498
Bárki bármilyen dolgokt tud és akar írni, közzétenni, ami előrébb viheti a mai helyzet kialakulásával kapcsolatban felállított elméletet, ne habozzon. Így fogjuk mi továbbvinni az evolúciót !
-
másikisvan #295 Amit a nyelvészek bizonyítani tudnak, hogy a valamikori ősnyelvhez a legeslegközelebb a magyar áll. Annyira különbözik az összes többi a Földön eddig volt és/vagy ma is levő nyelvtől hogy azt tartják: a marsról hoztuk magunkkal.
Mert ők még nem olvasták az Arvisurát, és egyébként sem tudnak elképzelni olyat hogy akár a Nap-Rend-SZER en kívülről hoztuk MAG-"Ő"-NK-VEl. -
másikisvan #294 Rendben, tehát be-ÚT-al-sz Én-(é)G-em az el-(e)m-e-ŐR-(Ó)V-os-hoz ? -
exy1 #293 Nyugis? Nekem más jön le. Szerintem olvasni sem és értelmezni sem tudsz. Próbáld meg újra elolvasni a kifejtéseimet. Hátha megérted. Egyszerű nyelvezettel, egyszerű alaplogikával írtam. Aki ezt nem képes felfogni az szerintem valóban hülye. -
#292 Uhh.
El kéne menned egy pszichiáterhez... De komolyan mondom, ez már csak szellemi(?) maszturbáció részedről, gondolod, hogy ezt _bárki_ is el fogja olvasni? Én konkrétan az időben későbbi hozzászólásod két sorától eldobtam az agyam, és még nem láttam ezt a rettenetet.
De tényleg, kb mintha elfogyott volna a gyógyszered, és nem lenne kéznél a hosszú ujjú kabátod...
Egyébként meg elég röhejes ez az ősmagyar-szittya "hit", már ne is haragudj... Ez már tényleg a sírva röhögős kategória... -
#291 "Ja, és nyiss magadnak egy totyikot, ami csak exkluzíve neked, és ott tapigázhatod okos buksidat."
Hehe, ez pontosan az a topik. Ezt nyitották maguknak. :P -
#290 Igen, mint említettem, kissé pszichotikus hatást kelt...
Ha meg nyomatékosítani akarsz, javaslom ezt a kis _alulvonást_, vagy a dőlt betűt az legalább nem megy az érhetőség rovására. Csak mert komolyan mondom, ezt a két sort én már el sem kezdem kibogarászni. -
másikisvan #289 Meg-int azt mond-hat-juk hogy nem bíz-ony-ít(ó)-ék(e)-a Egy-éR-T-(ett)-(j)El-(e)M-"Ő"-eN a mutáció be-kö(ll)-vét-kez-en-(leen)d-"Ő"-ség-é-nek.
Csak a le-(es)het-"Ő"-ség-e nincs ki-zár-va...
Majd' meg-hál-ok mag-om-tól... -
lasoabt #288 Amit leírtam, szerintem azt bizonyítja, hogy létezik a természetben az egyed számára hasznos mutáció, amely létrejöhet másolási hiba folytán, vagy mutagén hatására. Ha ez igaz, akkor ez az evolúciót bizonyítja.
Nos, szerintem így bizonyítja ez az evolúció létezését. -
lordbalu #287 Igyekezhetsz, holt nyugis ember vagyok.
"Mert csak olyan van ami működik, ami hasztalan az nem létezik..
Én meg erre mondom akkor nem lenne a férfiaknak mellbimbójuk."
”A másodlagos nemi jellegek léte nem bizonyítja az evo-elméletet.”
Sorolhatom tovább ha akkarod nem csak ezek vannak. Részleges úszóhártya az ujjaink között, libabőr, bölcsességfog. Akkor mivel magyarázod ha nincs fejlödés.
Néhány millió év és úszóhártyánk is lehet várd ki utána beszélhetünk róla.
”Ha csak a meglévő genetika változik, az nem fejlődés” Akkor mi nem fejlödtünk a legeslegeslegeslegegyszerübb egysejtű élőlénnyel állunk egy szinten. Mert a genetikánk nem változót, De ha nincs fejlődés meg kellett, volna őriznünk a régebbi tulajdonságainkat, de én viszont nem tudok osztódással szaporodni. Ezért perelni fogok.
Csubakka meg nekem elmond az élet értelmét és kialakulását, és megosztom veletek válaszát, hogy felnyissam szemetek.
Azt mondta: ROOOARRRRRRRRRR
Ha nem beszélitek a vuki nyelvet sajnálom ez van.
Bármi is történjen a világban az élet utat, tör magának mindennemű külső segítség nélkül.
-
patiang #286 Hát kedves? © exy1, itt is
Ja, és nyiss magadnak egy totyikot, ami csak exkluzíve neked, és ott tapigázhatod okos buksidat. -
exy1 #285 Kampis György, az ELTE Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszékének vezetője, A fajok eredete fordítója nyilatkozta:
"Hogyha az evolúciót jól értjük, akkor nincs szükség arra, hogy egy másik teóriát hozzunk bele a játékba."
Hát kérem, akkor tessék jól érteni. Csak ennyi a feladat.
Jó éjszakát! -
másikisvan #284 Szerintem csodálatos: beszéd közben szórakozunk:
szavakat ragozunk: szó-ragozunk
Azt is mondják hogy ha ismerem a nyelvet akkor tudok akár leg-ÉNy-ked-ni is.
Bár azt nem akarok inkább csak figyelmet fel-kel-t-e-ni : Felkeltté tenni
Ez a meg-köz-el-ít-és-mód hátha összehoz mink-et az ig(e)-az-ság oldalán ! -
másikisvan #283 Elsőre eset-leg ért-het-et-len lesz miért írom ezt ide, ezért inkább elő-re magyar-áz-kod-om:
E nélkül a topik nélkül nem jöhetett volna létre néhány óra leforgása alatt akkora evolúció személyes szintemen, hogy azért külön, akár a semmiért is, de hálát adjak mind-ő-tök-nek.
Ezt kap-já-tok ki ! Az alábbi ok-fejtés azt igaz-ol-ja hogy nyelvünk valaha mélyebb megértésről tett tanú-bizonyságot, mint amiről legtöbben álmodni mernek. Ez pedig azt igazolja hogy mi magyarok, valami úton-módon, de visszafelé fejlődtünk, mert ma már közel sem olyan tud-at-os-an hasz(o)n-áljuk a fő kap(o)cs-ol-at-ter-em-tő Ész-köz-ünket, mint ez előtt.
Nosza ugorjunk ismét Ős-Tény-i MAG-OS-SÁG-OK-BA !
Az a vél-em-ÉNy-em hogy bár-menny-i-re csek-ély lét-szám-val mar-ad magyar em-ber, ki-Ész-Köz-öl-het-et-len lesz le-tör-öl-ni benn-ő-nk-et a Föld szín-é-ről !
Ennek Bíz-ó-(fé)Ny-ít(ó)-ék-(es-ség-e)-a a magyar (fé?)ny-elv, mint egy-Ség-es Ég(Y)-ész, rend-szer-be (é)Sz-ed-és-e a Nép-Cso-Port (Nap-cSok-Őr) --- (Nap-cSok-Or) össz(es)-tud-ás-á-nak és TŐ-R(ől)-TÉN(y)-(ez)-ET-É-NEK.
Mert az bízony történet-ének !
Míg él két-tő magyar ember, a leg-egy-szer-ű-bb-en és leg-pont-os-abb-an és leg-ki-fej-ez-ő-bb-en tud-ják majd Ész-Mé-(ly)-Ik-Et össz-é-Vet-ni és és e Vet-és ter-(e)m-és(z)-ét le-ár-at-ni, ezzel gazda-g-ít-ván e nép(Nap) Eg(y)-Ész-é-ben fel-mer-ül-t tan-úl-ság-ok-(ok)-kal a többi Nép-Cso-Port-ot (Nap-cSok--Őr-(ö)T --- Nap-cSok-(o)R-oT).
Mind-egy lesz szám-uk-ra, hogy a fenn-áll-ás-uk-hoz ad-ó-(do)-tt tér-ül-et név-e épp Ja-Ma-Ica, Holló-kő, Ószt-Berlin, hisz-en ÉgY-re-megy, Lény-Eg(ész)-Es a nyelv-ész-ek-től őr-ök-be kap-ó-(do)-tt láng-ész, a-mely mind-ő-jük-et (fé?)ny-elv-ész-vé is teszi EGY-ben.
Ez a láng-ész vil-ág-os-an ki-fejt-i, rész-lét-ez-i, ki-b(e)-ont-ja a Földi Vil-(ág-os-ság)-Ág ter-(e)m-ész-et-i tör-v(e)-ÉNy-e-i-t, ebből ki-foly-ó-lag el(s)ő-ség-ít-i a Hat(ás-os)-Ék(es)-Ony-Abb EgY-(ős)Ü-tt-Mű-Köd-És(z)-é-t a Kör-(fé?)Ny-É(s)Z-Et-É-Vel. A Föld lak-ó-i ön-nő-n é-let(t)-ük-et meg-könny(ű)-(ebb)-ít-en-dő ez-mi-a-tt nem tosz-ít-ják ki, mag-uk köz-(z)é fog-ad-já-k ő-ket, (((mink-et, benn-ü-nk-et, mag-u-nkat,))) nem tud-ván mi ok-ból de el-is-mér-vén nagy-szer-ő(s)-ség-ü-k-et és EGY-SZER-Ő(s)-ség-ü-k-et.
Ez-út-on bíz-tos-ít-ja szám-uk-ra (fé)ny-elvük az őr-ök-vé tár-t-ó Tová-bb-Él-És(z)-t !
Ezt az őr-ök-ség-et (ŐR-ök-SÉG-ET) em-ber-fi-a el nem szak-ít-hat-ja Az-tól aki meg-becs-űl-i és meg-őr-zi MAG-ának MAG-(Y)ÁT.
Isten Mink-et Így Ség-ít És Tár-t Még a Világ Földi Vil-(ág-os-ság)-Ágában !
Ámen ! -
exy1 #282 Ez-az, nehogy elgondolkozz már rajta patiang. Inkább replikázz. Az aztán igazán jól áll neked. Tudod mit? menj te a fenébe! -
exy1 #281 "Az evo NEM fejlődést jelent"
De. Pontosan azt. -
patiang #280 Meg az is baj, hogy pirinyó részletekbe köttök bele, annélkül, hogy alternatívát mutatnátok. -
patiang #279 DE akkor mondd már ki mi az IGAZ!!!!!!
Nem halhatok meg hülyén!!!! -
patiang #278 "Hétköznapi szavakkal nem tudom jobban leírni neked. Ha ebből sem értenéd meg, hogy a másodlagos nemi jellegeknek ehhez a folyamathoz nincsen közük, akkor sajnálom. Akkor nem segíthetek."
Ez gondolom nekem szólt.
Akkor viszont te is a másik topic elvetett politikáját űzöd:(((((((((((( -
patiang #277 "Akkor tudjnánk elfogadni az evót, ha látnánk hogyan fejlődik ki az egyszerűből a bonyolultabb."
Az evo NEM fejlődést jelent, hanem a körülményekhez való alkalmazkodást.
S hohy akarsz Te evot látni, amikor azok évezredek, évszázadok alatt zajlanak. Nem zajlottak.
S az evo nem az új fajok létrejöttével foglalkozik direkte. -
exy1 #276 "Ugye nem haragszol, ha azt mondom, hogy ez így zavaros."
Zavaros? Ha nem vagyok hívő az zavaros? Valóban? Hát te tudod.
"Még valami. Az evo nem az élet létrejöttével foglalkozik, hanem annak változásaival."
Védekezés. De nem kell védekezni. Van egy köteled. Mondjuk egy méter. Az még kötél, -igaz? Van egy köteled. Az egy cm-es. Az még kötél? Van egy köteled. 0,001 mm-es. Az még kötél? -Neeem, mondják az evolúcionisták. -Az már csak egy bolyhocska. :o)
"De az életcsírát ne úgy képzeld"
Hát ez az. Én nem karnék képzelődni. Nem akarnék hinni olyasmiben, amit az egyik ember így képzel, a másik meg amúgy. Tudod az olyan zavaros dolog. Nem tudom méltányolni azoknak az embereknek a gondolkodását akik nem képesek szembenézni az igazsággal. Helytte képzelődnek és hívőkké válnak. Én úgy gondolom értelmesebb dolog szembenézni a valódi 'nemtudással' mint ébren álmodni. -
exy1 #275 "Nem sértődtem meg, nem vagy elég méltó hozzá, hogy magamra vegyem."
Húha. Majd jobban igyekszem. :o)
"Mert csak olyan van ami működik, ami hasztalan az nem létezik..
Én meg erre mondom akkor nem lenne a férfiaknak mellbimbójuk."
A másodlagos nemi jellegek léte nem bizonyítja az evo-elméletet.
Egyébként is félreérted azt amiről ott szó volt. Mut-rep-szel. Keletkezne egy "még nem hasznos" szervkezdemény. Akkor mi történik. Azt latolgattuk. Legallábbis Én. Erre mondtam, hogy nem képzelhető el semleges mutáció. Vagy hasznot hajt, vagy káros.
Megpróbálom még más oldalról megvilágítani. Ha csak a meglévő genetika változik, az nem fejlődés. Akkor tudjnánk elfogadni az evót, ha látnánk hogyan fejlődik ki az egyszerűből a bonyolultabb. Tehát olyan mutáció-sorozat kellene legyen, ami ameglévő MELLLÉ (és nem helyett) új szervet hoz létre. Illetve ez még nem elég. Reprodukálhatónak is kell lennei. Méghozzá bárhány leszármazotton keresztül. és akkor jön a szelekció. Ha előnyt jelent a fajtársaival szemben, akkor fönnmarad. Ha káros, akkor elveszik. De mivel egy szervkezdemény még nem hajt hasznot, csak erőforrásokat köt le, ezért ki kell szelektálüdnia. Így viszont nem lehet belőle olyan sorozat ami végül elvezetne a működő szervhet. Vagyis a kifejlődéshez.
Hétköznapi szavakkal nem tudom jobban leírni neked. Ha ebből sem értenéd meg, hogy a másodlagos nemi jellegeknek ehhez a folyamathoz nincsen közük, akkor sajnálom. Akkor nem segíthetek. -
patiang #274 Erre a mellbimbóra talán válasz lehetne az, hogy egyes tudósok szerint nem a férfi "keletkezett" először, hanem a nő. Mi csak másodlagosak vagyunk, mert élet valóban nem tűri el az olyan dolgokat, melyeknek nincs valamiféle haszna. Egyes állatok között még ma is létezik szűznemzés. Lehet, hogy a mi a fajunk is ezen az úton járt valamikor, de megtörtént a specializálódás, amikor is csak a legéletképesebb egyedek tudtak szaporodni.
A férfi mellbimbója pedig olyan szerv, mely a természetnek (nekünk) semmilyen hátrányt nem okoz, tehát nem is foglalkozik vele. -
patiang #273 Ugye nem haragszol, ha azt mondom, hogy ez így zavaros.
Akkor Te abban a tudatban létezel, hogy tudja fszom, mert úgysem tudja SENKI az igazat számomra kézzelfoghatóan bizonyítani.
Ez olyan struccos.............................
"Az evolúciós elmélet bizonyos állításaira van direkt negálás."
Sajnos az ellentábor csak erre képes:((((((
Még valami. Az evo nem az élet létrejöttével foglalkozik, hanem annak változásaival. Mert az nem evo ha egy bizonyos faj tápláléka csökkenésével maga is változik?
Az keletkezése még kérdéses. Az, hogy én hiszek az életcsírában, valóban csak hit. De az életcsírát ne úgy képzeld, ami bizonyos körülmények között már elefánt is lesz. Nem. Ha volt Nagy Bumm előtti állapot, mely tökéletes energia lehetett, akkor a mi életünk csírája már ott is megvolt. -
lordbalu #272 Nem sértődtem meg, nem vagy elég méltó hozzá, hogy magamra vegyem.
Azt állítod azért nincs evo mert nincs köztes átmeneti szerv. Mert csak olyan van ami működik, ami hasztalan az nem létezik..
Én meg erre mondom akkor nem lenne a férfiaknak mellbimbójuk.
Van haszna vagy nincs haszna?
Igen vagy nem. Csaj le tudsz írni egy szót.
-
exy1 #271 "Hát ez így nem OK.
Te menekülsz."
Nem! Nincs okom menekülni. Amit leírtam az imént, az a teljes igazság.
"Én azt vallom, hogy az "életcsíra" magában az űrben leledzik."
Mi az hogy vállod? Ez csak egy feltételezés. Egy a kb 150 értelmes feltételezés közül. De egyikre sincs semmi bizonyíték. Akkor mi az hogy vállalod? Nem vállani kell, hanem tudni. Tudni pedig csak azt lehet amire van bizonyíték. Te nem vállani akarod, hanem hinni akarsz benne.
"és minden bizonyíték indirekt.
Másra még indirekt sincs."
Dehogynem. Az evolúciós elmélet bizonyos állításaira van direkt negálás. Tehát azt bátran el lehet felejteni. Csak az emberek döntő többsége nem képes kapaszkodók nélkül élni. Valamben hinnie kell. Ha nem az avóban, akkor Istenben. Ha nem Istenben, akkor az élettelen, intelligens teremtőben. Ha nem abban, akkor másban. Csak kevesen vagyunk akik azt mondjuk: Nem tudom. És így is gondoljuk. És ez nem zavar minket. Ez az igazság. Barátkozz meg vele. Nem leht tudni. Hinni meg minek? Érted?
-
patiang #270 Hát ez így nem OK.
Te menekülsz.
Én azt vallom, hogy az "életcsíra" magában az űrben leledzik. Csak a "megfelelő" helyere vár. S ahol megtalálja, egyáltalán nem biztos, hogy az itteni modellt követi.
Sokan azt mondják, hogy ez az Isten műve, mert a világűrben csak itt van élet. Biztos? Mert még találtunk rájuk? De hogyan? A távolság, és az időbeli, fejlődési eltérések oly nagyok lehetnek, hogy sajna lehetséges, hogy soha nem találkozunk velük. Minden egyes fajnak van egy fejlődési maximuma. És ez annál rövidebb, minél gyorsabb a ciklusok egymásutánisága.
Ja, és minden bizonyíték indirekt.
Másra még indirekt sincs.
Sajnos. -
exy1 #269 "Tehát várok."
Az, hogy nem tudunk más elméletet sem bizonyítani, nem ok arra, hogy egy hamis elméletbe higyjünk. -
exy1 #268 "Jó rendben, az evo-ra nincs bizonyíték. Akkor mire van?"
Igazán kézzelfogható és teljesen egyértelmű bizonyíték, ami a Föld nevű bolygón az élet létrejöttéről árúlkodna, nincsen. Csak indirekt bizonyítékok vannak. Azokkal meg nem sokra lehet menni. Ha találgatni nem szeretnénk, akkor csak az marad, hogy bevalljuk: nem tudjuk honnan és hogyan lett itt az élővilág. -
patiang #267 Higgyétek el, ha csak egy bizonyítékot is felhoztok, s nem csak tagadtok, abban a pillanatban megingattok.
Tehát várok. -
patiang #266 Jó rendben, az evo-ra nincs bizonyíték. Akkor mire van?
Azt Te sem várhatod, hogy a kutatók, egy faj kialakulását a kezdetektől tudják dokumentálni. Vegyük alapul a zsiráf "kialakulását. Mivel szerintem külső hatások kellettek tulajdonságai létrejöttéhez, ahhoz viszont qrva sok idő kellett. Mivel ezen kialakulási folyamatok bizonyítékai a földbe rejtettek, dőreség a tudósoktól a teljes valót számonkérni.
Egy "új" faj "létrejötte nem időszakaszos, hanem folyamatos. Tehát a mi életciklusunk oly rövid, hogy nagyrészt rá vagyunk szorulva a közvetett bizonyítékokra is. Avagy tegyük fel /nem evo, bocs/, hogy nem volt Nagy Bumm. Azonban a tudósok állításai engem mint laikust meggyőznek.
A többi állítás az élet mikéntjére csak hit, még annyi bizonyítékkal sem, mint az evo-sok. Sőt semennyivel.
Tehát, ha nem volt és nincs evo (mely most a szemünk láttára zajlik), akkor mi volt, és mi van? -
exy1 #265 "ontott itt az igét"
Próbáld meg megkeresni, hogy én mit állítottam. Semmit. Az nem állítás, hogy az evo-elméletre nincs bizonyíték. Mért nem? Mert valóban nincsen rá. Feltételezések vannak. Feltételezések, és azokra épülő új és mégújjab feltételezések. Csak ti képtelenek vagytok megkülönböztetni a valódi bizonyítékot a jólhangzó, logikus köntösbe csomagolt feltételezéstől. Ez van. -
exy1 #264 Nem kell megsértődni. Perszehogy tudnék válaszolni. De akkor nem úgy kell kezdeni, hogy itt van egy bizonyíték az evolúcióra. Mert ha így kezded, akkor tessék, bizonyítsd be, hogy tényleg az. Tényleg bizonyíték. És persze nem fogod tudni bebizonyítani. Nem tudod, mert nem bizonyíték. Nem tudod, mert nincs meg a kellő szakértelmed. Akkor meg mire az állítás? Nem tudsz állítani. Normálisan kérdezni meg szégyelsz. Mi marad? A hőzöngés. Ezt adtad most elő. Mégis mit vársz? Mit reagáljak rá? -
lordbalu #263 Ok én befejeztem ha nem, akarsz. nem tudsz válaszolni akkor mond meg és kész nem kell itt így viselkedni.
Többet nem teszem fel kérdésemet mert nem kapok rá választ (most kaptam is meg nem is. De, most meghazudtoltat önmagad) Igy részemről lezárva elkönyveltem magamnak, hogy, sokan vannak itt a forumon akik cáfolják, nem értik, ujj lehetőséget keresnek a teretésre evora. Egyedül te vagy az akivel nem lehet normálisan beszélni.
Hangember vagy. Nem vállalod fel, Állneved mögé bújva ontott itt az igét.
Tudod mit az okos enged.
-
exy1 #262 "Már leírtam csak de te nem válaszolsz."
Nem! Nem írtad le!
"Nem tudom neked máshogy leírni."
Akkor ne állíts, hanem kérdezz. Udvarisan és érthetően.
" légyszíves a könnynek a címét amint írtál "
Nem. Kérés megtagadva. Nem kell, hogy itt a tekintélytisztelet legyen az úr. Én egy utcaseprő vagyok és nem tudok írni-olvasni. Más gépel most is helyettem. Gondold ezt. Elöbbre leszünk.
"Van haszna vagy nincs haszna? Nem válaszolsz semmit."
Mert nincs oksági kapcsolata az evo-elmélethez. -
exy1 #261 Elmondom még egyszer: Írd le, hogyan, miként bizonyítja az általad hozott doldog az evo-elméletet.
Ha ilyent nem olvasok nálad, akkor nem válaszolok érdemben. Akkor nincs mire válaszolni.
Az nem megy, hogy állandóan bedobtok valami marhaságot, aztán arra megy el az idő, hogy vitatkozunk rajta, igaz-e vagy sem. Miközben ha igaz, ha nem, sehogy sem bizonyítja az evolúciós elméletet. Ennek innentől vége.
Tessék végre megkomolyodni! Ez egy tudományos topik. Tessék ennek megfelelően viselkedni! -
lordbalu #260 Már leírtam csak de te nem válaszolsz.
Ha már itt tartunk ad már meg légyszíves a könnynek a címét amint írtál, addig tárgytalan a dolog.
Nem tudom neked máshogy leírni.
Azt állítod azért nincs evo mert nincs köztes átmeneti szerv. Mert csak olyan van ami működik, ami hasztalan az nem létezik..
Én meg erre mondom akkor nem lenne a férfiaknak mellbimbójuk.
Van haszna vagy nincs haszna? Nem válaszolsz semmit.
-
lasoabt #259 Bocsi, lemaradt kinek ment:exy1, 192 -
lasoabt #258 ""lehetséges a dns-ben olyan változtatásokat létrehozni, amely lehetséges hogy nem káros az élőlény számára"
Előszöris ez nem igaz. Írhatom nagybetűkkel is: NEM IGAZ!!!"-
De igaz! Lásd, gmo, vagyis genetikailag módosított növények. Élnek, szaporodnak, lehetnek számukra kedvező tulajdonságaik, pl. rezisztencia. Akkor, transzgenikus állatok, az előzőek ezekre is vonatkoznak.
A laborban előállított vírusokról már nem is beszélve.
"Ez a vezérgondolatod. Ha valahogyan, bárhogyan, például mesterségesen létrejött, akkor természetesen is létrejöhet. Értem én, csak ez nem így van. "-Ha értenéd, akkor nem írnál ilyeneket. A hangsúly a feltételes módon van. Nem biztos, de lehetséges. Nézzük fordítva. Létrejön a természetben egy bizonyos mutáció, mondjuk megváltozik egy bázispár. Ezt laborban képesek létrehozni, ez tény. Nyilván ez akkor megfordítva is igaz. Vagyis ha ezt a bázispárt változtatják meg laborban, az attól még a természetben is létrejöhet. Ha legalább beleolvasnál ebbe ( http://www.ttk.pte.hu/biologia/genetika/atg/chap19/ch19b.htm), ezt tudnád. De kimásolom a fontosabb részeket: "A hidroxilamin (HA) alkalmazása általában
G:C -> A:T cseréhez vezet." "A salétromossav (HNO2 ) is kedvelt mutagén.
Amino csoportot alakít keto csoporttá, így például az adeninből hipoxantin
Ez AT -> GC cserét eredményez. "
Ezt írod: "Akkor az van, hogy nagyon rövid időn belül elpusztul. Egyrészt azért, mert magában van. Egyetlen egyed."- Már miért lenne egyedül? Én ilyet nem mondtam! Mint mutáns, lehet, de attól még örökítheti a mutációt.
"Másrészt a szelekció eltüntetné."-Vagy nem. Lásd, baktériumok rezisztenciája. Növények színének megváltoztatása.
"Nem tudunk olyan génsebészeti változásokat produkálni, ami az alap-pakli lapjainak számát növelné."-De, tudunk. Ha elolvastad volna az általam belinkelt lapok egyikét, akkor ezt is tudnád. De megpróbálom még egyszer. http://www.ttk.pte.hu/biologia/genetika/bagen/bg1.htm
Ki is másolom: "Külön egyik mutáns törzsből sem keletkeznek prototróf egyedek, csak az összekeverésük után. Genetikai információátadás történik és utána rekombináció." És mielőtt még azzal jönnél, hogy kölcsönösen kicserélődnek bizonyos gének, vagyis nem változik a pakli mérete: "Csak a B törzs elölése akadályozza meg a rekombinánsok keleltkezését. Tehát a transzfer nem nem kétirányú !" -
másikisvan #257 És akkor minden fenn-héjá-zás nélkül, bátran ki-jelent-hetném hogy Mágus vagyok. És épp ez az, mi a Mágusok Láncához tartozunk, mi vagyunk a tüdás népe... mi mindannyian, mag-yarok... Engedjük kibontakozni a mag-unkat, hogy fel-nőhessen...
Jó ez a végére már nagyon elvont, de szerintem ez a folyamat lény-ege. -
exy1 #256 Szerintem térjünk vissza a témához.