Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy ha szomszédos be is támadhatsz egy kamu egységgel (mondjuk egy militiával vagy lovassal) és szintén látható😄DD

Most ugye van a TC, de ez nem igazán modellezi jól...
Az viszont jó lenne, hogy a parancsnokokat el lehessen fogni. Mert most elég reális, hogy hiába van bekerítve egy hadsereg a parancsnok simán át lehet rakni máshová.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Én inkább olyat szeretnék látni, hogy kerítésnél van hadizsákmány, x tüzérség, fegyver stb.
A % értékek szerintem most is módósíthatóak, szóval ez moddolás kérdése.
Sok érdekes ötlet felmerült amúgy Paradoxon, de jobban belegondolva nem biztos hogy ezek jót tennének a játéknak. Pl. mi mondhassuk meg mit kutasson + gyártson a puppet. Pl. egy erõs SPA, Kína Axis puppet elég durva dolgokat gyárthatna ha ember irányítaná, dõlhetne az egyensúly.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Most induló HoI közösségi fórum, letöltésekkel és multiszervezésekkel.
A célom egy minél jobb HoI-s közösség összekovácsolása.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A kémkedést meg jobban meg kell oldani, mert a játékosnak nemigazán tetszik ha a puccs elkövetésére az esély 5%.
Paradox fórumon nagyon sok topicot indítottak, pedig csak pár hete jelentették be a HOI3-at.
Vannak nagyon jó ötletek is, de szerintem nem sok fog megvalósulni belõle😞(
A csavaranyás megoldás nekem is jobban tetszik mert pl 2 gyárral lelehetne bénítani a teljes ipart, mint a valóságban.
augy a csavaranya szimulácionak is biztos nagy sikere lenne 😄DD
mongyuk alegigazibb az lenne hogyha nehézségi szintel lehetne ilyemsit álltiani, hogy pl hányféle gyár, esetleg ic, milyen részletes a tech kutatás, stb, és akkor mindenkinek meglenne az öröme 😊
Igen, csak ehhez mindenféleképpen az kell, hogy különbözõ gyárak legyenek. Hogy különbséget lehessen tenni melyik mit gyárthat.
Én régen sokat gondolkodtam ezen, és egy olyan modell jutott eszembe hogy többféle gyár (3-4 féle elég) és megvan melyik mit gyárthat milyen hatékonysággal, amit egy fileban moddolni is lehetne, ezt egy sima mátrix is le tudja írni.
Szóval tankgyár is gyárthatna bizonyos büntetéssel repülõt, de nem lenne nagyon hatékony.
Illetve lehetne olyat hogy átállítani a gyárat, ami idõbe, pénzbe stb kerülne.
Ez egy általános, rugalmas modellt adna, ami speciális esetben még a sima HOI2-s gyártási modellt (= egy féle IC) is vissza tudná adni, szóval mindenki jól járna.😊)
Mondjuk szerintem nem kéne túl bonyolítani, hogy 30-féle gyár, külön gyártok csapágyat, meg csavaranyát stb 😄DD
Elég 3-5 gyár, már az is jó közelítése lenne a valóságnak.
HOI úgyis fõleg harcról szól.
Ja a legjobb az lenne ha magát a diveket is én állíthatnám össze mibõl álljon. Amúgy ez tervben is van HOI3-ban, hogy különbözõ brigádokból lehessen összerakni az egységet.
ez is adna egy jó nagy adag szabadság érzett és tekintve hogy hoiban iylemsit ugyis sak sázmok jelképezik mgé nagyon vészesen lemodellezni se kell, szal nem lehet nagy vész implementálni
de én amondo vagyok gyártásban is meg tehc kutatásban is, hogy valami bonus-os rendszer kéne, magyarán gyráthatsz te uyganabbol a 300ic-bõl tnakot is meg halkonzervet is csak más hatékonysággal, tehát pl lehetnének gyárak amik "csak" bonus-t adnak bizonyos dolgok gyrtására, igy azok kevesebb ic-be kerülnek, vagy gyorsabban ksézülnek el vagy hasonlo, igy megmarad a "szabadság" is, de azért a történelmi hüséghez is közelit
Paradoxon megy is a vita, hogy milyen legyen a gyártás, kutatás. Játékosok fele azt mondja maradjon így mint 2-ben, szóval legyen egy általános IC és kész, majd a player eldönti mit akar gyártani. Mások azt szeretnék, hogy inkább Vicy-szerû legyen többféle gyárral.
Ugye mindegyiknek van elõnye és hátránya is.
Kutatásnál szintén. HOI1 részletesebb volt, nekem jobban bejött hogy külön modulárisan kellett fejleszteni, pl. tankra külön lövegornyot, páncélt, prototípus teszt stb. Majd a végén lehetett gyártani.
HOI2-ben meg csak annyit mondok fejlessz basic tankot és kész. Igaz ez is több (5 db) komponensbõl áll, de ez már teljesen automatikusan történik.
Mondjuk én úgy vagyok vele minél bonyolultabb egy játék, minél több dolgot lehet állítani annál jobban tetszik.😊)
Én dönthetem el mibõl álljon egy hadosztály stb.
Én valami olyan megoldásnak örülnék, ami egyrészt jól modellezi a valóságot, másrészt vannak korlátok, tehát nem lehet azt csinálni gyártás terén mint a HOI2-ben, hogy 300 IC-bõl tankot gyártok, holnap ugyanebbõl a 300 IC-bõl repülõt, aztán meg 30 CV-t. 😄D
Vagy mint HOI1-ben elején szinte minden ipart kutatásra lehet költeni és akkor már 39-ben full PZ4-ekkel megyek Lengyelország ellen...
Ilyen szempontból a többféle gyár jó lenne, bár valamilyen szinten be is korlátozná az embert...
Kutatásnál meg a historical year és a tech slotok száma volt korlátozó.
HOI2-ben történelmi év elõtt max 1-1.5 évvel lehetett meg a tech mégha rusholt is az ember (kivéve a nagyon könnyû 3-4-es nehézségû techeket) + utána még le is kellett gyártani.
Kíváncsi vagyok milyen megoldást választanak😊)
teamek maradhatnának ha más nem ugy hogy mindneféle bonuszokat adnának a kutatásokhoz, esetleg a kutatás alaperedményét modositanák a teamek/kutatók (pl ha guderian-al fejelszt ki az ember valamilyen land taktikát akkor nagyobb hangsuly kerül pl a tankokra és arra kap valami bonuszt, stb)
Mondjuk szerintem jó lenne ha megmaradnának a teamek is.😊
Ja meg valami olyan is rémlik hogy azt tervezik, hogy kereskedelem pénzért megy, tehát nem úgy hogy adok 50 energiát 15 olajért.
Hanem pénzért adok és veszek cuccot.
Szóval valóban középpontba kerül a pénz.
Diplomáciánál, hírszerzésnél meg lehet úgy értik, hogy én dönthetem el mennyi pénzt áldozok rá, és ezáltal lehet növelni a hatékonyságot.
Tehát nem fixen 400$-ba kerül egy akció, hanem megmondhatom hogy 1500$-t költök rá így nagyobb esélye lesz stb.
Persze ez csak spekuláció részemrõl, de ennek lenne értelme.
[ klikk! ]
Hírmorzsák:
"A tervek szerint a világháború eseményeibe bárhol belecsöppenhetünk majd, ahogyan ezt már láthattuk a Europa Universalisban."
A fejlesztõknek sikerült az egész diplomáciai rendszert is alapjában átformálni, amirõl egyenlõre csak annyit tudunk, hogy a pénz kerül a középpontba.
Szerintem emiatt 150 valamennyi ország lesz ami kevés.
"All countries will have to fight differently"
150 féle harcmodor? Nemrossz! 😄 😄 😄
* 10.000 Provinces
* Time frame 1936 - 1948
* Research multiple parts instead of complete units
* Divisions will be composed of several brigades which can be chosen
* The resource system will be different, you have to buy commodities in the economic system
* There's a mobilization mechanic and reserves, democracies can't deploy loads of troops during peace and but have to mobilize when war is near
* CAGs will no longer be brigades of carriers but will function indepently
* More than 20 types of brigades
* You will have to defend against strategic bombing (or strategic warfare)
* The games learning curve will be alot less steep than before
* You can now let the AI handle fronts for you, making you able to concentrate on the fronts you're intrested in
* More than 150 countries to play as
* All countries will have to fight differently
* Set up governments in exile and rebuild your army
* Run a rebel campaign to retake your country
Persze ebbõl már tudni egykét dolgot, de vannak újdonságok is, mint pl a 20 féle dandár. 😊 Nemrossz. 😊