6647
-
ptamas88 #4407 ha te süllyesztesz ellenséges konvojt akkor az ellenség kap mínuszt a nat. unity-jéhez. te akkor kapsz pluszt ha elsüllyeszted az ő tengeralattjáróit. de ezek le vannak írva tooltip-ben. egyébként szerintem ne ekkora hajórajokat küldj ki hanem 3-4 hajóból álló sok kis rajt és azzal lefeded jól az egész óceánt akár. -
Armisael #4406 Én a DiDay moddal játszom és ott is ez megvan, hogy hiába süllyesztem el a szövetségesek transzportjait a N. Unity-m nem kap semmilyen + bónuszt. De ha ezt nem mondod akkor nekem például fel sem tűnik. Az alapjátékban ezek szerint kapunk bónuszt?
Mondjuk nálam a convoy raid-eket sem jeleníti meg. De onnan tudom, hogy rendesen pusztítanak a farkasfalkáim, hogy kiküldtem egy 10 és egy 21 hajóból állót. Majd az első 1 hónapnyi portyán csak kb 2 üzenet jött be, hogy x számú hajót sikeresen elsüllyesztettünk. Majd egy amerikai partraszállással kellet bajlódnom és eltelt még kb 3 hónap amire eszembe jutott, hogy még mindig kint portyázik a két falka rájuk nézek és látom, hogy elég leharcolt állapotban vannak strengh és org szinten. Majd megnézem, hogy sunken ships és minden hajó legalább egy tucat ellenséges hajót küldött hullámsírba. A legjobb hajó egymaga jóval 20 fölött járt (bár neki volt a legkevesebb a strengh-je is) És ezeket mind abban a 4 hónapban tették mert egyenesen a gyártó sorról küldtem őket ki (természetesen megvártam, hogy a str és az org feltöltődjön)
Ha valaki eddig eljutott akkor nekem is lenne kérésem, hogy ha betöltök egy save gamet a jegyzettömbbe akkor merre kell keresnem az én országom (Németország)Man Power-jét mert átszeretném íri, hogy megindíthassam a Barbarossat. lol 350 manpowerrel nem látom értelmét neki menni, még ha a Barbarrosa eventel kapok +750 manpowert az akkor is csak 1100 ami szerintem még mindig kevés legalább egy 2000 el kell. -
Rommel01 #4405 Üdv!
Másnál is előfordult már az a probléma, hogy a konvoj háború során csak az ellenség által elsüllyesztett konvojokat számolja el és amit én süllyesztek el azt nem, mert elég gyorsan leviszik a nemzeti egységet, szóval ez másnál is így van a vagy pedig csak nálam és tegyem újra? -
Armisael #4404 A DiDay-t innen szedheted le a 2.03c-ben nem tudok segíteni sajna
http://didays.derkb.de/downloads/Beta/ -
mitabrev #4403 Sziasztok!
Próbáltam elolvasni annyi hozzászólást, amennyit csak bírtam, de nem találtam választ.
Szóval most Semper Fi 2.03b van fent, de sehol sem találom a 2.03c beta-t ill., a több hozzászólásban is említett DiDay modot.
Ha valaki tudja, pls adjon hozzájuk egy linket.
Kösz.
-
tttttom #4402 Ne nézettek soviniszta dögnek, de nincs egy olyan mod a hoi3-hoz ahol a népet átlehet változtatni ilyen Vicky 2-es stílusban? :) -
Armisael #4401 Sziasztok megint én vagyok Franciaország 40' Szeptember elejére megadta magát. De azóta a játék határozatlan időközönként CTD-zik hol 24 óra hol 1 hét hol 2. Gondolom más is találkozott már ilyen problémával. Ezt valahogy lehet orvosolni? Mert meggyőződésem, hogy egy event ami beugrana az ami a CTD-t okozza. Vagy ilyenkor mitévő lehet az ember. Ha az segít akkor feltöltöm valahova a save game-et hogy másnak is jelentkezik e a probléma.
A DiDay's I.C.E. Beta 2.1.6 Semper Fi moddal játszom és teljesen tiszta felrakott és fel patchelt játékra lett rárakva.
-
ptamas88 #4400 haladj tovább majd megadják... -
Armisael #4399 Sziasztok a Németekkel és a DiDay's I.C.E. Beta 2.1.6 Semper Fi verzióval játszom és Párizst már több mint egy hónapja elfoglaltam de a Franciák nem akarnak kapitulálni, ilyenkor mit lehet tenni? -
ptamas88 #4398 igen, a semper fi 1.0ás verziójával volt még a hiba ha jól emlékszem. de pl a Diday's ICE mod-ban is javították ezt. -
hana1 #4397 hali!
telepítsd a frissítéseket, akkor nem lesz gond...mintha valamelyik korai verzióban rémlene hogy volt a Vichy-eventtel vmi gubanc -
Rommel01 #4396 Üdv
Amikor én a németekkel voltam voltam és az olaszok előbb megtámadták a franciákat mint én, miután franciák elestek ugyanúgy megkaptam É-Franciaországot délen pedig létrejött a Vichy állam, szval sztem mással van gond. -
bad00 #4395 üdv!
Van egy kis gondom. Olaszokkal játszom, eddig minden történelem hűen ment, de mikor a németek a francia határnál voltak, én is elindítottam az offenzívát délen. Elfoglaltam Franciaország déli részeit, a németek meg az északit, egy két terület kivételével. Ekkor a játék kilép. Lehet azért van mert nem tud létrejönni a Vichy állam? -
kopaszeger #4394 Nézd meg a 4040 hozzászólást. -
Kallahiosz #4393 Na szerbusztok.
MEGVAN AZ ÚJ VIDEOKÁRTYA úgy hogy fut a játék mint az éhes Zimbabwe-i kisfiú a segély-teherautó után.
Kicsit lemaradtam a fejleményekkel úgyhogy ha lenne valaki olyan jó fej, hogy leírja mit mire kell pecshelni, hogy magyarul játsszak a legújabb kiegészítővel(ha jól tudom 2.1.4) annak jövök egy sörrel.
Ja és ha valaki tudja hogyan kell átírni a játékban az induló fejlesztéseket azt NAGYON megköszönném.
Na legyetek jók -
priluki #4392 üdv!
Tényleg nem vagyok lusta már vagy fél orája keresgélek de csak annyit találtam hogy van magyarositás de hogy honnan azt sehol:D
Tudna valaki segiteni? -
vzsiros #4391 Én nem a németekkel, hanem magyarokkal nyomom, de mivel az én játékomban a spanyolok a tengely része lettek, így gondolom segített. -
lackoka25 #4390 hali! legyen az officerseid száma 200% és fejlezd ki 2 delay doctrine-t és utána csak 24 órát kell várni a csaták közt.gyakorlatilag mire eléri a tartományt ujra támadhat. -
ptamas88 #4389 hát elsősorban nézd meg hogy van e elég szállítóhajód aztán pedig egy inváziónál építs előre kikötőket, hogy amikor partraszállsz akkor mindehova ahol nincs kikötő le tudj rakni egyet, és ezek után amit elfoglaltál területek ott is építs még kikötőt mert egy adott kikötő csak bizonyos mennyiségű ellátmányt tud behajózni. de a supply mapmode-ban sok dolog le van írva ha egy tartomány fölé húzod az egeret ott kiírja hogy mennyit tud naponta behajózni és mennyi kéne és mennyi van jelenleg ott. -
#4388 és ha kitörlöm ezt a spanyol scriptet utána csatlakozik a tengelyhez spanyolo.? -
#4387 azt nem tudjátok hogy a semper fiben mit kell átírni 8csalni) hogy ne legyen várakozás a csaták után? normál hoi3 nál a technoligies könyvtárban kellet átírni a delay doctrinét 24 óráról 72-re (vagy többre) így egy-egy szint kifejlesztésénél 72 órával csökkentette a várakozást. itt a semper fiben viszont nem tudom mit kell átírni.
meg hiába fejlesztem a delay doctrine-t akkor is 140 órát vár csata után, pedig hosszú útvonalat adok meg a seregnek, nem tartományról tartományra mozgást -
dristvan #4386 Szia ptamas88!
Nekem is ellátmánnyal lenne, ill. majdnem mindig van gondom. Én most megtámadtam Amerikát a Németekkel. És két kikötőbe is megy konvoj ellátmánnyal, de még se tölti az ellátmányt, de üzamanyag meg fullon van. Szeritned a szálítógép az megoldás lenne, vagy lenne valami más tanácsod. Mert ugye Amerikába az infrastruktura az jó.
Köszi -
Armisael #4385 Sziasztok csak az end dátumot lehet kitolni átírással vagy a kezdési dátumot is mert jó lenne még pár év hadsereg építésre főleg úgy, hogy Amerika 1940 elején belépet a szövetségesek közé (DiDay's I.C.E. Beta 2.1.5) így baszhatom a Fall Gelbet. Mondhatom nagyon történelemhó Pearl Harbor-ig. -
hameee #4384 Köszi a gyors választ.Kezdem észrevenni,h ez nem a hoi 2 :D :D :D. -
ptamas88 #4383 nem azzal van a gond hanem azzal h perzsián át oroszország mélyébe nemhiszem h túl sok jól kiépített infrastruktúrális hálózat vezet, így az 1-2 infra szintű tartományokon át -ami a való életben kb azt jelenti h van egy kitaposott ösvény- nem túl sok supply jut a csapataidnak főleg ha jó sok van ott. egyszerűen nem tudod ellátni őket. kezdj infrastruktúrát építeni vagy teherszállító gépekkel küldj ellátmányt különben egy idő után éhen halnak az embereid. -
hameee #4382 Én is Moval tolom.Nem léptem be az Axisba,lezúztam jugót,románokat,bulgárokat,törököket és perzsákat.Amikor németek megkapták Szutól a területeket az urálig,gondoltam még én is belerúgok a vergődő hullába.Hadat üzentem a Szunak.
A probléma hasonló.Hiába van maxon a supply,hiába van manpower,egyszerűen alig kapnak utánpótlást a csapataim,pedig tényleg csak ez gátol meg abban h győzzek.Mélyen a Szuban rostokolnak a csapataim,mert csak visszafelé tudnak vonulni.Az egységeket már többször áthelyezgettem a hierarchiában,h a HQ kiírás zöldbe legyen,de szart se ér.Gondolom a theatrek lennének a megoldások,de valahogy azt nem értem h üzemelnek.A productionsbe a define theatre darabolja a területeket,de nem tudom megépíteni a hozzávaló egységeket.(csak így működne rendesen????) -
fityusz #4381 Értem, köszi a választ! -
ptamas88 #4380 sose játszok magyarországgal, szóval nem tudom mi lehet a gond...így látatlanban azt mondanám hogy rakd fel a legújabb patch-et. esetleg ha semper fi-d van hozz létre új theatre-t hátha akkor újraszámol a gép. -
ptamas88 #4379 sose lesz az lehetséges mivel ez egy világháborús játék ahol nem kötöttek békét csak úgy mint a középkorban hanem itt a teljes megsemmisítés a cél. -
fityusz #4378 Már rég néztem fel ide, látom, hogy sok patch, javítás kijött már a játékhoz. Engem csak az érdekelne, hogy lehetséges e már úgy békét kötni, hogy elkérek bizonyos területeket, nem pedig az egész országot kell elfoglalnom. -
anubiss94 #4377 Szerintem igenis húzzad azokat az országokat magad felé! Nálam már előfordult olyan is, hogy Japán a KOMMUNISTÁKHOZ lépett be!! -
Armisael #4376 Felraktam a "DiDay's I.C.E. Beta 2.1.5 Semper Fi" minden megy nincs probléma. Csak egy kérdésem van Németekkel vagyok és itt ugye az automatikusan megjelennek az eventek, hogy az egyes országokat behívjam az Axisba Olasz, Magyar, Román, Japán stb szóval a kérdésem lényege az, hogy akkor nem pocsékoljak Leadership pontokat diplomáciára és espionage-re. -
Semyaza #4375 Magyarországgal senki sem tolja? Csak mert volt egy másik ember is és nem kapott választ. Legalább mondjatok valami szerkesztő progit.
"© Pingyóka
2010. márc. 29. 20:28 | válasz erre | #3736
Sziasztok,
Talán tud valaki segíteni:
Magyarországgal vagyok és az Anschluss után a supply leesik 0-ra és nem is lehet feltornászni 600 fölé max.slideres supply termeléssel sem , a supplyt Berlinből kapjuk Ausztria bekebelezése után, már nem Budapestről, de így játszhatatlan lett 1938-tól.Az 1.4 RC11-be is ez volt a probléma, ma kijött a végleges 1.4 és nem változott :( Bug lehet vagy így lenerfelték Magyarországot ,hogy ne lehessenek világhódító céljaink?"
-
Semyaza #4374 Nem az Ic-m nem bírja. Hanem hiányzik a Budapest supply bázis. Mivel az Axissal vagyok így ő megkapta felette az irányítást. Viszont Berlin nagy ívben tesz az én hadseregemre. Amit mondani akarok az az hogy tudok egy ilyet létrehozni mert elég cink. Bár lehet hogy történelmi okai vannak hiszen az MH (Magyar Honvédség) ekkor már nem hozott önálló döntéseket. Csak ez így nagyon kamillavirágos. -
apa1101 #4373 arcadre-ra állítsd az indítóképernyőn az egyik ablakot,úgy nem lesz gondod az utánpótlással,más nem változik,csak az,hogy közvetlenül kapják az utánpótlást. -
sulcmarton #4372 Sziasztok! Hogy lehet növelni a manpowert? -
ptamas88 #4371 ALWAYS INSTALL OVER A FRESH COPY OF THE GAME
NEVER OVER AN OLD MODDED INSTALLATION. NEVER.
Make a copy (right clic, copy) of the unmodded HOI3 folder (works for Steam too)
Paste it wherever you want.
Extract the mod over the copy.
Overwrite when prompted. -
Semyaza #4370 Sziasztok !
Felraktam az 1.4 es patchet. Magyarországgal indítottam. Csatlakoztam a tengelyhatalamakhoz, majd miután Németország és Ausztria egyesül a hadseregem Berlinből kapja (vagy inkább kapná) az utánpótlást. Persze az összes raktáron lévő üzemanyagom és utánpótlásom eltűnik és nem tudom pótólni. A lényeg hogy újra én lássam el őket mert utánpótlás nélkül nem tudom őket hadra fogni. -
Rommel01 #4369 Értem és a közvetlen ellátmányozásra rájött már valaki? -
Armisael #4368 Innen szedtem le: http://didays.derkb.de/downloads/Beta/
Itt nem igen van instal info és a letöltött zip file ban a readme az csak a changelog-ot tartalmazza..... Szóval azért jó lenne tudni. Mert ezen a forúmon olvastam már olyat nem egy embertől, hogy egy rossz felrakás annyira összebaszta a rendszert, hogy új instal után az eredeti játék sem indult el....