498
Bárki bármilyen dolgokt tud és akar írni, közzétenni, ami előrébb viheti a mai helyzet kialakulásával kapcsolatban felállított elméletet, ne habozzon. Így fogjuk mi továbbvinni az evolúciót !
  • másikisvan
    Egyébként ha utánaolvasol rájössz hogy nem is olyan új ez az elgondolás. Ha jól tudom indiaiak is hasonlót tanítanak, csak más szavakkal és fogalmi meghatározásokkal, és ennél sokkal részletesebben kifejtve.

De nem csak az indiaiak, hanem az összes vallás nagyjából ugyanazt akarja mondani. Pl emlékezz Jézus is azt mondta Én és az Atya egyek vagyunk !
  • másikisvan
    Érdekes, hogy a japánok azt állítják, tőlünk tanultak írni. Ezt nem én jelentem ki, hanem ők mondták, kb. fél-egy éve olvastam.

Persze a legrégebbi a gügyögés. Inkább úgy lehetne kifejezni a magyar nyelv ősiségét hogy a leginkább logikusan szerepelnek benne a hang, kép, idő, folyamatutánzó szavak.

Kár is arról vitázni hogy a legősibb e, mert nem is az a lényeg.
    Ha az az egyetemes nyelv létrejönne, sok nép alól kihúznák a talajt, mert minden nyelv az idők nagyon hosszú folyamán keresztül alakult ki.

Ennek hirtelen megváltoztatása óriási hatással lenne a gondolkodási KÉPességükre. Nagyon nehéz lenne nekik a régebbi kép-szeleteikhez új és új jelhalmazokat társítani és ezeket még célszerűen használni is...
  • lordbalu
    Ne haragudj de ez eddig a legörültebb teória amit hallottam.
    Inkább azért lehet különleges a nyelvünk mert mindet le tudunk írni egy magánhangzó felhasználásával vagyis E-zni .
    Ez lehet egy nyelv mely eszperente nyelvezetnek neveznek emberek.

De ha már itt tartunk nem is a finnugor nyelvcsaládba származunk, hisz mondatfonetikailag a japánhoz állunk a legközelebb, ugyanúgy ragoznak mint mi :)

Valószínű, lesz majd egy egyetemes nyelv ami nem az angol hanem az eszperantó, hasonlóan működne mint a kinai mandarin nyelv ami csak azért jött létre, hogy a turisták tudjanak a riksásoknak magyarázni

Szerintem. A csettintő nyelvjárás a leghősibb, hisz a legegyszerűbb hangokból formál szavakat.
  • másikisvan
    IGE-n a mi nyelvünk a leg-Ő-s-i-bb, tehát a mi nyelvünk fejezi ki Őt, a teremtőt és logikáját, és az egységünket vele, és emiatt maga nyelv is Ő-s-i mert bennünk van és általunk él. Bennünk van Ő, ezért Ő-s-ök vagyunk, és a nyelv azért ősi mert bennünk van.

Pl. Magyarország --> Magyarország-i
  • másikisvan
    Hát az nem elég hogy mi magunk teremtettük magunkat a világra hogy megismertessük magunkkal a saját törvényeinket ?

Persze ez sem kézzel fogható bizonyíték, igazad van...:)
  • lordbalu
    öööö ez bizonyítaná mi vagyunk mágusok? Vagy mi ez? MI nyelvünk a legősibb?
  • lordbalu
    Mintha én magam írtam volna
  • másikisvan
    Az Ősegy titka és hatalma avagy a magyar nyelv tana
  • másikisvan
    "Tehát a Magyarok Istene is-TEN-MAG-Ő-NK-nek tér-em-(mé)-tett, tehát nyilvánított meg minket az anyagban. Ő mi magunk (MAG-Ő-NK) voltunk !

Méghogy nem a MÁGUSOK NÉPE !!"

Az az Isten, akiről mi azt tartjuk, hogy az élet létrehozója, sőt maga az élet, az intelligenciájának a magját adta nekünk, és teremtett minket teremmé-tett - tér-be öntött - térré tett minket.

Azért vagyunk itt hogy megismerjük, kiismerjük a törvényeit. Meg is mérjük, ki is mérjük, és ebből végül képessé válhassunk képet alkotni az egészről, az egy észről, az égi észről, aki ő maga és mi is ő vagyunk. Mi magunk, mag-Ő-nk.

Ez van belekódolva a nyelvünkbe de ezt így nem lehet átadni hatásosan, próbáld meg te magad is értelmező elemzéssel mi lehet benne egy szóban.

Az egyben benn van minden !
  • lasoabt
    "hogy valóban természetes mutációról van szó
    Válasz: nem, te nem erről beszéltél és nem is fogsz ilyet találni. Miért? Mert nincsen."-Válasz: Nézd meg a linkeimet.

"hogy valóban hasznos az egyed számára
    Válasz: Egyetlen mutáció csak káros lehet. Hasznot hajtó sorozat pedid csak a sorozat végén lenne, ha eljutna odáig. Addig viszont kiszelektálódik, vagy a hibajavító algoritmus eltünteti."-Válasz: Nézd meg a linkeimet.

3/ vaklazac-válasz: Hasznos a szem visszafejlődése, hiszen nincsen rá szükség. Nem pazarol rá fölös energiát (amint azt már más is írta).

4/ "A 4. generácó után egyszerűen kijavítja magát a gén."-Válasz: Nézd meg a linkeimet. Vagy hozz rá bizonyítékot (várok)!

Hála az égnek, hogy a világon dolgozó IGAZI tudósok képesek a logikus gondolkodásra, és nem holmi mesekönyvet hoznak fel bizonyítéknak.
    Így képesek lehetnek megakadályozni egy akár világméretű járványt.
    Ha rajtad múlna, és mondjuk kifejlődne (mutálódna) egy ilyen veszélyes vírus, csak annyit mondanál, hogy de ez nem lehetséges, nem bizonyíték.
    De szerencsére neked semmi közöd ezekhez a dolgokhoz, arra ott vannak a tudósok.

Akit esetleg meg győzött volna exy1, azt kérem olvasson bele a linkekbe és csak utána ítélkezzen. Illetve ha valami nem világos számára, kérdezzen a másik evolúció fórumban, ott vannak szakemberek is.
  • lordbalu
    Mikor fogadunk el egy teóriát általánosan.
    Ha kevesebb nyitott kérdés lesz benne, mint a régiben, és az új információk passzolnak bele.
    Jelenleg nincs olyan teória ami az evot tudományosan le tudja győzni.

Ilyet a mai napig nem adtál meg. Nem is lepődök, meg mert akinek a Biblia bizonyító erélyű, tudományosan nem tud vitatkozni.
    Csak szavainkat próbálod kiforgatni. Ez így nem vita.
    Kérdéssel kérdésre válaszol. Nonszensz az egész.

Már rájöttem, hogy az olyan témákban amiket felhozunk bizonyítékként, vagy csak témába kerül egetverő baromságokat válaszolsz rá.(nem mindig de gyakori)

Az előkerült bizonyítékok bármién hihetetlennek tűnek is, passzolnak beleillenek az elméletbe akkor nagy valószínűleg az az elmélet igaz.
  • patiang
    Háááát kezdem kapisgálni mire gondolsz. Csak az amit Te ki akarsz fejteni, meghaladja kifejezési képességünket. Te magadban lehet, hogy érted, de kívülről zagyvaságnak tűnik. Már ne haragudj!

Én spec arra próbáltam mindig utalni, hogy az evo szó jelentése nem annyira homogén, mint sokan vélik. Mert létezik szellemi evo is.
  • másikisvan
    Úgy fogalmazhatjuk meg hogy a jelhalmazainkban való jel-keresésünk nyomozásnak tekinthető. A nyomozás pedig célravezetőbb mint a tétlenség, várakozás.
  • másikisvan
    Egy jellemző jel-halmazzal látta el a képszeleteket. Nem jellemzőkkel, arra nem képes...
  • másikisvan
    Ha követted volna eszmefuttatásomat észrevehetted volna hogy épp arra a kérdésre próbáltam választ adni, ami az evolúciós elmélet kiindulópontjánál merült fel.

Kérdésünkre mindenképpen a nyelvünk határain belül kell választ találni. Ha esetleg nem ismernénk idegen nyelveket ez magától értetődő lenne...

Így működik a nyelv:

Környezetünkben lévő dolgokat, történéseket - amelyekről leggyakrabban a szemünkkel szerzünk benyomást - tehát KÉP-SZELETEKET MEGNEVEZÜNK, MEGFOGALMAZUNK. A képszeleteket társítva vagy bontva bővíthetjük az ismerteink körét, így kitoljuk képzeletünk korlátait. Olykor egy lángelme képzeletében lévő képszeletekből összeáll egy kép.

Tehát ha mi régebbi kép szeletei után kutatunk, érdemes megvizsgálni a nyelvünket, ami rögzítette azokat, meg-NÉV-ezte őket, tehát ellátta őket egy jel-lmzővel. Jel-elemzéssel hátha rábukkanunk valamire ami segíthetné a tisztán látásunkat...
  • exy1
    "Ezt nem fogadja el, keres mást."

Miért nem tudod elfogadni, hogy ilyen egyszerűen nem található? Megindokolta, levezettem. Miért nem gondolkodsz el azon, hogy nincsenek ezek a bizonyítékok a múzeumokban bemutatva? Ha lennének, fő helyen lennének.

Nem a te, nem a ti feladatotok keresni azt ami nincsen. Nektek a belátás maradna. A belátás, ha képesek lennétek a saját agyatokkal szabadon gondolkodni és dönteni.

Ehhez kívánok nektek erőt-egészséget!

Sajnos indul a gépem, mennem kell. Szervusztok!
  • exy1
    Segítek:

1./ hogy valóban természetes mutációról van szó
    Válasz: nem, te nem erről beszéltél és nem is fogsz ilyet találni. Miért? Mert nincsen.

2./ hogy valóban hasznos az egyed számára
    Válasz: Egyetlen mutáció csak káros lehet. Hasznot hajtó sorozat pedid csak a sorozat végén lenne, ha eljutna odáig. Addig viszont kiszelektálódik, vagy a hibajavító algoritmus eltünteti.

3./ hogy a mellette megjelenő kár valóban elhanyagolható lehet a szeleció oldaláról nézve
    Válasz: Csak olyant láthatunk, ami romláshoz vezet. Pl: Barlangi vaklazac. Tehát nem fejlődés, hanem romlás tapasztalható, ha egy környezetben -annak speciális izolált volta miatt- a szelekció csak részlegesen működik. Ez pedig a fejlődés fordítottja.

4./ Valóban bárhány utódnál rökölhető a mutáció
    Válasz: Ezzel van a legnagyobb baja az evolúcionistáknak. Az önjavító mechanizmus működéséről nincsen igazolt elmélet. Léte viszont tény. A 4. generácó után egyszerűen kijavítja magát a gén. Vagy oda a reprodukciós képesség. Így, vagy úgy, de a labor-kísérletek döntő módon ezen a ponton buktak el.

No, én válaszoltam helyetted. Amit feltételeztél az részeiben sem igaz. Együtt pláne nem igaz. Viszont jól hangzik. Lehet vele dobálózni az ilyen fórumokon. Csak látod nem érdemes.
  • exy1
    Ez lenne a válasz a pontokba szedett kérdéseimra? Hát ez kevéske és ostobácska. Nincs mit válaszolni rá érdemben.

Javaslom vedd komolyabbra a figurát. Tudod, ez mégiscsak egy tudományos fórum. Kezdd előlről!
  • exy1
    Nah, nézzük jött-e válasz erre a beírásomra.
  • patiang
    Hát ez frankó!

Dehát, ha lámpást gyújtasz, hogy megismerd valóját, a sötétség ködbe vész.
    De azért még vannak, akik sürgősen lekoppintják a gyertyát, mert nekik, már az is vakító.:((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  • lordbalu
    Szintén zenész. Nem dől össze a föld
  • lordbalu
    Ezt nem fogadja el, keres mást.
    Már mi is mondtuk.
  • lordbalu
    Hát amióta itt vagyok csak annyi jött le nekem, hogy, Magyarországon is létezik sötétség.
    Úgyhogy gondolom a sötétség keresése a téma.

• lordbalu
    Hülye vagyok belátom te pedig a beszélgetőpartnerem egyre azért büszke vagyok kettőnk között te vagy a nagyobb.

Remélem ó sötétség ura ezzel nem bántottalak meg.
  • patiang
    Skacok.
    Ennek a topicnak mi a témája?:D

Én ajánlanám egyeseknek, hogy találják fel ujfent a máglyahalált:(((((((
  • lasoabt
    Mivel a laborban olyan feltételeket teremtenek, amelyek a természetben is előfordulhatnak, és ezáltal mutáció jön létre, azt hiszem már ez is elég jó bizonyíték.
    De a kedvedért: Vírus mutációk:-természetben jön létre
    -hasznos (jobban fertőz, több utód)
    -öröklődik
    Lásd: madárinfluenza (h5n1 típus). Bár még nem jött létre, nem véletlenül aggódnak miatta.

http://www.168ora.hu/cikk.php?cikk=23100

pl. http://www.karpatinfo.net/article3483.html

http://www.mindentudas.hu/magazin2/20070423harcok.html
  • másikisvan
    Tehát a Magyarok Istene is-TEN-MAG-Ő-NK-nek tér-em-(mé)-tett, tehát nyilvánított meg minket az anyagban. Ő mi magunk (MAG-Ő-NK) voltunk !

Méghogy nem a MÁGUSOK NÉPE !!!
  • másikisvan
    Ez egyébként nem szittyaizmus: mert mink-et a Magyarok Isten MAG-Ő-NK-NEK teremtett, tehát eleve magyarnak.

Benn-Ő-nk-et teremtette Mag-Á-Nak de ez Mag-U-nk-Nak is hat-al-(o)m-as ad-om-ány. Mert így Vagy-Ő-NK ÉL-Ő-K. Az Ő Kép-MÁS-ai... ÉS a részei !!!

A nyelvünkbe van kódolva hogy egyek vagyunk a Mindenséggel, az Egésszel az Egy Ésszel, az Égi Ésszel, ahogy tetszik ! Nekem nagyon...
  • másikisvan
    Bárminek a rov-ás-(ír-ás)-á-ra ?

Jó múl-(t)at-ás-t :) !

Id(e)-Ő-t-len-ked-ni az-ért nem csak hogy szabad hanem érdemes is, vagy tévedek ? :):)

Ha tanulmányoznád a magyar ősnyelved rájöhetnél hogy alátámasztott és logikus. Bár szeretnék ki-húz-ni a tál-a(l)j-t a láb-"Ő"-nk alól...

Marhaságnak ész-et-len-ked-és-nek csúny szóval tréfának azért mindenképpen jó...
  • dronkZero
    Egyébként soha senki nem mondta, hogy tutira így van, csak annyit, hogy az eddigi információink és elméleteink alapján ez logikus.

A magyar-ősnyelv se nem alátámsztott, se nem logikus, és _tuti_ hogy semmi infónk nincs az ősnyelvről, max a használt hangokról, amit a hangképző szervek vizsgálatával lehet kikövetkeztetni. (Ez is csak Homo Sapiens előtt reveláns)
    Egyébként teljesen analóg ez a szittyaizmus a nácizmussal(a történelmi kamuzással, nemzettudat erősítése céljából) csak magyar módra: idétlenül és szánalmasan kis léptékben.

_Most_ léptem le.
  • dronkZero
    A szó elszáll, az írás, meg a csontok és kövületek is néha megmaradnak.

Hát nekem az evolúciós elmélet az életemben össz-vissz ezen a fórumon jelenik meg, egyébként leszarom. Kétlem, hogy bárminek a rovására menne.

Na cső, leléptem háromnapos legénybúcsúra, a civilizáción kívülre, úgyhogy addig szórakoztassátok egymást...
  • másikisvan
    Képzeld a nyelvészek is kutakodnak ám, kút-at-ás - nak is nevezhetnénk.

Úgyhogy, érted ??
  • másikisvan
    Vagy még jobban:

Vannak olyan elméletek, amikről halvány fogalmunk sincs, valójában mi módon valósulhattak meg. Egy olyan folyamatról, amelyben évezredekre van az első élet megjelenése, már mégis hogy a fenébe gondolod, hogy a mai evolúciókutatók közül bárkinek lenne akár a leghalványabb lila fingja is ?
  • másikisvan
    "Vannak olyan írott nyelvek, amikről halvány fingunk nincs, milyen lehetett a beszélt formája. Egy olyan nyelvről, amitől évezredekre van az első írás megjelenése, már mégis hogy a fenébe gondolod, hogy a mai nyelvések közül bárkinek lenne akár a leghalványabb lila fingja is?"

Vannak olyan elméletek, amikről halvány fogalmunk sincs, valójában mi módon valósulhattak meg. Egy olyan elvről, amittől évezredekre van az első élet megjelenése, már mégis hogy a fenébe gondolod, hogy a mai evolúciókutatók közül bárkinek lenne akár a leghalványabb lila fingja is ?
  • másikisvan
    Másrészről milyen "az ős-állat"(az első élet)? Már ne is haragudj, de azzal kapcsolatban _bármilyen_ állítás alaptalan.

Vannak olyan elméletek, amikről halvány fingunk nincs, hogyan lehetettek valójában, egy olyan állapottól, ami évezredekre van az első élet megjelenésétől, már mégis hogy a fenébe gondolod, hogy a mai evolúció-elv-gondolók közül bárkinek lenne akár a leghalványabb lila fingja "az ősélet"-ről? Akkora légvárakat vagytok képesek építeni a faszság tetejére, hogy néha már fáj...

Jóból is megárt a sok, az evolúciótudatból is. Legalábbis ha már a valóságérzékelés és a racionális gondolkodás rovására megy...
  • exy1
    :o)
  • másikisvan
    Igazad van honnan is tudhatnám. Tényleg egy szerencsétlen hülyegyerek vagyok aki kínjában írogat, megőrültem, mert a számomra valóságosnak tűnő ésszerű gondolkodás valójában nem az !

El fogok veszni a világban. Ahhoz hogy elveszett ember legyek, magyarnak még meg kell maradnom... Mert különben nem is ember lennék hanem human vagy Mann

Nem gond én vállalom az őrültségemet !
  • dronkZero
    "Vannak olyan írott nyelvek, amikről halvány fingunk nincs, hogyan lehetett a beszélt formája, egy olyan nyelvről, ami évezredekre van az első írás megjelenése, már mégis hogy a fenébe gondolod, hogy a mai nyelvések közül bárkinek lenne akár a leghalványabb lila fingja "az ősnyelv"-ről?"

Aha, kezdek én is meghülyülni lassan... :) Ez valahogy így hangzana inkább:

Vannak olyan írott nyelvek, amikről halvány fingunk nincs, milyen lehetett a beszélt formája. Egy olyan nyelvről, amitől évezredekre van az első írás megjelenése, már mégis hogy a fenébe gondolod, hogy a mai nyelvések közül bárkinek lenne akár a leghalványabb lila fingja is?
  • dronkZero
    Ja, a nyelvészek döntő többsége _nyilvávalóan_ azt gondolja, hogy a Marsról jöttünk, ez tuti...

Az elején még nem tűntél ilyen elborultnak... Tényleg elfogyott a gyógyszer?

Másrészről milyen "az ősnyelv"? Már ne is haragudj, de azzal kapcsolatban _bármilyen_ állítás alaptalan.

Vannak olyan írott nyelvek, amikről halvány fingunk nincs, hogyan lehetett a beszélt formája, egy olyan nyelvről, ami évezredekre van az első írás megjelenése, már mégis hogy a fenébe gondolod, hogy a mai nyelvések közül bárkinek lenne akár a leghalványabb lila fingja "az ősnyelv"-ről? Akkora légvárakat vagytok képesek építeni a faszság tetejére, hogy néha már fáj...

Jóból is megárt a sok, a nemzettudatból is. Legalábbis ha már a valóságérzékelés és a racionális gondolkodás rovására megy...
  • exy1
    "létezik a természetben az egyed számára hasznos mutáció"

Jó. Járjuk körbe ezt, és csak ezt részleteiben mégegyszer. megkérlek írd le nagyon részletesen és főleg kézzelfogható módon igazolva. Tehát: Legyen megindokolva és létező példával alátámasztva az, hogy:

1./ hogy valóban természetes mutációról van szó

2./ hogy valóban hasznos az egyed számára

3./ hogy a mellette megjelenő kár valóban elhanyagolható lehet a szeleció oldaláról nézve

4./ Valóban bárhány utódnál rökölhető a mutáció

Várok.