17438
  • Gyuszopapa
    Van egy kis gond el van avulva a géped mi lesz most.
  • High end PC #14500
    3D BlueRay filmeket is viszi a firmware update óta, nem tudom még milyen játékokat, mert még nem foglalkoztam vele, 2011-re tettem a 3D TV vásárlását, majd utána.
  • High end PC #14499
    Mit nem értesz rajta?
    Ez egy kifejtett mondat volt.
  • Dante73
    Mekkora felbontáson? És a Gt5-ön kívül mi még?
    Nem mondom, hogy a konzol marhaság, de sok szempontból mára (technikailag) elavult. Sok éves konstrukciók már. Egy valóban mai, csúcs PC sookal többet tud(na, ha volnának rá a technológiáját kihasználó programok).
  • Gyuszopapa
    Na és mit,ha már tudod.Fejtsd már ki nekem légyszíves.Csak azért is mert ez a dolog a topik témájába is vág.
  • High end PC #14496
    3D a jelenlegi konzolgenben is van.
    PS3-on a GT5 is tolható 3D-ben, ha van 3D TV-éd és hozzá való szemüveged.
  • High end PC #14495
    Tökéletesen.
  • Dante73
    Mondjuk, Ubi féle DRM. Ha nem a neten megy, hanem betöltött textúrákba van kódolva a "válasz", szerintem mai napig nem lenne feltört Assasin 2. Ez persze csak ötlet, és nincs nálam a bölcsek köve. Annyit mondok, hogy csak akarni kellene, és ha megakadályozni nem is, nagyon megnehezíteni lehetne a dolgot.
    High!

Az én gépem már elég régi, 3,5 éves. C2D 6550, P25Ds3, 9800Gt. 1280x1024, AA általában 2-4x esen használva, Vertical sync off, és gyakorlatilag nincs játék 40fps alatt. Azok a 3 monitoros, órisi felbontások, és 3D meg talán 2-3 konzolgeneráció múlva lesz esedékes, nem a következőnél. (Nincs rá tömeges igény, illetve volna, csak fizetőképes kereslet nincs) Addig én azt mondom, hogy
    1; Mai "átlag" 3 éves PC kenterbe veri bármelyik konzolt,
    2; Mi a jó gép, mi nem, igény függő. Én el leszek a mostani gépemmel még egy jó pár évig, Aztán, ha a Next gen konzolok kijönnek, cserélek 1-2 alkatrészt, de csak annyit, hogy lehessen futtatni a játékokat, és mikor 2 évesek lesznek a gépek, megint veszek egy új, facca PC-t, és évekig nem kell majd hozzányúlni, hacsak nem akarok majd az akkori PhysX-al is játszani. Mostanival sem akarok, mert nincs értelme. Akkorit is simán kihagyom.
    (Már csak azért is, mert nincs kihasználva semmi +, amit a PC tud a konzolhoz képest, dx10-11, PhysX stb, csak pár, nem túl látványos effekt, hogy nehogy mindenki otthagyja a konzolokat....)
  • Gyuszopapa
    "Valamint azt sem hiszem, hogy a 4 éves PS3 szintjét hozza grafikában multiplatform játékoknál az a 3.5 éves VGA, már csak azért sem, mert PS3 hardverére jobban optimalizálták ugyanazt a játékot... "
    Ezt te írtad,tudod mit jelent ez vagy nem?
  • High end PC #14492
    A 3 monitoros 3D abszolút a customer gamer PC kategóriában van, vagyis akár jövő héten be tudnád szerezni egy nagykerben Bp-én a HD5xxx/GTX4xx vagy HD6xxx/GTX5xx VGA karit rákötsz 3 db 3D-és FullHD monitort (mely darabja 90 rongy már) és játszol.
    http://www.nvidia.com/object/3d-vision-surround-technology.html
    http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-eyefinity-technology/Pages/eyefinity.aspx

4 éves PC-én is lehet játszani, de leginkább csak a konzoloknál randább grafban lehet tolni a multiplatformokat. Valaki azt is élvezi, én nem vitatom.
  • Reg5
    Innentől szerintem kár vitázni. Én tartom, hogy 1 mai játék teljes élvezetéhez továbbra is bőven elég egy jól összerakott 3 max4 éves PC, neked pedig amit te jónak gpndolsz.

ui: felsőfoknál gamer high endre gondolok, nem a legdurvább programozók által használt reaktorokra.
  • High end PC #14490
    Szerintem meg csak nem vagy tudatában mi az a közepes (ami amúgy is csak egy fiktív fogalom, de szerinted még ennél többet tud a 3.5 éves VGA).
    Ma már a felsőfok nem hogy a 2560-as szorzójú felbontás (ami már százvalahányezerért megkapható megjelenítő kategóriában van), meg 16xAA, hanem egyenesen már az Eyefinity és nVidia Vision Surround korát éljük, ahol 3 montitoros 5760x1080 felbontáson tolják jó pár játékot. Sőt, már 3 monitoros 5760x1080-at 3D-ben...A 3D aztán eszi a VGA-t ekkora felbontáson... Az 5xxx és 6xxx karik is képesek már rá, ahogy a mai felső kategóriás nV-ék is.

Szerintem a te 3.5 éves karid még egy -közepes- 1080p felbontást sem visz el egy idei gépigényesebb játéknál sem szaggatás nélkül, főleg ha AA-t is elkezdesz rá pakolni...
    Nekem 3.5 éve 7950GX2-őm volt (amit pont 4 éve vettem, akkor az volt az egyik legjobb kari) és 1200p-ben már 2008-ban nem tudtam vele fullon játszani szaggatás nélkül...2008-ban így GTX280-ra váltottam.

Valamint azt sem hiszem, hogy a 4 éves PS3 szintjét hozza grafikában multiplatform játékoknál az a 3.5 éves VGA, már csak azért sem, mert PS3 hardverére jobban optimalizálták ugyanazt a játékot...
    Szóval ez a 3.5 éves VGA-nál nálad maxon fut nagyjából az lehet, hogy kb Second Life gépigényű játékkal tolhatod, vagy más nem túl gépigényes játékkal... De hát te azt állítottad minden elfut közepes grafikán (minimum közepesen).
  • High end PC #14489
    Idézd be, hogy hol írtam ezt az 1 éves elavulást, mert ilyet nem írtam.
  • Reg5
    Azt még elfelejtettem írni, hogy nem csak közepes grafon mennek hanem legalább közepesen, tehát még jónéhány közel maxon fut.
  • Reg5
    Avulni avul, de közel sem olyan gyorsan hogy évente kelljen bele ilyen-olyan hardvert venni. Te viszont úgy írtad mintha 1 éves konfigon élvezhetetlenek lennének a játékok, holott ez nem így van.
  • High end PC #14486
    Őőő, és akkor ez nem pont azt jelenti, hogy avult? Mert hát beismered, hogy már csak közepes(3.5 éves, feltételezem nemcsúcs VGA-val, kíváncsi lennék milyen az a közepes)...tehát avult. Ilyen alapon 1-2 év múlva meg hangoztathatod, hogy még elmegy minimummal minden játék, vagyis nem avul a pécé. :D
    Úgyhogy szerintem most elbeszéltél mellettünk, nem igazán erről volt szó.
  • bertino
    ja :D
  • Reg5
    3 és fél éves gépemen minden elfut legalább közepes grafikán. Bár a nickedből kiindulva nálad vagy max grafikán vagy sehogy.
  • High end PC #14483
    1. Minden platformon vanna exek, egyazon stílusban is, aki egy stílus rajongója, ó, hidd el, szeretné tolni a más platformon lévő exekkel is, de hát nem tudja.

2. Nem is neki szólt a levél, olvasd vissza az övét, meg azt is, amire reagált, talán akkor leesik, úgy látszik kívülről te nem láttad át a szitut.

3. Nem avul a PC? Na ne nevettes. Biztosan azért cseréltem szeptemberben, mert a 2008 nyári konfigom nem avult el. Sajnos nem ment már minden toppon a GTX280-al még 1080p-ben sem.

4. Ezt csak te gondolod így. Szóval szerinted több értelme van a generáció elején összerakni egy pécét, amikor a hardverárak, amik hozzák azt a szintet a felhőkben vannak? Ugyanis az átlag pécés amennyit költ egy konfigra, abból a generáció elején milyen pécét állít össze? Olyat, ami még az új gen szintjét sem hozza, tehát már a vételkor elavult... Így biztos jobban megéri, mint 2 évvel a gen váltás előtt...
  • dronkZero
    1. Nincs értelme egy célra több platformot tartani.

2. Trollt elküldeni a jókurvaannyába nem trollkodás.

3. Amióta megállt a konzolok fejlődése, nem avul a PC. Nemhogy nem gyorsan avul, hanem egyáltalán nem. Nincs mivel lépést tartani, nem kell az új hardver.

4. Pont a konzolos generációváltás előtt a legnagyobb hülyeség PC-t fejleszteni. Gyakorlatilag úgy bebiztosítod magad arra, hogy amint kijön az új generáció, fejlesztheted az új gépedet megint.
  • High end PC #14481
    inkább csak vérkonzolos...akik azt vallják, hogy a pécét leszarják, legalább olyan szánik, mint a vérpécések, akik a konzolt szarják le.

egy konzolt megkapni ma már ötven-hetvenezerért újonnan, aki gamer, az tolja pécén és konzolon is, a többiek akik csak egy-egy oldalra sorakoznak, csak trollok, és a saját cuccukat fényezik maguk nyugtatgatására, emberi szokás...

ma már egy kb százeres PC-én is nagyon sok minden elszalad jó minőségben, szóval aki vesz 75k-ért egy PS3-at, annak telne előbb-utóbb egy 100k-ás PC-re is, főként, hogy pécét az emberek ma már mindenképp vesznek, mert sok minden másra is kell, konzol meg nem...persze sok más tényező is van, a pécék gyors elavulása, nagyobb warez, stb...
    de akkor is, épp most, amikor már a konzolgenerációk nem húzzák már talán tovább 2 évnél, érdemes egy konfigot összetenni pécéből is, mert már a pár évvel ezelőtti erős-drága szintű hardverek ma már a gyengébb és olcsóbb kategóriában vannak, a konzolgeneráció végéig ugyanúgy tökéletes lesz játékra, mint a konzolok, nagyjából egy idő alatt fognak elavulni...
  • dronkZero
    Akár. Vagy Mount&Blade, Dwarf Fortress...
  • Rage47
    Minecraft:)
  • Totti5
    OMG
  • Gyuszopapa
    Mellesleg nem kell fps játékokba gondolkozni hogy mi a különbség konzolok és A PC(direckt nagy betüvel írtam)között.Autós játékok szintjén kurvára kijön hogy mire készült.Például a Boxra kiadott FM3 egy akkora gagyi hogy eszméletlen,az autók és pályák sokaságával próbálja ezt palástólni nagy sikerrel.Jó nem szimulátornak készült vagy mégis az mert ha az akkor még az árkádjátékmenetnél is gagyibb.Gyakorlatilag belső nézettel szoktam játszani,mivel itt jön ki egy játékból hogy mégis mennyire árkád.Hát FM3-nál egy 90 fokos kanyart kb.10-15 fokos kormánymozdulattal be lehet venni,ez röhej a való életbe egy normális előzést nem veszel be ekkora kormányfokkal.Látszik kinek készült,egy kb.5 éves gyerek is elvezeti.A graftól se lett ejakulacióm,a 2007-ben kiadott Gridet megse közelíti.A ps3-as GT5 se külömb az autókat mintha sínen húznák.Gagyi.Ez a konzol és ez nem kell nekem.
  • dronkZero
    Tudnék, ha akarnék, csak minek? Én el vagyok velük jól, téged meg úgysem érdekel. Teljesen felesleges fárasztani vele magam. Egy-egy ilyen indie játék kb tízszer annyi játékidőt és élményt ad, mint egy átlag AAA kategóriás, egyszer végigjátszós játék, amit kb egy hónap alatt felejtesz el. Van olyan játék, amit egy hónap alatt meg sem tanulsz rendesen játszani, annyira összetett és sok...
  • lolSL
    már az vagy, konzolos csicskák nem gamerek.
  • Totti5
    Eeket nem tudom mire értékelni. Pár értelmes van köztük, de ha csak ezen kellene hogy éljek, akkor holnaptól nongémer leszek.
  • Totti5
    Érdekes is lenne egy FPS folytatást repűlőszimként játszani. Ezek a faxságok honnan jönnek elő? értem hogy kell a Halo fika és a kapaszkodás a hülyeségbe, de ez már elég erőltett.
  • lolSL
    moddb.com indiedb.com, vagy nézz körül steamen az 5/10 euro alatti szekcióban vanpár100 :)
  • lolSL
    összes haloban PONTOSAN ugyanaz a gameplay.
    gránátokon, néha járműveken variáltak kicsit, meg most a 20. részbe lecserélték a battle riflet yeyeyeeee
  • Totti5
    Sorolj már fel olyan 20 darabot.
  • dronkZero
    http://www.rockpapershotgun.com/2010/11/25/crytek-say-the-pc-is-a-generation-ahead/

http://www.rockpapershotgun.com/2010/11/29/thanks-for-screwing-the-pc-over/

Olvasgass!
  • dronkZero
    Egyébként kezdem én is belátni, hogy JÓT tett a PCnek, hogy a kommersz szarok konzolra költöztek. Teret hagynak PCn a független játékoknak, garázsprojecteknek, nagyobb szabású modoknak. Kicsit megint hőskor, C64 fíling van, amikor csak néhány ember lelkesedéséből születtek játékok.
    És ez jó.
    Lehet, hogy nem csillivilli csudaszépek ezek a független dolgok, de legalább jellemzően nem is a 8 éves amcsi kisgyerek a célcsoport, nincsenek 75-ös IQ-ra igazítva a játékok.
  • Totti5
    Valóban a warezosok, hardwergyártók tudatosan csinálták a leépítést.
  • dronkZero
    Tekintve, hogy a pcs piac leépítése tudatos döntés eredménye, így egy hasonló tudatos döntéssel fel is lehet lendíteni.
  • dronkZero
    A multi meg a netes ellenőrzés más tészta, oda valóban legtöbbször már eredeti kell. Még ha meg is lehet mókolni, hamachi, vagy egyéb hülyeségekkel, akkor sincs semmi értelme. Pl BFBC-zni sem nagy élmény 3-4 emberrel, többet meg úgysem gyűjtesz össze hamachira. Még ha technikailag megoldható a tört multi, általában akkor sem érdekel a dolog, mert iszonyat faszkodás.
    Ha érdekel a multi, akkor vásárlós a játék. (Ellenben akármilyen jó a single, ha nincs multija, akkor warez.)
  • dronkZero
    Amikor azt hiszed, hogy megfejtetted a világot, és mindenki más a hülye, hogy az ötleted még nem jutott eszébe senkinek, akkor szinte biztos, hogy tévedsz.

Mégis, milyen "csapdákat" rejtenél el textúrákba, modellekbe meg digitalizált szövegbe? A játékok program része ma is csak néhány megabájt, abba lehetséges védelmet betenni. Plusz az abból meghívott futtatható fájlokba (.dll), amit szintén cserélni kell néha.
  • Gyuszopapa
    A BC2-őt a mai napig nem lehet warezzal multiba játszani.Meg tudják oldani hogy ez így is maradjon.Más játékoknál is meg tudnák ha akarnák de valamiért kurvára nem érdekli őket.
  • Gyuszopapa
    Nem is azért mert sokára adják ki hanem kipróbáltam és hát nem élveztem el tőle.Jó ez az én véleményem másnak bejön de nekem nem.