Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még valami. A parancsnok skillje ugye úgy fejlõdik, hogy xp-t gyûjt, és 100 xp az +1-et ad a skilljéhez. De mi a helyzet a traitekkel? (Amik a skill mellett láthatóak, ilyen-olyan bónuszt vagy ritkább esetben máluszt adnak.)
rangban ezért nem érdemes kitüntetni aki nem kell, mert kevesebb Xp jár neki.
---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!
Illetve: milyen hátránya van annak, ha rangban kitüntetek egy parancsnokot? Ha semmi, akkor mi akadálya van annak, hogy mindenkibõl tábornagyot csináljak? (Azt hiszem, az officer rating csökken talán, de csak kicsit, ezt nem érzem egy nagy hátránynak.)
De nem nagy kunszt rájönni miután tudod hogy mit keress...
http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/What%27s_New_in_For_The_Motherland
http://www.youtube.com/watch?v=s3lffqvB2Dk&feature=related
- A 3.05 a legújabb patch (modolás nélkül), ugye? Ez a leghasználhatóbb, "legbugmentesebb"?
- Az alapjáték és a Semper Fi manuálja megvan, el is olvastam, nem volt rövid 😊 Ellenben a FtM-é nincs. Van valami netes link utóbbihoz? Vagy kb. elég, ha a fejlesztõi naplót (Devs' Diary) elolvasom a neten?
Hogyan tudom azt megoldani,hogy az elfoglalt területeimen ne legyen lázadás?
Multiban játékos segítséggel lehet😊
Amúgy akárhányat, mert asszem havonta tudsz új wargoalt megadni.
Ha nem találod privben elküldöm😊
Henimen
A neutrality, az leginkább eventekkel csökken vagy nõ, azért van magas neutralytin minden ország kezdésnek (kivéve párat) hogy ne lehessen 36 jan. elsején világháborút indítani.
Minden országnak van, minden országnak csökken ha határain háború folyik, kémkedésel is lehet befolyásolni, pl increase threat, ha ezt felnyomod, könnyeben üzen hadat a másik ország.
Gondoltam, kipróbálom már ezt a játékot én is 😊
Kezdetben csak az érdekelne, hogy a kiegészítõkkel - ha jól gondolom, kettõ van, a Semper Fi és a For the Motherland - meg lehet-e már oldani, hogy ne csak annektáljak vagy bábbá tegyek egy országot, hanem pl. területet csatoljak el tõle, és utána legyen béke (esetleg a békével egyidejûleg területcsatolás+bábállammá is teszem) ? Konkrétan, létre lehet-e hozni pl. Nagy-Magyarországot, anélkül, hogy kinyírnám a környezõ országokat? 😊
Elõre is köszi a választ.
Ha van erre fél-háromnegyed órád - megéri - , akkor #5211 - most a 3. lapon - és attól "fölfele". Kellemes idõtöltést és jó olvasást, majd sikeres alkalmazását az ott leírtaknak! 😉
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Az alap Hearts of Iron 3-mal játszok, és magyarországgal, nem tudok senki ellen sem háborút indítani, vagy szövetséget kötni. Tud ebben valaki segíteni? Meg még egy dolgot szeretnék kérdezni. Hogyan lehet katonákat képezni?
TS3: gameop.hu:9966
Akinek igen az jelezze!
Tudja valaki hogyan lehet a Hearts of iron 3 -ba improtálni a Victoria 2 mentésemet? Úgy tudom a Victoria 2-õt lehet folytatni a Hearts of Iron 3 -ban. Hogyan? Aki tudja, mondja!
Köszönöm.
Tengely-szövi, tökmindedj, csak humán legyen az ellenfél 36os kampány, játék hétvégente.
Lenne kedve valakinek csatlakozni?
valaki tudna segíteni? vagy egy rohadt bug ami elcseszi folyton a játékomat...di day ICE 3.3.4 mod van fent...az a probléma hogy Nácikkal vagyok 1936os kampányban 39re faszán végbe megy minden történelmiesemény molotov-Ribentropp paktum is meg van, Lengyelek nem adják Danzigot, kitör a háború... nyugatról én keletrõl a ruszkik nyomorgatják õket...erre mikor már jó szarul áll kb negyede van meg az országának megfutamodik a lengyel kormány...kapok egy kis értesítést is amit csak elfogdani lehet...ezekután visszont nem tudom tovább foglani sõt két nap mulva vissza kapja a területei 2/3-át Danzigostól... és én kapok csak egy sávot kelet legynelországban ami pont a szovietekkel határos és nincs is összekötettésben az én országommal...ezenkívül még nem is lesz a bábországom vagy szövetségesem vagy bármi hanem ugyanúgy marad a szövetségesek közt csak éppen megnemtámadási szerzõdést köt automatikusan veleem meg az összes Axis országgal...a csapataim meg ben ragadnak a területén...ez egyszerûen totálisan ellehetetleníti a helyzetem próbáltam már korábbi mentéskkel de ugyan ez a szitu...
Az egységtípusok nem az évtõl függenek, hanem a kifejlesztett technikától, azaz milyen szintû a páncélosod. Nem lehet, hogy csak alapszinten voltál? Ebben az esetben teljesen logikus egy elsõ v.h-s tank.
Pl. nekem Japánnál szokta kidobni a német típusú hajóosztályokat, ha nincs megfelelõ típusú japán osztály.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Már egész jól emgy a játék és már felraktam az alapjáték mellé a Semper Fi-t a For Motherlandot meg a 3.0.5-ös patchet persze.És egy olyan problémám lenne,hogy nem tudom beállítani milyen típusú egységet gyártsak.Ez alatt azt értem,hogy mondjuk egy közepes páncélos ezredet vagy brigádot (nem tudom melyik a pontos fordítás)le akarok gyártani akkor azt írja,hogy valami A7V-t vagy valami ilyesmi nevû tankot gyárt le ami legjobb tudomásom szerint egy I.vh-s harckocsi.Hogyan tudom átállítani,hogy Panzer III-at vagy Panzer IV-et gyárthassak?1938-at ír a játék.
Vagy az egyáltalán nem fontos,hogy milyen fajta tankot gyártok csak legyen közepes tank?
Miért nem lehetett egy külön lapot kapniuk - ha már mindenképpen ragaszkodni kell ehhez és nem maradhatott a HoI2-féle, "egyszerûbb" változat - ahol bedobod az egységeket a helyeikre és kap egy parancsnokot, aki/ami nem jelenik meg külön egységként, csak szerepel/látható, ahogy pl. most is, az egységnév fölött - bizonyos nagyítás után meg már (csak) õ látható a milliónyi kis egység helyett a térképen, és így tovább, és így tovább... Igaz, ehhez át kellett volna dolgozni a (mostani) hadszínteres utánpótlás és parancsnoklási rendszert, de nem is kéne félnapokat vadászni és rakosgatni az egységeket jobbra-balra egy 100x100 pixeles kockában, mint most (lásd: #5402).
Ellátást szerintem nem befolyásol negatív irányba,(legalábbis annyira nem vettem észre), viszont ha a vezéreid képessége olyan (logistic wizard, commando) akkor csökkentheti a fogyasztást, vagy a malus-okat. Valahol a fórumon láttam is a listát, hogy melyik szinten hány százalékot ad.
Amúgy, a HQ-k az ellátásban is fontos szerepet töltenek be. Hadszínterenként, egyre szerteágazóbb módon, rajtuk keresztül jut el az utánpótlás a csapatokhoz. Az egyre alacsonyabb rangú HQ-knak, egyre kisebb az ellátó hatósugara, viszont, ahogy elõttem írták, ha szép "hosszú" és teljes a láncolat, akkor nagyon megtudja dobni az egységek értékeit ez a felállás - ha a kutatások is kivannak fejlesztve mellette és a parancsnokok se "analfabéták" a hadvezetésben.
Erre a megoldás, ha van elég manpowered, hogy nem használod ki az egy HQ alá rendelhetõ hadosztályok (XX) számát, tehát sok HQ egységet csinálsz, és ezekkel követed a hadosztályokat (2-3 hadosztály még eléggé együttartható). Másik lehetõség, hogy minél nagyobb rangú HQ-kba szervezed a csapatokat. Tehát mondjuk kihagyod a hadtest (XXX) csoportot, és rögtön hadseregbe (XXXX) szervezed õket, ezeknek nagyobb az ellátási körzetük is. Ha nagyon szétszóródó hadosztályaid vannak, akkor közvetlenül a hadseregcsoport (XXXXX) vagy körzet(theatre) (XXXXXX) alá sorold be õket. Ugyan kevesebb a bónusz, de gyakorlatilag mindig a parancsnoki láncon belül tartózkodnak. Harmadik verzió eléggé macerás - szervezd át rendszeres idõközönként a hadsereget.<#eplus2>#eplus2>
Vagy te ezt hogy tudod megoldani?
Lehet velük kulcsfontosságú reptereket, városokat õrizni, üres területeket foglalni, segíthetnek a bekerítésekben.
Azt vettem eszre, hogy csak a supply-t es a tiszteket hasznaljak, hasznuk meg szinte semmi.
Ugyanis amikor tamadok tobb szaz egyseggel, nem tudom kovetni, hogy kinek hol van a HQ-ja, igy eltavolodnak egymastol es akkor mar nem is befolyasolja a csatat.