6647
-
csigott ezredes #5567 Amúgy Lengyelország elég jó. Most ezzel szerencsétlenkedek. Ami eddig kiderült:
-a hadsereg, tisztek tapasztalatlanok
-nincs elég emberanyag, hogy pusztán a meglévőket feltöltsd
-a háborút el kell kezdeni, nekem 38 késő nyár ment legkorábban
-a német támadás előtt le kell nyomni mindenkit(Skandinávia-Balkán) :D - 1év alatt, akkor talán meg lehet őket állítani
3. újrakezdés ,) -
csigott ezredes #5566 A Németek Event keretében kapnak elég sokat, míg a Magyarok nem.
Re-occupation of the Rhineland - 250
The Treaty of Munich - 300
meg Anschluss(core ként ha jól tudom)+csehország+memmel -
nor19 #5565 Hát igen, ezt én Hoi2 darkest hour 2.VH-s kampányában vettem észre, hogy a magyaroknak alaból 0 NULLA!!! emberanyaga van -
blitzkrieg1 #5564 Egyebkent a nemeteknek mintha tul keves lenne az emberanyag. Meg a franciaknak is tobb van, pedig kisebb nepessege volt, mint Nemetorszagnak.
Sot, nevetseges, de Magyarorszagnak csupan 5-szor kevesebb az emberanyaga, pedig a valosagban kb. 10-szer kevesebben laktak Magyarorszagot. -
blitzkrieg1 #5563 Vegre. 3 es fel ora kinlodas es kb. 20 szamitogep-ujrainditas utan sikerult felrakni a jatekot. Az volt benne a lenyeg, hogy a sima jatek feltelepitese majd a kiegeszitok feltelepitese utan is mindig ujra kellett inditani a gepet. HOI3 feltelepit, ujraindit, semper fi, ujraindit, for the motherland, ujraindit es vegul a 3.05-os patch es ujraindit.
Azutan persze nem akart menni a legutobbi mentesem, azzal is sokat bajlodtam, de vegul az utolso elotti mentes elindult, szerencsere havonta mentett.
Csak sajnos pont azalatt az egy honap alatt sikerult szetszednem a teljes olasz flottat, amit most ujrakezdesnel mar nem tudtam elkapni. -
blitzkrieg1 #5562 Ezt irja ki, amint betoltodne a jatek, amikor a Map sprite-t tolt be:
HoI3: hoi3game.exe-Application Error
The instructions at 0x00933856 referenced memory at 0x00000000. The memory could not be read.
Nagyon idegesito. Volt egy nagyon jo megkezdett jatekom es most mar azt sem tudom folytatni. -
nor19 #5561 Akkor nemtudok segíteni, ha van steam vayg gyártói faq, akkor ott, ha support, vagy valami, vagy gugliba ird be a szásmzort, nemtudok már bocsi :( -
blitzkrieg1 #5560 Eddig is 7 volt, de masolt, most feltelepitettem egy eredetit es mar nem megy a jatek. Mindent ugyanugy telepitettem, mint azelott. C++2008 redistrsube-t feltelepitettem, azt amit a jatek automatikusan felrak. Nalam ha a sima HOI3-t inditom, Semper fi es FTM nelkul lefagy a gep is es ujrainditas szukseges. Valami olyasmit ir ki a hosszu szamsor melett, hogy nem tudja olvasni azt a memoriareszt, ahol a jatek exe-je van. -
nor19 #5559 Blitzkrieg, eddig xp-d volt ugye?
Nekem is ugyanez volt a hiba, és egy másik játék telepitésénél telejsen véletlenül oldottam meg.
A c++2008 redistrsube hiányzik, a dll fájlok szerintem nem is szükségesek, de én is szépen letöltöttem, de ugyanaz a hosszú számsor hiba. Windows c++2008 redistrube-ban a megoldás (ha nem megy 2006 vagy 2002 meg ilyeneket is kipórálbhatsz) Eegyébként ez a hiba nálam cask a FTM kieg feltelepitése után keletkezett. -
blitzkrieg1 #5558 Tudna valaki segiteni?
Ujraraktam a Windows 7-t, aztan ujratelepitettem a jatekot is, pont ugy ahogy eddig tettem, de most nem indult el. Az exe-re kattintva hibauzenet jott be, mi szerint hianyzik egy dll file. Leszedtem a netrol, de egy masik is hianyzott. Osszesen 4 hianyzott, mindet feltelepitettem, aztan mar el is indult a jatek, vagyis bejott az elso kep, az a tankos, es ott lefagy. Ha CTR-ALT-Delete-t nyomok, kilep es kiir egy hibauzenetet, de csak csupa szamokat, nem a dll hianyzik, vagy ilyesmi. Direct x-et felraktam a jatek telepitesekor.
Mi lehet a problema? -
csigott ezredes #5557 Lesz új kieg: HOI3 - Their Finest Hour
Megjelenés: Szeptember 26.
Állítólag:
- új kémrendszer //tök jó a mostani nem sok mindenre jó
- több egység(nemzeti gárda, rangers stb) // igen igen tovább
- kibővített inváziós rendszer // ahogy látom technológiát is kap legalább 3-at
- a tisztek nemcsak xp-t, képességet is kapnak
- új multi és single player opciók // ilyen skirmish szerű dolgok lesznek
- kicsit több módszer a szövetségesek megsegítésére // állítólag IC-t adsz bérbe
- lesz valamilyen új stratégiai jelölés // talán támadás fő irányok, amit látok a screenshotról...
Szóval lehet érdemes várni ha most szerzed a játékot, mert le szokták árazni a régieket...és úgyis meg kell venni az újat. -
blitzkrieg1 #5556 Erdekes lett igy a jatek. Lengyelorszagot, Daniat es Svedorszagot gyorsan legyoztem. Eddig Magyarorszag tartotta magat a legtovabb. Szlovakia felol tortem be, elkezdtem Budapest ostromat, de sulyos vereseget szenvedtem. Sot meg vissza is vertek. Jugoszlaviabol kellett 2 hadtestet atdobnom ahhoz, hogy megszilarditsam a frontot. A masodik tamadas elott mar porig bombaztam a varost es be is keritettem. Furcsa helyzet volt, hogy a magyar es angol egysegek mellett afgan milicia is vedte a varost. :D
De minden erofeszitesuk ellenere elfoglaltam, majd Magyarorszag is megadta magat. Utana mar Jugoszlavia is gyerekjatek volt. -
blitzkrieg1 #5555 Elkezdtem a haborut 39 majusaban. Minden orszagnak hadat uzentem egyszerre. Eleg szar a helyzet. Kb. 4000 ezred kontra 650. Nagyon nehez fokozaton jatszottam 36-tol a haboru kitoreseig. Amikor kitort a haboru, akkor viszont atvaltotam normal fokozatra. De igy is brutalisan eros lett a tobbi orszag. Pl. magyaroknak is 110 ezreduk van. A flottat es a legierot alig fejlesztettem. -
#5554 Arsenal of Democracy CORE al szerintem szuper -
blitzkrieg1 #5553 Szerintem a For the motherland sokkal jobb mint a HOI2 arma.
Az oroszok elegge meg lettek erositve. Hoi2-ben sokkal gyengebbek voltak, egyszer meg a magyarokkal is megvertem oket egy az egyben. :P
De itt (foleg very hardon) az utanpotlas nagyon akadozva megy ki az orosz frontra es komoly problemak adodnak.
A Semper fi elegge lassult nalam, de az FTM mar sokkal gyorsabban megy. Haboruban vissza is kell vegyek a sebessegbol. -
Zheka #5552 Mennyivel jobb illetve jobb e mint a HOI 2 arma?
Úgy hallottam hogy it a SZU gyengébb mint germany ez mennyiben igaz?
illetve milyen gép szükséges hogy normálisan fusson,(ne lassuljon pár év után)? -
csigott ezredes #5551 Ez a szövetségkötés inkább teher, mint előny. Érdekes a nevükben(Magyar területről) foglaltam el Jugoszláviát, megadás annak rendje módja szerint.
De: ha a Németekkel játszol akkor neked adja meg magát, és minden eddigi Magyar elfoglalt terület, Magyar marad a többi Német lesz, ennek eredményeképp egy teljesen felszabdalt terület marad.
Ha: átlépsz a Magyarokra mielőtt megadná magát(minden ugyanaz) akkor a játék szabályai szerint Magyarországnak adja meg magát(nálad vannak a VP-k), és minden rendben.
Aztán WARGOAL rendszer: miután mindenkinek hadat üzentem(és a Magyarok is mint szövetséges), csak az első hadüzenethez(Oroszoknak) adott hozzá katonai célpontokat(theatre) a többiekhez nem. Emiatt Magyarország nem is foglalkozott csak az Orosz támadással, a többi front meg sem jelent a vonatakozó fül alatt(front tervező).
Azt kell hogy mondjam a játék készítői nem játszanak a saját játékukkal.
A NAP TIPPJE: ha lehozod a consolt(shift+bal felső sarok gomb), és ott beírod: "tag HUN" átléphetsz pl: a Magyarokra valós időben(a kiment átlép betölt nem ugyanaz), "tag GER" németország, "tag JAP" japán stb...
BONUS TIPP: Ha relationt akarsz növelni egy országgal kereskedj vele: +15 pont, egy sikeres üzlet. A Proclaim Guarantee folyamatosan növel, míg az embargo csökkent(threat generálásnál számít).
-
csigott ezredes #5550 megvan mér valaki lopta? :D - nem szép dolog mi lesz a hoi4-el, redukált költségvetés? -
#5549 Industrial Policy Laws - nal ne mixed industry legyen hanem Consumer Prod orientation. Sokkal jobb. -
#5548 Valakinek megvan a játék eredetibe? Szeretnék segítséget kérni tőle. -
blitzkrieg1 #5547 Az mi is? -
#5546 és consumer goods ra is állj vissza sokkal jobb mint amit a game akar hogy használj. -
blitzkrieg1 #5545 En kozben abbahagytam, nincs mar kihivas, holnap kezdek ujat, amiben 39-ben tamadom meg az egesz vilagot szovik nelkul, es very hardon. Ez tenyleg nagy kihivas lesz. :)
Magyarokkal nem kotok szovit, mert akkor a romanokat meg ok foglaljak be, ami megengedhetetlen az olaj miatt.
A flottat szerintem erdemes fejleszteni, legalabbis normalon van ra kapacitas. 36-tol 1 CV, 3 tengeralattjaro, 2 CL es 2 DD fut. 38-tol 2-3 CV. 40-tol mar 5-6. 2 CV-vel mar kimereszkedem az Eszaki tengerre is.
Very hardon viszont nem hiszem, hogy lesz a flottara is kapacitasom.
Legiero normalon: 36-tol 2 vadas es 2 taktikai bombazo fut. 40-tol 1 szallito is. 41-tol 2 strategiai bombazo.
Very hardon viszont orulok, ha 2 vadasz es 1-2 zuhanobombazo fog futni folyamatosan.
Egyebkent rajottem, hogy jobb ha visszavaltok onkentes katonasagra es minimalis kikepzesre, ugy sokkal tobb szarazfoldi egyseget tudok legyartani rovid ido alatt. Ha tartalekos sereget epitesz az nagyon olcson keszul, haboru elott 2-3 honappal mobilizalsz es tok olcson feltoltod oket. -
csigott ezredes #5544 Én adtam rossz tanácsot, nem jók a páncélos gyalogságok. Azóta egész jól állok(2szer kezdetem újra,ilyen olyan okok miatt :D). A recept: csak gyalogos, kevés tank - ahogy mondtad. A flottát disbandeltem, úgy se ér semmit, légierőt sem gyártottam, de a fegyverek 1942-esek voltak 39-re a land doktrinákkal együtt. Átléptem az Oroszokra a hadüzenet után 1 héttel: miden egységet átszállít, minden frontról, ilyen hegyek jönnek, és elég sok páncélosa is van.
Pár érdekesség: ha nagyhatalomként hadat üzensz a szövinek vagy az oroszoknak, akkor minden olyan kis ország aki még semleges és megtámadod, beáll a másikhoz. Ha mindkettővel hadban állsz akkor a Szövetségesekhez lép be, függetlenül mindentől(ami hülyeség-kommunista kína, USA, az oroszok oldalán?). Tehát első lépés: felosztod a világot ki hol legyen igyekeztem a valósághoz hasonlót: Balkán, Ázsia, Japán, Skandinávia - Oroszokhoz, hogy egybefüggő területe legyen, a többi a szövetségesekhez. Jó sok idő még végigklikkeli az ember.
Magyarországot bevettem az Axisba(mert ellenük nem akarok háborúzni-kedvelem őket)-szóval 2-en a világ ellen. Sajnos nem lehet kontrollálni hogy mit csináljon, amit a játékba adtak az semmi, nem nagyon figyel rá(célpontok megadása). A theater-eknél hiába állítod át hogy defensive, preapre, attack azt visszaállítja. Az egyetlen megoldás, hogy az ő területéről foglalsz el(tehát ne legyen határos veled), és így az elfoglalt terület Magyarországhoz fognak tartozni, ami elég jópofa. Aztán expedíciós haderőt nem fogadják el(lehet valamit rosszul csinálok), technológiát meg csak 1-et lehet megosztani, úgyhogy az egész szövetség inkább probléma, mint előny, de jó muri. Viszont nagyon lassan megy az egész, mert mindenhol háború van. 3-4 napot haladok 1 óra alatt, ez remélem gyorsabb lesz ha az EU megvan, és nem kell újrakezdeni megint...
A flottás ötleted: 4CV 4CL meg tetszik, ha lehet kipróbálom. -
blitzkrieg1 #5543 Nem adtam rossz tanacsot, a hetvegen legyoztem Franciaorszagot es Olaszorszagot is. Oroszorszagon kivul teljes Europa az enyem, beleertve a Brit szigeteket is. Igaz, hogy emberanyagbol kifogytam, ruszkiknak meg rengeteg van, de IC es nyersanyag van boven, innen mar barmeddig elhuzom a haborut, a hataraimat fulos erodok vedik, soha nem tor at, em meg mar epitem a strategiai bombazokat, porig bombazom oket. A flottam erosebb mint az USA-e, szoval ellenuk is tudok haboruzni parhuzamosan.
Nyersanyag nem fogy el, ha a haboru elott mindenbol veszel rendesen es feltolod a keszleteket 90000-re. Olajbol 50000-60000 is eleg, ha kesobb elfoglalod Romaniat, amit en preferalok, sokkal olcsobb elfoglalni, mint megvenni toluk.
Tankokat ne keverd a gyalogsaggal, a franciak is azt tettek a valosagban es ki is kaptak. Szerintem az elejen minl tobb gyalogot kell epiteni, lagalabb 400 ezred legyen, meg hozzajuk 100 tuzerdandar.
Pancelos meg 20-30 eleg, 20-30 motorizalt egyseggel es onjaro tuzerseggel.
-
csigott ezredes #5542 Kiproszáltam én is, játék: Hoi3 - motherland - SEO:D - németekkel a világ ellen.
Hát kikaptam volna(39). Megpróbáltam minden egységet feltölteni közepes harckocsival meg tank destroyer-rel. Az MP megmaradt, de elfogyott a nyersanyagom és leállt az ipar. Meg aggályaim lettek volna az üzemanyag-szükséglet miatt. És a Hoi3 motherland-ba nem lehet flottát upgradelni, mint a Didayben, az is elég kevésre sikerült.
Légierőbe jól álltam, de nem maradt idő bomberekre csak a vadászokra, így nem sok hasznát vettem.
Tanulság: fókusz, és nem lehet ennyi tankkal menni, mert elfogy mindened, úgyhogy rossz tanács volt :D. Kezdem elölről, de jó a muri. -
blitzkrieg1 #5541 Ha rendes tortenelemhu jatekot jatszom, ugy tankokra szoktam gyurni, de most kellett a sok egyseg mar 1939-re. Ha kevesebb gyalogot epitettem volna, nem marad egysegem vedeni a teljes hataraimat.
Hajokat is ugy szoktam beallitani. A regebbi lassu hajokat egy egysegbe, az ujabbakat kulon egysegekbe. 4 CV+4 CL-es egysegeket epitek. Ezzel nagyon tudok aratni az angol es francia BB-s flotta ellen.
Tengeri csata kezdesnel es vegenel automatikusan megall a jatek nalam, igy a vegen, ha gyozok, rogton uldozom az ellenseget.
Tovabba a CV-khez szoktam epiteni pluszba meg nehany repulot, hogy tengeri csata idejen ha elveszitem a repuloket, meg a tengeren ujra tudjam potolni oket, hisz szinte csak a repulok amik serulnek a CV-n.
Tegnap miutan Angliat elfoglaltam, a franciak partra szalltak Daniaban es ellenorzesuk ala vontak a Balti tengeri szorost. A fel angol, francia, olasz es orosz flotta benyomult a Balti tengerre es beszorult oda, miutan en visszafoglaltam Daniat. Na az diadalmenet lett a nemeteknek. :)
13 BB, 5 CV es tobb tucat egyeb hajo pusztult el, nekem meg csak 1 CA es 2 CL. -
csigott ezredes #5540 A flottára: elég klikkelgetős megoldás meg nem túl bátor, a hajók sebességére érdemes odafigyelni, meg a popup ablakoknál átállítani, hogy autó állítsa le a játékot, ha tengeri ütközet van, nem tudom miért nem alap beállítás)
A helyzet: az eltérő sebességű hajók eltérő távolságról indulnak(meg a pozicionálást is számolja) tengeri csatánál ezért meg lehet azt csinálni, hogy kilő egy pár hajót aztán lépés(visszavonulás gomb - vigyázat nem azonnal vonul vissza), futás be a kikötőbe - ehhez kell a sebesség. A destroy-erek nem szeretik ezt(általában elpusztulnak) de light- cruisertől már működik, csak gyors flotta kell. -
csigott ezredes #5539 A manpower gondra, próbáld meg leállítani a nem olyan fontos haderők utánpótlását(egységenként). Így tudsz magadnak hagyni gyártásra is. Aztán majd feltöltöd valamikor, a gyártás nem állhat le. Ha lehet szerintem a fontos technológiát akkor is fejleszd ha már a program szerint nem éri meg. Gyalogságos cuccok(ő rajtuk keresztül veszted a legtöbb MP-t) + ha minden egységed keményebb kevesebb a veszteség - nem próbáltam Németeket de egy nehéz tank brigád lehet mehetne, a gyalogságos egységbe. Meg lehet így 3 support brigáddal lehetne építeni az is kevesebb MP. Talán még IC-ből állhatsz jól(de lehet abból se), úgyhogy keményíts...szerintem. -
blitzkrieg1 #5538 Jah es egy ujabb front is nyilt. A spanyolok partraszalltak Gorogorszagban, ahol osszesen 2 hadosztalyom volt. Odakuldtem meg 8 hadosztalyt, beszoritottam oket Gorogorszag legdelibb reszere, erre az angolok (mikozben a fosziget elesik) partraszalltak Athenban, a hatam mogott, igy ok meg engem keritettek be.
Az angolokat ugyan legyoztem, de patthelyzet lesz, mert a franciakat vagy az olaszokat nem tudom kiutni meg, arra nincs eleg haderom, meg akkor sem, ha Angliabol visszahozom.
Egyebkent direkt nem akartam szovetseget kotni senkivel, de a finnek automatikusan beleptek Axisba, amikor hadat uzentem az oroszoknak. -
blitzkrieg1 #5537 Ahol most vagyok:
Az oroszokat is megtamadtam 1940 juniusaban. Persze csak vedekezo haboru lett, nagy tuleroben vannak, kb. 780 ezred kontra 250, csak ennyit tudtam kiallitani. A volt lengyel-orosz es roman-orosz hataron kiepitettem egy 3-as szintu erodrendszert, igy tudom tartani a frontot.
A francia fronton 10-es erossegu erodok vannak, igy az keves egyseget kot le.
Olasz front rovid es hegyekben van, ott is keves az egyseg.
Sok egyseget lekotott viszont az Eszaki-tenger partvidekenek biztositasa. Anglia, USA, Brazilia es a tobbi kisebb szovi folyamatosan partraszalt. Az angolok nagyon sok egyseget veszitettek, ekkor arra gondoltam, hogy jobb lenne partraszallni ott eloszor. 1940 augusztusaban mar 4 repulogep hordozom volt, az kello fedezetet ad amig partrateszem a seregem. Tehat az osszes tengeralattjarom kikuldtem az Atlanti oceanra (eleg keveset hasznaltam oket, ugyanis ebben a verzioban nagyon pusztitjak oket a felszini hajok, meg a cirkalok is megtalaljak oket). Ezzel elcsaltam az angol es francia flottat az Eszaki tengerrol, ledobtam Hull tartomanyra (Kozep-Anglia) egy ejtoernyost es behajoztam vagy 50 ezredet a kikoton keresztul. Innen mar gyerekjatek volt elfoglalni Angliat.
Viszont a jateknak meg mindig nincs vege. A szoviknek 1200, a komcsiknak 780 ezreduk van, nekem 650. Szoval durva 3x tulero. Flotta es legiero is kb hasonlo arany. Na jo, flotta rosszabb. Raadasul nekem elfogyott a manpower, az ellennek meg tobb 1000 van meg. Orosznak egyedul 1700. -
blitzkrieg1 #5536 Oroszokat vegul nem tamadtam meg. Abszolut semmi eselyem nem lett volna ellenuk is. Fulon nyomattam a hadseregepitest, de igy is csak 550 hadosztalyom lett 39 nyarara, a manpower pedig elfogyott. Az oroszoknak egyedul volt 600. A szovetsegeseknek pedig 800. Ugy dontottem, hogy miutan a kelet-europai orszagokat legyoztem, aztan tamadom meg a szovjeteket, igy is lesz ketfrontos haboru, jobban mondva 4 frontos, mert delen az olaszokkal eszakon meg a skandinav orszagokkal haboruzok. Igazabol azt akarom elerni, hogy legyen egy hosszabb allohaboru, ne legyen olyan gyors.
Azt vette meg eszre, hogy durvan megtapoltak az oroszokat ebben a legujabb frissitesben. 39-ben 2000 manpowerjuk van 600 hadosztaly mellett, tovabba a tisztek aranya is jo a hadseregben, 110 folott van, nem mint a korabbi verziokban, 50-60 korul. Igy pedig a szervezettseguk is egesz jo. -
csigott ezredes #5535 Megnéztem a Németeket 36-ban. Durva mennyiségű Leadership. Talán a legnagyobb probléma a sok front egyidejű megnyitása miatt a Manpowerrel lesz. Szerintem minden olyan fejlesztés menjen ami embereket ment meg(first aid, desert warfare stb). Célszerű lenne védőövezeteket építeni, mert ennyi frontot nehéz ellátni emberanyaggal, az áttörésekhez/bekerítésekhez meg több egység kell, úgyhogy nem hiszem hogy mindenütt tudsz támadni. Sokkal könnyebb lesz majd ha Európa a tied és marad Oroszország-Anglia-USA-Japán. -
csigott ezredes #5534 Ez keménynek hangzik, bele fogsz őrülni mire elérsz akárcsak 40-be. Minden fronton, szinte minden! De abszolút jó ötlet! Leírhatnád hogy ment... -
#5533 szerintem nem. -
blitzkrieg1 #5532 Nem tudja valaki, hogy Semper fi-ben elkezdett jatekot lehet folytatni For the motherlan-es pachel? Ha most felrakom, menni fog a mentes? -
blitzkrieg1 #5531 Nemetekkel most kezdtem egy erdekes jatekot. Normalon jatszom, most 38-ban vagyok, de a lengyel haduzenetettel egyszerre megtamadom az USA-t, Olaszorszagot es Oroszorszagot es a tobbi kisebb Europai orszagot is. Kivancsi leszek igy mire megyek a jatekban. Termeszetesen szovit nem kotok senkivel. Asszem ez kemeny allohaboru lesz par evig, ekkora tulero ellen nem lesz tul hatasos a blitzkrieg taktika. A nyersanyagokat tehat jol fel kell halmozzam. -
#5530 Sajnos ez a steam hibaja ugy adtak egybe az egeszet hogy csak az ftm et tudod futatni SF et nem de a sprite pack ek csak azzal mukodnek -
Jammer #5529 Köszi a válaszokat, hát akkor úgy nézem a dolog meglőve. Ugyanis mivel STEAMről van és megvettem az egész csomagot egyben minden kieggel és Sprite Pack-al egyben így az egész egyben települ választható opciók nélkül... -
#5528 game integrity check megvolt? beallitasban beraktad hogy ne a nato szimbolumok legyenek?
Amugy a sprite pack nem kompatibilis a motherland kiegel, tehat ha a sprite packel akarsz akkor rakd fel kulon csak SF-ig a latest patch-el, es kulon rakj fel egy verziot FTM,