6647
  • blitzkrieg1
    "Te pl. a jatekban amint kitor a haboru, attersz hadi termelesre."

Javitanek az elozo hozzaszolasomon. Mar 36-tol szinte csak haditermelesed van.
  • blitzkrieg1
    Most mit mondjak. A nemetek gyozelemre vannak itelve. :)
    Amugy a valosagban is gyozhettek volna, ha nem baltaznak el egy csomo dolgot.
    Te pl. a jatekban amint kitor a haboru, attersz hadi termelesre. Nos ez a valosagban nem igy volt. Hitler attol felt, hogy ha a lakossag igenyei nincsenek kelloen kielegitve, akkor fellazadnak. Igy 1944-ig sokkal kevesebb hadifelszerelest gyartottak, mint amennyit birt volna a gazdasag.
    Pl. 1939-ben 1928 darab repulot gyartottak, mig 1944-ben, annak ellenere, hogy az ipart iszonyuan bombaztak, mar 35076 repulot epitettek. Szerintem 39-ben is 10000-15000-res darabszammal gyarthattak volna es akkor 1940-ben biztosan megnyerik az angliai csatat. Ugyanez a halyzet tankok, lovegek es egyeb hadifelszerelesek teren is.
    Szerintem annak ellenere, hogy mit allitanak a torteneszek, Hitler nem keszult a vilaghaborura. Max egy kisebb lokalis haborut akart megvivni.
    Nos a jatekban mi tudjuk, hogy kik ellen fogunk haboruzni es a teljes ipari termelesunket hadicuccokra forditjuk, mar ez is megkonnyiti a jatekot.
  • sakkay
    Értem én , hogy gőzmozdony...de mi hajtja'???!!!
    Oldják meg , hogy ilyen durva lépések nélkül is nagyon nehéz legyen..de ne úgy , ahogyan a 42 betöltésektől van a supply(I?).
    Amúgy nagyon bízom az új kiegben.
  • blitzkrieg1
    Persze hogy nem lehetett volna ilyen, de igy legalabb van kihivas a jatekban.
    Amugy a valosagban is 1945-re nemetorszag mar szinte az egesz vilaggal hadban allt, meg a Del-Amerikai orszagok is hadat uzentek neki.
    Na en azt szimulaltam, hogy mar 39-ben kialakul e a helyzet.
  • sakkay
    Az a bajom ezzel, hogy így egy lehetetlen dolog(minden értelemben) jönne létre, és az megint csak zavarna Egyszerűen ilyen nem történhetett volna.. Ez nem csak stratégiai hanem politikai szimulátor is. A játék egyik érdekes részét heréled ki az ilyen dologgal. De amúgy biztos nehéz
  • blitzkrieg1
    Ha nehez jatekot akarsz, akkor very hard fokozaton nyomd 39-ig, igy keves hadsereged lesz. Aztan rakd at normalra es az egesz vilagnak uzenj hadat. Nekem ez a jatek jott be eddig a leginkabb. Igy mar nem konnyu befoglalni a vilagot. :)
  • csigott ezredes
    Területekről(resources térkép nézet), vagy kereskedéssel, vagy ország elfoglalásával(a teljes készlet a tied).
  • henimen
    Hali! Az oil-t metal s a többit hogy lehet megszerezni? Vagy azokat alapból adja? Mert a supplie-t azr tudtom
    mal productionba lehet állítani.
  • csigott ezredes
    Pár videó: Hoi3: Their Finest Hour

Hoi3 video 1
    hoi3 video traits & leaders
  • csigott ezredes
    Az utánpótlás térkép nézeten látod merre vinné, ezeknek a régióknak érdemes infrastruktúrát fejleszteni(és ha sok kell akkor párhuzamosan is. Aztán érdemes helyenként az útvonalon letenni egységeket, melyek benzit és supplyt is fogyasztanak, így ott felhalmozódik és így hamarabb kapják meg. Meg tengerről fel lehet tölteni kézi vezérléssel egyes területeket(ezek lassan visszaszállítódnak a központba(ha van összeköttetés), ha nincs akkor transzport repülővel át lehet dobálni.
  • sakkay
    Csak legerősebb szinten játszom a HOI-t és nem töltök vissza.
    De ne attól legyen nehéz, hogy betöltöm mondjuk a 41 indulástól, és teljesen idióta az utánpótlás, és nem is reális..de ezt te is tudod,mert sokat nyomulsz vele.
    Gyakorlatilag ,ha az előtte lévőkből indítom(39-vagy korábbi), meg mindig 42-re végük az oroszoknak.
  • nor19
    Majd tapasztalatokat írjátok meg:) Jah, és ha lehet, egy torrentet linkeljetek:)
  • Hypo #5595
    Ma jott ki
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/content.php?1102-%E2%80%9CHearts-of-Iron-III-Their-Finest-Hour%E2%80%9D-Takes-Flight
  • Cefre
    kijött már a játék ?
  • blitzkrieg1
    Nem probaltam meg az uj verziot.
    Az utanpotlas problema: egyreszt jo, mert igy nehezebb befoglalni a Szovjet uniot. A regebbi verziokban sosem voltak utanpotlas problemaim, meg a Kaukazusban sem. A valosagban viszont rengeteg problemajuk volt a nemeteknek ezzel mar 1941 oszetol.
    Ami viszont engem is idegesit, hogy ha a Balkant befoglalom, sokszor meg Erdelyig sem jut el az utanpotlas.
  • Cefre
    játszik már valaki a Their Finest Hour al ?
  • sakkay
    Srácok, valaki tud esetleg arról , hogy az elbénázott utánpótlás rendszeren változtattak-e az új kiegben??
    A legnagyobb hibának tartom a játékban..azért félévente végignyomom a németekkel 39-től, de ez mindig halálra idegesít.
  • henimen
    Hali!
    Valaki letudja nekem írni hogy a For The Motherland kiegészítő mit takar? Mert kerestem teszteket róla de nem találtam. Előre is köszi.
  • nor19
    Ha van tapasztalat a "their finest hour" kieggel, irjátok meg.
  • blitzkrieg1
    "Aztán sajnos mezőn nem sok + adnak, így ott nem jók, meg benzint is fogyasztanak ami nagy nehezítés, persze ha sok engis hadosztályod van akkor mind fogyaszt benzint ezért a környező területek fel vannak töltve, így hamar jut hozzá és nem akkora probléma."

Jah, az utanpotlas eleg furan van megcsinalva. A Balkanra pl. egyszeruen el sem jut, ha nemetekkel vagyok. Mar elfoglaltam a Balkant, Csak nehany tartomanyban tartottam hadosztalyokat es meg ahhoz sem jutott el az ellatmany. Betamadtak az angolok Gorogorszagban, az olaszok Dalmaciaban, Japan Torokorszag felol en meg vissza kellett vonuljak Horvatorszag-Magyarorszag-Lengyelorszag vonalig. Jo kis roman olajmezok elestek.
    Meg Erdelybe se jutott el a municio, ami eleg durva.
    Sajnos meg nem volt szallitorepulom, amivel megoldhattam volna a problemat, a konvolyaimat pedig rendre elsullyesztettek.
    Most Berlintol Pragan, Budapesten at Horvatorszagig kiepitettem a 10-es infrastrukturat, de meg igy is utanpotlasproblemaim vannak neha, pedig all a front mar 2 eve.
  • csigott ezredes
    Azért nem azt mondom hogy mindent visznek, az elején jók. Lemaradt egy upgrade sor róluk(bug már akartam írni a készítőknek, asszem a ?morale?-a modokba már benne van, ha megtalálom hol kell átírni ide is belinkelem egyszer már kijavítottam).

Aztán sajnos mezőn nem sok + adnak, így ott nem jók, meg benzint is fogyasztanak ami nagy nehezítés, persze ha sok engis hadosztályod van akkor mind fogyaszt benzint ezért a környező területek fel vannak töltve, így hamar jut hozzá és nem akkora probléma.
  • Angyali Érint12
    Én az USA-val kezdtem egy menetet 1936-ban. Hatalmas ipari termelést építettem ki. 1938-tól pedig hajókat gyártottam. 1941-novemberében üzent hadat Japán. 1942-ben a japánok már birtokolták fél Ázsiát. Megtámadták a Fülöp-szigeteket. Hatalmas erősítést küldtem oda, de alul maradtam, több mint 200.000 katonát küldtem oda. 1943-ban ki kellett onnan menekítenem őket.
    1943-Szeptemberében Katonákat küldtem Franciaország felszabadítására.
    Olyan jól sikerült a hadművelet hogy 1945-Februárjában Németország elveszett.
    A szovjeteket is támadták, így végül is fél Európa a szovjeteké lett sajnos.
    Az új Lengyelország elég kicsi lett, Németország pedig a Belgáké lett.
    Pedig én kiáltottam ki Belgiumot.
    Most a spanyolok támadtak Franciaországra, az olaszok még életben vannak, a japánok pedig még mindig fél Ázsiát birtokolják.
  • blitzkrieg1
    A mernokoket nem is hasznaltam eddig, csak a pancelos hadosztalyokban, asszem gyakrabban fogom oket hasznalni ezentul.

A national unity valtozasokat ertem, hogy mitol van, csak azt nem tudom, hogy Romania es Jugoszlavia NU-ja miert nem ment le semmit, ha 2 even keresztul bombaztam. Eloszor taktikai bombazoval lottem oket, semmi. Azt hittem, hogy csak strategiai bombazokkal lehet csokkenteni, akkor elkezdtem azokkal, de akkor sem csokkent.
  • csigott ezredes
    Nem védekezésre jó.

Forest Defence: +100%
    River Defence: +100%
    Woods Defence: +100%
    Urban Defence:+ 100%
    Fort Defence: +100%

Így lesznek 216%-os védőszázalékok 40-50% támadás ellen :D, meg gyorsabbak az egységek, így többet lehet bekeríteni.

National Unity:
    Vannak olyan "+" amit a játék "-" nak ír. Pár miniszter + law ad olyat hogy a változás mértékét növeli. Ez ha a kémekkel növelsz és nem bombáznak/torpedóznak szarrá akkor hasznos. Ha épp ütleg alatt vagy akkor a változás mértékét csökkensd.

Stratégiai bombázás:
    Ha a bombázókat megtámadod, akkor a vadásztámadások növelik a natinal unity-t, így jól felállított védekezési rendszerrel nem vesztesz. Minden 1-es támadás számít a támadás/sebzés mértéke nem(persze mielőtt bombázna jobb szarrá lőni), ezért kis vadászszázadokkal támadj(max:2es), és oszd zónákra a bombázó útvonalát hogy minden szakaszban csak 1 vadászod támadja. A legjobb: Air superiority-n a multi fighterek hamar felveszik az ellenséget, aztán jönnek az interceptor támadások(air intercepten-mivel ők gyorsak és így nem használsz sok benzint).

Convoy/ASW warfare:
    Ugyan az mint a stratbombing. De ha leállítod az összes convoyt akkor ez meg is oldódott :D
  • blitzkrieg1
    Ti ertitek, hogyan valtozik a national unity?
    10 kemem novelte 1 even keresztul, de semmit sem novekedett.
    Vagy egy masik eset: Romaniat es Jugoszlaviat 2 even keresztul teljesen szetbombaztam strategiai bombazokkal, ugy, hogy nem kapta el a bombazoimat, megsem ment le a national uniti.
    Engem ha 3-4-szer lebombaz egy angol repulo, ugy, hogy nem kapom el a gepeit, mar 2 ponttal megy le 1 honap alatt.
  • blitzkrieg1
    Engeneer? Tamadni akarsz? Tudtommal csak arra jo, ha folyon keresztul, vagy varost, vagy erodot tamadsz.

Kozben en is partraszalltam Angliaban. Ez az egyetlen remenyem. Mas fronton lehetetlen elorenyomulni, meg az is csoda, hogy nem tortek meg at.
    A Balkanon akartam eloszor nyomulni, mert ha azt befoglaltam volna, akkor jelentosen roviditem a frontot, de japan kb. 400 hadosztallyal van ott jelen.
    Angliaban viszont nem sok hadsereg maradt.
  • blitzkrieg1
    Banalis hiba volt, mar megoldottam. Nem volt jo a videokartya driver amit a windows rakott alapbol.
    De a furcsa az, hogy egy hetig jatszottam vele es ment a jatek, csak most kezdett el hulyulni.
    Amint feltelepitettem egy uj drivert, mar tokeletesen megy.
  • csigott ezredes
    Linkelek egy állást akinek van kedve folytathatja, bár pár dolog biztos nem jó. A szerver korlátozott ideig üzemel(túl sok letöltésnél bukó):

polandvsgreek

Az állás:

Lengyelországgal vagyunk
    - közeledik '39 szeptember 1. - német támadás

Még háború dúl a Görögök most várnak elfoglalásra, 7 hónap maradt, készülnek az engineer brigádok 30 db - a védekezésre a Németek ellen, van egy csomó vadászgép, és kezd tapasztalódni a hadsereg. (Ezzel a sok engineer-rel nem bizti egyetért mindenki..)
  • csigott ezredes
    Nem akarlak megsérteni, de én bénáztam vele, rendszergazdaként kell mindent indítani. Bár a Could nnot read memory olvasási hiba nem írási, úgyhogy csak tipp.
  • blitzkrieg1
    Na most mar kikeszit ez a win7. Nem akar elindulni rajta a legutobbi mentesem, sot az azelottiek sem, amikor betolt a jatek, 2-3 masodperc utan kilep es azt irja ki, hogy could not read the memory.
    Ha uj jatekot kezdek, az meg elindul, de 5-10 perc mulva az is kilep, es ugyanezt csinalja a Victoria 2 is. Sot neha meg a gep is lefagy.
    Nem tudjatok mitol lehet ez? Mar ujratelepitettem a jatekot is, de akkor is ugyanez van.
  • blitzkrieg1
    Tegnap ismet nyomtam a nemetekkel a vilag ellen. 1942-ben vagyok, a frontok meg mindig allnak. Akik hatarosak velem: Hollandia, Belgium, Franciaorszag, es Svajc nyugaton, Olaszorszag, Yugoszlavia delen, Romania, felig megvan Lengyelorszag, Oroszorszag, Litvania keleten Svedorszag eszakon. Szinte mindenhol 10-es erodok, csak ennek koszonhetoen tudom tartani magam.
    670 ezred kb. 3500-4000 ellen. A fem es a ritkafem elfogy 250 napon belul, szoval nem tul rozsas a helyzetem.
    Az egyeduli remeny a flottam. 10 CV, 1 CVL, 16 CL, 1 BC, 2 CA, 20 tengo es 10 DD van.
    Rengeteg angol, olasz es japan! hajot es konvojt sullyesztettem el. A japanok nagyon aktivak, Izlandot akarta elfoglalni, el is kaptam egy hordozos flottajukat.
    Most megprobalok Angliaban partra szallni, csak keves a hadosztalyom.
  • Hypo #5576
    van de fejből nem tudom a pontos számot, nem szoktam magyarokal nyomni
  • nor19
    És van a magyaroknak manpower?
  • nor19
    Értem.
  • Hypo #5573
    kafa:) nekem bejon
  • nor19
    Én DH-t használom csak, 1.VH-s része is van, milyen az AoD Core-al?
  • Hypo #5571
    a hoi2 nek alapból van más része is mint a 2.vhs?:)) a

én arsenal of democracyt hasznalom Core al es Darkest Hour-t
  • nor19
    És ti játszottatok a hoi2 darkest hour 2.vh-s részével? Nektek lett sok ember? Mert mondom, alapból nulla van, 12 hadosztályom van és szart se tudok épiteni
  • csigott ezredes
    Az erődök nem, vagy csak Danzig és még 4 provinciában kivitelezhető, különben, mást nem tudsz gyártani(kevés az IC) és practicalok nélkül a fejlesztés is lemarad. Ha nem támadsz meg senkit nagyon lenyomnak 39-ben, a 3as erőd+folyó is kevésnek bizonyult.

A nagyobb front csak áldás, mert annyira rossz a helyzet, hogy nincs mit tenni, így legalább több erőt von el a szövetséges oldalról(Nyugati front-remény), és nem lehet hagyni, hogy több ország legyen az AXIS-é.

Ez valószínű mindenképp bukó. Legalább már kipróbáltam az ellenállást is(nem sokat lehet csinálni).
  • blitzkrieg1
    Hat igen, a valosagban is kifogytak a nemetek emberanyagbol 44-re, de en mar 40-ben kifogytam. 40-tol mar csak flottat es legierot epitek, mert arra van csak eleg, igaz, hogy a teljes vilag ellen haboruzok, igy nagyon fogy az emberanyag.

Lengyelekkel szerintem erodoket kell epiteni. Annak nem kell emberanyag es nagyon meg tudja konnyiteni a vedekezest. Ha lenyomod a balkant, azzal csak nagyobb frontot nyitsz.