6647
  • G.Freeman
    http://fbl.fw.hu/hoi/HOI3%20-%20StrategyGuide%20-%20US.001
    http://fbl.fw.hu/hoi/HOI3%20-%20StrategyGuide%20-%20US.002
    http://fbl.fw.hu/hoi/HOI3%20-%20StrategyGuide%20-%20US.003
    http://fbl.fw.hu/hoi/HOI3%20-%20StrategyGuide%20-%20US.crc
  • Paladin
    Van egy direkt figyelmeztetés, amikor már 4-5? évvel előződ meg a korod. Gondolom onnantól van igazi bünti.
    Breckinridge-nek igaza van. Ha már játszott az ember valami stratégiát, pláne vmelyik HOI-t, akkor minimális haszna lehet a s.g.-nak (mondom látatlanban). Végül is pont az lenne a játék lényege, hogy kitaláljam, hogy használjam az eszközeimet, nem? ;)

A manual egyébként nem minden változatban van benne, lásd a warez topicot.
  • Kampfaxt
    Ez ugyanúgy van, mint a HoI2-ben és ez a Manualból is kiderül. A történelmi dátum előtt is kifejleszthetsz bármit, ha megvannak az előfeltételei. Viszont minél jobban megelőzöd a történelmi dátumot, annál több büntetést kapsz, vagyis annál tovább tart a kutatás.
  • Kampfaxt
    Nyilvánvaló. Főleg hogy úgy hallom, elsősorban általános stratégiai elveket mutat be az opus. De nyilván specifikus dolgok is vannak benne, és tapasztalt ember készítette, aki jól össze tudja foglalni a lényeget. És minden jó tipp üdvözlendő.
  • breckinridge
    Mármint a Strategy Guide.
  • breckinridge
    Azért a guide sem találta fel a spanyolviaszt. Aki kicsit járatos WWII-ben, annak nem sok újat mond, de egy-két jó tippet kaphat az ember.
  • Kampfaxt
    Egyébként a Manualt és a Quickstart Guide-ot felesleges letölteni, mert tartalmazza a játék telepítője (az összes verzióban, ha értitek mire gondolok :). A Strategy Guide "titkosságára" valamiért nagyon vigyáznak. Persze hiába minden erőfeszítés, úgyis felteszik emberbarát userek.

Nem mondanám, hogy a Strategy Guide nem fontos, mert hiába tudod, mire jó a só, ha nem tudod, hogyan használd, és elsózod a levest. Egyébként a Manual pár patch után úgyis elavul, a Strategy Guide viszont mondhatni örök érvényű.
  • BF109
    a technológia fejlesztéseknél minden technológiánál van egy évszám (start year a manual szerint). és ha valamit ez előtt kezdek el fejleszteni akkor feldob egy ikont "ahead its time" felirattal. ez csak egy szimpla figyelmeztetés vagy azt jelenti hogy hiába akarom kifejleszteni a technológiát úgyse tudom mert nem jött el a történelmi ideje? vagy hogy van. sajnos a manualból se derül ki de lehet h csak az angol tudásom kevés hozzá (39. oldal első fejezet végén írnak erről)
  • Kampfaxt
    Hát, szerintem az alkatrészcserével jobb megvárni két-három patchet.
  • breckinridge
    A következőket teheted (sorban mindegyik után egyszer-kétszer próbáld futtatni a HoI3-at):
    1. Kikapcsolod az egyik procit (persza csak akkor, ha többmagos), ahogyan alább már egy olvtárs leírta
    2. Frissítsd a meghajtókat (VGA, alaplap, hangkártya stb...)
    3. Újrainstallálod a HoI3-at
    4. Windows reinstall, friss meghajtók stb...
    5. Hardwarehiba, alkatrészcsere
  • Sirion
    Hát ha már a panaszkodásoknál vagyunk nekem olyanokat szokott csinálni, hogy lelövi a monitort, a gép fut meg minden , a program nem áll le, csak a monitor kapcsol ki. erre esetleg nincs valakinek valami ötlete ???
  • remys44
    tttttom töröld a játékot, majd NE a C:/ Program Files-ba telepitsd fel, hanem csinálj a C:/ belül egy új mappát, aminek a neve Games, és ide telepitsd a HOI3-at.

Ha minden igaz ez meg kell hogy oldja a problémát. Nekem úgyanez volt a bajom EU3-mal, és ez segített. Próbáld meg.
  • tttttom
    Oszt van amikor ha lépek előre az időben 2-3 hónapot...akkor szokott ilyesmi előjönni.
  • tttttom
    Van nála megy kis gebasz, ha játszani akarok a gaméval folyton kékhalált kapok...Ti nálatok nem volt ilyesmi?
  • Italo Balbo
    Én úgy tudom, hogy regisztrálni kell a kulcsoddal, és így beléphetsz a paradox fórumon olyan helyekre, ahova amúgy nem tudnál. Ha GG-ről töltötted, akkor is a paradox fórumon kell utánanézni a kulcsodnak
  • Glorius
    Én még pénteken megvettem, és letöltöttem, és hát van néhány bug ami előjön...

Ha a Strategy Guide fenn van, jelezzétek kérlek!

(amúgy honnan lehet leszedni a Strategy Guide-ot, csak mert megvettem a programot, de nem látok sehol lehetőséget rá)
  • torcyemperor
    megvettem, letoltottem, kiprobaltam, fasza!! :D

kinek sikerult mar hatekonyan tradelni? :) es hogyan?
  • Paladin
    Aha.
    Akkor jól sejtettem, hogy nem is olyan fontos ;)
    Ha hazaérek azért persze megkísérlem beszerezni, mert nincs olyan, hogy túl sok info :)
  • Solyom2
    Na kipróbáltam a demót.Szerintem ez a rész sokkal bonyolultabb az előző kettőnél.Az idó tényleg lassú de a pártok meg a politikai rész nagyon tetszikEz a HQ rendszer tényleg bonyolult.De már várom a pogessor modot.
  • Kampfaxt
    A Manual is elérhető bárkinek pl. a www.hoi3.com-on. Csak a Strategy Guide tölthető le kóddal. A Manual azt írja le, mi hogyan működik, a Strategy Guide pedig azt, hogy mit hogyan érdemes használni.
  • Laden
    Elinditod a hoi 3-at, és még mielőtt rákattintanál a start hoi 3 gombra, nyomsz egy "ctrl alt del"-t, ott a futó processek között megkeresed a hoi3 exét, jobb klikk rá és affinitás beállitása. Itt kikapcsolod a cpukat, úgy hogy csak 1 maradjon neki és leokézod.

Nem életbiztosítás, hogy segíteni fog, de nekem működött.
  • jocking
    Aha... És ezt hol is kell állítani?:)
  • Laden
    Nekem minden 50 edik nap lefagyott a megoldás a cpu affinity nél az egyik cpu leállitása volt a hoi3 számára, nekem azóta nem fagy egyáltalán.

Most látom hogy a 38 as kampányban Rajk az államfő nálunk. Ekkore hülyeséget
  • jocking
    Hali
    Ismét lenne egy komoly gondom. A játék újabban azt csinálja, hogy minden nap, pontban délelőtt 9 órakor (mármint a játékban) fogja magát és lefagy. A kurzorral lehet mozogni a képernyőn, de nem megy odébb a térkép, nem lehet semmire kattintani. Ez így van kb. 20-30 mp-ig, utána meg minden megy tovább mint ha mi sem történt volna, egészen a következő nap reggel 9-ig. Mitől van ez? Pls help, ez így játszhatatlanul vacak!:(
  • Rolika16
    Ha elérsz 38-ig magától előjön mindkettő. Csak rá kell nyomni majd a zöld gombra politicsben.
  • QuippeR
    ez érdekes, én már allies-ban voltam, mikor bekebelezték, mégis megkaptam a teljes Felvidéket. :D

persze utána öt perc alatt levertek a németek, de mindegy. :P
  • BF109
    én a németekkel vagyok és sajnos csökken az nsdap támogatottsága, ez mitől lehet? illetve hogy lehet növelni.
    a másik az anschluss-hoz kell hogy Ausztriában is legalább 40 % legyen a nácik támogatottsága illetve hogy politikai krízis legyen az országban. ezeket hogy lehet elérni?
  • G.Freeman
    1-2 hetet irt
  • BariHUN
    Hétvége (?) felé jön az 1.2 írta Johan a fórumon.
  • Laden
    Üdv
    Csak én nem találom vagy ebben a részben nem lehet se kilépni a szövetségből, se fejlesztéseket megosztani másokkal (buy licence-t ismerem az nem az), se területeket elkérni?!
  • breckinridge
    a (démonon) fent van
  • lackoka25
    köszönöm ezt akartam tudni!
  • Kisendre
    A game optionsban szedd ki a pipát a use countersből, viszont messzebről nézve ugyanúgy négyzetek maradnak.
  • lackoka25
    hogy lehet az egységeket(tankok gyalogosok)előhozi hogy ne a négyzeteket lássam minig valaki leirhatná!köszi!
  • G.Freeman
    nemsokara meglatod épp töltöm at tonio14nek ö ki tudja rakni es mindenki leszedheti akit érdekel
  • Paladin
    És mi van a Strategy Guide-ban? Csak úgy nagy vonalakban? :)
  • Paladin
    Van egy land doctrine, ami szintenként csökkeni 24 órával a delay-t a támadások között.
  • Italo Balbo
    ctrl+jobb klikk
  • lackoka25
    hello kérdésem az volna van erre valami magyarositás + hogy lehet támogató támadás parancsot kiadni?
  • breckinridge
    Engem nagyon zavart, hogy támadás után még napokig újjászervezik az egységeket, és nem tudom folytatni a támadást azonnal. Ezért a következőképpen járok el.
    Tegyük fel van 5 hadosztályom támadni. Csak az egyik támad, a másik négy támogat. Amint megnyertük a csatát, a másik négy is azonnal megindul. Így napokkal előbb el tudom folglalni a célt, és azonnal tovább tudok támadni, mert a támogató hadosztályoknak nem kell újjászervezni magukat. Igaz, csak négy hadosztállyal, de ha van tartalékom, akkor villámgyorsan be lehet vetni a résbe, akér stratégiai redeploy-jal is.
    Ez cheat? Szerintem nem, de kíváncsi lennék a véleményetekre.