6647
  • I.C.ram
    Ugyanaz az engine mint az EU3. Ha azt tudod modolni, akkor ez is menni fog, es az EU3hoz mar rohadt sok leiras van a neten, hogy hogy kell modolni. Vagy pedig varni kell, amig a Hoi3 wiki megtelik modolasi leirasokkal.
  • Neoncsoves
    Majd én is megveszem, bár annyira nem jön be ez a játék. Nekem hiányzik az "acceptall" cheat, meg az eventek is valahol máshol vannak leírva / máshogy. mert szívesen írogatnék én politikai eventeket dehát... se IDk, semmi leírás erről
  • I.C.ram
    Na megvettem en is a jatekot. 33 dollar volt osszesen postakotlseggel egyutt (amerikaba).

Szerintem ennyit siman meger, ha most nem is, de par patch mulva mindenkeppen.
  • G.Freeman
    Úgy néz ki a hotfix-el a diplomáciába is belenyúltak. Most a játékomban 39 februárban tartok a szovjetek nem szereztek még szövetségest, allied-hoz csak a lengyelek és dél-afrika lépett be, axis az olaszokkal és csehszlovákia felosztása után a szlovákokkal bővült, és igen megkaptam a felvidék rám eső részét Anschluss kicsit korán volt de ezen kivül minden rendben halad, de csak eddig mert nyáron lerohanom a románokat
  • Kampfaxt
    Neked is köszönöm, Kisendre!
  • Armisael
    Engedjétek meg, hogy leírjam az eddigi campaigne történetét (röviden) néhány kommental ellátva.

1936-os kezdés németország. A kezdeti CG-m nekem is elég magas volt 70 körül mozgott néha 90 fölé is felkúszott ha olyan kedve volt. Azonnal iparosításba kezdtem és a szárazföldi haderő és a légierő fejlesztésébe. Olaszország viszonylag hamar 37 elején csatlakozót az Axishoz. Eventek jöttek maguktól rendesen és én rendesen el is fogadtam őket. AZ egyedüli probléma az az volt és gondolom, hogy ez másoknál is előfordul, hogy a készletek erőteljesen fogynak tanácsom a Diplomációt hagyuk az AI-re mert ő képes olyan kis mértékű megállapodások sokaságát kötni ami előnyös és minekünk játékosoknak biztos, hogy nincs türelmünk ilyennek pepecselni. Mondjuk én még az Inteligencet is AI-re raktam meg is lett az eredménye Svédo. Fino. USA, Dánia már is Allied.

viszont ami nem tetszett, hogy néha az Eventek máskor jönnek Pl. Szudéta vidék visszacsatolása (39.03.15) nálam 38 December majd ez után egy automatikusan 3-4 hónapra rá anexió. Itt szólok, hogy ha valakinek ekkor a Diplomációja AI-n van az szedje ki mert a gép agrammatikusan elfogadja a Molotov Robentrop paktumot és ez nem egészséges ránk nézve ha csak már nincs egy világrengető seregünk...

Ahogy kell Lengyelország 1939 Szeptember 1. Esélyük nincs csak részben voltak mobilizálva de a fegyverzetük elmaradott. Mondjuk én is azért küzdtem nehézségekkel elvégre ez az első háborúm HI3-al. Ugyanis itt a hadosztályoknak ugye pihenni kell ezt nem tudtam aztán amikor egyszerre 6 páncélos hadosztállyal törtem kellet várnom 68 órát amíg újra összeszedik magukat tehát egy fél hetett kapásból eldobtam. De a legdurvább az az volt, hogy valamelyik támadás után azt írta 168 óra....

De Lassan bekerítettem Varsót hála a rengeteg tartománynak ez egy aranybánya az olyanoknak mint én akik ezt a katlanok kialakítását szeretik. Ekkorra úgy Október első hete volt jön a pop up hollandok csatlakoztak az Allied-hoz mondom jó eltellik párnap és akkor esik le a hollandok a szomszédaim és csak 2 hadosztályom van velük szemben! És már láttam is, hogy a katonáik az én határom felé gyalogolnak megpróbálkoztam egy SRD-vel de késő volt 2 tartományom elveszett. Persze csak ott támadtak ahol nem volt védelmem. Végül is simán kitidtam volna szorítani oket az ádobot hadtestel de akkorra nagyon idges lettem, hogy ilyen hülyeséget ez történelmileg nem így volt stb betöltöttem Szeptember 1-es mentést és újra kezdtem. De most a 09.03-kor elkészülő 3 motorizált gyaloghadosztályoz ott raktam le így már csak 2 hézag volt a határon oda meg HQ-kat tettem ideig oráig feltartják a támadást amíg a szomszédból a jó infrastruktúrának köszönhetően gyorsan megérkezik az erősítés. Így is volt egy kicsit bűvészkednem kellett de megoldottam. Közben Lengyelországot szó szerint lerohantam most már Szeptember 27-én foglaltam el Varsót és vele az országot mondanom sem kell, hogy a Komcsik basztak segíteni de jön még kutyára dér.... Itt már sikeresen alkalmaztam a hadosztályokat, hogy ne kelljen annyit pihenni.

És ami ekkor történt első pillanatra felidegesített utána meg félelemmel töltött el. Olaszok elfoglaltak fél Franciaországot és az egyik ékük Párisz míg a másik a Magino vonal felé tartott. Azért féltem mert ha Olaszok szerzik meg Franciaországot akkor elesek cirka 100-120 IC-től ami nagyon jól jönne a Komcsik elleni felkészülésre. A csapatokat átdobtam de nem támadtam reménykedtem hátha a franciák viszaverik de nem semmit nem csináltak az egész seregükkel a Magino vanalon és a Belga határon álltak míg az olaszok mintha turisták lennének le föl rohangáltak az országban. Végül is nem tudom, hogy mi késztette lépésre az AI-t vagy az, hogy hátulról a megtámadták a Magino vonalat vagy, hogy 100km-re megközelítették Párizst. Ekkor végre megmozdultak és próbáltak valamilyen frontot kialakítani ami sikerült is Párizs előtt 2 tartománnyal de nem volt elég hadosztályuk, hogy minden tartományt megszálljanak (Hiányzot a BEF) és az olaszok a csatorna felől megkerülték öket és hátba/oldalba támadták a frontot újra rések keletkeztek és az Olaszok elfoglalták Párizst pedig ekkor a Magino vonalnál a Franciák már kezdték visszaszorítani őket. Szóval érdekes harc lett volna ha az AI kellő képen reagál nem is beszélve arról, hogy az Olasz Észak Afrikai gyaramatot ez idő alatt az Angolok Egyiptomból és a Franciák Tunéziából elfoglalták pedig kevesebb hadosztályuk volt.

De Párizs bevétele után pár nappal jött az üzenet Franciaország megadja magát ÉS RENDESEN NÉMET KÉZRE kerül létrejött Vicy France stb
    Ez volt úgy Január közepe felé. Én csak ekkor indultam meg a Benelux államok felé.

Elfáradt a kezem az ezt követő csatákat és a Stratégiai bombázást meg a konvoj csatákat holnap leírom. Jelenleg 1940 Márciusában tartok.
  • geo91
  • alalalal
    Legyen szíves valaki töltse fel a hotfix-et egy tárhelyre! Én nem tudom letölteni! Biztos bennem van a hiba.
  • Babylon56
    nagy köszönet a tisztes válaszodért!
  • Rolika16
    Igen négy nap alatt lefordítják Pogessorék az egész játékot ! (ACE1)
    Európában még meg sem jelent hivatalosan HoI3. Csak USA-ban meg esetleg Skandináviában...
  • G.Freeman
    legalább nem lassult, ez is vmi :)
  • Italo Balbo
    nekem sem lett gyorsabb, szóval ne aggódj :)
  • koj
    Van hozzá magyarosítás, vagy benne magyar nyelv? Mert láttam van hozzá pogessor mod.
  • hana1
    én azt hallottam, hogy havazott a Szaharában... :-)
  • G.Freeman
    - Fixed a problem which made troopsneed become much too large.
    = Consumer Goods röviden CG igény bugos volt, IC 70% vagy még többet is elvitt, azt javitotta
    - Made a few minor speed improvements.
    = gyorsitott a jatekon, masok szerint latszik nekem ua lassu de biztos a gépem szar
    - Game now defaults to lower multisampling to make performance better.
    = ez is vmi optimalizalas a jobb teljesitmeny erdekeben
    - Tweaked temperatures to feel a bit more natural.
    = hőmérsékleteket életszerübbé tették, olvastam hivatalos forumon olyan hogy egyik szaharai tartomanyban nappal 13 fok volt, kellemes :))
  • breckinridge
    A jobb felső sarokban van egy kis + jel, arra kattints, és ott vannak a csaták is.
  • iziglen
    Nekem is AMD 3000+ és 1 Gb Ram van + 256 Mb Ati 2600 pro videókártya, de ezen nekem játszhatóan fut. XP-n elég neki az 1 GB Ram. Azért 2 Gb Ram-mal már tuti jól futna, csak nem éri meg ddr1-be fektetni (7000-8000 Ft 1 Gb ddr1)... Na mind1. A játékról az a véleményem, hogy eddig kicsit csalódtam benne. Pl: 1. Nem tudok nyersanyagot ingyen ajándékozni, mint a második részben. Vagy csak én vagyok béna? 2. A csatákat nehéz nyomon követni,mert nincs olyan kis jelzés fent a bal sarokban mint a kettőben. Itt hová dugták? Így most egyenként kell a térképen kattintgatnom a helyi csatákra, nem ugrik oda a helyi menüből mint az elődnél...
  • Babylon56
    konkrétan mit javit ez a hotfix? ha lehetül magyarul érdekelne!
  • hup
    Hogy ez mennyivel élvezhetőbb játék lett így ezzel a hotfix-el :D:D
  • lackoka25
    asszem egy két alkatrészt le kell cserélnem a gépemben egy AMD 3000+ os proci meg 1 giga ddr ram van de ezzel játszhatatlan akármilyen gyorstitot rakok rá.kérdés mi lenne az optimális gép?amivel faszányosan futna.
  • Rolika16
    Természetesen 1.1-es patchre kell tenni a hotfixet.
  • G.Freeman
    fogalmam sincs, csak megtalaltam egy nemet hoi-s oldalon, nem volt hozza mellekelve erdemi info
  • BariHUN
    Azóta ujraraktam a játékot
  • geo91
    a hotfixet mindegy mire rakod? 1.1 előtt vagy után?
  • BariHUN
    Valaki tudna nekem feltölteni valahova egy 1.1-es hoi3game.exe-t

Megköszönném...
  • Rolika16
    Amit csináltál modot fent van nálad ? Lehet az a gond...
  • BariHUN
    Na most lehet nálam van a baj, de ez kurvára kifagyott mielőtt még betöltött volna a térkép.
  • Rolika16
    Sokkal gyorsabb lett. Régebbi mentésem is gyorsabb lett.
  • G.Freeman
    BAJC a cheksum, v1.1c
  • Rolika16
    Wáááááááááááááááááááááááh
  • G.Freeman
    Onnan van link hogy kiraktak hivatalos forumra, de ahogy eszrevettek töröltek a moderatorok, szoval a rejtett topikokra még hivatkozni se szabad. Sebaj, megszereztem a hotfixet csak elöbb nem volt jo a link, ujra: http://fbl.fw.hu/hoi/hotfix.rar
  • G.Freeman
    http://fbl.fw.hu/hoi/hotfix.rar
  • Rolika16
    Nem eredeti G.Freeman...Doboz nélkül nem fogom megvenni HoI3-t. ;) Meg, ha az lenne már rég nyomnám hotfixel.
  • BariHUN
    De honnét van a link? Én ezt mondjuk nem látom :D
  • G.Freeman
    idegesitö hogy le van kodolva, van már nem hivatalos autoslider mod is, aki hotfix felé jár letölthetné nekünk ezt is :)

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=419306
  • geo91
    ja, azt én is láttam! :DDDD
  • BariHUN
    Észak Németországban szálltak ki ezt elfelejtettem :D
  • BariHUN
    Mexikó is partraszállt és elérte Berlin-t olvastam a fórumon XD
  • geo91
    olaszok? :DDD lol :D
  • Neoncsoves
    Aki tudja az szedje már le a fórumról a hotfixet és dobja fel vmi oldalra pls :)