6647
-
Pares #1886 Az elfoglalt területeken Collaboration Goverment van. Jah, és 1939 van, kezdődik a buli. -
Pares #1885 Na sziasztok. Lenne egy pár kérésem és megjegyzésem a játékkal kapcsolatban:
Természetesen Magyarországgal játszom, sikeresen letámadtam Csehszlovákiát (aki a Szövetségesek tagja lett, én meg a Tengelyhatalmakhoz csatlakoztam). Naszóval, elfoglaltam egész Csehszlovákiát, végül Prágát is. Ekkor az összes maradék serege eltűnt és kaptam egy ablakot, hogy a szerencsétlenek akkor sem adják föl, és harcolnak tovább, az ország színe maradt olyan besatírozott. Ekkor egy kissé bizarr állapot állt fel, mert a Csehszlovák - Lengyel határon _kívül_, vagyis Lengyelországban (akik szintén a szövetségesek tagja volt), maradt még pár Cssz csapat. Nos még ezelőtt kötöttem egy egyezséget Lengyelo.-val, hogy a csapataim beléphetnek a határaikon. Mivel sehogy máshogy nem tudtam kinyírni a Cssz-eket, Lengyelországban kellett körülvennem őket, és így semmisítettem meg őket. A bökkenő csak az, hogy semmi se változott.
A diplomácia menüben ugyan úgy ott van Cssz, a területeik viszont mind az enyémek, és besatírozva vannak a politikai térképen.
Kérdésem: WTF? Elfoglaltam őket, de a területeiket nem fogja úgy mutatni, mint mondjuk Ausztriát Németországnak?
Olvastam valami olyanról, hogy ha föladják, akkor lehet választani, hogy hozzácsatolod az országodhoz, vagy valami "puppet"(báb) államot hozol létre. Valaki lenne szives kicsit helyreigazítani, mert új vagyok a játéknál, és hiába olvastam végig a tutorialt, okosabb nem lettem. Köszi. -
breckinridge #1884 Pedig használták a valóságban is. A tartalékok a résbe nem gyalog mentek, hanem mindent felhasználtak, amit lehetett. Reális a harcmotor, hogy a frontvonalban hosszú ideig tartott a harc, akár napokig eltarthatott az áttörés, amikor azonban megtörtént, akkor mindennel katonák özönöltek a résbe. A redeployt védekezésben is lehet használni.
Persze ennek is vannak korlátai. Keleten nem próbáltam, gyengébb infra mellett biztos más. Most úgy gondolom, hogy egy nagy katlant hoznék össze két áttöréssel (akár 50 ho is lehet), majd lassan felmorzsolni őket, addig a gyorsak mehetnek előre, fő cél a repterek. -
Laden #1883 Ahogy a valóságban is volt, üzemanyagot fokozottan használó egységek esetén (P hadosztályok) a legkisebb távolságokra is érdemes lesz később a vasutat használni, különben kifogysz a naftából. -
Laden #1882 Itt egy érdekes kérdés:
Az rendben hogy a hadosztály parancsnok offensive doctrinja +10 et ad támadáskor, de ha a hadosztályszint felett álló parancsnoknak van offensive doctrineja, pl hadtest parancsnoknak vagy hadseregcsoport parancsnoknak, akkor mi van?? Ugyanis ha magasabb szinten lévő parancsnok esetén ez nem érvényesül, úgy érdemes lefokozni minden doctrine os parancsnokot hogy hadosztályokat vezessenek. -
Paladin #1881 Amióta olvastam amit írtál kicsit többet használom akár rövidebb utakra is a redeployt. :)
De ez a frontvonali folytonos redeploy valahogy nem tetszik. Talán mert olyan "gamey" megoldás :)
Viszont ahol gond a supply amúgy is (orosz részen lehet hogy úgy lesz, skandináviában mindenenesetre küzdöttem vele), ott amúgy se nagyon lehet majd használni.
Erről jut eszembe, hogy a légi utánpótlás viszont elég jó móka :) -
breckinridge #1880 Pedig jelentős az időnyerés. Pont annyi, amennyi a normál menet és a redeploy között van, és ez gyalogságnál sok. Egy területnél is sok, de négy-öt területnyi előrehaladásnál ugyananyi nap lehet a nyereség. A francia hadjáratot október 5-én indítottam, 13-án a Maastrichton keresztül támadó ékem elfoglalta Brüsszelt, és megtámadta a francia-belga határon tökölő francia gyalogságot, és kb. 9 belga hadosztályt zártunk körbe úgy, hogy meg sem tudtak moccanni. Persze légifedezet és támogatás kell, de támadó éknél ez alapvető.
36-os kezdésnél meg lehet csinálni, hogy a leggyorsabb dandár (németeknél asszem a könnyűpáncélos) legyen az ék élén, és az már tényleg viharos lesz (10 km/h-val 4-5 óra alatt átér a következő tartományba + 6-8 óra a redeploy a másfél-két nap helyett). -
#1879 Nekem is ez a legfőbb problémám vele, de a többi sem kutya :) -
#1878 Úgyszintén. Bár nekem inkább a szaggatással van a gondom...A többi még elmenne. De ekkora gépigényel, amit ez a játék produkál...hát kész. -
#1877 Nincs magyarázat, egy bugos szar, én jegeltem is egy időre, amíg nem tudnak egy normális játékot összehozni belőle. -
Sirion #1876 Na ezt magyarázza meg nekem valaki. 1939- ben Csehszlovákia belépett a szövetségesekhez, ez eddig ok. Tavasszal Németország hadat üzent neki , és Magyarország mit jó szövetséges szintén belépett a háborúba. Rövid harc után a Csehszlovákia letette a fegyvert, a németek csatlós államot csináltak belőle (Magyarország semmit nem kapott) és belépett a tengelybe, a magyarok által elfoglalt területek vissza kerültek a csehszlovákok kezébe, ez eddig ok. De most jön a csavar bár a csehszlovákok a tengely tagjai (a diplomáciai menüben is benne vannak) a harcok csak pár órára álltak le. Elkezdtem a csapatokat kivonni mikor a csehszlovákok elkezdték támadni a már kivonulóban lévő csapataimat, akik mivel ellenséges területen állnak utánpótlás nélkül maradtak (mivel a már befoglalt területek ismét csehszlovák területek lettek és így megszűnt a front és az anyaország közötti összeköttetés) A Csehszlovákok nem csak a Magyarokat de a Németeket is támadják. Hasonló módon szintén katlanba zárva. A diplomáciai menüben viszont a csehszlovákok továbbra is a tengely tagjai. ????? -
juhaszvik #1875 hát ezt most nem értem:
megint elkezdtem előről (németek, 36jan1), és most olyan dolgok történtek, amiket nem értek.
amiket csináltam:
elindítottam az egységeket rajna vidékre
átkapcsoltam a domestic spiesokat neutrality csökkentésre
(+ Spo. threat növelés, sikertelen trade egyezmény az usával, fejlesztések, szokásos törvények)
ami történt(jan6-ig):
1. eltűnt a bitburg hq-m és a berlin hq-m (nem tudom, hogy egyáltalán volt-e az elejétől kezdve, amikor eddig elkezdtem, mindig voltak)
2. nem kaptam büntetéseket a kutatásaimra, amik az ezelőtti próbálkozásaim alatt mindig voltak. ami azért is furcsa, mert ugye ki van kapcsolva a counterespionage -
#1874 Már, hogy ne járna előnyel, ha fejlesztenéd... - azért van. Paladin leírta pár hozzászólással ezelőtt. Normálisan. Olvasd el. -
Paladin #1873 Ez valami friss bug? Vagy a hofixben javított consumer goods bug leírása? -
#1872 ha elhagyom a fejlesztéseknél a teóriákat hátrányt szenvedek bármiben is? illetve fordítva is, ha fejlesztem a teóriákat akkor az jár valamilyen előnnyel? -
Dns5000 #1871 Az AInak eselye sincs egysegeket gyartani háború elott.
Szoval ha németek ellen játszol lehet a lengyeleket sem bírják leverni :P
Brigades need consumer goods during peacetime, and for some unknown reason the number of brigades is miscalculated in consumer goods calculation, resulting in huge amounts of consumer goods being required. Depending on the nation the amount required can become larger than the amount which can be produced with the available IC. Basically a lot of AI nations cannot produce anything and even get dissent. Human players can avoid that problem by creating 1-brigade-divisions during peace, but the AI can't. -
#1870 Na igen. Ez még egyszerűbb is. Sokkal... -
Paladin #1869 Vagy ctrl+balclick a célra, és kiválasztani a menüből. -
Paladin #1868 Nem tudom, én nem használnám a strat redeploymentet erre.
Egyrészt ahol alacsony az infrastruktúra, ott nem is túl gyors (az inf. a szorzószám olyankor), márpedig csaták különösen ha hosszúak, csökkenthetik.
A számok se tűnnek meggyőzőnek. A csapat gyors része 15-30 óra alatt ér oda, és ezt úgyis meg kell várni. Utána 6-8 óra a redeploy. Ez nem tűnik igazán kevesebbnek, mint a 20-40 összidő, ami akkor lenne, ha egyszerre küldenéd az összeset - már ha jól értem a számaidat. (Persze lehet h valamit félreértek, és tényleg nagyobb az időnyereség)
Ráadásul ezalatt dupla annyi supply-t is használnak - ez pedig nem lebecsülendő hátrány.
(Organizationt is vesztenek, de az csak 1 pont naponta, az itt nem számít)
Azt nem tudom ugyan, de van egy olyan gyanúm, hogy ha ez alatt bombázók interdictiont nyomnak a területre, ahol ezek mocorognak, vissza se tudnak lőni a repülőkre.
-
#1867 Alapból benne van minden népnél. CTRL+V és már vonatoznak is a katonák... -
Paladin #1866 Nem hiszem, hogy van neki. -
geo91 #1865 -
norbip #1864 strat redeployementnek melyik fejlesztés a feltétele? -
breckinridge #1863 Tovább tökéletesítem a Blitzkrieg-et. Egy hadosztály támad, a többi támogat. Győzelem után a támadó hadosztály mellé csak egy, lehetőleg páncélos, vagy gépesített indul, hogy a leggyorsabban foglaljuk el a célpontot. Ezután strat. redeploy-jal megy utánuk a többi, és a tartalék. Azok 6-8 óra alatt ott vannak, a rendes menet 20-40 órája helyett. Arra kell vigyázni, hogy a szomszédból nem menjenek a célterületre, amíg a gyorshadosztály meg nem érkezik (ez kb. 15-30 óra). Hátulról még beléphetnek, de azt fel kell deríteni, és legfeljebb légierővel késleltetni.
Ezzel a módszerrel a '39-es indulással szeptember 16-án 0 órakor lett vége a lengyeleknek. -
#1862 a hoi 2 ben elég volt egy fájlban átírni, gondoltam ebben is elég, de ha nem hát nem :-S -
#1861 Prábált valaki event-eket kóddal?
Nekem a manpower kellene picit piszkálni, de hiába írok be kódokat, amik oldalon vannak fent nem megy egy event kód sem.
Pl.: Cheating Dome-on HOI3 kódok -
Dns5000 #1860 lol akkor jóhogy 7mp 1 nap :P
probáld ki 200+ brigáddal:P -
norbip #1859 argentínokkal vagyok, a kemény 4 leadership pointot, tradet, meg a kezdésnél lévő ic-t nem volt túl nehéz menedzselni. :D -
Dns5000 #1858 és melyik nationanel?
év?
háború van már? -
Dns5000 #1857 umm nállan 3-4sec 1 óra :P
milyen géped van? -
juhaszvik #1856 production menedzsment, research m., politika, kémkedés, egységek megismerése, kereskedés, dplomácia építése, csak ezekkel eltudnék tökölni egy órát, és akkor az idő nem is pörgött :) -
#1855 Jah. 1. napot mértem le, de még lemértem egy párat +-2mp különbségek vannak. Észrevettem, hogy lassan reagál mindenre, mintha nem bírná a gépem, pedig kéne:S Pl: van az a menüsor, hogy inteligence, diplomacia, production..., ott ha ráviszed a kurzort elszineződik, nekem kb 1mp késéssel szineződnek el. -
norbip #1854 játék elején annyi? nekem 36ban elég gyorsan mentek a napok (1 óra alatt letoltam egy évet kb), 37 jan és 37 szept viszont 1.5 óra volt már. :D -
juhaszvik #1853 a kisebb területegységek a támadásnak kedveznek nem? a védelemnek el kell apróznia magát, míg a támadó fél egy jól fókuszált támadással áttörhet. így a bekerítés is jobban működhet.
tényleg a support attack/defense változott valamit? -
juhaszvik #1852 akkor a theory fejlesztésének így már tényleg több értelme van, az alapozás melett a szinten tartáshoz is kellhet. a gyakorlatot pedig ha jól sejtem a háborúskodás megindulása után már nem kell félteni.
várjunk csak, ez azt jelenti, hogy 39-ig a gyak. ismeretek visszadegradálódhatnak? (kellene az a spanyol háború) :) vagy a szimpla gyártás is sokat dob? -
#1851 Nem tudom mit rontok el:S Már újraraktam vagy 2x. -
hana1 #1850 hát nem, nálam kb 7-8 sec 1 nap -
Paladin #1849 A kutatást segítő gyakorlati és elméleti ismeretek (alul vannak felsorolva az ikonjaikkal) idővel lassacskán csökkennek. Ez a decay. -
#1848 Az jó, ha 1 nap maximum speeden 19,2mp? Rajta van a hotfix.
2,8dual, 2,5gbram, 8600gt -
hana1 #1847 persze hogy ugyan olyanok! viszont ha demobilizálsz, akkor megint tartalékosok lesznek