6647
  • slam
    sziasztok!
    Feltettem a HoI3-at, majd dobtam rá patch-et, de így már nem ment.
    gondoltam törlöm és kezdem elölről az egészet.
    Meg is tettem, viszont most amikor behívom a képfile-t és elindul az egész már nem választható az instal opció....:(((
    Valakinek volna valami tippje, hogy mi kellene tennem, hogy újra tudjam telepíteni?
    Bármi segítséget örömmel veszek...
    Előre is köszi.
  • hana1
    Nálam is van ilyen, de nem csak HOI3-nál, hanem Victoria2-nél is néha pl a tech-eknél elkezd beremegni, és egy idő után annyira szétesik, hogy ki is fagy...ezért ezek a játékok csak a régi gépemen vannak fent ahol xp van.
  • Boron Power
    Helló!

Van valami ötletetek, hogy win7 x64 alatt mitől fagy ki random a játék és vele együtt az egész gép? Gyakorlatilag szétesik a kép (szívárvány összes színe befigyel) és nem tudok mit csinálni, mint a kikapcsolás.

Kösz!
  • JimKirk
    Eleg kellemetlen, hogy 40 juniusaban megtamadom romanian, mar feluton vagyok bukarest fele, erre belepnek mellem az axisba.
  • Pordycus
    fogd meg és szedd ki:) az eventekből:)
  • blitzkrieg1
    Ha Magyarorszaggal vagy, kereskedj azzal azzal keves femmel amid van, plusz az olajat is eladhatod, ha Romaniat elfoglalod, ugyis lesz eleg. Ha meg mindig nincs eleg penzed, akkor ellatmanyt is eladhatsz.

Nemetekkel normalon erdemes gyarakat epiteni, de igy semmi elvezet nincs a jatekban, nagyon konnyen nyersz. Ha izgalomra vagysz, akkor nagyon nehez fokozaton jatsz, de ott nem lesz idod gyarakat huzni.
  • Torisaru
    Köszönöm a pozitív hozzászólásokat:)
    Nos ugye játék közben fedezi fel az ember a legizgalmasabb, általában a felszín alatt rejtett dolgokat.
    A gazdaságszervezés mechanizmusának megfelelő beállítása után már csak várni kell a csapatok legördülésére a futószalagról és várni az apokalipszis kirobbanására, mindezek közben pedig lehet diplomálni, tervezgetni következő hódításainkat ami a németeknél kapja a legnagyobb szabadságot(szárazföldi hadviselésben főképp, aki a tengeri hadviselést szereti annak ajánlom Japánt).
    A kormányzó kabinetet a következő hírhedt személyekből állítottam fel(egyedül Erich Höpner kinevezését befolyásolta személyes szimpátia):
    -Külügyminiszter, kezdetben von Neurath, később Ribbentrop(+15%szervezettség az NSDAP-nak!)
    -Belügyminiszter, Goebbels(népszerű alak ezért +5%leadership-et ad!)
    -Fegyverkezési miniszter:Hjalmar Schacht(+10%IC!)
    -Hírszerzés:Willhelm Canaris(+10%szárazföldi és tengeri felderítésre) vagy inkább Willi Frink(őt a +5%kémelhárításért) és ahogy a HOI3 wikiben most olvasom Hitler is ad ráadást +10%kémelhárítást, kész kánaán ezért is érdemes a belső kémeinket a szervezettségre rakni kémelhárítás helyett.
    -Vezérkari főnök(összfegyvernem):kezdésnek Fritz, 37-től Höpner(+5% erősítés érkezés esély) és 39-ben Jodl(+10% újraszerveződés!).
    -Szárazföldi erők:alapból Blomberg(-10%ellátmány fogyasztás), de én Höpnert(páncélos fejlesztés) válsztottam a páncélos fejlesztési programom miatt.
    -Légierő:alapból Göring(taktikai bombázó fejlesztés), de miután 37-ben megbuktatta egy túlbuzgó firkász és lemondott(valójában soha nem tette volna ilyen helyzetben:), Grauer(vadászgép és könnyűbombázó fejlesztés) került a helyére.
    -Flotta:Raeder(csatahajók), 40-től Dönitz(tengeralattjárók).
    Kicsit hosszúra eresztettem a mondandóm, de lényegében arra törekedtem hogy minden székbe NSDAP vagy minimum Fasiszta beállítottságú személy kerüljön erősítve a szervezettséget és elkerülve a széthúzás lehetőségét mert az kellemetlen híreket szokott eredményezni(negatív módosítókat kapunk).
    Talán a legfontosabbnak tartom a vezetést(leadership), fontossági sorrendben előrébb helyezném a termelésnél.
    Goebbels pozícióba helyezése, a Német-Olasz paktum(pact of steel) és az oktatás(education) folyamatos fejlesztése fogja növelni a vezetés pontokat amelyeket eloszthatunk fejlesztésre(research), kémek képzésére, diplomácia pontok termelésére és tiszt képzésre.
    Természetesen a fejlesztés kapja a legnagyobb prioritást.
    Egy újonc diktátor csak nézne tanácstalanul amint meglátná a technológiai paneleket, pedig szükséges minél jobban tájékozódni köztük.
    A Német birodalmi K+F esetében kézenfekvő számos technológiai irány.
    Az első panelen a gyalogsági fegyvernemhez tartozó fejlesztések közül a gyalogság négy, utána pedig az ezekből kiinduló különleges egységek(ejtőernyős, tengerész,gépesített!) fejlesztését indítottam.
    Másik legfontosabb a páncélos fegyvernem felfejlesztése mielőbb.
    A könnyű, közepes, majd nehéz páncélosok egyértelműen, az ezekből mellékágon fejleszthető támogató, önjáró lövegek és rakétavetők szintén fontosak hogy legyen olyan kiegészítő fegyverzet ami tartja velük a lépést.Itt még érdemes a tüzér , antitank és rakéta fejlesztéseket is a listába helyezni.
    Célszerűen gyalogsági, páncélos és az azokat támogató fegyverzetre és azokra vonatkozó doktrinákra fejlesztettem.
    Most 39-ben ott tartok hogy 23 fejlesztés fut, köztük végre 3 könnyű repülőgép fejlesztéssel:)
  • JimKirk

• Hypo #5479
    köszike:) amúgy örök vita német oldallal játszók közt, hogy akkor gyárak vagy más. Illetve navy-t már az elejétől izzítani kell szóval nem egyszerü
    Paradox foruman az AAR-ok közt van egy nagyon jó GERMAN TAKE 2 tutorial szerüen magyaráz mindent lépésről lépésre nagyon jól összerakott cucc.
  • Torisaru
    Sziasztok.
    Úgy a 4. kísérletre ugrottam neki megint a németekkel 36-tól, fent van minden kieg és patch + az összes létező sprite(német,usa,orosz,japán).
    Olvasgattam a szövegeket és talán tudok valami újat is mondani hogy ti is HOI3 kockák legyetek mint én:)
    Nos tapasztalataim szerint(olvastam a manualt), illetve saját stratégiám szerint, mivel a német gazdaság(IC=Industrial Capacity) a legerősebb Európában, erőforrásaik(resources) is vannak(főleg energia/szén) én gyárakat építettem kezdetben, azaz Ipari Kapacitást növeltem, hogy a későbbiekben legyen hely fegyverkezni.
    Nagyjából minden meglévő IC-t felhasználtam iparosításra a termelésben(productions).
    Hagytam eleget a nép szükségleteire(consumer goods) amit érdemes szinten tartani hogy ne nőjön a megosztottság, elégedetlenség(dissent).
    Továbbá hagytam az ellátmányra(supplies) a csapatoknak, ezt érdemes növelni hogy többet termeljünk mert pl. az amcsik meg a szovjetek(amíg nem keveredsz háborúba velük) nagy mennyiségben vásároltak fel tőlem így növelve a pénzmagot.
    Maradt még a feljavítás(upgrades) amit új fejlesztések(researches) után érdemes növelni hogy ne avuljanak el a fegyverzetek, illetve korszerűsítésre hogy nekem legyenek a technikailag is legfejlettebb csapataim Európában:)
    Az erősítés(reinforcements) pedig harcok alatt, valamint után nagyon fontos hiszen csapatainkat innen töltjük fel újra!
    Amíg csapatokat, fegyverzetet, eszközöket stb. termeltem, mellette diplomáciával foglalkoztam.
    Először tárgyalásokkal megpróbáltam úgy kereskedni, hogy a meglévő vagy esetemben ellátmány és energia eladásából nyert pénzből nyersanyagot vásároljak mert egy idő után(az IC megduplázódása után) a növekvő termelés többet és többet igényel.
    Eközben a szükséges, előnyös és a szimpatikus országokkal a viszonyt(relation) növeltem, aminek jelentősége a frakciókhoz való közeledésben látszik meg.
    Érdemes minden olyan országgal növelni a viszonyt amely rendelkezik extra erőforrásokkal mint pl. gold(+30% money), oil refinery(+50% finomítás), automotive factory(+15%repair), tungsten(+15% hard attack) stb., mert kb elég közel érve a piramis csúcsához biztosítják ezeket az előnyöket adó nyersanyagokat a frakció vezető(i?)nek.
    A politikát befolyásolhatja a hírszerzés, nálam legjobban a sorozatos puccsok kirobbantásakor csúcsosodott ki ez.Ehhez szükséges volt magas számú kém jelenléte az adott országban illetve maximális relation.
    A lényege hogy rokon ideológiájú kormány kerül az élre és a politikai térképen nagyot ugranak a frakciónk felé, ha nem volt maximumon a relation-unk az országgal az maximalizálódik.
    Ma már elég késő van, de folytatom tovább nemsokára, remélem érdekes volt amit írtam és talán segített is:)
  • JimKirk
    Hat ez igy eleg kellemetlen Geo...

A HOI 2-ben siman betudtam szerezni minden szukseges nyersanyagod ellatmanyert, vagy femert cserebe, az utobbibol amugy is eleg sok volt magyarorszagnak. Ha jol latom, itt semmibol semmibol sincs tobbletem! :/

Akkor azoktol az uraktol kerdeznem, akiknek van tapaszatalata magyarorszaggal, ti hogyan oldottatok meg?
  • geo91
    próbálj meg pénzt csinálni azokból a dolgokból amiből lényeges többleted van, így talán lesz elég pénzed azon dolgok megvételére amiből hiányod van.
  • geo91
    jól vetted észre, csak pénzért kereskedhetsz, már nincs barter kereskedelem, csak a komcsi országoknál. egyebet segíteni sajnos nem igen tudok, mivel nem fut a gépemen rendesen, így nem játszom a játékkal, csak kipróbáltam anno... :/
  • JimKirk
    Sziasztok!

Kezdtem 36-ban egy jatekot a Magyarokkal, es a gondom az lenne, hogy veszesen fogynak az alapanyagok. A HOI 2-ben siman ossze tudtam kereskedni a szukseges dolgokat, de itt baromi neheznek tunk, mert ahogy en latom minden allam csak penzt fogad el cserebe.

Mit nem veszek eszre?:)
  • blitzkrieg1
    Magyarokkal sikerult befoglalni Nemetorszagot 1945 vegere, meghozza ugy, hogy a Szovjetunion kivul az egesz vilaggal haboruzok. :)
  • ozimak
    H.P.P. mod... (Historical Plausibility Project)
  • Kotomicuki
    Néhány "eleve elrendeltetett" dolgot(event-k) kivehetnének már a játékból, mert így, szinte mindig a történelem "újrajátszására" kényszerítik az embert, a kreativitásnak elég kevés szerep jut.
  • blitzkrieg1
    Eleg nagy hibat fedeztem fel a jatekban.
    Magyarokkal voltam, nem kotottem szovetseget senkivel, de a szovetsegeseknek hadat uzentem 39-ben. A nemetekkel 43-ig bekeben voltam, mignem meg nem tamadtak engem, ami eleg abszurd, hisz en is a szovik ellen harcoltam, mint ok, csak nem alltam be a tengelyhez. Az oroszoknak egyebkent nem uzent hadat.
    A hiba pedig ott van, hogy amint a nemetek hadat uzentek, en automatikusan bekerultem a szovikhez. Viszont veluk tovabbra is haboruban alltam es nem tudok kibekulni (persze nem is akarok).
    Latom mibol mennyi egyseguk van, latom, az egsegeik mozgasat, sot, meg expedicios seregeket is tudok kuldeni. :D
    Ki kellett lepjek es ujrakezdeni a mentestol, de a nemetek mindenkepp hadat uzentek, ezert, hogy megoldjam ezt a paradox helyzetet, en uzentem hadat a nemeteknek es igy mar nem kerultem be a szovikhez.
  • blitzkrieg1
    Nem csinaltam meg ilyet, csak Vic1-bol HOI2-be.
    De ott nagyon szarul mukodott, mivel csak a gyarakat konvertalja, a nyersanyagokat nem. Hiaba volt az enyem egesz Afrika, nyersanyagot semmit nem termelt. Mig Victoriaban sokat er.
  • Navarro
    Szóval senki? Hát remek.
  • pecaboy
    Mondjuk kérdéses, Guderian stratégiája működött volna-e, hiszen az oroszok hírszerzése (Rote Kapelle, avagy Vörös Zenekar, és társai, beépülve a német vezető körökbe) Kurszktól kezdve szinte mindig tudta, mit terveznek a németek.

De a játékost semmi nem akadályozza meg abban, hogy hülyét csináljon a mesterséges intelligenciából
  • pecaboy
    Guderian ugyanezt akarta megcsinálni az oroszokkal kb. '43. áprilisától, a harkovi csata után, amikoris ugyanez történt: Sztálingrád után a Harkovig előrenyomuló csapatokat a németek szanaszét verték. A harkovi győzelmet nagyobb méretben ismételte volna meg: beengedte volna az oroszokat Ukrajnába, hogy utána az utánpótlási vonalaik megnyúlását követően megint bekerítse és megsemmisítse őket a tankokkal és gépesített csapatokkal. Hitler viszont nem volt hajlandó feláldozni a területet ideiglenesen sem, támadni akart, ebből lett a kurszki csata és onnantól már nem álltak fel a németek.

Az AI-vel szemben ezt a taktikát simán el lehet játszani :)
  • blitzkrieg1
    Plusz csak igy tudsz gyengebb hadseregekkel megverni erosebb orszagokat.
    Magyarokkal igy irtom a nemet hadsereget. Olaszorszagot elfoglaltam, beengedem a nemeteket, aztan Eszak-Olaszorszagban partraszallok, bekeritem a seregeiket, megsemmisitem oket, aztan megint hagyom, hogy betorjenek es megint kezdem elorol.
  • blitzkrieg1
    Persze, hogy megeri bekeriteni. Ugy nem tud elmenekulni, es ha egyszer megvered, mar nem szervezi magat ujra, nem kell ismet megutkozz vele kesobb.
  • kopaszeger
    köszönöm a kimerítő válaszod
  • pecaboy
    Van. Egyrészt van olyan, hogy supply (hacsak nem kapcsoltad ki az elején az "arcade" vagy milyen opcióval). Minden egységnek 30 napos készlete van alapból, akkor is, ha elszakadt a vonalaitól, ha ez elfogy, az baj rá nézve. Azt mondjuk nem tudom, hogy harcban milyen gyorsan csökken ez a készlet, de elvileg csökkennie kellene.

Másrészt ha egyszerre több oldalról támadsz egy csapatot, hosszabb lesz a front, így egyszerre több egységed ütheti. Meg asszem még ezen kívül is kap máluszokat a legújabb verzió(k)ban.

Lehetséges csapatokat korlátozott mértékben a levegőből is ellátni, ha van légifölény és adottak a körülmények. A németeknek Sztálingrádnál speciel nem sikerült :P
  • kopaszeger
    Skacok ebben a részben van értelme a bekerítésnek?
    Arra gondolok hogy hiába kerítem be és várok pár napot az ellenség szervezettsége nem megy lejjebb egy cseppet sem.
  • Hypo #5460
    hat ha kijelolod a tamadni kivant tartomanyt es a modot hogyan akkor eleg szepen megoldja de nem tokeletes
  • blitzkrieg1
    Es az ai megcsinal olyan manovereket, mint te? Bekerit egesz ellenseges hadsereget is akar?
  • ozimak
    Így van! Minden mást magam csinálok,csak a nagyobb támadásokat szoktam átadni az AI-nak! Isten őrizz! :) Egyszer rábíztam a termelést... eszeveszett mennyiségű vadászrepülő gyártásba kezdett bele :D Gyorsan visszaállítottam,törölgethettem egy ideig :)
  • Hypo #5457
    :)) igaz de army szinten eleg jól müxik ha az AI ra hagyod, kijelölöd a támadási célt és szépen megoldja. Trade nél diplomáciánál, fejlesztésnél jobb a kézi
  • blitzkrieg1
    Ozimak:

Ha mindenre beallitod az ai-t, akkor te mit csinalsz a jatekban? En nem hagyom ra semminek az iranyitasat.
    Nekem a Semper Fi van meg, ott az ellenseges ai surun partra szall, es az ejtoernyosoket is hasznalja sokat.
  • Pordycus
    nincs mod FTM hez még egyet sem újítottak, amúgy a modok nagyrésze el van rontva eléggé, az alapjáték a lehetőségekhez képest a legrealisztikusabb valami ami létezik. Persze van egy két dolgog amibe énis belekötnék, de hát szerintem ígyis a legjáchatóbb verzió a 3.05

DLC-k jók, csak single-re van...
    Sajnos az AI nem nagyon okos, ezért multiban van értelme a játéknak szerintem.
  • Pordycus
    A skillpontok úgy múködnek hogy a trait mondjuk ad 5% pluszt ez 3as skillpontnál már 15% skillpont*trait bonusz
  • Hypo #5453
    A DIES IRAE: GÖTTERDÄMMERUNG- csak nemetek jatszhatoak.
    DIES IRAE: STARS AND STRIPES - csak USA jatszhato
  • ozimak
    Ok, ezt a Black ICE modot kipróbálom! A két pénzes DLC alatt ezeket a sprite és infantry pack-okat érted? Mert a steam-en ezeket találtam:
    Katt
  • Hypo #5451
    Black ICE talan FTM es, de a ket penzes dlc az mind megy ftm alatt is.
  • Hypo #5450
    Hat szerintem ARMY LEVEL szinten erdemes az AI ra bizni a dolgokat, ha nem szeretsz bajlodni.
  • ozimak
    Ja és még valami,lehet butaságot kérdezek,nézzétek el nekem! :)
    Én általában úgy háborúzok,hogy beállítom az AI-t automatikusra és ha kell akkor támadóra teszem,beállítok neki főbb(VP által meghatározott) városokat és go. Mindezt a főhadiszállásnál teszem,így az összes egységet ő irányítja. De észrevettem pár dolgot:
    - Az AI nem támad repülőkkel,nem bombáz(vagy ha véletlenül igen akkor is csak vadászokkal légifölény kialakitása miatt)
    - Nem dob le ejtőernyősöket
    - Nagyon ritkán száll partra egységekkel
    - Nem fejleszt egyáltalán(bár nem vagyok biztos benne,hogy automatikusan fejlesztenie kellene)
    - Ha nem a főhadiszállást állítom be automatikusra hanem mondjuk külön-külön frontvonalanként állítok be egyet-egyet,akkor nem támad hanem védekezik,hiába állítom be támadásra,visszateszi a védekezést és nem csinál semmit.Pedig a wiki-ben is azt olvastam,hogy lehet így csinálni,direkt azért lenne jó,hogy mindkét oldalon külön lehessen kezelni a dolgokat. Mert sajnos ha a főhadiszállást állítom be akkor mindent összekever.
    Lenne még biztos egy pár dolog de most hirtelen ennyi jutott eszembe :)

Köszönöm a segítséget!
  • ozimak
    Üdv mindenkinek! A FTM kiegészítőhöz nincs egyetlen mod sem? Mert ahogy olvasgatok mindenhol azt látom,hogy a SF 2.04-hez jó...
    Érdemes "visszabutítani" a játékot? És ha igen melyik modot ajánljátok?
    Én az I.C.E. és a H.P.P. modokat látom nagyon népszerűnek,de igazából nekem az lenne a legfontosabb,hogy egy okosabb AI ellen és egy okosabb AI-val játszhassak. Tehát ne teljesen kiszámítható legyen amit tesz,még ha az esetleg nem is teljesen a történelem szerint történik.
    Köszönöm a választ!