A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a területre ható varázslatok nem hatnak csapattársaidra (sebzés), ergo nyomsz egy infernot és benne állva szétütsz bármilyen ellent
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Az szép, én 110 óra alatt sem értem a végére 😊
Miben más amúgy a konzol változat harcrendszere?
Nem lehet rendesen eltávolítani a kamerát, nincsen úgymond klasszikus nézet. Több rivjú szerint le is butították emiatt az AI-t, és kevésbé kell taktikázni a csatáknál. (Emellett kivágták a hidas puzzle-t, szintén a kameranézet miatt.) Csak olvastam, mivel szintén PC-n játszom vele.
Nekem a Star Ocean 4 ( jrpg ) volt eddig a plafon kb 90 órával, viszont ismerõs 170 órát tett bele fele idõ alatt mint én...
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Ami mondjuk nálam így is kitett szerintem 30-40 órát biztos. Bár nem is rohantam végig vele de még maradt pár küldetés aminek nem jártam utána.
Miben más amúgy a konzol változat harcrendszere? PC-n játszottam a magyar nyelv miatt.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
A Dragon Age némi túlzással a BioWare ambíciózus hobbiprojektje volt, amely mindig kevesebb figyelmet kapott az évtizedben az úgymond konzolos RPG-iknél, a hivatalos fórumon is megírták, hogy nem fejlesztették végig gõzerõvel.
Tény, az EA sürgette a BW-t, ahogy az is, hogy még éveket várhatnánk rá, és az EA nélkül is meg kéne vágni az eredeti koncepciót. (Még a Blizzard is váltott, "butított" koncepciót a WC3 esetében...)
Részemrõl kivártam volna, de azt nem tudhatom biztosan, hogy akkor jól jártunk-e volna. Azt tudom, hogy így igen. Csak ne legyen kevésbé ambíciózusabb a második rész, és tegyék helyre a karakterfejlesztés gyermegbetegségeit! Van min javítani, de van is mire építeni.
Az NFS-ek különbözõ verzióit nem ismerem jól, nem tudom, hoyg miként aránylottak egymáshoz, de a Carbonig túl nagy probléma nem votl velük. Onnantól kezdett egyre nevetségessebbé válni a optimalizálás, tudtommal konzolon is.
Megsúgom hogy azok a dolgok melyeket elterveznek és bele szeretnének pakolni, azok egy része csak koncepció marad és ennek semmi köze az EAhoz, mert minden másnál így mûküdik, vagy csak felnagyították azokat a dolgokat melyektõl a játékuk különb, ami természtesen nem jelenti azt hogy a júzer hátast dob tõle amikor kipróbálja mert messze nem olyan mélységû mint azt gondolná, persze más játékokhoz mérten elég eltérõ lehet, szóval van benne igazság de van benne hazugság is.
A koncepció más miatt változott. Az eredeti elképzelések túl grandiózusak voltak egy olyan cégnek (EA), ami még ebben az életben pénzt akart látni belõle. Saját nyelvet írtak volna a játék népeihez, és több száz órát tett volna ki egy végigjátszás... bizony, 2004-ben még más szelek fújtak! A legjobban viszont a sárkányokat övezõ misztikumot hiányoltam, ami eredetileg a játék legnagyobb erõssége lehetett volna. Félreértés ne essék, a DAO tök jó RPG, de nem az, aminek indult.
Gaming is believing.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Gaming is believing.
A sportjátékainál még mindig, de milyen más játékoknál tett így régen? Nekem nem jut eszembe egy sem. (Mellesleg ez a Bioware-en is múlt, illetve azon, hogy eredetileg PC-re fejlesztették a játékot, már elég jól haladtak vele, mire az EA egyáltalán felvásárolta õket.)
Gaming is believing.
Érdekesség egyébként, hogy a CryTek azt állítja, hogy a CryEngine 3.0 már next-gen ready, azaz a megfelelõ kezekben a PS4 / Xbox 720 is baba grafikát mutathat vele.
Gaming is believing.
Next PC upgrade: 2022
A harcrendszer mindig is marginális kérdés egy RPG-nél, elég sokszor sikerült már elrontani. Az eddig látottak alapján az eddigi irányvoanalt követik, ennek pedig csak örülni tudok. De ez tényleg egy olyan pont, ami miatt mindig lehet aggódni. Az a baj, hogy az elsõ rész harcrendszere megosztotta a népet, de legalább a rajongók többsége kiáll mellette. (Legalábbis régen a pozitív visszajelzések voltak túlnyomó többségben a hivatalos fórumon.)
"csak ugy elmondom h az összehasonlitások csalások... leveszik a pc-set minimumra, azt rakják be a konzolosokéhoz... és a konzolosat a pc helyére... bizonyitsd be h nem igy van mert ha megnézed a kis monitorodon és a konzolon egy 102es fullHD-s tévén akkor kifog ugrani a szemed... aj és a konzol sokkal erõsebb és sokkal szebben tudja adni a játékokat"
<#banplz>#banplz>
http://www.freetvmaci.info/
Az elsõ részt pedig nem kívánom teoretikusan sem összevetni az Uncharted 2-vel, szóval a kérdéseidet ezekben az átgondolatlan formájukban elutasítom. Különben is olyasvalamit akarsz belõlem kihúzni, amit már leírtam, és közel áll a te véleményedhez.
De fordítsuk meg. Láttál Te a Witcherhez hasonló grafikával rendelkezõ konzolportot? Vagy akár játékot konzolon?
És Witchernél nem is maga a graf fogta a gépet, hanem a sok megjelenítendõ objektum, mert azt nem bírta már a gép, nem magát a grafikát...
És akkor a másik kérdésedre a válasz; igen, tudom, hogy az auróra motort használta. Ennek ellenére, (Vagy épp ezért?) a portolás elbukott. Ez tény. Emiatt is kellett új motor után nézni.
A Rise of the Wolf nem az Aurora engine-t használta volna. Új engine pedig egyébként is kellett volna a Witcher 2-höz az egymillió éves régi helyett, de ha szerinted ma már egy engine-váltás is visszalépést sugall, akkor fogalmam sincs, hogy mi lehetne elõrelépés.
Nem arról van szó, egyetértek, hogy grafikai csoda nem lesz belõle (bár szerintem a Witcher is részben az art designnak köszönhette ak iemelkedõ látványt, a máig elsõ helyre tenném a mûfajban), de azt tényként lobogtatni, hogy a második rész csúnyább lesz PC-n, mint a 2007-es elsõ, kissé merész. Vegyem úgy, hogy ezt vállalod a továbbiakban is, és - jó esetben - 2011-ben vissza térhetünk rá? Esetleg már elõbb, az elsõ normális minõségû videók alapján, ha már azokat nem tudtad kivárni a tényközlésig? (Az eddigi kamerás felvételek alapján nem tûnik úgy, mintha agyon lenne butítva.)
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Batman: Arkham Asylum - 1-2 órági vittem, gyönyörû, de nem fogott meg a hangulata
BioShock - átütõ az atmoszféra, nagyon szép és igényesen felépített világ és pályák, de több horror elemet, kevesebb akciót vártam, így nem sokáig jutottam benne
Gears of War - kapott õ mindent, 2006ban a legszebb játék, az elsõ nextgen cím volt ami hûha... tökélyre csiszolt TPS, aminél csak egy jobb van a piacon az Uncharted.
Mass Effect - hát én ámultam a graftól, mert sosem láttunk ilyet még egy RPGben, bocsánat akció RPGben, de akkor is egyedülálló megvalósításban és egy rettentõ jó scfifi játék.
Mirror's Edge - ötvözi az fpst a platform elemekkel, egy játék amit végig lehet vinni lövés nélkül, elég merész színvilággal és desingel és játékélménnyel
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas - csak a demot próbáltam, de sosem voltam RW játékos
Miért hány gombos legyen a fedezék mögé bújás? Hat?
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Mass Effect sosem volt csak RPG, de azt te is belátod hogy messze több mint egy akciójáték, szóval sem nem akció, se nem RPG, hanem akció RPG.
Én pont a JÓ KONCEPCIÓKAT hiányolom, ami, ha mégis akad 1-1, akkor siralmasan van megoldva.
Szemét pedig mindig is volt, mindig is lesz. Az a gond, hogy a technika fejlõdik, a kidolgozás, kidolgozottság meg alig, mert "az sokba kerül"
Ez van, ezt kell szeretni...
A felsoroltakból szinte mind gyenge játékmechanikában:
Batman: nyomok egy gombot mint állat, és batman mindenkit agyonver a szobában. Pedig szeretem a denevérembert....
GoW: fedezék mögé be (persze egygombos), majd kihajol és lõ, következõ fedezékig fut, kihajol és lõ és így tovább. Monoton.
rainbow six vegas: butított a régi rainbow sorozathoz képest, ez egy scriptelt lövölde csak néha nem árt fedezék mögé bújni, hogy feltöltõdj (ez a másik hülyeség, az újratöltödõ életerõ ennél még a healthpack is jobb megoldás, bár lehet hogy a vegasban nem volt ilyen, most hirtelen nem melékszem). Régen taktikai játék volt most már csak taktikainak mondott lövölde.
ME: RPG-nek titulált, holott annak siralmas, viszont nagyon jó mint akciójáték. Akcióként tekintve tetszett is.
BAA; tré. (demó alapján)
Bió; Nem a grafika, hanem a LÁTVÁNYVILÁG van eltalálva. A kettõ nem ua!
GoW; Le fogjátok a fejem harapni; nem ptóbáltam.
ME; A világ van jól kitalálva viszomylag, grafikailag viszont nem maradandó alkotás.
Mirror; Ismét a világ az, ami érdekes.
R6 Vegas; Na az már mûanyagos, akár az 1. akár a 2.-ról beszélünk.
Egyikre sem mondanám, hogy csúnya, de ami maradandót alkot ezek közül, az a látványvilágban teszi, nem a grafikában. SZERINTEM. És ez egyéni vélemény.
Remélem tudod érzékelni hogy a PS2 érában mennyi szemét jött ki, ami elõtte volt arról nem is beszélve, a 2ds korszakban*****, ami tényleg ezen alapult és manapság mennyire változott meg ez a helyzet, hisz a fejlesztési költségek, bonyolultság, kapacitás nagyon megnõtt, és akiknek nincs valami értelmes koncepciója az jobb ha bele sem kezd, mert meg fog bukni és bezárhat, ha a végeredmény olyan lesz ami nem üti meg a mércét.
*****ami vicces hogy egy akkori 20adrangó 2ds ugrabugrát ma felemlegetünk akkor mindenki sikítozik tõle hogy mekkora királyság volt😊, akkoriban még nem voltunk ennyire finnyásak...
Összedobott játékokat nem szoktam figyelni, mert azok olyanok is, de ebbõl szerencsére egyre kevesebb van, legalábbis 360on.
Batman: Arkham Asylum
BioShock
Gears of War
Mass Effect
Mirror's Edge
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas
köszönik SZÉPen, megvannak😊
"Viszont játékmechanikailag nem nagyon volt fejlõdés az utóbbi 7-8 évben, max fizikában."
Mit szeretnél?
A Pc vs Konzol azon része, amin most vitáztok nem nagyon érdekel (grafika, meg leheletnyivel szebb kép, stb.) viszont a fenti mondatoddal nem értek egyet. Illetve csak félig, grafikailag fejlõdnek a játékok, bár az sem biztos, hogy jó irányba. Régebben már felvetettem, hogy ez a mûanyag (unreal engine 3) grafika minden csak nem szép. Viszont játékmechanikailag nem nagyon volt fejlõdés az utóbbi 7-8 évben, max fizikában.
De ha felvetsz még néhány tényt, arra is szívesen válaszolok.
És köze nincs a PC-s és konzolos igények eltérésének a dologhoz?
Apám, ha kérhetlek, nekem inkább ne válaszolj... Köszi.
"a csúcsgépeket is komoly kihívások elé állította?"
"de te azt honnan tudod konkrétan, hogy direkt csúnyább lesz?"
Azt hiszem, több kommentár ehhez nem kell. Lehet persze optimalizációról beszélni, de az többnyire a felesleges kódrészletek kiirtásából, és a grafika csúnyításáról, részletek butításából áll.
Bali!
Bocs, annyira nem vagy képben, hogy kár is válaszolnom. Csak annyit talán, hogy azt mondod, nem vagyunk piac. Oké, aláírom, nem vagyunk. de miért nem vagyunk az vajon? Mert a szar konzolportokból elegünk van? Mert rengeteg játékost konzolra tereltek exkluzívokkal, timed exkluzívokkal? Vagy csak a warez miatt? wareznél pedig ARÁNYRÓL beszélek nem darabról. Mert lehet, hogy 40'000'000 töltötték le az MW2-t, de ebbõl hány vette volna meg, ha normális játék? Ha a multija normális, és a singli részt nem 4 óra lenne végigjátszani, esetleg nem lenne a fedezékrendszer kivéve belõle?
Totti!
Fallout3-at most viszem végig 3. alkalommal. Jó játék, nem mondom. De sokan, sok mindent hiányolnak belõle.
Olyat nem mondtam, hogy a boxos warez miatt lenne bármi is.
CryEngin3 tekintetében 1; megnéztem pár elõzetes videót, 2; visszautalnék a Zó-nak adott válaszomra.
Ami engem illet, én így látom;
A kiadok a gyors pénzre mennek. Konzolra összeütnek valamit, nagy reklámot csapnak mellé, és elmegy X példányban. A Profit gyakorlatilag garantált.
Ugyanennyi pénzbõl, munkával, PC-n az anyagi siker nem garantált, azt is mondhatnám az utóbbi idõk multiplatform címeinek eladásai alapján; a bukás az, ami garantált. És sok pénz sok munka sem annyira biztos nyereség, mint konzolon.
Sajnos, mi PC-sek el vagyunk rontva; Megszoktuk a sok gafyi portot, így az sem csoda, hogyha kivételesen csinálnak nekünk egy jó játékot, az sem azonnali hatalmas siker. Már nem hiszünk a lelkendezõ cikkeknek, ígéreteknek, nagyon sokan. Ezeket kellene megpróbálni visszacsábítani a PC elé, és akkor szó sem esne a warezról, illetve helyiértéken lenne kezelve.
Még nem láttad a Cry3at, szóval nem kellene egybõl temetni, és abban biztos lehetsz hogy a Crytek nem fogja a pécés DX11et figyelmen kívül hagyni, megkaptok minden olyat amit az tud, vagy leglábbis annyit mindenkép mint anno a Crysis esetében. Crytek óriási munkákat fektet ebbe bele, aminek valahol vissza kell jönnie ezért lett multi. Mondhatni ez a világ rendje manapság, hogy nem éri meg egy platformra fejleszteni, fõleg nem only pécére egy ilyen nagy költségvetésû nevet, persze lehet hogy konzolon bukás lesz, szar port lesz, de ez majd elválik ha lesz belõle valami kézzelfogható.
Fallout 3al mi a gondod? játszottál vele, vagy annyiban hagytad mint a Dragon Agét?
A végén még oda jutunk hogy a boxos warez miatt hanyatlik a pécé és amiatt nincs az amit te akarsz😊 ne csináld már, a warez számok egyértelmûek, ezen nincs mit vitázni.
Ne legyél már gyp-s. Ha a PC-s játékok eladási adatai legalább közelében lennének a konzolos eladásoknak akkor hidd el hogy jobban odafigyelnének a fejlesztésekre. Így meg lehet örülni ha valamibõl elgalább "gyagyi konzolport" készül.
És már megint milyen arányokról beszélsz??
Olvasgassad már át ezt a hírt mondjuk.
Ebben egy olyan FPS-rõl van szó ami ugye "only PC" mûfaj, mert egér+billentyûzet kombóval játszható csak (érdekes én kontrollerrel végignyomtam úgy, hogy ez volt a 2. fps-em konzolon és nem könnyû fokozaton). Ráadásul bármint mondasz az MW2 nagyon is népszerû a PCsek között is.
Na akkor kiemelem neked mennyi volt a PC-s eladás százalékban:
3%
Érted? Fel bírod fogni? Igaz az az UK piac, de USAban hasonló a helyzet, az, hogy itt nálunk mi az arány meg senkit nem érdekel, mert nyugathoz képest nem vagyunk piac.
Ezek után nevetségesek a kirohanásaitok amikor a konzolosokat fikázzátok azért mert nem fejlõdik a PC. Nem. Ennek egyetlen oka van. PC-n nem lehet eladásokat produkálni és gondolom te is pénzért dolgozol ahogy a fejlesztõk.
Persze tudom, hogy te még a statisztikáknál is jobban tudod, hogy arányaiban boxon nagyobb a warez sajnos az eladási statisztikák alapján nem úgy tûnik.
És bármennyire fáj ez nem fog változni. Mert mit csinál a PC-s? Áhh szar konzolport biztos nem veszem meg. Inkább letölti. Mit lát a kiadó? A PC-sek nem veszik a játékot kár rá bármit is fejleszteni. Persze évenként mindig lesz 1-2 fecske aki azért megpróbál fejleszteni PC-re is ami becsülendõ, de a konzolos játékáradatokkal nem nagyon lehet felvenni a versenyt. Így aki tényleg játszani szeret és nem szívni az elõbb utóbb konzolt vesz. Én is így voltam ezzel.
PC-ben sokkal nagyobb lehetõségek rejtõznek hardverileg, grafikailag de meg lehet baszni az egészet ha a fejlesztõk ezt nem fogják kihasználni, hanem beleraknak pár parasztvakító effektet és a PC-seknek az már elég, hogy lehet mutogatni, hogy hogyan hullámzik a tócsa DX11-ben. Lol.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Azt ugye tudod, hogy az egymillió éves, toldozgatott-foltozgatott Aurora engine-t használta az elsõ rész, és néhány helyen a csúcsgépeket is komoly kihívások elé állította? Várható volt, hogy új engine-t vesznek, de ez nem az elsõ rész engine-jének a lebutítása. Szóval nem értem, hogy mirõl beszélsz.
Tény, hogy a mai grafikai trend miatt túl nagy elõrelépést nem kell produkálniuk, de te azt honnan tudod konkrétan, hogy direkt csúnyább lesz?
Nem jönnek PC játékok, mert a konzolt részesítik elõnyben a kiadók, (nagy többségben) annyira, hogy a PC játékokban is bennhagyják azt, ami a konzolos játékok hátrányai. Motorokat butítanak vissza, fejlõdés címszóval, (ala CryEngine3, vagy a Witcher motorja) sikeres játékokat igazítanak a konzolos igényekhez, (Tomb raider, FEAR, Fallout3) stb. Pedig, ha figyelnének a játék készítésekor, kiadásakor, és utána is a játékosra, a PC egyáltalán nem törvényszerû, hogy másodhegedûs lenne a játékiparban, mint most.
Warezzal pedig ne gyere, hogy azért van, mert az úgy ökörség ahogy áll, hiszen az általad linkelt ábrán is látszik, hogy arányaiban boxon nagyobb a warez, mint PC-n...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
De ha már vannak 4magos procik meg jönnek a 6-8-10 és a több magos procik nem hiszem hogy nem lehetne normális fizikát létrehozni akár havokkal akár phyx-el (bár ez nvidia végett halott ügy)
Hát igen ez van mutogatják csak hogy ilyen robbanások olyan folyadék effekt így mozog a ruha tánc közben stb ja de minek ha game-ben nincs ilyen 😞