A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Thrash \'Till Death
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ami engem illet, Lineage 2-ztem egy pár évet, de nem merültem el benne annyira. Amit még toltam, mint MMOG-t, a Test Drive: Unlimited volt, de ma már azzal se játszom, mert nincs rá idõm.
Gaming is believing.
PC Only valóban és szerintem az is marad.
http://goo.gl/gd6Zi5
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
A counter-strike. Nem a COD 😊 Ha már az összes verziót számolod CS1.6-ot és Sourcet többen játsszák.
Viszont ha komolyabbat Cod 2 ide vagy oda az 1-et nem übereli....
GTA4 a többi GTA-hoz képest szar. SA csak példa volt.
AC-rõl eltér a véleményünk. Látvány ütõs, a többi feledhetõ.
ME rõl nem is állítottam azt. AZT mondtam, hogy pár éve ilyen mellékküldikkel messze nem lett volna ekkora siker. Futottak még kategória lett volna.
MW2 multija rosszabb, mint a CoD2-é, mindenki szerint, és a CoD4-et is sokan jobban szeretik. szinglije meg hiába jó, NAGYON RÖVID. És EZÉRT NEM FOGY.
Witcher pedig a maga kb 1,5M eladott példányával nagyon is jól teljesített, lévén RPG, ráadásul a PC-s már el lett szoktatva a játékoktól... vagy konzolos lett...
#13548 meg úgy ökörség, ahogy áll.
Mónika Show egy színvonalas és igényes mûsor, hisz a többség azt nézi. Hát ehhez hozzászólni nem, csak gratulálni tudok...
MW2-rõl még annyit. CoD 2 multija JOBB minden tekintetben, szinglije meg nem ennyire rövid. Sajnos másra nem igazán emlékszem már belõle. De azért hatalmas elõrelépés az MW2, és baró, meg álejtõs, meg egyebek.
http://www.freetvmaci.info/
"Kár erõltetni ezt a megmondom mi a jó, mert csak a saját izlésünket akarjuk ráerõltetni a másikra..."
Hah, ez a "másik topic" után elég hülyén néz ki, nem gondolod?
Gaming is believing.
GTA4 a többi GTA-hoz képest szar. SA csak példa volt.
AC-rõl eltér a véleményünk. Látvány ütõs, a többi feledhetõ.
ME rõl nem is állítottam azt. AZT mondtam, hogy pár éve ilyen mellékküldikkel messze nem lett volna ekkora siker. Futottak még kategória lett volna.
MW2 multija rosszabb, mint a CoD2-é, mindenki szerint, és a CoD4-et is sokan jobban szeretik. szinglije meg hiába jó, NAGYON RÖVID. És EZÉRT NEM FOGY.
Witcher pedig a maga kb 1,5M eladott példányával nagyon is jól teljesített, lévén RPG, ráadásul a PC-s már el lett szoktatva a játékoktól... vagy konzolos lett...
Az emelkedett a témához csak annyit, hogy én is a hosszú játékokért szoktam a zsebembe nyúlni, de tény, hogy C64-en is találkoztam egydélutános klasszikussal. (De még mennyivel!) Talán az én memóriaegységem épebb, mint a véleményüket és berögzõdéseiket vallási fundamentalizmus jegyében képviselõké. Ezzel ki is szálltam, mert ebben a vitában értelmes eszmecsere esélytelen.
AC1 nagyon jó volt még ha sok is volt benne a kihagyott ziccer is, de mindent póroltak az AC2ben, bár neked szerintem az sem fog annyira tetszeni.
ME nem klasszikus RPG még most sem😊, hanem egy nagyon jól kidolgozott, lendületes ackó RPG, így nem az a feladata hogy 100 órát adjon, hanem ad 20+ órát egy nekifutásra, aki alaposabb annak többet és második végigjátsásra sem unalmas, mert vannak választási lehetõségek benne.
MW2 pedig még mindig nem szar, hiába mondogatod és jelented ki, a multija pedig nagyon népszerû, de ha nem tetszik akkor ott lesz a Battlefield, szóval nem kötelezõ az MW2vel játszani.
Pécén ezek is fogynának csak hát a warezon fogynak nem pedig a boltokból.
WOWot kát felhozni mint ultimate érvet, nagyon sikeres MMO. Witcher pedig nem csinál nyarat, de jól fogyott és mondhatni kiemelkedõ a pécés berekeben, bár ha azt nézzük annyira nem kiemelkedõ, de rpghez képest és a többi pécés eladáshoz képest igen csak jó.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Mellesleg a Shift egy jó iparos Grid koppintás de a neve ugyanúgy eladja még akkor is ha 0 újdonság van benne.
2; Az engem hol érdekel? Én játékos vagyok, nem fejlesztõ. Oldják meg, ne pedig sírjanak, hogy jajj, az sok munka, meg sok pénz. Pont leszarom. Minõségi játékokat akarok a pénzemért, nem ezerszer lerágott csontokat, amikrõl messzirõl lerí a költségtakarékosság.
Most írásba adom neked; FullHD-s lesz a kövi generáció, dx11-el, még csillogóbb grafikával, BR-en, hogy elférjenek a texturák. A többi nem változik.
Konzolon, gyakorlatilag a szart is el lehet adni. Elég csak olyanokat megemlítenem mint mondjuk GTA4, (konzolos verzió! SA-összetettségéhez, játékmenetéhez képest egy szar, igaz a grafikája csili-vili. De említhetném a forradalmi "fizikáját" is...) Assasin Creed (gyönyörû. és ezzel minden pozitívumot elmondtam) Mass Effect (jó sztori, kidolgozatlan mellékküldik, rövid) MW2 (Ez most mi is? Mert a multija szar, a szinglije rövid) és sorolhatnám estig.
Viszont megveszik és örülnek is neki. Akkor minek gyötörjék magzkat ötletekkel, meg munkával? Pénz így is megvan... (Pc-n meg lehet szidni a warezt, mint okot, hogy miért nem arra dolgoznak elsõsorban, pedig az igazság az, hogy oda ez kevés. Ezt az eladási adatok is igazolják. Azaz, ami ki van dolgozva, meg van csinálva, évek óta mûködtetve van, az fogy.
Ennyi az ok. Szerintem.
A konzolok terén az MS és a Sony is arra fog törekedni a köv genbe, hogy nem lép akkorát mint mostaniban, hanem kisebbet, persze ez lehet a graf rovására megy, viszont az emberek érzékenyek az árakra, mint látható volt a PS3 brutális árával nem ment, kellett hozzá a Slim és az árcsökkentés, nomeg ott vannak a nagy Sony húzónevek amik isten tudja mióta készülnek horribilis költségekkel és talán idén szivárogni fognak. Ezek sem a játékosnak sem a fejlesztõnek nem jó. Ha a Sony újra kezdhetné biztosan nem csinálna ilyen drága gépet, mert felesleges volt. Itt a válság, ami kirobbant és ami létezõ probléma, oriási probléma amit látni kell és nem lehet eszeveszetten csinálni a dolgokat.
A következõ konzolok valszeg nem lesznek embertelenül drágák, még talán az is lehet hogy az majdani pécék már megjelenésükkor erõsebbek lesznek. Különösebben nem kell nagy ugrás mert felesleges, csak egy kis plusz powa ide oda és a pécé hiába fejlõdik szélsebesen, sok értelme nincs... már ha a Sony és az MS is így gondolkozik, de miért ne tenné, mégeygszer nem fogja elkövetni azt hogy 600 euróval dobja piacra a konzolt, mert ott fog maradni a polcon.
pl az MGS brutális elõállítási költségét éphogy visszahozták az eladások egálba, nem hiába lesz a következõ rész multiplatform, hisz nem igazán éri meg az exluzivitás, az hogy egy platformra fejlesszenek egy ekkora költségvetésû játékot.
Mellesleg a Shift egy jó iparos munka, még a fizika is korrekt, csak a kanyarokban a tapadás érdekes, de ettõl függetlenól egy jó játék minden téren. A belsõ nézet meg olyan mit még sosem volt autós játékba, nagyon jók az effektek, hanghatások amik visszaadják azt amikor 300al száguld a versenyzõ, ilyen még sosem volt, ilyen intenzítással.
Vagy fel kellene tételeznünk hogy mostanra a mûfajok kiforottak és nem lehet többet kihozni belõlük?
MW2 azoknak feledhetõ, akik játszottak vele. Multiról annyit, hogy nevetséges, amit a warez elleni harc nevében mûveltek vele, ráadásul legalább 3 olyan crack-ot láttam, (nem próbáltam) amivel eredeti szerverekre lehet feljutni....
Itt csatlakoznék Encore-hoz, és említeném meg a Mass Effectet, példának; Acsi... Gondolom láttad a mellékküldiket... régen egy A+os címtõl ez elfogadhatatlan lett volna. Ma egy "kiemelkedõ" darab.
Porsche fizikáját ne bántsd. Shift-énél jobb volt, sokkal, és ráadásul volt benne belsõnézet, ami a Shift nagy újdonsága, vagy inkább ficsõrje....
Aki számára a minõségbeli folyamatos visszafejlõdés nem nyilvánvaló, az szemellenzõt hord. Grafika fejlõdik, a többi része meg, amitõl egy játék JÁTÉK, maximum visszafelé. PONT.
Meg az sem mindegy, hogy egy "hosszabb" játék milyen minõséget kínál. Pl a Mass Effect fõszála jó volt, de csak a fõszál nem olyan hosszú olyan 8-10 óra lehet, ellenben van benne egy halom mellékküldetés de elég 3-4et megcsinálni a többi ugyanaz, ha megcsinálsz minden mellékküldetést, akkor el lehet játszogatni vele 20-30 órákat is, csak nincs sok értelme mert monoton. Az Assassin Creed volt még ilyen, létrehoztak egy szép világot csak a tartalomra nem maradt idõ, monoton lett.
Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy mi miatt játszok egy játékkal 20+ órákat, ha csak akkor ilyen hosszú ha a dögunalmas mellékküldetéseket is megcsinálom akkor az már régen rossz. Az Achivement rendszert is ezért tartom hülyeségnek, mert egy játékra rámondják, hogy 20 óra, ja, de csak ha meg csinálod az acsikat is.
"MW2 4-5 óra alatt végigtolható, feledhetõ multival, de fél év múlva nem igazán fogunk rá emlékezni"
mármint kinek feledhetõ? fél év múlva is milliók fogják játszani, multiban is, mert egy jó játék
"Anno nem volt egyik játék sem kiugró játékidõ tekintetében. Ma egy 12-15 órás játék már annak számít"
Anno is voltak rövidebb hosszabb játékok, persze valamilyen szinten csökkenõ a tendencia, de ennek több oka is van. Azt nem tudom hogy ti mivel játszotok napról napra, hétrõl hétre, de az elmúlt pár hónapban amikkel játszottam azok mind megadták a 15-20 óra játékidõt pl AC2, Overlord 2, Brütal Legend és a héten szerzem be a Darksiderst ami szintén 15+ óra feletti játékidõt kínál. És akkor olyan játékokról nem is beszéltem mint a Forza3 amibe 30 órám van, vagy a Fifa 10 amibe már nagyon sok 50+. Ott volt még a Shadow Complex ami letölthetõ játék és 7 órát adott egy végigjátszásra, vagy a Halo ODST, ami szintén 7 óra + multiztam vele pár órát, de ez csak egy kiegészítõ.
Tényleg nemtudom mi a helyzet pécén és mivel játszol, és fõleg hogy hogyan játszol, játszotok hogy folyamaotsan ez a bajotok, amikor gond nélkül lehet tartalmas hosszú idõre lekötõ játékokkal is játszani, ami meg nem az azokat kerülni kell!, nem kell letölteni!
Nézd, amit írsz, így, ebben a formában nem igaz.
1; Van egy játék, ami jó volt, különben nem játszanád újra. És mivel jó volt, valamilyen szinten emlékszel rá, ha nem is teljesen tudatosan. Ez az apróság jelentõsen képes a játékidõt redukálni.
2; Magad is írtad, rövidültek a játékok, hiszen a példáidból ez derül ki....
Bali!
Még csak az sem volna gond, hogy rövidülnek a játékok.
Csak, hiába ér kevesebbet ma 10-12 ropi, mint anno 8, az ár valamilyen szinten ugyan annyi maradt. Egy könnyebben felejthetõ, rövidebb játékért, amiben igaz, szebb a grafika. Viszont egyetlen más tekintetben nincs elõrelépés, sõt, sokszor inkább visszalépés van.
Hogy érthetõ is legyen, amit mondok;
MoH elsõ, és utolsó része; Grafikailag a fejlõdés óriási. Ellenben a történet, történet vezetés, pályatervezés, nehézség, AI, fizika, stb jobb nem lett, sõt sok ezek közül romlott.
vagy
Need for Speed sorozat. Porsche a kedvencem. Fizika, pályatervezés, átgondoltság, koncepció, összetettség mind mind mérföldekkel jobb volt mint a Shift-ben, pedig a shift az elõzõkhöz képest már javuló tendenciát mutat...
Akárhonnan nézem, ez ma nem ugyan az a minõség, az ára mégis ugyan annyi.... És ez az, amivel a casual réteg igenis árt a játékoknak.
Nekem ez a véleményem.
A fejlesztõknek is egyszerûbb kiadni egy max 5-6 órás játékot, egy 10-12 (ami még mindig nem sok) órás helyett, nem kell annyit agyalni új pályákon stb.
Emiatt szívnak azok akik a hosszabb lélegzetvételû játékokat szeretik.
De elég józan ésszel belegondolni, ki a célközönség játékoknál? Meggyõzõdésem, hogy legtöbbnél az olyan 20-30-as korosztály akik már dolgoznak ezért meg is veszik a játékot viszont nekik nincs is annyi idejük, hogy leüljenek aztán 5 óra alatt végigrohanjanak valamin. Ha épp kedvük tartja nekiülnek aztán játszanak egy kicsit.
Hány ember van olyan (elég csak az SG-t nézni) hogy kijön egy játék, boltban még meg sem jelent, sok vérpistike meg már 5 óra után fossa a hozzászólásokat, hogy "kitoltam, szar volt". Ki akar ilyeneknek játékot fejleszteni?
Az is nagy igazság, ha megveszel egy játékot akkor sokkal jobban becsülöd és észreveszel olyan dolgokat is amit akkor nem, ha végigrohansz rajt 5 óra alatt, mert a torrentrõl már lejött a következõ...
Pl. én a Ghostbusters játékkal majd egy hónapig szórakoztam amikor a vége elõtt elakadtam és félretettem. Napi fél, max 1 óra de van amikor 5 perc alatt felbasztam magam rajt és hagytam a francba. 😊
Emellett én is inkább a hosszabb, nagyobb lélegzetvételû játékokat szeretem. X3 Teran Conflict, GTA4 akkor idén az AC2, meg a Dragon Age.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Ez még mindig jobb mint a mostani átlag 6 óra.
"A demo változatokról teljesen leszoktak a kiadók, mivel, ha idõ elõtt kiborul a bili senki nem fogja megvenni a szép csomagolású fércmunkát. Tehát minõség nincs, mégis megnyirbált játékidõrõl és letölthetõ tartalmakról beszélnek, amikor még arra is képtelenek a legnagyobb kiadók stúdiói, hogy 2-3 órába világrengetõ játékélményt sûrítsenek. S amíg ez nem megy, addig garantáltan nem fognak alternatívát nyújtani egy jó 6-10 óra játékélménnyel szolgáló játéknak,"
Ez egy friss cikk a hardwireden épp témába vág.
http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=26742
A lényeg egyébként, hogy a játékok bizony rövidültek és egyszerûsödtek, igaz régen is voltak rövid és egysíkú játékok, de azért volt bõven hosszú és összetett game is. Ma már az a kiugró ha valami eléri a 15 órányi játékidõt és ha néha kijön egy-egy összetettebb játék pl Dragon Age vagy Witcher. Az arányok megváltoztak és ennek ahhoz van köze, hogy ma már egy nagyon széles réteg játszik, és õk hozzák a sok lét, nekik kell megfelelni.
Egyébként emlékszem 2004 vagy 2005 volt, amikor igazán éreztem, hogy valami megváltozik (90es évek eleje óta játszom). Akkor volt, hogy a Quake 3 kikerült a WCG-rõl és betették a Fifát. Nem az volt a baj, hogy egy másik játék is bekerült, hanem, hogy egy idõre számûzték a Q3at egy Fifa miatt... Akkor éreztük a haverokkal, hogy valami változás van folyamatban és már semmi sem lesz régi, pedig szinte minden évben szoktak változások lenni, de ott akkor az más volt.
Nincs bajom a Casual réteggel amúgy, játszanak csak CoD-dal, meg a sok agyonscriptelt (bocsánat filmszerû) játékkal, csak ne tûnjenek el a "komolyabb" játékok.
Remélem, azért érezzük a különbséget.
Anno nem volt egyik játék sem kiugró játékidõ tekintetében. Ma egy 12-15 órás játék már annak számít. És ez a nem mindegy. Akkor sem, ha ennek gazdasági-technikai okai vannak. Ugyanis ez engem, mint játékost hidegen hagy. És nem tudom igazán élvezni azt a játékot, amit épphogy elkezdek, máris vége. Nem tudok róla két év távlatából szuperlatívuszokban beszélni, nem tudom az álejtõs grafikájára verni a ... (amim van). Ezekért aki pénzt ad, meg is érdemli.