6647
  • Rundstedt17
    Meg mintha minden megkötés ki lenne véve a játékból,oké a 2-ben is volt néha unreális történés,de itt?Szinte már semmi realizmus,egyáltalán Sztálingrád vissza fog kerülni ahol lennie kell vagy marad úgy?
  • Rundstedt17
    Japán miért csatlakozik majdnem mindig a szövetségesekhez?
  • Ninju
    OFF:
    Akkor ő a törzsőrmester?

ON:

Csak nálam fagy a játék tengeri csaták közben, vagy esetleg más is tapasztalta már ezt?
  • Renegade
    értem :-)

az I-nél mesélték, hogy talán az 1,3as patch előtt (én utána kezdtem, szigorúan CORE-al) sétagalopp volt.

A partraszálásnál meg evidens, hogy győznek, nincs más választásuk, ha hátulról lövik őket a hajók. ;-)

mondjuk szerintem a paradox őröltek klubja, már nagyon rutinosan kezeli, hogy kb 1.3b alatt játszhatatlanok a játékaik, addig meg lehet nézegetni, kattintgatni, egyebet nem.

egy kis off: (senkinek a nagypapáját nem akarom megbántani, szóval kellő humorral kezeljétek) ma reggeli kv közben jutott eszembe:

az igazi háborús veterán olyan mint a görög szobor....

....nincsenek kezei
  • Sirion
    lenne egy kérdésem, a repülőgépeknél mi váltja a modellt? mert én fejlesztgetem a repülőgépeknél lévő dolgokat, de csak I.-es szintűek a repülőgépeim. Pedig már csináltam, motor, fegyvert, tankot stb....
  • Paladin
    Ofkorsz nem.
    Hanem olyanokra pl. hogy ne legyen túlzott hatása az influence-nek, az egységek értékei reálisan legyenek belőve, a módosítók reálisak legyenek, stb. Ezek mindig 1-2 hónap alatt szoktak kiderülni.

Például az egyben alapban röhejesen túlzó volt az ejtőernyősök használhatósága, csak pár patch után lettek kicsit reálisabbra visszafogva. A kettőben erősen nerfelve voltak, kicsit talán túlzottan is.
    Most az az érzésem, hogy megint bütykölni kell rajtuk valamit. pl én észak-afrikában, ahol a britek nem tartottak csapatokat egy ejtőernyős hadosztállyal egy nap alatt elfoglaltam a part összes támaszpontját, ahol volt reptér (vagyis mindegyiket). Nem hiszem hogy a kettő szintjére kell visszafogni őket, de ez túlzás.

Ilyen dolgokra gondolok. Vagy pl. arra, hogy túl könnyűek a parti inváziók (üres területnél pl). Hiába van nagy tengeri fölénye az ellenfélnek, nem sok esélye van elkapni időben. De még a harcos partraszállás is. Mondok példát - Channel Islands-et támadtam ejtőernyősökkel, és mert nem nagyon boldogultak, egy hadtestet hajókra raktam, és támadást vezényeltem. Ciki volt, mert egy angol flotta állomásozott a sziget kikötőjében. Annak ellenére, hogy megtámadtak, és pár óra leforgása alatt természetesen megverték a flotillámat, a csapatok sikeresen partra szálltak. Ez megint csak túlzás.

Ez most csak két kiragadott példa, ami épp hirtelen eszembe jutott, de biztos vagyok benne, hogy mindenki tudna mondani párat.
    Mint ahogy mondtak is, mert pl. az országok képességeinek pontos belövése is ide tartozik.
  • juhaszvik
    ha ember irányítja a briteket, a franciákat, vagy akár a lengyeleket is, akkor az is nagy kunszt, ha a németek 40 májusig kitartanak :)
    tény, hogy az AI nem tudja visszaadni a valóságot, ilyenkor talán érdemes a difficulty-n állítgatni...
    az USA nyersanyag-hatalmi pozícióját én is túlzásnak tartom.
  • Renegade
    többen írták már, hogy nem balance-olt.
    lehet én értem félre, de ennek a játéknak nem is kell annak lennie.
    pont ez volt a baj a II-ben. Ugyan olyan erős a tigris mint az m10. nonszensz...

vagy nem erre gondolotál?
  • Solyom2
    http://pogessor.pcdome.hu/hoi3.html
  • Dns5000
    link?
  • Solyom2
    Ha jól tudom kijött a pogessor mod
  • I.C.ram
    Na vegre megjott a HoI3-am :D Kar, hogy majd csak szeptemberben fogok tudni jatszani vele :P
  • lazsi
    Természetesen a kiegyensúlyozatlanságot boncolgató írásom ember által irányított országokra vonatkozik. Az AI természetesen továbbra is szar, tehát bármelyik legalább közepes országgal szarrá lehet verni a többit jó stratégiával. De azért ha németot meg szut is ember irányítaná nem tudtad volna elfoglalni moal a fél világot mert nem hagyták volna. És én ebből indulok ki mert a singlet megunja az ember. 2szer leigázza a világot némettel suval meg magyarral elmegy ameddíg tud és nekem itt vége a singlenek. A játék multiban igazán jó. Legalábbis mi 2őt sokszor toltuk és fasza volt attól eltekintve h 6 óráig ment csak a felkészülés a háborúra és az uncsi volt...
  • JTBM
    Nekem ellenkező tapasztalataim vannak, szerintem túl könnyű a játék.

Magyarországgal vagyok, 1939 végére már a teljes Balkán és Törökország az enyém, 1941 végére pedig a teljes SU. Ekkorra már 17 szálon fut a research, 400-as az IC, akkora a hadsereg, mint a német és a fő probléma Ázsia távol tartása a friss Szovjet gyarmattól, valamint Ázsia elfoglalalása.

A Németek olyan gyengék, hogy a korábban elfoglalt Finnországból is kiverték őket az Oroszok és ha az én hős Magyar hadseregem nem foglalja el Sztálingrádot, majd Moszkvát, majd Leningrádot, akkor Paulus is fűbe harap, mert bekerítették az oroszok és teljesen elvágták a többi Német egységtől. (Amikor megláttam, hogy pont Paulus az elkerített hadsereg parancsnoka, ledöbbentem...)

Természetesen a tenger nem az enyém, de az US egyetlen partraszállási kísérlete 20-30 elveszített gyalog hadosztályt eredményezett.

Most én sem játszom tovább, az 1.2-es patch remélhetőleg megold majd sok problémát.
  • lazsi
    Na 1hét játék után a tapasztalatok:
    Ez így nagyon kiegyensúlyozatlan. Magyarokkal meg németekkel toltam egy ideig.
    Magyarokkal nagyon könnyű kisantantot lerohanni, a 36os kezdő hadsereggel sikerül mert nem lép be a többi kisantant tag, ennek ellenére technológiában eléggé alulmértek minket. Azért nem voltunk ennyire szarok. Főleg az ipar volt jobb.
    Németekkel meg elkezdtem a szokásos iparosítást. Az új rendszer miatt, hogy ha valamiből sokat csinálsz akkor rövidül az építés 38ra 600IC-m lett ekkor abbahagytam az iparosítást, de a hódítások miatt már több mint 800IC-m van pedíg collaboration government van mindenhol ahol nem anektáltam az országot. Ehez viszont csomó nyersi kell. Na és itt jönnek a gondok. Mivel németo az eventjeivel csomó threatot kap mindenkivel szemben ezért 40re 2-3 államon kívül mindenki allied és nincs kivel kereskedni, ezért napi -100rare jelenleg az egyenlegem és ígyis 100at kapok SU-tól tehát ha beindul barbarossa 400ICre esik vissza a 800.
    Meg magyarokat sem lehet bevonni a tengelybe mert cseszlovákia felosztásáért ők is threatot kapnak tőlem pedíg én adtam nekik oda a felvidék déli részét meg erdély északi részét szal nonszensz. Föl is basztam az agyam ezen aztán mentés megnyit hun beír axisba azóta tengely tagok :D
    Na szóval a fő problémám, hogy mivel ilyen könnyű az IC gyártás ezért multiban németnek esélye sincs mert szövetséges tagok felhúznak 1000ict aztán usa nyomja nekik a nyersit mert van dögivel, oroszok ugyanígy, németek meg 400nál többet nem tudnak eltartani. Így esélyük sincs még a SZU ellen sem nemhogy a többi nagyhatalom ellen. Ugyanígy egy 3. VH esetén SUnak nemsok esélye van USA ellen. Remélem ezzel csinálnak valamit mert így nem lehet érdemben multizni.
  • mezesmacko22
    Koszonom a segitseget
  • Paladin
    Ja, a másik része :) : brigade-t hozzá kell rendelni egy divisionhöz, magában nem igazán életképes. (A harci ezredek még csakcsak, de a supportokat ha támadás éri meg is semmisülnek).
    Ugyanolyan gombokkal lehet összevonni, mint az előző részekben. De csak akkor tudod hozzácsapni, ha van még ott hely (max 4 ezred lehet egy hadosztályban).
  • kiboko
    nagyon jó lenne egy rövd de átfogó gépkönyv azoknak mint én is akik nem tudnak angolul mert igy elég nehézkes a kezelés
    természetesen nem az legalapvetőbb dolgokra gondolok
  • Paladin
    Hagyd a hotfixet a fenébe, az 1.1c-ben benne van már.
  • mezesmacko22
    Sziasztok abban tudna valaki segiteni, hogy erdemes a hotfixet is feltenni,meg a patch-et is nem irjak felul egymast.A masik kerdesem hogy mivel most a brigadok is bevetheto egysegek lettek nem lehet oket az egysegek osszeallitasanal ugyan ugy hozzaadni az egysegekhez mint a 2ben mert nekem eleg zavaro hogy ott vannak a tobbi kozott, s ha nem figyelsz elegge akkor egy gyenge sereget kuldesz harcba.
  • BF109
    feltettem az 1.1 c patchet de azóta szaggat, lassan reagál az egér mozgatásra és kattintásra is... :-S
    előtte jobb volt. hogy lehet levakarni az 1.1c-t?
  • kiboko
    azért az az igazi ha mindent kézben tart az ember-nem tudom hogy az ai milyen koncepció szerint dolgozik-ha menet közben belenyúlok azt vajon meg tudja csinálni?
  • koj
    Vajon mikor lesz kész a magyarosítás?
  • Paladin
    Mittomén. Számold össze :) Minden brigade infójánál benne van a súly is. Nem mindegy, hogy gyalogosok, páncélosok, vagy mifenék - mindnek más a súlya.
  • lackoka25
    köszi és mondjuk egy 20 hadosztályos hadseregnek mennyi szállitó hajó kell hogy lehessen szállitani?
  • Paladin
    A hq-knál van egy select all gomb.

Torcyemperor: a production csúszkák automatizálását 1.2-re ígérik, ha minden igaz.
  • Paladin
    Ízlések és pofonok. Nekem jobban tetszik mint a 2. Persze bugmentesítés, optimalizálás, és balanszolás után majd.
  • torcyemperor
    igen lehet "mindent"
    de pl csak tradelest meg csak a production csuszkakat nem.
    vagy ha lehet szoljatok :)
  • lackoka25
    azt kérdezném hogy lehet pl:hadtesteknek hadseregeknek hadseregcsoportoknak kiadni parancsot hogy ha egy hekyre akarom vinni őket ne keljen külön külön hadosztályonként szenvedni hogy ha akarom hogy mozogjnak
  • Cefre
    csapatokat hogy lehet betenni a szállitóhajóba?
  • Muki100
    Mindent lehet automatára állítani...
  • kiboko
    sajnos a játékélmény is sokkal rosszabb tulkomplikálták az ember belefárad de nem élvezi
  • Rolika16
    Hátha 1.2-t nem csinálják meg normálisan, én nem fogom megvenni...de nem is fogok vele játszani. Igazi jó modok pedig jó, ha karácsonyra lesznek HoI3-hoz...szvsz.
  • samu126
    Ez a savecleaner leginkább akkor gyorsít ha már elindult a világháború 1-2 hónapja . És nem is mindenkinél válik be mert valakinél nem jön elő ez a hiba (mármint az a sok felesleges sor) Nálam pl 40 mega volt a magyar mentés (43-ban) és 18-ra csökkentette. Nagyon begyorsult tőle a játék.

Win7-el próbáltam ki és nálam mükődik:)
  • Thanatos
    igaz nekem 36os save van kb 5 percnyi játékidővel mert addig bírtam, hát úgy tűnik ezen nem sokat tudott javítani :P
  • Rolika16
    Nálam csinált egy új filet, és vagy 2mbal kisebb is lett mérete a mentésnek. Megnéztem a mentést valamivel gyorsabb lett, de nem az igazi...
  • Thanatos
    hát kipróbáltam, semmit nem változtatott a fileon, utolsó karakterig ugyanaz a tartalma...
  • Paladin
    Jut eszembe, amit ajánlottak korábban, hogy ablakban játszani gyorsít - nos, nálam bevált. Így is álmosan reagál kicsit, de sokkal jobb.
  • Thanatos
    adblock, nekem gyk az összes csicsa le van tiltva a topicból :)
  • GK65
    HoI3SaveCleaner nálam nem csinál semmit ha ráhúzom a mentést,windows 7 használok!