6647
  • juhaszvik
    a manual és strategy guide is emlegeti a researchnél a decay szót (szótár: pusztulás, hanyatlás). ez a játékban pontosan mit is jelent?
  • ptamas88
    a tartalékosoknál mindig ottvan az a kis piros felkiáltójel, hogy tudjad hogy ők tartalékosok de attólmég ha feltöltődnek teljesen akkor ugyanolyan egységek felkiáltójeltől függetlenül. legalábbis szerintem:D
  • Beyond silence
    Ja igen asszem meg van, az zászlócskát kell átkapcsolni szürkére, lehet egyszer benyomtam :). Ilyenkor más az egér is. Azelőtt egy kis zászló volt a kéznél, viszont akkor nem nagyon reagált az AI, nem tudom. Jobb ha én irányítók valszeg egyenlőre :D. Köszi
  • juhaszvik
    ejjej, ez tényleg kemény kérdés: ic vs. leadership+manpower. ha csak a manpower lenne akkor semmi gond, de így? talán ha azt nézem, hogy az ellenségek fogyásával egyre kevesebb diplomáciára és kémre van szükség, akkor inkább ic, de nem tudom, hogy a fejlődésrendszer mennyire alapoz a minél több leadershipre.
  • Babylon56
    leadership-k számát mikel lehet növelni esetleg?
  • juhaszvik
    nem hinném, hogy ezt egyszerűen el lehetne intézni. egy vagy több adat átírásával a játék még nem tudna új évet kezdeni, ahhoz az egész programot kellene feltörni. szerintem legalább is.
  • Paladin
    A pontos értékeket nem tudom fejből, de 4 fokozat van: collaboration government, military government, full occupation, total exploitation.

Az elsőnél -100% van az ic-re pl, de csak 1% a partisan activity növelése, és a megszállt területről jövő manpower, valamint a leadership is kevés levonást kap csak.
    Military governmentnél azt hiszem -75% ic, a leadership már -50% ha jól emlékszem, partisan 2%.
    A többi számaira ennyire sem emlékszem, a következő fokozatban 5% a partisan activity, az utolsóban pedig 10 felett van. Ott egyébként már semmi, vagy szinte semmi manpower vagy leadership nem jön a megszállt területről, cserébe így kapod a legtöbb IC-t.

Tényleg érdemes az embernek meggondolnia, hogy mennyire éri meg szorosra fogni a gyeplőt. Németekkel korábbiakban sokszor volt gond inkább a manpower, szóval én azt hiszem nem leszek a kemény kéz híve :)
  • BF109
    rájött már valaki hogyan lehet korábban kezdeni mint 1936? miket kell átírni?
  • juhaszvik
    figyeltem, és ha jól láttam, akkor az évszámoknak csak büntető hatása van a kutatásokra, ugye? a hoi2-ben, ha előbb kezdtél el valamit kutatni, akkor lassabban ment, de ha később, akkor gyorsult a fejlesztés.

paladin: a foglalásnál még nem tartok, és érdeklődve hallom ezt az új megszállás rendszert. ez hogyan hat a leadershipemre? (el a kezekkel a leadershipemtől) :)
  • Paladin
    Lehet, de mert a medium tankokat hamar ki akartam fejleszteni, meg az sp artilleryt, ezért toltam legalább 2-3 csapattal a harckocsifejlesztést, amik szintén adtak szintenként theoryt.
    Persze ha az ember rá akar készülni valami olyan területen fejleszteni, amit addig hanyagolt és ezért alacsony, akkor lehet, hogy megéri.
  • Muki100
    Hogyha később egy területre rá akarsz koncentrálni, pl. németekkel páncélosokat fejlesztesz, akkor érdemes lehet egy darabig a boldog békeidőben a páncélosteóriát nyomatni 1 leadershipért, ha sok fejlesztésed használja fel később akkor megtéríti az időt.
  • hana1
    Csak a komcsik tudnak csereüzletet lebonyolítani egymás között!
    A többi állam pénzért kereskedik.
  • juhaszvik
    gyalogság, páncélosok nálam is 38 körül kezdtek gyártódni, de repülőkbe, hajókba, tengeralattjárokba azért lehet rendesen pakolni az ic-t. főleg a nagy hajóknál fontos, hogy minél hamarabb kezd el a gyártást.
    addig persze a supplyba meg a pénzbe (consumer goods) is mehet.
    még korábban belefutottam egy elhúzódó szovjet háborúba, és ott aztán fogyott minden, főleg a supply és a manpower. azóta mindig feltankolok supplyból rendesen.
  • Paladin
    Lehet elfoglalni IC-t, igen, csak kérdés mennyire tudod kihasználni :)
    Tetszik hogy bevezették a megszállás különböző fokozatait, és minél keményebben fogod őket, annál több az ic, viszont annál kevesebb a manpower, leadership, és nagyobb a partizánveszély.

A kutatásnál a theorykat én sem találtam hasznosnak - de lehet hogy tévedek :)
  • Kisendre
    Először is pénzt kell adni érte, másodszor, az USA-nak meg van mindene, ha tudnál is nekik adni, akkor sem kellene nekik az energia.:)
  • Paladin
    Igen, és is USA-tól szerzem be. A kereskedelem ráadásul javítja a kapcsolatunkat. (Plussz az influence, így elég messze állnak az allies-től)
  • Paladin
    Hacsak nem garrison egységeket akarsz mozgatni, akkor nem tudom mi lehet. :)

Vagy talán tényleg ha a HQ-nak adtál meg valami objective-et akkor nem engedi hogy te irányíts? Nem tudom, a harci irányítást végképp nem bíztam soha ai-ra, ezért nem tudom, hogy is működik olyankor.
  • juhaszvik
    kösz a tippet. tegnap tapogatóztam európában, nézegettem a source térképet, és nekem úgy tűnik kevesebb az olaj, mint a hoi2-ben volt.
    nem tudod, energyért nem hajlandók olajat adni? (mármint az usa)
  • hana1
    Én mindég 2 év iparosítással kezdtem HoI2-ben németekkel...
    Ha egyből nyomod az egységeket, azok csak zabálják a supply-t.
    Szárazföldi hadosztályokat szigorúan csak 39 elején kezdtem el gyártani, addig 38-ban légierő és tengerészet. Így sokkal kevesebb supply-t kellett évek során legyártani, tehát jóval több IC mehetett gyártásra-fejlesztésre az évek során.
    Így is sima ügy volt elfoglalni Franciao.-t 39 végén. Igaz, már olyan sok IC-m lett ezután, hogy alig bírtam lekötni. :-) ...ezért is szerettem jobban Japánnal játszani.
  • Rolika16
    nyersolajat annyit bírsz venni USA-tól, hogy az csak na...Csak pénz kell hozzá.
  • juhaszvik
    ha jól emlékszem minden hq-ban be lehet pipálni az AI-t, szóval érdemes megnézni, nem maradt e bent valamelyikben.

egébként a manual azt írja, hogy AI vezérelt egységeknek is lehet parancsot adni, hogy melyik területet támadja, vagy védje (jobb klikk a területre), aztán a gép majd kigondolja, hogy melyik egységet hogyan rendezgeti.
  • juhaszvik
    úgy látszik ez az én napom :)
    kérdésem a kutatásokhoz: valaki nem tudja mennyire érdemes natúr a theorykat fejleszteni (theory fül), ha a direkt kutatások egyébként is növelik azokat? úgy értem hogy egy direkt kutatás ad 1 theory pontot (valamihez), plusz valamilyen bonust, addig a theory kutatások csak 1 theory pontot. (vagy esetleg ad 1 pontot, és még egyet? így már logikusabb lenne)
  • Beyond silence
    Minden player controlon van... Egyébként nem is láttam még sehol olyan, ahol be-kikapcsolhattam volna hogy az AI irányítsa az egységeket. Szóval nem tudom miért van ez... Valakinek van valami ötlete? köszi
  • juhaszvik
    ja és úgy láttam, hogy az oil menedzselésével még gondjaim lehetnek (ami persze reális). német kezdés: valami napi -70-80/nap körüli balansz (2-t termlek egy nap) elég lehangoló, úgyhogy komoly ráfordításokra (trade) lesz szükségem majd, hogy kicsit normalizáljam a dolgokat. a hoi2-ben elég könnyen ment a dolog, de úgy látszik itt azért probélmásabb lesz...
  • juhaszvik
    egyébként tartsatok maradinak, de mindig azon a véleményem voltam, hogy ic-t nem csinálni kell, hanem foglalni. ha 36-ban elkezdek ic-t gyártani, akkor 39-re kevesebb egység, supply stb. lesz kész, csökken a harci hatékonyságom. viszont ha sikerül elfoglalni Franciao.-t, Angliát minél hamarabb (39 után), nem is kell különösebben ecsetelni, a győzelem ic-ben kifejezett értékét. :)
  • Paladin
    A kutatásnál a szintet csak a világos sáv jelzi, ami halad a fejlécen minden szintnél. Az is zavaró egyébként, hogy ha ráviszed a kurzort, akkor a következő szintet írja ki.

HQ támadását növelte? Erre most nem emlékszem, de lehet persze, végül is ha jól emlékszem vannak harci statjai a hq-knak is. De szerintem biztos van amellett valami más bonusz is amit a tech ad, és gondolom az a lényeg.

Az évszámokkal nem törődök. Nem méricskéltem ugyan, de csak akkor nem fejlesztek egy techet, ha figyelmeztető ikont kapok, hogy túlságosan előreszaladtam, addig nem. Lehet, h addig is van valami kis nehezítő effekt, de nem lehetett túl súlyos, nem tűnt fel.

A tisztanyagot pedig igen, viszi a veszteségek pótlása is :)
  • Paladin
    Felkiáltójel nekem is ott maradt, de nem vettem észre más különbséget. Valaki mondta, hogy talán azért, mert ha háború után demobilizálni akar az ember, akkor ezek az ezredek kerülnek vissza tartalékos státuszba.
    Nem tudom, ha eszembe jut megnézem, ír-e valamit a manual erről.
  • juhaszvik
    fejlesztések folytatás:
    volt valami amit nem értettem: a land kutatások között volt olyan, ha jólemlékszem, ami a hq-k támadását növelte. na mármost a manual azt írja, a hq-k non-combat unit-ok, akkor meg minek nekik a bonus. persze jó ha van, de most ezért fejlesztgetni... nem lehet, hogy nem az ő, hanem az alá tartozó egységekre vonatkozik?

másik: ez sem biztos, de úgy figyeltem meg, hogy ha egy kutatás minél több bonust ad, annál nagyobb a difficultyja (pl. blitzkrieg). ezzel kicsit úgy érzem, hogy a (valódi) kutatás zsenialitását veszik ki a játékból, még ha ez tűnik logikusnak is.
  • Dns5000
    nincsenek feltöltve de töltödnek csak a felkijaltójel zavar
  • Dns5000
    bevan de akkor is ott a felkiáltójel hogy amig nincs mobilizalva addig nem lehet az orgja 66nal nagyobb
  • juhaszvik
    és gondolom a háborúskodás is viszi a tisztanyagot :)
  • juhaszvik
    rájöttem, hogy mi zavar a fejlesztésben: hogy nincs ráírva, hogy az adott téma hanyadik szintű (nem a nehézségi szintre gondolok). évszám, segítő ikonok, nehézési szint rajta vannak, de hogy mi a feltétele, és hogy hanyadik szintű az csak akkor látszik, ha fölé viszem az egeret.
    így először nem értettem, hogy hogyan lehetett az alábbi eset (bocs a pontatlan megnevezésekért, de fejből még nem megy): német kezdés, medium tank brigade (vagy hasonló) 1936 fejlesztéséhez be van karikázva négy dolog, amiből három 1938-as. hogyan gyártsak le valamit 1936-os időponttal, ha a feltétele 1938-as. aztán kis nézelődés után felfogtam, hogy a feltétel az volt, hogy a négy dolog, amire szükség volt legyenek legalább első szintűek. vagyis amiken az 1938-as évszám volt azok kifejlesztésére már nem volt szükség (hiába voltak zöldek, mivel 3-as szinten voltak már), csak arra az egyre, ami még 1918-as volt.
  • Cefre
    Ez nekem magas . :D
  • Paladin
    Igen.
    (Arra is figyelni kell, hogy ha átszervezel, és új hq-kat csinálsz, azok is visznek)
  • juhaszvik
    azt értem, hogy az office csúszka a naponta "termelődő" tiszteket adja. a jobb felső sarokban lévő százalékos érték pedig ha jól sejtem azt mutatja, hogy az egész hadsereg (mindenminden) hány százalékos tiszt feltöltöttségű. kezdéskor (még mindig németek, 36jan1) 150%-on van, vagyis a tisztjeim harmada készenlétben van. ergo a már meglévő seregeim mennyiségének még a felét le tudom gyártani (és elég tiszttel ellátni) anélkül, hogy akár 1 tisztet is kiképzek. jól gondolom?
  • Paladin
    Ahogy már korábban leírtam egyszer, az officers csúszka a naponta kapott tisztek számát határozza meg. Konkrét számot alapban nem ír ki, hanem fent a zászlócska mellett a százalékot (ahogy azt a tutorial is elmondja). Ezt 100% felett célszerű tartani, különben a kevés tiszt miatt könnyebben kapnak ki a csapataid.
    Ha ráviszed kurzort a százalékra, akkor tooltipben kiírja a pontos számokat, azt is hogy pontosan mennyit kapsz naponta (a legtöbb ezredhez 100 kell - hogy tudj mihez viszonyítani).

Egy gyár egy (alap, vagyis módosítatlan) IC.

A lassan telő időt nem így értjük. Úgy, hogy hiába tolod fel az idő múlását maxra, a gép sok gondolkodása miatt akkor is csak vánszorognak az órák.
  • Paladin
    Ott van a reserve jel minden ezrednél, de feltöltődtek rendesen? Vagy fel sincsenek töltve?
  • juhaszvik
    egy terület békekötés utáni megszerzésében a legfontosabb, hogy ki birtokolja a victory point-okat (azokat a területeket, amelyek 0-nál több victory pointot adnak, lásd a megfelelő mapot), így előfordulhat, hogy egy ország elfoglalása esetén, hogy az egyik szövetséges elfoglalja a terület 70 %-t, míg a másik a maradék 30-at, de a victory-s területek mind az utóbbiban vannak, akkor minden a második szövetségesé lesz. legalább is a hoi2-ben így volt.
    jajj mennyit szenvedtem ez miatt, legfőképp horvátországban (német kampány): akkor még nem foglaltam el Spo.-t, így kellett a földközi tengeri támaszpont, de mivel az olaszok jugoszlávia megtámadásakor hamarabb érték el a megfelelő területet, az övék lett a tengerpart.
  • Rolika16
    Az egységnél be van kapcsolva az, hogy kapjon újoncokat ?(Reinforcet...)
  • matthias92
    tegnap magyarokkal kezdtem volna egy játékot, de mindig megfagy, miután belépek. vmi hibaüzenetet írna ki, és se kilépni nemtudok, se semmit csinálni, csak resetelni. what du ju tink?