6647
 • Amergin
  #6647
  A 3-as szar gagyi, de a 4-es az király cucc!
 • Sippie
  #6646
  Hogy lehet egyedi trade értékeket beállítani?
  Magyarral kb megpurcan a gazdaság néhány hónap alatt mert elfogy a nyersanyag, a 2-ben legalább el lehetett tradelni a supplyt, de itt senkinek nem kell :/
 • Bairbar
  #6645
  Angliában partra szálltam de nem kapok utánpótlást. Nincs kikötőm. Elfoglaltam ugyan dovert és csapatok is állomásoznak ott de valamiért továbbra is angol terület maradt. Ez valami bug?
 • Kotomicuki
  #6644
  Tengeren túli ellátáshoz konvojt is kell gyártani és azt folyamatosan védeni - így simán ki lehet véreztetni a legerősebb koalíciót is, ha sikerül egy, a fővárosaikkal semmilyen szárazföldi kapcsolattal nem rendelkező területre csalni a főerőiket (a Csatorna ehhez kevés és túl jól őrzött...). Piszok sokáig tart ezek gyártása és ha pl. az USA-val akarsz Európában, vagy Ázsiában vitézkedni, akkor folyamatosan 1000 szám kell őket gyártani - megvédeni, szinte lehetetlen őket, mindig lesz veszteség - ami politikailag demoralizáló hatású is az országra nézve... - , legfeljebb ennek mértékét lehet csökkenteni.

  A köztes, magasabb parancsnokságokat ki kell tolni a távoli front irányába, hogy tőlük, közelebbről kaphassák a csapatok az ellátmányt, és ahogy a kolléga írta: ezek vezetői posztjaira logisztikai varázsló tulajdonsággal is rendelkezők kerüljenek.

  Az officer ratio "csak" a csapat hatékonyságát, morálját befolyásolja: ha ez magas, akkor tovább és eredményesebben küzdenek a harcmezőn - egy jó parancsnokkal a hátukban. Tehát a rendelkezésre álló ellátmányt és magát az élőerőt "gazdaságosabban", hatékonyabban használjál fel.

  Ha tartósan kell kietlen vidéken hadakozni, akkor megérheti egy ellátó "csatorna" létrehozása is: a kikötő - ha kell - és egy, a frontra vezető tartománylánc infrastruktúráját megnövelni, hogy azon a részen az ellátmány és a szárazföldi csapatok gyorsabban, nagyobb tömegekben tudjanak haladni. Ha békét kötsz, de tudod, hogy pár éven belül háború fog kitörni, akkor azon határsávot is meg lehet "erősíteni" így: a jobb infrastruktúrával rendelkező részen jobban is harcolnak a csapatok - de az ellenfélé is, ha elfoglalja ezeket. Erre jó példa a Brit-Olasz párharc afrikai hadszíntere, ahol hónapokkal lehet lerövidíteni a csapatok frontra való kiérkezését és így magát a hadműveletet is, ha előre fel vannak javítva a kritikus tartományok "áteresztő" képességei - de a Szovjetunióban sem hátrány, ha van ilyen (mindkét fél részéről).

  Egy-egy szigeten - amit támadnak, azt különösen: így jobban, hatékonyabban lehet védeni és sokkal nagyobb veszteségeket lehet okozni az ellenfélnek - érdemes maximumra húzni a kikötőt, a repteret, a légvédelmet és a "közlekedést" - meg majd a radart is - és ezen központtal levezényeltetni a tengeri hadműveleteket: nagyobb mértékű lesz a flották regenerálódási sebessége, a tengeren is.
 • Amergin
  #6643
  Az officer rate-nak az utánpótláshoz nincs köze. Itt van angolul egy leírás róla, hogyan is működik. Válts az utánpótlás térképére, hogy lásd, hol akad el. Ha stratégiai áttelepülést adtál parancsba az egységnek, akkor előfordulhat, hogy az egység már megérkezett, de utánpótlás odaéréséig nem kap. Lehet elégtelen az infrastruktúra az adott területen annyi egység ellátásához, amennyit odavezényeltél. Rengeteg oka lehet az elégtelen utánpótlásnak...
  Pl. Norvégiában partraszáll a gép a németekkel és a barom egyre csak küldi oda a páncélos egységeket, de egy kicsi kikötő van csak a kezén, ami csak kevés utánpólást tud átereszteni. Az eredmény az, hogy a sok csapat a sokkal gyengébb ellenségtől vereséget szenved.

  Tipp: nevezz ki "logosztikai varázsó" képességgel bíró parancsnokokat hadszintér, hadseregcsoport és hadsereg parancsnokoknak = SOKKAL kevesebb utánpótlást fognak igényelni a csapatok.
 • Bairbar
  #6642
  Miért nem kapnak ellátmányt a csapataim? A raktáron van dögivel az officer ratio meg 140%-on.
 • Bairbar
  #6641
  Köszi ez sokat segített.Nem nagyon szoktam parancsnokságot adni a hadosztályoknak (pláne a gyalogságoknak) és a csúszkáknál is kb. 90% a kutatásoknak megy. Így már értem hol csesztem el.
 • Kotomicuki
  #6640
  A kutatás részlegnél a 4 csúszkából az egyik ez: adsz neki pontokat és kiírja, hogy az napi szinten mennyivel növeli a tisztek számát - ezt jobb fönt is kiírja. Emlékeim szerint a 140%-os tiszti ellátottság az ideális - ehhez már a kezdetektől, elég komoly mennyiséget kell áldozni erre a pontokból. Érdemes a parancsnoki fán minden helyet kihasználni (pl. egy HDT 5, vagy 6 Ho.-ból állhat, ezeket maximálisan feltölteni alakulatokkal), hogy minél kevesebb tisztre, így a kutatások (és a diplomácia) elől elvett, értékes pontba kerüljön ez a rész - azt a parancsnokságot megszüntetni, ahova nem kerül egység. (Arra azért ügyelni kell, hogy a(z új) parancsnokságok iszonyúan lassan töltődnek a többi, "rendes" egységhez képest!)

  A másik: a kutatható dolgoknál 3 fülön is vannak ezt növelő dolgok (ipar, teóriák(?), doktrínák), ill. az ipar méretétől függő az utánpótlás szállítás mértéke - utóbbit a legnehezebb önerőből növelni, inkább iparosodott területeket kell elfoglalni és a Birodalomhoz csatolni.

  Még egy: a területek infrastruktúrája nagyban meghatározza a szállítható utánpótlásnak és így a csapatok feltöltésének mértékét is: a kietlen szovjet földön mindig is lassabban fognak regenerálódni az egységek, mint pl. Franciaországban!
  Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.05.26. 11:14:31
 • Bairbar
  #6639
  officer rate-t hogy lehet növelni?
 • Amergin
  #6638
  Növeld az officer rate-et az növeli a szervezettséget. A land doctrine-k között pedig fejleszd azt, ami az adott egység típus morálját növeli. (organisation regain rate)
 • Bairbar
  #6637
  Hearts of Iron 3 játékosok! Mit tegyek?
  Minél több hadosztályom van annál lassabban töltődnek fel a szervezettségük. Miért? Németekkel vagyok kb. 150 hadosztályom van de napi 0.0008-al nő a készenlétük naponta.
 • Cefre
  #6636
  Sziasztok felraktam a legújabb black ice 7,53 és az a problémám vele hogy sok dolgot nem tudok fejleszteni benne .egymás alatt vannak a panelek ,meg van olyan is 1934 es fejlesztés rámegyek hogy fejlessze és pirosan jelenik meg a fejlesztések között ... volt már másnak is ilyen problémája ? tud valaki rajtam segíteni ? előre is köszönöm ...
 • Ry0K3N
  #6635
  Piratebayen volt fent egy black ice-os 4.02. Szerintem egyszerűbb azt lekapni mint patchel szarakodni.
 • mijki
  #6634
  CTRL+LMB-vel tudsz vonatoztatni.
 • Akitlosz
  #6633
  Igazán feltalálhatták volna a vasutat is ebben a játékban.
  Ha átcsoportosítom a haderőt, akkor hónapokig gyalogolnak.

  Azt tudja valaki, hogy 4.01-es crackes verziót hogyan lehet 4.02-re peccselni?
  A letölthető peccsek azt írják, hogy nem találják a játékot, nem futnak el.
 • Skaternorbart
  #6632
  Free Beta Csekkoljátok a kisorsolásra kerülő free HOI 4 miatt!!!
 • barniusz
  #6631
  Ja, én is gondoltam, hogy lehet nem bírja a gépem, ezért kipróbáltam egy erősebben (6 Gb ram, négymagos 3.2 ghz) és azon is kifagyott, és persze próbáltam a lassításos módszert is.
 • Kotomicuki
  #6630
  A "napváltásnál kifagy" inkább túlterhelt rendszerre utal - visszavenném a játék sebességét lassúra, vagy nagyon lassúra, hogy úgy is kifagy-e, ha nem, akkor ez volt a gond (csak van kellő mennyiségű, üres hely a háttértáron ) -> erősebb CPU-t, több memóriát, gyorsabb hátértárat kell beszerezni; vagy very slow-on kell játszani...

  Nekem nagyon stabil volt az a mod-dolt, virágbolti verzió - nem hiszem, hogy azzal van a baj.
 • barniusz
  #6629
  Időközben rájöttem mit mondtál, de nekem is warezos (Hearts of Iron 3 - Their Finest Hour 4.02 + Black Ice 3.1 Mod) ez van meg, mondjuk a mód nélkül használom. Amúgy ugyanaz a bajom, mint #6598-nak.
 • barniusz
  #6628
  Köszönöm a választ! Jó darabig visszaolvasgattam, de nem igazán találtam (biztos elsiklottam felette), hogy mi is ez a warez pontosan és persze honnan lehet megszerezni.
 • Kotomicuki
  #6627
  Ahogy már előttem írták: ez lehet az eredeti verzió gondja - a warez ezt megoldja.
  Esetleg, mint a HoI2-nél: a játékbeli idő sebessége túl gyors ahhoz, hogy időre elkészüljön a számításokkal a processzor és ekkor kezd fagyogatni - a játék sebességét visszavéve ez a "hiba" nem jelentkezik (a C2D-ómmal maximum sebességgel tudtam kezdeni a HoI2-őt, de '40-41-től, amikor már eléggé forrongott a világ és sok egység mozgolódott volna, vissza kellett vennem átlagosra, majd alacsonyra, hogy ne akadjon ki a rendszerem).
 • barniusz
  #6626
  A játék (4.02) lefagy, de nem amikor belépek vagy hasonló, hanem amikor már régóta játékba vagyok pl. 1941. január. Ha visszatöltöm, akkor ugyanott megint lefagy, hibaüzenetet nem ad. Nem hinném, hogy a gépem teljesítményével lenne gond. (Win. 7 64x) Érdekes, hogy Magyarországgal nem-nagyon fagyott le, de a németekkel vagy japánokkal igen. Ha valaki tud valami megoldást, előre köszönöm!
 • Ry0K3N
  #6625
  #6612
  Dettó ugyanaz a problémám volt Win 7 64 alatt. Folyamat crashelt a stemes verzió. Állítólag valami exe fix kell neki eredeti fórumról de nem volt kedvem szórakozni vele ha már megvolt piratebayről. Tök ugyanaz a verzió mint a steames és a mentések is működnek csak az nem crashelt.
 • Amergin
  #6624
  Nekem a CD-s eredeti verzó van meg + a neten vettem meg jó régen a samper fi-t meg finest hourt, fene emléxik már honnan (talán valami német honlapról úgy dereng).
  Minden működik faszául.
  Én a te helyedben megpróbálnám a khm... kevésbé "tiszta" verziót is, hátha csak a te verzióddal van a gond.
  Csak rákeresel, hogy hearts of iron 3 torrent, a többi meg már megy magától...
  Ha az után sem jó, akkor nem a játék szar, amit megvettél. Más gond van.
 • Balfars
  #6623
  Köszönöm segítséget!

  Hogy álltok a játszhatósággal?
  Én megvettem steamen és totálisan bugos. Csomószor kilép v szétmegy a játék (pl nincsenek ikonok a menüben, v a diplomacyban, v a technologie-ban ...)
  Kiszedtem a use counterst és tényleg emberi alakosak lettek kivéve az az államé amelyikkel én voltam. Ott mintha vmi félresikerült kísérlet eredményei lennének. Totálisan amorf képek jelentek meg. Nem is értem...
 • Amergin
  #6622
  Egyszerű: game options -> use counters leveszed a pipát és máris a sematikus ábrát látod.
  Az annektálás sokkal bonyolultabb.
  1. Ha úgy támadsz, hogy a célpont nem lép be egy szövetségbe sem, akkor biztosan annektálható, amikor győzöl. Pl. Olaszországgal még az angolokkal, franciákkal való hadbalépés előtt támadod meg a görögöket, akkor nem lépnek be alliednek és annektálhatod.
  2. Ez egy megfigyelés. Németekkel ha "GYORSAN" győzöd le a megtámadottat, akkor úgy látom 50%-nál több esélye van annak, hogy annektálhatod, nem számít, hogy belépett már alliednek. Nem biztos, van benne véletlenszerűség. Pl. visszatöltöd a mentett állást és az egyik esetben annektálhatod, a másik esetben csak megszállni tudod.
  Ez igaz a következőkre: Lengyelország, Dánia, Luxemburg, Norvégia, Jugoszlávia. Egyébként a megszállás történelmileg hitelesebb, mint az annexió, így én nem is bánom ha nincs annektálás. Ismereteim szerint egyedül Luxemburgot annektálták de facto a háború alatt. A többi országot valamilyen helyi kormányzati szerv irányította, még ha az teljesen német volt is. Többnyire azonban kollaboráns kormányokat alkalmaztak.
  3. Fontos, hogy a fővárost te szálld meg, mert csak így annektálható (megint csak megfigyeléseim szerint). Például, ha Jugoszláviát úgy foglaltam el, hogy Románia felől (aki már axis akkor) foglaltam el Belgrádot és így az román megszállású lett, akkor hiába győztem pár nap alatt nem engedte annektálni.
  4. Belgiumot, Hollandiát, Franciaországot azért nem engedi soha annektálni, mert azoknak gyarmataik vannak és a kormányuk úgymond "elmenekül oda", így csak megszállni lehet.
 • Balfars
  #6621
  HI!

  Olyan kérdéseim lennének, hogy hogyan tudom azt megcsinálni a játékban, hogy az egységeknél a térképen a sematikus ábrájukat mutassa (gyalogos katona, tank, hajó ... ) és ne ilyen bilétákat v miket?

  A másik, hogyan tudok területeke annektálni? Mert ha háborúzom és elfoglalok egy területet akkor csíkos lesz és hozzám tartozik ugyan, de beolvasztani a birodalmamba nem tudom őket. Illetve egy békekötés után meg visszakerülnek az ellenséghez.
  Jelenleg csak ennyi a gondom. :)

  Előre is köszönöm a válaszokat!

  Üdv.
 • Amergin
  #6620
  Ez a baj még a legkomolyabb modokkal is: nem tesztelik rendesen és sok hiba és irreális dolog marad bennük sajnos.
 • Kotomicuki
  #6619
  Gondoltam, kipróbálom én is. Találomra a Black Ice mod indítóikonjára böktem, legyen USA és csapjunk bele a lecsóba....
  Event-ek özöne, eldöntendő kérdésekkel, mire kezd szűnni ezek rohama a keleti part összes szárazföldi egysége fellázadt és elkezdte birtokába venni a vidéket!
  Kérdésem az volna, hogy ez normális jelenség - mert kissé kiábrándító (nem a jogosultságukat vitatom, de nem morális szimulációt szeretnék játszani)?!
 • Cveu
  #6618
  Sziasztok!

  Érdeklődnék, hogy Magyarország esetén, mikortól, illetve milyen tech kifejlesztése utána
  válik elérhetővé a Bf109esek és Stukák gyártása?

  Válaszotokat előre is köszönöm!

  Szerk.: panzeroo black ice mod telepítve van.
  Utoljára szerkesztette: Cveu, 2014.11.04. 21:45:29
 • Hucsek
  #6617
  A Paradox fórumon kaptam segítséget.
  Illetve a German Mega sprite pack (talán jól írom) alapból hibás és bizonyos nemzetek katonáinak a feje óriási a testük torz. Erre is adtak megoldást.
 • Ry0K3N
  #6616
  Piratebay. Nekem 100% bevált.
 • Hucsek
  #6615
  Napok óta nem tudok belépni a játékba.
  Steam verzió The Finest Hour kiegészítő, plusz hozzá sok-sok DLC.
  Töltés közben kifagy. Talán annál, hogy Initialize Maplogic egy Shermann képe van épp a töltő képernyőn.
  Ha ekkor ESC-t nyomok kidob az Asztalra.
  Letöröltem már egyszer az egész játékot, sőt még a Steamet is újra raktam. Többször futtattam helyi fájlok épségét is, de semmi.

  Valakinek valami ötlet?
 • jocking
  #6614
  Hali!
  Steam akcióban sikerült beszereznem a játékot, meg hozzá a "semper fi", a "for the motherland" meg a "their finest hour" dlc-ket.
  Magyarokkal kezdtem el egy custom mapot, és a kérdésem az lenne, hogy lehet valahogy claim-et helyezni egy területre? Eléggé fura, hogy csehszlovákiából csak a kassától keletre eső területekre van igény, de a csallóközre pl. nincs.
 • W4SS4W
  #6613
  Sziasztok! a HOI3 hoz van magyarosítás? sajnos az angol tudásom elég szerény :)
 • Ry0K3N
  #6612
  Ez rohadt vicces. Eredeti verzió 10-15 percenként kicrashel asztalra. Torrentelt illegális verzió minden gond nélkül működik.
 • Ry0K3N
  #6611
  http://www.bundlestars.com/all-bundles/hearts-of-iron-iii-complete-bundle/
  cakompakk minden egyben minden DLC kemény 5 euró
  Múlt héten Vicki volet leárazva így :D
 • BF109
  #6610
  Egyidőre megint feladom a játékot.

  A németekkel már egész jól állok, 1940. 06-ra elfoglaltam Lengyelo. Dánia, Norvégia, Nagy Britannia nagy részét, erre seggbetámadnak az oroszok, hiába van Molotov-Ribentropp paktum.
  Mivel még küzök a britek ellen a szigetükön és Norvégiában is partra szálltak csak kb. a hedseregem 2/3-át tudtam átdobni a szovejetek ellen, ami arra elég, hogy ide-oda megy a pofozkodás, de nincs áttörés. Ő számbeli fölényben van én vastagon technikaiban...
 • Hypo #6609
  a fizetős közönség többségének ez kell.....ez is üzlet sajnos
 • Amergin
  #6608
  Az egyszerűbb = szarabb. Minél bonyolultabb, annál jobb.