Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért jó a magas unity:

- más politikai/gazdasági rendszert is választhatsz ha bizonyos feltételeknek eleget teszel(pl: 80-as unity), ami nagyban befolyásolja a termelést(politikai fülnél látható)
+ még van pár miniszter aki a változás mértékét növeli/csökkenti, tehát ha épp bombáznak/konvojaidat lövik akkor a csökkentõs, ha te kémekkel növelsz akkor a növelõs
Megoldodott a konvojos problema. Kinaban is ehen haltak az angol egysegek, csak ott kicsit kesobb, mert oda kuldott az USA is utanpotlast, mint Europaban. Vegul nem tudtak kiuzni Mandzsuriabol a japanokat, sot a japanok semmisitettek meg vagy 300 szovetseges dandart es ismet befoglaltak Kinat.
Szovjeteket nehez lesz megverni. Veluk mar 2 eve allohaboru van. Oket valoszinuleg csak atombombaval fogom tudni legyozni, de addig meg legalabb 3-4 ev van.
Az angolokat viszont kiszoritottam Eszak-Afrikabol es lassan a kozel keletrol is. Tovabba elfoglaltam Skociat.
nagypite
Elvileg nem. Melyik nemzettel vagy? Nem egy event-et kaptál?
ftm-ban megváltozott a dissent? eddig nyomtam a goods-ot és visszament most meg nem csinál semmit 3.05 van fent

Köszönöm a válaszod sokat segített.
kopaszeger
Kémekkel nagyon egyszerû a dolog. Intelligence menü, bal felsõ sarokban ott a saját országod. Van egy kis háromosztatú oszlop, az legyen teljesen kitöltve (piros, sárga és zöld csík kell legyen benne, ha nincs, csak simán kattingass bele), alatta meg van 3 négyzet (counterintelligence, support ruling party, raise national unity). Az utolsó bejelölésével tudod növelni a nemzeti egységet. Õszintén szólva nem igazán hatásos, csak Japánnal használtam, de 41-ig nem növelt 1%-t sem, utánna meg a konvojaim süllyesztésével az angolok simán überelték a hatását.
Ja, majd elfelejtettem, kémeket pedig a Leadershipbõl képezhetsz, a technológiáknál (második csúszka).
Ha nem akarsz sokat rászánni, javaslom, hogy az intelligence menüben, bal oldalt alul üsd ki az országok neve melleti kis oszlopokból a színes vonalakat, csak azokon hagyd rajta, ahová tényleg szeretnél kémet küldeni.
bertie
köszönöm a választ, még azt letudnád írni pár szóba hogy kémekkel hogy kell csökkenteni, mert a kémkedést nem igazán tom használni.
Kémekkel, illetve ha valamilyen moddal játszol, bizonyos események is növelhetik. Politika fülön van alul stratégiai hatások (konvojtámadás, stratégiai bombázás), ha ezeket ki tudod védeni (azaz hatékonyan kíséred a konvojokat flottaegységekkel, vagy sikeresen megakadályozod a bombázóit) akkor nõ a unity, ha nem, akkor csökken, de ezek nem túl jelentõs mértékûek.
Olyan kérdésem lenne hogy a Nemzeti egységet hogyan tudom növelni?
Sajnos nem tudok angolul.
Hypo
paradox forumon a HOI3 AAR ok kozott van egy Germany Tutorial AAR nagyon jo mindenre kiter van kuklon fejezet az OOB ra

Szia!
Mivel csak most kezdtem azt csinálom,hogy ahol épp nincs fontosabb hadmûvelet az a gépre bízom védekezés vagy a késõbbi terveimtõl függõen villámháború vagy támadó állapotban.Addig én meg kézi irányítással levezénylem a háborút.Csak volt az említett keveredés.

Nem tudnád leírni,hogy hogyan kell beállítani az új hadszínteret és azt is,hogy hol találom meg ezeket a beállítási lehetõségeket?Kell ehhez valami kutatást kifejleszteni?Vagy van valami egyéb feltétele?

Elõre is köszi
Hypo
Letre lehet hozni uj teather-eket, de elejen tok felesleges, ugyse teathre szinten iranyitod a haborut ( vagy meg is? )
Army Level-en szerintem jobban muzsikal az AI is es tobb lehetoseged van taktikazni.

Itt a full OOB http://www.axishistory.com/index.php?id=6465

Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem!
Hogyan lehet beállítani a hadszíntereket?Amikor 1936-ban kezdek 2 hadszíntér van(NY és K) és ez nekem elég komoly bonyodalmakat okozott fõleg amikor Svédországot és Norvégiát akartam elfoglalni ugyanis ekkor felmentek az egységeim õrizetlenül hagyva a francia-német határt a franciák meg betámadtak és 38 decemberére már ketté vágták az országom.
Lépj be az ellenségeddel és nézd meg van e konvoja vagy bug.
Leírták már sokan, olvass 😄.

Kis országgal(szerintem naggyal is)
Nem érdemes ipart építeni, elõrébb vagy ha minél többet háborúzól, ahhoz sok egység kell. + ha te erõsebb vagy, mások gyengébbek lesznek. Azonkívül ha területet foglalsz kapsz leadershipet, tapasztalatot, manpowert, + gyorsítja a további gyártást.

Hogy milyen egységet gyártasz az a helyzet függvénye. Készíts egy stratégiai tervet ---> nézd meg mire lesz hozzá szükséged ---> rendelj alá minden döntést, fejlesztést. ---> nyertél..
Ha jelentõs technológiáról van szó akkor igen. A büntetés mértékét meg kiírja valahol, ha jól emlékszem.

Jelentõs technológia ami globális változást hoz( a gép nem fejleszt nagyon fölé) tehát ezzel elõnyre tehetsz szert.

Pl: infantry fejlesztések - manpower fejlesztések(ugyse lesz elég)
Most,hogy megvan a magyarítás az összes kérdésemre megvan a válasz is.
A hadosztály/hadtest satöbbi képzéssel még barátkoznom kell mert számomra elég kusza de azt is megszokom meg kitapasztalom idõvel.

Viszont felmerült egy új kérdés:

Megéri olyan technológiát fejleszteni amire büntetést kapok mert csak késõbb kutatták azt ki a valóságban?Milyen mértékû egyáltalán ez a büntetés?

Most Mo-val indítok egy játékot,hogy kipróbáljam kicsiben.Aztán ha ott megy meghódítom No-val a világot😄
mijki
Miért van az, hogy Diday móddal elfoglaltuk a hollandok európai területét, majd áthelyezték a fõvárosokat Palembang-ba. Hülyeség az egész.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

igen

Nagyon köszi.Az alapjáték 1.4-es verziójához is jó?
Magyarositás

nem a legjobb de a kérdéseidre a választ tudni fogod ha használod
És bocsi de lemaradt az,hogy hogyan tudom a tengeralattjáróimmal elkapni a konvojokat.És a sajátjaimat,hogyan tudom tõlük megvédeni?
Sziasztok!

Én is most kezdtem a játékot és a szegényes angoltudásom miatt tapasztalati illetve a telón google fordítóval próbálom megtanulni a játékot.Csak az alapjáték van meg.De nagyon tetszik ezért valószínûleg benevezek a kiegészítõkre is.
De a lényegre térek:
Sok dologra nem jöttem rá:
1.A légierõnél,hogyan tudom beállítani,hogy a vadászaim védjék az eget de a bombázóim támadják az ellenséget?
2.Hogyan lehet fejleszteni az ipart?(mert veszek és lerakok egy csomó gyár ikonú akármit ami szerintem gyár akar lenni😄 de alig nõ a termelés.Ráadásul sokáig tart legyártani a gyárakat.Van valami más módszer az ipar fejlesztésére vagy csak sokat kéne venni ebbõl?
3.Hogyan tudom beállítani,hogy hova rakja le a csapatokat a gép miután elkészültek.Mert most minden szf-et Berlinbe rak le a légierõt nem tudom hova egyedül a gyáraknál és hajóknál választhatok kikötõt illetve régiót.
4.Hogyan tudom a tengeren szállítani a csapatokat?Gondolom le kell gyártani egy transport hajót de ott hogyan tudom beállítani,hogy felvegye a tankjaimat/gyalogosaimat és vigye át õket a kiszemelt partszakaszra?
5.A diplomáciával kapcsolatban ,hogyan tudom magamhoz édesgetni az olyan országokat mint például Románia vagy Magyarország vagy Spanyolország?Mert eddig valahogy sikerült de nem tudom hogyan😄 Melyik diplomáciai lehetõséggel tudom javítani illetve rontani a kapcsolatokat?
6.Kémeknél ,hogy lehet beállítani azt,hogy melyik országba menjenek.Mert hiába emelem meg a prioritást alig 1-2 kém van ott pedig nincs kémelhárítása.És mire jó a Support Our Party funkciójuk?
7.Hogyan tudom ezredbe/hadosztályba/hadtestbe/hadseregbe/frontba szervezni az egységeimet?És mire jók a Hq egységek? Mert mindig úgy járok,hogy megindítok egy támadást és a teljes fronton vannak katonáim a végére meg van 5-6 régióban az összes amiket csak egyesével tudok szétszedni.

Hát ez hosszú lett.De remélem kapok rá válaszokat amiket elõre is köszönök mert sokat segítetek vele.
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég kezdtem el játszani ezzel a játékkal és az lenne a kérdésem, hogy mit/miket és milyen szintre érdemes kifejleszteni az elején, hogy gyorsabban fejlõdjek és miket gyártsak? Az ipari kapacitást növeljem akkorára amekkorára csak tudom? A válaszokat elõre is köszönöm.
Ázsiába a Csendes-óceánon át mennek a konvojok, gondolom azt meg nem tartod megszállás alatt. A japánok alapvetõen nem nagyon süllyesztgetnek.
Ha az Atlanti oldalon el is fogyott a szállítóhajó, a nyugati parton attól még lehet zavartalan a forgalom.
Nem hinnem, ugyanis az olaszorszagban levo egysegeik utanpotlasa megszakadt. Csak azt nem tudom, hogy az indiai egysegeke miert nem?
Igaz, HoI2-s észrevétel, de mintha a gépre(az AI által irányított "játékosra") pár dolog nem vonatkozna: pl. USA-ként úgy szállhat partra Norvégiában, Közép-Nyugat-Afrika és Halifax a legközelebbi támaszpontjai, kívül a csapatszállítók hatósugarán.
Lehet, hogy ezért tud "érdekes" dolgokat csinálni az AI?

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Erdekes dolgot vettem eszre.
1944-es kampanyban, nemetekkel 1945 nyarara mar megsemmisitettem az osszes angol es amerikai konvojt. A japanok betortek Indiaba, de nem sokkal kesobb a szovetsegesek mar vissza is uztek oket, sot mar a japanok altal megszallt Kina felet is felszabaditottak. Ez azert furcsa, mert nincs is konvojuk, mivel latjak el a seregeiket?
Egyebkent a japanok nagyon benak. Kinat ugyan befoglaltak, de a szovikkel mar nem birnak, hiaba volt 350 dandarjuk. Nehany honap alatt 120 dandart veszitettek es kiszorulnak Kinabol is.
mijki
Ment privát.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Én szívesen jászok, bár tört a játékom és még egyszer sem multiztam HOI3.mal, de ha megoldható akkor szívesen, 1 akadálya van, hogy diák vagyok és késõn délután érek haza viszonylag korán fekszek stb,stb...

1 kérdés: Nekem most van HOI3-mal Ice 3.3.4, de nekem minden országban (legalábbis 1936-os kampányban tûnt fel), hogy minden 2. gyalogosezredet átnevez tüzérre és tüzért rak be helyettük, így minden ország minden gyaloghadosztály 1 gyalogosból ezredbõl és 1 tüzérezredbõl áll. Továbbá a garrisonokat 1 miliciával rakja össze, így azokban van 1 Gar és 1 Mil. Ez a mod bugja vagy direkt így találták ki?
mijki
Van valakinek néha esténként egy kicsit online játszani velünk?

HoI+SF+2.04d+ICE 3.3.3. vagy lehet 3.3.4-is. 😊

A Heatrs of Iron 3hoz van magyar kézikönyv?
Trantorius
MODokról személyes vélemény.
Az I.C.E. mod nagyon jó, kellõen kiegyensúlyozott. Sokféle különbözõ egység van benne, van ami érdektelen, de vannak amelyek kifejezetten királyak. Inkább a tengelyhatalmakra koncentrál, németekkel nagyszerûen el lehet játszani. Japánokkal, ha letoltad Kínát, míg meg nem támadod Amerikát, nem igazán van kihívás (Dél-Ázsia, India, Arábia, Ausztrália, Új-Zéland és Óceánia könnyen elfoglalható, de még Dél-Afrika is). Volt, hogy Japánnal ár Angliát is bevettem, mire az Usa belépett volna.
A legutóbbi (3.3.4) verziót ugyan nem próbáltam, de a fájljaiit elnézve nem történt drasztikus változás, csak továbbfinomították a rendszert.

A másik mod amivel játszottam/játszok az August Storm.
Ezt a FTM-mel, a legújabb verzióval tolom. Van benne egy csomó érdekes újítás, kicsit átdolgozták a balanszokat. Ez sem rossz, bár ez az új verzió még elég bugos (wargoal menübõl kifagy a játék, de sokszor diplomatic action-ben beadnak történelmi célokat, vagy a németek elfoglalják Dániát, majd a norvég-dán támadás esemény során újra hadat üzennek a már annektált Dániának <#nevetes1>). A kiegyensúlyozottsága még nem világos számomra (még csak 40-elején járok), eddig még csak Kínát vertem le (Kommunista Kína - számomra - elég izmosra sikeredett, ahol megjelentek a csapataik, ott leállt az offenzíva, ráadásul az általuk átvett csapatok egy része is hirtelen mintha megerõsödött volna. Az olaszok már szinte egész Kelet-Afrikát ellenõrzik, már csak Dzsibuti van szövetséges kézben, a németek elsöpörtek minden ellenállást. Az oroszoknak nagyon sok páncélosa van a mandzsu határon, és India tele van hadsereggel, tehát ebben a modban (várhatóan)nem sétagalopp Dél-Ázsia.
Egyébként eléggé felgyorsították az egységgyártást (egy eventtel 2 és fél évente meghatározhatod mire koncentráljon a gazdaságod), úgyhogy mindenkinek meglehetõsen nagy hadereje van.
Kicsit több a létrehozható, felszabadítható ország is, úgyhogy a politikai térképen is nagyobb változtatási lehetõség van, nem kell mindent annektálni.
Ami kevesebb, az az egységtípus (az I.C.E-hoz képest). Vannak benne új egységek (pl. tengeri akna, ami iszonyat sok IC.be kerül), és kicsit át van variálva a tech fa is, de nem érzem olyan jelentõs mértékûnek a változást.

Mindkét modot tudom ajánlani, fõleg mivel az alapjátékot kellõ módon fûszerezik (arról nem is beszélve, hogy kiküszöbölik az alapjáték néhány idegesítõ hibáját).
Ha jol jatszol, akkor egyedul is tudsz nyerni.
A ruszkik csak 42-ben fognak megtamadni, legalabbis ugy tudom. De erdemes oket minel hamarabb megtamadni, mert egyre erosebbek lesznek.

Olvass vissza nehany oldalt, nagyon sok tanacs elhangzott mar itt.
Megoldható Németországgal Normál szinten a játék ha csupán egy szövetségesem van, Japán?
MElyik modok teszik a játékot a legkiegyensúlyozattaba es jatszhatova?
Ha a németekkel vagyok, az oroszok mindenkepp megtamadnak vagy csak ha én kezdemenyezek.
mijki
Pár tanácsot letudtok írni, hogy a németekkel '36-tól mit csináltatok? Hogy kezdjek neki, mit fejlesszek, mely egységeket érdemes gyártani?

mijki
For Motherland kieg.-ben nem lettek erõsebbek a németek?

Mert Semper Fi-ben, a csehek, meg a svájciak jobban ellenálltak. Most meg átmentem rajtuk, mint kés a vajon.

Annyit még javasolnék transzport hajónak a hatótávját írd át 750-rõl 3000-3500-re mert sajna a legújabb módba nem lehet már fejleszteni õket. Ezt javítani meg elfelejtették szerintem. Mert így az életbe nem lehet partra szállni Amerikába a németekkel. Ráadásul Japánok hódításait is igen csak vissza veti.
Uhh szuper vagy!!
1000 köszönet érte, végre megy 😄😄
Ha 20-szor nem raktam újra akkor egyszer sem...

Köszi a segítséget!
patch

Ezt még rakd fel a játékra azok után amit irtál mert ez a 3.3.4 mod javitása hátha ez segit
Konkrétan erre az esetre nem tudom a megoldást.
Sajnos sokféle kimenetel lehetséges a használt verziótól függõen.
Kedvencem DiDay modban: a SZU és Anglia annektálta Iránt (én Japánnal voltam). Meghódítottam Iránt, besegítettem No-nak, a SZU összeomlott, Bitter Peace, és lazán megtartotta az Iráni területeket, míg az angoloktól visszafoglaltakon felszabadíthattam Iránt.
Etiópiánál is voltak gondok, ha a franciák és angolok osztoztak az annektálásán.
Nem tudja valaki, hogy ha 44-ben felszabaditom az olasz teruleteket, akkor megalakul ismet Olaszorszag?
Amúgy beSEO-ztuk a forumot az 1.helyre a googleban. Mindenkinek GRATU! amikor kezdtem a 6.volt hoi3 -ra
Igazából tök jogos amit kérsz lehetne egy fejlettségi pont számítás és ott külön feltüntetné, hogy mondjuk spitfire XYZ, amúgy 459pontot érõ vadaszrepülõ.
Adatlapok:

Van egy file ami rögzíti mileyen fejlettségi szint felel meg a bizonyos egység neveknek, ezt a játék szinesítésére szánták és fõleg nagyhatalmaknál van kidolgozva. Tehát nem feltétlenül fedi az években meghatározott elvárásokat. Sajnos az AI egy véletlengenerátorral(ami nagyon nagy hiba szerintem) számolja milyen fejlesztésre mennyi figyelmet fordít, így fordulhat elõ nem történelmileg hû egységek megjelenése. A számok átugrása úgy jön létre, hogy mondjuk tank hadosztály eseten a tigris az 1941-es páncélzat, ágyú de csak 40-es mozgékonyság, megbízhatóság stb(fileban rögzítve), namost ha a véletlengenerátor miatt kifejleszti a 41-es mozgékonyságot akkor ez átogródhat(pont rossz példát hoztam mindegy, asszem érthetõ).
Igen ez nem természetes, sajna nincs több ötletem. Több gépen probáltam soha nem fordult ilyen elõ, persze minden eredeti regisztrált. Ha eredeti activált játékod lenne írhatnál a hivatalos fórumra ez ügyben, hogy más ne kerüljön ilyen helyzetbe, meg jó ha kapnak visszajelzést mi nem jó.
Manualon van eleje óta, és nem kötöttem velük meg nem támadási egyezményt. Axis-ba lépés után engedte a háborút, úgy hogy Románia sehová sem tartozott. Kezdtem ezek után egy új játékot, Cseszlovákiát támadtam be ugyan ilyen módon, ugyan így engedte a dolgokat. Most Németekkel kezdtem megint egy új játékot, kiszemeltem Svájcot, pikk-pakk meglett a threat-neutrality, de nem engedte támadni õket...Németországgal...aztán ránéztem a Franciákra, mivel õk Allies tagok, én Axis, és megvolt a threat-neutrality, gondoltam majd õket engedi, de õket sem...angolosan kifejezve ez eléggé weird...a játék egy eredeti másolata...
Nálam akkor csinál ilyet, ha az AI irányítja a diplomáciát.

Megoldás:
A kérdéses döntések idejére manuális módra kell váltani (jobb fönt) az ablakot - meg legyen a mûvelethez elegendõ diplomáciai "üzemanyag" is (kutatás fülön a csúszkájuknál, pár hétig, legyen magasabb szám).

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)