6647
-
Dns5000 #1926 Ok de 1 operation lehet az is hogy előre nyomulok Kievig és a 2ben meg is lehetett csinálni, volt értelme előre kijelölni egy hosszú útvonalat, kb mint 1 operationt meghatározni.
Itt meg hiába csinálsz 1 nagy offinzivát az egységeid minden egyes harc után várnak egy csomót ez blitzkrieg?
Teljesen kiherélték az útvonal megadást.
Hiába van 5. szinted -24órára akkor is két nap amig 2. harcot kezdhetsz.
Barbadossat kezdtem és képzeljétek 0. szintű a -24órás skillem.
Azért állíthatták volna nagyobbra is.
És még 24órás késletetés is marha nagy hülyeség egy előre megtervezett operatiónál.
Azt mondod kell utánpótlás, meg felbomlik az alakzat. Arra ott van az ORG ha az lemegy akkor nem tudok tovább menni és kész.
Azért is hülyeség mert akkor is ugyanannyit kell várni ha 1 órát harcolnak meg akkor is ha 1hetet meg 1 hónapot. -
Beyond silence #1925 Mikor lehet összeolvasztani 3-ban az egységeket? Mert földi egységeknél eddig mindig szürke volt az ikon.
Egy másik problémám (nyilván bug) hogy hiába kapcsoltam ki az ai hadsereg irányítást, minden betöltésnél bekapcsol, és parancsokat osztogat... én meg egyenként állíthatom le őket XD. -
Italo Balbo #1924 ezek a különböző gyorsító modok annyiról szólnak, hogy az ai akciók gyakoriságát visszaveszik, bárki megcsinálhatja a megfelelő fájlokban, de volt is erről egy topic a paradox fórumon -
Pares #1923 Nem hivatalos FIX a lassú játékra.
Innen tölthető.
Állítólag még javít is a játékélményen, mert redukálja az Ai trade ajánlatainak számát.
Aki kipróbálta, az azt írta, hogy _Drasztikusan_ javított a teljesítményen (kb. 30%-al gyorsabb...). -
ptamas88 #1922 igen, pont ezt csinalta egy srac USA-val -
samu126 #1921 Akkor elméletileg nyomok 100 repteret párhuzamosan és kimaxolom a construvtiont akkor az ipari létesítmények gyártási ideje is drasztikusan csökken? \o/ -
Laden #1920 Faszán meg van csinálva, hogy fel kell futtatni a gyártást, ergo ha gyártasz belőle párat nő a practical skilled az adott egység fajtából, és gyorsabban tudod legyártani. 8 as infantry practicallal már 3 hónapra lemegy a gyalog gyártási ideje azt hiszem. -
Pares #1919 Fene, most 1 hétig nem leszek otthon, szóval még ki se próbálhatom rendesen, pedig úgy nyomnám... -
Laden #1918 Újabb érdekes kérdés:
Tudja e valaki hány légi egységet érdemes összezsúfolni egy csoportba?
Hoi2 ben ha jól emlékszem 5 volt a max amit lehetett, itt viszont már a 11ediknél tartok és még mindig lehet hozzáadni. Gondolom aza 11 hatalmas stacking penaltyt kapna harcban, de akkor mennyi az ideális? -
Pares #1917 Nagyon szépen köszi a helyreigazítást. Megnéztem a tutorialt, de úgy látszik nem figyeltem eléggé oda, pedig mindent elolvastam...
Jah, mégvalami: Van valami olyan fejlesztés, ami drasztikusan csökkenti a csapatok "gyártási" idejét? Mert majdnem fél évet várni egy gyaloghadosztályra, Basic Training-re állítva, hááát... -
Cefre #1916 Köszi -
#1915 ctrl + jobb gomb a célra és kiválasztod hogy strategic redeployment. -
Cefre #1914 A vasutat hogy lehet használni h a csapatok gyorsabban utazhassanak? -
ptamas88 #1913 hát a gyakorlati ismerethez még annyit hozzátennék hogy az minél nagyobb annál jobban csökkenti az adott dolog(pl tank) gyártásának ideját és költségét, így megéri azt is minél magasabban tartani. itt nem is értek vmit : elvileg 20 a max skill ezeknél a fejlesztéseknél de nekem msot 23 a construction...szóval mennyi a max ? -
Paladin #1912 Tutorialt nézted? Elég jól elmondja az alapokat úgy rémlik.
Egyébként dióhéjban:
Minden tech fejlesztéséhez 1 pontot kell kutatásra tenni. Van egy nehézsége (szám a karikában), meg egy éve - ez azért fontos, hogy ha nagyon késői techet fejlesztenél, arra meredek büntetés van.
A bézs színüek egyszeri fejlesztések (pl. egységeket unlockolnak, ilyesmi), a zöldeknek több szintje van, minden szinten ugyanazt a bónuszt adják (minden szinthez más év van megadva viszont, szóval ott se lehet drasztikusan előreszaladni).
Tooltipben mutatja, hogy milyen hatásai vannak a technek (összesen a következő szinten mennyi módosítót fog adni), de egyes összetartozó dolgok (infantry techjei, militia, light armor, medium armor, stb) egy csokorba vannak rakva.
Ha szürke egy tech, még nem fejleszthető, tooltip mutatja akkor mi kell hozzá.
A fejlesztési gyorsaságot két dolog befolyásolja még az éven és nehézségen kívül: az elméleti és a gyakorlati ismereted a zöld és kék kis ikon mutatja ezeket. Elméletit teoriák fejlesztésével növeled, vagy oda tartozó techek befejezése is ad rá 1 pontot (ezt is jelzi jobb oldalán egy kis ikon). Gyakorlatit ha minden igaz a gyártás, meg talán a használat is (ennyire nem figyeltem a tutorialt, gyakorlatban meg szintén nem érdekel, mert nem szempont se gyártásnál se harcnál nekem, h a gyakrolti ismeret növekedjen :) ).
Röviden ennyi. Majd kiegészítenek, kijavítanak a többiek :) -
Pares #1911 Japánnal milyen kezdeni? -
Pares #1910 Pontosan milyen tech-et kell kifejleszteni? Sok stratégiát játszottam már, de ez a fejlődésrendszer egy kicsit új... A teóriás részt meg a gyakorlatit is megmagyarázhatná valaki. Köszi. -
Laden #1909 Van egy tech land doctrine-ok között ami csökkenti a támadások között várandó időt, csak nem a németek alap doctrinejai között van (nem a spearheadben).
Az a jó hogy egyszerre nem csak egy land doctrint tudsz használni mint a hoi2 ben, hanem belemászhatsz máséba is, csak tovább tart kifejleszteni mivel nem értesz hozzá. Én speciel mindenkiéből fejlesztek ami hasznos:
firepower focus, attack delay -24hour, encirclement, infantry focus kb ezek a leghasznosabbak azok közül amelyek nem német alap doctrinok. -
#1908 Kettőben lecserélte a Light tankot - Mediumra. -
Laden #1907 Kösz szépen nem hittem volna hogy kapok választ :D -
Paladin #1906 Ez a csúszás egyébként arról szól, hogy a hadosztálynak idő kell, mire összekapja magát egy offenzíva után, és felkészül az újra. Ha nem túl szervezett a sereg (erről szól a kikutatott tech), akkor ezzel eltökölnek egy darabig.
Az a tech szerintem erősen must have kategória, nálam kb 3-as szinten van (-72 óra), így már viszonylag ritkán bosszankodok.
Mindettől függetlenül azt hiszem ezt elsősorban játéktechnikai okokból hozták be, hogy ne tudjon a játékos naponta új hadműveletbe kezdeni pár óra alatt.
Olvasd el mindenesetre, amit breckinridge írt az optimális taktikáról a gyors haladáshoz. -
Paladin #1905 Nem cseréli le. Másik egységtípus. Csak egységtípuson belül van upgrade. (Mondjuk megesküdtem volna rá, h a kettőben is így volt). -
samu126 #1904 Nem cseréli le tudtommal. Külön van szedve az egész.
Light Tank division
Medium tank division
Heavy tank division
Super Heavy tank division (népeknél változhat a név)
Amúgy nem rossz a light tank se csak tuningold a felszerelését (10-es fejlettségű light tank megver egy friss super heavyt ami egyes szinten van) -
#1903 Na erre én is kíváncsi vagyok. Mert nálam van már közepes tank, de én csak könnyű tank ezredeket gyártottam. Ráadásul összesen 9 van. És, ha nem cseréle le, akkor baszhatom. -
#1902 a könnyűpáncélosokat nem cseréli le közepesre mint ahogy a 2-ben volt? -
Pares #1901 Na igen, csináltam is egy darabig, 10 kémem volt Cssz-ben, és keményen vitték le a national unityt, majdnem sikerült is, hogy megadják magukat, de aztán észrevettem, hogy egyszer csak 0 kémem van Cssz-ben. Az összes eltűnt. Ekkor már Prágánál jártam, gondoltam már nem fogok megint a kémek kiképzésére leadership pontokat pazarolni, gondoltam, hogy majd szépen megadják magukat úgy is... na mindegy. -
McCartman #1900 samu , itt van pár tipp , hogy ne legyen a fél világ rögtön Szövetséges. -
Dns5000 #1899 És csodálkoztam, hogy miért nem haladok előrre barbadossaban.
Minden támadás után 1hetet kell várni minen csata után. -
#1898 Szerintem az nem bug. Direkt így csinálták. -
Dns5000 #1897 na bazz én most veszem észre hogy semmi értelme nincs shiftel kijelolni utvonalat támadáskor, az egységek igy is szépen megvárják a 164!órat (ha nincs tech kifejlesztve) hogy megint támadjanak.
Hoi2ben shift kijelolesnel nem kellet a 24!óra várakozási időt kivárni.
Mi értelme lehet ennek a várakozásnak?
Valami olyasmi, hogy időbe telik amig egy parancs eljut mindenkihez és összehangoltan végre tudják hajtani. De könyörgöm 164óra????
És ha a parancs az hogy ezen az utvonalon haladva kell támadni új parnacsig akkor miért kell várni 164órát mident támadásig?
Ez ez egy iszonyat nagy bug van teljesen meghülyültek. -
#1896 CTRL+Jobb klikk a területre. Vagy CTRL+V... -
#1895 én még csak most jutottam el harcig és máris akadályokba ütközök. hogy lehet előhívni azt a panelt ahol parancsokat adhatok az ezredeknek?
a másik amit lejjebb irtatok a csapatokat hogy lehet "vonatoztatni"? hogy ne a saját lábukon/tankjukon menjenek hanem vonattal?
-
Dns5000 #1894 nekem az nem tetszik hogy ha van egy támadás és egy másik oldalró is megtámadom akik a másik oldalon támadnak tartalékba kerülnek.
Milyen hülyeség már ez. Ahol teljes szélességben harcolnak ott oké, hogy nem tudnak a frontra menni a tartalékosok, de ha nyitok egy másik frontot akkor nem tudnak oda menni harcolni? -
Dns5000 #1893 az ugyan olyan bonuszok osszeadódnak, persze nem teljes mértékbem. Minélt távolabb van távolabb van a parancsok a command chainben annak kissebb mértékü a bónusz de valami olyan volt hogy ha mindenkinek van panzer leaderje akkor az 194% bonuszt jelent. -
juhaszvik #1892 nem akarok nagy hülyeséget mondani, de ha kémekkel csökkentjük a unityt, akkor nem adják meg könyebben magukat? mondom ezt teljesen láttatlanban, nem tudom, hogy egy megszállt területen is ügködhetnek-e a kémek. -
Paladin #1891 Következő patch-re ígérik ennek a javítását. -
samu126 #1890 Realitás mód mikor jön? Nem tudok németekkel se sokmindent kezdeni mert minden pöcs belép az alliesbe (köztük ausztria és csehország is beakart lépni) Ausztriát sikerült megfogni és jött az Anchsluss de csehországot nem tudom beolvasztani mert Allied:(
Vagy már van valami megoldás ilyen problémákra (hotfix nem segít sőt több ország van bent abban a bandában mint ezelőtt) -
Paladin #1889 Igen, ha feladják, akkor választhatsz hogy annex, vagy puppettet csinálsz belőle.
De nem biztos hogy feladják. A kormány emigrál, és külföldről próbálkozik megkeseríteni az életed.
Lehet hogy csak az allied tagok teszik a játékban, nem tudom (mással még nem verekedtem). Nekem belgák, svédek, finnek, norvégok közül (mind allied) egyedül a finnek adták meg magukat. (Franciák nem számítanak, ott jön a Vichy event) -
Paladin #1888 Teljesen igazad van, valóban így ment a dolog.
De ilyen 40-50 km-es távolságra, közvetlen az ellenség orra elé úgy menni, hogy felrámolni, bevagonírozni az egész hadosztályt, utána ott kirámolni... (A játékban ugyanis kifejezetten vasúti szállításról beszélnek)
A "bepakolás-kipakolás" nagyon sok időt elvesz, és a veszélyekről nem is beszéltünk.
Ha valahogy úgy lenne megoldva, mint pl. a TOAW-ban, akkor oké. De így túl "ingyenes" az egész.
Laden, az üzemanyag spórolást tekintve igazad van, az is lehet egy szempont. -
samu126 #1887 Lenne egy gondom: Magyarokkal vagyok és a görög fronton harcolok már régóta . Jópár évig malmoztunk (háború már 38 elején beütött) Már kezdtem teljesen kisöpörni török barátainkat göröghonból de egyszer kiírta hogy no supply.
Nos supply meg fuel van szarásig de nem ér el görögországba. Tolok is egy képet supply mapmode-ról
http://img195.imageshack.us/i/hoi3game200908142259184.png/
http://img89.imageshack.us/i/hoi3game200908142259262.png/
http://img89.imageshack.us/i/hoi3game200908142259296.png/
Ezen én azt vettem ki hogy supply pesten van de nem megy el görögországig:(
Valakinek tipp supply út építésére?