Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- nem lehet egy adott számú ellátmányszállító hajónál többet megadni az adott hadszíntérre (ÉA 27)
- KA-ból csak hajóval lehet 1000km-rel északabbra tenni az ottani hadsereget
- mocskos mód idegesít, hogy a szintek helyett nevek ír az adatlapra; pl. I - Spit I, II - Spit IX(!!! - egybõl, se II, se V, mindez még '40 elõtt, aztán igazodjál el az adatlapokon...); '39-ben 8,8 cm-s PAK(43) a németeknél... <#falbav>#falbav>
- a kisebb brit szövetségesek SEMMIT sem csinálnak, se hajó, se ember a részükrõl - úgy, hogy japán még '43-ban sem lépett be a háborúba
HA N.O. nem lép '41 nyarán háborúba SZU-val, akkor MINDEN haderejét NY-EU-ra zúdítja, amivel elfoglalja Sp.O-t (ha az Allied tagja, mert pl. gyõznek az anarchisták és Anglia behúzza õket - NY-A partjaiig elérnek innentõl az U-Boot-k) és az íreket (ha Allied, mert elsõként õt rántja be brit, ha a diplomácia AI-vezérelt - ha nincs rögtön megfelelõ szárazföldi erõ kéznél, akkor szinte azonnal partra is szállnak ott a Németek, mert önerõbõl nem tudnak nekik ellenállni az írek) és így már nagyon kellemetlen helyzetbe kerül Anglia. Volt olyan, hogy '42 júliusában még béke honolt SZU és N.O. között(!!!), így taroltak az erõi NY-EU-ban...
HA a fentiek nem történnek meg, akkor semmi gond sincs, mert "csak" a történelembõl ismert lépéseket kell végigvinni a gyõzelemhez, nagyjából. Ekkor lehet a japán frontra is csapatokat küldeni, ill. a német nyomás elviselhetõ marad, a tengeren is.
SF-ben (FtM a C++ miatt jegelve) nagyon nehéz a tengók ellen. Csak úgy tudom õket elkapni, ha a felszíni flották összecsapnak és ekkor õk is megjelennek a csatában. Ezek miatt a gyártókapacitást a Tra és Esc köti le - majd kipróbálom Esc nélkül, mert azokat tényleg sokáig és sok IC-l gyártja. Az 5-6 szinttel magasabb romboló (teóriákkal megtámogatva) alig-alig tud velük mit kezdeni, míg egy tengeri csatában a CV-k aránylag könnyen lekapcsolják õket.
Tehát, ha nincs idejében SZU-NO összecsapás, akkor komolyabb odafigyelést igényel brit, amúgy nem nehéz.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Az irek nem allnak be axisba egyik naprol a masikra. Ha a nemetek befolyasoljak oket, tedd te is.
Lehet a patchelést rontom el Én így próbáltam:
-alap HOI3
-semper fi
-2.04F patch
-töröltem \gfx\interface\prov_pictures folder
-töröltem \history\provinces folder
-I.C.E. 3.3.3 GFX
-I.C.E. 3.3.3 main files
-I.C.E. 3.3.4 main files
-töröltem\map\cache folder
Valamit kihagyok? Ha valaki esetleg tudna segíthetne.. elõre is köszi
(1.4 re is fel kéne patch-elnem elötte?)
Ezt léci vedd meg, mert ugyanaz az emberke csinálta(Devildread) aki a DDay modot, és százalékot kap minden eladás után.
Van benne pár hiba azért(amit elfelejtett szegény):
- az enginereknél: nem hat rájuk a morale+ amit az összes speciális egység meg kéne, hogy kapjon asszem (special forces), ebbe bele kell szerkeszteni, hogy õk is megkapják
- a twin engine aircraftnál pedig a fegyverek fejlesztése meg nem turbozza a kétmotoros vadászokat ez is lemaradt bár a szöveg írja, ezt is szerkesszétek át
lehet, hogy enm figyeltél és már hadban állsz Romániával azért szürke a hadüzenet gomb. Ezt ellenõrizd. Bocs tényleg, csak felmerült még bennem.
Bármilyen országot megtámadhatsz ami nincs a saját szövetségedben. Tehát semlegesként bárkit vagy barmilyen szövetségbõl barmilyen semleges országot ha ezt a threat/neutrality megengedi. Nem tudom miért nem tudsz hadat üzenni ha ezek megvannak, úgy tudom diplomaciai pont nem kell hozzá, nézd meg mobilizáltál-e?(politikai fül jobb alsó sarok-remélem igen).
Aligment: Ha a diplomáciai fülön a hatalmi piramisnál az egeret egy-egy ország fölé viszed kiírja mik befojásolják és mennyivel, merre csúszik az ország.
Ezenkívül:
1. diplomaciai pontból tudsz egy irányt adni - align to faction-ráklikkelsz egy szövetség vezetõre és megnyomod.
2. egyes miniszterek befolyásolják a ráhatás mértékét a képességeikkel
3. a politikai berendezkedés segít merre csúszól könnyebben
4. a környezõ országok fenyegetettsége, közelsége
5. kémekkel -bár nem közvetlenül- a politikai berendezkedés megváltoztatásával (lásd 3.pont)
Mind kell.
A motherlandhoz külön le kell szedni Visual C++-t, mert ami az alapjátékhoz van nem elég (Szóval frissebb verziót, de hogy pontosan melyiket azt most így fejbõl nem tudom).
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Ha Magyországgal vagy axisként, és romániának hadat üzensz automatikosan belép allies-be.
Ahoz hogy valamelyikhez tudj csatlakozni, az országod politikáját (pl:fasitszta országgal nem tudsz csak a németekhez csatlakozni) illetve a csatlakozni kivánt országhoz való viszonyodon kell javítanod.
Ha nem így van javítsatok ki.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
For Motherland kieg.hez mit kell letölteni? Tiszta játék kell neki?
Csak Axis tagtól tudsz területet foglalni ha a szövivel vagy (mivel avval vagy háborúban). A példádban csak felszabadítod a francia területeket és tudtommal nem lehet választani. (kivéve ha n.o. anexálta a francia területet, akkor usa fennhatóság alá kerül)
Húú ez lehet, hogy kicsit zavaros volt.... sry, csak próbálok segíteni csak késõ van 😛
Remélem menni fog.
Pár napja kezdtem el játszani a HOI 3-al, nekem még teljesen új a játék, de kezdek ráérezni. Próba képen elkezdtem egy játékot Magyarországgal, levittem a neutrality-met, és Romániánál növeltem a threat-et. Most elméletileg indíthatnék ellenük háborút, viszont a "Declare War" gomb továbbra is szürke. Már nem írja a követelményeket mint korábban (neutrality és threat) szóval nem igazán értem, miért nem engedi. Az jutott eszembe, hogy talán be kellene lépnem allies-hoz vagy axis-hoz? Nem igazán találtam errõl sehol leírást, hogy kis nemzetekkel hogyan is mûködik a dolog. Még valami: Csak Axis tagként lehet területeket elfoglalni? Teszem azt ha már javában folyik a háború, és mondjuk Amerikával "elfoglalom" Franciaországot amit mondjuk korábban már a Németek elfoglaltak, akkor Franciaország automatikusan felszabadul, vagy az USA része lesz, esetleg én választom ki mi legyen a terület sorsa?
Nem értem mi olyan rossz az angolokkal. Ellenem mindig elég erõsek voltak. Nem tudom pontosan melyik verzióval játszol, de engem általában szivattak a tengeren.
Ha NO-gal voltam általában kevés tengeralattjárót gyártottam, és gyors sikerek után mindig leverték õket az angolok, felszíni flottával meg ki se mertem állni a kikötõbõl, fõleg mikor a Balti-tengerre beállt a brit-francia flotta.
Mikor Japánnal játszottam többször is elsüllyesztették a full Kriegsmarine-t (elsüllyesztett hajók statisztikája).
Japán ellen gyengébben muzsikáltak, de általában ott is megnehezítették a dolgom. A tengeralattjáróimat elkapták, az övéik viszont leszedték a transzportjaimat, úgyhogy volt, mikor az ICbõl csak transzportot építettem (kísérõt szerintem felesleges építeni). A felszíni flotta elég ütõképes volt, ha cruiser-destroyer flottillába ütköztem, hullottak, de ha 2-3 csatahajó, meg 1 anyahajó is van egy egységben általában kellemetlenek tudnak lenni.
Afrikában a Motherlanban kicsit gázak az angolok, mert az egész Indiai hadsereget bevetik... Etiópia ellen, miközben Olaszországgal gyakorlatilag ellenállás nélkül jutottam el Kuvaitig, ugyanakkor Japán ellen megint csak nincs hadseregük (helyõrség HongKongban, min. erõk Malajziában, két egység Borneón, meg némi szánalmas erõk Burmában, megtámogatva a bhutáni és nepáli hadosztályokkal), ha ezeket bekerítem, már csak Bombayben látok újra angolt. Az általam ilyenkor bevetett hadsereg 90%-a kikötõvédelemre, meg minél nagyobb terület mminél gyorsabb elfoglalására megy el. Általában nem ellenség miatt kell visszafogni magam, hanem mert gyorsabb vagyok, mint a supply eljutás.
Viszont mikor Angliát támadom mindig tele van hadsereggel, amiket elég nehéz lezúzni, ha nem sikerül áttörni rajtuk. ICE modban a fél német hadsereg kellett hozzá, hogy Skóciából lenyomuljak, máskor meg az egész mobilizálható Japán seregre szükség volt (5 marine, 3 light tank, tízegynéhány gyalogság, és a teljes légierõ), hogy ne rugdaljanak ki Cornwallból.
Ja. A supply igencsak furcsa, úgyhogy ha ellátási gondod van érdemes ránézni a listára. Jártam már úgy, hogy 10-15 transzportot fenntart a gép olyan utakra, amelyeket nem is használsz, sõt volt, hogy kétszer létrehozta ugyanazt az útvonalat (egy nyersanyagszállító és 2 supply konvojt két állomás között). Szóval néha érdemes a körmére nézni, és ha nem foglalsz el túl sok új hídfõállást, lehet érdemes kikapcsolni az auto létrehozás funkciókat, csak a fenntartást meghagyni a gépnek.
Supply mapmode-on meg figyeld, hol vannak a készletek. Konkrétan Angliával még nem figyeltem, de Japán hasonló helyzetû, és általában az ellátmány nagy részét átrakja Koreába (mivel a fõ erõk Kínába vannak), aztán ha hazahajózom a sereget átszervezni, hiányom lesz a központban, mert vissza már nem viszi (komolyan volt már, hogy már az org. eléggé lement supply hiány miatt, miközben Hamhungban 99999 supplym volt <#schmoll2>#schmoll2>
Ha meg dél fele nyomulok a teljes koreai ellátmányt átdobja Rangoonba.
Addig nincs egyik ellenféllel szemben sem nehézség, amíg azt csinálja, amit elvársz tõle. De ha a német partra száll a szövetségbe frissen bevont Írországban a nehéz páncélosaival - mer' éppen nagyjavításon volt a dicsõ ócskavaspark - , akkor onnantól lehet imádkozni, hogy a megállításukra legyen elégséges, azonnal bevethetõ erõ a közelben.
Az olaszok is addig kiscsoportosak, amíg "csak" velük kell foglalkozni. Ha nem nyílik meg "idejében" a keleti front, akkor a németek minden erejükkel - ami jóval nagyobb az angolénál - a briteknek ugranak: légi- és tengeri támadások, és ekkor elég egy hiba a védõfalban a katasztrófához...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Az olasz flotta gyenge, ha azt szetvered elsullyesztheted a konvolyait es ehenhal az afrikai hadserege. A nemet flottat meg 39-ben el kell pusztitani, ha behajozol a Balti tengerre es irtod a convojait, akkor biztosan kijonnek a kikotokbol.
Az Angol-Német flottaháborúban pont az a szép, hogy hiába van többszörös túlerõben, számszerûleg a brit, ha a technológiai fölény (meg a légi támogatás) a germánokat segíti gyõzni a tengeren is (pláne, ha japán is beszáll a háborúba és a szárazföldi provinciának(!!!) kikiáltott Hong-Kong-t meg szeretné tartani brit - vagy esetleg még Indiát is...), mert az angolok egy szigetnyi erõforrása édeskevés a fél EU "pontjait" birtoklókkal szemben: kutatás, gyártás örök hátrányban marad, amíg a keleti front megnyitása ki nem egyenlíti az erõviszonyokat. Gibraltár (vagy Sp.O.) elfoglalásával már az olaszokat is ki tudják segíteni a németek (saját kikötõ a Földközre, Berlinnel szárazföldi kapcsolatban...), akár a szárazföldön is, így a csak kicsi hadseregre van szüksége a britnek sem áll meg a továbbiakban - ráadásul, a hülye program miatt csak hajókkal lehet az afrikai szárazföld 2, egymással érintkezõ hadszíntere között közlekedni, ami megint csak egy (fölösleges) nehezítés (azt még nem próbáltam ki, hogy infrastruktúra-fejlesztést kapnak - ha ki lesz még ehhez idõben az fejlesztve - azok a területek és így hátha megszûnik ez a korlát), és ha éppen nem telik (már) szállítóhajókra és kíséretükre, akkor eleve bukta van. Ha meg komolyan bekeményít a német fél a tengeralattjáróival, akkor akár kapitulálhat is andráskeresztes fél, mert bedõl a gazdasága (képtelenség annyi Tra-t és Esc-t gyártani, amit el ne tudnának süllyeszteni, szinte azonnal a németek).
A 2-3 szinttel jobb német hajók fölényben vannak 2x annyi ócskavassal szemben is - nem kell elaprózni a német felszíni flottát, hanem egyben lesújtani vele. Ha meg még ezen hátrányából is szeretne faragni brit a technikai kutatásokkal, akkor végleg elúszik minden reménye a felzárkózásra, mert elaprózza az amúgy is kevés fejlesztési erõforrását - meg se diplomácia, se (ellen)kémkedés.
Valakinek volt már olyan problémája, hogy patchelés után az egységek leader választásánál exe file hibával kidobott?
HOI3 2.04F
I.C.E. 3.3.3 GFX
I.C.E. 3.3.3 main files
I.C.E. 3.3.4 main files
erre próbálom fel patchelni de leader választás nem müködik.
Ha lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj az írjon.
Köszi
Az angoloknak nagyon nagy flottajuk van, a nemetek es olaszok ellen az szerintem boven eleg. Tenyleg nem a legfejlettebb, de a nemeteknek semmijuk sincs. Ok azok akik a semmibol epitik a flottat, hadsereget, legierot egyszerre, te viszont nem kell akkora szarazfoldi hadsereget is epits, mint ok.
Az úgy már egészen más, ha csak a kikötõket kell védeni - egy multit azért megnéznék... <#taps>#taps> !!!
A valóságban, a németek nem védték az olyan partszakaszokat, ahol értelmetlen lett volna vmi miatt a nagyobb deszantos hadmûvelet (helyõrség ott is volt, csak extra haderõ nem) és kisebb átcsoportosítással leverték volna az ott vergõdõ, tehetetlen ellenfelet. Ezzel szemben a humán játékos, ebben a játékban, így már, behozhatatlan elõnnyel bír a gépi AI ellen. Talán ezért az a sok idióta megkötés és korlátozás (a gép kertje mindig zõ'debb), hogy valamelyest balanszolják a játékmenetet, vagy ezen, eléggé kirívó hibát?!
Mi van, ha partra száll pár különítmény, lever mindenkit, majd egy közeli kikötõbe visszahúzódva elvonul és egy másik partszakaszon megismétli ue-t - vagy csak tartja a program által kiemelt pontokat és beássa magát?!
Mit tudnál ez ellen tenni, amikor, mint írtátok, ezek nélkül is "sûrû" a program?!
Azt a pár I-III kategóriájú tengómat én is az olaszokhoz küldtem át, mert a német tengók által kizárólagosan "megszállt" NY-Fr - É-Sp partvidéket a légi ereje is erõsen védte, így ott gyakrabban kapták el õket. A Földközin már havi 1-1 felderítéssel meg lehetett úszni, heti 5-10 sikeres akció mellett, de ekkor az állomány 20-50%-a mindig odalett és pár hétre javításra szorult a maradék. Azért, összességében, még mindig én jártam jobban, csak ezt az eredményt - mármint a tengóvadász eredményt - én soha nem tudtam reprodukálni, '43 õszéig sem. 50 rombolónál többet gyártva sincs említésre méltó eredmény - ha csak a rombolók fokozatos elvesztése, a semmiért, nem az.
A portyázó modern(IV-V), nehéz hajókból álló flottáját az angol I-III szintû ladikokkal nehéz leamortizálni, mert a CAG-okat a légi ereje veri le, így maradnak a 20 éves, rozsdás, elaggott ladikok , mint egyedüli támadó erõ.
Az USA-ból semmi nem jött, kereskedni nem akar - se pénzért, se alapanyagért -, mert dugig vannak a raktárai, így az én cuccom nem kell neki. Az atomerõmûvekig még 2-3, eléggé sanyarú évet ki kellett volna húznom - pedig szénbõl lenne elég, szvsz, a brit szigeten az energiához.
A nehézség abból ered, hogy minden fronton - eléggé nagy a birodalom, egy japcsi támadásnak még nagyon "örültem" volna... - helyt kéne állni, szinte a semmibõl kéne mindent elõteremteni, mert ami megvan '36-ban az nudli. Az összes techben kéne fejlesztés, mert vagy van még, amit ki kéne használnod, hogy ne "haszontalanul", fölöslegesen pusztuljon el (pl. a 27 db-s BB park, ami az olaszok ellen, akik hasonló cipõben járnak, nagyon is eredményes tud lenni... 2 nagyjavítás között), vagy szeretnél eredményes lenni vmi addig kezdetlegesben (pl. anti-tengó, légi- és szárazföldi erõk), ami létszükséglet a túléléshez.
Az angol sziget önmagában semmi, Jürgen és Hans félkézzel leverné, ha nem volna a birodalom többi része is mellette - ami uilyen védtelen bármilyen támadással szemben. (Azért az nevetséges, hogy egy mezei gyalog Ho. (nehéztüzérséggel a hóna alatt) MINDEN partszakaszon, MINDEN körülmények között, TELJESEN ÉPEN ÉS HARCRA KÉSZEN partra ugrik. Mit nekik 4m-s hullámzás az 50 m hosszan (szárazföld-tenger irányban) elnyúló sziklás partszakaszon, ami fölé 30-50m-s, meredek sziklaszírt mered...)
Szvsz, ha aktívan kihasználná, bármelyik ellenfél a partraszállásosdiban, a HoI2-höz mérten tett engedményeket, akkor eléggé meglátszódnának az új rendszer hátrányai -> Írek 1-2 hét, Spanyolok 5-6 hét alatt beverhetõk NO által, pár partraszállással (Gibraltárt 3 nap alatt elfoglalta tõlem egy gyalogos hadosztálya a tenger felõl. Persze, semmi támogató hajóágyúzás mellett, miközben ott volt pár erõdítményem is...(az alap gar, org-emeléssel ennyit ér)). Bármely ország, amely jelentõsebb partszakasszal rendelkezik, mindennemû támadó szándékáról le kellene, hogy mondjon, hogy a saját partszakaszait megvédhesse -> nagyszerû az "olcsó" milícia és helyõrség, csak újabb techhelést jelent (ha eredmény is kellene részükrõl a látványuk mellé...), amikor az nélkülük is eléggé szûkös, ha meg reguláris egységekkel védenéd a tengerpartot, akkor az IC, a manpower (meg a tisztek, ugye, az elmés "újítás" miatt) és nyersanyag apad ki idõ elõtt.
Mi az, hogy max. 27(!!!) lehet az Arab-félsziget túlvégétõl, egész ÉA-t, Szudánig magába foglaló front ellátóhajóinak száma?! Több, mint fél évig regenerálódtak Tunéziában a csapatok egy nagyobb ütközet után, amikor már érzõdött a 2 könnyû páncélos (4x L Arm, AC, TD, Engi) és a 4 tábori gyalog hadtest számbeli hátránya a szinte teljes olasz hadsereggel szemben - mi van, ha Klaus is beszáll a buliba, ahogy az volt anno?!
A tengeralattjarok valoban nagyon erosek, en is azokkal nyertem meg a haborut, amikor a nemetekkel kezdtem 44-ben.
Viszont szerintem azokat is el lehet kapni. A gep is elkapta parszor az enyemeket es olyankor jol megtizedelte.
Egyebkent ne feledd, hogy a valosagban is nagyon megszorongattak az angolokat a nemet tengok. Nagyon jol jott az angoloknak az USA-tol kapott 50 rombolo.
Szerintem a tengok ellen a megoldas, hogy 3-3 rombolora szeded szet a flottad es szetkuldod mindenfele oket az Atlanti oceanon.
Ipart meg miert nem epithetsz. Az USA-tol szinte korlatlan mennyisegu nyersanyagot lehet beszerezni.
Egyebkent veluk tenyleg nehez volt? Mert ha igen, akkor legkozelebb veluk kezdek egy very hardos menetet.
A 'csak hadikikötõkben lebonyolítható egységbehajózás melletti bárhol partra szállhatnak az egységek (a szállítóhajók hatókörén belül, amúgy csak kikötõ lehet a célpont)' eléggé nevetségesen hat -> egy kicsit is aktívabb vezetés mellett bárki, bármikor bekeríthetõ egy szigeten, félszigeten, miközben a bombázók(CAS, Navy) lezúzzák az ellenfél felmentésére igyekvõ egységeit szállító hajóit - ha arra van techhelve a haditechnikánk. Így egy partraszállás, tökéletes légi fölény mellett is kockázatos marad, de ha párszor bejön, akkor annak az országnak vége. Egyszerûen lehetetlen, a támadásoknak ellenállni tudó egységekkel teletömni az ország partvidékét, erre nincs gyártókapacitás, se élõerõ.
Tudom, hogy nem szép dolog, de panaszkodnék pöttyet a játékra - HoI3 + SF X.XX!
Angliával, könnyû fokozaton - próbaképp:
Gyárakat építeni nem lehet, mert akkor '43-ra kifogy az energia és jelentõsen gyengül a gazdaság teljesítõképessége. A gyártókapacitás felét-kétharmadát amúgy is az ellátmányszállító és azok kísérõinek az építése emészti fel -> 500-600 transport alatt folyamatosan ellátási nehézségekre panaszkodik az Afrikába küldött 6 HDT. Ja, ellátás... Nem lehet 27(!!!) szállítóhajónál többet hozzárendelni az Észak-Afrikai hadszíntérhez! <#falbav>#falbav>
A kisebb szövetségesek szinte semmit sem csinálnak. Az USA-t pedig csak a megadott napon, csak 18:00 után lehet behívni, hiába jelzi már elõtte hónapokkal a gép, hogy hívható. Ha be van hívva, akkor ellepik az egységeik az összes tengert. (Japán nem lépett még be a háborúba '43 õszén se, ill. NO is NY-EU-t tarolta le, mielõtt '42 nyarán(?), végre, kegyeskedett megtámadni a SZU-t -> az ír és spanyol szövetségessel felmossák a padlót, de egy Hegyi HDT-em megfogja õket az Ír sziget csücskénél...)
A tengeralattjárók mindent visznek és hajókkal megállíthatatlanok, '43 közepéig nem sikerült érdemben szembeszállnom velük, pedig ebben az irányban, a techekben nemigen volt elmaradásom. Félelmetes, hogy a napi 5-10 DB-s (ESC-TRA) veszteségre sokszor még rátesznek egy lapáttal. A rombolók építési idejét nem tudom fél év közelébe se vinni (8-12-s szériákkal, sz'al nem egyedileg gyártva sem, ha már korhûség...), miközben hullanak, mint a legyek és legalább 5 szintnyi különbség kell a javukra, hogy a tengeralattjárókat egyáltalán észrevegyék, nemhogy el is kapják azokat.
A Kelet-Afrikába küldött 3 gyalogos HDT nem tud lábon (se stratégiai mozgatással) Észak-Afrikába átkelni (a Nílus mellett, tele hadmérnökökkel...) - a csak hadikikötõkben lebonyolítható ki-be-rakodásról nem is beszélve. A csak felszerelésre gyúrt angol tábori gyalogos HDT (4x(Inf, AT, Art, Engi)) nem bírt egy etióp helyõrségi egységgel, míg az elméleti dolgok fejlesztése fel nem zárkózott a kor színvonalára, miközben 2 ilyen HDT, ÉA-ban félkézzel leveri az olasz fõerõket. <#falbav>#falbav>
A szárazföldi egységeket szállító hajók, teljesen kiépített és mindig a kor színvonalán álló légvédelem mellett is menthetetlenül megsemmisülnek pár légitámadás alatt, de a hajócsatákból "lazán", veszteség nélkül elszelelnek, bár megrongálódnak kissé. De a taktikai bombázóim még észlelni sem észlelnek hajókat, ha kiküldöm õket portyázni a tenger fölé...
Az a 30 pontnyi lehetõség, amit a kémkedés-diplomácia-kutatás hármas között kell elosztani, az nagyon kevéske, egy világbirodalomtól. Márpedig, a fentiek miatt újabb pontok szerzésére nemigen van lehetõség. Miközben NO-é a fél EU...
A korai hordozók légi századai hihetetlenül sérülékenyek, míg feltöltõdésük ideje alatt bõven felújítják az egész tönkrevert flottát és mindenki csak rájuk vár, sokáig. Örömteli az is, hogy '43-ra már 3 évnyi munkával tudnának egy 42M hordozót legyártani, teljes elméletii támogatottság mellett is...
Végszó:
Még mindig visszalépésnek érzem a Hoi2-höz képest ezt a részt. <#shakehead>#shakehead>
A nemetekkel koss szovit, ugy mar nagyon olcson ad licenszt.
Nem haborgok. 😊
Csak ejtoernyosokkel Anglia ellen? Jo sok kellene. Honnan annyi IC a szallitorepulokre?
Nemetekkel 1944-tol sem lehetetlen AI ellen, legalabbis normalon nem, very hardon meg nem probaltam, de asszem ideje lenne mar.
A teorykat ennek megfeleloen fejlesztem.
Magyarokkal gyalogos egysegeket nem szoktam gyartani, nincs emberanyag ra. Kicsi, de profi hadsereg kell.
Legierot szinten nem gyartok. 42-43 korul mar tobb pancelosom szokott lenni, mint a nemeteknek.
Úgy döntsd el, hogy mit fejlesztesz, hogy megnézed melyik mivel van átfedésben. A fejlesztések alján látod hogy az egyes már meglévõ fejlesztések, technológiai szintek, gyártási gyakorlat, mennyiben befojásolja a most fejleszteni kivánt területet. Itt az egyes csoportok között vannak átfedések, és így egész jól átlehet váltani egy másik fejlesztési körbe.
PL:
-gyalogosokat gyártok ---> fejlesztem a kézi fegyvereket és egyeb dolgokat ---> aztán fejlesztem a gyalogsághoz tartozó theorykat stb, de a gyalogságnál volt a support weapons ami a tüzérséggel átfedést képez és ezért utána könnyebben fejlesztem a tüzérségi cuccokat, stb..
Másik szempont: ezek a theoryk tulajdonképpen bonuszokat, pluszokat adnak eltérõ mértékben(aktív csatában létezõ harci események Pl: assoult % át növelik ami ha proccan akkor +25% támadási bonusz, vagy delay stb), és állandóakat (organisation, morale plusszok). Tehát ha erõsebb egységet szeretnél harcértékben akkor válaszd az egyszerieket(assoult, breakthrough stb)- ezeknek még elõnye, hogy a teljes hadseregre hatnak, ha tartósabb egységeket akkor kezdj a másikkal, morale + organisation, de ezek csak adott egységekre hatnak.
A jelenlegi hadseregednek megfelelõen és a terveid szerint döntsd el az arányt, tehát ha két tankod van akkor másból erõsebben jössz ki, de lehet, hogy pont kellett volna az a két gyors páncélos, hogy elfoglalj valamit. Tuti szerintem nincs, rossz választások viszont igen.
A lényeg: igazodj a helyzethez, figyelj az idõzítésekre, és melyik feltalálással-gyártással hogyan segítheted a másik feltalálást.
Több mint egy éve megvan már a játék, de még nem is telepítettem, mert nem volt megfelelõ gépem. Most viszont venni fogok egyet, ezért szeretnék tõletek érdeklõdni pár dologról:
Elolvastam a fórum nagyrészét, és arról volt szó az elején, hogy a program nem tudja használni a többmagos prociknál csak az egyik magot. Ez így van, vagy már megoldódott?
A wikipédia szerinti rendszerkövetelmény:
Intel Pentium IV 2.4 GHz or AMD 3500+ (single core) (http://en.wikipedia.org/wiki/Hearts_of_Iron_III)
A program honlapja szerint:
Intel® Pentium® IV 2.4 GHz or AMD 3500+ (quad core)
(http://www.heartsofirongame.com/)
Akkor most egy mag vagy négy mag?
A másik kérdésem, hogy ennek a videokártya követelménynek:
NVIDIA® GeForce 8800 or ATI Radeon® X1900
manapság mi felel meg és ez kb. mennyibe kerül?
Köszi!
Ezzel mi a problema? A nemetek is ejtoernyosokkel akartak tamadni a partraszallok mellett.