Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Értem. De akkor ezt eléggé ki lehet használni... Van mondjuk egy hadosztályparancsnok, akit egy pillanat alatt lecserélek egy hidász "képesítésû" (asszem traitnek hívják ezt a dolgot) hadosztályparancsnokra, amikor a hadosztály folyón készül átmenni. Ha meg pl. sok az erdõ, megint lecserélem a parancsnokot olyanra, aki jobb erdõben és így tovább, egy nap akár három parancsnokcsere ugyanannál az alakulatnál 😊

Még valami. A parancsnok skillje ugye úgy fejlõdik, hogy xp-t gyûjt, és 100 xp az +1-et ad a skilljéhez. De mi a helyzet a traitekkel? (Amik a skill mellett láthatóak, ilyen-olyan bónuszt vagy ritkább esetben máluszt adnak.)
Pordycus
nincs semmi hátránya szerintem, az org visszaszerzésének mennyisége csökken arra a pillanatra amíg átrakod😊

rangban ezért nem érdemes kitüntetni aki nem kell, mert kevesebb Xp jár neki.

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Van-e valami rövid távú hátránya az egységek újraszervezésének (más HQ alá küldésének), új parancsnok beiktatásának ésatöbbi? Csökken ilyenkor az organisation?

Illetve: milyen hátránya van annak, ha rangban kitüntetek egy parancsnokot? Ha semmi, akkor mi akadálya van annak, hogy mindenkibõl tábornagyot csináljak? (Azt hiszem, az officer rating csökken talán, de csak kicsit, ezt nem érzem egy nagy hátránynak.)
Oks, kösz! Gondoltam, hogy a 3.05 mod nélküli, úgy értettem, hogy ez-e a legjobb, ami modolás nélküli hivatalos peccs 😊 És ezek szerint igen.
Pordycus
Pecaboy a 3.05 mod nélkül van és igen ez a legjobb jelenleg. FTM-nek nincsa manual, devdiaryból csak azt tudod meg miféle újdonság van hgoyan mkszik azt nem...
De nem nagy kunszt rájönni miután tudod hogy mit keress...

Ez egy nagyon jó kis videó-tutorial, 9 részes, aki tud angolul és nem nagyon érti a dolgokat, vagy kezdõ (mint én), nézze meg.
http://www.youtube.com/watch?v=s3lffqvB2Dk&feature=related
Hát elég nagy a megszállt ország.(Jugoszlávia) Úgyhogy átállítom inkább valami enyhébbre.
Szerintem suppressionnal rendelkezõ egységeket rakj oda (pl. military police). Ha pedig nagy a baj és nagy területet érint, akkor állítsd át az adott megszállt ország közigazgatását valami kevésbé keményre; ezt, ha minden igaz, a politics menüben tudod megtenni, az occupied countries-nál.
Még 2 dolog:
- A 3.05 a legújabb patch (modolás nélkül), ugye? Ez a leghasználhatóbb, "legbugmentesebb"?
- Az alapjáték és a Semper Fi manuálja megvan, el is olvastam, nem volt rövid 😊 Ellenben a FtM-é nincs. Van valami netes link utóbbihoz? Vagy kb. elég, ha a fejlesztõi naplót (Devs' Diary) elolvasom a neten?
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani,hogy az elfoglalt területeimen ne legyen lázadás?
Értem. Valami szerkesztõvel át lehet-e egyszerûen írni a core-okat?
Pordycus
az aquire terrytorynál elõre szkriptelt régiókat tudsz tõle elcsatolni, ez országtól függ, de sajnos romániániával szemben, csak Retake our core (vagyis visszaszerezni ami a mién vót) opció van, délerdélyt nemtudom hogyan lehet megszerezni anélkül, hogy vagy hozzádkerülne minden más vagy ha a többi részt a németek elfoglalják, ne kapj olyan területet meg, amit a fõváros elfoglalása után sem németek tartanak a kezükben, szóval elég nehéz így helyreállítani a határainkat.
Multiban játékos segítséggel lehet😊
Amúgy akárhányat, mert asszem havonta tudsz új wargoalt megadni.

Köszönöm a választ😊
Köszi! Én is reméltem, hogy így van. Már csak az érdekelne, hogy egy acquire territory-val akárhány területet elszedhetek késõbb, vagy csak egyet és azt elõre kell megadni?
Pordycus
Piratebayrõl a CRUNOXos hoi3+semperfi+forthemotherland kell a multihoz, meg egy 3.05-ös peccs.
Ha nem találod privben elküldöm😊

Henimen
A neutrality, az leginkább eventekkel csökken vagy nõ, azért van magas neutralytin minden ország kezdésnek (kivéve párat) hogy ne lehessen 36 jan. elsején világháborút indítani.
Minden országnak van, minden országnak csökken ha határain háború folyik, kémkedésel is lehet befolyásolni, pl increase threat, ha ezt felnyomod, könnyeben üzen hadat a másik ország.

Pordycus
Paceboy, meg lehet oldani, hadüzenetnél van egy ilyen opció, hogy Add Wargoal (hadicél hozzáadása) és conqer (elfoglalás) helyett Aquire Territory (terüle megszerzése)-t kell nyomni. És idõvel több wargoalt is hozzáadhatsz, szóval lehet egyszerre csinálni bábállamot és lecsatolni a területeket.

Üdv!

Gondoltam, kipróbálom már ezt a játékot én is 😊

Kezdetben csak az érdekelne, hogy a kiegészítõkkel - ha jól gondolom, kettõ van, a Semper Fi és a For the Motherland - meg lehet-e már oldani, hogy ne csak annektáljak vagy bábbá tegyek egy országot, hanem pl. területet csatoljak el tõle, és utána legyen béke (esetleg a békével egyidejûleg területcsatolás+bábállammá is teszem) ? Konkrétan, létre lehet-e hozni pl. Nagy-Magyarországot, anélkül, hogy kinyírnám a környezõ országokat? 😊

Elõre is köszi a választ.
Hogy lehet neutrality-t szerezni?
Idõm az van😊 Megyek is a harmadik oldalra 😊
Üdv!

Ha van erre fél-háromnegyed órád - megéri - , akkor #5211 - most a 3. lapon - és attól "fölfele". Kellemes idõtöltést és jó olvasást, majd sikeres alkalmazását az ott leírtaknak! 😉

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Sziasztok!
Az alap Hearts of Iron 3-mal játszok, és magyarországgal, nem tudok senki ellen sem háborút indítani, vagy szövetséget kötni. Tud ebben valaki segíteni? Meg még egy dolgot szeretnék kérdezni. Hogyan lehet katonákat képezni?
az a helyzet hogy lenne kedvem multiplayerben jatszani! csak tört játékom van és nemtudom hogy igy tudok e... tudok?? és ha igen mit csinaljak?
Pordycus
a hoi 2 be adott áramot itt nem ad, mert a játékban semmivel sem tudod növelni a provinciák nyersanyagtermelését

Biztosan ad energiat a reaktor? Mar 20-at epitettem es semmi pluszt nem vettem eszre.
Pordycus
Bazsi igencsak lenne XD mi minden este játszunk úgy 4en 5en, ha van TSed itt megtalálsz engem:
TS3: gameop.hu:9966

Pordycus
Annyit építesz amennyit akarsz, végtelen energia😊

Lenne valakinek kedve játszani az alap hoi 3-mal?
Akinek igen az jelezze!

A 4.0-án dolgoznak már több mint fél éve...ígéret van ,hogy lesz valaha, de nagyon lassan haladnak.
Régebben én innen töltöttem le a DiDay's ICE Modot de már egy jó ideje nincs frissítve. Talán már nem módolják tovább? Vagy csak egyszerûen máshová töltik fel, ha igen tudna valaki egy linket adni a legújabb mûködõ/stabil verzióhoz. A legutolsó verzió ami nekem megvan az a 3.3.4+UPDATE__ICE_3.3.4_crash_07_06_2011

*importálni
Hello!

Tudja valaki hogyan lehet a Hearts of iron 3 -ba improtálni a Victoria 2 mentésemet? Úgy tudom a Victoria 2-õt lehet folytatni a Hearts of Iron 3 -ban. Hogyan? Aki tudja, mondja!

Köszönöm.
Tudja valaki, hogy max mennyi reaktort lehet epiteni? Itt nincs egy limit, mint a hoi2-ben. Ott max 10 lehetett. Itt viszont mar a 20-kat epitem. Gondolom minel tobb van, annal gyorsabban epul az atombomba. Mennyire befolyasolja egy egy szint az epites sebesseget?
Pordycus
Amúgy szívesen várunk játékosokat 3.05-re multiba.
Tengely-szövi, tökmindedj, csak humán legyen az ellenfél 36os kampány, játék hétvégente.

Lenne kedve valakinek csatlakozni?

Pordycus
ne használj Di Day modot inkompatibilis verzióval mert az eventek ütik egymást😊

sziasztok!

valaki tudna segíteni? vagy egy rohadt bug ami elcseszi folyton a játékomat...di day ICE 3.3.4 mod van fent...az a probléma hogy Nácikkal vagyok 1936os kampányban 39re faszán végbe megy minden történelmiesemény molotov-Ribentropp paktum is meg van, Lengyelek nem adják Danzigot, kitör a háború... nyugatról én keletrõl a ruszkik nyomorgatják õket...erre mikor már jó szarul áll kb negyede van meg az országának megfutamodik a lengyel kormány...kapok egy kis értesítést is amit csak elfogdani lehet...ezekután visszont nem tudom tovább foglani sõt két nap mulva vissza kapja a területei 2/3-át Danzigostól... és én kapok csak egy sávot kelet legynelországban ami pont a szovietekkel határos és nincs is összekötettésben az én országommal...ezenkívül még nem is lesz a bábországom vagy szövetségesem vagy bármi hanem ugyanúgy marad a szövetségesek közt csak éppen megnemtámadási szerzõdést köt automatikusan veleem meg az összes Axis országgal...a csapataim meg ben ragadnak a területén...ez egyszerûen totálisan ellehetetleníti a helyzetem próbáltam már korábbi mentéskkel de ugyan ez a szitu...
Kacyking

Az egységtípusok nem az évtõl függenek, hanem a kifejlesztett technikától, azaz milyen szintû a páncélosod. Nem lehet, hogy csak alapszinten voltál? Ebben az esetben teljesen logikus egy elsõ v.h-s tank.
Pl. nekem Japánnál szokta kidobni a német típusú hajóosztályokat, ha nincs megfelelõ típusú japán osztály.
De te is meg tudod. Megkeresed hol hivatkozik a program rá és kitörlöd. Ha jól emlékszem egy txt file unit culture valami ilyesmi.
Hát, ahogy azt már kitárgyaltuk a #5347-n és a #5351-n (Kacyking! Ugye figyelsz?!), ez inkább idegesítõ, mint "szinesítõ" - hacsak a fej- és arcbõr, emiatti fokozott vérbõsége nem számít annak. (Ezt mikor fogják már végre (ki)javítani - vagy egyszerûen: megszüntetni?) 😞

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Ezzel ne foglalkozz. A nevek csak a játék szinesítésére vannak.
Sziasztok!
Már egész jól emgy a játék és már felraktam az alapjáték mellé a Semper Fi-t a For Motherlandot meg a 3.0.5-ös patchet persze.És egy olyan problémám lenne,hogy nem tudom beállítani milyen típusú egységet gyártsak.Ez alatt azt értem,hogy mondjuk egy közepes páncélos ezredet vagy brigádot (nem tudom melyik a pontos fordítás)le akarok gyártani akkor azt írja,hogy valami A7V-t vagy valami ilyesmi nevû tankot gyárt le ami legjobb tudomásom szerint egy I.vh-s harckocsi.Hogyan tudom átállítani,hogy Panzer III-at vagy Panzer IV-et gyárthassak?1938-at ír a játék.

Vagy az egyáltalán nem fontos,hogy milyen fajta tankot gyártok csak legyen közepes tank?
De ennyire külön sem, az is biztos - még hogy 150-300(+) km-re a hadosztályaitól a HDT-Pk., a VH-ban az még nehézkesebbé tette volna az amúgy is akadozó kommunikációt közöttük!
Miért nem lehetett egy külön lapot kapniuk - ha már mindenképpen ragaszkodni kell ehhez és nem maradhatott a HoI2-féle, "egyszerûbb" változat - ahol bedobod az egységeket a helyeikre és kap egy parancsnokot, aki/ami nem jelenik meg külön egységként, csak szerepel/látható, ahogy pl. most is, az egységnév fölött - bizonyos nagyítás után meg már (csak) õ látható a milliónyi kis egység helyett a térképen, és így tovább, és így tovább... Igaz, ehhez át kellett volna dolgozni a (mostani) hadszínteres utánpótlás és parancsnoklási rendszert, de nem is kéne félnapokat vadászni és rakosgatni az egységeket jobbra-balra egy 100x100 pixeles kockában, mint most (lásd: #5402).

Hypo
miért az életben sincsenek együtt.

blitzkrieg1
Ellátást szerintem nem befolyásol negatív irányba,(legalábbis annyira nem vettem észre), viszont ha a vezéreid képessége olyan (logistic wizard, commando) akkor csökkentheti a fogyasztást, vagy a malus-okat. Valahol a fórumon láttam is a listát, hogy melyik szinten hány százalékot ad.
Szerintem, itt túllõttek a célon a fejlesztõk és túlbonyolították a rendszert (máshol is, sajnos). Nem értem, hogy miért kellett az egységektõl különválasztani azok vezetését - ennyire (hül'e és átláthatatlan módon)...
Amúgy, a HQ-k az ellátásban is fontos szerepet töltenek be. Hadszínterenként, egyre szerteágazóbb módon, rajtuk keresztül jut el az utánpótlás a csapatokhoz. Az egyre alacsonyabb rangú HQ-knak, egyre kisebb az ellátó hatósugara, viszont, ahogy elõttem írták, ha szép "hosszú" és teljes a láncolat, akkor nagyon megtudja dobni az egységek értékeit ez a felállás - ha a kutatások is kivannak fejlesztve mellette és a parancsnokok se "analfabéták" a hadvezetésben.

Magyarorszaggal jatszva hasznalom a HQ-kat, ott meg nem olyan sok az egyseg. Meg Nemetorszaggal is hasznalom, ha 36-os kampanyt kezdek, mert ugy en rendelem az egysegeket a HQ-hoz, de ha mar 44-es kampanyt kezdek, lehetetlen atrakosgatni mindenkit a HQ-hoz. Utanpotlas eljuttatasat is befolyasolja a HQ? Vagy csak vedo es tamado bonuszt ad?
blitzkrieg 1
Erre a megoldás, ha van elég manpowered, hogy nem használod ki az egy HQ alá rendelhetõ hadosztályok (XX) számát, tehát sok HQ egységet csinálsz, és ezekkel követed a hadosztályokat (2-3 hadosztály még eléggé együttartható). Másik lehetõség, hogy minél nagyobb rangú HQ-kba szervezed a csapatokat. Tehát mondjuk kihagyod a hadtest (XXX) csoportot, és rögtön hadseregbe (XXXX) szervezed õket, ezeknek nagyobb az ellátási körzetük is. Ha nagyon szétszóródó hadosztályaid vannak, akkor közvetlenül a hadseregcsoport (XXXXX) vagy körzet(theatre) (XXXXXX) alá sorold be õket. Ugyan kevesebb a bónusz, de gyakorlatilag mindig a parancsnoki láncon belül tartózkodnak. Harmadik verzió eléggé macerás - szervezd át rendszeres idõközönként a hadsereget.<#eplus2>
Ok, de egy hadosztaly dandarjai Oroszorszag teruleten tamadaskor ugy el tudnak egymastol tavolodni, hogy inaktiv lesz a HQ. Valamint lehetetlen mindig odafigyelni, hogy mindig ugyanott legyen a hadosztaly, mint a HQ.
Vagy te ezt hogy tudod megoldani?
Érdemes. Ha nincs megszakadva a parancsnoki lánc, akkor érezhetõ bónuszokat kapnak az alájuk beosztott egységek.
Lehet velük kulcsfontosságú reptereket, városokat õrizni, üres területeket foglalni, segíthetnek a bekerítésekben.
HQ-kat erdemes hasznalni?
Azt vettem eszre, hogy csak a supply-t es a tiszteket hasznaljak, hasznuk meg szinte semmi.
Ugyanis amikor tamadok tobb szaz egyseggel, nem tudom kovetni, hogy kinek hol van a HQ-ja, igy eltavolodnak egymastol es akkor mar nem is befolyasolja a csatat.