6647
  • Shad01
    Anno én is megvettem a sprite packokat, és nekem sem sikerült elővarázsolni őket.
    Az igazság az, hogy egy idő után már nem is hiányzott, mert megtanultam a különböző fegyvernemek ikonjait és ezekkel sokkal jobban áttekinthető a front.

De ha rájöttél a megoldásra, megoszthatnád velem is.
  • Hypo #5526
    elvileg azokat is felrakja ha a libraryben rakattintasz a hoi3 ra properties ott a dlc.knel fel vannak sorolva.
  • Jammer
    Üdv srácok, egy kérdésem lenne.

Megvettem az egész pakkot (HoI3 Complete) Steamen és valamiért a sprite packok nem működnek. Elvileg minden megvan ami megjelent hozzá mert bármit próbálnék egyenként megvenni hozzá azt írja már megvan. Hol lehet aktiválni ezeket mert nem találok rá semmilyen menüpontot... A játék verziószáma v3.05.

Előre is köszönöm.
  • Although
    A fene belétek :) A végén még megveszem, pedig a CK2 elég most :)
  • Hypo #5523
    Az is van German Air Guide.

airforce

Naval Plan

36 German navy
  • csigott ezredes
    meg egy légi is kéne, mert megpróbáltam volna de rájöttem ott sem tudom mi a szitu.
  • Hypo #5521
    paradox foruman van egy nagyon jo navy guide
  • csigott ezredes
    Földharc:
    -minden egységnek van egy szélesség értéke(combat width), páncélosok ált:2, gyalogság 1, egyéb 0, és minden területnek van egy értéke mennyivel lehet átmenni a szomszédos területre. Namost: minden egység szélességét össze kell adni (azonos területről támadóknak) és ha ez a megengedett szélességnek megfelel akkor támadunk a legjobban. Ha ez több akkor feleslegesen foglaltunk le sok egységet. Érdemes figyelni még, hogy ki mikorra ér oda mert lehet egy gyorsabb egység tönkremegy a támadásban, mire az utánpótlás odaér. Az egyes egységeknél támadásban a toughness(keménység) értékkel is számolni kell(csökkenti az esélyét hogy támadás közben sérül)-tehát tankok jók támadni ezért.
    -aztán vannak az alapképességek(ezek fejleszthetőek)
    -meg jön az egyes egységek bónusza(hegyivadász jó hegyen stb.)
    -területi módosítók
    -tisztek száma(túlhúzva(100+) magas lesz a organization, de inkább fejlessz ehelyett - főleg az elején
    -aztán (van egy ilyen szerencsekerék) ezeket harceseményeknek hívják, ezek előfordulási gyakoriságát fejlesztheted - elég sokat számít és nem kell megvárni az upgrade-ot - jó befektetés.
    -és belejátszik a parancsnok módosítója is
  • csigott ezredes
    Más HADITENGERÉSZET

Itt vannak foltok. Állítólag vannak ilyen hajóépítési stratégiák?

Pl: a kísérő-anyahajó ? állítólag? tankolja a nagyot. Ebből van sok.

Tulajdonképpen a Cruisereken(light-battle) kívül nem próbáltam semmi mást.

Amit már kiderítettem: az a hír(talán ?manuál?), hogy a hajókon csak a radart és a légvédelmet lehet upgrade-elni ebben a formában nem igaz: kikötőben ezeket, de újra gyártósorra rakva le lehet cserélni a hajótestet, elsődleges, másodlagos stb. tehát mindent lehet, ilyenkor a hajó eltűnik a kikötőből, de még ott van!!!-tehát ha közben elfoglalják HUSS!!-nagyjából 3/4 idő(elég költséges) az újragyártás - a kikötő fejlettsége segíti a fejlesztést a hajón!.
  • csigott ezredes
    Volt egy olyan játékom, hogy a Britteknek adtam el az olajat, kicsit későn is tudtam elfoglalni, addig a hülyék meg elhajókázták....
  • csigott ezredes
    Sajnos, lehetne máshogy. Szerintem a diplomáciai rendszeren kéne fejleszteni, most nem túl sok értelme van. Kéne egy olyan változó is, hogyha sokáig elfoglaltam egy területet akkor egyre jobban ad nyersanyagot, IC-t, fejlesztést stb(Ahogy elfogadják az emberek a megszállást helyreáll a rend stb). Akkor megérné néha megállni és fejlesztgetni vagy szövetséget kötni. Most az a baj hogy a kis szövetségeseden nem nagyon tudsz segíteni. Próbálkoztam ilyennel, hogy "istápolok egy kis országot" de nem sok értelme van.
  • Kotomicuki
    Nem semmi: már-már túl modern is ez a felfogás - szépen megvilágítja a mai rablóhadjáratok, több, mint valószínű hátterét. :D

Örülök, hogy van valaki, aki nem siránkozik, hanem a játék nyújtotta szűk keretből felépít egy világhatalmat - nekem ez nem ment!
  • csigott ezredes
    Valaki írt nyersanyagproblémáról a Magyarokkal, nos jelentem semmi probléma a nyersanyagokkal csak nem nálunk van, de a story:

-legelső napokban('36 0:000001) kinézünk egy nagyhatalmat és eladunk neki finomított olajat. Én Franciaországot választom mert: Felé akarok sodródni politikailag(a német befolyás miatt, feléjük sodródsz amit meg kell állítani mivel úgy nehezebb Ausztriával háborúzni-ebbe bele se megyek..), a lényeg hogy a Franciáknak eladott olaj hamarosan a miénk lesz újra amikor elfoglalod.) Az olaj a legdrágább, de neked pont nem kell Romániáig utána ő meg ad rendesen, és szépen a plusz pénzen veszel energiát(Oroszoktól), meg (rare materialt-Angolok). Az olaj kereskedést jól kell beállítani, mert nem tudod újra lekötni soha, és viszonylag nagy tételt kell(kis országgal ezért nem szabad-nem tudja tartani), mert így épít rá és nem dobja a kereskedelmében(ez többire is igaz)- ha lecsúszol róla restart!!! mert el fog fogyni a nyersanyag(vagy bamba voltál és nem termeltél rendesen :D), és a többi országgal kötnek üzletet és meg is tartják, nem lesz rés.

Maximális termelés:
    supply: nem kell csak a háború előtt a frontvonalon úgyis elfoglalsz egy csomót
    upgrades: finoman időzítve háború előtte legyen meg, inkább termelj az IC-ből addig, mert az(húzza a fejlesztést és a további termelést)
    -lépj és maradj háborúba amint-amíg csak lehet! Sokkal nagyobb termelés :D + gyárak a, nyersanyagok a területekről, + Harctéri XP ami gyorsítja a termelést, fejlesztést)-üzenj hadat Kubának, és ezzel meg is oldódott a háborúban maradás kérdése.
    -gyárat ne építs, inkább foglald el másét(ő gyengébb te erősebb)- amikor a (manpower gond beáll) akkor lehet gyárat építeni. Csak egységet gyárts addig, így gyorsabban tudsz terjeszkedni(threat nagyobb-meg hát több az egység)
  • csigott ezredes
    csak For the Motherland - tól
  • csigott ezredes
    Úgy tudom nem. Ha megvannak azok a területek amik kellenek hozzá akkor létrehozhatod. Lehet hogy többféleképpen hozhatod létre(ha közös pár területük. Talán Szíria Egyiptom részen volt ilyen ütközés).

Ha pedig még nem teljesen foglaltad el mert 2-en támadjátok akkor nem húzza azokat a területeket ki a másik fél alól hanem azt el kell foglalni, ilyenkor azt hiszem az volt hogy azokat nem ő kapta(hiába tartozna hozzá) hanem te, ami elég baj, érdemes teljesen elfoglalni és utána bábállamot létrehozni)- csak nagy esetében érdemes szerintem(ha egyáltalán érdemes), mert mondjuk Albánia nem túl nagy "bábszövetséges".
  • csigott ezredes
    A Combined Arms Bonus: feltétele, hogy a Softness érték(mennyire páncélozott) 33% és 66% között legyen, azt érdemes még figyelni, hogy pár egységnél változik ez az érték ahogy fejleszted. Tehát egy pont jól beállított egység: (33%-34% alulról metszve, mert a hard attack(kemény célpont elleni cucc épp - a legtöbb egységnél kisebb mint a soft, ezért így lesz a legerősebb) pont elvesztheti a bónuszt. Amikor a hadosztályt állítod össze akkor a kis maci színe jelzi, hogy megvan e a bónusz vagy sem. Érdemes még továbbá megnézi mire tervezed a hadosztályt mert az egységben az egyedi pluszokat is így érdemes összerakni, avagy ha mezőn tervezel harcolni akkor engineer helyett talán inkább felderítő stb, és még a hadosztály/egység parancsnokot is ennek megfelelően nevezd ki. Alapvetően minden egységnél cél hogy minél keményebb legyen ez rendszerint több üzemanyag és vagy utánpótlás fogyasztásával jár együtt.
  • hana1
    igaz, én tévedtem...mentségemre: régebbi verziókban még nem volt ilyen lehetőség
  • Hypo #5510
    Nem pontosan értem a mondanivalód, ha hadat üzensz van pár lehetőség amiből lehet választani, teljesen elfoglalod egy bizonyos reszt stb.
  • hana1
    Hát ja, sajnos a paradox játékok nem túl erősek diplomácia terén...
    Itt ha hadat üzensz, akkor vagy elfoglalod az egész országot, vagy semmit. Csak ritka egyedi esetekben van kivétel.
  • Trantorius
    Kezdtem egy haborut de sehol se talalom a területi követelest, vagy barmi haborus cél hozzaadását
  • Kotomicuki
    A bábállam beáll a Te szövetségi rendszeredbe és az ellenségei - meg a barátai - is azonosak lesznek a Tieddel. Ha harcban álltál vkivel, akkor az új bábállam is harcban fog állni vele.

Erről nem tudok már pontos infót adni - abbahagytam a ennek a játéknak a nyúzását, mert... - , de szerintem nem. A legtöbb, amit kaphatsz, hogy egy idő után kezdenek kigurulni az egységei - remélhetőleg a frontra is - és segítségül lehet hívni őket - military controll kell-e hozzá?; enélkül eléggé ostoba tud lenni az AI... - a harcokban, kutatási eredményeket lehet venni tőlük/cserélni velük, ahogy nyersanyagot is csak kereskedelem - tehát ellentételezés - útján. Az általa birtokolt VP a Te szövetségedhez kerül beszámításra.

...

Ja, a mérnökök jók még az erődítések ellen is - meg talán a beásott ellenféllel szemben, de ez már tényleg bizonytalan info a részemről (az adatlapjukon leírja, hogy mi ellen mennyi +/--l kell számolni). :(
  • Trantorius
    Ha pl németországot bábbá teszem akkor a szövetségesek leszálnak róluk vagy támadják tovább?

Báb államtol penzt, nyersanyagot, manpowert, Leadershipet vagy IC-t nem kapok?
  • Kotomicuki
    Szerintem igen!
    A 3-ban elég a (megfelelő mennyiségű - Int. vagy DipLo. fülön lehet nyomonkövetni, hogy mennyi kell még hozzá) VP-s tartományait elfoglalni, majd mehet az "egyezkedés" a továbbiakról.

Célszerű a minél nagyobbat kialakítani, majd azt meg is védeni az ellenségeinktől.
  • Trantorius
    Köszönöm a válaszokat!

Báballamot mérettől függetlenül létrelehet hozni? (pl:olasz, angol, stb?)
  • Kotomicuki
    1. Ha elég nagy és jelentős az ipara, emberi erőforrásban is gazdag az adott bábállam, akkor jelentős segítséget tud nyújtani a csapataival a fronton - egy idő után, amikor ezek már elkészültek és kiértek a csatamezőre.
    2. Szvsz: elég nagy.
    3. Kombinált erő bónuszt? Azt - sejtésem és emlékeim szerint - mechanikus és páncélos egységek vegyítésével lehet elérni, egy Ho.-n belül.
    4. A 3-n, ismét csak emlékezetből, csak a folyón való átkelésre és a városi harcokra ad bónuszt a mérnökcsapat. Egy eléggé "víziszonyos" páncélosalakulat ilyen akadályon való átkelését nagyon meg tudja gyorsítani.

...

Területi követelést biztos be lehet nyújtani - a 2-n legalábbis még külön menüpont is van rá a diplomáciai fülnél, ezt csak nem vették el...
  • Trantorius
    1. Mi az előnye a bábállam létrehozásának?
    2. Semleges maradok M.o.val mekkora esély van arra hogy Oroszország vagy a németek megtámadnak?
    3. Irtatok egy olyan bonuszt amit akkor kap az ember ha több tipusu egység van egy adott ezredben. Milyen bonusz ad és hol irja? Mennyi tipust kell egybe rakni?
    4. Mérnök hozzáacasanal én nem láttam sehol kiirva hogy bonuszt kapott volna az egysegem sebessegre.
  • Trantorius
    vagy hogy nyersanyagot fizessen gyben vagy bizonyos ideig? Vagy hogy ne épithessen sereget?
  • Trantorius
    Lehet olyan békét kötni melyben csak egy bizonyos területre tartok igényt és arra hogy bábállam legyen?
  • tamo1944
    Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni, hogy a HOI 3-hoz keszulte valamilyen Modern day scenario mod vagy valami hasonlo ? Es ha igen akkor mi a neve, mert sehol se talatam ilyesmit, elore is koszi.
  • csigott ezredes
    Itt többet találsz, pörgesd vissza a fórumot, sok ember leírta már a gondolatait mire érdemes figyelni. Ha lehetne linkeket beágyazni kéne csinálni egy menüt, és rögzíteni felső posztba. Akkor könnyebb lenne mindenkinek.
  • SGCenter
    Figyelem toborzás!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyűjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
  • Hypo #5496
    HOI3+SF+FTM+Utolso Patch kiegek meg http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?592462-Hearts-of-Iron-3-The-DLC-thread-list-Dies-Irae-Weapons-of-WWII
  • Hypo #5495
    részletes magar leiras szerintem nem nagyon van en legalabb is nem lattam angolul rengeteg van a hivatalos forumrol elerheto a strategy guide...stb.
    Modokat szinten le lehet a hivatalos forumrol tolteni mondjuk elosore max par graf modot raknek be es elobb a jatekot kene megtanulni mintsem szet moddolni.
  • baluka1974
    Sziasztok!

Most telepítettem a játékot és szeretnék belevágni! Hol találok részletes magyar leírást? Honnét tudom letölteni a modokat?
  • Vardar
    Hello!
    Azt szeretném kérdezni, hogy mi a telepítési sorrend a játékhoz, és a kiegészítőihez? Melyik patchet, kiegészítőt, kiegészítő patchet mi után telepítsek?
  • baph
    Sziasztok,
    Magyarosításról tud vki vmit?
  • slam
    Csak ha valaki hasonlóképp járna leírom a megoldást:
    A Revo Uninstaller Pro kipucolt minden szemetet amivel a Window7 uninstallja nem boldogult.
    Így már újra tudtam telepíteni a progit.
  • Kotomicuki
    Szia!

Hát, ha windózban vmit el akarsz érni, akkor phd doktoridnak kell lenni rendszerprogramozói és rendszergazdai vonalon is - és úgy sem garantált a siker - , mert ez egy "egyszerű" és "felhasználóbarát" op.rendszer, amiben minden olyan könnyű... (két gépet 2-3 klikkel összekötni és azokat kommunikálni hagyni, na, azt se mostanában fogjuk megérni a windózban)

A gondom az, hogy én már leszedtem a játékot (uninstall + a telepítésének idejében történő változások, keletkezett állományok alapján), így konkrét helyet nem tudok írni a törlendők nevével. :(
    - a keresés részlegben (win, vagy Total Commander) a hoi3 és ennek variációra való rákeresés - kiadottak eltávolítása, ha A HoI3-z kapcsolhatók
    - a telepítés napjának fájljait (*.*) listáztatni (nem egy helyre szemetelnek manapság már a programok...) és törölni a HoI3-féleségeket
    - futtatás->regedit, majd a hoi3 bejegyzések keresése és törlése volna a megoldás

Figyelmesebben átolvasva az általad leírtakat: már törölted, amit tudtál, így az újratelepítés és crack-elés nem megoldás - most még - , de kitartás, és csak összejön ez.
    (Mondjuk, utána 2x is meggondolnám a helyedben, hogy ilyen aljas programot feltelepítsek-e, vagy hogy távolítsam el legközelebb, ha le akarom szedni: az "egyszerű" törlés nem megoldás erre, semelyik programnál sem -> uninstall, majd a fenti "mély-takarítás" a célravezető, minden esetben.)
  • slam
    Szia!
    Sajna szerintem valahova eldugott pár file-t amit törölnöm kellene.
    Próbáltam amit mondtál, de úgy sem indult el.
    hibaüzenet: an installation support file C:/program files/sommon file/InstalShield/engine/6/Intel 32/iKernel.exe could not be installed.

Szóval meg vagyok lőve, pláne mivel nem vagyok valami nagy program mágus... :(
  • Kotomicuki
    A képfájlban lévő setup.exe(?)-l sem? Rendszereszközök - programok telepítése\törlése - hoi3 bejegyzésénél sem - program újratelepítése\javítása?
    Akkor regedit, és minden hearts of iron III bejegyzés törlése (egyszerre csak egyet ad ki a rengetegből), a Program Files\Paradox\hoi3(?) könyvtár törlése, ha van a dokumentumok valamely mappájában még HoI3-ra utaló könyvtár (a My Games-ben?), akkor azt is törölni.
    Ezután már csak engedi a telepítést - + a gép újraindítása, ha nagyon kell.

Ha virágbolti példány, akkor a patch-hez való crack letöltése és telepítése a megfelelő lépés. ;)