17
-
#17 :D
ha elegendő számjegyből áll az összeg, akkor ez még simán elsimítható...
(nem lesz jelentős társadalmi hőbörgés)
azért elég jónak mondható a cég reakcióideje... ;P -
#16 honnan veszed ezt a bankos duplázásosdit? és mely országok tekintetében működik ez így szerinted? -
#15 nálunk a rosszabbat is jól "el lehet adni" -- olcsóbb döntéshozók, minimális társadalmi összefogás (minimális kockázat a döntéshozók szemszögéből) -
#14 kvp: egyik haverom több ízben dolgozott London környékén, elbeszélései alapján központi adatnyilvántartás van a metrós kártyák használatáról -
RealPhoenixx #13 KVP: es mindezt ugy allitod ("a kozpontositott adattarolas es az online leolvasorender mar a bankok eseteben is mukodott"), hogy nem is tudod mennyire kis erofeszites kell ahoz, hogy egy banki rendszer is torve legyen, vagyis: meg azt is viszonylag tok gyorsan es biztosan lehet torni.
Ugrokod? Ugyanmar, nem masolhato?? Csak akkor nem lenne masolhato egy ugrokodos rendszer, ha az ugrokod mindig valodi random ertek lenne, de ha valodi random lenne, akkor ugyan aruld mar el, melyik leolvaso tudna leolvasni es azonositani?? pfff...., mar megint egy ugrokodos csavo, kar hogy nem a kutba ugral :)
DJW: azert hasznaljak, mert a banki karokat megteritik, ugyanis sokan nem tudjak, es ezekszerint akkor te is benne vagy a sokakban, hogy a bankoknak van ugynevezett banki biztositojuk, vagyis: kiba sok penzt koltenek a bankok a kotelezo banki csalasok biztositasara, de legtobbszor a bankok egy egy ilyen csalas alkalmaval velhetoleg duplaznak, ami azt jelenti: nem fizetik ki a megkarositottat, vagy nem teljessen, illetve a banki biztositotol is lenyelik a karositasi osszeget.
Duke: ne aggodj, Demszky mar kidobott 45 milliardot a tragacs villamosokra, most 45 milliardot fog szinten uj valami szemetre valo metro szerelvenyekre, es akkor nem beszeltem arrol, hogy a metro epitesre is akkora osszegeket irnak le (hogy legyen mibol lopni), amelybol kinaban kozel 200 kilometer metro palyat epitenenek (hasonlitsd ossze a kinai metroepites koltsegeit a magyarral).
Szval Demszkyeknek van mibol a tejbe apritaniuk, es van mibol masokat elhallgattatniuk, illetve van mibol kampanyolniuk, es amugy mindenre van mibol, csak eppen a mibol kerdes valojaban egy es ugyanaz: magyar kozpenzbol
Es csak azert irtam azt hogy magyar kozpenz, mert attol hogy kozpenznek nevezzuk, vagy valamit koztulajdonnak, az azert vegso fokon magantulajdon, es mig az egyszemelyes magantulajdont ugy vedik, mintha arany lenne (persze bizonyos tolvajok tulajdonairol beszelunk), addig a magyar koztulajdonnal ugy bannak, mintha az szo szerint koztulajdon lenne, es nem magyar magantulajdon, vagyis: mintha az a vilagkozosseg tulajdona lenne, mint pl amerikae, kubae, szlovakiae, romaniae, horvath orszage, nemeteke, etc.... -nah ez a gond -
duke #12 Remelem nalunk is ezt a "bomba biztos" hamsithatatlan rendszert fogjak bevezetni. -
torma99 #11 Én is úgy gondoltam, hogy találtak, lehet rossz helyre tettem ki a vesszőket. -
#10 *Chaos Computer Club -
#9 Computer Chaos Club előadás 2007 végén - Mifare reverse engineering első lépései
Ha ezek után sem eszméltek fel a "szakemberek", akkor bukjanak el a cégükkel. -
djw #8 nem értem miért nem használják a bankoknál bevált mágneskártyás pinkódos megoldást... -
lapaleves #7 jól értem, hogy önmaguknak mondanak ellent, mikor: "kiszivárogtatják a hibát konkrétumokkal" és "nem is tudjuk milyen hibák, semmi konkrétumot nem mondtak"
mindenesetre nem lennék most részvényes a szupercégnél. se jogász. -
kvp #6 A gyarto ceggel valoszinuleg ki fogjak fizettetni a teljes rendszercseret es jo esellyel a kozlekedesi vallalat a konkurens cegtol fog vasarolni. A londoni rendszer sem jobb, ott is csak a kartyakon van meg az informacio, pedig a kozpontositott adattarolas es az online leolvasorender mar a bankok eseteben is mukodott. Ha nem is abszolut biztonsagos, de sokkal jobb mint amit jelenleg a kozlekedesi cegek hasznalnak.
A biztonsagi kulcsok pedig tobbnyire masolhatoak, igy barmilyen nem ugrokodos rfid-s kartya egyszeruen lemasolhato. Tehat egy kartya csak akkor teheto biztonsagosabba, ha vagy 1 kartya csak 1 ajtot nyit (lokalis ugrokod) vagy van kozponti ellenorzes es nem csak naploznak, hanem a bejutast is a kozpont engedelyezi, tovabba bizonyos idonkent cserelik a kartyakban levo valtozo kodokat. (a legjobb a kartyas one time pad, amivel csak adott szamu belepest lehet megtenni mielott cserelni kellene; ezeket nem lehet masolni, viszont dragak) -
homeless #5 Hát én láttam a diákat és bizony találtak.... -
n3whous3 #4 Hát igen, amikor dollár milliók múlnak egy cégnek a számláján, akkor történik ilyesmi. -
torma99 #3 Aranyos, hogy azt mondják, a fiúk nem találtak semmit,nem törtek fel semmit, de mégis úgy be vannat tojva, hogy bírósággal letiltatták a bemutatójukat....persze áááá nem találtak semmit. Feltörhetetlen dolog pedig tudjuk ,hogy ugyebár nincs, mind1 mit találnak ki, azt úgyis feltörik. -
#2 sikerülni fog nekik, meglátod :) -
Praetor #1 Az MBTA próbálja a lóba visszalapátolni a sz**t.