkor letölt egy spellcheker-t, lefordítja és a szövegszerkesztőjéből a szöveget átirányítja a spellchecker programnak... szóval ez szerverek esetében OK, amikor programozók dolgoztak a gépeken (amikor a UNIX létrejött szintén OK volt mert akkor nem is lehetett másképpen megoldani), de ma főleg desktopon nincs mit keresni ilyen megoldásnak. És ha egy másik OS-t csinálunk amely kb. úgy néz ki mint a Win vagy a MacOS és úgy is dolgozik akkor azt nem érdemes UNIX-nak nevezni, maga a Windows kernel is hasonlóan dolgozik mint a UNIX kernel, és mégsem nevezik UNIX-nak... a MacOS/X esetében is hasonló az már nem UNIX az már valami más.
  • Mardel
    #110
    Ha nagyon mazochista vagy használhatod GUI nélkül, mert pár program, csak egy GUI egy már meglévő konzolos programokhoz, mint a firestarter tűzfal, az iptables GUI-ja.
    Van konzolos webböngésző (W3m, Lynx), van konzolos zenelejátszó, ott a Midngiht Commander konzolos fájlműveletekhez, konzolból tudsz CD-t/DVD-t írni.
  • Mardel
    #109
    Linuxnak nem lételeme a GUI, akkor meg miről bezsélünk?
  • BlackRose
    #108
    Ha a Macintosh Plus-on futó MacOS-t UNIX.nak nevezed akkor a Photoshop igen UNIX-Ra lett megírva... na vicc de létezett Photoshop egy ideig SGI IRIX-re, persze nagyon gyengén fogyott és nem fejlesztették tovább.

    Nézd én szeretem a UNIX-okat, de egy valamit meg kell említeni, a UNIX user = programozó (vagy legalább profi IT ember) és ezen nem fog változtatni 1000 év UI csiszolás, és a UNIX-ok helye a szerverterem. A 80-években és az WinNT megjelenéséig a munkaállomások is UNIX-on futottak mert nem volt alternatíva, ezért volt a CAD/3D általában UNIX de soha nem volt jó környezet mert a CAD/3D userek nem programozók nem IT-sek, a DTP és hasonló grafika pedig Mac de nem azért mert a Mac jó volt hanem mert létezett még DOS ami erre nem volt alkalmas és meglehet említeni még a GEM-et amely... na mindegy... a Windows a 3.0 verzióig csak GUI demo volt amit nem igen lehetett alkalmazni. Persze a DOS uralkodott az irodában amit asztán a Windows a 3.0-val és késöbbi verziókkal örökölt. UNIX fantasztikus OS a szerverterembe, és minden ilyen desktopra való törekvés azt amit kapunk távolítja a UNIX-tól, ha egy napon lesz egy pl. Linux vagy XYZ amely UNIX-ból indult vagy UNIX-like OS-ből ami a desktopon az átlagusernek szuper lesz az már nem lesz UNIX mert egyszerűen a UNIX alapfilozófiáját képtelen egy ilyen OS tartani, a UNIX alapfilozófiája a kis és egyszerű program amely GUI nélkül is futhat (automatizáció vagyis scripting miatt), amelyeket kombinálni lehet (pipe), az OpenOffice, és hasonló szupermonolitok már nem UNIX programok és minnél többet teszel ilyenből az OS-be annál meszebb vagy a UNIX-tól. A GIMP az viszont igen UNIX filozófia (fut akár a web-en is GUI nélkül vagyis web GUI-val)... de a Photoshop még véletlenül sem az.
  • vajon kiki
    #107
    a sok jútyúb fan, meg idijóta windózbuherátor, hacsak a drága elveszetegett idijóta oldalakon elmászkált idejének a felét a saját linuxa a saját hardveréhez való igazításával töltené el, hej mennyivel is szebb volna a világ,

    és ha rájönnének végre hogy az ilyen és ehhez hasonló forumokon a másnak az igazát bizonygatni, másnak a várát építgetni, toldozni-foltozni (a microsoftnak) mennyivel gagyibb, mint a saját nyílt forráskódú rendszeremet tuningolni és fejleszteni, hej mennyivel szebb volna a világ
  • vajon kiki
    #106
    linuxra minden területen van vagy több 100x annyi alternatíva mint a többi rendszerre (értsd: windows, osx) pontosan azért mert nyílt az egész.. ott van a blender, maya renderelésre, fotosopp natívban unixra lett megírva, GIMP is eredetileg csak később fordították át..

    irodai munkára ott az openoffice.org de van vagy 200 szövegszerkesztő prg amik mind tudásban, mind méretben nagyon keményen rávernek a microsoft officera..

    ezenfelül pedig van vagy 3 féle alternatíva hogy hogyan futtassunk windows alkalmazásokat linuxon belül:

    ott a wine, amivel natívban linux ablakon belül windows programok futnak:

    Macromedia Flash MX pl.: nekem olyan szépen fut egy P2-es gépen 256 mega rammal linuxon wine-nal, hogy a Micro és a Macro programozók is maguk alá piszkítanának örömükben és elélv*znének a gyönyörűségtől meg a szoftver requirementstől.... pofátlanságból a windowsos Total Commanderrel vezérlem a Linuxomat !!!

    ott a VMware workstation ami komplett windowsokat futtat , valamint erre ott a XEN is ami nyílt forráskódú és teljesen ingyenes is.

    egyes jobb linux disztróknak pedig pl.: hogy mást ne mondjak de a multilanguage funkciói pedig olyan szinten megalázzák a fizetős windowsxp és viszta hasonló irányú próbálkozásait, hogy az már szinte fájdalmas.

    úgyhogy végeredményben csak annak nem jó a linux munkára aki nem is akar dolgozni.
  • vajon kiki
    #105
    fényévekkel messze az aero előtt jár a linux ebben _IS_ mind gépigényben, mind teljesítményben... SOHA nem lesz olyan windows ami csak megközelítené a compiz teljesítményét... a látvány önmagáért beszél.... nekem személy szerint az OSX nagyrabecsült beépített szkinjénél is vagy 10x jobban tetszik, de az aeroval egész biztos, hogy még csak egy napon se lehet megemlíteni !
  • Yv@n
    #104
    "...a compiz iszonyat megalázza a vista aerot..."

    És egy ideig jól is megy, aztán meg bizonyos időnként ha az nvidia driver épp úgy dönt, akkor összefossa magát latta az egész X :)
    Szóval az sem mindíg fenékig tejfel, bár roppant pofás azt meg kell hagyni, és sok funckió tetszett benne amikor használtam.
  • Yv@n
    #103
    "csak a régi dolgok (pl driverek) nagyrészét dobhatja a kukába"

    Jó, de én meg ezt magyarázom. :)

    Nincs régi dolog. nincs régi gép. Felejtsük el, régi gépet használja boldogan XP-vel annak tulajdonosa. Nem kell ráerőltetni szerencsétlen HW-re a friss rendszert, hogy csak recsegjen ropogjon alatta. Ez az amit a sok warezhuszár tol, aki letölti a korábbi vashoz a friss rendszert, mert nincs számára anyagi vonzata a dolognak, majd nekifutásból szarozza azt, amiért neki nem azt nyújtja amit elvárt tőle.
  • vajon kiki
    #102
    http://youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno << viszta insztall in tú minitsz
  • vajon kiki
    #101
    ...a compiz iszonyat megalázza a vista aerot...
  • Mardel
    #100
    Csak Berylt már nem fejlesztik, mert összeolvadt a Compizzal, és most Compiz Fusion néven fut. Mondjuk én csak 10 percig használtam. Akinek hiányzik a Vista csicsa annak teljes mértékben megfelel, de én épp menekülök az ilyen csicsáktól, mert nemsok hasznát veszem.
  • Dzson
    #99
    Ilyen effektekkel megy a desktop q. gyorsan és stabilan:

    Vista aero VS linux beryl
  • Dzson
    #98
    Most is linuxról vagyok...
    Komplett webfejlesztői rendszer megy, apache stb. Mozilla, MSN kiliens...

    Szerinted milyen munkára alkalmatlanabb a linux? Árkot ásni?

    A bug kezelése kb. 1000x rugalmasabb a kommuna miatt. Frissítések nagyon gyakran jönnek hozzá, és külön oldal foglalkozik a talált hibákkal súlyosságuk szerint (nem csak kernel, hanem feltelepített alkalmazások szerint is).

    Tudod, itt long term support van, ami nem azt jelenti, hogy félévente javítanak 3db kritikus hibát. Bár most a redmondiak is belehúztak, kéthetente frissül az xp. :)))))

    A linuxot a Sun támogatja nagyon (open office királyság), és nem tehetik meg hogy szart támogat. Ellenben a mikrofossal aki a saját gesztenyéjét sütögeti a juzerekből rakott máglyán.
  • Dzson
    #97
    Oké, akkor félreértettem, (bocs az offért a többieknek) de:

    "hogy olyanoknak keszulnek akik nem ertenek semmihez es ezert nem lehet oket rendesen boviteni, sem a rendszert megvaltoztatni."
    A konzol JÁTÉKRA és multimédiára készül, nem legózni a hardverekkel. Ott nem új vga-t vetetnek az emberrel a fejlesztők hanem optimalizálnak - ami a fix hardver miatt 250x egyszerűbb mint vindowson. Pécén beraknak 3 csúszkát, hogy detail, felbontás és hdr, azt kész.

    Nintendo mindig is elzárkózott még a 3rd party fejlesztésektől is néha, nemhogy a homebrewtől. Homebrewre ott a PS2 linux kittel, vagy a PS3 amire gond nélkül tehetsz alapban linuxot ha erre van szükséged (System menü - install other OS).

    Oblivion az egyetlen "mai" pc game ami fenn van a starcraft és az AOE2 mellett, mert nekem meg ezek óta nincs szükségem PC gamingra - mint neked a konzolokra. :))) A homemade addonokról meg annyit, hogy iszonyat szétcseszik az eredeti játékmenetet és koncepciót - kivéve a texture és modell packokat. De PS3-mon játszottam végig (és a mai pécémen szarabbul néz ki mint azon a Quarl szarok felnyomása után is).

    OS:
    Win98 után W2K-m lett, mivel egyedül ez támogatta a dual procis alaplapokat programkompatibilitás mellett (ABIT BP6 = isten). Majd XP. A linux felé a vista inkompatibilitása és hülyeségei miatt fordultam, és Desktop gépnek egyenértékűnek mondanám az Ubuntu disztribet (a többit nem ismerem, azokról nem nyilatkozom).

    Mac is jó, kollégának macbook-ja van, de nekem az túl zárt világ, akkor inkább Amiga. :)))
  • FlyingV
    #96
    a linux is biztos teli van bugokal, csak mivel a kutya nem kíváncsi rá, ezért nem is tudunk róla.

    amúgy az OS X is unix rendszer, szóval egy családból származik az Isteneddel.

    munkára Linux max programozói szempontból lehet talán jobb ami így hirtelen eszembe jut (mérnökire is csak azért, mert sok cég avval sz*patja az alkalmazottait, hogy Linuxot használnak), amúgy a Linux munkára való használhatósága nem hogy a Mac OS, de még a Windows mögött is bőven elmarad.