6647
-
hana1 #1566 Valaki rakja már át Budapestet és a piros pöttyöt (repteret, légvédelmet, gyárakat, nyersanyagokat) a Duna másik oldalára!! (Érd helyére)
Ez így katasztrofálisan néz ki! :-/ -
geo91 #1565 én egy teljes Nagy-Magyarországra gondoltam. :) -
G.Freeman #1564 vagy elcsatolt alatt az összesre gondolsz nem csak amit a jatek annak szamit es mo core területkent kapsz vissza? -
Paladin #1563 Pontosan most meg nem mondom (melóban nincs nálam a manual), de ha hatótávolságban van a hq az az utánpótlást mindenképpen segíti, ha minden igaz az organization visszanyerését is, valamint van valami a tapasztalttal kapcsolatban is.
Gondolom a parancsnok speckó képességei is csak akkor érvényesülnek, ha hatótávban vannak a csapatok.
Lehet hogy ezen kívül mást is, ez jut most eszembe :) -
G.Freeman #1562 -
G.Freeman #1561 tessék:
felálltam a román határon, öket le akarom törölni a térképről -
#1560 Egyébként miben segíti az hadosztályaimat, ha külön beosztom őket hadtestbe, hadseregbe, hadseregcsoportba? Az előző részekben úgy rémlik nem volt ilyen. -
Paladin #1559 Basszus, de lassan fogalmazok :) -
Paladin #1558 Divison az hadosztály, és azt is ért rajta. Mivel 36-os kezdésnél 39 van, csak egyet kell még csinálni. Én helyőrséget képeztem, az van meg a leghamarabb, és később úgyis jól jön majd.
Azt nem próbáltam, hogy ha átszervezed a sereged és kivonsz a meglevőkből 2 v. 3 ezredet és azokból csinálsz új hadosztályt, az is megfelel-e neki, de úgy tippelném, hogy igen. -
hana1 #1557 igen, elírtam, bocsi
értsd: brigád -
#1556 divizió = hadosztály -
#1555 Ez az egyik legösszetettebb játék a világon.(Szerintem csak Victoria übereli e téren...)Szóval ezt a játékot ki kell tapasztalni. De, ha teszel fel konkrét kérdéseket, akkor válaszolunk/válaszolok rá. -
Neoncsoves #1554 EU3-hoz pont, hogy nem írtam sose eventet magamnak funból. Csak HoI2-höz írtam hülyülésből magamnak... Kellene az acceptall cheat... Egyébként meg, direkt átírtam a savegame-ben az időpontot a választásokra, és ott semmi extra nem történt, csak annyi, hogy Dánoknál megszavazták a Szoc.demokratákat, pedig spyokkal toltam szépen felfele a Ruling Party-t, mert el szerettem volna érni azt, hogy Németország nem gyalogol át rajtam 40 végén / 41 elején... dehát látom semmi extrát nem lehet. Se puccsot, semmi ilyesmit. Pedig jó lenne... -
hana1 #1553 40 hadosztály kell hozzá, nem elég a divizio.
Németo. 39 db-al kezdi, tehát ahhoz hogy be tudj vonulni, le kell gyártani 1 hadosztályt (lehetőleg olyat, ami gyorsan elkészül: milícia vagy garizon, ha még a történelmi dátum előtt akarod remilitarizálni). -
geo91 #1552 sikerült már valakinek visszafoglalni az összes elcsatolt területet?
aki elsőnek tesz be képet róla, kitüntetést kap! ;) -
#1551 mester Hearts of Iron 3-sok majd mondjátok el mit hogyan merre, mert én még új vagyok a játékban. kösz! -
G.Freeman #1550 Akinek jól megy a német javaslom ezt az oldalt: http://www.heartsofiron.eu/forum/ Itt a többségnek szerintem német verziója van, csak el kell kérni tőlük a nyelvi fileokat (nem tudom azok mik de pogessor forumban biztos megmondják akik a forditást csinálják) -
Ciliax #1549 És az nem a Ruhr vidék. Rajna vidék :)
" Az I. világháború után a német Rajna-vidéket a Versailles-i béke 1919-ben nyilvánította demilitarizált övezetté. 1936-ban a náci Németország elfoglalta és militarizálta a területet."
"A Ruhr-vidék nem természeti táj, hanem történelmi. A terület a Rajnai-palahegység, az Alsórajnai-síkság és a Vesztfáliai-alföld találkozásánál fekszik. Névadója a Ruhr-folyó, ami keresztülhalad a területen és beletorkollik a Rajnába."
-
G.Freeman #1548 igy nehéz lesz játszanotok ha alap szinten se beszélitek az angolt, egyébként pogessmor csinál forditást hozzá: http://pogessor.pcdome.hu/hoi3.html
Germany Number of divisions is at least 40= legalább 40 diviziodnak kell lennie ahhoz hogy aktiválni tudd az eventet, de lehet itt a divizio alatt brigádot ért ki kell probalni -
lackoka25 #1547 Germany Number of divisions is at least 40 valaki tudja ez mit jelent mert már csak ez a feltétele annak hogy vissza szerezzem a ruhr vidéket -
#1546 Oké, kösz a segítséget. -
Paladin #1545 A saját országod semlegességét csökkenteni, demokratikusabb országokban a pártod népszerűségét tuningolni, nemzeti egységed növelni - és ezek csak a saját országodra vonatkozó dolgok.
A többieknél gyártást/kutatást hátráltatni, nemzeti egységüket csökkenteni, felkelőket támogatni, vagy ellenkezőleg, a kormányzó pártot segíteni, esetleg a saját vezető pártodnak megfelelő pártot tuningolni lehet pl. a különböző információgyűjtések mellett.
Nagyon jól ki lehet egészíteni a diplomácia lépéseidet. -
Paladin #1544 Én nem bíznám soha az ai-ra a kereskedelmet. Nem hiszem, hogy olyan szinten hosszú távú tervei lennének az erőforrásokkal, mint nekem.
Felhalmozni azt, amire később nagy szükség lesz, azokkal kereskedni, akikkel javítani akarom a kapcsolatom, stb... kizárt hogy ezekben a kérdésekben úgy döntsön, ahogy én szeretném. -
hana1 #1543 Asszem a hotfix megoldja ezt a túláradó szövetségesekhez húzást.
Az intelligence az, ahol meg kell dolgozni más népeket, hogy belépjenek a szövetségedbe. -
#1542 Hát én rendesen megszívtam, németekkel vagyok, beállítottam, hogy a diplomacyt az AI irányítsa, és már ott tartok, hogy miközben a lengyeleket támadom a magyarok hátbatámadnak:), ja és a szövetségesek oldalán már annyian vannak, hogy alig férnek ki a sorba, tehát nem feltétlenül ajánlom, hogy csak az AI-ra bízzátok a diplomáciát, a kereskedelemben jól jön, mert azzal egyébként sokat el lehet baszkurálni.
Az intelligence menüpontnak van valami értelme a kémkedésen kívül? -
#1541 lál ennyire híres a géjm? :D top10. na, király, akkor valaki segíthetne, mert én nekem magas, leginkább az angol nyelv miatt. nem tudok angolul jól és nem nagyon értem a játékot. vannak városok, németekkel vagyok, fejleszteni kell, szövetségeset találni. az influence asszem az, ahol ápolhatod a kapcsolatot, hogy később szövetségesek lehessetek, mert bizonyos kapcsolati pontot el kell érni ehhez.
Olaszország és Japán van most terítéken, mivel németekkel vagyok.
szóval valaki segítene? vagy lesz magyarosítás? -
geo91 #1540 van. hoi3 wikiben írják az összes cheat-et. -
#1539 Supplies - 1000 Supplies
Money - Gives 1000 cash
crudeoil - Gives 1000 Oil (its easier just get fuel)
fuel - 1000 Fuel
rarematerials - 1000 Rare materials
Metal - 1000 Metal
Energy - 1000 energy
addofficers - More officers - 1% per typing the code
noneutrality - 0 neutrality
debug fow - remove/add fog
event + #event code# - activates event
debug spy - superior espionage turned on/off
debug yesmen - AI now always responds favorably/normally
revolt + provid - Adds revolt to specified province, repeat to add more rebels.
-
#1538 A játékkal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Van-e vmilyen cheat a nofog helyett, vagy ki lehet-e kapcsolni? -
#1537 A területi követelést hol találom? -
#1536 Na jó, legyen egy óra Aggtelek. :D
A lag sem tetszik ilyen grafika mellett, ezt kifelejtettem. Bár ezt ki fogják javítani ha jól tudom. -
G.Freeman #1535 megtámadtam ajugokat akik már allied-hoz tartoztak, elfoglaltam a Vajdaságot plusz le minden területet belgrádig és utánna sikerült békét kötnöm velük úgy hogy megkaptam az összes területet amin magyar igény volt. Na ilyen hoi2ben még nem jött össze... -
#1534 Most a napokban tudtam kipróbálni először a játékot. Hááát az első benyomás nem túl jó. A térképet már nem fikázom abból a szempontból, hogy hogy néz ki. Tulajdonképpen megszokható, de hogy Tatabánya hogy került nagyjából Balassagyarmat helyére azt nem tudom (egy előnye viszont van: Tatabányáról max. félórára van Aggtelek. :D) és ez csak egy hiba a sok közül. Valamint az, hogy Magyarország 41 tartományból áll, az nekem túlzás. Szvsz elég lett volna 19 (esetleg +1: BP). Ami még nem tetszik a játékban, hogy nekem egy kicsit bonyolultnak tűnik a játék. Ez persze lehet, hogy azért van, mert még nem jöttem bele, de utoljára az első HoI tűnt bonyolukltnak (igaz aztán rájöttem, hogy nem az). -
koj #1533 Kösz a tippet a demo tökéletesen ment:D de asszem megvárom a magyarosítást míg kész lesz, mert egyáltalán nem tudok angolul mivel németet tanulok:d -
#1532 tegnap újra akartam kezdeni 1935-ös kezdéssel, ezért a HOI3/common/defines.lua fájlban átírtam a kezdést 1935-re. ennek ellenére 1936 jan 1-én idultat... mit kell módosítani hogy 1935-ben kezdjen? -
hana1 #1531 Töltsd le a demót és nézd meg hogy működik e. Ha az megy rendesen, akkor a teljes játék is fog. -
koj #1530 Lenne 1 kérdésem.
A gépem:
Intel Core2 Duo 2,2 Ghz
2 Gb RAM
Nvidia 8600 GT 256 Mb
és azt nem tudom hogy menni fog-e, mert az EU3 ment de érdes módon csatánál mindig kilépett. Mivel ez a játék az Eu3 motorját használja nm tudom hogy megint ki fog-e lépnkedni, tehát a géppel van gond vagy az EU3 ban volt bug, és ez meg menne? -
lackoka25 #1529 hello ezt a hotfix modot hogy kell bemásolni,mert nekem nem irt felül semmit és szerintem nem is változott a játék sebessége.előre is kösz! -
breckinridge #1528 Én is megosztanám a tapasztalatomat.
Komolyabb patchig nagy hadjáratot nem játszom, csak ismerkedem. Tehát '39 németek.
Nyugaton parancs a HQ-nak: védeni a Westwallt. Megcsinálták, a francia csak egy helyen támadt be, mert még nem ért oda az erősítés, ez elfogadható.
Lengyelek. Előző próbálkozásomban október 7-én ért véget a hadjárat. Most már szeptember 24-én. Már 19-én vége lett volna, ha nem csinálok egy hülyeséget, és Danzigot nem hagyom megszállás nélkül, és nem sétál be oda egy lengyel hadosztály. Hat napig tartott kifüstölni.
Támadási módszernek az alább leírtat használtam, tehát egy hadosztály támad, a többi támogat, majd győzelem után indul a többi is a tartalékkal a résbe.
A kelet-poroszotszági csapatok elég gyengék, de megtaláltam a lehetőséget. Ostroleka ellen támadtam, oda vittem a tartalékokat is. A többi csapattal megtámadtam a szembelévőt, hogy ne tudjon mozdulni. Nem győztek itt, de legalább nem tudták a frontvonalvól megerősíteni a védelmet a fő támadási pontomon. Ostrolekából Varsót hamar elfoglaltam, 14-én már az enyém volt.
A nyugati arcvonalon három ékkel kerítettem be, főleg a két déli volt sikeres. A támadási taktikámmal három-négy napot nyertem az újabb támadás megindításához. Fontos, hogy a szárnyakon mindig lekötő támadást indítottam, amár egyetlen hadosztállyal is, hogy ne tudjon manőverezni. Mozgó tartaléka meg nemigen volt. Poznant foglaltam el lehnehezebben, mert útközben megtámadott, és bár könnyedén kivédtem, késleltetett legalább négy napot.
Nem tudom ez a taktika leninék ellen jó lesz-e. -
tttttom #1527 A procim Dual-Core AMD (5.2Ghz).Bár az xps frissités óta nix kékhalál. :D
A ram 2 giga meg a vidi kari az meg 512-es.Szóval + minden a legfrissebb az összes driverből. (Majd hülye leszek újra instalállni az 1 éves winfost xD)