Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De nem ajánlom, ez nem egészen olyan mint ha csak úgy játszanál. Csinálsz tapogatózásokat(támadás) ezzel kb elmegy 1-2 hónap(in real-persze kérdés mennyi idõt dobsz bele/nap) aztán visszatöltöd az egészet akár nyertél akár nem, és újra és újra, amíg tökéletes nem lesz(ha gyorsan nyersz az a baj-akkor közben meg lehetett volna másik ország is"szimultán" ha lassan az). Elõször játssz simán mert félek megunod a játékot és csak csalódás lesz, mindenesetre bármit lehet. Sajnos a Játék nincs felkészülve erre ezért nincs elég tiszt.
1944-es értékek minden megvan kivéve Orosz:
Mapower: 2706 Monthly Gain: 127.6 Base: 2831.400
Leadership: 45.16 volt 50(50 egész valamennyi) körüli is de visszament(valamiért ha elfoglalod teljesen USA kevesebbet ad-asszem ez volt a baj - meg politikust cseréltem - nem kell már LP supply kell!)
IC: 905 (persze nincs mit gyártani... kivéve strategic rocketet minden mennyiségbe
Nyersanyag: minden számláló kiakasztva
1944-es értékek minden megvan kivéve Orosz:
Mapower: 2706 Monthly Gain: 127.6 Base: 2831.400
Leadership: 45.16 volt 50(50 egész valamennyi) körüli is de visszament(valamiért ha elfoglalod teljesen USA kevesebbet ad-asszem ez volt a baj - meg politikust cseréltem - nem kell már LP supply kell!)
IC: 905 (persze nincs mit gyártani... kivéve strategic rocketet minden mennyiségbe
Nyersanyag: minden számláló kiakasztva
Lenne itt valaki, aki multizna? Black ICE-t is lehetne használni.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Lehet...
a területfoglalás europa universalisos inkább, vagy maradt a régi hoi megoldás? Kis országgal lehet alkotni? (pl magyar)
Nyugodtan egész jó lett, nincs különösebb hiba. A pörgetett játékok során(Svájc szemszög) Németország általában elfoglalja Franciaországot(100%--> létrejön Vichy)---> nekimegy Orosznak jól halad, jól halad, aztán általában elfogy a manpowere és veszít, az Oroszok mindig nyernek és elfoglalják Európát.
Szövetséges partraszállások elbuknak(100%)-ban.
A Csendes óceánon Japán néha döntetlenre áll, 1X még elfoglalt egy csomó Amcsi területet is és Ausztráliába is bejutott, meg Kína északi része, pár Angol sziget Hongkong stb. is megvolt neki. De általában lassan elveszít mindent. A tengeren nem sok minden történik ami látható néha egy sziget gazdát cserél, aztán felgyorsul a folyamat, és Amcsi lenyomja(gondolom ekkorra veszti el a flottáját)
Összefoglalva:
Oroszok a legkeményebbek, mindig nyernek szövetségesek semmit sem csinálnak, Japán szintén. A játék tulajdonképpen Orosz vs Németországra degradálódik melyben Orosz mindig nyer.
Szövetséges partraszállások elbuknak(100%)-ban.
A Csendes óceánon Japán néha döntetlenre áll, 1X még elfoglalt egy csomó Amcsi területet is és Ausztráliába is bejutott, meg Kína északi része, pár Angol sziget Hongkong stb. is megvolt neki. De általában lassan elveszít mindent. A tengeren nem sok minden történik ami látható néha egy sziget gazdát cserél, aztán felgyorsul a folyamat, és Amcsi lenyomja(gondolom ekkorra veszti el a flottáját)
Összefoglalva:
Oroszok a legkeményebbek, mindig nyernek szövetségesek semmit sem csinálnak, Japán szintén. A játék tulajdonképpen Orosz vs Németországra degradálódik melyben Orosz mindig nyer.
hali!
Black Ice(TFH)-ban hogy az ördögbe kell normális ellátmányt biztosítani az embereknek?
Olaszországgal pl gyakorlatilag ETIÓPIÁT nem bírtam legyõzni csak ugy hogy készítettem egy rakat szállítógépet amivel vittem nekik az ellátmányt... nélküle esélytelen és nem nem vittem plusz egységeket amik még pluszban zabáljanak...
Mondanom sem kell hogy északafrikát sem azért bukom el mert fölényben lenne anglia csak egyszerûen mindegyik egységem kb 0% szervezettségen van és folyamat vonul vissza...
Elfoglaltam alexandriát tobrukot telavivot stb. kikötõket DE A TETVES ANGOLOKNAK MINDIG FULLON VAN AZ ELLÁTMÁNY.
mit nézek be vagy ez tényleg ilyen bugos?
(Németeknél már megfigyeltem hogy elég érdekesen lehet kooperálni a szövetségesekkel a SZU megszállásánál(románia magyarország területfoglalás stb.) az is eléggé bugos)
Black Ice(TFH)-ban hogy az ördögbe kell normális ellátmányt biztosítani az embereknek?
Olaszországgal pl gyakorlatilag ETIÓPIÁT nem bírtam legyõzni csak ugy hogy készítettem egy rakat szállítógépet amivel vittem nekik az ellátmányt... nélküle esélytelen és nem nem vittem plusz egységeket amik még pluszban zabáljanak...
Mondanom sem kell hogy északafrikát sem azért bukom el mert fölényben lenne anglia csak egyszerûen mindegyik egységem kb 0% szervezettségen van és folyamat vonul vissza...
Elfoglaltam alexandriát tobrukot telavivot stb. kikötõket DE A TETVES ANGOLOKNAK MINDIG FULLON VAN AZ ELLÁTMÁNY.
mit nézek be vagy ez tényleg ilyen bugos?
(Németeknél már megfigyeltem hogy elég érdekesen lehet kooperálni a szövetségesekkel a SZU megszállásánál(románia magyarország területfoglalás stb.) az is eléggé bugos)
Köszi!
A Black Ice modot érdemes felrakni rá? Vagy elég a TFH is?
A Black Ice modot érdemes felrakni rá? Vagy elég a TFH is?
TFH az utolso nagy update hozza, a custom kampany eleg jo szerintem, és sok uj dolgot raktak bele, megéri kiprobalni csak a HOI2 ben tanultakat felesjd el.
Sziasztok!
Hol tart most a Hoi3?
Még a legelején kipróbáltam, de olyan agyatlanságok voltak benne, hogy öröm volt nézni. Hogy csak egyet említsek: a Royal Navy szinte csak transport ship-et gyártott, semmi mást, de azt viszont százszámra... Ezért inkább a HOI2-vel játszottam eddig. Viszont szívesen kipróbálnám, ha a nagyobb hibák ki lettek javítva. A kicsiket valahogy majd megszokom... 😊
Elõre is kösz.
Hol tart most a Hoi3?
Még a legelején kipróbáltam, de olyan agyatlanságok voltak benne, hogy öröm volt nézni. Hogy csak egyet említsek: a Royal Navy szinte csak transport ship-et gyártott, semmi mást, de azt viszont százszámra... Ezért inkább a HOI2-vel játszottam eddig. Viszont szívesen kipróbálnám, ha a nagyobb hibák ki lettek javítva. A kicsiket valahogy majd megszokom... 😊
Elõre is kösz.
Nem nagyon értem miért akarod ezt inkább csak játssz. Inkább Angolul tanulj meg, sok mindent úgysem lehet nélküle ma már kezdeni, és sokkal többet profitálsz belõle, ki tudja talán még hasznodra lesz a nagyvilágban. Jobb mint spamelgetni a fórumot, vagy felesleges dolgokra kidobni az idõd(scriptben való turkálás). Amúgy meg nagyjából:
attack - támadás
defence - védekezés
armor - páncél
tank - tank
ennél nem is lesz bonyolultabb. A többi szöveg meg úgysem érdekes.
attack - támadás
defence - védekezés
armor - páncél
tank - tank
ennél nem is lesz bonyolultabb. A többi szöveg meg úgysem érdekes.
Valaki?
Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy van-e már megoldás arra, ha átírom swedish-re a settingsben a nyelvet?
Jelen pillanatban sajnos kifagy a pálya betöltésnél, pedig így már magyar lenne.
Esetleg más magyarítás Valakinek?
Köszi elõre is!
Üdv.
Érdeklõdnék, hogy van-e már megoldás arra, ha átírom swedish-re a settingsben a nyelvet?
Jelen pillanatban sajnos kifagy a pálya betöltésnél, pedig így már magyar lenne.
Esetleg más magyarítás Valakinek?
Köszi elõre is!
Üdv.
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a HoI3-hoz TFH-hoz tudjak találni egy olyan modot, amiben egy hadosztály állhat 8 dandárból is? 😊 Régen meg volt nekem ez a mód csak a gép annobeli újrahúzásakor elveszett és elfelejtettem a nevét. A segítségetek elõre is köszönöm! 😊
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a HoI3-hoz TFH-hoz tudjak találni egy olyan modot, amiben egy hadosztály állhat 8 dandárból is? 😊 Régen meg volt nekem ez a mód csak a gép annobeli újrahúzásakor elveszett és elfelejtettem a nevét. A segítségetek elõre is köszönöm! 😊
Persze ez nem az a játék ahol van legerõsebb (avagy siege tank és nyertél), minden azon múlik hogy játszol mire használod õket.
Valószínû a legerõsebb: 4MTN + 1AC +(ha az AC armor-t picit fölé fejleszted). Csak felesleges ennyire specializálni szerintem. Meg ez sok Manpower. Nem javasolnám.
Valószínû a legerõsebb: 4MTN + 1AC +(ha az AC armor-t picit fölé fejleszted). Csak felesleges ennyire specializálni szerintem. Meg ez sok Manpower. Nem javasolnám.
Erre nehéz válaszolni. Próba szerencse:
- 3MTN+1engi+AC --> Ez most a sztandard hegyi vadászom
3MTN - legjobb erdõben + engi(ez nem kell csak védekezésnél a támadásba nem számít sokat + AC -itt az aRmour piercing és az Armor értékek miatt kell+gyorsít is)
Persze van ennél erõsebb támadó is, de ez tûnik reális setupnak. A tiszt tulajdonsság: Ranger
- de szét is bombázhatod az infrát és lassan meghalnak vagy:
kitámadsz egy szakaszon, legyengülsz õ visszatámad engeded hadd foglalja el és pusztán rongyá vered amint belépett. Aztán kapod el az erdõt.
Kb ezek jutnak eszembe.
- 3MTN+1engi+AC --> Ez most a sztandard hegyi vadászom
3MTN - legjobb erdõben + engi(ez nem kell csak védekezésnél a támadásba nem számít sokat + AC -itt az aRmour piercing és az Armor értékek miatt kell+gyorsít is)
Persze van ennél erõsebb támadó is, de ez tûnik reális setupnak. A tiszt tulajdonsság: Ranger
- de szét is bombázhatod az infrát és lassan meghalnak vagy:
kitámadsz egy szakaszon, legyengülsz õ visszatámad engeded hadd foglalja el és pusztán rongyá vered amint belépett. Aztán kapod el az erdõt.
Kb ezek jutnak eszembe.
Üdv!!!!
Olyan kérdésem lenne hogy a friccekkel vok fent északon már Leningrád környékét támadom de az ottani sûrû erdõk és a benne levõ oroszok teljesen megállítják a támadásom.
Milyen csapatokkal a leghatásosabb az erdõben lévõ ellenséget megtámadni és milyen módszerrel?
Választ elõre is köszönöm.
Olyan kérdésem lenne hogy a friccekkel vok fent északon már Leningrád környékét támadom de az ottani sûrû erdõk és a benne levõ oroszok teljesen megállítják a támadásom.
Milyen csapatokkal a leghatásosabb az erdõben lévõ ellenséget megtámadni és milyen módszerrel?
Választ elõre is köszönöm.
Köszi 😊
Hali!
Van itt egy pro gamer aki elmagyarázná nekem hogy kell játszani a játékot?
Mert tetszik a játék maga, csak nagyon bonyolultnak tûnik nekem.
Van itt egy pro gamer aki elmagyarázná nekem hogy kell játszani a játékot?
Mert tetszik a játék maga, csak nagyon bonyolultnak tûnik nekem.
Köszönöm!
Akkor kicsit rá kell gyúrni az office ratre mert már másfél éve alig mozdul a szovjet front.. 😄
Akkor kicsit rá kell gyúrni az office ratre mert már másfél éve alig mozdul a szovjet front.. 😄
A csapatok organisation-jára van hatással. 50%-os officer rate mellet a csapatok 25-ös maximális org.-t tudnak, míg 140%-os officer rate mellett meg 60-as max organisation-t. (Nem pontosan írtam de körülbelül ilyen az arány). Ez azért sejthetõ, hogy mennyire befolyásolja az egységek harcértékét<#kacsint>#kacsint>
A leadership ezektõl függ:
Alap érték: minden ország indul valamennyivel alapból.
A tartományok is hozzáadnak: vannak tartományok, amiknek van saját leadership értékük ez tartományonként eltérõ.
Módosítók: miniszterek, education tech (5% tech szintenként), az education investment laws (politikánál állítható be)
Kémkedésrõl majd máskor, késõ van<#sniffles>#sniffles>
A leadership ezektõl függ:
Alap érték: minden ország indul valamennyivel alapból.
A tartományok is hozzáadnak: vannak tartományok, amiknek van saját leadership értékük ez tartományonként eltérõ.
Módosítók: miniszterek, education tech (5% tech szintenként), az education investment laws (politikánál állítható be)
Kémkedésrõl majd máskor, késõ van<#sniffles>#sniffles>
iSS!
Meg a covert missionok azok mik? A kémkedésnél.
Jajj bocsi nem a leadership hanem az office ratio mire való? 😊
És a leadership mitõl nõ?
De a kémkedés mechanikáját nem vágom .. :/
És a leadership mitõl nõ?
De a kémkedés mechanikáját nem vágom .. :/
Na egy példa, a jobb érthetõség kedvéért.
Németekkel meg lehet támadni Norvégiát és simán le lehet foglalni. Ekkor a norvég kormány emigrál és a norvégok belépnek alliednek. Ez az egyik verzió.
Sokkal elegánsabb a következõ: kémekkel támogatni a norvég náci pártot úgy, hogy az 1939.10.08-as választást megnyerjék. Ha sikerül hatalomra is kerülniük, akkor már csak a diplomáciával kell egy kicsit "húzni" magunk felé és hamarosan belép. Van hogy õ magától akar axis lenni.
Ha a választások után nem sikerül hatalomra kerülni (van ilyen!), akkor küldhetünk kémeket, hogy hajtsanak végre puccsot. 20 kémet kell beépíteni és ha magas a nácik támogatása a lakosság körében, akkor a puccs sikeres lesz és hasonló kormány alakul, mintha a választás után sikerült volna hatalomra kerülni. Ilyesmi Romániában szokott elõfordulni.
Na ilyesmiket lehet kémekkel meg diplomáciával csinálni.
Németekkel meg lehet támadni Norvégiát és simán le lehet foglalni. Ekkor a norvég kormány emigrál és a norvégok belépnek alliednek. Ez az egyik verzió.
Sokkal elegánsabb a következõ: kémekkel támogatni a norvég náci pártot úgy, hogy az 1939.10.08-as választást megnyerjék. Ha sikerül hatalomra is kerülniük, akkor már csak a diplomáciával kell egy kicsit "húzni" magunk felé és hamarosan belép. Van hogy õ magától akar axis lenni.
Ha a választások után nem sikerül hatalomra kerülni (van ilyen!), akkor küldhetünk kémeket, hogy hajtsanak végre puccsot. 20 kémet kell beépíteni és ha magas a nácik támogatása a lakosság körében, akkor a puccs sikeres lesz és hasonló kormány alakul, mintha a választás után sikerült volna hatalomra kerülni. Ilyesmi Romániában szokott elõfordulni.
Na ilyesmiket lehet kémekkel meg diplomáciával csinálni.
iSS!
A leadership "termelõdik" és abból lesznek a diplomaták, kémek, abból lehet a kutatásokat megcsinálni és abból lesznek a tisztek is (officers). "Csupán csak" erre jó a leadership<#vigyor1>#vigyor1>
Kémkedés. Mond valamit? Szabotázs, belügyekbe beavatkozás (pártok támogatása más országban), technológia ellopása, puccs végrehajtása egy országban, katonai egységek felderítése az ellenség hátországában, meg mindezek megelõzésére a kémelhárítás...ilyesmik. Nem minden országgal egyformán fontos. Szovjetekkel pl. rohadtul nem szükséges diplomáciázni, meg kémhegyeket elõállítani, míg németekkel ajánlott.
Kémkedés. Mond valamit? Szabotázs, belügyekbe beavatkozás (pártok támogatása más országban), technológia ellopása, puccs végrehajtása egy országban, katonai egységek felderítése az ellenség hátországában, meg mindezek megelõzésére a kémelhárítás...ilyesmik. Nem minden országgal egyformán fontos. Szovjetekkel pl. rohadtul nem szükséges diplomáciázni, meg kémhegyeket elõállítani, míg németekkel ajánlott.
iSS!
Ja és a leadership az mire való?
Meg a kémkedést se vágom... mindig a gépre bízom.
Ezt a két részt nem vágom már csak 😊
Meg a kémkedést se vágom... mindig a gépre bízom.
Ezt a két részt nem vágom már csak 😊
Multizni hamachival meg tunngléval hogy lehet?
Fort (erõd): 9% mínusz/épület szintje ---> meg a fort módosítóval támadják, tehát egy 1-es erõd sokkal jobb, mint a 2 es
Coastal Fort: Tengeriben ugyanez, ha jól tudom(nem teszteltem)
AA Gun: passz mennyivel, de több jobb
Reptér: több repair/supply/level
Kikötõ: több repair/supply/level
Infra: több supply és mozgás az egységeknek
Coastal Fort: Tengeriben ugyanez, ha jól tudom(nem teszteltem)
AA Gun: passz mennyivel, de több jobb
Reptér: több repair/supply/level
Kikötõ: több repair/supply/level
Infra: több supply és mozgás az egységeknek
A radar meg minel nagyobb szintu, annal messzebb belatsz az ellenseg teruletere.
Az legvedelmi agyut szerintem epitsd ki az biztosan sokat szamit. A HOI2-ben egyszer a magyarokkal sehogy sem birtam az USA-t lenyomni, mert szetszedett a legiereje. Puerto Ricora epitettem 10 radart, 10 legvedelmi agyut es odacsalogattam a vadaszgepeit. Amikor az enyemek megtamadtak, 2-3 ora alatt szetszedtek oket, de ugy, hogy el is tuntek. Itt a 3-ban meg nem hasznaltam ennyire a radar-agyu kombot, de szerintem itt is brutal nagyot dob a vadaszokon.
Valaki, aki tudja erõsítsen meg: ha több coastal fortot, land fortot, vagy anti aircraft gun-t építek, akkor azok nem fognak többet nyomni a latba mikor harcban számol velük a gép, mintha csak egyet építenék. Ugye?
Többet építeni csak arra jó, ha lebombázza/kilövi az ellenség akkor még legyen egy másik.
A radar az más tészta, azt már kibeszéltük, bár arra is igaz a fenti megállapítás, ha nem 10-est építek, hanem az alatti szintût.
Jól mondom?
Többet építeni csak arra jó, ha lebombázza/kilövi az ellenség akkor még legyen egy másik.
A radar az más tészta, azt már kibeszéltük, bár arra is igaz a fenti megállapítás, ha nem 10-est építek, hanem az alatti szintût.
Jól mondom?
iSS!
Kezdtem egyet Vologyáékkal. '39-re legyártottam csak a nyugati frontra 150 gyalogos hadosztályt és 60 páncélos hadosztályt. Az officer rate leesett 44%-ra, mikor mozgósítottam a Finn téli háborúhoz nem lett elég a manpowerem<#vigyor>#vigyor>
Megpróbálom feltornászni még '41-ig az officer rate-t, meglátjuk mire lesz elég.
Megpróbálom feltornászni még '41-ig az officer rate-t, meglátjuk mire lesz elég.
iSS!
Ja, nem kapják a parancsnokok bónuszát az egységek.
Pl. ha a hadtest parancsnokság belül van az egységek (dandárok) hatókörén, de kívül van a hadsereg HQ hatókörén, akkor a hadtest parancsnok bónuszát kapják az egységek, de az a fölötti parancsnokok (hadsereg, hadseregcsoport, hadszintér) bónuszait nem kapják.
Pl. ha a hadtest parancsnokság belül van az egységek (dandárok) hatókörén, de kívül van a hadsereg HQ hatókörén, akkor a hadtest parancsnok bónuszát kapják az egységek, de az a fölötti parancsnokok (hadsereg, hadseregcsoport, hadszintér) bónuszait nem kapják.
iSS!
Amikor az egységek messze vannak a HQ- tól és szaggatott piros vonal jelöli õket akkor az kihat valami negatívval az egységekre vagy akármire?
Most próbálom Oroszországot elfoglalni, Magyarokkal '44, végeztem egy teszt támadást - azt tudni kell hogy 5-6 egysége van a teljes határvonalon (Finnországtól a Fekete Tengerig, egyedül Afganisztáni határon van 1-es egysége.
Azt találtam ki legyártok egy csomó strategic rocketet, amúgy sem tudok mit csinálni(800 fölötti IC) meg is történt 2-esével összeraktam és kilõttem õket logistic attack-kal(nagyon sokat képzelj el). Namost a front fele egyszerûen elpusztult --> 2-3 mezõ mélyen leromboltam mindent. Azt nem tudtam hogy a meglévõ supply is elpusztul a területen, így az egységei egybõl supply/benzin nélkül maradtak, azt hiszem ennyi volt a háború, pedig ezt csak poénnak szántam, vannak rendesen katonáim is, azokkal akartam eredetileg még haditervet is rajzoltam.
Ez így elég sántítós azért.
Azt találtam ki legyártok egy csomó strategic rocketet, amúgy sem tudok mit csinálni(800 fölötti IC) meg is történt 2-esével összeraktam és kilõttem õket logistic attack-kal(nagyon sokat képzelj el). Namost a front fele egyszerûen elpusztult --> 2-3 mezõ mélyen leromboltam mindent. Azt nem tudtam hogy a meglévõ supply is elpusztul a területen, így az egységei egybõl supply/benzin nélkül maradtak, azt hiszem ennyi volt a háború, pedig ezt csak poénnak szántam, vannak rendesen katonáim is, azokkal akartam eredetileg még haditervet is rajzoltam.
Ez így elég sántítós azért.
Franciakkal nem szeretek, mert ott van egy halom szovetseges es nem szeretem, ha mas vegez az ellenseggel.
Szerintem nincs jol kiegyensulyozva az eroegyensuly.
Nemetekkel ha 36 januarjaban atvaltok minimalis kikepzesre es tartalekosokat kepezek akkor 38 tavaszaig siman legyartok 800 dandart. Ez joval nagyobb, mint az oroszoke es sokfrontos haborut lehet vele vivni. 38-tol szarazfoldi egyseget mar nem is kell epitsek, csak repulot es flottat.
Nemetekkel ha 36 januarjaban atvaltok minimalis kikepzesre es tartalekosokat kepezek akkor 38 tavaszaig siman legyartok 800 dandart. Ez joval nagyobb, mint az oroszoke es sokfrontos haborut lehet vele vivni. 38-tol szarazfoldi egyseget mar nem is kell epitsek, csak repulot es flottat.
Hát akkor nincs mese, te túl jó vagy.<#worship>#worship>
Franciákkal kell akkor megpróbálnod, ha azzal is megy, akkor meg a lengyelekkel<#eplus2>#eplus2>
Franciákkal kell akkor megpróbálnod, ha azzal is megy, akkor meg a lengyelekkel<#eplus2>#eplus2>
iSS!
Kicsit csalodas lett ez az uj verzio. Nemetekkel kezdtem, 39 majus elsejen amikor kitort a haboru, egybol hadat uzentem mindenkinek, szovetseges nelkul. A franciak nagyon gyengek lettek. 39 tele van es Oroszorszagon, a Britt szigeteken es Skandinavian kivul minden az enyem. Ha az oroszok nem lesznek nagyon megtapolva, akkor konnyu dolgom lesz.
Megneztem a mentest nekik 600 dandarjuk van, nekem 780.
Megneztem a mentest nekik 600 dandarjuk van, nekem 780.
Hát igen...én még németekkel is csinálok 2 anyahajót. Az olaszok egy kis expediciós segítséggel elfogalják Szuezt én meg Franciaország után Gibraltárt. Így a brit flotta be is szopott, mert kb. 100 hajó bent is reked a Földközi tengeren utánpótlás nélkül. A maradékot meg Brestbõl naval bomberekkel meg az anyahajó flottával fel lehet számolni. Megállok az összes haderõmmel Brest mellett 2 távolságra a tengeren, használok ott egy pár U-bootot csalinak, ha rámozdul, akkor besétál a flottám és a légierõm karjaiba<#bdead>#bdead> Persze elõbb itt is a CAG-jait kell kinyírni, ez több alkalmat is igénybe vehet, de elõbb-utóbb elfogy neki és akkor már nincs menekvés. Hülye a gép, mert az anyahajókat a CAG vadászgépek nélkül is használja, mikor már kilõttem azokat, így könnyû préda lesz.
iSS!
CV-k nem ölnek ellenséget??
Nálam szinte az összes süllyesztést nekik köszönhetem.Fõle gezt a kombinációt szeretem nagyon ellenséges flották ellen:
CAG-ok ha nincsenek szárazföldrõl hatótávban mellé néhány BB-s flotta.
Ha pedig belül vannak akkor a nehéz vadászok biztosítják a fedezetet(erõsebbek mint a CAG-k)a hajókat pedig a CAG-ok és a naval bomberek darabolják fel.
1-2 nap alatt eltûnik az egész ellenséges flotta.
Ha annyi idõ nincs akkor minimum a szervezettségüket lecsapja 1-2 támadás alatt és akkor jönnek a felszíni egységek.
(Megjegyzem nálam pl Japán flotta 10 CV-nél és 10CVL-nél kezdõdik)
Nálam szinte az összes süllyesztést nekik köszönhetem.Fõle gezt a kombinációt szeretem nagyon ellenséges flották ellen:
CAG-ok ha nincsenek szárazföldrõl hatótávban mellé néhány BB-s flotta.
Ha pedig belül vannak akkor a nehéz vadászok biztosítják a fedezetet(erõsebbek mint a CAG-k)a hajókat pedig a CAG-ok és a naval bomberek darabolják fel.
1-2 nap alatt eltûnik az egész ellenséges flotta.
Ha annyi idõ nincs akkor minimum a szervezettségüket lecsapja 1-2 támadás alatt és akkor jönnek a felszíni egységek.
(Megjegyzem nálam pl Japán flotta 10 CV-nél és 10CVL-nél kezdõdik)
Van egy ilyen költséghatékony megoldás, ezt fogom most az Oroszok ellen:
A lényeg, hogy nem CSAK általános egységeket gyártasz: 3front + 2 supp, hanem tüzérségi parkot is adsz hozzá(ha már stack szinten gondolkodsz): 1 inf + 4 (art v. r-art) vagy kicsit erõsebb 1inf + 1TD(páncél+++) + 3 art v. r-art ----> az új szabály miatt valószínû az armor miatt felét sebezi szinte mindenki rajta. Ezeket az egységeket támadás elsõ fázisában használod, mint tüzérségi elõkészítés, sajnos nem mozognak valami jól, és nem is védekeznek annyira de a legerõsebb/ár. Vannak ilyen kombók védekezõben is (fõként 2eng + TD körül forognak)
A lényeg, hogy nem CSAK általános egységeket gyártasz: 3front + 2 supp, hanem tüzérségi parkot is adsz hozzá(ha már stack szinten gondolkodsz): 1 inf + 4 (art v. r-art) vagy kicsit erõsebb 1inf + 1TD(páncél+++) + 3 art v. r-art ----> az új szabály miatt valószínû az armor miatt felét sebezi szinte mindenki rajta. Ezeket az egységeket támadás elsõ fázisában használod, mint tüzérségi elõkészítés, sajnos nem mozognak valami jól, és nem is védekeznek annyira de a legerõsebb/ár. Vannak ilyen kombók védekezõben is (fõként 2eng + TD körül forognak)
Válasz már megoldódott. Partraszálltam és megvan Washington, bár egyetlen CV-jét sem sikerült megölni.
Hana1: amúgy igazad lenne... nem jó a Capital ship, de a CV-im nem öltek meg semmit(bár õk se vesztettek). 1-2 BC vagy BB nem segít csak elpusztul.
Amit csinálok az 6BC egyszerre,--> tüzel 3-4BB/óra (tényleg) csak a CV-i maradnak. A saját CV csak légi fedezetet ad. Máshogy nem lehet emberi idõn belül nyerni tengeren, mert nem süllyed el senki. De már mindegy.
Amúgy cappelve a LP? ---> Amcsiból nem kapok leadershipet és úgy néz ki 51.06 max?
Hana1: amúgy igazad lenne... nem jó a Capital ship, de a CV-im nem öltek meg semmit(bár õk se vesztettek). 1-2 BC vagy BB nem segít csak elpusztul.
Amit csinálok az 6BC egyszerre,--> tüzel 3-4BB/óra (tényleg) csak a CV-i maradnak. A saját CV csak légi fedezetet ad. Máshogy nem lehet emberi idõn belül nyerni tengeren, mert nem süllyed el senki. De már mindegy.
Amúgy cappelve a LP? ---> Amcsiból nem kapok leadershipet és úgy néz ki 51.06 max?
Igen. Például a hajók fegyverzetét is te tudod összeállítani, de még a tengók fegyverzetét is. Sok mindenben fog különbözni. Amúgy a csapatban van 2 magyar fejlesztõ srác is.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Szerintem epits nagy CV flottat.
Magyarokkal nyomtam en is, de a szovjetek nagyon elgyepaltak.
Beleptem a nemetek melle, es a Kaukazusban es Perzsiabol kezdtem elore nyomulni, de gyorsan megallitottak. Nem tudom miert, de a 300 dandarom szinte semmit sem ert a szovjetek ellen. Ennyire erosek lettek? A nemetek sem tudtak meg Ukrajnan es Feheroroszorszagon sem atvagni.
Magyarokkal nyomtam en is, de a szovjetek nagyon elgyepaltak.
Beleptem a nemetek melle, es a Kaukazusban es Perzsiabol kezdtem elore nyomulni, de gyorsan megallitottak. Nem tudom miert, de a 300 dandarom szinte semmit sem ert a szovjetek ellen. Ennyire erosek lettek? A nemetek sem tudtak meg Ukrajnan es Feheroroszorszagon sem atvagni.
Csak ejtõernyõset lehet.
iSS!
Transport gépre csak ejtõernyõs egységet vagy kombináltat is fel lehet pakolni?
asszem alapszabály, hogy CV mellé csak CL-t szabad rakni, capital-t nem
azokat rakd külön, arra jók, hogy üldözze és végleg megsemmisítse a már levert hajóhadat, de csak ha már nincs org-ja az ellenfélnek
azokat rakd külön, arra jók, hogy üldözze és végleg megsemmisítse a már levert hajóhadat, de csak ha már nincs org-ja az ellenfélnek
Kösz, tudtam hogy kemény.
Érdekes fullos(kb 6BC 2CV 8CL --> ebbõl van 2db de mindkettõt szétlövi :X) flottával támadom csak a CVk maradtak meg pár screen(nála), de lenyom... kemény. A szárazföldi légierõs fedés megy, eddig is úgy dolgoztam de nagyon lassú eddig 2CVL (azt is az Angol flottából) sikerült elsüllyeszteni.
Érdekes fullos(kb 6BC 2CV 8CL --> ebbõl van 2db de mindkettõt szétlövi :X) flottával támadom csak a CVk maradtak meg pár screen(nála), de lenyom... kemény. A szárazföldi légierõs fedés megy, eddig is úgy dolgoztam de nagyon lassú eddig 2CVL (azt is az Angol flottából) sikerült elsüllyeszteni.